Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Če Turnšek na svoji spletni strani napiše, da rečemo celestinu (slovensko ime za coelestin) tudi vodna avra, seveda ne pomeni, da je temu res tako. Celestin je kristal, ki vsebuje stroncij, ta pa je radioaktiven. Z vodno avro nima nobene veze. Vodna avra je trgovsko ime za Jnaraven kristal čistegakremena, izpostavljen nekakšn pari, ki med drugim vseuje tudi atome zlata. Do neke mere umetna zadeva torej, patentirana leta 2006. Če boš dobro pogledala modri kristal, ki si ga objavila, boš jasno videla, da gre za kameno strelo.

:eek: Ha! Zanimivo!

No vsekakor se bolj zanesem nate, slikco sem pač našla na njegovi strani pa sem prepisala kar je bilo napisano pod slikco. x:o)x

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Deli na socialnih omrežjih

:eek: Ha! Zanimivo!

No vsekakor se bolj zanesem nate, slikco sem pač našla na njegovi strani pa sem prepisala kar je bilo napisano pod slikco. x:o)x

Sem zdele poklical urnška in mu povedal, da ga lomi. Bo popravil

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ojla Tadej...

Kateri kamen bi bil za osebo rojeno 31.10.86 ob 13.40...Postojna?

Hvala ti in lep večer,

D x:)x

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

Sem zdele poklical Turnška in mu povedal, da ga lomi. Bo popravil

No super :palec:

Kaj je pa s temi:

- Mandarin Orange Spessartite Garnets from Africa

- Realgar kristali

malo bolj gor imaš post

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Ojla Tadej...

Kateri kamen bi bil za osebo rojeno 31.10.86 ob 13.40...Postojna?

Hvala ti in lep večer,

D x:)x

Njen je astrofilit a jo bo energijsko bolj uravnotežil fluorit. Fluorit najdeš praktično v vseh barvah - izbere naj barvo, ki ji ustreza.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Njen je astrofilit a jo bo energijsko bolj uravnotežil fluorit. Fluorit najdeš praktično v vseh barvah - izbere naj barvo, ki ji ustreza.

Hm...pozabila povedat...je moški...ali je vseeno?

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

Menje vseeno, zate pa ne vem ... x:o)x x:o)x x:o)x

Hvala Tedi...ful si prijazen x8Dx xDDx

...tud men je vseeno,samo sem misla , da je spol pomemben x;)x :inocent: :inocent:

...naj ti bo lep večer :palec: xDDx

Kaj je pa s temi:

- Mandarin Orange Spessartite Garnets from Africa

Gre za spessartin in ne spessartit. To je manganov granat, ki je dejansko lahko tudi oranžen.

Pri realgarju pa ne vem, po čem sploh sprašuješ. Nimam niti izkušenj z njim. Mam pa doma en kos arzena, za vsak slučaj, če mi kdaj lajf dokurči.

la

ojla, Tadej, naj se ti zahvalim za prelepi kos sajveščesa ;) moram priznat da je vsak dan z menoj in da sem čez čas ugotovila da je lahko tudi on razlog za mojo nenadno spremenjeno mišljenje... se mi zdi da sem se spremenila ko da bi strela udarila vame... najlepša ti hvala :2src:

ojla, Tadej, naj se ti zahvalim za prelepi kos sajveščesa ;) moram priznat da je vsak dan z menoj in da sem čez čas ugotovila da je lahko tudi on razlog za mojo nenadno spremenjeno mišljenje... se mi zdi da sem se spremenila ko da bi strela udarila vame... najlepša ti hvala :2src:

Fajn. Da ti le ustreza ...

la

Kristali - energijski izviri >>>

(59:14) Prva konferenca o novih poteh uporabe kristalov (1. del) - Predavanje Nataša Zorc (Duhovna univerza).

Svet subjektivnosti. Senzitivnost zaznavanja kristalov skozi čutila in praktičnimi vajami. Kaj nam daje vitalnost? Kako deluje zakon pranske izravnave? Kakšna je narava etra? Mineralno kraljestvo - zgoščevalec eterskih energij. Kaj odlikuje posebno etersko živost kristalnega sveta? Ali je brušenje kristalov primerno? Vpliv quartza in ametistov. Zakaj imajo kristali lahko zdravilni učinek? Kaj se zgodi, če za kristale ne skrbimo? Kateri kristal proti elektromagnetnemu sevanju?

Da ne bom odpirala nove teme bom kr sem postavila vprašanje...

Skratka jst bi rada fantu kupila za valentinovo en kamenček. Dala bi ga v spiralico tko da bi ga imel namesto obeska za ključe (vedno mu kupujem ene pliške, letos sem se odločila da mu podarim nekaj s pomenom).

Samo problem je ker se jst na to nič ne spoznam.

On je po horoskopu škorpijon (30.11. 1973, ob 6.56- sonce v škorpijonu, luna v kozorogu, ascendent v škorpijonu). Rada bi mu podarila nekaj za srečo, zdravje, uspeh. Se da kaj takšnega dobit?

No zase bi pa rabla, za boljše počutje- zdravje (prebava, jetra, ščitnica), občasne depresije, srečo, umirjenost- sem dost pod stresom, uspeh (v šoli), boljšo koncentracijo in spomin. Pa mogoče kaj kar bi mi pripomoglo pri odpravljanju odvisnosti (zlo rada bi nehala kadit, pa nekak me vedno vonj premami)

Imam pa sonce v devici, luno v raku, asd. v devici.

Sej lahk je več kamenčkov ne rabi bit vse v enem :D

Pa tut če mi lahko mal poveste kolk ti kamenčki kej stanejo, pa kje je ta Ahat? Sem danes gledala nekje na čopovi neke kamenčke, samo me noben ni pritegnil... gledala sem pa univerzalni kamenček- strela (al kako se že imenuje) ta mi je bil kao najlepši samo ne dovolj da bi ga kupila. Res pa je da niso imel neke velike izbire.

Zanima me tut kako to zbereš. Pravite da vas mora pritegnit, samo jst imam en manjši problem :D velikrat gledam samo z očmi in potem kupim napačno. Če prav razumem ga moram začutit, mora me "poklicat"?

Da ne bom odpirala nove teme bom kr sem postavila vprašanje...

Skratka jst bi rada fantu kupila za valentinovo en kamenček. Dala bi ga v spiralico tko da bi ga imel namesto obeska za ključe (vedno mu kupujem ene pliške, letos sem se odločila da mu podarim nekaj s pomenom).

Samo problem je ker se jst na to nič ne spoznam.

On je po horoskopu škorpijon (30.11. 1973, ob 6.56- sonce v škorpijonu, luna v kozorogu, ascendent v škorpijonu). Rada bi mu podarila nekaj za srečo, zdravje, uspeh. Se da kaj takšnega dobit?

Kar škatljiva kombinacija. Tako neuravnotežena, da bi bil za podporo dober kak danburit, za zaščito pa heliotrop.

No zase bi pa rabla, za boljše počutje- zdravje (prebava, jetra, ščitnica), občasne depresije, srečo, umirjenost- sem dost pod stresom, uspeh (v šoli), boljšo koncentracijo in spomin. Pa mogoče kaj kar bi mi pripomoglo pri odpravljanju odvisnosti (zlo rada bi nehala kadit, pa nekak me vedno vonj premami)

Imam pa sonce v devici, luno v raku, asd. v devici.

Bog se usmili - tipu dvojna voda, ti pa dvojna zemlja. Tudi ful neuravnotežena. Verjetno imaš nenormalno močno izraženo potrebo po varnosti. Primeren kamen kakšen od svetlejših apatitov in malahit. Za zdravje (pri obeh) bodo zelo primerni prijemi polarizacijske izravnave.

Sej lahk je več kamenčkov ne rabi bit vse v enem :D

Pa tut če mi lahko mal poveste kolk ti kamenčki kej stanejo, pa kje je ta Ahat? Sem danes gledala nekje na čopovi neke kamenčke, samo me noben ni pritegnil... gledala sem pa univerzalni kamenček- strela (al kako se že imenuje) ta mi je bil kao najlepši samo ne dovolj da bi ga kupila. Res pa je da niso imel neke velike izbire.

Potem si bila verjetno v Čopovi knjigarnio, kjer res nimajo kaj dost kamnov. Kolikor mi je znano. Ahat na Čopovi trenutno prenavljajo, maš pa še enga v BTCju v zgornji etaži hale A.

Zanima me tut kako to zbereš. Pravite da vas mora pritegnit, samo jst imam en manjši problem :D velikrat gledam samo z očmi in potem kupim napačno. Če prav razumem ga moram začutit, mora me "poklicat"?

No pa mogoče bi bilo fajn tudi kaj takega ki pomaga pri zmedenosti, nihanju razpoloženja, boljši intuiciji, telepatiji.

Predvsem se uravnoteži (prijemi polarizacijske izravnave), okrepi pleksus (osredotočanje nanj, polaganje rok nanj, polaganje citrina ...), drugo pa bo že prišlo. V pleksusu je "doma" tudi ena od intuicij - intuicija preživetja.

lalala

Pozdravljen nosko:)

Spet imam vprašanjce zate.

Morala bi kupit svojemu nek kamen, skoz toži, da blazno utrujen in brezvoljen in sploh nič kaj dosti od njega. Še kregat se nimam s kom..res boga jaz...Je pa strelec, asc v tehtnici, luna pa v biku.

Kupila sem mu pred časom rodohrozit, pa mu ne leži..ga pogledal nekaj potežkal in odložil..Verjetno roza barva ni dovolj intenzivna za enega strelca..kaj vem..pol kalcedon tak lep - zaradi učenja in to..ok..tega vlači s sabo. Sam si nabavil ahat, pa ga opet nekje "pospravil"

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pozdravljen nosko:)

Spet imam vprašanjce zate.

Morala bi kupit svojemu nek kamen, skoz toži, da blazno utrujen in brezvoljen in sploh nič kaj dosti od njega. Še kregat se nimam s kom..res boga jaz...Je pa strelec, asc v tehtnici, luna pa v biku.

Kupila sem mu pred časom rodohrozit, pa mu ne leži..ga pogledal nekaj potežkal in odložil..Verjetno roza barva ni dovolj intenzivna za enega strelca..kaj vem..pol kalcedon tak lep - zaradi učenja in to..ok..tega vlači s sabo. Sam si nabavil ahat, pa ga opet nekje "pospravil"

Ma, veš kwa je z energijo te kombinacije - načeloma jo majo dost, sam so hecni kljukci in jo izkoriščajo in kažejo predvsem takrat, ko jih kdo vzpodbuja. Ampak rodorozit soloh ni švoh izbor - drugi pa recimo rubin.

la

Ma, veš kwa je z energijo te kombinacije - načeloma jo majo dost, sam so hecni kljukci in jo izkoriščajo in kažejo predvsem takrat, ko jih kdo vzpodbuja. Ampak rodorozit soloh ni švoh izbor - drugi pa recimo rubin.

la

A zdaj se mu pa še naj lepa delam :eek: :eek: :eek: (sam se bojim, da bo še slabše pol xDDx )

No, viš xDDx , zadela torej z rodohrozitom xDDx hmm rubin pa bi raje jaz imela...nič..bo moral kar pri roza kamnih ostat

Hja nič...pripišimo torej tole pomladansko-zimski utujenosti..

Si pa res dobro rekel kako je kaj z našim strelčkom...bolj bi ga človek po rokah nosil, več koristi od njega.(sam vedno pa ne moreš:)) pol pa sem očitno v riti xcivx

Hvala za tole xsrcx

Pozdrav vsem!

Zanima me kateri kamen bi bil primeren za mene? sonce:lev, luna:devica, ab:strelec. Mislim, da ima luna kar močan vpliv na mene x:Ix nisem tipična levinja.

Priporočali so mi jantar, vendar ko sem ga nosila na obesku mi ni ugajal...nekako me je "dušil", ko sem ga snela je bilo takoj boljše. (niti barvno mi ni bil posebej všeč)

Pa za mojega moža roj.4.9.1982 MB ob 5:15?

in za naju kot kombinacijo za okras v stanovanju?

V naprej hvala! x:)x

Pozdrav vsem!

Zanima me kateri kamen bi bil primeren za mene? sonce:lev, luna:devica, ab:strelec. Mislim, da ima luna kar močan vpliv na mene x:Ix nisem tipična levinja.

Priporočali so mi jantar, vendar ko sem ga nosila na obesku mi ni ugajal...nekako me je "dušil", ko sem ga snela je bilo takoj boljše. (niti barvno mi ni bil posebej všeč)

Pa za mojega moža roj.4.9.1982 MB ob 5:15?

in za naju kot kombinacijo za okras v stanovanju?

V naprej hvala! x:)x

Sta se pa najdla - dvojni ogenj in dvojna devica. Kadar je zadeva takšna, ne nosimo kamna, ki ga kombinacija simbolizira, ampak skušamo z energijo kamna korigirati energije, ki jih je premalo. Ti bi lahko poskusila z ametrinom ali ametistom, dec pa z malahitom ali apatitom (dobi se ga v več različnih barvah). Okrasni kamen za v stanovanje pa kakšen apofilit, stilbit ali pa kombinacija obe (rada sta skupaj, tako, da se dobijo kristalne gmote, na katerih rasteta skupaj).

Vceraj sem se potepala po mestu in zasla x:px v eno krasno trgovino s kristali. Vzela sem si en kamencek za katerega so mi napisali, da je cuarso cherry. Kakor sem nekje na netu zasledila je to vrsta rodokrozita, a je res? Da ne gnjavim vec kot toliko kaj to je in za kaksen je njegov ucinek?
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

O hvala Nosorog za informacije. Danes sem bila v Ahatu in fant je ponosen lastnik akvamarina, doma pa sem našla še en kamen ki mu ga je pred letiu kupila mama- obsidian. Zdaj me pa zanima kako bi bilo če bi oba nosil? In kako potem njegovi kristali vplivajo name oz. ali moram svoj kristal izbrati tudi po kompatibilnosti z fantovima?

Kako pa kristalčki delujejo na živalih? Se ti zdi pametno da recimo svoji muci kupim enga za srečo recimo kameno strelo? (bojim se da bi jo zbil avto, verjetno se lsiš neumn)

Si pa prav uganil zame da imam zlo veliko potrebo po varnosti...

Vceraj sem se potepala po mestu in zasla x:px v eno krasno trgovino s kristali. Vzela sem si en kamencek za katerega so mi napisali, da je cuarso cherry. Kakor sem nekje na netu zasledila je to vrsta rodokrozita, a je res? Da ne gnjavim vec kot toliko kaj to je in za kaksen je njegov ucinek?

Evo -moja malenskost ti odgovarja, Nosorogec pa bo preveril:)

Ker ga glih mam v bajti(dedc no)

Prinaša optimizem(tebi ga glih ne rabi), poveča ustvarjalnost, menda vzpostavi duhovno ravnotežje. Daje moč za reševanje težav(zato sem pomisila, da dober kamen) in olajša prilagajanje.

Sorči, te nism upazu. Kaj pa polmeni cuarso? Nekaj takšnega, kot kras morda?

Tega trgovskega imena ne poznam, ampak če je povezano s krasom, sklepam, da gre za rodohrozit, ki je sicer manganov karbonat, z večjo vsebnostjo kalcija. Vem pa res ne. A si tok prjazna, pa daš en link do tistega, kar si našla na internetu (sem totalen antitalent za na netu kj najdt)

49. RODOHROZIT

Trigonalni MnCO3

Pogoste primesi: Ca, Fe, Zn

Trdota: 4

Gostota: 3,3–3,7 g/cm3

Element: zrak-ogenj

Rodohrozitovi kristali so pogosto romboedrični in skalenoedrični, po videzu zaobljeni in majhni. Največkrat je drobnozrnat do kompakten, steklenega sijaja, popolne razkolnosti po ploskvah romboedra. Pri rodohrozitu je pogosto jasno opazna pasnatost, lom pa je videti nasekan. Običajno je rožnat, lahko pa tudi rdeč, siv, zelen ali rumen, največkrat neprosojen, vendar pa včasih celo prozoren. Izpostavljen atmosferskim vplivom počasi prehaja v manganove hi¬drok¬side, barva pa se mu spreminja v črno. V toplih kislinah je dobro topen. Je pomembna manganova ruda. Le redke prozorne kristale včasih brusijo fasetno, sicer pa kot kabošon.

Izvor imena: Ustrezno ga opiše ime, ki izhaja iz grščine: rhodochroos – rožnat.

Nahajališča: Največje in najlepše so našli v Argentini, v rudnikih srebrove rude, ki so jih v 13. stoletju izkoriščali Inki, od tedaj pa so opuščeni. Pomembna nahajališča so tudi v ZDA.

Možnosti zamenjave: V nasprotju s podobnim rodonitom, omočen z vročo HCl zašumi. Od njega pa se loči še po manjši trdoti in po tem, da je rodonit temneje rdeč, s prehodi na vijolično. Po barvi mu je podoben tudi tulit.

Ponaredki: Rodohrozit je relativno pogost mineral, v obliki kapnikov pa še vedno nastaja v opuščenih rudnikih srebra. Zato ga še ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba: Kot okrasni kamen je v uporabi šele od leta 1950, zato tradicionalna uporaba ni znana.

Uporaba danes: Nošenje rodohrozita priporočajo v obdobju večjih fizičnih naporov, saj deluje njegova vibracija ugodno tako na mišice kot tudi na vse žleze. Eliksir krepi cirkulacijo, krvni pritisk, pa tudi delovanje spolnih organov. Pri glavobolih ga, podobno kot rubin, polagamo na teme. Njegova vibracija čisti tudi čustveno telo, zato je priporočljivo kopanje v vodi, v kateri je bil rodohrozit. Naša življenja obogati z dinamiko in neosebno, vseobsegajočo ljubeznijo. Za programiranje ni primeren. V nekaterih starejših zapisih zasledimo, da nošenje rodohrozita privlači ljubezen.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...