pogumna_s 25. marec 2009 Prijavi Deli 25. marec 2009 Zanima me vaš pojem prijateljstva, koliko ste pripravljeni odpustiti, tolerirati, kako postavite meje.. Koliko res pravih prijateljev imate? So to dolgoletni prijatelji (iz OŠ, srednje šole, faxa) ali ste vedno odprti za nove prijatelje? Kako usklajujete čas za prijatelje, če ste v partnerski zvezi? Imata skupne prijatelje? Rabite prijatelje za funkcioniranje ali imate urnik zapolnjen že z življenjem v družini (primarni ali pa tisti, ki ste si jo ustvarili)? Kaj postavljate v ospredje? Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. marec 2009 Prijavi Deli 25. marec 2009 Zanima me vaš pojem prijateljstva, koliko ste pripravljeni odpustiti, tolerirati, kako postavite meje.. Koliko res pravih prijateljev imate? So to dolgoletni prijatelji (iz OŠ, srednje šole, faxa) ali ste vedno odprti za nove prijatelje? Kako usklajujete čas za prijatelje, če ste v partnerski zvezi? Imata skupne prijatelje? Rabite prijatelje za funkcioniranje ali imate urnik zapolnjen že z življenjem v družini (primarni ali pa tisti, ki ste si jo ustvarili)? Kaj postavljate v ospredje? Pozdravček kot prijatelj se zlo izogibam svojim prijateljem kdaj rečt: no... a sm ti reku???pa čeprou sm jim... ampak... debata na to temo pa ni možna, ker nima prawil in ma usak swoj prou. in prou tut ma seweda pa sam mal ircam Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 25. marec 2009 Prijavi Deli 25. marec 2009 Prijateljem je dovoljeno nestrinjanje. Še več, tudi neuživanje je dovoljeno. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. marec 2009 Prijavi Deli 26. marec 2009 Kako to misliš?Danes je treba ubogati ideološki imperativ "Uživaj!". Kdor ne uživa, ni kul. Prijateljem mora biti dovoljeno tudi biti nekul, kadar tako nanese, ker ni nujno da bodo vedno uživali v istih stvareh kot mi. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 Zanima me vaš pojem prijateljstva, koliko ste pripravljeni odpustiti, tolerirati, kako postavite meje.. Koliko res pravih prijateljev imate? So to dolgoletni prijatelji (iz OŠ, srednje šole, faxa) ali ste vedno odprti za nove prijatelje? Kako usklajujete čas za prijatelje, če ste v partnerski zvezi? Imata skupne prijatelje? Rabite prijatelje za funkcioniranje ali imate urnik zapolnjen že z življenjem v družini (primarni ali pa tisti, ki ste si jo ustvarili)? Kaj postavljate v ospredje? Pozdravček Tvoja vprašanja odkrivajo, da se sprašuješ, kdo so sploh prijatelji in kako jih "uporabljat". Za mene so prijatelji ljudje, do katerih čutim, da imamo veliko skupnega. Mogoče so to kakšne izkušnje, al pa pogledi na svet,..kaj vem. Se ne obremenjujem s trajanjem prijateljstev, ljudje se spreminjamo in ni nič hudega, če se z nekom več ne čutim povezan. Kljub temu pa imam kar nekaj dobrih prijateljstev, ki že trajajo tudi od otroštva dalje (potem kakšno iz srednje šole, faksa, počitnic,..vse živo se zgodi). in z nekaterimi se včasih ne vidim tudi po kakšno leto dni,.pa vseeno vemo, da smo si blizu in da smo povezani, da se mamo radi. Potem so tu prijatelji, s katerimi sem v stiku precej redno,.., da se gre na kak sprehod, pohod, na čaj, se kdaj tut počveka po telefonu.. Glede novih prijateljstev,..hja meni se zdi da sem kr odprt za njih. In tudi resnično se redno dogaja, da spoznam zanimive ljudi. Kako daleč bo šlo kakšno poznanstvo,..s tem se pa tudi ne obremenjujem. Družine nimam, tako da o tem bom lepo tiho, glede partnerstev pa nisem nikol imel težav za usklajevanje časa. Kako? Prav neverjeto vprašanje se mi tole zdi pravzaprav. Saj pa ne moreš bit nonstop s partnerjem x:Dx Jaz sem vedno našel še tudi čas, ko sem bil sam, pa čas, ko sem bil s prijatelji. Drugače sploh ne bi želel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 Saj to je bilo že rečeno v prvem stavku, zato sem vprašala. Sem mislila, da gre za nekaj drugega. V bistu si pa podvojil prvi stavek. Nisem tako vešča psihoanalitičnih teorij, in zato ne sledim najbolje. A ta "Temna stran meseca" a je to mogoče en tekst iz Problemov, ko sta imela Žižek in Močnik dialog? Ali nekaj takega.... verjetno gre za to. Čeprav ta imperativ je verjetno aktualen od nekdaj in ni nekaj kar bi bilo res novo. Temna stran meseca v tem primeru nima zveze s psihoanalizo. Tu se pa ne strinjam, da imperativ Uživaj! obstaja že od vekomaj. Tu seveda govorim s strani družbe. S strani posameznika res lahko obstaja že od nekdaj in ravno prepovedi s strani družbe omogočajo to uživanje. Takšna je teza lacanovske psihoanalize. Kakorkoli že, po mojem je zdaj unikum v zgodovini človeštva, ko je uživanje zapovedano pa da vidimo, kaj se bo izcimilo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 ja... prijatelj je oseba, ki govori predvsem tisto, kar hočemo slišat. poleg tega ga pa lahko večkrat izkoristimo v različne namene in nam, kot radi rečemo, pride "prav". recimo, če je zabavljač, ga povabimo na rojstni dan, če je marljiv ga povabimo ko zidamo škarfo ali bajto, če je zaupljiv mu zaupamo svoje otroke (žene nikoli x!x ), če je dobrosrčen ga lahko prosimo za denar. itd... itd... to je smisel in svetla stran prijateljstva. kaj pa temna stran to je pa pol takrat, ko VI postanete prijatelj. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 ja... prijatelj je oseba, ki govori predvsem tisto, kar hočemo slišat. poleg tega ga pa lahko večkrat izkoristimo v različne namene in nam, kot radi rečemo, pride "prav". recimo, če je zabavljač, ga povabimo na rojstni dan, če je marljiv ga povabimo ko zidamo škarfo ali bajto, če je zaupljiv mu zaupamo svoje otroke (žene nikoli x!x ), če je dobrosrčen ga lahko prosimo za denar. itd... itd... to je smisel in svetla stran prijateljstva. kaj pa temna stran to je pa pol takrat, ko VI postanete prijatelj. zelo... zelo dober irc še tazadnga smeškota u ta žalostnga obrneš...je pa... aja... bolš da ne. prou maš Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 a vidva sta komu prijatelja oz. jih imata? a tebe pa zanima, če sm komu prjatu???veš... na tko intimna uprašanja pa odgovarjam samo pod primernimi pogoji. in to z besedami in dejanji. jezik mam namreč dolg k sto mater zdej pa mene zanima, če te še zanima Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 še zanimivo.jes pa še zmer mislim, da pogoji niso primerni pa še zmer mislim, da resna debata na to temo... nima smisla... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 Sem že mislila, da sem vse povedala, no, pa me je en prekašal. za vse velike stvari, mora člouk prekašat samega sebe...pa ne sprašuj u detajle, ker se mi res ne lub. oz ne bom znou powedat. jes znam samo mislt Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 27. marec 2009 Prijavi Deli 27. marec 2009 kot prijatelj se zlo izogibam svojim prijateljem kdaj rečt: no... a sm ti reku???pa čeprou sm jim... ampak... debata na to temo pa ni možna, ker nima prawil in ma usak swoj prou. in prou tut ma seweda pa sam mal ircam Pa npr. svojemu dragemu tega tud ni lih za rečt ... ... samo če je pa tooook faaajn!!! Drugače pa trenutno nimam nič drugega za povedati! Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. marec 2009 Prijavi Deli 28. marec 2009 Oo, janko... to pa je kompliment, če te pohvali IRC-grandmaster kaku bi reku micamaca... prijateljev nisem imel nikoli "veliko", je pa res, da so ustvarjena prijateljstva daljše ročnosti. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 sem ful težka kar se tiče resnični prijeteljstev in čustev. pomembno je, da ni priččakovanj glede brezveznega sexa-če je samo frend te ne privlači seksualno, ampak čustveno. mu popolnoma zaupaš. nisem bila zaprta preveč, pa tudi klepetava z vsemi ne- 11 hiša v biktko frendicami - 1u.... astrologija, sonce tehtnica, kdorkoli si si druga oseba ali totalka jaz..sem bila ful let skoz z enimi bolj tko frendicami, ena je bila skoz ob meni, druga manj, iq ... ostale pupe so bile bolj v tem.... ??? bolj tko žurerske alla bukovica and traktor, tle pri nas.... pa no comment.... jaz sem raBLA BOLJ ODPRTE ljudi in pogummnejše, da bi šli--- nekam dlje, spoznali nekaj več.... in takšnih nisem spoznala, če ne bi bila že by by... ka rabim eno podporo skoz, tko da sem ful rabla svoje domače, ... frendov pa ne sprejmem več. ker me je ta prava, edina frendica zapustila konc SŠ..... pa sva si vse zaupali, ampak ona se je odločila da bo traktorila naprej. zdaj pa je brezveze, še koga vlečt ze sabo,... v "drek". jp se pač ne bom sprenevedala in igrala kot kaka dvojčica smotkana nikoli. pa tudi rak alias troppo extrem ne privoščim nikomur več.... ker bi jim bilo pretežko v lAJFU DA SE EN FUL ČUSTVEN ISKREN BREZ EGA BREZ PREDSODKOV (jp, traktor) OBESI SAMO nanj. pa sem, ima kdo podobno izkušnjo? Najbolj fajn izkušnja pa je bila v barceloni inpragi vmes pa dunaj, ko sva meli sobo zase. drugi pa so se igrali "rotiranje steklenice" in pa ... dva sta kao hodila, ma ta "en" mi je bil ušeč ful... se je ful obračal proti meni... nimam nobebe fotke iz tega obdobja, mogoče ima moja frendica- dvojčica, če ni kje v ZDA zdaj.... alpa kdo ve kje če se ni alla "holi kisser" poročila s svojim bratrancem Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uriella 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 Prijatelj je nekdo, ki je s tabo v smehu in solzah, ki te popolnoma sprejme takšnega, kot si, ki je vedno iskren, četudi kdaj mogoče nočemo slišat kakšne resnice, ker boli ... Ljudje pridejo in grejo, nekateri, zelo redki, ostanejo. Včasih sem bila zelo žalostna ob teh "izgubah", nisem jih hotela dojeti, danes pa sem hvaležna za vse lepe trenutke in tudi za tiste malo manj lepe, saj sem ravno iz tistih dobila nekaj najpomembnejših lekcij v lajfu. Priznam, še danes se zelo navežem na ljudi, s katerimi podobno klikam, ob slovesu izjokam srce, ampak ostanejo krasni spomini in vezi, ki jih ni tako zlahka prerezati. Zdaj vem, da so se mojega življenja dotaknili z višjim namenom. Vsi ostali, velika večina, so znanci. Citiraj Gonna rise upBurning back holes in dark memoriesGonna rise upTurning mistakes into gold Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 Uriella, te ful štekam. Zame so tudi neznani frendi, tudi iz HIM ipd fajn energije.... ko ti zmanjka posezi kar po neotipljivih, dokler jih ne zmanjka! Ko rata obratno, pa se priporočam. Na forumu sem že ful cajta in vem kaj je to, ko ta un nima nobenega čustva do tebe. Se kar predstavite Upam da dons alpa jutri spoznam kakega novega frenda. Ta pravga. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uriella 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 Ne vem, zakaj mi noče smeškotov prikazat. No, pa kole: *deteljica *srček* Citiraj Gonna rise upBurning back holes in dark memoriesGonna rise upTurning mistakes into gold Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 tkole, k berem use skp, se kr mal uprašam, kam smo pršli...čeprou... sej nikol ni blo drgač... vrjetn. gre zgleda le na bolš...za prijatle si izmed množice izbiramo ljudi, za katere mislimo, da imajo neke lastnosti-al pa vrednote, ki bi morale bit kot samoumene lastne vsem ljudem.in tukej se seweda ne da nič dodat, obrnit, nobenih pogojev, vzrokov, filingou....mah... sej itak sam mal ircam Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 Pa npr. svojemu dragemu tega tud ni lih za rečt ... ... samo če je pa tooook faaajn!!! ti kr ti kr...in pol, k se boš sprašwala, zakaj je ta dragi zdej to tvoj biuši... kr vrjem, da je to eden izmed dveh razlogou Oo, janko... to pa je kompliment, če te pohvali IRC-grandmaster veš... lepota ircanja je očem prikrita in je ne more videt usak uglaunem... u par besedah bistvo, resnico, modrost... pri tem pa ne žalit, pametovat... in da to pol res ni za usacga... še kej humorja Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 intermeckico...nisem vec mogla gledat 'praijatelja' al cesa, sam se mi ni dal v temo, k to potegne vse zivo (npr. najdt in povezat 580 enakih tem itd. ).. tko da sm sam popravla naslov, temo (ki nisem komentarjev niti kuknila) pa prikljucim (najbrz/skor zihr) eni od obstojecih - od omenjenih stotnij *teh tem* Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 (ki nisem komentarjev niti kuknila) ni potrebe... janko tuki... vse pod kontrolo... se držimo teme... sploh pa bolš da ne, k bi čist not padla pa celo stran naklofala Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 ni potrebe... janko tuki... vse pod kontrolo... se držimo teme... x:Dx Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 tkole, k berem use skp, se kr mal uprašam, kam smo pršli...čeprou... sej nikol ni blo drgač... vrjetn. gre zgleda le na bolš...za prijatle si izmed množice izbiramo ljudi, za katere mislimo, da imajo neke lastnosti-al pa vrednote, ki bi morale bit kot samoumene lastne vsem ljudem.in tukej se seweda ne da nič dodat, obrnit, nobenih pogojev, vzrokov, filingou....mah... sej itak sam mal ircam mahz, jaz sem bla vedno malo izven teh normalnih zadev.... moški so bolj iskrene babe, kot moške' see ya soon, ko bom "ta prava" ti kr ti kr...in pol, k se boš sprašwala, zakaj je ta dragi zdej to tvoj biuši... kr vrjem, da je to eden izmed dveh razlogou veš... lepota ircanja je očem prikrita in je ne more videt usak uglaunem... u par besedah bistvo, resnico, modrost... pri tem pa ne žalit, pametovat... in da to pol res ni za usacga... še kej humorja ka ti noben ne more prišraufat zaveso, se zamisliš----- mogoče sem pa za "jonasa" alpa. animal planet Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 5. april 2009 Prijavi Deli 5. april 2009 Prijatelj je nekdo, ki je s tabo v smehu in solzah, ki te popolnoma sprejme takšnega, kot si, ki je vedno iskren, četudi kdaj mogoče nočemo slišat kakšne resnice, ker boli ... sm se spomnu enga filma. Liam Neeson in Meryll Streep. On kipar, ona zdravnica, dwa otroka. hči ene 12, sin 16 let. ameriško podeželje, vse super. in ta njun sin, v napadu besa, ustreli swojo punco. pršiba domow. In kaj zdaj? Oče na hitro uniči vse dokaze. cela vas ve, da jo je ustrelil, dokazati se mu ne da. Dilema: Kaj storiti? Ščititi swojega sina-morilca, ali biti pošten in dovoliti, da gre sin dosmrtno sedet?Kaj bi po wašem moral storiti oče??? Da ne uprašam, kaj bi storili vi??? Kaj bi storil kot prijatelj??? mahz, jaz sem bla vedno malo izven teh normalnih zadev.... moški so bolj iskrene babe, kot moške' see ya soon, ko bom "ta prava" ka ti noben ne more prišraufat zaveso, se zamisliš----- mogoče sem pa za "jonasa" alpa. animal planet ??? ??? ok. dons je že druga luna Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 sm se spomnu enga filma. Liam Neeson in Meryll Streep. On kipar, ona zdravnica, dwa otroka. hči ene 12, sin 16 let. ameriško podeželje, vse super. in ta njun sin, v napadu besa, ustreli swojo punco. pršiba domow. In kaj zdaj? Oče na hitro uniči vse dokaze. cela vas ve, da jo je ustrelil, dokazati se mu ne da. Dilema: Kaj storiti? Ščititi swojega sina-morilca, ali biti pošten in dovoliti, da gre sin dosmrtno sedet?Kaj bi po wašem moral storiti oče??? Da ne uprašam, kaj bi storili vi??? Kaj bi storil kot prijatelj??? tega pa noben ne upa komentirat ane Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.