svizec 12. julij 2010 Prijavi Deli 12. julij 2010 Želja po sladkem te neuktotljivo popade, če ti sladkor v krvi pade preveč. Takrat ubijaš za sladko, ki ti instant nabije krvni sladkor. Krvni sladkor upade preveč, če npr. spuščaš obroke ali pa ješ hrano z visokim glikemičnim indeksom. Hmm, kaj pa to ko poješ vrstico čokolade, čist mimogrede, pa te potem napade neukrotljiva želja po sladkem? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 12. julij 2010 Prijavi Deli 12. julij 2010 Želja po sladkem te neuktotljivo popade, če ti sladkor v krvi pade preveč. Takrat ubijaš za sladko, ki ti instant nabije krvni sladkor. Krvni sladkor upade preveč, če npr. spuščaš obroke ali pa ješ hrano z visokim glikemičnim indeksom. To izjavo bi pa vzel z zadržkom...v praksi to ne drži vedno...človeček lahko papca samo 2x/dan al pa par dni posta brez hrane pa mu glukoza sploh ne bo padla preveč...jaz bi pač upošteval še dejavnik bazičnosti in zakisanosti telesa...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Prečekiral mal tabelce GI...Poglej temo - Tabela GI najpogostejših živil :: Montignac Dateljni (103), rjavi riž (55), banane (56), kruh-črni, ržen (76), kuhan krompir (56), pomfri (75)....sem se omejil samo na teh par, ki imajo kao visok GI... Sorry, da tako rečem ampak če jaz popapcam te zadevce zjutraj potem do večera al pa drugega dne ne rabim nobenega sladkega živila več. Da bi pa nehal dateljne papcat, ki so najbolj naravno sladko živilo...200g dateljnov imam dost cukra za cel dan...sorry ta teorija z GI pri meni ne zdrži...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BlackOrchid 3. avgust 2010 Prijavi Deli 3. avgust 2010 Vav! Jaz osebno občudujem ljudi ki so zmožni se zadržat stran od sladkarij..vlik bi dala da bi bla ena izmed njih pa na žalost nisem poskušam že dober čas pa mi ne gre..sladkor,sladkor,sladkor...primer: jem čokolado in ko naredim dva ugriza že razmišljam kaj sladkega bom pojedla po teli slastni čokoladi..tako da običajno izpraznem vse kar najdem..zelo moteča zadeva. Pozna se na koži,postavi in celo na psihi,ker me daje (nemalokrat) slaba vest..Oh.Vprašanje: kaj vse se šteje pod rastlinske beljakovine? Oreščki? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 5. avgust 2010 Prijavi Deli 5. avgust 2010 Sladke stvari ti pašejo, če ješ premalo beljakovin, kar velja za večino ljudi. Iz beljakovin so kosti, koža in še marsikaj. Na primer encimi. In brez encimov ni življenja. To bo povedal vsak biolog. Torej jest je treba beljakovine, kot se le da rastlinske, ker z živalskimi dobimo preveč neželenih snovi (antibiotiki, maščobe, ..). podhranjeni revcki... poznas, k majo ogromne buseke pa presuhe ude ala kvasiorkor? napihnjeno trebusno votlino majo ravn zrd beljakovinskega stradanja... kjer pride do razlicnih kompenzacij v organizmu... sam ne z sladkim! hocm rect, ne poznam nikogar, k bi u takem stanju razmisljal o cokoladi, kj sele da bi mu pasalo sladko... Drzi, da so beljakovine izredno pomembn del clovekove prehrane, vendar v kombinaciji z drugimi dejavniki! Ce ni kombinacij, so same po seb pravzaprav nepomembne... To izjavo bi pa vzel z zadržkom...v praksi to ne drži vedno...človeček lahko papca samo 2x/dan al pa par dni posta brez hrane pa mu glukoza sploh ne bo padla preveč...jaz bi pač upošteval še dejavnik bazičnosti in zakisanosti telesa...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif prej kt bazicnost/zakisanost (k sta posledici, ne vzroka) je fajn upostevat dejavnik "zalog" Brez rednega papanja pade koncentracija glukoze, kar v tistem momentu, organizem kompenzira s praznjenjem skladisc... vzdrzuje koncentracijo glukoze z razgradnjo takih in drugacnih zalog in njeno sintezo iz takih in drugacnih virov za kar so pomembni taki in drugacni hormoni... Uglavnem, padec glukoze sproz sproscanje hormonov, ki nasprotujejo ucinkom insulina in s tem je sprozen glavni drazljaj, ki ga vecina priucenih cloveskih mozganov, k majo polno rit vsega, interpretirajo kt "da se ti lusta neki sladkega"... priuceni npr.: afriski mozgani to drugac interpretirajo... in zto, je po moje, "zasvojenost s cukrom" prej posledica razvajenosti, malomarnosti... v skrajnih primerih clo zanemarajenosti... kt pa pomanjkanja cukra, beljakovin in nevem cesa se... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zavod za Prehrano 15. avgust 2010 Prijavi Deli 15. avgust 2010 Na tržišču je vedno več sladkorjev z imenom rjavi, kar pa ne pomeni, da je sladkor res neobdelan. Vedno več proizvajalcev zaradi trenda po bolj zdravem življenju sladkor le obarva in poimenuje rjavi, pa čeprav se takšen sladkor od belega či...sto nič ne razlikuje. Navadni rjavi sladkor ni nič bolj zdrav kot beli in je le obarvan. Rjavi slakor je namreč rjav zaradi melase, ki je stranski proizvod pri predelavi belega sladkorja. Bolj kot je sladkor predelan, bolj je bel.Na policah večine naših trgovin najdemo kristalni beli sladkor, kristalni rjavi sladkor in neprečiščen surovi rjavi sladkor. Kristalni beli sladkor je popolnoma enak, kot kristalni rjavi sladkor, le da je rjavi temnejši zaradi melase, ki je stranski proizvod belega sladkorja. Kemična analiza vedno pokaže skoraj 100% vsebnost saharoze v obeh. Tudi v kalorijah med njima ni razlike. Oba med predelavo izgubita vse vitamine in minerale. Je pa rjavi kristalni sladkor veliko dražji od belega kristalnega sladkorja. Najboljši je surovi rjavi sladkor, ki ga prepoznate po temno rjavi barvi in po tem, da se sprijema. Ima močen, intenziven vonj, vsebuje pa tudi minerale in ima manj kalorij. Pred nakupom preverite, ali je rjavi sladkor narejen iz sladkornega trsa ali pese. Pravi rjavi sladkor pridobivajo s postopkom kristalizacije soka sladkornega trsa. Za sladkanje jedi raje uporabite javorjev sirup, stevijo ali še bolje, dobri domači med. Citiraj www.holistic.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 16. avgust 2010 Prijavi Deli 16. avgust 2010 jst uporabljam melaso, za vse razen za domačo čokolado, kjer sem primoran uporabljati sladkorPorny, če se ti da, daj napiši, prosim, tale tvoj recept za domačo čokolado. hvala Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. avgust 2010 Prijavi Deli 16. avgust 2010 Stvar je zelo redilna, je pa nastala v času krize v bivši SFRJ ko je bil uvoz omejen in ni bilo moč dobiti nobene čokolade.Tista kriza je bila nula proti današnji, ko je vsega dovolj, samo denarja ni.Hvalabogu, se vsaj ne bomo nažirali surogatov tvojega super recepta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
david.vre 17. avgust 2010 Prijavi Deli 17. avgust 2010 Kadar meni pade sladkor, vzamem Acerolo (to je naraven izdelek, ki ga prodaja podjetje Nahrin, sedež podjetja je v Švici). Najprej sem bil skeptičen, ker sem menil da po zaužiti tabletki nebo nobenega učinka. Najprej res ni bilo učinka, a čez caš sem čedalje manj posegal po čokoladicah. Od takrat imam tudi lepšo kožo, saj Acerola vsebuje veliko dobrih stvari. Če bi koga zanimala Acerola, mi naj sporoči, in mu bom se bolj podrobno opisal izdelek. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 11. maj 2012 Prijavi Deli 11. maj 2012 Kaj morate vedeti o navadnem sladkorju? Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Summer_ 10. julij 2012 Prijavi Deli 10. julij 2012 Sladkor povzroča odvisnost, torej ko enkrat začneš, se težko odvadiš...Jaz sem bila totalno odvisna, vsak dan nujno eno stogramsko čokolado, čajev pa po drugi strani sploh ne sladkam, ker mi sladkani čaji sploh niso dobri... potem pa sem mela manjše probleme z zdravjem in mi je kar naenkrat obrnilo, sladko mi enostavno ni pasalo več. Tako da se mi zdi, da ko enkrat ta ciklus zasvojenosti prekineš, je lažje. Še vedno mi pa paše sladko en teden preden dobim menstruacijo:) 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vital123 30. avgust 2012 Prijavi Deli 30. avgust 2012 Jaz poznam super zadevo, ki 100% deluje, da vam ne bo več do sladkarij. Ker sem tule samo občasno, ne bom mogla odgovarjat na vprašanja in komentirat. Kogar zanima, mi lahko piše na mail renata.kovac@dt-rs.si Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.