Skoči na vsebino

Muzka ;))

Cat

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Ne, ne v kevder, Bern.  x;)x

Ji boš pač prisluhnil in razvijal njene talente v tej smeri, če ji je to tako veselje ...

Ja, prava frajerka je... :palec:

Ne boj se, Rika, to s kevdrom je bil samo hec. Zdaj vadimo skupaj, napenjamo lok namesto smrkavčka malega, pa pazimo, da ne gre prstek po struni predaleč pa take stvari. Treniramo posluh...

Če ni drugače, včasih kaj pokažem sam.

(Še dober de ni Buddhe zraven s fotoaparatom, ke bi hotla vse poslikat ko na Mavrični zadnič...)

x:Dx x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 159
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Imam prijatelja avdiofila. Ko pridem k njemu na obisk, moram nujno slišat najnovejšo pridobitev. Stol (tak udoben) ima na točno določeni naštudirani točki v sobi, da se sliši najbolj optimalen zvok.

Aha, to so pa taki, ki so imeli plate samo za enkrat ali pa največ dvakrat za poslušat, ker pol ni bla več dovolj dobra za njihov ultra sistem.

Pa tut zlati kabli niso bili čisto okej, je bilo treba najti boljše.

Na koncu je tip za kable dal 850 mark, jaz pa za tri komponente čisto solidne kvalitete 800, pa še pivo sem mu plačal, ker on ni imel za pir.

Po njegovi HiFi sobi sem moral hoditi pa v copatih pa zelo počasi, da se ne dviga prah...

:xx!:

Evo, zdele poslušam CD "The sound of Africa" in je tko fajn...k še sonček sije pa ni več tok mrzlo....pa je tok fajn....
Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

Zdaj med drugim poslušamo Mozarta (na Simfonijo št. 40 v g-molu ali pa na uvod v Peer Gynta pleše kot baletka! - moram kupit videokamero, preden jo mine), pa še kaj, samo da so violine zraven.

Ko bo začela z Wagnerjem, jo bom deložiral v kevder ...

(Jaz z mojo musko ložiram pa v avtu. Vsak dan kar nekaj časa. Tam nikogar ne motim. Avto gre v redu)

<{POST_SNAPBACK}>Ne boj se, Rika, to s kevdrom je bil samo hec. Zdaj vadimo skupaj, napenjamo lok namesto smrkavčka malega, pa pazimo, da ne gre prstek po struni predaleč pa take stvari. Treniramo posluh...

Če ni drugače, včasih kaj pokažem sam.

men je klasika ok...sam zadnjih par let ni bila "na tapeti"...bo že še, saj ni vedno čas za vse. kar se wagnerja tiče se pa jaz tud strinjam s tabo bern x:Dx

pa nisi povedal, kakšno musko ma tvoj avto rad?...hm, pa vilolina..dobro tole...

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

• 2 weeks later...

Bern, da nimava istega prijatelja?!?!

Enkrat mi je s ponosom prišel pokazat eno novo pridobitev (mimgrede do doma se je oglasil pri meni) in ravno takrat sem rekla prijateljici po telefonu, da ravno z D. gledava eno njegovo škatlo

ŠKATLO?!?!

Milsim, Mili.... ŠKAATLO?!?!

:sori:

sem se mu morala presneto prikupit nazaj, da me še je hotel za prijateljico:))))

• 2 months later...

Ok, Freddy Miller kot prvo NI car, ampak le žal nekdo, ki se izrablja kot slovenskega dvornega norčka.

Če gledamo na samo kvaliteto njegovega celostnega paketa: Kje pa je???

Atomic-harmonik: Nekako jih enačim s sprostitvijo ob dobri družbi, tko, da včasih slišiš komad, za njihovo fanico pa ne bi šla.

Občutek mam, da ko se ljudje naveličajo nečesa, zagrabjo za prvo novo "slamico" in iz tega naredijo pomp.

No, v oddaji, ki sem jo gledal, je bilo kar nekaj dobrih resnic, zakaj potrebujemo tako zvrst glasbe, še bolj pa, zakaj taka medijska pozornost za ne ravno umetniško delo. Jaz nimam nič proti, vsak naj posluša, kar mu posluh dovoli. Za resnično kvalitetno glasbo mediji nimajo ravno veliko željo, da bi jih poveličevali se ve zakaj?? :V: x?x

sem gledala ja.

Pa čeprav Predin ma tud taka dvoumna besedila ena, ampak določena pa zlo dobra (Lačni Franz), je to vseen mal višji nivo kot pa tele hopsasa.. ampak, kar se pa slovenskega naroda tiče tko povprečno, bi pa vsaka mamka pa taki šli gledat Brendija pa Verbotnovo, Kolškovo, Blagnetko, Wernerja pa Lendero in uno kraljico slovenskih src Weiss.. mislim, poden od podna vse tole. Besedila in melodija, ki žali ušesa poslušalcev.

Meni so kvalitetni slovenski izvajalci stila Vlado Kreslin, Hiša, par rock bendov bi se še našlo pa Dežmanova in Anja Rupel mogoče, Godec, te na pol narodne striptizete, ki jim bodisi rit al pa joški vn visijo in plešasti tipi z razpetimi srajcami da se vidi ljubavni tepih pa z dalmatinskim melosom, bi zaradi mene in meni podobnih propadli. Ampak sej vidte kaj slovenstvo posluša..

So še dost hujše stvari kot Bepop. Ta bend je tak bil za mladež zamišljen pa so ga 5 letniki poslušal, kar je še vseen bolj razumljiv kot da Wernerja posluša en 50-letni človk.

Pol pa uni tam o kvaliteti, ko je itak sam poden od slovenske muske tam sedel. Kaj pa je recimo Domicelj dobrga mel Slovenskega naroda sin? Druge komade ma pa tud take tumaste, morda se na musko spozna, sam delal je pa tud nikakvo in vsi od njega dalje..

Pa sej itak, sej zakaj pa ne bi delal take muske da bojo uspel in v Sloveniji tak nekih dobrih izvajalcev noben ne ceni. Razen mlajši (npr. Sidharta je kr cool bend), za starejše so pa sami slinavci z nekimi besedili, ki poneumljajo narod.

Slovenska popevka iz 60-tih, 70-tih in 80-tih je bla res :palec: , zdej mamo pa ološ.

Mushi

Ja, mushi, v tvojem komentarju si zajela kar precej bistva, zakaj imamo Slovenci tako žalostno POP-sceno, razen redkih izjem, ki si jih že omenila. In prav nič nimam proti, če se pojavljajo omenjeni "umetniki", samo ne to da na dan šopat po radiu in TV. Jaz si ne upam več odpreti konzerve ribic, da ne bom zagledal kakšnega teh umetnikov. Dobre glasbe je na radiu in TV PREMALO !!! V Sloveniji imamo največ radijskih postaj na prebivalca v Evropi, pa na vsaki postaji vsi vrtijo vse, nobene selekcije. Edina izjema je radio VESELJAK, kjer točno veš kaj boš tam lahko poslušal.

Kar vsi pišejo neko glasbo, pa tekste, pol je pa to, kar imamo. Včasih so se s tem bavili mojstri-profesionalci, zato je bila slovenska popevka tako dobra.

V oddaji je bila ena dobra ugotovitev, namreč mediji krojijo okus poslušalcev. Če Fredija ne bi niti enkrat videli, ne slišali, ga ne bi niti poznali, tako je s tem!!! :V: :C:

Ravno sedaj sem gledala ponovitev oddaje "Trenja" - ena izmed oddaj ustvarjena za masovno publiko ob kateri se lahko naslaja. Pri nas je tematika "glej pri sosedu je spet vroče" ena izmed najboljše prodanih in to se mediji zavedajo.

Kar pa se tiče tematike zadnje oddaje - moje mišljenje:

Glasba že dolgo časa ni več zgolj in samo umetnost; lahko jo razdelimo na kvalitetno - umetniško narejeno in tisto razvedrilno, ki jo pa v tem času tudi folk rabi. Saša Lendero, katera pri meni osebno, prej ni izstopala z nobeno stvarjo, je sedaj se mi zdi dobro podala svoje mnenje, ni kritizirala druge strani, niti ni svoje dvigovala k zvezdam. Bila je realna, pa če ima posluh ali ne, pa če ima dobro glasbo ali ne.... Predina razumem, on je umetnik, njegova glasba mi je od nekdaj všeč in tudi nekaj pove, pa če je to tudi GATE NA GLAVO (odtrgano, simpatično)... Njegov Mentol bonbon - tako sipmatično preprost in bogat itd.... Razumem ga, da mu gredo razni Atomik harmonik, pa Bepop in ostala scena na tem rangu, na jetra, če že ne kam drugam... Samo pozablja to, da so to ipak muhe enodnevnice, že prej kot čez 20 let, nihče več ne bo vedel kdo je Atomik Harmonik, kdo pa je Zoran Predin, se bo pa še sigurno vedelo.... Tu bi moral malo tolerirati in pustiti jim veselje, če že imajo to možnost. Zakaj končno pa ne? Meni osebno gre Brizgalna Brizga al pa Vedno si sanjala njega (ozki e) x:Dx kao blazn na jetra, refrene pa znam, ha! x?x x:Dx To je pa tista druga "nekvalitetna" turbo muzka, ki je pisana masovni publiki na kožo, ob kateri se sprosti, ob kateri letijo kozarci, ob kateri se pleše in "uživa"...

Vsem nam, ki pa "znamo" poslušati "dobro" glasbo, pa spoštujemo in kupujemo in seveda POSLUŠAMO tudi "kvaliteto".

Jao, spet sem se razpričala, hahahha x:Dx

LP Nataša

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Se strinjam, naky, ni problem ta njihova turbo muska, problem je, da na vsakem koraku dobesedno posiljujejo s to njihovo "uspešnost" in mi se moramo "branit", da to ne poslušamo. Če meni nekaj ni všeč ne bom šel gledat ali pa poslušat, pa je stvar rešena, ker je uveljavljena moja volja. Mediji s tem vzgajajo tudi že mlajše , kako se da na hitro brez truda, ali bolje brez posluha hitro zaslužiti. S tem so postavljene čisto nove "vrednote", ki nimajo nič skupnega z realnim življenjem.. V tem je problem, ki se tiče naše družbe. Sploh pa je tega poneumljanja povsod preveč.

Vsa naša slovenska pop-scena se počasi nagiba na raven vaške veselice. Tako tudi kvalitetni izvajalci nimajo pravega prostora, da bi se izkazali. In ves problem je ravno tu, žal....!! :V: :O: :C:

<{POST_SNAPBACK}>Se strinjam, naky, ni problem ta njihova turbo muska, problem je, da na vsakem koraku dobesedno posiljujejo s to njihovo "uspešnost" in  mi se moramo "branit", da to ne poslušamo. Če meni nekaj ni všeč ne bom šel gledat ali pa poslušat, pa je stvar rešena, ker je uveljavljena moja volja. Mediji s tem vzgajajo tudi že mlajše , kako se da na hitro brez truda, ali bolje brez posluha hitro zaslužiti. S tem so postavljene čisto nove "vrednote", ki nimajo nič skupnega z realnim življenjem.. V tem je problem, ki se tiče naše družbe. Sploh pa je tega poneumljanja povsod preveč.

Vsa naša slovenska pop-scena se počasi nagiba na raven vaške veselice. Tako tudi kvalitetni izvajalci nimajo pravega prostora, da bi se izkazali. In ves problem je ravno tu, žal....!!    :V:  :O:  :C:

Se podpišem pod tole... :palec:

Mene vsi zgoraj omenjeni turbo folk al pa pop muzičari sploh ne zanimajo, za nekatere še prav čul nisem, glede na to, da ne trzam na njih jih tudi v medijih spregledam, tak da briga me. Če bi več radio poslušau pa predvidevam, da bi popenu od vrtenja več al manj same take muzke na velik postajah. No, tud to se da preklopit... x:px Ne morm pomagat, to ni muzka zame. Sicer pa naj posluša kdo kar če......jaz trenutn E. Claptona in J.J. Cale-a...... x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>Se strinjam, naky, ni problem ta njihova turbo muska, problem je, da na vsakem koraku dobesedno posiljujejo s to njihovo "uspešnost" in  mi se moramo "branit", da to ne poslušamo. Če meni nekaj ni všeč ne bom šel gledat ali pa poslušat, pa je stvar rešena, ker je uveljavljena moja volja. Mediji s tem vzgajajo tudi že mlajše , kako se da na hitro brez truda, ali bolje brez posluha hitro zaslužiti. S tem so postavljene čisto nove "vrednote", ki nimajo nič skupnega z realnim življenjem.. V tem je problem, ki se tiče naše družbe. Sploh pa je tega poneumljanja povsod preveč.

Vsa naša slovenska pop-scena se počasi nagiba na raven vaške veselice. Tako tudi kvalitetni izvajalci nimajo pravega prostora, da bi se izkazali. In ves problem je ravno tu, žal....!!    :V:  :O:  :C:

Ja itak to :palec: Se strinjam tudi s tega pogleda :palec: Rabimo en močan medij, ki bo imel jajca dati priložnost kvaliteti!

Kar se tiče mladih pa menim tako.... Resnično toliko crapa kot sedaj smrdi po sceni, ga pri nas še ni bilo.. V konec sedemesetih - začetku osemdesetih, ko sem jaz "začela odkrivati" glasbo in potem tudi do devetesetih, sem poslušala ravno to kar so predvajali po TV oz. po radiu - komerciala. Druge možnosti nisem imela, saj ni bilo nikogar, ki bi me usmerjal ali kaj drugega pokazal... Tudi moja družba v najstniših letih je bla bolj komercialno usmerjena... Ko pa sem začela spoznavati Franka Zappo al pa Floyde, Beatle (bolj podrobno) in še in še in še bi lahko naštevala... ali pa ko sem začela znati poslušati kitaro, bas, bobne ter ostale dodane efekte pri glasbi.... tarkat se mi je svet odprl.... takrat sem jo začutila, tako kot se zagre..... Mislim, da bomo morali našim otrokom kar mi predstavljati glasbo.... potem naj se pa sami odločijo... S tem ne mislim posiljevanja z glasbo. Pri nas se "dobra" muzka non stop vrti v dnevni sobi, tako da jo imajo tamali res na voljo (vtisne se jim v podzavest).... Pa moja najstnica še vedno v sobi vrti Hop Marinka in zraven pleše ipd... Pa kaj, ne skrbi me to, ker jo čutim da ve - to pa se vidi iz CD-ja na CD, ki si ga posname, ko se gor pojavlja vedno več kvalitetne glasbe. Tudi tamaledva (5 in 7 let), ki se jima očke zasvetijo, ko vidita Piko Božič in Čuke pa komad Komar, hahahhaha..... Ampak vesta tudi, kdo je Edi Van Halen, ki "ful dobr trena solaže" in vesta, kdo je Terry Boccio (a sem prov napisala), ki "noro tepe bobne" x:Dx x:Dx.

Drugače pa you got the point!

S kvalitetno glasbo naprej!

Nataša

M. H. Alderson

pri nas smo ukinili določene oddaje popoldan, ker se je glasba ponavljala - a ste že slišali za Staneta Vidmarja - vsakodnevno najmanj 10 klicev za njegovo pesem, a poznate pesem Kad preko mora, ok, ni naše gore list - men čez ušesa gleda, samo če se radio gre in ima oddajo Poslušamo pesem po vašem izboru, in če se v pol ure nabere glasbe za npr.2 uri ali 3 in če se oddaja ponovi še popoldan, potem se poslušajo Marinke, pa Rozike, pa Komarji.... in ljudje uživajo ob tem. In smo poslušani... zelo poslušani... Vsakodnevno je obvezen komad od Smolarja - o rolici papirja, ne vem bolj so neumna besedila, bolj folk prime. Smo spraševali poslušalce o mnenju oddaje. Pravijo - rabimo nekaj za sprostitev, da doma zapojem, se zavrtim, popesujem in se smejim... problemov imam dovolj. Ampak poleg vseh teh je pa med 10 največkrat predvajanimi tudi pesem saj veste - o Golici se gre... x;)x Selekcija - o je selekcija - obstaja ena narodnozabavna glasba, katera je pri nas zelo poslušana, pa je mi ne vrtimo ;)

Kar se tiče pa druge glasbe - hehe prav zanimivo je poslušanje radia, kadar ni želj ;)

aja pa še to, čarovnija - če ti ne paše glasba, ki se vrti na določeni radijski postaji, spremeniš frekvenco ali pa pač ugasneš sprejemnik...

Naky, to kar si napisala glede tvojih otrok in poslušanje glasbe se reče glasbena vzgoja. Popolnoma isto sem počel sam , ko je bila hčerka še majhna. Pri nas se ni nikoli slišala Simona Weis in njej podobni "umetniki", vrtel sem glasbo, ki mi je bila všeč. Hard-rock, Beatli, Funk & Soul.... in še pa še..... !!! Seveda je prišlo obdobje, ko jo je obnorela čisto druga glasba, ki so jo poslušali njeni vrstniki, pa se je kmalu spet vrnila k "svoji" muski. Poslušala je tudi narodno-zabavno glasbo, kvalitetno, seveda.

Ja, mislim, da ni malo tistih, ki si želimo poslušat kvalitetno glasbo. xDDx xsrcx

Selene !!!!!

Vsaka zvrst glasbe se deli na dobro in manj dobro. Kako je dobra, nam pove posluh, ki ga imamo. Večji kot je posluh, bolj zahtevno glasbo hočemo poslušat. Se pa da to tudi privzgojiti, kot vsako stvar.

A ti delaš na radiju, ko praviš da veš za narodno-zabavno glasbo, pa jo ne vrtite!!

<{POST_SNAPBACK}>pri nas smo ukinili določene oddaje popoldan, ker se je glasba ponavljala - a ste že slišali za Staneta Vidmarja - vsakodnevno najmanj 10 klicev za njegovo pesem, a poznate pesem Kad preko mora, ok, ni naše gore list - men čez ušesa gleda, samo če se radio gre in ima oddajo Poslušamo pesem po vašem izboru, in če se v pol ure nabere glasbe za npr.2 uri ali 3 in če se oddaja ponovi še popoldan, potem se poslušajo Marinke, pa Rozike, pa Komarji.... in ljudje uživajo ob tem. In smo poslušani... zelo poslušani... Vsakodnevno je obvezen komad od Smolarja - o rolici papirja, ne vem bolj so neumna besedila, bolj folk prime. Smo spraševali poslušalce o mnenju oddaje. Pravijo - rabimo nekaj za sprostitev, da doma zapojem, se zavrtim, popesujem in se smejim... problemov imam dovolj.  Ampak poleg vseh teh je pa med 10 največkrat predvajanimi tudi pesem saj veste - o Golici se gre... x;)x Selekcija - o je selekcija - obstaja ena narodnozabavna glasba, katera je pri nas zelo poslušana, pa je mi ne vrtimo ;)

Kar se tiče pa druge glasbe - hehe prav zanimivo je poslušanje radia, kadar ni želj ;)

aja pa še to, čarovnija - če ti ne paše glasba, ki se vrti na določeni radijski postaji, spremeniš frekvenco ali pa pač ugasneš sprejemnik...

Ja Selene, to je to....za večjo poslušanost.... melodije po želji..... Resnično pa je najbolj zanimivo poslušati radio, ko ima glasbo v rokah glasbeni tehnik oz. DJ.... takrat vidiš, kam pes taco moli x:Dx x:Dx

Boj za obstanek oz. vladanje medijev je glavni krivec in pol se vse začne vrteti v začaranem krogu. :inocent:

M. H. Alderson

<{POST_SNAPBACK}>Selene !!!!!

Vsaka zvrst glasbe se deli na dobro in manj dobro. Kako je dobra, nam pove posluh, ki ga imamo. Večji kot je posluh, bolj zahtevno glasbo hočemo poslušat. Se pa da to tudi privzgojiti, kot vsako stvar.

A ti delaš na radiju, ko praviš da veš za narodno-zabavno glasbo, pa jo ne vrtite!!

gl. želje so v živo in vmes se najde kakšna, ki se ne zavrti, ni samo Slovenska narodnozabavna muzka ;) zato vem, da je selekcija. Cofi, katero zvrst glasbe poslušam jaz, hm sigurno ne Brizgalno brizgo ;) moja hči je zrasla ob Bon Jovi, George M., pa ob meditativni glasbi... sicer pa mogoče imam pa malo slabše razvit posluh ;)

Naky, poslušanost ti da naročnike reklam in naročniki reklam ti dajo dohodek, na žalost ali na srečo ne dobivajo vsi mediji državnega denarja ;)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...