free 27. maj 2009 Prijavi Deli 27. maj 2009 Brezposelnost v Evropski uniji (9:58) Zaradi finančne krize, v kateri so se znašle države Evropske unije, je v letošnjem letu stopnja brezposelnosti državljanov EU močno narasla in bo kmalu najvišja po drugi svetovni vojni. Marca je tako v Evropski uniji delo izgubilo več kot šest tisoč ljudi. Za Evropo je ohranitev delovnih mest najpomembnejša naloga, zato so bile države članice že večkrat pozvane k uvedbi dodatnih ukrepov za blažitev njenih posledic. Kakšno vlogo naj bi pri tem igrala Evropska unija in njene institucije, smo se pogovarjali z evropskimi poslanci. http://blog.nj.com/ledgerupdates_impact/2008/09/large_jobless.jpg Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 28. maj 2009 Ce zame govoris, se ponovno, motis. Opazam, da zelo rad ugibas kaj drugi ljudje pocno brez neke konkretne podlage.ce pa ne govoris zame, temvec splosno, ja, kej pametenga napis. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 28. maj 2009 aja, sorry, sem ze tut med tem dodal v svojo objavo. Prouzaprou sploh ne vem ali bi blo mogoce da bi o brezposlenosti v EU govoril nekdo, ki je brezposelen? Vsekakor bi bilo zanimivo. Recimo poslanec, ki je ostal na cesti.Morda gre prej za obcutek in prizadetost osebe, na nek nacin. Namrec tudi kaksen poslanec je ze ostal brez kaksnega drugega stolcka; tko da nek filing useen je.Jasno je to vseeno drugace, ce ves, da ima v banki na racunu vsaj za mesec ali dva prezivet.Je pa vredu da se sploh kdo zavzema, se govori. Se razmislja v tej smeri.Delovat bomo mogli itaq mi sami! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 Kar se denarja tice verjetn res niso. Sicer pa me to se najmanj zanima pri vsej stvari. Kle u Slo. je zgleda 1 udelan virus v glavah ljudi, da cim kdo nekaj rece, pomisli, spregovori, omeni... se najprej vprasa "ja kaj pa ti?"Tko da cloveka ze u stratu mine karkoli naprej migat, pomislit mogoce na to ,da karkoli spremenu recimo. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 Ja, a ni ze naslov teme dovolj ociten? Recimo: * kaj menite o brezposelnosti? * ste bili kdaj brezposleni?* kaj so razlogi brezposelnosti?* kako bo v prihodnje?* kako v sloveniji in kako v EU resevati ta "problem"?* sistemska odvisnost ljudi zaradi nacian razmisljanja - biti zaposlen!?* kako se te tezave lotiti pri sebi, na splosno?* ali menite da je delo lahko dobiti?* zakaj nekateri nocejo delat, pa bi lahko?* vasi predlogi, dodatki, ideje?* kateri sektor ima najvec brezposelnih?* povezava izobrazevanja in zaposlenosti?* razvoj cloveka in brezposlenost?* brezposlenost kot nuja za spremembo sistema, cloveka, prihodnosti?* ali je zaposlenost nujna za prezivetje?* zakaj sploh biti zaposlen?* trendi kreativnosti v prihodnje?* ali clovestvo res potrebuje zaposlene "ovce"? Ali rajsi bolj kreativne ljudi?* zaposlenost kot okosteneli nacin izkoriscanja okolja in ljudi?* povezanost brezposlenosti z apatijo cloveka?* biti zaposlen ali biti kreativen? ali se da oboje? * moje zelje in moja zaposlenost?* ali delam kar hocem in sem zato placan?* zakaj eni lahko, drugi ne? zakaj in od kje vecni izgovori?* mene ni, ne vem kaj zelim, ne slisim svoje notranjosti, zato sem zaposlen za denar, namesto da delam kar zelim in tudi zasluzim!?* delal bi, pa ne vem kako?* nimam zacetnega kapitala?* ne zplaca se!?* cemu, saj bo sle vse v ....!?* kje so moje meje? ali nisem zaposlen zaradi premalo domisljije? ali strahu?* ali lahko pomagam drugim in sem zato placan?* rad imam ljudi, pa nimam znanja, kaj naj naredim?* utrujen sem, pa toliko bi rad se storil, da bom imel denar!?* zakaj imajo nekateri vedno cas, a tudi veliko denarja; jaz pa malo casa in nic denarja?* ali je delo potrebno?* ali sem brezposelen zaradi sebe ali azradi drugih. sistema, okoliscin?* ce ni pac ni!?* ali lahko pomagam samemu sebi, ali sem odvisen od sistema, politikov, drugih?* doma ima kredite in druzino, zato sem odvisen od sistema in sluzbe!?* ce hocem doseci svoje sanje in zelje, moram delati, da bom imel denar?* ali je moje delo dovolj placano za tako veliko dela?* ali se splaca bit v sluzbi "za druge", ali je bolje da sem sam sebi gospodar?* nimam izbire!? ali pa jo imam, pa ne vem kaksno?* izgubljen sem, odvisen od sisteam, ljudi, pomoci, kaj naj storim?* zakaj imajo eni tako veliko, jaz pa nic? tako veliko so placani, pa prav tako delajo kakor jaz, ali pa se manj? Toda nekateri imajo se manj. Ali naj se zgledujem po eni ali drugih? Ali naj si merila zase postavljam po enih ali drugih?* kako vem koliko naj cenim svoje delo? koliko je vredno? koliko je v resnci vredno moja delo v podjetju, fabriki, za tekocim trakom, pisarni?* ali je delo ki ustvarja nekaj kar naravi, okolju skoduje primerno ali ne? kaksna merial naj upostevam pri izbiri poklica? ali je vseeno kaj pocnem, samo da dobim delo?* ali je vseeno kaj pocnem, temvec je pomembno KAKO pocnem?* ali potrebujem izobrazbo, da dobim dobro placano delo? * zakaj se nekateri "znajdejo" nas pa tega niso naucili?* ali zavedanje lastne vrednosti kaj vpliva na to kaksno delo opravljam in kaj bo z menoj v bodoce?* moje misli so moja prihodnost - ali to res drzi?* nimam hrane, lacen sem. dajte mi delo, vseeno kaksno! zakaj je ljudem vseeno kaj bo z menoj in mojimi otroci?* nocem biti odvisen od drugih, zato bom delal karkoli?* dela ne potrebujem saj dobim socaialno podporo in zivim od penzije starsev, ali je to vredu?* dela ne potrebujem, lahko zasluzim obcasno, saj sem skromen!?* premalo imam prijateljev, zato nimam dela!? In premalo se druzim, ker sem rajsi sam v svojem svetu!?* kar naenkrat em se znasel ancesti. kaj pa sedaj? o tem prej sploh nisem razmisljal in sem zivljenje in sluzbo jemal kot samoumevno. v bodoce se bom veliko druzil in se zanimal za druge sluzbe ter izboljsal svoj strokovnost pri delu. ali mi bo to pomagalo, glede nato da je kriza in je storkovnjakov vedno vec?* ali je imeti delo samoumevno? dokler sem bil kmet sem lahko kaksno sezono pavziral, saj sem imel zaloge od prej. sedaj ko sem odvisen od sistema pa ne prezivim niti mesec dni!? s tem sistemom nekaj ni vredu! kaj lahko sploh storim? * ali je moj nacin zivljenja primerne glede na mojo placo? hran v trgovianh je draga. tudi poloznice so drage. vcasih tega niso potrebovali pa so bili bolj srecni. jaz in moaj druzina pa je odvisna od dobrevolje delodajalcev! ali se lahko zanasam da je moj delodajalec dober clovek in me bo obdrzal v sluzbi!?* sem umetnik, ne morem delati karkoli, zakaj ni pravice za umetnike?* brezposelnost je zadeva sistema in sirse druzbe, kako naj se v ta sistem vklopim, da bom koristen, s tem pa bom pomagal samemu sebi, moji druzini kakor sirsi skupnosti?* ker s politiki nisem zadovoljen, bom sam postal politik in nehal kritizirati vse povprek ter rajsi sam kaj storil, da bo bolje. pa se brezeposelen ne bom vec!?* .... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 tak tip sn le ta mi gredo dobro od rok; oziroma glave.sicer pa nic lazjega kar vecina ne bi lahko storila. upam da se kaksnega napisejo in povedo svoje izkusnje, mnenja. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 da ne bomo razglabljali o vzrokih brezposelnosti, ki so vsem jasni ravno tja do tokia, bi se mogli najprej sploh preprogamirat. običen človek z obično moralo in obično vzgojo je preprogramiran, da mora za svoje življenje delati. čeprav je vse od narave, čeprav se bockamo zaradi manjšine petih procentov, ki si lastijo cele fabrike, podjetja in ne vem kaj in še nimajo dosti, se človek z običajno moralo običajno počuti krivega in nesposobnega (ker se tako vidi v očeh Drugih) zato, ker se je rodil v določeno familijo z določenimi vezami in poznanstvi in z določenim premoženjskim statusom. zato tule javno, jasno in glasno razglašam NI RES. vse to je fikcija. predstava, fantazma, ki se je moramo znebiti. in če se je za svoje pravice potrebno borit, dragi moji, potem se bomo mi borili s kosami in vilami sredi ceste, ne pa za tekočimi trakovi in napol anemični in kompletno pobledeni za kompjuterji po pisarnah. tisti, ki mislite, da se bo zadeva rešila še z novim znanstvenim razvojem, da bomo še hitreje, še močneje in še globlje izkoristili nam dane naravne danosti (ne v lastnino, temveč v upravljanje) in da bo na koncu vse v redu in prav, moram oporekat. ne ocenjujem samega dejanja, temveč motivacijo zadaj in ta ne daje veliko upanja. te iluzije na žalost res nimajo nobenega temelja. boj vseh z vsemi, ko bo zmanjkalo sredstev bomo jedli še travo. in mislim, da ti časi prihajajo. počasi, ampak nezadržno. ampak, zakaj bi bili zaradi tega žalostni... saj ne živimo zato, da jemo. živimo zato, da spoznavamo. in za spoznavanje, dragi moji, ste/sem/smo lahko tudi brezposeln/i. dete se že enkrat zavedat... na koncu bomo umrli. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 nekak udejanjava misli ljudi. vprasanj in odgovori.ceprav nekaj tvojih dogovorov bi povem drugace odgovoril.morda se v bodoce lotiva teh. k mava prevec casa izgleda Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 dvomim da so vecini jasni. ker ce bi vecini bili jasni, ne bi bili nezadovoljni! ja, veliko tega kar govoris ze vemo. a ne v praksi. realnost zavedanja je drugacna o teorije v glavi!torej zavedanja v resnici ni. le to je (se) zgolj odmev, ki se pocasi preleva v zavedanje in realizacijo. zato bomo potrebovali se veliko pretecene vode.tukaj smo mi ljudje. na razlicnih polozajih, funkcijah, sposobnostih, mislih, mocjo itn. kar se mi zdi glavna razlika med ljudmi pa je to ali nekdo svojo energijo usmerja v pomoc skuponosti in sirse dobro, ne glede na stopnjo zavedanja, in po svoji moci, ali pa ga skrbi predvsem zato kako bo njemu bolje! - TO pa je tisto kar novega prinasa zavedanje v novi dobi. Saj neizbezno prinasa dosti ve povezovanja in komunkacije med ljudmi. S tem razumevanja, voljnosti, zelej po sodelovanju, druzenju, poudarjanju nekih vrednot in predvsem manj razmisljanja o lastnih koristih. Namrec v koliko bi vecina razmisljala tako, brezposelnih tako ali tako ne bi bilo.najhujsi je pesimizem. za nekatere je brezposelnost pravi blagoslov, ki motivira cloveka nazaj k zivljenju, da razmisli o sebi, temu kar pocne, kaj zeli, kam gre, temu kaj je res pomembno! no, pa gremo od besed k dejanjem! vsak na nacin ki je njemu blizu da ne bomo razglabljali o vzrokih brezposelnosti, ki so vsem jasni ravno tja do tokia, ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 fora je, da je brezposelnost vprogramirana v sistem. ekonomisti temu rečejo naravna stopnja brezposelnosti (tako bizaren izraz se lahko spomnijo le ekonomisti). čeprav se igramo s konkretnimi usodami ljudi, vodilne na položajih (recimo politike) zanima le statistika. in sistem, tako državni v smislu institucij kot privatni, je podoben onemu plesu, ko se mora par ob znaku vsesti na stol, vendar je vsakič en stol premalo. zmagovalci niso najsposobnejši in najširši v duhu ali kakorkoli naj se izrazim, temveč najkrvoločnejši in napadalnejši. njihov motiv je egotrip. zato smo odtujeni drug od drugega in vsak zase iščemo rešitve. težko je pa iti s tem pogledmo na svet, ki je trenutno prevladujoč, v kakršnokoli akcijo, ker bo rezultat samo še slabši. vsaka stvar potrebuje čas, saj tudi rim ni bil zgrajen v enem dnevu. kaplja počasi... ampak zagotovo. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 fajn! strinjava.morda v tem edinole ne, da je razultat samo se slabsi. ker ne vem tocno kaj s tem mislis?namrec to je verjetno predvsem odvisno kako na zadevo gledamo. ane. ce pa imamo dovolj zavedanja o tem kaj nasa aktivnost dejansko povzroci v prostoru pa je seveda druga zadeva in o tem tesko recem da lahko sodim s svojo omejeno zavestjo. no ja, pac s svojo omejeno zavestjo. zase. super, si mi dal, oziroma sem si dal zdele mislit! hvala! mi je pa zelo zanimivo spoznavanje da je velika potreba da clovek skrbi zase; toda lastna izkusnja mi govori, da v kolikor clovek je predan pomoci drugim ljudem, ima tudi vec intuinituivnih sposobnosti.Intuicija pa je tisto kar si verjetno zeli (kakor tudi potrebuje) itaq vsak clovek. je pa zanimiva tudi ta locnica, linija med resnicno predanostjo pomoci drugim in med lastnim egotripom. tesko opisljivo, a vidno ravno prek intuinitivne zaznave, ce se upam trdit. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 Zanimivo razmisljas. V neki manjsi meri se to ze dogaja, spontatno in prisiljeno, ker so pac ljudje doma, saj ni denarja. Mislim pa, da je ravno v tem point. - Ali biti doma in ne kupovati zaradi tega ker nimas denarja; ali pa zato ker ves da v resnici tega ne potrebuejes in pa 3 moznost iz protesta, torej to zavesto pocnes!Namrec prvo kaze na to, da v kolikor bi denar imel, bi se ponovno podali v stroj potrosnistva. Druga dav ap govorita o zavedanju tega in zelji po spremembi takega brezglavega nacina zivljenja. Vemo pa, da v kolikor nekdo nekaj zavesto pocne, se to sigurno razsiri v okolici! In menim da se ta tiha revolucija o kateri govoris dejansko dogaja ze tudi zavesto. Pravzaprav ze dolgo casa prek bolj razvitih posameznikov. Bistveno pa je da vedno vec ljudi. To spoznanje da nacin ni primeren. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 ja, mas prou. "doma" sem imel v mislih bolj kot da ne kupujejo tolk. sicer pa je tocno TO pokazatelj ,da se razemere na nek nacin obracajo nam v prid, iz enga vidika. pomeni da ljudje ostanejo brez sluzbe, doma, se zacno zavedat kakih drugih vrednot. da prej sploh niso ziveli recimo, temvec predvsem delali. sledili nekim planov, strahu, namisljeni varnosti. al pa da ker je manj denarja, manjsa placa, da se bolj ukvarjajo z druzino, prijatelji itn.to se mi zdi nekak v eni smeri pozitivno.jasno ap, ni fajn bit brez sluzbe, brez denarja. bistevn se mi zdi pri tem odnos do taksne situacije! ali to za nas pomeni konc vsega, samomor, cela drama, ali pomeni nov izziv in vera se v bolje! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 fajn! strinjava.morda v tem edinole ne, da je razultat samo se slabsi. ker ne vem tocno kaj s tem mislis?namrec to je verjetno predvsem odvisno kako na zadevo gledamo. ane. ce pa imamo dovolj zavedanja o tem kaj nasa aktivnost dejansko povzroci v prostoru pa je seveda druga zadeva in o tem tesko recem da lahko sodim s svojo omejeno zavestjo. no ja, pac s svojo omejeno zavestjo. zase. super, si mi dal, oziroma sem si dal zdele mislit! hvala! mi je pa zelo zanimivo spoznavanje da je velika potreba da clovek skrbi zase; toda lastna izkusnja mi govori, da v kolikor clovek je predan pomoci drugim ljudem, ima tudi vec intuinituivnih sposobnosti.Intuicija pa je tisto kar si verjetno zeli (kakor tudi potrebuje) itaq vsak clovek. je pa zanimiva tudi ta locnica, linija med resnicno predanostjo pomoci drugim in med lastnim egotripom. tesko opisljivo, a vidno ravno prek intuinitivne zaznave, ce se upam trdit. čisto z ekonomskega vidika tu mislim. ekonomija je protislovna. def, ekonomije je bla, bla, bla, je veda bla, bla, bla, ki upravlja z relativno redkimi dobrinami. kao. drugi imperativ ekonomije oz. se to od nje pričakuje je, da vsako leto raste po celem svetu za 10 posto. to je v bistvo tko, kot da bi imeu ti tri čokolade, ki so narejene iz petih reberc pa recimo, da imaš eno rebrco na dan dovolj. vsega skup 15 dni. ampak ti že prvi dan poješ polovico prve, potem pa vsak naslednji dan 10 posto več v mislih pa fantaziraš kako boš tako preživel do penzije. seveda se posameznik tako ne obnaša. to je igra, ki se igra v množici. tisti, ki vlada ve, kdo bo nosu breme, zato se lahko obnaša iracionalno. in ekonomija kot družbena veda je po definicij iracionalna ravno zaradi tega. edina rešitev pa je neagiranje, v bistvu kar je napisala razlika. ampak to ljudem ne moreš dopovedat. človek je v prvi vrsti čutno bitje... vržen na ta svet in vse kar se dogaja okoli njega ga sili v agiranje. akcija, reakcija. še to še ono. še tale ifon in sem najsrečnejši človek na svetu. nekdo ga more naredit. nekdo ščije kri. če gledamo globalno živi evropa trenutno na kredo. krede je zmanjkal že zdavnaj. zdej sam še črtice rišemo. ne moreš živet na velki nogi tako, da maš kar ene štacunce in tko. to enostavno ne more trajat. ampak vseeno poudarjam, da ni vse slabo, kar se tako zdi na prvi pogled. kakšen teden travne diete bi marsikomu prav prišlo. pa nisem tu samo ciničen, mal sem tut dobeseden. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 bistevn se mi zdi pri tem odnos do taksne situacije! ali to za nas pomeni konc vsega, samomor, cela drama, ali pomeni nov izziv in vera se v bolje!ja, se strinjam!folk, ki misli, da je konc sveta, ko zgubi službo al pa folk, ki si reče, ok, tle sem, kjer sem, dejmo zdej neki iz tega potegnit... tisti, ki počepnejo ko kure in čakajo, da se bo kaj zgodilo, al pa že vnaprej obupani hodjo okol službo iskat najebejo.. tisti, ki pa to vzamejo za možnost najdt neki drugačnega, mogoče celo boljšega in grejo s takim filingom iskat job... mah, sem kar prepričana, da ga tud najdejo. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 Ja ko imaš manj kot 30 let in precej znanja v glavi, veliko mobilnost in vnemo že. težko je predvsem tistim, ki pa itak prvi in zaenkrat skor ediniizgubljajo službe in to so nižje izobraženi in pretežno že starejši ljudje, res ne vem v kaj se lahko prekvalificira 58 letna šivilja v Muri, da bi lahko bila konkurenčna na trgu, tudi če je zelo pridna in aktivna bo težko našla job že zaradi let. Ne gre podcenjevati teh faktorjev.ja, maš prav. zelo prav.sem gledala samo okol sebe Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 ja res! Sam je pa se en vidik tuki. Nekdo, ki je napol bolan, ki ima zeno brez sluzbe, ki ma dva, tri pufe, obveznosolske otroke.. tak ima zakaj bit u krizi in nejevoljen. Ceprav ravno ta bi moral imeti se tolk vec entuzijazma! Ce ne drugega ima druzino, ki ga podpira, to pa je v teh casih zelo veliko! Stvari so spet tolk vecplaste. Bolan clovek, z povecano kandido, neprimerno prehrano, opesanim zdravjem, premalo energije, izcrpanimi energetskimi centri itn, bo nejevoljen in se bo tesko pobral.Tisti ki ima se dovolj energije, pa mu seveda ni tolk tesko pozitivno razmisljat. Zato je dobro bit toleranten, strpen. Vse to pa spet kaze na to, da v sistemu ni posrkbljeno tudi za iztrosene, izcrpane ljudi na primeren nacin. Danes noben ne vprasa zakaj si utrujen po tolk in tolk letih dela. Se gleda kaj lahko das, kaj lahko iz cloveka ze izvlecejo. Tudi utrujen clovek lahko veliko da. Informacije, izkusje, lazja dela, vzgojo, socutje, modrosti... Nespametno pa zivimo ker mislimo da so stvari, zivljenje, zdravje, odnosi, sluzba itn.. nekaj samoumevnega! Za tem spoznanjem se skriva zavest. Verjetno ni veliko ljudi, ki jim vsakodnevni, kosnanten, enolicen in vsak dan isti 8 ali vec urni delavnik ustreza. Kljub temu v tem sistemu menjava sluzb ni neka stalnica. Sistem ne deluje tako, da bi clovek delal recimo 4 ure za racunalnikom, potem imel pavzo, potem delal se 4 v baru, imel daljso pavzo in nato delal se kot ucitelj, ali kaj podobnega. Ali pa delal 3 ure v pisarni, 3 na terenu in dve sestankoval, se dogovarjal. Se mi zdi, da se tak nacin sedaj z leti sele vpeljuje. Predvidevam pa, da veckrat ostajajo brez sluzbe tisti, ki delajo 8 ur isto delo v neki pisarni ali tovarni ali kaj podobnega.Morda je to razlog. Toda! Se vprasam: Ali so te tovarne dejansko potrebne cloveku, ljudem?Ali morda ne potrebujemo bolj ljudi na vasi, na kmetiji, gozdu, polju? Obrtnike? verjetno se mnogi z menoj ne bi strinjali. Seveda ker je ze prehod iz industrijske dobe na recimo bolj trajnosti razvoj tezek in zahteva prilagajanja ter svojo ceno! Kot humana druzba, pa bi morali poskrbeti da ta prehod pomeni tudi za tiste z najmanj moci cim lazjo pot in prehanje v to dobo cloveka. - TO pa je tisto o cem bi se verjetno bilo dobro pogovarjat v tej temi! Kako to storiti s cim manj nezeljenih posledic! ja, se strinjam!folk, ki misli, da je konc sveta, ko zgubi službo al pa folk, ki si reče, ok, tle sem, kjer sem, dejmo zdej neki iz tega potegnit... tisti, ki počepnejo ko kure in čakajo, da se bo kaj zgodilo, al pa že vnaprej obupani hodjo okol službo iskat najebejo.. tisti, ki pa to vzamejo za možnost najdt neki drugačnega, mogoče celo boljšega in grejo s takim filingom iskat job... mah, sem kar prepričana, da ga tud najdejo. Da! Je pa tudi res, da so nekateri ljudje imeli sluzbe za samoumevne in niso razmisljali o tem ,da jih bodo morda nekoc izgubili. Verjetno redki razmisljajo. Zakaj ne, pa je verjetno vec razlogov. Predvsem ker smo prevec kamot in mislimo, da je so stvari samoumevne.No, dejstva so tukaj. Ljudje so na cestah. Tako ali drugace, zaradi taksnih ali drugacnih razlogov.Smo (lahko) srecni ker zivimo v Evropi. Ja ko imaš manj kot 30 let in precej znanja v glavi, veliko mobilnost in vnemo že. težko je predvsem tistim, ki pa itak prvi in zaenkrat skor ediniizgubljajo službe in to so nižje izobraženi in pretežno že starejši ljudje, res ne vem v kaj se lahko prekvalificira 58 letna šivilja v Muri, da bi lahko bila konkurenčna na trgu, tudi če je zelo pridna in aktivna bo težko našla job že zaradi let. Ne gre podcenjevati teh faktorjev. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomas de Torquemada 29. maj 2009 Prijavi Deli 29. maj 2009 ja, maš prav. zelo prav.sem gledala samo okol sebe Koliko Inkovskih brezdelnežev je velel izprašati Cortez tam v Cuzcu?Ali ste bili kot posebna odposlanka Njenega veličanstva Kraljice Izabele Kastiljske prisotni pri zasliševanju?A je glavni izpraševalec še zmeraj spec.tor.inq Domingo Guzman? Citiraj Mens sana in Inquisitio hispanaGloria in excelsis Deo Glória in excélsis Deo Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis. Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te, Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam, Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens. Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe, Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris: Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis; Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram, Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis. Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe, Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 True. Tu se mi spet pojavi vprasanje: ali je tisti, ki zna zase poskrbet in je moder "zvit"? No, verjetno je predvsem pomembno KAKO je zvit in kaksne poslecice njegova zvitost prinasa v prostor.Namrec vse se 1x placa. Ce ne v tem, pa v drugem lajfu. Kar si nekdo postla, tako bo imel. In ce je veliko delal, veliko sluzil, dobro sluzil, pomagal, se bo to tudi vrnilo. Pravijo da ima nekdo "dobro karmo". Potem pa se ljudje cudijo zakaj imajo nekateri ze ob rojstvu veliko denarja, za neke stvari poskrbljeno, priskrbljeno itn. Verjetno je vecina tega, ugodja, priskrbljenosti ze prigarana nekoc, recimo da v prejsnjih laifih. v to verjamem, ker cisto nic, ampak res cisto nic ni brezveze, ali zaman storjeno.Prav zato nikoli ni vredno obupati! Ja to je vse res, socializem je naredil ogromno škode, bom malo grob sedaj, ta zviti so se z njim fajn okoristili, naivni pa plačujejo šele sedaj davek za svojo naivnost. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 29. maj 2009 a je res tolk grozn? sicer pa nas (zelo) pocasi pamet srecuje ane. ne more vecno trajat.mogoce pa je se hujs "vrag" prisel po socializmu, kaj mislis? no ja, vsaka doba prinasa nove izzive!ce ne novih pa zal tudi tako velike stare, ki se jih morda skoraj ne moremo lotiti.skoda velika ker smo to naso Slovenijo prevec okoljsko obremenili v casu "zlatih casov".dolg ki ga bodo (bomo) placevale se mnoge generacije. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 tovariš porny, se povsem strinjam. vsaka družbena ureditev je na nek način ideologija in vsaka ideologija potrebuje lepilo, principi na katerih deluje in stoji. v socializmu je bilo lepilo bratstvo i jedinstvo, od vardara pa do triglava, bezkonačno more jandransko, udarniške sobote, občutek pripadnosti nečemu večjemu za kar se splača žrtvovat. no, v kapitalimu je pa lepilo denar, kar je samo na sebi čisto okej. ampak ko pa stuhtaš kako prideš do njega pa nič več. nehajmo se slepit. z delom ne obogatiš. z delom se preživljaš ko uboga para. gre se za eksistenco. če hočeš pa obogatet moraš biti pa na nek način slep in neveden ali pa hladnokrven oz. apatičen. v kapitalizmu se ne kolje z roko, corpus delikti so papirji, delnice, ampak za njimi mora stati odgovornost, ki je pa ni. no, torej, ta imperativ bogatenja, ki naj bi bil lepilo, se v praksi izkaže za ravno obratno. ljudje čutimo drug drugega kot konkurenco in sovražnika in ne kot nekaj kar bi nas potencialno dopolnjevalo. pa še z globalnega vidika. free piše, da bi bil malo v pisarni, malo se dogovarju, malo pa biu učitelj al kako že. mi smo kot družba nesamostojni. vse kar pojemo dobimo po hoferjih, le-ti nam pa to pripeljejo na police iz drugih državo... čedalje več je tega. naše fabrike se zapirajo. zadnjih trideset let nismo odprli nove fabrike (magari high-tech zadeve), ki bi zaposlovala več ljudi (ne mi zdaj o pipi strelu). evropejci imamo iluzorno predstavo, da kao, to bojo delal pa v tretjem svetu (proizvodnja u opče) za nas, mi jih bomo pa učili kako. to mislim s tem, ko govorim o štacuncah. nikjer nobenega znanja, povsom samo eno dogovarjanje in kofetkanje. ko bi mi vedeli kako nas bojo indijci pa kitajci s znanjem in tehnologijo povozili, bi se že zdele počasi na travo privajali. gospodarstvo ni mura in podobno. gospodarstvo bi moglo bit v rokah ljudi, ki kaj znajo (ne nastopat pred kamero) in so motivirani za to, da nekaj naredijo (ne da samo obogatijo) in tam bi se ustvarjala vrednost, ljudje bi moral dobivat pa UTD, ker ima vsak delež in pravico do naravnih virov. brez moraliziranja. za reživetje mora bit, ker drugače prevlada logika strahu, ki pripelje do vojn. druge varijante ni. nas je strah, ker nimamo njive, ker se bojimo za samo eksistenco. sej večina se ne boji, da ne bo mogla več vozit litih-felg. ljudej nimajo več za jest. to je problem. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 porny, te morem razočarat. sem namreč na totalnem egotripu in iščem samo svoje lastno odrešenje. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 Zeleno alternativo te že imamo zaželjeno je kaj svežega ... ne nujno zelenega ... samo, da bo veter Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 No, pa si, končno, povedal, kar si misliš. P.S. Jazt sem tut čist zelena. Ziher sem, ....musliman. Tega še ne vem. Ampak ziher sem. Musliman. Zdej vem. Ker sem zelena. To nima veze z olimpijo. x:Dx faca muslimanska Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. oktober 2009 Avtor Prijavi Deli 6. oktober 2009 ok, kje je resitev problema? v delu?... to je problem. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.