Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Lepo pozdravljeni!

Na forumu sem nova uporabnica, tako da bi rabila par informacij.

Ze dlje casa razmisljam o nakupu kristala. Po horoskopu sem devica, asc kozorog.

Kaj mi svetujete?

Kot sem vidla so zame primerni: karneol, žad, citrin

Kake funkcije oz.kake lastnosti pa imajo?

Tvoja kombinacija se v energijskem smislu v svetu mineralov odraža v šorlitu v kremenu, a ker gre pri tebi za neuravnoteženo kombinacijo (dvojna zemlja), ni dobro, da nosiš kamen, ki to neuravnoteženost podpira. Za to kombinacijo je značilna praktičnost, kritičnost, ziheraštvo in nekoliko premalo domišljije. Zato te bodo najbolj podprli kamni, energijske kombinacije vode in zraka (karneol in citrin sta torej povsem neprimerna, kar v redu pa je jadeit). Glede na barvo, ki ti je blizu, bo optimalna varianta izbor med kalcedonom, jadeitom in čaroitom.

[color="#FF0000"]KALCEDON[/color]

Trigonalni SiO2 z vključki H2O

Trdota: 6,5–7

Gostota: 2,58–2,64 g/cm3

Element: voda-zrak

Ime kalcedon pravzaprav označuje celo skupino različno obarvanih drobno zrnatih mikrokristalnih vlaknatih kremenov, ki so najpogosteje grozdastih, krog¬¬lastih, ledvičastih, sigastih ali nepravilnih natečnih oblik. Med njimi so najbolj znani:

• karneol, ki mu dajo rdečo barvo primesi železa,

• sard, ki je rjavkast in prepušča rdečo svetlobo,

• hrizopraz, ki ga zeleno obarvajo primesi niklja,

• jaspis, ki je različnih barv (poznamo preko 80 vrst jaspisa),

• ahat, pri katerem se ritmično izmenjujejo plasti kalcedona, opala in kristalnega kremena.

Manj znane vrste kalcedona pa so:

• lidit: kriptokristalni kremen, impregniran s primesjo podobno oglju (črn, okrast ali rdeč),

• kvarcin: vlaknato listnati kalcedon,

• lutecit: vlaknata vrsta kalcedona, najdena predvsem v apnencih okoli Pariza (Lutecija).

Med kalcedone uvrščamo tudi navadno gručasto ali protasto pojavno obliko, ki pa je, za razliko od vseh ostalih vrst kalcedonov, ne uvrščamo med okrasne kamne.

Zaradi drobnozrnate strukture se vsi kalcedoni v KOH topijo lažje kot prozorni kremen.

Ko govorimo o okrasnih kamnih, uporabljamo ime kalcedon za nežno mod¬ro različico tega minerala. Gre za čisti vlaknati kremen, barva pa je modra zaradi loma svetlobe skozi fine kristale, kjer se rdeči del svetlobe absorbira, modri pa zrcali. Vlaknata struktura in medsebojni vpliv vlaken sta tudi razlog, da se fizikalne lastnosti kalcedonov nekoliko razlikujejo od lastnosti prozornega kremena. Brusijo ga kabošonsko.

Izvor imena: Ime je dobil po mestu Halkedon pri Bosporju.

Nahajališča: Pomembnejša nahajališča so v Nemčiji, Italiji, Poljski, na Islan¬diji, Slovaškem, Rusiji, Kazahstanu, Armeniji, ZDA, Urugvaju, Braziliji, Me¬hiki in Avstraliji.

V Sloveniji so ga našli pri Idriji, v Zagorju, Trbovljah in v Hotavljah.

Možnosti zamenjave: Po trdoti in topnosti v kislinah se loči od vseh podobnih mineralov.

Ponaredki: Ni mi znano, da bi modro različico kalcedona ponarejali; morda le iz stekla. Velja pa obratno. Modre kalcedone pogosto barvajo in jih prodajajo pod kakšnim drugim imenom (karneol, ahat …).

Tradicionalna uporaba: Kot tipični kamen energije vode in zraka, so ga čarovniki v 16. stoletju uporabljali pri vremenski magiji in za zdravljenje vseh bolezni, povezanih z vremenom, kot so mrzlica, občutljivost na vremenske spremembe, problemi cirkulacije … Uporabljali so ga tudi v ljubezenski magiji. S pomočjo kalcedona so ženske lažje omrežile moške, ščitil pa jih je tudi pred melanholijo in besom. Veljal je za kamen govornikov in v ta namen so ga obi¬čajno nosili okoli vratu.

Sveta Hildegarda je menila, da je njegova moč učinkovitejša, če drži govornik kalcedon najprej nekaj časa v roki, nato nanj nekajkrat dahne, da se orosi, in nazadnje to roso poliže. Svetovala je nošenje kalcedona na goli koži in sicer v stiku s katero od pomembnejših žil; na ta način naj bi se njegova moč razširila po telesu in pregnala bolezni. Nekateri avtorji iz 17. stoletja so ga priporočali za zaščito pred nočnimi morami, a se glede na energije, ki mu vladajo, s tem ne morem strinjati. Njegova nežna energija sicer prinaša miren sen, nima pa zaščitne funkcije.

Uporaba danes: Predstavlja oba aspekta komunikacije, tako govoriti, kot biti sposoben poslušati. Položen pod posteljno blazino preganja nočne more in strah pred temo. Kalcedon je zelo učinkovit pri astmi, težavah z dihali zaradi pretiranega kajenja, regenerativno pa deluje tudi na sluznico; v ta namen ga polagamo na srčno čakro. Kalcedonov eliksir blaži vnetja, niža krvni pritisk, krepi tok telesnih fluidov in produkcijo inzulina, tako, da pomaga tudi v zgodnjem stadiju sladkorne bolezni. Poleg tega dejansko odpravlja občutljivost na spremembe vremena in deluje ugodno pri vnetjih ledvic, a pri tem ni tako učinkovit kot nefrit.

Bolj se obnese kot kamen za krepitev eteričnega telesa. Kalcedon velikosti otroške pesti vzamemo v levo roko, se sprostimo in v telesu ustvarimo občutek, kot da je naše telo na vseh straneh širše za približno 5 cm – občutek zaveda¬nja eteričnega telesa. Takšna krepitev eteričnega telesa je zlasti koristna tedaj, ko zbolimo, kajti ob bolezni mu daje vranica minimalno energijo, zato eterično telo v tej fazi slabi. Nošenje obeskov iz kalcedona čustveno zmehča in odpira pretirano vase zaprte ljudi ter jih napolni s svetlobo in ljubeznijo do vseh živih bitij. Izboljšuje percepcijo in nam daje vpogled v resnične motive naših dejanj. Običajno ga programiramo kot prinašalca sreče in osebnega miru.

Astrološke povezave: Najprimernejši je za ljudi, rojene v kombinaciji sončnega in ascendentnega znamenja devica – kozorog in vodnar – ribi.

ŽAD

Leta 1863 je francoski znanstvenik Damour dokazal, da so stari viri pod imenom žad dejansko obravnavali dva različna minerala – jadeit in nefrit. Danes ime žad označuje mineral, ki v glavnem vsebuje jadeit. Žadov albit (pravijo mu tudi mav-sit-sit) je albit (kalijev glinenec), ki vsebuje okoli 20 % zelenega kromovega jadeita.

JADEIT

Monoklinski NaAl[si2O6]

Pogoste primesi: Ca, Cr, Fe, Mg, Mn, Zn, K, H2O

Trdota: 6,5–7

Gostota: 3,3–3,36 g/cm3

Običajno je vlaknat in masiven, nastaja pa v metamorfnih kamninah. Kristali so zelo redki. Sestoji iz drobnih zrn in vlaken, ki se med seboj prepletajo. Kot razkolnosti je 30 do 45 o. Lom je iverast in steklenega sijaja. Pojavlja se v različnih barvah, najpogosteje pa je jabolčno do smaragdno zelen, tudi bel, bel z zelenimi pegami … Smaragdno zelen je najbolj cenjen, imenujemo pa ga cesarski žad. V kislinah je jadeit netopen. Brusijo ga kabošonsko, v krogle, pogosto pa izdelujejo tudi kameje.

Izvor imena: Ime je španskega izvora – piedra de hyada, kar pomeni ledveni kamen, saj pomaga pri ledvičnih krčih.

Nahajališča: Najkvalitetnejši jadeit prihaja iz Burme. Tudi jadeit, ki ga označujemo s trgovskima imenoma kitajski ali jinanski žad, izhaja iz Burme, od ko¬der ga prinesejo na Kitajsko, ki je znana po izdelkih iz jadeita. Jadeita nekoliko slabše kvalitete pa je veliko v Gvatemali, ZDA (Kalifornija), Kitajski in Japonski.

Možnosti zamenjave: Pogosto ga mešajo z nefritom, ki pa je bolj rumenkasto ali špinačno zelen, zelena barva kloromelanita pa ima smaragdni odtenek. Pod imenom afriški žad včasih prodajajo prasem, transvaalski žad pa je trgovsko ime za zeleni grosular, ki je nekoliko temnejši od jadeita.

Ponaredki: Najpogosteje naletimo na ponaredke iz serpentina in kalcita. Iz¬de¬lujejo ga tudi sintetično. Včasih ga dodatno obarvajo ali pa mu odstranijo nečis¬toče in jih zapolnijo s smolami.

Tradicionalna uporaba: Že tisočletja velja za kamen sreče, zlasti na Kitaj¬skem. V želji, da bi priklicali več ljubezni v svoja življenja, so nosili obeske iz jadeita oblikovane kot metulj; takšne metulje so podarjali ljubljeni osebi.

Okoli leta 500 so kitajski zdravniki uporabljali eliksir iz sadnega soka in jadeitovega prahu zoper srčno aritmijo in astmo. Pitje takšnega eliksirja naj bi tudi okrepilo glas, dajalo lasem lesk in pomirjalo. Na Kitajskem je bil jadeit simbol kraljevske funkcije, v Mehiki je simboliziral vodo in rojstvo leta, pri afriških Dogonih pa je bil povezan s plodnostjo. Iz ploščic jadeita so delali ksilofone, gonge in vetrne zvončke tako Kitajci, kot tudi Hopi indijanci. V nekaterih predelih so verjeli, da s pomočjo jadeita lahko vplivaš na vreme; jadeit ritualno vržeš v vodo, kar povzroči deževje ali sneženje.

Uporaba danes: Eliksir iz jadeita lajša bolečine zaradi ledvičnih kamnov, pomaga pri želodčnih težavah in uravnava metabolizem glede vode, soli, kislosti in lužnosti. Stimulira živčni sistem in nadledvično žlezo in s tem pravzaprav skrajša reakcijski čas. Položen na čelo prinaša modrost (zrak – intuicija), nam pomaga spoznati sebe kot duhovno bitje, pospešuje samorealizacijo in prinaša notranji mir. Vibracija jadeita krepi željo po duhovnih aktivnostih v času fizičnega počitka, odločitve pa transformira v akcijo.

Jadeit velja za varovalni kamen pred nesrečami in ga uporabljamo v zaščitni magiji. Pri razmišljanju o poslovnih odločitvah je dobro nekaj časa držati jadeit v levi roki. Pogosto ga programiramo v cilju pridobitve materialnih do¬brin. Črnemu jadeitu vlada element zemlja in ga uporabljamo za energiziranje oziroma vzpostavitev energijskih tokov v fizičnem telesu. Energijsko jadeit polnimo z ametistom.

Astrološke povezave: Je kamen rib z ascendentom v tehtnici in dvojčkov z ascendentom v ribah. Primeren je tudi za dvojčke z ascendentom v škorpijonu ali raku, k energijski stabilnosti pa pomaga nebesni kombinaciji devica – kozorog.

ČAROIT

Monoklinski K5Ca8Si18O46 (OH) . 3H2O

Pogoste primesi: Sr, Na, Ba, Al, F

Trdota: 5–6

Gostota: 2,68 g/cm3

Čaroit je vijolični prosojen do neprozoren mineral, motno steklenega sijaja, dobre razkolnosti in nepravilnega loma, v katerem najdemo vključke avgita, sive vključke mikroklina in oranžne vključke tineksita. Nastaja v kontak¬tno metamorfni coni z reakcijo na stiku med magmatskimi kamninami (nastalimi iz silikatne taline) in dotokom snovi iz kamnin. Včasih je zaradi vsebnosti mineralov tinaksita ali ekanita radioaktiven. Brusijo ga kabošonsko, pogosto pa ga oblikujejo tudi v krogle.

Izvor imena: Ime je dobil po sibirski reki Chari.

Nahajališča: Kolikor mi je znano, je bil do sedaj najden le v Sibiriji (Rusija).

Možnosti zamenjave: Možna je zamenjava s sugilitom.

Ponaredki: Na trgu je vse več sintetičnih čaroitov.

Tradicionalna uporaba: Pri nas je znan slabega četrt stoletja, zato tudi ni znana nikakršna tradicionalna uporaba čaroita.

Uporaba danes: O njegovem delovanju na fizično in energijska telesa, lahko sklepamo na podlagi sestave in elementov, ki mu vladata. Vibracija čaroita lajša krče, bolečine, umirja živce in ugodno deluje pri aritmiji srca. Kadar ga uporabljamo kot meditacijski kamen ali nakit pa nam podarja odločnost in spontanost, sproščujoč sen s kreativnimi sanjami, krepi percepcijo in raztaplja blokade.

Astrološke povezave: Pripada astrološki kombinaciji škorpijon – tehtnica, primeren pa je tudi za kombinacijo škorpijon – dvojčka. K čustveni odprtosti pomaga predvsem devicam, ki imajo ascendent v kozorogu.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Lunatik:

Kje se pa dobi Jadeit in Caroit? Ali morda kdo od vas pozna kako specializirano prodajalno na obali? x:)x

Res ne vem. Po mojem je na naši obali bl qrc. Obrni se na Ruby s foruma, ti bo po mojem znala povedat, kje se kaj tazga dobi čez mejo v Italiji. Čaroite mam sicer viška tud jst, a gre že za kamen takšnega cenovnega razreda, za katerega nakup po pošti ni običajen in ga je le dobro prej videti.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Koliko pa so cene teh kristalov (priblizno)?

Pri obeh kamnih je cena zelo odvisna od kvalitete kamna in od tega, kje ga kupiš. Čaroit, ki ga imam sam, je vrhunske kvalitete, zato je cena 125 EUR/kg.

Nosorog: hvala za info.

Ali mislis, da bi se dalo dobit nakit iz caroita?

Pri nas verjetno ne, ker gre za razmeroma redek kamen. Morda na kakšnem sejmu, na katerem je veliko razstavljalcev iz Rusije - se mi zdi, da je eden takšnih, ki je orientiran bolj na nakit, v Bratislavi. "Urnik" sejmov najdeš na spletni strani lapis.de

Nosorog: hvala za info.

Ali mislis, da bi se dalo dobit nakit iz caroita?

Nakit iz Russian Charoite Crystala;

Designer Charoite Jewelry

http://www.jegem.com/1/Search8.aspx?query=...CFRMXQgod1Gi2CA

Russian Charoite Crystal Charoite Jewelry - google

http://www.google.com/search?hl=en&q=R...amp;btnG=Search

The Russian Room - Trinity Mineral Company

http://www.trinityminerals.com/russia/russia.shtml

Charoite je bolj spodaj na navedeni strani.

Russian Charoite Crystal na ebay.com

http://search.stores.ebay.com/charoite_Cry...ubsubmitZSearch

Russian Charoite Crystal - google

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&...haroite+Crystal

Mah, si bom kar sama odgovorila.

N: "Seveda da je...razlika namreč"

A: "Res? Ja, saj to sem vedela že prej, ... mene je samo zanimalo, kakšna je ta razlika. "

N: Odgovor je kot na moji dlani, dvopičje, quote in vsa ostal ločila,

A: Ja, ampak to bi lahko tudi sama izbrskala.

N: Pa nisi. Tako da. Preberi.

A: Pih.

Mal si odžgana; kar pa e pravzaprav kvaliteta ... :vio:

Nakit iz Russian Charoite Crystala;

Designer Charoite Jewelry

http://www.jegem.com/1/Search8.aspx?query=...CFRMXQgod1Gi2CA

Russian Charoite Crystal Charoite Jewelry - google

http://www.google.com/search?hl=en&q=R...amp;btnG=Search

The Russian Room - Trinity Mineral Company

http://www.trinityminerals.com/russia/russia.shtml

Charoite je bolj spodaj na navedeni strani.

Russian Charoite Crystal na ebay.com

http://search.stores.ebay.com/charoite_Cry...ubsubmitZSearch

Russian Charoite Crystal - google

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&...haroite+Crystal

Fajn. Jst sm totalen seljo za k'j na internetu najd't ...

Meni je malo zanimivo, ker nikoli nisem bila mahnjna na kamne. Decembra 2007 sem jih šla malo pogledat na novoletni sejem, vendar me niso nekaj pritegnili. Kmalu zatem sem kot za darilo dobila kameno strelo, vendar to še ni vse. Nedolgo nazaj sem se po mestu sprehajala in zagledala lepo zapestnico s prozornim kamnom. Pomislila sem, da je kamena strela, vendar sem se šla takoj naslednji dan zgodaj zjutraj prepričat, vendar mi je prodajalka povedala, da sem bila v zmoti :D No, kupila sem dva različna kamna, enega za darilo in enega za sebe. Tako s srcem pomislim nanj in všeč mi je ker ima pozitiven učinek na mene. Vsakič, ko se spomnim, da ga imam, ga moram it pogledat in ga prijeti v roke. Res mi je zanimivo.

No, še nekaj bi želela povedati. Imam prijateljico... njena zgodba o najdenih kamnih me fascinira. Ne vem zakaj in kako, vendar se ji pojavljajo vedno isti in v izjemno podobnih oblikah. Prvi je bil ametist, majhen in lep. Najdla ga je (hm, ne spomnim se točno, se opravičujem), vem pa kje je drugega najdla. Šla je iz porodnišnice z dvigalom dol in se zagledala v kot dvigala. Ko ji je zableščalo, se je približala in zagledala še enega ametista. Seveda ga je vzela. Ta je bil drugi ametist, ki je bil podoben prvemu ametistu. No, jaz osebno se na kamne ne spoznam, je pa res, da me zadnje čase nekaj k sebi vlečejo in tega se ne bom branila, ker mi je zanimivo. No, punca je imela dva ametista, ki ju je najdla, ne vem ali ju še ima ali ne, bi jo morala vprašati, že zaradi svojega interesa :P

Dolgo zatem, se pravi več kot ali tam pribl. 6-7-8 let po tem, recimo prejšnji teden je zopet na povsem nenavadnem mestu zagledala kamen. Bil je na tleh, kjer je stala. Zagledala se je v tla in videla kupček razmršenih smeti in med njimi tudi ta mali kamenček, mali ametist. No, potem, ko sva se srečali, mi ga je morala pokazati. Seveda sem bila vesela zanjo in me zanima, če se tudi ona toliko sprašuje kot jaz, kaj ji želijo ti mali in med seboj podobni ametistki povedati?

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Za eno vprašanje ne bi odpirala nove teme, me pa zanima, če bi bilo kaj narobe, če bi si kupila ali pridobila kamne vseh vrst? Ker jaz bi jih imela in ne bi bilo nujno, da bi vse uporabljala. Sej jih tut ne znam hehe, samo tako. Po moje bi imela vsakega v svoji škatlici, vendar bi vsi imeli en skupen prostor, čeprav bi bili med seboj ločeni. Bi bilo to ok ali kaj drugega predlagate?

Elo! Zanima me kateri kamni pridejo zame v poštev?Predvsem za povečenje koncentracije,poguma, krepitev spomina in za srečo. Sem devica, luna je v tehtnici, ascendent v biku. x;)x

Predlagam ti jantar, pa čeprav ti brvno verjetno ne bo kaj prida ustrezal.

Za eno vprašanje ne bi odpirala nove teme, me pa zanima, če bi bilo kaj narobe, če bi si kupila ali pridobila kamne vseh vrst? Ker jaz bi jih imela in ne bi bilo nujno, da bi vse uporabljala. Sej jih tut ne znam hehe, samo tako. Po moje bi imela vsakega v svoji škatlici, vendar bi vsi imeli en skupen prostor, čeprav bi bili med seboj ločeni. Bi bilo to ok ali kaj drugega predlagate?

Če si skušala za pisavo izbrati barvo, ki se najmanj vidi, si se zajebala - zihr se da najdt kakšno, ki se vidi še slabše ( x:o)x ).

Nič ni narobe. Zbiranje mineralov rado vodi v obsedenost (je pa to ena najlepših obsedenosti). Nazadnje se lahko zgodi, da se mineralov nabere toliko, da v stanovanju ni več placa in jih začneš spravljati na balkon in v klet (vsaj pri meni je bilo tako - kamenja sem imel nazadnje toliko, da vsega niti nisem mogel vzeti s seboj, ko sem se selil).

lalala

Če si skušala za pisavo izbrati barvo, ki se najmanj vidi, si se zajebala - zihr se da najdt kakšno, ki se vidi še slabše ( x:o)x ).

Nič ni narobe. Zbiranje mineralov rado vodi v obsedenost (je pa to ena najlepših obsedenosti). Nazadnje se lahko zgodi, da se mineralov nabere toliko, da v stanovanju ni več placa in jih začneš spravljati na balkon in v klet (vsaj pri meni je bilo tako - kamenja sem imel nazadnje toliko, da vsega niti nisem mogel vzeti s seboj, ko sem se selil).

lalala

tralala hopsasa mi se lovimo,

tralala hopsasa mi že bežimo :inocent:

Prav, bom dala tole, da boš prav imel :D

Škoda, k meni nisi kamnov dal :D Ti je še kak ostal, ki ti je odveč? Kam si jih pa dal? So vsaj na varnem, v dobrih rokah :D

• 2 weeks later...

Pozdravček, iščem novega kristalnega spremljevalca.

Rabila bi nekaj za samozavest in obenem za kožo, če obstaja (dveh kamnov ne bi nosila naenkrat, ponavadi ga imam na verižici in en sam popolnoma v redu izpade) Kožne bolezni, alergije... Neprestano je z mano nekaj narobe. Tale kamenček bi lahko učinkoval tudi na čustvenem-ljubezenskem področju x:Dx

Po znamenju sem devica/vodnar/devica in me drugače zelo privlači lapis lazuli, pa tudi malahit, ampak se mi zdi da nima noben od njiju kakega efekta :C:

Hvala nosorog!!

Pozdravček, iščem novega kristalnega spremljevalca.

Rabila bi nekaj za samozavest in obenem za kožo, če obstaja (dveh kamnov ne bi nosila naenkrat, ponavadi ga imam na verižici in en sam popolnoma v redu izpade) Kožne bolezni, alergije... Neprestano je z mano nekaj narobe. Tale kamenček bi lahko učinkoval tudi na čustvenem-ljubezenskem področju x:Dx

Po znamenju sem devica/vodnar/devica in me drugače zelo privlači lapis lazuli, pa tudi malahit, ampak se mi zdi da nima noben od njiju kakega efekta :C:

Hvala nosorog!!

Imaš oslabljen center solarnega pleksusa, kar je povezano tko s slabo samozavestjo, kot tudi s kožnimi pizdarijami. Na tem centru dajejo dobre učinke citrin, girasol, brazilijanit, pa tudi jantar, kak svetlejši karneol in drugi ognjeni kamni. Vendar kamni sami po sebi tvojih težav ne bodo rešili - le podprli te bodo pri delu. Delaj na jačanju pleksusa na seh avneh - kadar imaš čas, položi tja obe roki, se na to mesto osredotoči, si v pleksusu predstavljaj sončka in se mu v sebi smej. Tudi fizične vaje, s katerimi obremeniš pleksus so koristne - npr. ležiš in dvigaš noge do kakih 45 stopinj, če imaš le voljo tako dolgo, da se ti področje pleksusa od napora trese (takrat se iz mišičnega tkiva osvobajajo napetosti, ki so posledica različnih strahov).

lalala

Hvala za tako hiter odgovor, upam da se bo tudi solarni pleksus z enako hitrostjo popravil.

Kaj pa tako na splošno, če pozabiva na sončke, kateri kamen naj bi mi najbolje ustrezal?

Si čist dobr zbrala. Lapis lazuli - njegova vibra sčasoma pomaga korigirati zadržanost, ampak solarnega pleksusa pa ne krepi.

A bi lahko kdo pogledal še temo Mineral iz Kosova in vsaj namignil, za kakšen mineral gre?? Morda je to res obsidian, kot je namignil Mičo.

Sem kar sem. In nihče ne more me spremeniti.

Grem in vem, da bom hodila vedno naprej,

obložena z prtljago poguma in težav, ki mi stojijo na poti.

In se ne ustavljam, kajti moj kočijaž je pogum

in vodnica priložnost!

EDINA ZANESLJIVA NAPOVED ZA PRIHODNOST JE TA, DA NAS BO PRESENETILA!

A bi lahko kdo pogledal še temo Mineral iz Kosova in vsaj namignil, za kakšen mineral gre?? Morda je to res obsidian, kot je namignil Mičo.

Obsidian nikakor ni, saj je jasno vidna kristalna rast (obsidian pa je vulkansko steklo). Pri določanju bi mi precej pomagala. če bi mi povedala, ali lahko z njim zarežeš v steklo.

(popravljeno)

Dobila sem obesek iz mesečevega kamna. Zanima me, kako kamen deluje na počutje. Baje je to kamen, tipičen za ženske. Moram reči, da mene čisto poleni. A je to tipično, ali je tak čas, da bi samo lenarli?

Je pa obesek lep. Npr. dobila sem tudi obesek iz tigrovega očesa (krasen kamen), vendar ga enostavno ne morem nosit. Kot kamen mi je zelo všeč, vendar mi nekako ne ustreza.

A ima to kake veze: zelo me pritegnejo modri, zeleni kamni (larimar, modri topaz, akvamarin, hizopras (a sem prov napisala?), smaragd,...), medtem, ko rjave,oražne, črne, .... kamne sploh ne morem nosit, čeprav so mi kot kamni zelo všeč in imam kar nekaj primerkov doma.

Popravljeno -> majat

in vodnica priložnost!

Strelka hvala.

Moram pa povedati, da nisem preveč vodena, ampak sem čisto prizemljena.

Sonce-bik

Luna-kozorog

Ascident-kozorog

Pa še kakšen planet bi se najdu v zemeljskem znamenju.

in vodnica priložnost!

A ima to kake veze: zelo me pritegnejo modri, zeleni kamni (larimar, modri topaz, akvamarin, hizopras (a sem prov napisala?), smaragd,...), medtem, ko rjave,oražne, črne, .... kamne sploh ne morem nosit, čeprav so mi kot kamni zelo všeč in imam kar nekaj primerkov doma.

Strelka hvala.

Moram pa povedati, da nisem preveč vodena, ampak sem čisto prizemljena.

Sonce-bik

Luna-kozorog

Ascident-kozorog

Pa še kakšen planet bi se najdu v zemeljskem znamenju.

Normalno je, da ti črni in rjavi kamni ne sedejo, saj jim v glavnem vlada element zemlja, ki ga imaš že itak čez in čez dost. Šeleno in modro pa je voda in zrak - ogenj verjetno ni tako nujno potreben, saj je za kozoroga značilna usmerjenost k cilju in še nekatere kvalitete, ki so sicer tudi nekoliko ognjene.

Bi rekla, da je pri meni res nekoliko vse ognjeno - temperament. Ha, ha, ha,... x;)x

in vodnica priložnost!

• 1 month later...

Oj, jaz sem nova tukaj, pa me zanima, kakšen kamen bi bil primeren zame?

Po horoskopu sem riba, ASC lev, Luna škorpijon.

Lp.

Always forgive your enemies - nothing annoys them so much.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...