madonna 27. maj 2009 Prijavi Deli 27. maj 2009 Živjo vsem, sem nova na forumu. Sploh ne vem kje naj začnem, preveč misli imam v glavi. Da, sama sem. ne vem kako naj se ne počutim osamljeno. V meni je velika žalost, mogoče depresija in si je ne želim priznati. Čeprav imam za svoja leta (27) neskončno veliko..stanovanje, službo, končano fakulteto,partnerja in nekaj prijateljev, ki ne živijo blizu mene, sem sama. Velikokrat se zaprem vase, jočem, jočem in jočem. Ne konča se, strah me je življenja, strah me je prihodnosti, strah me je vsega. Velikokrat bi se s kom pogovorila, pa ne morem niti poklicati, nikogar. Kaj naj naredim? Pomagajte mi, prosim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 27. maj 2009 Prijavi Deli 27. maj 2009 Že vem! Maybe si malo preveč zavaljena.? Veš kaj..... nisi sama :OO!: vidiiiim.... nekaj v tvoji okolici, neko energijo... ki tava in išče....ne vidim... kaj išče... pomoč...? odrešitev? Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 27. maj 2009 Prijavi Deli 27. maj 2009 Uf, kolk je tega v teh cajtih...Edina stvar, ki bi mi prišla na misel kot trajno/globinsko rešitev je, da si prebereš knjigo od Eckharta Tolle-ja: Živeti v sedanjem trenutku (v angl.: Practising the Power of NOW) in si vsak dan vzameš mal časa in greš noter, v samo srž in globino teh občutkov... tolk časa dokler ne prideš čez... do svoje Biti, ki je čisti mir in blaženost. Detajli opisani v omenjeni knjigi. Zelo priporočam. Za sprotno olajšanje pa bi ipak pomagal kak odkrit pogovor z nekom, ki ti je blizu... al pa si poiskat kako strokovno pomoč, terapevtsko skupino ipd.Te stvari včasih izvirajo iz globokih notranjih dinamik in jih ponavadi ne moreš rešit s kako instant varianto, ampak je potrebno dolgo in vztrajno delo. Aja, priporočal bi tud vadbo joge ali kake druge podobe zadeve (qi-gong, tai-ji ipd.), ker to očiščuje cel sistem in prebuja notranje nivoje zavesti in notranje moči. Po možnosti se vključit v kako skupino, ker v skupini boš lažje premaknila energijo... mogoče Društvo za jogo v vsakdanjem življenju... so baje v redu... al pa kej podobnega. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aleks123 27. maj 2009 Prijavi Deli 27. maj 2009 pozdravpreden ko ti kaj napišem ti morem povedat da moreš prvo sama z seboj razčistiti kaj si v resnici želiša je to samota ali je to življenjeres da si izobražena a kaj ko si osamljenjasedaj je tvojo življenje sedaj se začne biti negdone deklica ki hodi po eni potiti imaš veliko poti a kaj ko izbiraš sam eno in to je samotabojiš se lastnega življenja strah te je vsega a po drugi strani si želiš nekogo ob sebi da te varuje pred tvojo samota ali podomače povedano depresijo ki je v tebi in te matra vedno ko si sama ko nimaš nobenega ob sebivečino časa ko si doma hodiš okoli gledaš skoz okno sama seb praviš da bo negdo prišel a ni nikogarzačneš jokatvzameš tel. a nimaš moči poklicattakrat nastane histerija in jokto so stvari ki jih moreš sama uredit z sebojtuki si lahko pomagaš sama z seboj in narediš korak naprejupam da razumešče te še kaj zanima uprašlep pozdrav aleks Živjo vsem, sem nova na forumu. Sploh ne vem kje naj začnem, preveč misli imam v glavi. Da, sama sem. ne vem kako naj se ne počutim osamljeno. V meni je velika žalost, mogoče depresija in si je ne želim priznati. Čeprav imam za svoja leta (27) neskončno veliko..stanovanje, službo, končano fakulteto,partnerja in nekaj prijateljev, ki ne živijo blizu mene, sem sama. Velikokrat se zaprem vase, jočem, jočem in jočem. Ne konča se, strah me je življenja, strah me je prihodnosti, strah me je vsega. Velikokrat bi se s kom pogovorila, pa ne morem niti poklicati, nikogar. Kaj naj naredim? Pomagajte mi, prosim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 Draga madonna,prvo ti povem,da krizo ima vsak vsaj enkrat v življenju,se pravi je to nekaj normalnega.Nikakor se ne obremenjuj s tem,da je s tabo karkoli narobe,ker ni,je pač samo nek preobrat,nekaj se pač dogaja.Zdaj ti svetujem,da se sproščaš,ne reagiraš panično,ali v strahu in ne ostajaš v stanju:"Kaj je z mano."Že to,da si tukaj to pisala je znak,da se zavedaš novega stanja,se pravi si na mestu opazovalke,kar je odlično znamenje,da veš kaj se s tabo dogaja.Mogoče so stanja čustvenosti,senzibilnosti nekoliko ojačana zdaj,vendar verjami,da vse kot pride tudi gre,to je naša narava.Ne ostajaj v tem stanju,pa niti v naslednjem,ko boš srečna,bodi samo v sedanjosti,zdaj in tu.Opazuj svoj vdih,opazuj svoj izdih,samo to,nič drugega.Ponavadi je stanje depresivnosti želja po spremembi,mogoče pa živiš nekaj kar nočeš živet,poglej malo vase.No,mogoče pa je samo potreba po počitku,mislim pravemu notranjemu,torej vpogled vase,globok pogled.Zdaj si slabo,ok,naslednji trenutek ne boš bila več,ok,vse to je ok,samo ne se ustavljat v teh stanjih,ker so minljiva,to je samo um.No, da se potegneš gor je ok,da pišeš cel cel dan,kar si ok naredila,enostavno napišeš na nek list recimo sem skuhala odlično kosilo,...potem ko pomiješ posodo napišeš,pridna sem v pomivanju posode,...skratka piši vse kar delaš dobro,...to ti bo pomagalo videti v sebi dobre lastnosti,ki jih pomoje imaš veliko.Res iz srca ti želim srečni pot! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dean61 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 Podobno zadevo imam jaz, s tem da vem kaj mi manjka in ker tudi vem, da tega nikoli ne bom imel, sem depresiven. Poskusi ugotoviti s čem nisi zadovoljna oz. kaj ti manjka (s službo, s partnerjem...). Če to ugotoviš, ukrepaj, če tega ne ugotoviš, gre za depresijo, ki je baje bolezen našega časa in za katero vzrok je hormonski. Gre za pomajkanje serotonina in edino kar zdravniki znajo, je zdravljenje s antidepresivi, ki povečujejo njegovo izločanje. Mogoče bi pomagal antidepresiv že zato, da ti omili depresijo do te mere, da spoznaš kaj ti manjka in da ukrepaš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dean61 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 Mogoče pa boš to nekoč imel In ne boš več. Če ni ravno lastno letalo, nekaj mio $ ali kaj takega velikega materialnega. Ne gre za luksuz, za osnovne človekove potrebe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 Podobno zadevo imam jaz, s tem da vem kaj mi manjka in ker tudi vem, da tega nikoli ne bom imel, sem depresiven.No, to se v bistvu zelo ujema z osnovno Budovo ugotovitvijo - izvor trpljenja so želje (in ostalo v tem kontekstu: hrepenenja, navezanosti itd.)http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism#The_Four_Noble_Truths Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 Evo, jest se tudi tko počutim, no, jaz bolj kontra kot ti. Jaz sem sama, nimam tipa itd., samo se ne počutim samo. In v takem filingu sem prepotovala še in še, potem pa se mi je naenkrat odprl pregled nad preteklostjo. Kraji, kjer sem bila so se vrstili eden za drugim in šele takrat mi je bilo žal, da sem potovala sama. Sicer pa grem na duhovne vaje,.... grem spoznavat folk. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 Mogoče bi ti pomagalo da greš sama nekam v gore se z gore ozreš v dolino in vdahneš svež zrak napolnjen z vonjem alpskih rož., pogledaš v nebo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ABCfree 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 Vidiš, če ne bi imela stanovanja bi te žrlo, ker nimaš stanovanja, če bi bila bolna, bi te žrlo zakaj nisi zdrava, če ne bi imela faksa, bi frustrirala ker ga nimaš, če ne bi imela službe bi jamrala nad tem da nimaš službe, ker imaš pa vse materialne potrebe pokrite frustriraš zaradi tega ker nimaš čemu frustrirati.Žal v človekovi naravi je da ni z ničemer in nikoli zapolnjen, zadovoljen, to pa zato, ker želje venomer prinašajo trpljenje.Želje in predvsem človeška neskončna potreba po potrebi.Namesto da si hvaležna Bogu in sami sebi za vso srečo, ki jo imaš. travmiraš zaradi malenkosti.Mogoče bi ti pomagalo da greš sama nekam v gore se z gore ozreš v dolino in vdahneš svež zrak napolnjen z vonjem alpskih rož., pogledaš v nebo in se vprašaš kaj sploh želiš, ali so vse želje ki si jih imela bile tvoje ali si samo izpolnjevala želje drugih in jih vzela za svoje..Včasih se splača začeti od malih stvari. Word! Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 Živjo vsem, sem nova na forumu. Sploh ne vem kje naj začnem, preveč misli imam v glavi. Da, sama sem. ne vem kako naj se ne počutim osamljeno. V meni je velika žalost, mogoče depresija in si je ne želim priznati. Čeprav imam za svoja leta (27) neskončno veliko..stanovanje, službo, končano fakulteto,partnerja in nekaj prijateljev, ki ne živijo blizu mene, sem sama. Velikokrat se zaprem vase, jočem, jočem in jočem. Ne konča se, strah me je življenja, strah me je prihodnosti, strah me je vsega. Velikokrat bi se s kom pogovorila, pa ne morem niti poklicati, nikogar. Kaj naj naredim? Pomagajte mi, prosim. četudi smo osamljeni, nismo nikoli sami duša nam zateguje ročno zavoro, da bi se začeli poslušati in slišati in obračati k svoji notranjosti in povezavi z Naravo-Bogom-JKrist...depresija je dušna bolezen, da imamo čas razpakirat kovčke, ki jih tovorimo in predelat stvari za nazaj-Duh pa kliče dušo...tudi jok zdravi-še bolj pa Božja ljubezen...ob takih trenutkih kliči tisto-poveži se,v kar veruješ ali pa začni iskat pot v verovanje...ker vsak prav vsak v nekaj veruje,verjame... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribček 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 (popravljeno) No, jst sem pa res sam in mi do nadaljnega ni pomoči. Imam verjetno slabo karmo. Energijo, ki jo oddajam je negativna. Z osebo, ki sem bil skupaj do pred kratkim, so vedno, ko sva se z znancem (i) ali pa neznancem(i) pogovarjala, tista oseba (M ali pa Ž) se je vedno raje pogovarjala z mojo partnerko, pa recimo tudi, če sem jaz dal povod za pogovor in sem jaz želel določene odgovore in sem se na določene zadeve le jaz spoznal. Ne, vedno je pogovor tekel le z njo. In kadar sem jaz hotel kaj povedati - ali se me ni slišalo ali pa enostavno...no, ne vem kako povedati. No, njej gre v življenju dobro, z malo truda. Ima dobro karmo. Je pozitivna oseba. Se vprašate kako, da je bila taka oseba z mano in kako da je dolgo zdržala ob meni? (3,5 let)ODGOVOR: poslali so jo k meni, da iz mene naredi pozitivno osebo, dolgo se je trudila, zaman, zato je odšla. Druge izbire ni imela. Saj po naravi sem OK, samo je res, da znam pa ljudi zelo kritizirati, sem tudi hitre jeze. No, sedaj toliko ne več oz. se brzdam. Jst mislim, da nisem ustvarjen za ta svet. Nekaj se trudim pa mi ne ratuje najbolj v življenju. Zadam si neke cilje in ko jih že realiziram pridejo na pol poti in jaz obupam. Ne vem, če me kdo razume. Napišite neka svoja mnenja pa bom še kaj napisal. Popravljeno 29. maj 2009 -> ribček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 No, jst sem pa res sam in mi do nadaljnega ni pomoči. Imam verjetno slabo karmo. Energijo, ki jo oddajam je negativna. Z osebo, ki sem bil skupaj do pred kratkim, so vedno, ko sva se z znancem (i) ali pa neznancem(i) pogovarjala, tista oseba (M ali pa Ž) se je vedno raje pogovarjala z mojo partnerko, pa recimo tudi, če sem jaz dal povod za pogovor in sem jaz želel določene odgovore in sem se na določene zadeve le jaz spoznal. Ne, vedno je pogovor tekel le z njo. In kadar sem jaz hotel kaj povedati - ali se me ni slišalo ali pa enostavno...no, ne vem kako povedati. No, njej gre v življenju dobro, z malo truda. Ima dobro karmo. Je pozitivna oseba. Se vprašate kako, da je bila taka oseba z mano in kako da je dolgo zdržala ob meni? (3,5 let)ODGOVOR: poslali so jo k meni, da iz mene naredi pozitivno osebo, dolgo se je trudila, zaman, zato je odšla. Druge izbire ni imela. Saj po naravi sem OK, samo je res, da znam pa ljudi zelo kritizirati, sem tudi hitre jeze. No, sedaj toliko ne več oz. se brzdam. Jst mislim, da nisem ustvarjen za ta svet. Nekaj se trudim pa mi ne ratuje najbolj v življenju. Zadam si neke cilje in ko jih že realiziram pridejo na pol poti in jaz obupam. Ne vem, če me kdo razume. Napišite neka svoja mnenja pa bom še kaj napisal. Nekako si tu v fizični obliki, tko da tvoje bivanje ima nek namen z vsem, kar te obdaja. Oseba, ki je bila z tabo.. je tudi bila z namenom. Njena duša je poiskala tebe.. in ti si poiskal njo. Zakaj sta poiskala drug drugega pa vesta le oba posebaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribček 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 Tistega pa ne razumem, o osebi. Kdo ti jo je poslal ? Psihiater kakšen, sorodnica, da naj pazi nate al kaj? Vsaj angela varuha imaš, tu in tam, ne pustijo te vnemar. Pač, oseba, ki sem jo imel rad. Dolgo je zdržala ob meni glede na to kakšen sem bil na vsake toliko časa. Sem se razburjal za nekatere nepomembne stvari. Npr. zaradi službe, oblek, faksa ob delu, no pa tudi ona me je spravila kdaj ob nerve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribček 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 Ja, ona je bila razlog, da sem se vsaj s kom pogovoru, zdaj, ko je šla se je ta osamljenost še poglobila. Nimam prijateljev, vsaj tistih pravih, ki jim zaupaš tako kot partnerju. Bili so prijatelji v mladosti, pa so šli in ugotovil sem, da to niso bili pravi prijatelji. Saj smo se družili, samo zahrbtnosti pa tudi ni manjkalo. Roko v ogenj pa tudi noben ni hotel dati. Kaj češ s takimi. Pač, prijatelj ti ni vsakdo. Znanec s katerim spregovoriš par besed ali pa sodelavec s katerim teče beseda le o službenih ter sem ter tja kakšna beseda o privatnih zadevah. Eh, težko je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Hmm, po moje pa je take izolacije med ljudmi v današnjem času kar dosti... Vsak se zapira med 4 stene - v službi ali pa doma... pa TV, računalnik, pa služba in prevoz tja in nazaj (ponavadi tudi vsak v svojem avtu!), pa je že konc... Tud včasih so ljudje bli osamljeni, sploh če so se recimo preselili po poroki v novi kraj.. pa delo, služba, otroci.. po moje je fajn, da si najdeš nek konjiček ali način preživljanja časa, da si tudi z drugimi... kak tečaj ipd, nekaj kar te res zanima.. pa čimveč v naravo, na sonček.. (seveda do zdrave mere, ko so žarki prijazni človeku)včasih so recimo vsaj v cerkev šli, pa tam pol počvekali pa ob delu na polju skupaj se je tudi dalo marsikaj zmeniti je pa lahk anksioznost tud posledica (ali vzrok) pomanjkanja določenih vitaminov in mineralov ali pa napačnega načina življenja, ki ni pravi za dušo in telo.. al pa tud onesnaženost iz zraka ali iz pohištva ali hrane, vsi ti umetni materiali oz. dodatki itd. včasih je fajn, če si napišeš 'worst case scenarios' (najhuje, kar se lahko zgodi, po mnenju 'paničarske' četrtinke oz. pikice možganov) in pol itak vidiš, da je fizično nemogoče, da bi se vsi uresničili, pa pol mal pogruntaš, kaj pa bi lahko naredil/a, tud če se bi, oz. da se ne bi... spreminjamo se, tako se spreminjajo tudi ljudje ob nas.. včasih nekatere prerasemo, ali pa oni nas, ali pa se razidemo sporazumno.. pa najdemo nove ljudi.. priporočam tudi knjigo Življenje je tvoje od Louise Hay.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Hmm, po moje pa je take izolacije med ljudmi v današnjem času kar dosti... Vsak se zapira med 4 stene - v službi ali pa doma... pa TV, računalnik, pa služba in prevoz tja in nazaj (ponavadi tudi vsak v svojem avtu!), pa je že konc...Danes obstaja to čudo, da globalna povezanost obstaja skupaj s popolno osamljenostjo. Pristni odnosi so kriminalizirani, ker bojda lahko boli in se lahko navežemo. Ampak karkoli že pravijo, kvantiteta nikdar ne more nadomestiti kvalitete, pa če nam ponudijo še toliko tablet... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Danes obstaja to čudo, da globalna povezanost obstaja skupaj s popolno osamljenostjo. Pristni odnosi so kriminalizirani, ker bojda lahko boli in se lahko navežemo. Ampak karkoli že pravijo, kvantiteta nikdar ne more nadomestiti kvalitete, pa če nam ponudijo še toliko tablet...no...če mene vprašaš to ni nobeno čudo...le čudovito sprogramina varka sistema...da nas osami in vendar nam vseeno da nekakšno iluzijo vsepomembnosti in povezanosti...z osamljenimi in relativno zadovoljnimi ljudmi....pa je itak najlažje manipulirat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Ne verjamem da je kdorkoli karkoli nacrtno programiral kot to prikazuje recimo matrica ali kaj podobnega. Morda v neki manjsi meri kaksne sile ekonomije.Menim, da je o tem kar govoris ze od nekdaj v razlicnih merah. Se mi zdi predvsem stvar razvoja cloveka, clovestva. To si ustvarjamo sami: pomembnost, osamljenost, kvantiteto, kvaliteto...Kot primer, ce pogledamo zelo razlicne nacine zivljenja razlicnih ljudi, njihovo zadovoljstvo, sreco v povezavi z razlicnimi okoliscinami; predvsem razlicen odnos ter pogled na dolocene okoliscine, lahko vidimo, da je mnogo tega zgolj plod nas samih.Ob osebni karmi pa obstaja menda tudi skupinska, narodna, drzavna ipd. no...če mene vprašaš to ni nobeno čudo...le čudovito sprogramina varka sistema...da nas osami in vendar nam vseeno da nekakšno iluzijo vsepomembnosti in povezanosti...z osamljenimi in relativno zadovoljnimi ljudmi....pa je itak najlažje manipulirat Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Ne verjamem da je kdorkoli karkoli nacrtno programiral kot to prikazuje recimo matrica ali kaj podobnega. Morda v neki manjsi meri kaksne sile ekonomije.Menim, da je o tem kar govoris ze od nekdaj v razlicnih merah. Se mi zdi predvsem stvar razvoja cloveka, clovestva. To si ustvarjamo sami: pomembnost, osamljenost, kvantiteto, kvaliteto...Kot primer, ce pogledamo zelo razlicne nacine zivljenja razlicnih ljudi, njihovo zadovoljstvo, sreco v povezavi z razlicnimi okoliscinami; predvsem razlicen odnos ter pogled na dolocene okoliscine, lahko vidimo, da je mnogo tega zgolj plod nas samih.Ob osebni karmi pa obstaja menda tudi skupinska, narodna, drzavna ipd.verjameš ali ne verjameš....sprogramiran si tako...da verjameš...da sploh nisi sprogramiran...pa še to verjetje ti tu in tam kakšen črv naje...da pol dvomiš še v to verjetje...da sploh nisi sprogramiran..zmeda ti rečem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 24. junij 2009 Prijavi Deli 24. junij 2009 Živjo vsem, sem nova na forumu. Sploh ne vem kje naj začnem, preveč misli imam v glavi. Da, sama sem. ne vem kako naj se ne počutim osamljeno. V meni je velika žalost, mogoče depresija in si je ne želim priznati. Čeprav imam za svoja leta (27) neskončno veliko..stanovanje, službo, končano fakulteto,partnerja in nekaj prijateljev, ki ne živijo blizu mene, sem sama. Velikokrat se zaprem vase, jočem, jočem in jočem. Ne konča se, strah me je življenja, strah me je prihodnosti, strah me je vsega. Velikokrat bi se s kom pogovorila, pa ne morem niti poklicati, nikogar. Kaj naj naredim? Pomagajte mi, prosim. Madonna, te čisto razumem, kako ti je težko. Dovoli si poiskati pomoč, če ne gre drugače. Dovoli si pomagati sama. Išči in boš našla rešitve. Težko bo ampak se splača.Težave so del življenja, so pa nam podarjeni načini (npr. vaje), da si pomagamo in olajšamo vse skupaj. Največ je odvisno od nas samih.Drži se in bodi pogumna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.