nosorog 26. avgust 2008 Prijavi Deli 26. avgust 2008 hvala!malahit mam celo že sama doma=) ja glede koncentracije me zanima, ker me je prijateljica prosila, če se lahko pozanimam glede kamnov ki pač "pomagajo" pri koncentraciji, oziroma zanima jo, kateri kamen bi ji energetsko pomagal pri težavah v šoli, pri testih itd. ? Koncentracija► Koncentracija je povezana predvsem z dvema postavkama – s količino kalcija v telesu in močjo tretje čakre. Zato k njej pripomorejo tako eliksirji iz aragonita, dolomita, fluorita, in kalcita, kot tudi krepitev tretje čakre s katerim od ognjenih kamnov – npr. s polaganjem citrina na pleksus. ► Nošenje aragonita, dolomita, fluorita in/ali kalcita v stiku s kožo.►Uživanje napitkov, katerim smo dodali citrinovo tinkturo. Ja...sem malo v zadregi, ker sm v eni škatlici odkrila en kamen za katerega sem v dvomu kateri je. Sem celo popoldne brskala po netu in nekako oklevam med oniksom in hematitom. Je temno siv, okrogel, in precej odseva, v njem lahko vidiš del okolice npr. okno. Pomaga kdo pri identiteti?Pa še enega ne morem prepoznati, sumim pa na apačove solze, je pa ravno tako okrogel, je črn a ko ga daš na svetlobo lahko skoraj vidiš skozi, in dobi rjav ton, je precej lahek. Help? erjetno gre res za hematit in apaško solzo. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ninshi 26. avgust 2008 Prijavi Deli 26. avgust 2008 Dragi Nosorog,že kar nekaj časa prebiram in študiram vse živo. V knjižnici sem najdla tvoje knjige in moram priznat, da so mi vzele kar nekaj časa... Kamne sicer izbiram po svojem občutku..in jih mam že kar nekaj (moji niso v velikosti jajca - kot priporočaš - so veliko manjši in luškni, takšni da jih lahko spravim kar v žep - sošolke me kr malo hecajo). V Grčiji sem si kupila prstana, mislim da sta roževca (roza in moder) (Grkinja je rekla da je quarz..kaj je to?? ) Kaj praviš? Na levi roki nosim atlantskega, na desno pa si včasih dam "roževca"..kakšna je ta kombinacija?? Še nekaj..kateri kamen je "naš".. Nina 22.1.1990, Ljubljana, 17:22 => vodnar, luna: strelec, ascendent: levTina 25.12.1994, Koper, 12:55 => kozrog, luna: devica, asc.: bikIngrid 5.2.1969, Koper, 17:25 => vodnar, luna: devica, asc.: lev P.S.:se moram pa pohvalit da mam takšno lepo veliko k.strelo Babaj Nina Citiraj .Life Is Drawing Without Eraser. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. avgust 2008 Prijavi Deli 26. avgust 2008 Dragi Nosorog,že kar nekaj časa prebiram in študiram vse živo. V knjižnici sem najdla tvoje knjige in moram priznat, da so mi vzele kar nekaj časa... Kamne sicer izbiram po svojem občutku..in jih mam že kar nekaj (moji niso v velikosti jajca - kot priporočaš - so veliko manjši in luškni, takšni da jih lahko spravim kar v žep - sošolke me kr malo hecajo). V Grčiji sem si kupila prstana, mislim da sta roževca (roza in moder) (Grkinja je rekla da je quarz..kaj je to?? ) Kaj praviš? Na levi roki nosim atlantskega, na desno pa si včasih dam "roževca"..kakšna je ta kombinacija?? Quarz je kremen - modri kremen seveda obstaja, res pa je, da so primerki, ki jih ponavadi najdemo na trgu, pogosto pobarvani. Še nekaj..kateri kamen je "naš".. Nina 22.1.1990, Ljubljana, 17:22 => vodnar, luna: strelec, ascendent: lev Heh, kar se tiče sončnega znamenja in ascendenta, imaš enako kombinacijo, kot jaz. S to kombinacijo sem v knjigi Dih zvezd "obračunal" takole: Vodnar-lev: Rutilov kremen Lastnost rutilovega kremena je, da deluje ugodno na respiratorni trakt (element zrak), krepi pa tudi tok energije v telesu (element ogenj), Ljudje, katerim vlada Uran, v ascendentu pa Sonce, so romantični in običajno ljubeči. Radi prevzemejo odgovornost in so individualisti. Ljudi držijo na distanci, kolektivnega dela pa so sposobni le tedaj, kadar poteka po njihovih željah in idejah, Ker se obuičajno v svoji koži počutijo zelo dobro, je verjetno brezpredmetno, da jim za raztapljanje trme svetujem nošenje safirja. - če še nisi čist takšna, pa še boš! Tina 25.12.1994, Koper, 12:55 => kozrog, luna: devica, asc.: bik Verjetno ima bejba mal oslabljen pleksus (skrbi ...). Naj ga poskusi okrepiti s tulitom. Ingrid 5.2.1969, Koper, 17:25 => vodnar, luna: devica, asc.: lev Isto kot midva.Ta mora bit tud ena cvetka. Mama? P.S.:se moram pa pohvalit da mam takšno lepo veliko k.strelo Babaj Nina Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
hugolina 5. september 2008 Prijavi Deli 5. september 2008 NOSOROG! Imam eno vprašanje. Za darilo sem dobila kamen Tirkiz in Tirkenit. Zanima me kje naj si preberem kaj o teh dveh kristalih. Imam knjigo Kristaloterapija pa ju v njej ne najdem. Sem vodnar in tadva naj bi bila za moje znamenje. Imam občutek , da sta narobe napisana. Sem Vodnar / Škorpijon / Oven. Hvala za odgovor HUGOLINA Citiraj Dokler imamo spomine, obstaja preteklost; dokler imamo upanje, nas čaka prihodnost; dokler imamo prijatelje, je lepa sedanjost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. september 2008 Prijavi Deli 5. september 2008 NOSOROG! Imam eno vprašanje. Za darilo sem dobila kamen Tirkiz in Tirkenit. Zanima me kje naj si preberem kaj o teh dveh kristalih. Imam knjigo Kristaloterapija pa ju v njej ne najdem. Sem vodnar in tadva naj bi bila za moje znamenje. Imam občutek , da sta narobe napisana. Tirkenit je ponaredek - hovlite ali magnezite pobarvajo modro in jih prodajajo pod tem imenom. TURKIZTriklinski CuAl6[(OH)2 | PO4]4 . 4H2OPogoste primesi: Ca, Cr, Fe, Mn, STrdota: 5–6Gostota: 2,6–2,8 g/cm3Element: voda-zrak Nastaja pretežno v suhih predelih, običajno pa je masiven, ledvičast ali natečen (stalaktiten). Zaradi prisotnosti bakra je modre barve, primesi železa pa turkiz obarvajo v manj cenjenih zelenih različkih, tako da naletimo tudi na modrikasto zelene ali zelene turkize. Največkrat je neprosojen, slabo izra¬ženega školjkastega loma in voščenega sijaja, a jasno pleohroičen. Ovlažen s HCl da moder plamen; po žarjenju je topljiv v HCl. Turkiz je zelo občutljiv na maščobe; če ga nosimo kot nakit, postane ob stiku s kremami umazano zelen. Barva je občutljiva tudi na alkohol v raznih parfumih. Brusijo ga v kabošone, na trgu pa naletimo tudi na turkizne kameje. Izvor imena: Ime je dobil po Turčiji. Od tu so ga prinesli najprej v Nemčijo, nato pa še Francijo, kjer je dobil ime Pierre turquoise (turški kamen). Nahajališča: V sinajski puščavi na Bližnjem vzhodu so ga kopali že pred 6000 leti. Danes prihajajo najlepši turkizi iz Irana, kjer ga kopljejo že 3000 let, po¬membna nahajališča pa so zlasti v ZDA, Tibetu, Mehiki, Čilu, Tan¬za¬niji in Avstraliji. Možnosti zamenjave: Podobna mu je hrizokola, od katere je trši, od variscita pa ga včasih zanesljivo ločimo le s kemijsko analizo. Ponaredki: Na trgu je relativno mnogo obarvanega magnezita in howlita, ki ju prodajajo kot turkiz; omočeni s solno kislino se tovrstni ponaredki razbarvajo. Naletimo tudi na umetne turkize, ki pri razenju z razžarjeno iglo zadišijo po smoli, pa tudi raza je jasno vidna. Na enak način prepoznamo tudi primerke, izdelane iz mešanice smole in turkiznega prahu. Sintetični turkiz težko ločimo od pravega. Ker je turkiz zelo porozen, ga včasih impregnirajo s plastiko. Tradicionalna uporaba: V starih srednjeameriških kulturah so ga povezovali s Soncem in ognjem. Azteški bog ognja je bil Xiuhtecuhtli, kar pomeni gospodar turkizov. Poleg tega so imeli boga vojne Huitzilopochtlija za vladarja turkizov. V povezavi turkizov z energijskim elementom ognja ne vidim nobene logike, saj ga poleg vode, ki je vezana v mineralu, sestavljata še aluminij in baker, ki jima ne vlada element ogenj, mineral pa je običajno drobnozrnat, kar izključuje tudi povezavo z ognjem kot posledico določene kristalizacije. Na Srednjem vzhodu so iz turkizov oblikovali kroglice, ki naj bi imele splošno zaščitno moč, zlasti pa je veljalo prepričanje, da ščitijo konja in jezdeca, zato je turkiz v 13. stoletju postal amulet jezdecev. Amuleti so bili običajno kombinirani z zlatom. Nošen za vratom naj bi zdravil zlatenico in vplival na hitrejše celjenje ran.Včasih so verjeli, da mora biti podarjen in ne kupljen, če želimo, da nam bo prinesel srečo, odganjal sovraštvo in prepire. Iz preteklih časov imamo precej pri¬čevanj o odzivnosti turkiza; lastniki so bili prepričani, da je lepše barve, če imajo do njega dober odnos, marsikdo pa je doživljal turkiz kot živo bitje. To lahko pripišemo prisotnosti vode v mineralu. Ta zlahka prevzame nase vibracije, katerim je mineral izpostavljen. Zaradi tovrstne odzivnosti je bila med ljudmi živa vera, da omogoča napredek dobrim in je sovražnik nemorale zlih. S spremembo barve oziroma izgubo sijaja naj bi opozarjal lastnika pred bližajočo nevarnostjo. Sijaj naj bi izgubil tudi takrat, kadar ga je nosil kdo, ki je bil brezupno bolan. Programirali so ga za pridobitev materialnih dobrin in naklonjenost določene osebe. Uporaba danes: Turkiz uporabljamo proti hiperaktivnosti ščitnice, zdravi pa tudi pljuča. Njegova nežna energija raztaplja blokade, tako da ga polagamo na boleča mesta. Učinkovit je tudi pri glavobolih. Eliksir iz turkiza deluje proti psihični izčrpanosti, vročici, pomirja želodec, krepi vid, pospešuje rast, nevtralizira pretirano kislost telesa in ga razstruplja. Lahko pa blaži tudi nekatere simptome, katerih vzrok je pomanjkanje bakra in fosforja v telesu: slabokrvnost, nastajanje ledvičnih kamnov, težave s hrbtenico, motnje v centralnem živčnem sistemu, nagnjenje k revmatizmu, motnje v okušanju …Simbolizira radodarnost, iskrenost in naklonjenost, daje pa nam občutek, da smo kreatorji lastne sreče. Astrološke povezave: Je kamen vodnarjev z ascendentom v raku. Sem Vodnar / Škorpijon / Oven. Če je škorpijon asendent, sta tvoja labradorit in dumortierit.Hvala za odgovor HUGOLINA Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Luka88 6. september 2008 Prijavi Deli 6. september 2008 Že leta imam problem s povečano želodčno kislino. Kateri kamen bi bil primeren? Hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Luka88 7. september 2008 Prijavi Deli 7. september 2008 Aha, torej turkiz ali magnezit. Kako se pa uporabljata ta dva kamna? A se lahko data na ogrlico? Kako je najbolje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prvi 9. september 2008 Prijavi Deli 9. september 2008 Že leta imam problem s povečano želodčno kislino. Kateri kamen bi bil primeren? HvalaPoskusi z radensko, vsebuje dosti magnezija... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bik77 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 Lep pozdrav vsem skupaj, Sem cisti novinec a strasten obozevalec kamnov. Zanima pa me, ce bi mi lahko prosim posredovali kakrsn koli namig kateri kamen je priporocljiv za horoskopsko znamenje? Najlepsa hvala vsem vnaprej za pomoc in zelim vam lep vikend.. Bik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...entry1055451798 v tej temi poglej..al pa napiši svoje podatke...seveda je potreben tudi ascendent(podznak) in luna...obrazec za izračun horoskopao pa najdeš na www.lunin.net Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sašas 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 Spoštovani! Imam težave s ščlitnico (hipertiroza-bazedovka). Vrednosti T3 in T4 sta bili močno povečani. Naj povem, da imam doma 14 mesečnega sinka in da si močno želim še enega otroka. Rada bi, da se ščitnica čimprej umiri. Poleg tega sem imela operacijo nosu -polip oz.nek tumor so mi odstranili. Pred prvo zanositvijo sem bila laparoskopsko operirana-diagnoza endometrioza (endometriom 8 cm)!¨ Zanima me, kateri kamen oz.kristal mi priporočate?Zanima me še za 14 mesečnega sina-ima non stop težave z napenjanjem, trebuščkom in nespečnostjo. Ali za njega tudi že obstaja kak kamen? Hvala za vaš cenjeni odgovor lp, Saša Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bik77 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 V podznaku sem rak, luna v ovnu. Hvala vsem za pomoc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. september 2008 Prijavi Deli 17. september 2008 Bik, priporocam ti rozevec. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. september 2008 Prijavi Deli 17. september 2008 Sasa - nasvet tebi bo morda dal Nosorog, jaz se ti upam svetovat le univerzalno kameno strelo in pa morda kak magnezit. Tamalemu pa bo koristil (in niti malo skodil, je primeren tud za dojencke in ravno za te predele -trebuscek- je super) avanturin. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 17. september 2008 Prijavi Deli 17. september 2008 Spoštovani! Imam težave s ščlitnico (hipertiroza-bazedovka). Vrednosti T3 in T4 sta bili močno povečani. Naj povem, da imam doma 14 mesečnega sinka in da si močno želim še enega otroka. Rada bi, da se ščitnica čimprej umiri. Poleg tega sem imela operacijo nosu -polip oz.nek tumor so mi odstranili. Pred prvo zanositvijo sem bila laparoskopsko operirana-diagnoza endometrioza (endometriom 8 cm)!¨ Zanima me, kateri kamen oz.kristal mi priporočate?Zanima me še za 14 mesečnega sina-ima non stop težave z napenjanjem, trebuščkom in nespečnostjo. Ali za njega tudi že obstaja kak kamen? Hvala za vaš cenjeni odgovor lp, Saša Nekateri kamni sicer stanje olajšajo, a težav ne odpravijo, saj so običajno povezane z našimi odločitvami (odzivi na različne tipe zunanjih dražljajev).- pij eliksir, ki ga pripraviš iz žive vode in hrizopraza - predvidevam, da žive vode ne znaš sama pripraviti, zato razmisli o nakupu revitalizatorja vode - osebno uporabljam revitalizator, znan pod imenom revitan (izumil ga je tipček, ki se piše Sajovic, je iz Črnuč, najdeš ga na internetu)- ogrlica iz tirkiza ai akvamarina- sprememba prepričanj - pomagajo vaje za krepitev stika s samim sabo, za pomoč pri razumevanju težav, ki jih maš, pa močno priporočam branje moje knjige Preseganje vedenjskih vzorcev. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 17. september 2008 Prijavi Deli 17. september 2008 močno priporočam branje moje knjige Preseganje vedenjskih vzorcev. jakdor hoche dlje in bolje zhivet......nosoroga v roke zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pikovitka 18. september 2008 Prijavi Deli 18. september 2008 Kateri kamen je primeren za pomoč pri zdravljenju sindroma policističnih jajčnikov (PCO)? Pa kateri za zdravljenje vitiliga? Hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 18. september 2008 Prijavi Deli 18. september 2008 Kateri kamen je primeren za pomoč pri zdravljenju sindroma policističnih jajčnikov (PCO)? Pa kateri za zdravljenje vitiliga? Hvala O vitiligu ne vem ničesar, le da gre za pomanjkanje pigmenta, nimam pa pojma, zakaj do tega pride. Kar se tiče policističnih jajčnikov pa bi bilo treba za uspešno zdravljenje vedeti vzrok, zakaj do tega pride. Ko enkrat do tega pride, je zdravljenje pravzaprav precej kompleksno, saj je v zadevo vpletena tudi hipofiza. Ne vem, ali je to že kdo zdravil s kamni, ampak jaz bi tudi tu stavil na izboljšanje kvalitete celične tekočine. Po mojem bi veljalo poskusiti s pitjem eliksirja, ki ga pripraviš iz žive vode (glej moj prejšnji post - revitan), bele omele in mokaita. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pikovitka 19. september 2008 Prijavi Deli 19. september 2008 O vitiligu ne vem ničesar, le da gre za pomanjkanje pigmenta, nimam pa pojma, zakaj do tega pride. Kar se tiče policističnih jajčnikov pa bi bilo treba za uspešno zdravljenje vedeti vzrok, zakaj do tega pride. Ko enkrat do tega pride, je zdravljenje pravzaprav precej kompleksno, saj je v zadevo vpletena tudi hipofiza. Ne vem, ali je to že kdo zdravil s kamni, ampak jaz bi tudi tu stavil na izboljšanje kvalitete celične tekočine. Po mojem bi veljalo poskusiti s pitjem eliksirja, ki ga pripraviš iz žive vode (glej moj prejšnji post - revitan), bele omele in mokaita.Hvala! No, o vitiligu tudi veliko zdravnikov ne ve veliko, eni pravijo oz. raziskujejo, če ne gre morda za avtoimuno bolezen. Aha, lahko kaj več poveš o revitanu? Kakšen pa je "recept" za eliksir? V živo vodo dam belo omelo in mokait in pustim čez noč, zjutraj pa spijem na tešče? Al sem mimo brcnila? Belo omelo kot vejico? Uf, koliko vprašanj. Hvala še enkrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. september 2008 Prijavi Deli 20. september 2008 Hvala! No, o vitiligu tudi veliko zdravnikov ne ve veliko, eni pravijo oz. raziskujejo, če ne gre morda za avtoimuno bolezen. Aha, lahko kaj več poveš o revitanu? Kakšen pa je "recept" za eliksir? V živo vodo dam belo omelo in mokait in pustim čez noč, zjutraj pa spijem na tešče? Al sem mimo brcnila? Belo omelo kot vejico? Uf, koliko vprašanj. Hvala še enkrat Glede revitana vtipkaj v iskalnik "revitan", pa boš vse našla,Belo omelo z mokaitom daš v vodo (hladno) zvečer, piješ zjutraj. Pazi, kdaj je bela omela nabrana - ni vedno zdravilna. Zdravilna je zihr pozno jeseni, ko so na njej lepljive bunkice (ki pa so strupene!!!!!!) in če se ne motim, marca in aprila. Drugače ni kaj dosti z njo. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 23. september 2008 Prijavi Deli 23. september 2008 aja, tale snežnikasti obisidian ... skarabej iz njega zame očitno deluje. res je "kamen učenjakov" in daje zagon za nove stvari. nosim pa zdaj en čas tudi kameno strelo okoli vratu. tudi kul. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. september 2008 Prijavi Deli 23. september 2008 nosim pa zdaj en čas tudi kameno strelo okoli vratu. tudi kul. Pol bo šele hudič, ko boš "odkrila" programiranje kamnov. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 23. september 2008 Prijavi Deli 23. september 2008 ma ne bo hudič, bo kar dober stric. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
galadriel86 24. september 2008 Prijavi Deli 24. september 2008 Hoj, kaj pa se priporoča pri tej kombinaciji? - znamenje kozorog, luna v tehtnici, asc oven Snežinkasti obsidian zveni obetaven, drugače pa mi je všeč turkiz. vnaprej hvala, lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
galadriel86 24. september 2008 Prijavi Deli 24. september 2008 o pa še to, kje je dobro kopuvat kamen da ne stakneš ponaredka? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.