Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

o pa še to, kje je dobro kopuvat kamen da ne stakneš ponaredka?

Najbolje v posebej specializiranih trgovinah. Če mene kdo praša ma Ahat(BTC) kr uredu (vsaj kokr sm js preverjala že dolgo časa nazaj moje kamenčke...).

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Deli na socialnih omrežjih

Hoj, kaj pa se priporoča pri tej kombinaciji? - znamenje kozorog, luna v tehtnici, asc oven

Snežinkasti obsidian zveni obetaven, drugače pa mi je všeč turkiz.

vnaprej hvala, lp

Dendritni ahat - lahko poiščeš modrikastega, pa bo morda še celo nekoliko podoben turkizu.

o pa še to, kje je dobro kopuvat kamen da ne stakneš ponaredka?

Ponaredke prodajajo praktično povsod. Edini sejem, na katerem na to pazijo (pa še tu se zgodi, da je v prodaji kak ponaredek), je sejem v Munchnu.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

• 2 weeks later...

Pozdravljeni

Imam kar nekaj vprašanj, zanima me, kateri kamen bi bil primeren zame, ker imam veliko težav s sinusi, glavoboli, herpesi, vnetjem bezgavk. Če kaj pomaga, sem vodnarka.

Partnerju bi rada za rojstni dan podarila kamen, pa ne vem, kater bi bil primeren zanj, je škorpijon, psihično in fizično zelo močan, vendar pa ima težave z gležnjem in včasih mu manjka notranje harmonije, ne vzame si časa za duševni razvoj. Je kaj, kar mi lahko priporočate za oba.

Pa da ne pozabim, imava pol letnega sinčka, ki je ovenček, živahen, vesel, ali ima dojenček lahko kamen in če, katerega bi lahko imel?

Ali veste kje bi te kamne lahko kupila, smo iz okolice MS.

Drejca

Pozdravljeni

Imam kar nekaj vprašanj, zanima me, kateri kamen bi bil primeren zame, ker imam veliko težav s sinusi, glavoboli, herpesi, vnetjem bezgavk. Če kaj pomaga, sem vodnarka.

Partnerju bi rada za rojstni dan podarila kamen, pa ne vem, kater bi bil primeren zanj, je škorpijon, psihično in fizično zelo močan, vendar pa ima težave z gležnjem in včasih mu manjka notranje harmonije, ne vzame si časa za duševni razvoj. Je kaj, kar mi lahko priporočate za oba.

Pa da ne pozabim, imava pol letnega sinčka, ki je ovenček, živahen, vesel, ali ima dojenček lahko kamen in če, katerega bi lahko imel?

Ali veste kje bi te kamne lahko kupila, smo iz okolice MS.

Drejca

Dobro je vedeti, da imaš viruse herpesa potem, ko se z njim okužiš enrat, v telesu vse življenje. In potem se herpes v vidni obliki pojavi spet takrat, ko ima človek recimo oslabljen imunski sistem, je pod stresom, pri ženskah tudi v obdobju menstruacije ... Ker je tudi zgodba s sinusi in vnetjem bezgavk povezana z oslabljenim imunskim sistemom, sem devetdeset odstotno prepričan, da gre pri tebi za to - torej za oslabljeni imunski sistem.

Če se boš tega lotila s kamni:

► Imunski sistem krepijo eliksirji iz naslednjih mineralov: aragonit, dolomit, kalcit, mokait, oniks, rumeni jaspis in/ali unakit.

► Polaganje rdečega jaspisa ali rubina na prvo čakro.

► Polaganje akvamarina, unakita ali turmalina (verdelit) na timus. Na področju timusa lahko katerega od teh mineralov nosimo tudi kot obesek.

► Uporaba mokaita in kroglic moqui marbles kot žepnega kamna.

► Nošenje nakita iz mokaita (uravnava tudi količino K in Na v telesu).

Tudi pri glavobolu bi bilo dobro pogruntat vzrok. ► V levo roko vzamemo ametist, lapis lazul ali turkiz in se mehko osredotočimo na bolečino.

► Polaganje rubina ali rodohrozita na teme.

► Pri pogostih migrenah pomaga nošenje nakita iz magnezita.

► Če je vzrok glavobola premalo železa v telesu, pomaga eliksir iz hematita.

erjetno je se skupaj povezano. Klele maš ene par trikov s kamni:

► V levo roko vzamemo ametist, lapis lazul ali turkiz in se mehko osredotočimo na bolečino.

► Polaganje rubina ali rodohrozita na teme.

► Pri pogostih migrenah pomaga nošenje nakita iz magnezita.

► Če je vzrok glavobola premalo železa v telesu, pomaga eliksir iz hematita.

Razmisli tudi o svoji prehrani, gibanju, načinu življenja ...

Dedcu kupi lapis lazuli ali jaeit; odvisno, ali mu je bolj všeč modra ali zelena barva.

Kar se štacun s kamni tiče, imaš najbližje trgovino ahat v Mariboru (imeli so poslovalnico tudi v MS, pa so jo zaprli).

lalala

mene bi tut zanimal kater kamenček bi biu zame =) sonce:lev ; asc.&luna:strelec

Poskusi z ametrinom.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

NOSOROG- PA TI SI CAR

Kar se tiče mojega gibanja, prehrane in zdraega življenja, nisem ravno na vrhuncu svojim moči (sem rodila pol leta nazaj), ampak kar visoko, tako da to ni vzrok, takšna sem od nekdaj, kot otrok sem prebolela hudo astmo, mogoče se vzrok skriva nekje tukaj. Ker pa moje telo ne prenaša vitaminov-tablet, bom poskusila s kamni, ampak spet imam problem, katerega izbrat, bi ga pa nosila v žepu ali kot obesek, kaj praviš?

hvala hvala

drejca

NOSOROG- PA TI SI CAR

Po mojem se motiš. Sem bil ene parkrat na regresiji, pa ni bilo nikoli videti, da sem kdaj živel na katerem od območij, kjer so kdajkoli imeli carje. x:o)x

Kar se tiče mojega gibanja, prehrane in zdraega življenja, nisem ravno na vrhuncu svojim moči (sem rodila pol leta nazaj), ampak kar visoko, tako da to ni vzrok, takšna sem od nekdaj, kot otrok sem prebolela hudo astmo, mogoče se vzrok skriva nekje tukaj. Ker pa moje telo ne prenaša vitaminov-tablet, bom poskusila s kamni, ampak spet imam problem, katerega izbrat, bi ga pa nosila v žepu ali kot obesek, kaj praviš?

Hm, jaz bi se raje najprej pozabaval z odkrivanjem vzrokov za slab imunski sistem, Vzroki se ponavadi skrivajo v slabih relacijah z družino oziroma okoljem, iz katerega izhajaš, slabih odnosih (vpliv na črevo, kar bistveno vpliva na formo munskega sistema ... Drgač je pa dobr ved't, da so glavna "vrata" za vpliv na "telesno informiranost" in kontrolo nad tem, na področju pleksusa - tu lahko uporabiš rumeno kamenje, a ga komviniraj z ustreznimi afirmacijami in vloženo čustveno energijo, saj kamni sami od sebe problema pogosto ne rešijo.hvala hvala

drejca

• 4 weeks later...
Zdravo! Js sm pa nova na forumu pa imam eno vprašanje. :) Zanima me kateri kamen bi biu primeren zame. Sonce imam v škorpijonu, luno v ovnu, ascedent pa v dvojčkih. Odločam se med rubinom, opalom in ametistom. Hvala za odgovor =) Pozdravček*
NasTeeeK* <3

Zdravo! Js sm pa nova na forumu pa imam eno vprašanje. :) Zanima me kateri kamen bi biu primeren zame. Sonce imam v škorpijonu, luno v ovnu, ascedent pa v dvojčkih. Odločam se med rubinom, opalom in ametistom. Hvala za odgovor =) Pozdravček*

Energijsko bi ti morala nabolj ustrezati lepidolit i hermanova krogla. Ker pa nista primerna za nakit, poskusi s čaroitom, za silo pa bi bil ql tudi labradorit.

V bistvu ne vem kje to vprašati in ta tema je še ena najbolj primernih.

A se splača iti na sejem kristalov v Verono? Ali mogoče kdo ve za kako agencijo ki organizira prevoz?

Kaj pa vem: v Veroni še nisem bil, bil pa sem lani v Bologni. Lahko rečem, da so v petih letih cene nekaterih kamnov zrasle za faktor 10. Bologna ja bil včasih moj najljubši sejem, sedaj pa tja več ne grem. ajbolj se splača na kak zares velik sejem - tam zihr najdeš robo po ugodni ceni. Munchen si letos žal zamudila.

Sicer je pa vprašanje, s kakšnim namenom bi v Verono sploh šla. Če greš bolj firbcat - pojdi, če misliš pa kaj več kupovati, pa varianta verjetno ni optimalna. Prevoze večkrat organizira Marjana, ki dela v Lj v trgovini s kamni Skarabej, večkrat pa tudi Društvo ljubiteljev mineralov in fosilov Tržič. Žal Marjanine telefonske nimam, že dolgo pa nimam nič niti z društvom - po mojem je kontaktna oseba še vedno Davo Preisinger, kakšen kontakt pa boš zihr našla na internetu.

Mene pa zanima, če kaj pomeni, če izgubiš kamen, ki ti je jako drag?

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Nosorog hvala za odgovor, v bistvu bi res šla le firbca past in domov prinesla le ena ali dva kristala (in še to skromne variante). x:Ix

Univerzalno, če kaj zgubiš pomeni dostkrat da pač nisi bil pozoren, sicer če ti je bil kristal zelo pomemben je čudno da ga kar zgubiš. Sicer to je tko, če nekaj zgubiš doma boš to stvar najdu spet, mogoče čez par dni, mogoče čez mesec, mogoče ko se boš spravil zares temeljito pospravljat.

(lahko pa pomeni da moraš razčistiti kaj ti tisti kamen pomeni, ali te veže na nekoga, ali na kak dogodek,....skratka na nekaj kar ni razčiščeno in ti si podzavestno kamen izgubu ker tvoji podzavesti tisto ne da miru.)

Sej ne vem, kaj bi bil vzrok, samo vem, da sem ga imela rada in nekako mi ni šlo v glavo, da sem ga res izgubila. In sem ga iskala, vendar sem imela občutek, da ga iščem zaman, ker kot otrok recimo, sem kaj izgubila, samo me je spremljal občutek, da bom "zadevo" našla in sem jo res. No, vsekakor mi je zanimivo, da sem ga izgubila. Potem sem mislila, če bi šla novega kupit in sem ga šla celo pogledat, samo ga potem nisem vzela. Se mi je zdelo prekmalu, da bi ga lahko takoj z drugim nadomestila. Hehe, smešna zadeva tole s kamni, če zdaj pomislim :).

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

V bistvu ne vem kje to vprašati in ta tema je še ena najbolj primernih.

A se splača iti na sejem kristalov v Verono? Ali mogoče kdo ve za kako agencijo ki organizira prevoz?

Verona je šele 16 maja, Bologna pa mislim da v začetku marca. Tukaj imaš pa številko , kjer lahko poizveš o rezervacijah. Drugače bo pa mini sejem na elekto šoli na Vegovi v Lj 6 in 7 decembra. Drugače ti je pa nosorog ostalo vse povedal...ker imava skupno izkušnjo, imam enako mnenje.

Informacije Bože Stojanovič / član društva prijateljev mineralov itd...

tel. 04 2012 359 ali 041 797 026.

Marjanin telefon - 031/662-848

Lepo bodi

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

• 4 weeks later...
Ok, kaj pa zame: sonce v biku, luna v ribah, ascendent v levu. Mogoče malahit ali aventurin? A se to gleda le na znamenja ali lahko tudi na to, kaj hočeš pozdravit/zboljšat? O tem nimam pojma, tako da se oproščam, če je vprašanje neumetstno...

Ok, kaj pa zame: sonce v biku, luna v ribah, ascendent v levu. Mogoče malahit ali aventurin? A se to gleda le na znamenja ali lahko tudi na to, kaj hočeš pozdravit/zboljšat? O tem nimam pojma, tako da se oproščam, če je vprašanje neumetstno...

V kombinaciji z levom čti običajno bik potrebo po akciji. Zato sta primernejša tulit in rodont, kljub temu, da ima bik načeloma rad zeleno barvo (malahit, avanturin).

Glede izboljšanja nekaterih stvari so možnosti na osnovi astrološke kombinacije večje pri bolj neuravnoteženih znamenjih, kar pa pri ebi ni slučaj. Zao povej, kaj bi rada izboljšala, pa bova pogledala, kateri kamen bi ti bil lahko pri tem v pomoč.

Hm, zanimivo...

Trenutno me najbolj skrbi področje šolanja, torej spomin, koncentracija, v tej smeri.

Zanima me tudi, če je v redu, da si skombiniraš nekaj kamnov skupaj pa jih potem nosiš na sebi, npr. kot obeske na ogrlici (ker vem da se nekateri kamni prodajajo z takim hakelčkom, da se jih da obesiti)?

Hm, zanimivo...

Trenutno me najbolj skrbi področje šolanja, torej spomin, koncentracija, v tej smeri.

Kala, o temle sem na tem forumu pisal že vsaj petkrat. Malce prebrskaj po temah (tudi v tejle bi moralo biti).

Zanima me tudi, če je v redu, da si skombiniraš nekaj kamnov skupaj pa jih potem nosiš na sebi, npr. kot obeske na ogrlici (ker vem da se nekateri kamni prodajajo z takim hakelčkom, da se jih da obesiti)?

Niso vsi kamni radi skupaj. Nekatere kombnacije so tudi takšne, da je nekajdnevna rahla omotica nekaj čisto običajnega, Jazsem se včasih dobesedno "zadeval" s kristali.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...