Skoči na vsebino

ASCENDENT

evya

Recommended Posts

zanima me kako zelo na človeka vpliva ascendent v katerem je rojen?

katere lastnosti ponavadi prevladajo-znak ascendanta ali znak v katerem je nekdo rojen?upam da vprašanje ni preveč čudno zastavljeno...

špela novak

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 56
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Evya - vprašanje ni nič čudno zastavljeno, vendar smo na to že večkrat odgovarjali in se pogovarjali o tem...

Malo pobrskaj po starih temah na Forumu ("Moje znamenje, "Kateri položaj najmočneje občutimo" ipd...).

Morda pa ti bo tudi sem kdo odgovoril.

Vplivi se navadno prepletajo - najbolj individualen pa je seveda Ascendent - ki tudi najbolj vpliva na osebnost in na zunanji videz...

Ali pa - poglej vase, pa sama ugotovi, kateri položaj ti sama zase najbolj čutiš?

Pri nekaterih pa je vpliv Lune zelo močan itd...

Kot pravim, največkrat pa se ti vplivi prepletajo.

Seveda pa je Ascendent ključni moment osebnega horoskopa in tudi njegove interpretacije.

Ascendent je os prve hiše, z njim se vse začne. ...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

slišal sem, da asc. pomeni vidno stanje tako kot te vidijo drugi...ampak, da je tudi bolj Pozitivno, kot samo Znamenje; sej ko človek je v besu, takrat se prikotali mu samo Znamenje, a ko hoče spore reševati pa asc. privre na dan.

pokowc

Ne vem, morda, Pokowc...

Mislim pa, da je tako kot pravim - da sew vplivi največkrat prepletajo in zelo redko delujejo nekako "ločeno".

Res je tako, da je Ascendent tisti položaj, ki ga navadno pri drugih najbolj opazimo, vendar se ne strinjam s površnimi razlagami, kot so, npr., da v otroštvu deluje Sonce, kasneje pa Ascendent (nekateri pa pravijo ravno nasprotno). To je preveč splošno gledanje.

Primer, ki ga opisuješ, pokowc, pa spet kaže na to, da moramo vsak horoskop obravnavati individualno. Sama namreč čutim ravno nasprotno - meni se v besu "prikotali" Ascendent.. ;~))

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tukaj pa tudi mene neki zanima.

A je res, ko pravijo, da pol življenje preživiš kot sončno znamenje in pol kot asc znamenje.

Sama imam pri sebi mogoče res tak občutek. Zdi se mi, da mi je ful začel "sekati" asc škorpijon. Prej sem bila bolj "dvojčkasto" razpoložena. A mogoče z emšom začnemo drugače živeti??? Zdi se mi, da imam veliko ženskega škorpijona v sebi, opazim to predvsem v odnosu do moškega. Prej je bilo vse lažje...

LP

Zanimivo.

Kaj pa vrh neba? Meni se zdi vrh neba najbolj logično "zemljino" znamenje oziroma hiša, saj predstavlja položaj osebnosti, človeka v trenutku rojstva... Ali ni potem bistvo človeka na MC-ju?

Da ne govorimo o tem, da za MC vedno vemo kje ga človek ima, za ascendent pa ne: nekateri sistemi domifikacije sploh ne omogočajo izračunov hiš nad 66,66 stopinj širine. Nekateri so izračunani tako, da so hiše povsem neenake. Nekateri delajo tako, da od MC-ja rišejo enake hiše- torej dejansko ne upoštevajo ascendenta v smislu vzhodne točke na obzorju, ampak upoštevajo homocentrični sistem, kjer osebnostni vzhod pade 90 stopinj vzhodno od MC-ja.

Mimogrede- Placidusov sistem domifikacije mora biti že v osnovi zgrešen, ker se mora biti sistem hiš sposoben uskladiti na katerokoli zemljepisno širino.

Baje je neki Campanella pred stoletji napravil teoretično popoln sistem domifikacije z ozirom na obzorje in zapad in njuno prilagoditev na nagnjeno ekliptiko in to za vse točke na planetu.

No, jaz campanellovega sistema žal ne poznam, ker mi ni dostopen, daje pa baje zelo neenake hiše.

Ja in mimogrede. Vsak sistem domifikacije nanek način upošteva razdelitev na 12 hiš glede na ekliptiko.

Potem je logično, da so konjunkcije zlasti na ASC/DES in MC/IC zelo aktivne, ker hkrati nekako predstavljajo (kljub neenakim hišam) tudi dva kvadrata in opozicijo na ostale 3 ključne točke...

In logično je tudi, da sta MC in ASC pomembnejši. MC predstavlja položaj človeka, osebnosti na planetu (življenjska vloga, dharma), IC pa predstavlja predvsem oporo in sam planet Zemljo.Ravno IC kaže proti središču Zemlje... ASC podobno pomeni vzhod, rojstvo in s tem nekaj individualnega, DES pa pomeni odpiranje navzven, odnos...

Ja logično bi bilo. namreč tudi če vrha hiše nimaš čist na meji dveh znamenj, potem moraš upoštevat tudi drugo znamenje. Meni se najbolj logično zdi, da če je ascendent začetek nečesa, prvi vtis, prihod, potem drugo znamenje sicer ne predstavlja čisto pravega pričetka, označuje pa v kaj se bo lahko stvar prevesila.

• 3 months later...

Nima sans! On (Tomaz) je namrec Oven!! ;>)))))))

Ko pa smo ze ravno pri ASC in pri postavki "kar stisnem"...

Morda pa je Tomaz prvotno mislil na lastnost, ki jo imam tudi sama, zahvaljujoc ASC tudi morda - "da kar iz pete potegnem" (npr. moc) - torej tudi jaz "kar stisnem".... (=izstisnem). :>)))))

Seveda pa tudi siknem, pa tudi piknem. :vragec:

Picasso

Ma jok.

Kaj pol, vodni ascendent dobro vpliva na ognjeno sonce in ognjeni asc na vodno sonce.Skupna je itak samo ta lastnost, da so ognji strastni in zagnani vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuv,

vodice pa čutne in gloooooooooooooooooooooboke!

Drugih privlačnosti ni?Ma če je sama vznesenost, pa manjkajo druge "postavke", se zadeve preoštro klofajo.

Vidva kar pejta v Tunjice v soboto(sej bi jst tud, pa mam faks), da vaju zruka total ta energija, pol bosta bodla in rukala....

Uh, si mi prec en ogenj pritisnila ali kaj!!

Sem Riba - "Ribica", eno ubogo, skromno, krhko bitjece... :8):

Ne boj se - imam samo en ogenj (*pa se to je le Jupiter, ki ni ravno med bliznjimi).

:>))))))))

Picasso

Saj sem se seveda pohecala - ker niti najmanj nisem tale "Ribica", ki jo opisujem zgoraj... Zato pa sem ravno tole rekla - kot joke, sem mislila, da bo jasno izpadlo.. x:Dx...

Nisem niti malo nebogljena, tudi krhka nisem. ;>)

Sem kar ostra, vseeno pa mislim, da nisem skodljiva. ;>)

Kazhin naredit - to pa bo seveda kar drzalo...

Ko pa smo ravno pri Ascendentu... se dobro, da je tak kot je... x^x

Picasso

Ojej, ojej!

Ribice pa rakce rad jem. Cuzam jih. He, he. Pod morjem jih pa le gledam. Ko se držim za skalo in meditiram. V Tunjicah že bil. Vse energetske centre doživel. Tam se ene levinje sprehajale, brez levov. He. V asc. mam pa še Kirona na 7 st. Ta je za polnjenje prvega centra pri damah.

Tomaž

Hehe super ej jaz sem tudi en ovncek, z asc scopijo, hehe ja ja tako bi jaz ponavadi govoril, ej haha morske hrane pa ne maram, po drugi strani pa obozujem ribice in rakice :)

Ogenj + Voda = Ne diraj lava dok spava! dobra ja hehehe, jaz sem pa mislil da ogenj + voda = svetloba, heh, mogoce sem se le motil, v bistvu se nikoli nisem pomislil kako koristno je da ognjeno sonce pogasis z vodnim ascendentom, (ceprav naredis s tega enga hudicevo marsovega tipa (oven+skorpijon)......... jaj od kar je nov forum tolk nakladaste :) (zgleda da bom moral biti zraven)

Aries-Libra-Scorpio

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Kaj pa strelec + asc. skorpijon?

Nedolgo tega sem izvedela, da se me v službi menda "vsi" bojijo, ker menda streljam z full zastrupljenimi puščicami??!!!

Ribe! To!

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...