Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Nosko, cuarso je najverjetneje mal narobe napisan cuarzo, kar bi bil.. hm.. kvarc po naše? x:o)x kremen al kako?

po moje..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

ej Nosorog ... če še nisi pobegnil x;)x ... kje bi dobila kaj podobnega :2src:

saj za ceno raje ne vprašam x:Dx

Pri meni. Surove rubine imam po 200 do 300 EUR/kg (odvisno od kvalitete), viška pa imam tudi enga ruby star (zbrušen rubin, ki se mu na onc nad površino pojavi zvezda).

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Sorči, te nism upazu. Kaj pa polmeni cuarso? Nekaj takšnega, kot kras morda?

Tega trgovskega imena ne poznam, ampak če je povezano s krasom, sklepam, da gre za rodohrozit, ki je sicer manganov karbonat, z večjo vsebnostjo kalcija. Vem pa res ne... Je pomembna manganova ruda...

Rhodochrosite commonly occurs as a primary gangue mineral in moderate- to low-temperature hydrothermal veins, also in high-temperature metasomatic deposits and sedimentary manganese deposits or as a late stage hydrothermal mineral in pegmatites, especially lithiophilite-bearing ones.

Rodohrozit je jalovina, ne pa pomembna ruda, pa s krasom nima veze.

Aja, še starejša tema, v kateri je govora o španski besedi "cuarzo":

Stara tema

BTW, nekaj korundov iz Prilepa ipd. je na voljo tudi tule:

Dragi kamni

Pri meni. Surove rubine imam po 200 do 300 EUR/kg (odvisno od kvalitete), viška pa imam tudi enga ruby star (zbrušen rubin, ki se mu na onc nad površino pojavi zvezda).

lalala

tale zvezda... hm... barantam... kolk? pa da je očiščen plisss :2src:

jessss... pa sploh nisem barantala bemu ;)

no jst sem sanjala mal drugačnega kot je tole, sam je zelooo blizu ;) pa še fajn bo za meditacijo na prvo čakro... grem kr po vrst... čaki kter bi bil pa za drugo? ker za tretjo mam tudi ane?

Sta se pa najdla - dvojni ogenj in dvojna devica. Kadar je zadeva takšna, ne nosimo kamna, ki ga kombinacija simbolizira, ampak skušamo z energijo kamna korigirati energije, ki jih je premalo. Ti bi lahko poskusila z ametrinom ali ametistom, dec pa z malahitom ali apatitom (dobi se ga v več različnih barvah). Okrasni kamen za v stanovanje pa kakšen apofilit, stilbit ali pa kombinacija obe (rada sta skupaj, tako, da se dobijo kristalne gmote, na katerih rasteta skupaj).

Nabavila sem zapesnico iz ametista, ki me je v trgovini takoj pritegnila... ko sem jo doma očistila (v soljena vodi čez noč) in si jo nadela pa me je spet utesnila in obtežila (podobno kot jantar), kot da na meni leži nek veliki kamen...(ko snamem je takoj ok) zakaj?

Obesek iz ametrina je na mene boljše vplival, nekako osvežil me je... naslednji dan pa me več ni privlačil (neki čudni občutek sem imela)...da sem ga kar pospravila v bombažno vrečko. Ne razumem zakaj se mi to dogaja, če mi lahko kdo prosim razloži?

Nabavila sem tudi stilbit, ga očistila in ga postavila v spalnico in nisem ravno dobro spala...ponavadi pa zaspim trdno kot top...zdaj več ni v spalnici in je vse ok. Prav čudno se mi zdi vse skupaj...drugače pa so mi kamni nenormalno všeč, ne vem kaj bi bilo narobe. :o|o:

Naj še dalje eksperimentiram? x8Dx

Pa še eno vprašanje imam x:)x

ugotovila sem da je ta želvica tudi iz svetlo zeleno-bež kamna, samo ne vem katerega ker je že dolgo časa nazaj kar sem jo dobila.

post-10994-1203699148_thumb.jpg

Dva dni nazaj sem bila v Ahatu. Ogledala sem si kamenčke pod mojim znamenjem tut ostale sem si. In sem sedaj v dilemi. Veliko kamnov sem držala v roki skoraj enega kupila ampak sem na koncu se odločila da ne kupim ker enostavno mi je vse govorilo da ne. Noben mi ni bil waaaaaaaau, ne po funkcijah in ne po barvi oz. lepoti.

Privlačijo me 3 kamni. Že ko sem ju videla na sliki je bilo waaaaaaaa, v živo pa sta me potegnila vase ampak sedaj sem v dilemi ker gre za zelo močne kamne- čaroit ali sugilit in pa oniks. Sploh oniks ma tako energijo da se kr potapljam v njem, druga pa malo manj ampak isto hipnotično. Oniks mi tudi po funkcijah zelo ustreza (imam zelo zelo slabe lase in nohte, tudi alergije, s srcem sicer nimam problemov, sem zelo občutljiva na vremenske spremembe, imam nizko samozavest...)

O sugilitu in čaroitu pa najdem na internetu zelo malo informacij. Lahko kdo pove malce več?

Ali sta to kamna zame? Pogledala sem malahit, tudi aventurin pa je moje občutje: lep kamen ampak... ne vem če je to to.

če je :palec: :2src: ... drugače jih je pa več barv ... meni je lep tudi tale ... bolj "surov"

Takšnega imam jaz.

Nabavila sem zapesnico iz ametista, ki me je v trgovini takoj pritegnila... ko sem jo doma očistila (v soljena vodi čez noč) in si jo nadela pa me je spet utesnila in obtežila (podobno kot jantar), kot da na meni leži nek veliki kamen...(ko snamem je takoj ok) zakaj?

Obesek iz ametrina je na mene boljše vplival, nekako osvežil me je... naslednji dan pa me več ni privlačil (neki čudni občutek sem imela)...da sem ga kar pospravila v bombažno vrečko. Ne razumem zakaj se mi to dogaja, če mi lahko kdo prosim razloži?

Nabavila sem tudi stilbit, ga očistila in ga postavila v spalnico in nisem ravno dobro spala...ponavadi pa zaspim trdno kot top...zdaj več ni v spalnici in je vse ok. Prav čudno se mi zdi vse skupaj...drugače pa so mi kamni nenormalno všeč, ne vem kaj bi bilo narobe. :o|o:

Naj še dalje eksperimentiram? x8Dx

Poglej - načeloma sem govoril o tem, kaj ljudem tvoje kombinacije paše. Izjeme pa seveda potrjujejo pravilo in treba bi bilo ugotoviti, zakaj pri doživljanju energij kamnov izstopaš iz običajnega okvira. Razlogov je lako več in v ugibanju ne vidim pravega smisla. Stilbit, vsaj če je očiščen, pa je tako nežen, da se mi zdi več kot nenavadno, da bi lahko energijsko kogarkoli motil.

Pa še eno vprašanje imam x:)x

ugotovila sem da je ta želvica tudi iz svetlo zeleno-bež kamna, samo ne vem katerega ker je že dolgo časa nazaj kar sem jo dobila.

Fotka je tako slaba, da je "določanje" materiala, na njeni podlagi, nemogoče.

post-10994-1203699148_thumb.jpg

Oniks mi tudi po funkcijah zelo ustreza (imam zelo zelo slabe lase in nohte, tudi alergije, s srcem sicer nimam problemov, sem zelo občutljiva na vremenske spremembe, imam nizko samozavest...)

O sugilitu in čaroitu pa najdem na internetu zelo malo informacij. Lahko kdo pove malce več?

. SUGILIT

Heksagonalni (K, Na)2 | (Fe, Ti)2(Li, Al)3[si12O30]

Pogoste primesi: Ba, Ca, Mn, SiO2, As, Fe, Pb, Sb, Sr, Zn

Trdota: 5,5–6

Gostota: 2,69–2,74 g/cm3

Element: voda

Sugilit je mineral svetlo- do temnovijoličaste barve, neprozoren, steklenega, mastnega sijaja in nejasne razkolnosti. Obarva ga primes železa in mangana. V nekaterih primerkih je zelo veliko kalcedona; takšni so lahko nekoliko prosojni. Brusijo jih kabošonsko.

Izvor imena: Leta 1944 ga je odkril Japonec dr. Kenichi Sugi in po njemu ima tudi ime; znan je tudi pod imenom luvulit.

Nahajališča: Nanj naletimo zelo redko; poleg Japonske, so ga našli še v Indiji in Južni Afriki.

Možnosti zamenjave: Možna je zamenjava s čaroitom.

Ponaredki: Sintetičnih sugilitov in ponaredkov na trgu še ni.

Tradicionalna uporaba: Ni znana.

Uporaba danes: Velja za kamen Vodnarjeve dobe, ki nam pomaga živeti v skladu z našo notranjo resnico in lažje premagovati vsakdanje težave. Raztaplja napetosti in strahove ter blaži žalost. V medsebojnih odnosih nam pomaga najti pot, ki je sprejemljiva za vse. Ima pomirjujoč učinek na živce, lajša bolečine, pomaga pri epilepsiji in motoričnih motnjah. Pri meditaciji ga polagamo na tretje oko, sicer pa ga nosimo kot obesek. Uporaben je tudi v obliki eliksirja, za lajšanje bolečin pa ga običajno vzamemo v levo roko in se blago osredotočimo na boleče mesto. Programiramo ga z vibracijami vsesplošnega razumevanja in ljubezni.

ČAROIT

Monoklinski K5Ca8Si18O46 (OH) . 3H2O

Pogoste primesi: Sr, Na, Ba, Al, F

Trdota: 5–6

Gostota: 2,68 g/cm3

Element: voda-zrak

Čaroit je vijolični prosojen do neprozoren mineral, motno steklenega sijaja, dobre razkolnosti in nepravilnega loma, v katerem najdemo vključke avgita, sive vključke mikroklina in oranžne vključke tineksita. Nastaja v kontak¬tno metamorfni coni z reakcijo na stiku med magmatskimi kamninami (nastalimi iz silikatne taline) in dotokom snovi iz kamnin. Včasih je zaradi vsebnosti mineralov tinaksita ali ekanita radioaktiven. Brusijo ga kabošonsko, pogosto pa ga oblikujejo tudi v krogle.

Izvor imena: Ime je dobil po sibirski reki Chari.

Nahajališča: Kolikor mi je znano, je bil do sedaj najden le v Sibiriji (Rusija).

Možnosti zamenjave: Možna je zamenjava s sugilitom.

Ponaredki: Na trgu je vse več sintetičnih čaroitov.

Tradicionalna uporaba: Pri nas je znan slabega četrt stoletja, zato tudi ni znana nikakršna tradicionalna uporaba čaroita.

Uporaba danes: O njegovem delovanju na fizično in energijska telesa, lahko sklepamo na podlagi sestave in elementov, ki mu vladata. Vibracija čaroita lajša krče, bolečine, umirja živce in ugodno deluje pri aritmiji srca. Kadar ga uporabljamo kot meditacijski kamen ali nakit pa nam podarja odločnost in spontanost, sproščujoč sen s kreativnimi sanjami, krepi percepcijo in raztaplja blokade.

Ali sta to kamna zame? Pogledala sem malahit, tudi aventurin pa je moje občutje: lep kamen ampak... ne vem če je to to.

Katerikoli kamen deluje, če te dovoljkarat zadane (in če je dovolj trd). Prijavi se na srednjeveško zdravljenje s kamni.

Za duhovičenje so primernejše teme v čvekarijah.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

sem vedela da se moram poslušat :2src: ej a maš kej posebnega tud iz rožnatega kremena :2src: tud to bi Ksenija imela... rabi nekaj te energije v svojem lajfu

Do sedaj sem imel iz rožnatega kremena dve izjemni stvari. Veliko kroglo. ki je imela na soncu ali pod točkasto svetlobo zvezdni efekt (je nimam več) in zaključeni kristal rožnatega kremena in sicer težak vsaj 150 g (tega imam še, a ni naprodaj). Oboje je totalna redkost.

Pozdravljeni! Imam par vprašanj. V žepu od kavbojk nosim izmenično ametista in akvamarina. Namen je da umirim živčno napetost.

Ma. živčna napetost je povezana z energijsko močjo solarnega pleksusa. Kar se mene tiče, po tj plati narediš največ, če si skušaš ta center na vse načine okrepiti (tudi s trebušnjaki, osredotočnjem nanj ...). Pašejo pa mu rumeni kmni, pa tud oranžna ni tko mim.

Ampak sem rahlo sumnjičava glede zbrušenosti kamnov. Mislim, če je prosto zašiljen ali čisto zmehčan in spiljen. Me zanima kako se učinkovitost spremeni ko spreminjaš obliko kristalov.

Nekatere oblike nekoliko po fizični, nekoliko pa na simbolični ravni delujejo na zbiranje in kvaliteto energij. Ampak bolj kot oblika je pomemben način, kako z mineralom ravnaš. Pri mineralih gre za neko nizko stopnjo zavesti in življenja; so energijsko odzivni, zato dosežejo z njimi najboljše rezultate tisti, ki ravnajo z njimi kot z živimi bitji.

In ali bolj učinkuje če kamen položiš kam drugam...ne v žep (recimo).

Če ga imaš v žepu, učinkuje na kpl. avrično polj, seveda pa ga lahko tudi polagaš na kritična mesta. Eno od teh mest je pri nervozi, kot sva že rekla, pleksus.

Pa velikost kamna, pa sploh, ali se znajo nalesti tvojega občutka in odpovedati.

Redko kdo je eergijsko povsem fit. Ponavadi so v avričnem polju energijsko slabše prevodni predeli, kjer se nabira t.i. avrična sluz (mrtva orgonska energija). Kristali jo spontano "vlečejo nase" in če je kristal manjši, ga takšna sluz hitreje zapaca in potem "ne dela", dokler ga dobro ne očistiš.

Pa tudi to, ali je kaj bolj učinkovitega kot ametist in akvamarin. Pa da ni preveč agresivno. No, astrološko je tako 5 planetov (vključno s soncem) v tehtnici, luna v devici (edini planet v zemeljskem znamenju), ascendent v strelcu (neptun v konjunkciji z asc), vladar desc, lune in mc-ja pa v škorpijonu (merkur trigon jupiter ...ha!). Skratka zelo kompaktna in enostavna karta pa par preprostih vprašanj. Bom pobrskala po forumu...sigurno je odgovor kot na dlani...je pa to 91 strani. Uf. Tako da bom zelo vesela kar tako odgovora. So pa kamni zelo previdni ali pa zviti, ker jaz jih čutim precej nežno...nič radikalnega. Me pa zanima.

Kaj pa vem, morda kakšen granat (čisti tudi avro). No, pa na pleksus lahko polagaš tudi npr. bronzit ali giasol.

(popravljeno)

kateri je pravi kamen zame stara 12 let proti aknam, za energijo, samozavest

pa da ne bi bil preveč drag!? x:Ix mogoče roževec kolko stane?

Popravljeno -> kamen

najbolj me navduši, ko jaz napišem post, se tema zaključi, tako šokiram te opekoljubce da to ni res.

Čeravno Indijci trde da obstajajo zdravilne moči kamnov, pa se v tem ne strinjam s curryljubci.

In poročam, da je v Big Macu dosti več hranljivih stvari kot v Hrisoprazu, diademu, diadori in podobnih kameninah, ki so na svetu samo zato, da gojijo žensko nečimrnost in polnijo denar kamnolomcem..

Tule pa se nič nea strinjam s tabo. Saj včasih tudi tak mislila, sploh kadar se pustila podkupit s kakšnim pvc kamnom, pol pa sem zrastla in pridobila na izkušnjah.

Prva takšna je bila, da če v menstrualnih dneh nosim karneol, da me ne boli in krvavitve so manjše. Potem se tole potrdilo še pri dečvah in od takrat karneol najljubši kamen naših dečv ino moje malenkosti.

Da pa se pustim zdaj v bolj pametnih letih ozalajšati z opali, pa nekaj na diamante ciljam(kamenopička očitno), rubini se mi blazno dopadejo..in spraviš me kamnolom, pa ti zapravim četrt plače.

Zato se kamnoloških trgovin na daleč izognem.

Aventurin sem jaz predpisala naši vodnarki, ki jo tudi malo mozoljčki jezijo..samo me ima, da bi ji ga odpisala..ker jo meče, da se kadi. Ona sama pa si je kalcedon predpisala in ful važna z njim:)) pol pa ga je izgubila in nato tako delala, da smo mogli ji novega predpisat:))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 2 weeks later...

Živijo!

A bi lahko še meni kdo svetoval? V soncu imam bika, v luni nisem ziher(za izračun horoskopa po luninem netu sem dobila strelca, v 3 astroloških knjigah pa zmerom dvojčka-pa mi tud bolj drži, se mi zdi), v ascedentu sem pa strelec. Pa venero imam v dvojčkih, mars pa v vodnarju.

Kamen pa-za splošno dobro počutje....

Živijo!

A bi lahko še meni kdo svetoval? V soncu imam bika, v luni nisem ziher(za izračun horoskopa po luninem netu sem dobila strelca, v 3 astroloških knjigah pa zmerom dvojčka-pa mi tud bolj drži, se mi zdi), v ascedentu sem pa strelec. Pa venero imam v dvojčkih, mars pa v vodnarju.

Kamen pa-za splošno dobro počutje....

Poskusi z rodonitom.

Poglej - načeloma sem govoril o tem, kaj ljudem tvoje kombinacije paše. Izjeme pa seveda potrjujejo pravilo in treba bi bilo ugotoviti, zakaj pri doživljanju energij kamnov izstopaš iz običajnega okvira. Razlogov je lako več in v ugibanju ne vidim pravega smisla. Stilbit, vsaj če je očiščen, pa je tako nežen, da se mi zdi več kot nenavadno, da bi lahko energijsko kogarkoli motil.

mene je tudi rožnati kremen dušil....negelede na velikost oz majhnost kamna xrolleyesx

po delavnici karmične diagnostike sem si pa anbavla pravo skalo za okol vrata....in mi je eden izmed ljubših obeskov :vio:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...