Andreja Anda Jagodič 21. maj 2009 Prijavi Deli 21. maj 2009 Kako lahko najdem srečo v življenju? ZAKAJ SE TO SPRAŠUJEM: Mnogi mislijo, da jih bo osrečil denar, slava ali lepota. Zato si te stvari prizadevajo doseči, na koncu pa ugotovijo, da se jim sreča izmika. KAJ BIBLIJA UČI: Jezus je razkril ključ do sreče, ko je rekel: »Srečni tisti, ki se zavedajo svojih duhovnih potreb.« (Matej 5:3) Pravo srečo lahko najdemo le, če se trudimo zadovoljiti svojo največjo potrebo – željo po duhovni resnici o Bogu in njegovem namenu z nami. To resnico je mogoče najti v Svetem pismu. Če jo spoznamo, lažje ugotovimo, kaj je zares pomembno in kaj ni. In če dovolimo, da nas svetopisemska resnica vodi pri naših odločitvah in dejanjih, smo v življenju bolj zadovoljni. (Luka 11:28) Preberite tudi: Pregovori 3:5, 6, 13–18 in 1. Timoteju 6:9, 10 To je samo kratek pregled svetopisemskih odgovorov na šest vprašanj. Ali bi želeli izvedeti še več? Če ste med tistimi, ki »se zavedajo svojih duhovnih potreb«, prav gotovo želite. Morda iščete odgovore tudi na druga vprašanja, denimo: Če nas ima Bog rad, zakaj potem že vso zgodovino dopušča toliko zla in trpljenja? Kako lahko izboljšam svoje družinsko življenje? Sveto pismo daje celovite in zadovoljujoče odgovore na ti vprašanji in še na veliko drugih. Toda danes se mnogi obotavljajo pogledati v Sveto pismo. Zdi se jim obsežna knjiga, ki jo je včasih težko razumeti. Ali bi želeli pomoč pri iskanju odgovorov v Svetem pismu? Jehovove priče vam lahko pomagajo na dva načina. Kot prvo s knjigo Kaj Biblija v resnici uči?. Napisana je tako, da lahko ljudje z natrpanim urnikom preiščejo jasne biblijske odgovore na življenjsko pomembna vprašanja. Kot drugo pa z brezplačnim programom preučevanja Biblije. Kdo od Jehovovih prič, ki živi v vašem kraju in je usposobljen za poučevanje Biblije, lahko pride k vam domov ali na kak drug ustrezen kraj in se z vami vsak teden na kratko pogovarja o Bibliji. Ta program je koristil že milijonom po vsem svetu. Mnogi od njih so prišli do tega navdušujočega sklepa: »Našel sem resnico!« Večjega zaklada ni mogoče najti. Svetopisemska resnica nas osvobaja praznoverja, zmede in bolestnega strahu. Daje nam upanje, smisel in veselje. Jezus je rekel: »Spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.« (Janez 8:32) Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 22. maj 2009 Prijavi Deli 22. maj 2009 priporočam brat sveta pisma večih,ker vsako ima kaj prilagojenega notri...berem tistega,ki ga je založil Vatikan,pa Baptističnega,pa Mormonsko knjigo,pa Koran,če mi je fejst dolgčas...pa brez izgovora in pojdi v knjižnico in pamet v roke in zaprosi za Božje varstvo in vodstvo... a se zavedate,kaj nam dela črna magija,ki izvira iz ......., greš k gospe,ki ti lahko proda zaščito,ali pa ti za novce deluje na tvojega sovražnika in stvar na žalost deluje,ker dobi podporo pri ......-na srečo pa vsi dobimo šolo,ki lahko hudoooooooo boli.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 23. maj 2009 Prijavi Deli 23. maj 2009 še dodajam... tukaj vam podarijo, po pošti- brezplačno Mormonovo knjigo http://www.cerkev-jezusa-kristusa.si/ ....hvala jim ne nabiram kandidatov za nikamor in tudi ne odsvetujem karkoli poizskusit-samo previdnost vam polagam v srce in pa zavedanje,da se da vplivat preko napisane besede tudi -med drugim... koran sem kupil na petrolu,sveto pismo od baptistov so mi podarili-hvalaJehove priče so mi prinesli v branje knjigo...Življenje-kako je nastalo: z razvojem ali ustvarjanjem...hvala jim-naslednja tema bo to..Kura ali jajce ali petelin Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 23. maj 2009 Prijavi Deli 23. maj 2009 sveto pismo je nastajalo cca.1600 let in je bilo izdano pred približno 1900 leti-mogoče se motim,vmes se je prepisovalo,prenašalo iz ust v ušesa in naprej,pisal ga je samo človek-prvi zapiski so na kožah,papirusu,glinenih izdelkih itd..veliko resnic-zapiskov pa je še skritih,tudi v Vatikanu.. Božje besedilo skrivajo ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 23. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 23. maj 2009 1. Biblija je Božji dragoceni dar. Je kakor pismo, ki ga ljubeči oče napiše svojim otrokom. Sporoča nam resnico o Bogu – kdo je in kaj zastopa. Pojasnjuje, kako se spopadati s težavami in kako najti resnično srečo. Biblija nam sama govori, kaj moramo delati, da bi ugajali Bogu. (Psalm 1:1–3; Izaija 48:17, 18) 2. Biblijo je v obdobju 1600 let pisalo približno 40 različnih mož. Pisati so jo pričeli leta 1513 pr. n. š. Sestavljena je iz 66 knjižic. Može, ki so jo pisali, je navdihnil Bog. Zapisovali so njegove misli, ne svojih. Zato je Biblijin Avtor Bog, ki je v nebesih, in ne kakšen človek na zemlji. (2. Timoteju 3:16, 17; 2. Petrov 1:20, 21) 3. Bog je poskrbel, da so Biblijo točno prepisovali in da se je ohranila. Nobene druge knjige niso natisnili v toliko izvodih, kot so Biblijo. Vsakdo ne bo zadovoljen, ko bo videl, da jo preučujete, toda ne dopustite, da vas to ustavi. Od tega, ali spoznavate Boga in kljub nasprotovanju izpolnjujete njegovo voljo, je odvisna vaša večna prihodnost. (Matevž 5:10–12; Janez 17:3) Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 24. maj 2009 Prijavi Deli 24. maj 2009 3. Bog je poskrbel, da so Biblijo točno prepisovali in da se je ohranila. Nobene druge knjige niso natisnili v toliko izvodih, kot so Biblijo. Vsakdo ne bo zadovoljen, ko bo videl, da jo preučujete, toda ne dopustite, da vas to ustavi. Od tega, ali spoznavate Boga in kljub nasprotovanju izpolnjujete njegovo voljo, je odvisna vaša večna prihodnost. (Matevž 5:10–12; Janez 17:3) biblij je veliko in se rahlo razlikujejo..pa tudi vse več najdejo napačnih razlag besed iz tujih jeziko...KGdo si upa trdit,da je čisti,čisti kanal za Boga,ko je samo grešni človek,ki ga je nekgdo učil pisat in razumevat...apostol Janez,na bi v pozni starosti cca.100 let nekomu narekoval svoj evangelij...se strinjam,da je treba skrbet za telo in poskrbet za dušo....po bibliji je ozka pot in ozka vrata rešitve,ki jih ima Jezus Kristus...po domače- predebel-obremenjen z navlako-čudnimi energijami ne moreš skozi oszka vrata.. zdrav razum in Božje vodstvo vam želim.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.