Skoči na vsebino

Oslabele mišice čeljusti

*Ana*

Recommended Posts

Pozdravljeni vsi!

Jaz se pa soočam z enim zelo zoprnim problemom, ki zadnje čase postaja vedno hujši. Zaradi padca imunskega sistema se že eni dve leti upadam z aknami v ustih. Pravi problem se je začel, ko sem začela dobivati zelo boleče akne na enem in istem mestu za dalj časa. Sem zelo občutljiva na bolečine, zato čeljusti na tisti strani z aknami nisem dobro uporabljala. Začela sem jesti vedno bolj mehko hrano in sem tako dajala vedno več "potuhe" svoji čeljusti. V glavnem, dozdeva se mi da so mišice (na jeziku, ustnih stenah), na tisti strani čeljusti, kjer so bile akne postale ohlapne. Kako naj povem? Jezik se mi zdi, kot da mi noče ostati pritisnjen ob dno ust, medtem ko grizem pa občutek imam, kot da ni dovolj prostora za žvečenje med zobmi in jezikom na oboleli strani čeljusti.

Zadnje čase poskušam jesti trdo hrano, ampak je težko.

Upam, da se bo dalo kaj razbrati iz tega opisa in da mi bo kdo lahko pomagal.

Najlepša hvala za odgovore!

Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse...
Deli na socialnih omrežjih

Ali si obiskala zdravnika?

Preglej si zelezo v krvi oz. krvno sliko in toksicnost organizma (pH).

Glede na akne, predvidevam da je potrebno tvoj organizem cimprej razstrupiti.

Za ciscenje kaksnih mocnejsih strupov so morda kot blag cistilec primerne alge (recimo spirulina).

Veliko je potrebno piti tekocine! Voda odplaknjuje strupe, tudi skozi limfo.

Morda si pregledas se limfni sistem.

xrolleyesx prvič čujem, da bi kdo akne meu v gobci - običajno majo afte (razjede, ulkus imenovane)

tut za linfni sistem - je to kaj za pojest ali na kruh namazat?

Ana, zakaj ti pa je padel imunski sistem? In po čem (razen očitnih aft) to sklepaš?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

imunski sistem moraš otrdit. sam grem pozim velikrat u klanec laufat, na vrhu se pa slečem in se vržem v sneg.

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

in zato te kličejo Brkonja Čeljustnik.

yeah, yeah x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Upam, da se bo dalo kaj razbrati iz tega opisa in da mi bo kdo lahko pomagal.
kj konkretno predstavlja ta takoimenovan "zoprn problem"? :inocent:

1) padec imunskega sistema,

2) izpuscaji v ustih,

3) pomankanje prostora za zvecenje med zobmi,

4) obcutljivost na bolecino,

5) oslabljena misica jezika,

6) oslabljene misice celjusti

7) razne kombinacije...?

ce sklepam sam po naslovu teme... oslabele misice celjusti... med drugim, jih lahk okrepis z zvecenjem cigumijev...x:Dx so majhni, to odstran problem z prostorom, so mehki, odstran problem z bolecino, nekteri majo clo mejhn dezinfekcijski ucinek (uni ta gajsni... ne kksni hubabuba varjanta), kr pripomore k odstranjevanju oz. unicevanju izpuscajev, po vrh usega pa se misice celjusti in jezika sodelujejo pri zvecenju in premetavanju cigumija z ene strani ust v drugo... x:Dx x;)x

mal zares v hecu... pa kkrkoli ze... pogumno... sj bo...! :palec:

pa dobr tek! x;)x

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Ja, zmota, kaj cmo. x:o)x

sicer pa o limfnem sistemu malo vec:

Limfni sistem je obsežen drenažni sistem, ki iz medceličnega prostora odvaja vodo in odpadne produkte presnove.

Limfni sistem je del imunskega sistema. Sestavljajo ga limfna tekočina, limfne žile, limfni vozli oz. bezgavke, vranica, timus, mandlji in kosta sredica.

Limfa je prosojna rumenkasta tekočina, ki nastaja iz krvne plazme. Limfa prenaša odpadne snovi po limfnih kapilarah in žilah do bezgavk, kjer se prefiltrira. V bezgavkah potekajo številne imunske reakcije. Očiščena limfa se zliva v večje limfne vode. Očiščena tekočina se vrača v krvni obtok preko desnega in prsnega mezgovoda. Odtok limfe je enosmerni sistem, ki za svoje delovanje nima svojega lastnega pogonskega sistema. Odtok limfe spodbuja predvsem delovanje mišic.

Kompresija, povečan pritisk, poškodba ali obolenje limfnega sistema povzroči zastoj limfne tekočine v vezivnem tkivu, nastane oteklina ali edem.

http://www.fizioterapija-grosuplje.si/runtime/uploads/Images/limfni%20sistem%20300.jpg

vir in povezava >>>

xrolleyesx prvič čujem, da bi kdo akne meu v gobci - običajno majo afte (razjede, ulkus imenovane)

tut za linfni sistem - je to kaj za pojest ali na kruh namazat?

Ana, zakaj ti pa je padel imunski sistem? In po čem (razen očitnih aft) to sklepaš?

Ja, zmota, kaj cmo. x:o)x
kko se lahk (z)motis?!?! :eek: x:Dx sj si pa ja, (sam) clovek! x:Dx xsrcx :palec:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Ja, zaradi tega imunskega sistema sem imela že cel cirkus, samo je večina že mimo. Namreč, imela sem premajhno težo in sicer toliko časa, da dve leti nisem imela menstruacije. V tem času je telesu zaradi pomanjkanje hrane začelo primankovati proteinov in drugih snovi, zaradi česar so mi začele hudo zatekati noge pa še slabokrvna sem postala. Zdravnica je rekla, da če bo šlo tako naprej, da mi bodo začeli odpovedovati organi in da telo ne več hotelo sprejemati hrane.

Imunski sistem se mi je že pobral, ker imam zdaj že boljšo težo, tako da so tudi afne že mimo, samo žvečenja se pa ne tako tako hitro popraviti.

Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...