Guest Agape 19. maj 2009 Prijavi Deli 19. maj 2009 ne dolgo nazaj sem se srečal s kitajsko medicino,ki je stara cca.4000 let,to je približno 2000 let pred Jezuso Kristusem in raziskujem,tako,da bom vesel vsakih besedil,slovenskih linkov na to temo ali pa katere knjige ste prebrali u vezi tega...posebej pa me zanimajo znaki na telesu,ker pravi zna po 3000 znakih telesa povedat težave,ki jih imaš brez analize krvi,rentgena,uz in podobnih pripomočkov....dr.Papuga in nekaj kitajcev to počenja pri nas,tudi urin pokusi,pa utrip je pomemben...imate kaj vtisov na tem področju ? dam pa vam na upogled,gdaj je kateri organ še posebno aktiven in s tem povezano so tudi lahko ponavljajoča se prebujanja sredi noči ali bolečine,napetosti čez dan...po kitajski medicinisredina med urami,je organ na višku.. 23.00-01.00 obdobje žolča 01.00-03.00 .... jetra 3-5.h.........pljuča 5-7h........debelo črevo 7-9h .......želodec 9-11......vranica,slinavka 11-13....srce 13-15h....tanko črevo 15-17h......mehur 17-19h.....ledvica 19-21h....srčne tekočine,hranjenje srca-vsaj takrat se imajmo radi 21-23h....obnova celic.. poudarjajo pa da je vse v hrani in gdaj jo ješ-kitajci pojejo ma baš vse,kar leze in raste..so pa skromni-večina še...zajtrk 7-9h,kosilo 12-13h,večerja 17-19hindijci jedo uglavnem zelenjavo-piščanec je občasno razkošje..mladi se postarajo..kaj pa naši vegiji-mislite,da so zdravi okostnaki-vse več jih srečujem rahlo bolanih,ki spet prisegajo,da je najboljša riba-svina....kitajci povedo,da se prašič je samo preko zime...imajo pa 5 razdelitev ljudi po organih in postava vse pove..... Tradicionalna kitajska medicina http://www.viva.si/images/clanki/img2116.jpgVse več ljudi se obrača na tradicionalno kitajsko medicino, več kot štiri tisoč let star medicinski sistem, ki je znan kot dopolnilo moderne konvencionalne medicine, saj lahko s preprečevanjem funkcionalnih telesnih motenj prepreči marsikatero bolezen, a tudi omili različne bolezenske simptome. Človek − vesolje v malem Tradicionalna kitajska medicina (TKM) je zasnovana na filozofskem načelu, ki razume človeka kot vesolje v malem (mikrokozmos). Tako naj bi se človeško telo večino življenja ob pomoči regulacijskih mehanizmov samo prilagajalo notranjim in zunanjim spremembam. Tudi slabo počutje je znak neravnovesja Zdravnika TKM ne zanima zgolj bolezen, marveč človek. Tudi človekovo slabo počutje obravnava kot bolezen, kajti slabo počutje kaže na neravnovesje. TKM je namenjena predvsem odpravljanju funkcionalnih motenj, kot so vrtoglavica, glavoboli, bolečine v mišicah in sklepih, motnje spolne sle, alergije, vnetja živcev, napihnjenost, neuravnovešenost avtonomnega živčnega sistema … Zaradi celostnega pristopa k človeku in neagresivnih metod zdravljenja je odlično dopolnilo moderne medicine. Iskanje neravnovesja Osnovno mersko orodje je zdravnik, ki mora, če naj natančno poišče neravnovesje, imeti veliko izkušenj in znanja. Zdravnik si pomagajo s štirimi osnovnimi metodami: z opazovanjem, s poslušanjem, spraševanjem in otipavanjem. Zdravnik vse znake, ki jih najde ob pomoči teh metod, obravnava v odvisnosti od drugih. Ko pridobi bolezensko sliko, na njeni osnovi določi zdravilno protisliko, s katero si pomaga pri izboru metod in tehnik zdravljenja. Zdravnik posluša govor in dihanje, sprašuje po bolečinah, psihofizičnem počutju, teku, spanju, menstrualnem ciklusu … Tako opazuje stanje "duha", gibanje, obraz, glas, površino ušes, toploto delov telesa, zlasti oči in jezik, ki je v TKM specifičen kazalnik telesnega stanja. Z opazovanjem posameznih delov, ki zrcalijo celoto, tako sestavi celotno podobo stanja. Merjenje pulza na zapestni arteriji …Merjenje pulza poteka s tremi prsti in na obeh rokah, pri čemer zdravniki razlikujejo med 32 različnimi kvalitetami pulza. Ocenjujejo globino, hitrost, moč, obliko in ritem pulza. Ker je normalen pulz odvisen tudi od klimatskih okoliščin, starosti, spola, čustvenega stanja, a tudi od telesne zgradbe, interpretacija merjenih lastnosti zahteva veliko izkušenj. Druga pomembna metoda se nanaša na tipanje natanko določenih akupunkturnih točk, ki so v primeru neustreznega delovanja notranjih organov boleče na pritisk. Po TKM na človeka vplivajo trije sklopi bolezenskih dejavnikov: • zunanji (veter, temperatura, vlaga …), • notranji (močna, dolgotrajna čustva, ki prevladujejo) • ter nevtralni (nezmernost pri prehranjevanju, delu in spolnosti). TEHNIKE ZDRAVLJENJA AKUPUNKTURA• Najbolj znana in pogosto uporabljena metoda, ki je v zahodnem svetu pogosto sinonim za TKM. • Zaradi intenzivnosti učinkuje najhitreje. • Izraz izhaja iz latinskih besed acus (igla) in pungere (zbadati). • Osnovni namen zabadanja igel v akupunkturne točke je vzpostavitev ravnovesja v pretoku energije.• Akupunktura je najbolj invazivna od vseh metod TKM in ni primerna za otroke. TUINA• Tuina je že vse od začetka integralni sestavni del TKM. • Izhaja iz besed za osnovni masažni tehniki tui (porivanje) in na (držanje). • Tuina je za bolnika ena od prijetnejših oblik TKM, medtem ko je za terapevta najzahtevnejša.• Celostna in energetska načela ter namen te metode so enaki kot pri akupunkturi, drugačno je le terapevtsko sredstvo – zdravnik uporablja roke. Terapevt uporablja različne prijeme in tehnike, ki jih prilagodi vsakemu človeku posebej. • Poseben del tuine je namenjen tudi otrokom in dojenčkom. ZELIŠČARSTVO• Mešanice pripravkov zdravnik predpiše za vsakega pacienta posebej. • Pripravki so pretežno rastlinskega izvora, v nekaterih mešanicah so tudi sestavine živalskega izvora in minerali. • Izdelujejo jih po načelu petih okusov (teorija petih elementov) in štirih energij (vroče, toplo, hladno in mrzlo). • Pripravek sestavljajo osnovni del, ki je namenjen odpravljanju pacientovih težav, in dodane sestavine, ki vplivajo na učinkovitost pripravka. Ker so lahko nekatere sestavine mešanic tudi strupene ali imajo neželene učinke, pripravki vsebujejo dodatke, ki te učinke izničijo. TERAPIJA S PREHRANO• Dopolnilo vsem drugim tehnikam zdravljenja je uravnavanje prehrane s trenutnimi potrebami telesa.• Kitajska terapija s prehrano sloni na filozofiji jina in janga ter teorije o petih elementih in načinu priprave. • Živila jin so hladna (jajčevci, proso, solata, sojin sir, jabolka), mrzla (sol, paradižnik, bambusovi vršički), kisla, grenka ali slana (lubenice, zeleni čaj …). Živila jang so topla (breskve, ingver, češnje, kostanj, meso), vroča (sladka rdeča paprika, poper), pekoča in sladka (česen, ocvrta hrana), v telesu pa sprožajo toploto. • Zdrav jedilnik zaznamuje uravnotežen odnos med vsemi okusi, prilagojen pa mora biti tudi letnemu času. ČI GONG• To je delo z energijo či, ki krepi zlasti obrambni či. • Gre za sistem dihalno-gibalnih vaj, namenjen samozdravljenju. • V TKM je či gong namenjen ohranjanju zdravja in regeneraciji. • Vnaprej določeno zaporedje gibov notranjih borilnih veščin (forme) blagodejno učinkuje na vse telo, ga krepi in sprošča, vzpostavlja pravilno držo telesa in lahkotno premikanje. FENG ŠUJ• Izraz pomeni veter in voda.• Feng šuj uči, kako okolje vpliva na človeka in njegovo počutje. • Elementi feng šuja so globoko vtisnjeni v kitajsko miselnost. Primerna postavitev bivališča vpliva na človekovo zdravje, zato je zdravljenje prilagojeno prostoru. Izbor terapije je odvisen tudi od zemljepisne lege in vremenskih razmer. ASTROLOGIJA• Pomaga pri izbiri metode TKM in pristopa k pacientu v skladu s časom. Vsak letni čas ali drug naraven ritem zahteva drugačen pristop. • Zdravljenje, umerjeno po "biološki uri", temelji na predpostavki, da je v posameznem meridianu vsaki dve uri prisotna najvišja vrednost čija; takrat je najprimernejši čas za zdravljenje. V urah, ko je v meridianu najmanj čija, je pripadajoči organ najmanj primeren za obravnavo. Mitja Perat Želite vedeti več? Naročite se na revijo Viva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 24. maj 2009 Prijavi Deli 24. maj 2009 videm,da so besedilo iz altermed brisali o TKm.. poj bom pa sama dodava eno modrost,ksem jo slišova od TKM zdravilke... mleka naj ne bi več pili po 21 letu,ker nimamo več encimov za predelavo kravjega,kozjega,moškega mleka ..če pa ga že pijemo,pijmo več kot 2 % tnega ali boljše izpod krave-surovega zaradi kalcija...kravje mleko je za telička-telico,ko pa ga strokovno predelajo-osiromašijo,razbijejo molekule in po pol leta na zdravljenje...in gospa tudi tako razloži,da v naravi odrasla žival ne išče več mleka-nima potrebe in tudi ne možnosti,da pa krava kravo pomolze-je pa že rahlo degenerirana...bom pa še jez nekej dodava....krava v naravi je imela mleko samo v času brejosti in vzgoji mladiča,kura v naravi je nesla jajca dvakrat na leto...kaj pa danes uboge živali morajo proizvajat.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 10. junij 2009 Prijavi Deli 10. junij 2009 videm,da so besedilo iz altermed brisali o TKm..In kaj praviš zakaj so brisali?Eden vzrok je lahko že tole: "Želite vedeti več? Naročite se na revijo Viva." (reklama)Drug je, da nenehno nekaj kopiraš in ne na napišeš niti vira. Tam imajo tudi ločeno za gotove članke, ki naj bi bili napisani od tistega, ki jih pošlje. Forume pa so omejili na diskusije. Praviš tudi, da bi rad poznal tistih 3000 znakov? Potem boš moral iti v Kitajsko šolo? Kaj ti misliš koliko časa in truda bi bilo že samo potrebno, da se naučiš 32 pulzov. Vidiš ko ne znaš prenesti tako, kot je rekla tvoja kolegica zdravilka. Ona sigurno ne more trdit, da nimamo več encimov za predelavo mleka. Jaz jih imam. Pa če hočeš, ti jih dokažem. Pa ne mislit, da bo Papuga tvoj urin pokusil; on svetuje tebi, da ti tvoj urin pij Kaj zdaj, ali si ne zapomnes ali ne razumeš? Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 11. junij 2009 Prijavi Deli 11. junij 2009 In kaj praviš zakaj so brisali?Eden vzrok je lahko že tole: "Želite vedeti več? Naročite se na revijo Viva." (reklama) to niso brisali.. Drug je, da nenehno nekaj kopiraš in ne na napišeš niti vira. Tam imajo tudi ločeno za gotove članke, ki naj bi bili napisani od tistega, ki jih pošlje. Forume pa so omejili na diskusije. povsod, kjer je vir znan, ga dodam in moje stvari kopirajte-širite ali pa kaj drugega Praviš tudi, da bi rad poznal tistih 3000 znakov? Potem boš moral iti v Kitajsko šolo? Kaj ti misliš koliko časa in truda bi bilo že samo potrebno, da se naučiš 32 pulzov. odvisno koliko sem trdonja Vidiš ko ne znaš prenesti tako, kot je rekla tvoja kolegica zdravilka. Ona sigurno ne more trdit, da nimamo več encimov za predelavo mleka. Jaz jih imam. Pa če hočeš, ti jih dokažem. izvoli, hvala za trud to so besede TKM zdravilke iz primorske...vse več ljudi ne prenese kravje mleko...ZAKAJ ? eno so strupi, napačna predelava- kaj pa boš, ti nam razjasnil Pa ne mislit, da bo Papuga tvoj urin pokusil; on svetuje tebi, da ti tvoj urin pij sem bral, da pravi TKM, povonja in poskusi tudi tuj urin...mogoče je bila šala, jaz ga nisem videl...sem pa enkrat poskusil svoj urin...srednji jutranji curk...njamiKaj zdaj, ali si ne zapomnes ali ne razumeš? prjatu, za živce so baldrijanove kapljice, za mir v duši pa delo na Sebi... sem in bom vesel vsakega tvojega odziva Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 11. junij 2009 Prijavi Deli 11. junij 2009 CITAT(agape @ 10. Jun 2009, 08:16) Vidiš ko ne znaš prenesti tako, kot je rekla tvoja kolegica zdravilka. Ona sigurno ne more trdit, da nimamo več encimov za predelavo mleka. Jaz jih imam. Pa če hočeš, ti jih dokažem. izvoli, hvala za trud to so besede TKM zdravilke iz primorske...vse več ljudi ne prenese kravje mleko...ZAKAJ ? eno so strupi, napačna predelava- kaj pa boš, ti nam razjasnil Pa ne mislit, da bo Papuga tvoj urin pokusil; on svetuje tebi, da ti tvoj urin pij sem bral, da pravi TKM, povonja in poskusi tudi tuj urin...mogoče je bila šala, jaz ga nisem videl...sem pa enkrat poskusil svoj urin...srednji jutranji curk...njami To je prav, da vse več ljudi ne prenese kravje mleko, ni pa prav, da nimamo več encimov. Če je ona zdravilka, se ne sme lagati; takih ljudi jaz ne poslušam. Kot sem rekel, jaz imam te encime in če hočeš, da ti to dokažem, mi moraš plačati preglede in laboratorijske storitve Imaš nek čuden način pisanja: kaj bom jaz tebi razjasnil…mogoče ti pa res ne morem nič razjasniti Noben zdravilec (z zdravo pametjo) ne bo šel poskušati tujega urina, ker lahko dobi kakšno infekcijo, ki ga bi koštala življenje. Res pa je, da ga povohajo, pogledajo barvo, gostoto/ težo ipd. Kaj ti misliš, da jaz rabim psihofarmake, če te opozorim, da posreduješ napačne informacije? Preberi si kje, kakšen obrambni mehanizem je to premeščanje. Gom bui!@KAM Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 11. junij 2009 Prijavi Deli 11. junij 2009 To je prav, da vse več ljudi ne prenese kravje mleko, ni pa prav, da nimamo več encimov. Če je ona zdravilka, se ne sme lagati; takih ljudi jaz ne poslušam. Kot sem rekel, jaz imam te encime in če hočeš, da ti to dokažem, mi moraš plačati preglede in laboratorijske storitve Imaš nek čuden način pisanja: kaj bom jaz tebi razjasnil…mogoče ti pa res ne morem nič razjasniti očitno mi ne znaš razjasnit, če mene nekaj moti, potem to trditev zagovarjam in razjasnim-samo bevskanje ni dovolj-ugrizni mladenič...in če si mlajši od 21 let pij mleko in nauči se brati... Noben zdravilec (z zdravo pametjo) ne bo šel poskušati tujega urina, ker lahko dobi kakšno infekcijo, ki ga bi koštala življenje. Res pa je, da ga povohajo, pogledajo barvo, gostoto/ težo ipd. če bi imel zdravo pamet, ne bi bil zdravilec, ker nihče ne more nikogar pozdravit-lahko mu pa svetuje, če kaj ve in zna, kar pokaže čas in njegovo življenje. Kaj ti misliš, da jaz rabim psihofarmake, če te opozorim, da posreduješ napačne informacije? Preberi si kje, kakšen obrambni mehanizem je to premeščanje. če jih rabiš, najbolj sam veš, jaz ti svetujem baldrijanove kapljice...njami pa srečno , pri kam.de Gom bui!@KAM Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 eden od znakov Trad.Kit.Med., je zadebeljen noht ali počen na prstu,na nogi-ne od fizične poškodbe... nekaj dogaja s srcem in rešuj se hitro... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 eden od znakov Trad.Kit.Med., je zadebeljen noht ali počen na prstu,na nogi-ne od fizične poškodbe... nekaj dogaja s srcem in rešuj se hitro... Bolj kot poškodovan noht, imajo vezo s srcem srčne zadeve in mnogo bolj razumljiv diagnostičen pokazatelj, je tvoj jezik… kaj kaj pomeni *dolgi jezik* Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 http://www.jazsemgong.com/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 26. junij 2009 Prijavi Deli 26. junij 2009 prjatu Mitja Fajdiga mi je svetoval, da naj si malo preberemo na spodnjem naslovu in se potem lahko, kaj resnega pogovorimo glede TKM....hvala http://www.svet-je-lep.com/prehrana/index.php#makrobiotika Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 26. junij 2009 Prijavi Deli 26. junij 2009 prjatu Mitja Fajdiga mi je svetoval, da naj si malo preberemo na spodnjem naslovu in se potem lahko, kaj resnega pogovorimo glede TKM....hvala http://www.svet-je-lep.com/prehrana/index.php#makrobiotika aja, tisti lopatasti nohti imajo veze z jetrami in alkoholom...rmeni pa s cigaretam..in prou nč s TKM... no ja, tvoj prijatu je pa res za hece Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 11. julij 2009 Prijavi Deli 11. julij 2009 je rekel, da ne bo več metal biserov prašičem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 11. julij 2009 Prijavi Deli 11. julij 2009 je rekel, da ne bo več metal biserov prašičem...Aha In kdo je pol prašič? Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 12. julij 2009 Prijavi Deli 12. julij 2009 se vprašaj ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
donkarlus 12. julij 2009 Prijavi Deli 12. julij 2009 Hi, ma samo da mi ne greš zmlet tigrovega penisa za kak svoj zvarek. Ali pa levje prostate pa bo vse ok. Samo tako, da se ne bo preveč idealiziralo to kitajsko medicino! LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 21. julij 2009 Prijavi Deli 21. julij 2009 kako pa jajčka ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 17. avgust 2009 Prijavi Deli 17. avgust 2009 A SI ŽE DOBER ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.