lejči 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 živjo, o sladkorju vsepovsod beremo kako je škodljiv, naprimer tole je že en tak članek http://www.mavrica.net/res-ne-moremo-brez-...clanek_238.html Odlomek: "Se drogirate? Pravite, da ne? In kaj, če vam povem, da vsako leto zaužijete 30 kg kemikalije, ki so jo kakšno stoletje nazaj prodajali v lekarnah in je stala na isti polici kot heroin in kokain? Slednji dve snovi so kasneje proglasili za mamili in ju prepovedali, prva pa je našla pot v malone vsako gotovo jed, ki je na voljo v trgovinah. Danes si brez nje ne moremo več zamisliti življenja. Ste že uganili, o kateri kemikaliji govorim?" Zdaj pa povejte po resnici, a imate tudi vi radi sladkarije? Pa sladke pijačke, kakavčke in čajčke.. če pa niste med nami sladkosnedneži, nam zaupajte KAKO SE ODVADITI CUKRA???? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 heh. najbrz nisem pravi zgled (ker nikol nisem shizila na cukr), a vendarle: sama sem se odvadla curka (tako kot tud kave), ko mi ga je zmanjkal. predtem sem kakih 15 let furala sam rjavega, tega pa zdaj ze vec let ne furam, ker mi ga je enkrat, kot receno, zmanjkal. sicer pa najbrz ne bo slo brez *nadomestkov*.se pravi: med, sadje, sadje v medu,... itd. - je nacin da hkrati dobis vse te potrebne *cukre*, a hkrati da niso 'slabi cukri' in se nanje ne navadis. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 " Zdaj pa povejte po resnici, a imate tudi vi radi sladkarije? Pa sladke pijačke, kakavčke in čajčke.. če pa niste med nami sladkosnedneži, nam zaupajte KAKO SE ODVADITI CUKRA????Pijačke, čajčke ipd. glih ne, sam čokolada x:px Nea gre. Mi rata le, če je nimam doma, pa še takrat se mi včasih tolk lušta, da se odpeljem tud usred noči na tankštel. Zadnje čase se ji nekak odpovem čez teden, pol pa se čez vikend mal nagradim. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 Joj, sladkor Ravno danes sem dobila škatlico mojih najljubših čokoladic (polnjenih z neko sadno stvarjo) iz Rustike Kako se bom temu uprla? V bistvu je moj največji problem čokolada, pa kakšni fajn muffini. Bonbonov praktično ne jem. Največja razvada je temna čokolada. Še vedno zmagujeta Lindtova 70% pomarančna in Gorenjkina 70% pomarnčna Pa Ferrero Rondnoir!!!! Pa Kinder Tega načeloma ne kupujem. Nora sem na sacher torto in palačinke z nutelo. Da o Čokoladnih sanjah v Zvezdi ne govorim. Pa skutina torta. No, pa imamo!!! Ja, če se redim, se definitivno od teh smotanih OH-jčkov. Nasplošno je moje prehranjevanje kar zdravo, pridejo pa dnevi, ko me tele slaščice hudo premamijo. Čaja nikoli ne sladkam in ne razumem tistih, ki ga Nasplošno uporabljam rjav cuker, ampak v bistvu...sej ne vem kam ga sploh dajem. Eno vrečko imam za zelo, zelo dolgo.Raje uporabim med Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 Sladkega ne konzumiram, z izjemo sadja, sokov brez dodanega sladkorja, umetnih sladil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lejči 18. april 2009 Avtor Prijavi Deli 18. april 2009 Blagor tebi! Saj čaja si ne sladkam ampak kakšno ta kratko kavico, pa kakavček, moj najnaj vanili jogurt je sladkan, ohhhh pa čokoladice njam njam Obožujem pecivo, gibanice. Hmm kako naj se človek vsemu temu odpove... Ampak a mislite, da je rjav sladkor dejansko kaj boljši od belega - nekje sem slišala da je samo obarvan beli in da v bistvu ni razlike? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 Ampak a mislite, da je rjav sladkor dejansko kaj boljši od belega - nekje sem slišala da je samo obarvan beli in da v bistvu ni razlike? To bo najbrž bolj kakšna strelka bolj vedla, pa vendar....Menda je pravi rjavi sladkor neobstojen in ga zato največkat refenirirajo. V trgovinah največkrat dobiš obarvanega belega je.Pa baje sploh ni razlik v kalorijah (ena se mi zdi), edino rjavi sladkor ima več mineralov (beli jih baje nima, rjavi pa cisot malo). Po moje se je še najbolje na med navaditi. Rjavi sladkor (obarvan) v trgovinah je nategancija... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 Dobi se tut rjav trsni sladkor - nerafiniranhttp://www.mercator-emba.si/index.php?id=78&lang=slJečmenov sladhttp://biohrana.si/osc/product_info.php?products_id=201 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 ja seveda, sama sem mela jasno v mislih trsni sladkor (nerafiniran). sicer pa je bil vcas strasno moderen javorjev sirup, zdaj je tega manj vidt. Fura pa moja frenda fruktozo (in clo jaz je mam mal, mi jo je prinesla, da mam kao zanjo, ce njej caj al pa kavo kuham ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 Ja, jaz tudi.Čim manj kakršnegakoli cukra, bolje je no...Sigurno pa raje rjavi sladkor, kot pa umetna sladila (občasno sem jih uporabljala, ko sem miksala skuto in sadje, ampak zdaj pa nič več). Bolj "zdravo". Javorjev sirup je takooooo sladeeeek Pa drag. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 Zgoščeni jabolčni sok brez dodanega sladkorja, sladilJe naravno sredstvo za sladkanje čaja, napitkov, peciva, jogurta, palačink, sladoleda...S čisto vodo ali čajem, ga razredčite v razmerju 1:10.http://www.zdravahrana-biotop.si/si/productdetail.php?prd=7Dobi se tudi fructalov zgoščen jabolčni sok. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 M m m... js imam tole načelo... nikoli ne kupim čokolade.. (prejšni teden sem se sicer pregrešil)... potem nekak postanejo stvari zanimive, in včasih želim čokolado pa grem glodat jabolka, yey... seveda če mi kdo podari čokolado jo zmažem... Ko smo lih pri tem mama mi je spekla čokoladno torto, imam še en zajeten kos.... eeem *zagrize in oblizne žličko* khm khm... Nice, tile naravni sladkorji, vsekakor sladkor sam po sebi, ni pretirano škodljiv če ga ne uporabljaš pretirano. Problem je v zelo majhnih količinah je prav fajn se prebavi takoj, šush ogljikovih hidratov v žilo in po petih minutah ne veš, da si ga sploh pojedel... In to nekje je izvirni greh sladkorja, je zelo nekvalitetno živilo, ogromno kalorij ob praktično nič hranilih. Več al manj vsaka druga jed je bolj koristna za telo kot sladkor. Tko, da trenutno, ko glodam sladkor ta trenutek edina stvar ki jo dosegam je, droben šok za moje telo, hitro prebavo nasičenost v krvi, ki se potem pretvori v maščobe. K sreči s temi nimam ravno problemov in se mi lahko kopičijo, vendar za pretvorbo v maščobe potrebujem še več energije, in hranil, tako da s tem razhlo izčrpavam svoje telo. Rahel problem je ker se te začnejo pretvarjat nazaj v energijo šele takrat ko postanem en malo lačen in mi zapaše nekaj .... sladkega . in cikel se ponovi, lačen, sladko, preveč sladkorja -> maščobne obloge, porabljen sladkor nova lakota... več sladkorja... brrr Sicer pa tale torta je ful dobra. bolj poudarek na putru kot sladkorju... Meh tale zdrava hrana Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 Pred štirimi leti sem prav lepo shujšala. Pomagala sem si z ločevalnio dieto. Takrat sem črtala iz jedilnika beli sladkor in večino sladkarij. Nisem imela večjih težav. Kavo sem se navadila piti grenko in močno, čaja ne pijem samo zato ker maram sladkega (tu pa pogrešam cuker). Od sladkarij pojem občasno le temno čokolado, po drugih sladkarijah pa nimam nekih skomin. Mehurčkastih pijač, piva in sokov skoraj ne pijem, tu pa tam kakšen kozarec vina, največ pa naše domače, neklorirane, zelo dobre vode. Tepejo pa me OH v obliki kruha, testenin in krompirja, predvsem čips Ti mi pa puščajo vidne posledice, na katere nisem čist nič ponosna. Moji pregrehški so tudi preveč kuhanja, ker potem mislim, da moram tudi jesti. Pa premal telovadbe... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 ja jaz tud ne mehurckastih pijac (z izjemo piva, k ga maram in pijem). Sokov sicer ne pijem (razen svojih jutranjih agrumov, sveze stisnjenih, sam ne dodam cukra, pac pa - sol ). sem pa tud sama postekala, da mam tud zato ocitno rada kruh in testenine itd. (OH), ker sladkaraja prakticn ne jem.No pa tud nimam nekih stranskih ucinkov (debelost ipd.) - vse pokurim. nekoc sem sla po 15-ih letih k zdravniku ('da mal vidmo stanje' pa to), da mi mal kri chekirajo in ostalo, ce mi cesa manjka pa to, pa me je prresenetila zdravnica, k je rekla, da mi 'nc ne manjka, da pa ni napak mckn vec OH da furam' (kar me je tedaj blazno presenetilo, no dons nc vec, ker kot receno, ful pokurim, ne sam telesno, tle se glih ne pretegnem, a ocitno um ful pokuri). (k unih 10 minut telovadbe dnevno ne more bit razlog ). Celo na sadje zlo ne shizim (preferiram zelenjavo), ampak sadje gotovo da velik procent *pravih cukrov* (se posebej suho, recimo fige), tko da to je ziher alternativa (poleg recimo se oreskov). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 Ja, js sladkorja tud ne jem... Če že, občasno mičkeno rjavega trsnega nerafiniranega.. al pa mal meda.. al pa kako suho sadje/sadje, pa tud bolj malo.. rajš zelenjavo.. Kako se odvaditi? Moj ata je ful teh knjig o zdravi prehrani prebral & domov prnesu, pa pol vsem nam povedal za te stvari, že zgoraj omenjene.. Men je blo kr logično, ko si en revmo s prehrano pozdravi, da je bolš nič (ali čimmanj) sladkorja in umetnih barvil in sladkarij itd, pa zdravje, kot pa sladkarije in nič zdravja.. (atu se pozna, ko za praznike je sladkarije in vino in več mesa, pride nazaj revma!) pa en kup žlahte majo težave s preveliko težo & diabetes (pa eni še kaj hujšega), pa bi se temu raje izognila, če se da... Pa seveda zaradi zob.. bonbonov že itak prej nisem marala, na umetne konzervanse itd sem imela alergijo & nism smela jesti cel kup jedi, pa se navadiš, da se je easy čemu odpovedat.. Čokolada je tudi moj edini problem! saj je ne kupujem več, ampak kaj pa če jo dobim za praznike/r.d. itd?!! Oz. najboljše je, da ni nič takega v hiši, pa zdravi nadomestki! Huda želja po temni čokoladi je lahko tudi znak pomanjkanja magnezija, zato so takrat fajn kaka druga živila z veliko magnezija (bučnice, sončnice, oreški ali namazi iz njih, temno zelena listnata zelenjava, itd).. ali pa se pač bolj orenk najesti, ne pa 'štukati' med obroki s keksi in sladkarijami... Js vedno vidim staro mamo, ko je že lačna, pa gre iskat 'neki' (kekse), namest da bi se prej orenk najedla.. ker se ji zdi 'da še ni tolk ura' - pol pa se tud na postavi pozna Če npr poješ nekaj bolj 'vegetarjanskega' boš prej lačen in je treba pač prej jesti.. (kot pa če ješ nek mesni obrok) men je to čist logično.. je pa težje, če greš na kavico/čajček v lokalu, ker so včasih tisti čajčki mal nagravžni ali pa sploh ne dobri brez cukra.. zeliščni čaji so pa eni ful dobri tud brez cukra, eni pa ne preveč, čist različno..!! Najbolš je že zjutraj pazit, kaj poješ.. Če začneš s sladkim/rafinirani OH, boš cel dan nekaj sladkega iskal, se mi zdi.. ker se mal poruši to ravnovesje, inzulin pa to.. & gre pol energija gor pa dol, kot yo-yo.. se mi zdi bolš pol, če že poješ kaj sladkega, zraven pojest mogoče kake polnozrnate žitarice ali pa kak fižol, oz. kako drugo hrano, da malo 'stabilizira' sladkor v krvi.. za športnike je pa menda najbolš pojest kej sladkega po treningu (če že), ko telo to najbolj 'ponuca'.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 18. april 2009 Prijavi Deli 18. april 2009 Huda želja po temni čokoladi je lahko tudi znak pomanjkanja magnezija, zato so takrat fajn kaka druga živila z veliko magnezija (bučnice, sončnice, oreški ali namazi iz njih, temno zelena listnata zelenjava... Očitno bo nekaj na tem. Zadnje čase sem dobesedno obsedena z zelenim. Bolj, kot je zeleno in grenko, bolj mi paše. Od regrada, ki je že bolj star kot ne, pa do radiča, ki mi še od jeseni raste na njivi, pa do divje in vrtne cikorije.. Nič ni varno pred mano. Tole zelenjavo včasih zmažem skoraj prej kot jo operem do konca... Brez olja, kisa, soli in kar je še takega, kar paše v solato. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. april 2009 Prijavi Deli 19. april 2009 Joj, sladkor Ravno danes sem dobila škatlico mojih najljubših čokoladic (polnjenih z neko sadno stvarjo) iz Rustike Kako se bom temu uprla? V bistvu je moj največji problem čokolada, pa kakšni fajn muffini. Bonbonov praktično ne jem. Največja razvada je temna čokolada. Še vedno zmagujeta Lindtova 70% pomarančna in Gorenjkina 70% pomarnčna Pa Ferrero Rondnoir!!!! Pa Kinder Tega načeloma ne kupujem. Nora sem na sacher torto in palačinke z nutelo. Da o Čokoladnih sanjah v Zvezdi ne govorim. Pa skutina torta. No, pa imamo!!! Ja, če se redim, se definitivno od teh smotanih OH-jčkov. Nasplošno je moje prehranjevanje kar zdravo, pridejo pa dnevi, ko me tele slaščice hudo premamijo. Čaja nikoli ne sladkam in ne razumem tistih, ki ga Nasplošno uporabljam rjav cuker, ampak v bistvu...sej ne vem kam ga sploh dajem. Eno vrečko imam za zelo, zelo dolgo.Raje uporabim med Pred časom bi se pod tole podpisala , neverjetno, moje slaščice so to bile, pa iste navade okoli čaja, pa paklc rjavega cukra za kakšno leto....potem pa se mi je zgodila doživljenjsko brezglutenska prehrana, in je veliko teh dobrot odpadlo. Lindtova pomarančna 70% čokolada- lahko, Gorenjkine pa ne, ker ima not tudi gluten , Nutello tudi lahko in jo full veliko pojem. Imam v pisalni eno veliko vazo in žlico zraven, pa si jo jo privoščim ' ko mi cukr pade'.... Sem si od Cookie sposodila idejo o jabolčnih krhlih za premagovanje želje po sladkem, no, sedaj na veliko meljem krhlje (tudi suhe hruške od enega Vilkota so DBEST ) in še sladkarije zraven... Ko sem kaj v Slo si na pumpi kupim ta mali tobleronček , pravzaprav dva, še enega za Velikana, ampak tudi njegovega pojem.Od danes zjutraj sem na Ramadamu- takem osebnem- 60 dni brez sladkorjev, razen sadja v vseh oblikah. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 A Velikan je mož/tip al pes? Tobleroni so fajn ja Moram pa priznati, da jih ne jem velikokrat. So kar rezervirani za letališča Aja, pa Trifle je 1A. Mmmm http://farm2.static.flickr.com/1045/553709663_657e475191.jpg Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 25. julij 2009 Prijavi Deli 25. julij 2009 agavin sirup je super nadomestek za beli sladkor. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 28. julij 2009 Prijavi Deli 28. julij 2009 Zakaj? bolj zdrav je. vsebuje za tretjino manj ogljikovih hidratov in kalorij od belega sladkorja, vendar je enako sladek. meni super odgovarja. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
JanaKop 11. avgust 2009 Prijavi Deli 11. avgust 2009 bolj zdrav je. vsebuje za tretjino manj ogljikovih hidratov in kalorij od belega sladkorja, vendar je enako sladek. meni super odgovarja. Imaš prav, Lisbona! Kar sem še ugotovila pri sebi (in na prvi pogled nima veze s sladkorjem), da prehrana z veliko klorofila odstranjuje željo po sladkem. Sama uživam alge klorela, spirulina ter po novem še ječmenovo travo (kar kupim v prahu, njami, http://www.planetbio.si/superhrana/alge-in-trave ) sicer pa veliko:- solate zelene- brokoli- blitva & špinača- motovilec in regrat (sezonsko)- zelje- petršilj, zelena- in podobno. v raznih sokovih (smoothie, ali prek sokovnika), tudi v kombinaciji s sadjem, kombinacij je ogromno.In sem ugotovila, če takih sokov spijem 2x dnevno (zjutraj oz. dopoldan 0.5l in zvečer enako), da je želje po sladkem manj. Kot da telo ne hlasta več (verjetno se s tem umiri delovanje slinavke, nisem pa prepričana katera od sestavin ki sem jih naštela, jaz imam ene 5-10 različnih sokov in menjam, kot pač zraste na vrtu ali kar dobim na tržnicah, ali omenjene dodatke spiruline, klorele, ječmena ali konoplje) Upam, da sem kaj pomagala lahko s svojo izkušnjo, morda je že kdo od vas kaj takšnega napisal, nisem brala vseh sporočil (kar veliko Jana Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 18. avgust 2009 Prijavi Deli 18. avgust 2009 Imaš prav, Lisbona! Kar sem še ugotovila pri sebi (in na prvi pogled nima veze s sladkorjem), da prehrana z veliko klorofila odstranjuje željo po sladkem. Sama uživam alge klorela, spirulina ter po novem še ječmenovo travo (kar kupim v prahu, njami, http://www.planetbio.si/superhrana/alge-in-trave ) sicer pa veliko:- solate zelene- brokoli- blitva & špinača- motovilec in regrat (sezonsko)- zelje- petršilj, zelena- in podobno. v raznih sokovih (smoothie, ali prek sokovnika), tudi v kombinaciji s sadjem, kombinacij je ogromno.In sem ugotovila, če takih sokov spijem 2x dnevno (zjutraj oz. dopoldan 0.5l in zvečer enako), da je želje po sladkem manj. Kot da telo ne hlasta več (verjetno se s tem umiri delovanje slinavke, nisem pa prepričana katera od sestavin ki sem jih naštela, jaz imam ene 5-10 različnih sokov in menjam, kot pač zraste na vrtu ali kar dobim na tržnicah, ali omenjene dodatke spiruline, klorele, ječmena ali konoplje) Upam, da sem kaj pomagala lahko s svojo izkušnjo, morda je že kdo od vas kaj takšnega napisal, nisem brala vseh sporočil (kar veliko Jana tudi ti imaš prav. dva meseca( že ) ne uporabljam sladkorja in ne jem slaščic in podobnega.pijem samo vodo.počutim se veliko bolje, želje po sladkem ni več oz. je minimalna(hvala bogu).jem veliko sadja in zelenjave.pogrešam sadne sokove, tako, da razmišljam o nakupu sokovnika.katerega uporabljaš ti?spirulino sem si tudi naročila, pričakujem jo v teh dneh. hrana končno ne upravlja več z mojim življenjem x!x(odpovedala sem se tudi drugim bedarijem kot so mleko in mlečni izdelki, konzervirana hrana, svinjsko in govejo meso, pšenična moka, testenine ipd.) Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prehranazdravje_si 9. julij 2010 Prijavi Deli 9. julij 2010 Sladke stvari ti pašejo, če ješ premalo beljakovin, kar velja za večino ljudi. Iz beljakovin so kosti, koža in še marsikaj. Na primer encimi. In brez encimov ni življenja. To bo povedal vsak biolog. Torej jest je treba beljakovine, kot se le da rastlinske, ker z živalskimi dobimo preveč neželenih snovi (antibiotiki, maščobe, ..). Citiraj Ponosen sem, da za zajtrk jem Herbalife šejk. Pri meni je odlično deloval za hujšanje: -10kg. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 9. julij 2010 Prijavi Deli 9. julij 2010 Tega pa še nisem slišal da človeček papca sladke stvari, če mu manjka beljakovin...sladke stvari zapašejo takrat ko pade glukoza v krvi...najbolje je papcat kakšno sladkjo sadje al pa kakšno živilo, ki vsebuje te snovi...skratka da se glukoza počasi dviguje in počasi pada...Pri sladkorju in umetnih zadevcah se pa glukoza hitro dvigne in hitro pade...zato je to včasih za nekatetre človečke šok in hitro potrebujejo kakšno čokoladko, če ne lahko kolabirajo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Še dobro da nisem odvisnež od čokoladk in ostalih slatkišev...preživim tudi brez njih...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif...sem pa nor na dateljne, ki se meni zdijo najbolj sladko naravno živilo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prehranazdravje_si 12. julij 2010 Prijavi Deli 12. julij 2010 Želja po sladkem te neuktotljivo popade, če ti sladkor v krvi pade preveč. Takrat ubijaš za sladko, ki ti instant nabije krvni sladkor. Krvni sladkor upade preveč, če npr. spuščaš obroke ali pa ješ hrano z visokim glikemičnim indeksom. 1 1 Citiraj Ponosen sem, da za zajtrk jem Herbalife šejk. Pri meni je odlično deloval za hujšanje: -10kg. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.