unis 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 O jaz, ki sem se zopet na tla vrgel, poljubil mater Zemljo in s solznimi očmi iskal na nebu prepovedano luč Venere, le kaj mi preostane?Le kako naj se rešim spon zablod in izberem pravo/edino pot v mojem srcu?Brez zamere Bog, a se ti ne zdi, da si en piko fetišist in v krikih samote sam sebi največji sado-mazohist?A veš, še vedno je tukaj ideja, da so vere samo zato, da se vzpostavi trajen družbeni politično usmerjeni fašistični sistem, ki s pretvezo osvoboditve uma in duše, stori ravno obratno.Zasužnji um, zveže telo in ustvari delavce na temeljih nemogočih predpostavk.Kot npr, to, da si ustvaril zemljo v pičlih 6dneh, ko pa je vsem jasno, da se za gradbeni načrt, zazidljivo parcelo in čakanje na vodovodni&električni priključek potrebuje več kot pol leta.Pa naj bo po tvoje. ime mafije: aladuraod kdaj: 1918koliko kriminalcev po svetu: 1miokapo di banda: 1+mixko umrem, smem še enkrat se rodit in tacat po rožicah?: ni tolko govora od reinkarnacije, mal se kregajo med sabodomače branje: /edina prava vera?:Da ime mafije: asatruod kdaj: 1970koliko kriminalcev po svetu: neznanokapo di banda: politeizemko umrem, smem še enkrat se rodit in tacat po rožicah?: valhalla, če si pridendomače branje: eddasedina prava vera?:Da ime mafije: ateizemod kdaj: od starih grkov stoposto naprejkoliko kriminalcev po svetu: 1,1miljardakapo di banda: ga niko umrem, smem še enkrat se rodit in tacat po rožicah?: ni življenja po smrtidomače branje: marx,freud,voltaire,saganedina prava vera?:Da ime mafije: vera bahe (baha'i faith)od kdaj: 1863koliko kriminalcev po svetu: 5-7mio kapo di banda: 1, se je pokazu pregresivno skozi različne druge vere(ampak njih je pa taprav)ko umrem, smem še enkrat se rodit in tacat po rožicah?: itak si nesmrten, deli tko da rataš prjatu z bogomdomače branje: Baha'u'llahedina prava vera?:Da ime mafije: Bonod kdaj: od cajta tibetakoliko kriminalcev po svetu: 100,000kapo di banda: ne-teističen cika na budizemko umrem, smem še enkrat se rodit in tacat po rožicah?: reinkarnacija,dokler ne zasvetišdomače branje: bonpo canonedina prava vera?:Da ime mafije: budizemod kdaj: 520predjezusomkoliko kriminalcev po svetu: 360mio kapo di banda: varira, buda prave da nč ni večnoko umrem, smem še enkrat se rodit in tacat po rožicah?: reinkarnacijadomače branje: tripitaka, mahayana in sutre edina prava vera?:Da ime mafije: Cao Dai od kdaj: 1926koliko kriminalcev po svetu: 4-6miokapo di banda: ojoj, baštardo budizma,taoizma,hinduizma,islama in krščanstva sz pridihom victorja hugota.ko umrem, smem še enkrat se rodit in tacat po rožicah?: reinkarnacija, može na bolje a može bolj u kurcudomače branje: caodai canonedina prava vera?:Da nimm glih cajta, ma lahko greš po istem kopiti in končaš razpredelnico u tej temi.http://www.religionfacts.com/big_religion_chart.htm Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 21. maj 2009 Prijavi Deli 21. maj 2009 Živimo v svetu, ki je prežet s krutostjo in krivico. Veliko religij uči, da je trpljenje, ki ga doživljamo, Božja volja. KAJ BIBLIJA UČI: Bog nikoli ne povzroča nič slabega. V Jobu 34:10 piše: »Daleč bodi krivičnost od Boga silnega in od Vsemogočnega nepravičnost!« Bog ima z ljudmi ljubeč namen. Zato nas je Jezus učil moliti: »Oče naš, ki si v nebesih, [. . .] naj pride tvoje kraljestvo. Naj se zgodi tvoja volja, kakor v nebesih tako tudi na zemlji.« (Matej 6:9, 10) Bog se za nas močno zanima. Zato je v korist človeštva že veliko storil, da bi zagotovo izpolnil svoj namen. (Janez 3:16) Živimo v svetu, ki je prežet s krutostjo in krivico. Veliko religij uči, da je trpljenje, ki ga doživljamo, Božja volja. KAJ BIBLIJA UČI: Bog nikoli ne povzroča nič slabega. V Jobu 34:10 piše: »Daleč bodi krivičnost od Boga silnega in od Vsemogočnega nepravičnost!« Bog ima z ljudmi ljubeč namen. Zato nas je Jezus učil moliti: »Oče naš, ki si v nebesih, [. . .] naj pride tvoje kraljestvo. Naj se zgodi tvoja volja, kakor v nebesih tako tudi na zemlji.« (Matej 6:9, 10) Bog se za nas močno zanima. Zato je v korist človeštva že veliko storil, da bi zagotovo izpolnil svoj namen. (Janez 3:16) Živimo v svetu, ki je prežet s krutostjo in krivico. Veliko religij uči, da je trpljenje, ki ga doživljamo, Božja volja. KAJ BIBLIJA UČI: Bog nikoli ne povzroča nič slabega. V Jobu 34:10 piše: »Daleč bodi krivičnost od Boga silnega in od Vsemogočnega nepravičnost!« Bog ima z ljudmi ljubeč namen. Zato nas je Jezus učil moliti: »Oče naš, ki si v nebesih, [. . .] naj pride tvoje kraljestvo. Naj se zgodi tvoja volja, kakor v nebesih tako tudi na zemlji.« (Matej 6:9, 10) Bog se za nas močno zanima. Zato je v korist človeštva že veliko storil, da bi zagotovo izpolnil svoj namen. (Janez 3:16) Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 26. maj 2009 Prijavi Deli 26. maj 2009 1. Jezus je ustanovil eno pravo krščansko vero. Zato mora danes biti le eno telo ali skupina pravih častilcev Boga Jehova. (Janez 4:23, 24; Efežanom 4:4, 5) Biblija uči, da po ozki poti, ki vodi v življenje, hodi le nekaj ljudi. (Matevž 7:13, 14) 2. Biblija je napovedala, da se bodo po smrti apostolov v krščansko občino pritihotapili napačni nauki in nekrščanske praktike. Možje bodo odtegnili vernike, da bodo posnemali njih namesto Kristusa. (Matevž 7:15, 21–23; Dejanja 20:29, 30) Zaradi tega opažamo toliko različnih ver, ki trdijo, da so krščanske. Kako pa lahko prepoznamo prave kristjane? 3. Najizrazitejša oznaka pravih kristjanov je njihova resnična medsebojna ljubezen. (Janez 13:34, 35) Ne učijo se misliti o sebi, da so boljši od ljudi drugih ras ali druge barve kože. Niti se ne učijo sovražiti ljudi iz drugih dežel. (Dejanja 10:34, 35) Zato ne sodelujejo v vojnah. Pravi kristjani so drug do drugega kot bratje in sestre. (1. Janezov 4:20, 21) Pravi kristjani se ljubijo med seboj, spoštujejo Biblijo in oznanjujejo Božje kraljestvo 4. Druga oznaka prave vere je to, da njeni člani zelo spoštujejo Biblijo. Sprejemajo jo kot Božjo Besedo in verjamejo temu, kar pravi. (Janez 17:17; 2. Timoteju 3:16, 17) Imajo jo za pomembnejšo od človeških zamisli ali običajev. (Matevž 15:1–3, 7–9) V vsakodnevnem življenju skušajo živeti, kot jim Biblija svetuje. Zato ne oznanjujejo eno, delajo pa drugo. (Titu 1:15, 16) 5. Prava vera mora tudi častiti Božje ime. (Matevž 6: 9) Jezus je z Božjim imenom, Jehova, seznanjal druge. Pravi kristjani morajo delati ravno tako. (Janez 17:6, 26; Rimljanom 10:13, 14) Kdo so ljudje v vaši skupnosti, ki drugim pripovedujejo o Božjem imenu? 6. Pravi kristjani morajo oznanjevati Božje kraljestvo. Jezus ga je. O Kraljestvu je vedno govoril. (Lukež 8:1) Svojim učencem je zapovedal, naj oznanjujejo to isto sporočilo po vsej zemlji. (Matevž 24:14; 28:19, 20) Pravi kristjani verjamejo, da bo samo Božje kraljestvo prineslo pravi mir in varnost tej zemlji. (Psalm 146:3–5) 7. Jezusovi učenci ne smejo biti del tega hudobnega sveta. (Janez 17:16) Ne vpletajo se v svetne politične zadeve in družbene prevrate. Ogibajo se škodljivega vedenja, praktik in drž, ki so običajni v svetu. (Jakob 1:27; 4:4) Ali lahko prepoznate versko skupino v vaši skupnosti, ki ima te oznake pravih kristjanov? Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 27. maj 2009 Prijavi Deli 27. maj 2009 A mogoče ni bistvo vseh ver/stev, da osebek najde samega sebe. Z ali brez posrednika. (guru, bog, psiholog, new age, duhovniki te ali one vere... ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 27. maj 2009 Prijavi Deli 27. maj 2009 lol ... uporabi skrivnostni ključ: eci peci pec ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 lol Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Avonaedon 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 kva mate cajt za take blesavosti za zagont res ej. kr neki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 Potem, ko pravi, da »svet mine«, Biblija obljublja: »Kdor pa spolnjuje, kar hoče Bog, živi v večnost.« (1. Janezovo 2:17) Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Avonaedon 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 to je res ja ampak kva čš ti zdej s tem povedat jagodič ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 Če mene osebno vprašaš, so največja poguba ljudi ravno čustva.Že praslovani so svoja občutja pogojevali s peklom. Read something about that. Če se človek ne bi počutil izgubljenega v svetu-zopet čustva nemoči, mogoče strahu, groze ali pa ljubezni, bi ne imeli ne vere, etike in morale, ki poskuša notranje sfukani svet spraviti v harmonijo, da bo po godu zunanjemu svetu. To je moje osebno mišljenje. Če ego povezujemo z vzvišenjem, pohlepom, močjo in zaničevanjem drugih, varovanjem lastnih interesov, potemtakem lahko tudi rečemo, da ego varuje in potrebuje materialne dobrine.Pomanjkanje materialnih dobrin pripelje do frustracije, stresa, jeze, agonije, depresije in vsesplošnega slabega počutja. Nekdo potrebuje za golo preživetje, drugi potrebuje za stvari, ki bi jim tretji zlahka rekli, da so preseravanja.Vendar ravno te materialne dobrine, ki jih takorekoč "ego" zahteva, se razcepijo v zunanjem svetu pod vprašanjem.Ali to hočemo mi?Ali so to želje in pritiski družbe, časopisov in televizije, ki nas ves čas bombardira s produkti sreče?A diamanti na belih prstih, nakit in udoben fotelj v nas vzbudijo srečne trenutke, pa čeprav so navidezni in iluziorni, se počutimo dobro, ograjeno in zadovoljeno.Duhovnost, naša duhovnost, sreča, ljubezen/veselje se tako okrepi z okrepitvijo največjega sovražnika človeštva.Čustev in sovražnika, ki se skriva za vsako bolečino.Ega. Na drugi strani imamo nedotakljivo, imaginarno, neobstoječe v fizičnem svetu, stanje, ki poudarja ravno te produkte sreče, brez vsakršnihkoli izdelkov.Zopet za dosego notranjega miru, veselja, sreče in blagostanja.Naj naštejem pod kaj jaz etiketiram produkte sreče v duhovnem smislu.Molitev, mantra, branje verskih knjig, spoved, vsakodnevni rituali, ki jih določena vera predpisuje oz. ponuja... Torej, kdo ali kaj poimenuje duhovnost za DOBRO?, če pa je samo drugačen način zopet izvajanja indoktrinacije nad lastnim telesom in doživljanja lepih, dobrih, skoro orgazmičnih občutkov? Kupim nov avto, počutim se dobro./Zahvalim se bogu za to neverjetno izkušnjo /eko, z enim kamnom sfukam dva vrabca. Kaj je potem smoter te teme, če ti v momentu pred očmi prikaže koliko različnih ver je človek pripravljen sprejeti, si jih izmisliti, ustvariti in verovati.Za namene tolažbe?Za namene sreče?Za namene hierarhično podprtje družbenega sistema, katerim se morajo vsi družbeni subjekti pokoriti?Evo ti pofukane demokracije. tm pa zraven maš gumb prezri/oziroma ignoriraj, da se ti slučajno ne potemni pred očmi in silna jeza iz tebe bruhne tisto, kar je 99% vsem jasno. Ta tema je glupa, brez smisla in obče škoduje duhovnemu intelektu. Dam pa roko v ogenj, da od 10.000 uporabnikov, je vsaj 1, ki se strinja z mano.In zato pišem, pišem za tistega 1, ki lahko v vsej tej duhovni emancipaciji, razsvetljenju in pofukanemu golažu vseh vrst, zapre oči, vdihne, in se spomni, da njegova lastna pamet je še vedno nekaj vredna in ga ni možiclja na tem svetu, ki mu lahko oporeka, pa čeprav je cela klapa v kontra-elementu. Lep pozdrav Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.