Skoči na vsebino

Razstava Budovih relikvij v Ljubljani (29.-30.8.09),

Recommended Posts

lol Kako si ti zabavn. Razsvetljeni ljudje v Sloveniji! Why hadn't I thought of that?

Zakaj se ti zdi, da je nemogoče? A prosvetljeni so samo tujci ali kaj?

Kje so ti razsvetljeni ljudje? Kdo so? Kako veš da so?

Zakaj pa te to zanima? A morda za to, da boš lahko iz svojega nevedenja kar nekaj pisaril ali boš šel do njih in se z njimi soočil? Kako vem, da to so? Za enega, mojega prijatelja in učitelja, vem s celim svojim bitjem, ker tako čutim. To se vidi v očeh, če si seveda upaš gledat. Sicer pa sem že nakazal odgovor:

Dovolj senzibilen moraš biti, da zaznaš; da si upaš občutiti. Tukaj namreč ne gre ne za prepričevanja in ne za dokaze.

Noben zunanji, načeloma neodvisni dokaz ne bi ničesar dosegel. Kajti če si dovolj brihten, lahko dokažeš, kar hočeš, in dokazovanje v tem primeru je nesmiselno. Največ zaradi tega, ker človek, ki ni v stanju celostnosti, ne more presojati, ali je nekdo prosvetljen ali ne (vključno z mano). Če hočeš zares vedeti in se srečati z živim budo, se to lahko zgodi. Odvisno je od tebe.

BTW, če me spomin ne vara si ti opravičeval vse slabega kar je Osho naredil, češ da je pravi Guru in da vse kar je ta človek storil je bilo prav. Talk about naďveté.

Ne vem, če je bilo vse, kar je naredil Osho, prav. Sem pa gotov v dejstvo, da je vse, kar je storil iz zavesti, zaradi stanja bitja, ki ga je imel, bilo prav.

Tak da, dejmo se rajši igrat s številkami.

Torej praviš da je več kot 200 razsvetljenih ljudi v Sloveniji? x:Dx

Wait, če je 200 razsvetljenih ljudi potem mora biti vsaj ene 100 krat več svetnikov v Sloveniji, saj je svetnikov vedno več kot razsvetljencov, saj je 'svetništvo' malo "nižja" raven zavesti.. You do the math, hot shot.

Nikjer nisem trdil, da je v Sloveniji več kot 200 prosvetljenih ljudi. To si si izmislil. Napisal pa sem:

... imaš pa kar nekaj prosvetljenih ljudi po svetu. Tudi v Sloveniji so.

Ja, v svetu jih je gotovo 200 in tudi več, kaj pa vem koliko. Po mojih podatkih so v Sloveniji štirje, Martin Kojc je bil v tem stanju, Turoff pride najmanj dvakrat letno na obisk, Miten in Deva Premal sta imela koncert v Ljubljani, novembra pride na Bled Lex van Someren ... Priložnosti za srečanje z njimi ima vsakdo, kolikor hoče, ker to je namen Življenja, in kdor zares išče, tudi najde.

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 82
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

drugače pa to je čisto bolano kaj ljudje delajo, ko človek umre bi ga moralji ljudje pustiti pri miru, kajti kar vsi te ljudje delajo s temi kolobocijami glede bude in jezusa, ali se kdo vpraša ali bi njegova duha rada imela mir , več škode delajo s tem kot koristi in samo več ljudi bo končalo v čudnih smrti, razjarjen duh ni nič kaj lepega.

Za prave mojstre (in njihovega duha) to ni noben problem.

Ne vem, če je bilo vse, kar je naredil Osho, prav. Sem pa gotov v dejstvo, da je vse, kar je storil iz zavesti, zaradi stanja bitja, ki ga je imel, bilo prav.

xrolleyesx

Turoff pride najmanj dvakrat letno na obisk

Mislm, da Turoffu še kr neki manjka do razsvetljenja. Imho.

xrolleyesx

Seveda se ne strinjaš, ampak to življenjskih dejstev ne spremeni.

Mislm, da Turoffu še kr neki manjka do razsvetljenja. Imho.

Točno tako -- misliš, in your humble opinion.

Točno tako -- misliš, in your humble opinion.

Mislim, čutim, zaznavam, izkušam. In iz tega potegnem svoj humble opinion (zadost humble, da dopuščam možnost, da je - glede na to da tud sam še nisem razsvetljen - zmoten).

aja razloži,kaj misliš s tem

O čem točno rabiš razlago?

Mislim, čutim, zaznavam, izkušam. In iz tega potegnem svoj humble opinion (zadost humble, da dopuščam možnost, da je - glede na to da tud sam še nisem razsvetljen - zmoten).

O čem točno rabiš razlago?

kako si to mislil da za njihovega duha to ni nobenega problema?

kako si to mislil da za njihovega duha to ni nobenega problema?

Ko fizično telo umre, duša/duh telo zapusti in načeloma z njim nima več nobenga opravka. Tako da za duha/dušo ni nobene obremenitve, tud če ne vem kaj pol počnejo z mrtvim telesom. Problem nastane lahko takrat, če posameznik zarad kakšnih specifičnih navezanosti ali drugih karmičnih pizdarij "noče" zapustit fizičnega telesa in it naprej. V tem primeru se mogoče res lahko razjezi ali ustraši in iz tega nardi kako frko tistim, ki so mu kao uničil fizično telo.

Mojstri pa seveda jasno razločujejo, kaj je njihovo fizično telo, kaj astralno telo, kaj mentalno telo, kaj duh, kaj duša. In tud umrejo (zapustijo fizično telo) zavestno. Ostanejo zavestni tud po smrti fizičnega telesa. Seveda tud nimajo nobenih navezanosti ali drugih karmičnih problemov v relaciji do svojega umrlega telesa. Zato kakršnokoli početje z njihovim umrlim telesom na njihovega duha, dušo in subtilno telo nima vpliva.

Poleg tega pa, glede na to da je poslanstvo duhovnih mojstrov večinoma v tem, da drugim pomagajo na duhovni poti, bi po moje kvečjemu dal še kak blessing, da bojo ostali mel čimveč duhovne koristi od ostankov njihovga telesa. Gledajo na to dobrodušno x:)x

Ko fizično telo umre, duša/duh telo zapusti in načeloma z njim nima več nobenga opravka. Tako da za duha/dušo ni nobene obremenitve, tud če ne vem kaj pol počnejo z mrtvim telesom. Problem nastane lahko takrat, če posameznik zarad kakšnih specifičnih navezanosti ali drugih karmičnih pizdarij "noče" zapustit fizičnega telesa in it naprej. V tem primeru se mogoče res lahko razjezi ali ustraši in iz tega nardi kako frko tistim, ki so mu kao uničil fizično telo.

Mojstri pa seveda jasno razločujejo, kaj je njihovo fizično telo, kaj astralno telo, kaj mentalno telo, kaj duh, kaj duša. In tud umrejo (zapustijo fizično telo) zavestno. Ostanejo zavestni tud po smrti fizičnega telesa. Seveda tud nimajo nobenih navezanosti ali drugih karmičnih problemov v relaciji do svojega umrlega telesa. Zato kakršnokoli početje z njihovim umrlim telesom na njihovega duha, dušo in subtilno telo nima vpliva.

Poleg tega pa, glede na to da je poslanstvo duhovnih mojstrov večinoma v tem, da drugim pomagajo na duhovni poti, bi po moje kvečjemu dal še kak blessing, da bojo ostali mel čimveč duhovne koristi od ostankov njihovga telesa. Gledajo na to dobrodušno x:)x

[/quote

ti misliš, da živeči ljudje lahko delajo kar koli z ostanki drugih ljudi in te bi jim morali dati še blessing? nimaš pojma o duhovnosti in tudi vsi te ljudje ki hodijo gledat te kosti.

Kosti in vsak del telesa je svet in tako bi se ga moralo pustiti na miru da naredi svojo funkcijo kot bi jo moral.

če pa ti premikaš te stvari ostanejo brez funkcije, samo zato da se bodo ljudje počutili tako žive. vsak človek ko vidi kosti, prva misel je hvala bogu da sem še živ in to je seveda občutek ki ga ne občutiš pogosto. To bi te spreletelo čisto ob vsaki razstavljeni kosti.

Govoriš kot da je fizično telo ničvredno, prav zato ste pa vsi nesrečni , izgubljeni ste med temi pravljicami uma.

Iz kosti se lahko naredi marsikaj... sezidaš hišo, narediš klavir, iz lobanje čašo,

iz zob obesek za ključe, potem lahko narediš npr. žlico, itd. itd.. Možnosti neomejene.

ti misliš, da živeči ljudje lahko delajo kar koli z ostanki drugih ljudi in te bi jim morali dati še blessing?

1. Govora je blo o mojstrih, ne o navadnih ljudeh - in ena od "nalog" mojstrov je, da pač dajejo blessinge - za časa življenja, lahko pa tud po smrti fizičnega telesa.

2. Preveč maš še navezanosti na fizično telo, zato te to moti. Mojster nima navezanosti na svoje fizično telo, sploh ko ga zapusti, ha ha.

nimaš pojma o duhovnosti in tudi vsi te ljudje ki hodijo gledat te kosti.

Mogoče pa to velja tud zate x?x

Kosti in vsak del telesa je svet

Vse je sveto.

in tako bi se ga moralo pustiti na miru

To je pač ozkogledno mnenje. Različne kulture majo pač različne tradicije in prakse, kaj počet z umrlim telesom. In vsi to počnejo s spoštovanjem.

da naredi svojo funkcijo kot bi jo moral.

In ta je?

če pa ti premikaš te stvari ostanejo brez funkcije

Pač tvoja percepcija. Ki pa ni enaka moji. Stvari lahko vsebujejo subtilno energijo, pa če jih premikaš al pa ne.

vsak človek ko vidi kosti, prva misel je hvala bogu da sem še živ

Meni ne.

To bi te spreletelo čisto ob vsaki razstavljeni kosti.

Mene pač ni.

Govoriš kot da je fizično telo ničvredno,

Nikjer rekel tega, si si lepo izmislila tole. Lahko pa rečem, da je mrtvo fizično telo ničvredno - oz. lahko ima svojo vrednost za "reciklažo" - podarjeni organi npr., al pa kot hrana za črve, bakterije ipd. (seveda v primeru da ga ne kremirajo); tud XYZ je dal nekaj dobrih predlogov. In v primeru mojstrov ima lahko vrednost zarad določene subtilne energije, ki lahko ostane v njem tud še po smrti.

1. Govora je blo o mojstrih, ne o navadnih ljudeh - in ena od "nalog" mojstrov je, da pač dajejo blessinge - za časa življenja, lahko pa tud po smrti fizičnega telesa.

2. Preveč maš še navezanosti na fizično telo, zato te to moti. Mojster nima navezanosti na svoje fizično telo, sploh ko ga zapusti, ha ha.

Mogoče pa to velja tud zate x?x

Vse je sveto.

To je pač ozkogledno mnenje. Različne kulture majo pač različne tradicije in prakse, kaj počet z umrlim telesom. In vsi to počnejo s spoštovanjem.

In ta je?

Pač tvoja percepcija. Ki pa ni enaka moji. Stvari lahko vsebujejo subtilno energijo, pa če jih premikaš al pa ne.

Meni ne.

Mene pač ni.

Nikjer rekel tega, si si lepo izmislila tole. Lahko pa rečem, da je mrtvo fizično telo ničvredno - oz. lahko ima svojo vrednost za "reciklažo" - podarjeni organi npr., al pa kot hrana za črve, bakterije ipd. (seveda v primeru da ga ne kremirajo); tud XYZ je dal nekaj dobrih predlogov. In v primeru mojstrov ima lahko vrednost zarad določene subtilne energije, ki lahko ostane v njem tud še po smrti.

ne tukaj je samo govora o posesivnosti in izkoriščanju.jaz govorim pa o spoštovanju življenja in smrti.

vsak človek bi imel več od tega če bi si vzel čas in šel pogledat kje je buda umrl in živel spoznal okolje kjer je živel, ne pa da je to prineseno v nek muzej ali pač plac kjer se pol vsuje kup lenih ljudi,ki nato rečejo da so pa se malo presvetlili, ko so videli ostanke bude, como on.

Zakaj se ti zdi, da je nemogoče? A prosvetljeni so samo tujci ali kaj?

Statistično redko je, zato. Mislim, koliko ljudi poznaš, ki so svetniki? Jaz nobenega. Torej rečmo da je nekaj svetnikov v Sloveniji. Koliko teh bo doseglo razsvetljenstvo v tem življenju? Redki.

Torej moje ugibanje je bolj statistične narave. Educated guess.

Zakaj pa te to zanima? A morda za to, da boš lahko iz svojega nevedenja kar nekaj pisaril ali boš šel do njih in se z njimi soočil?

Zanima me pač kako ti gledaš na to.

Razsvetljena oseba v bistvu nima več ega. To je prava definicija razsveltjenstva. Če znišaš kriterij za razsvetljenstvo potem je Papež razsvetljen.. Ali pa ne vem.. Oprah. To da je človek zelo ljubeč do vseh še ne pomeni da nima več ega.

Tudi svetnik lahko pade v zavesti če začne kršiti to kar je in začne krasti or whatever. Če si že zelo visoko še ne pomeni da skušnjave ne pridejo (Jezusa je skušal hudič). In vsi ne opravijo testa pozitivno. Osho ga ni.

Po mojih podatkih so v Sloveniji štirje, Martin Kojc je bil v tem stanju, Turoff pride najmanj dvakrat letno na obisk, Miten in Deva Premal sta imela koncert v Ljubljani, novembra pride na Bled Lex van Someren ... Priložnosti za srečanje z njimi ima vsakdo, kolikor hoče, ker to je namen Življenja, in kdor zares išče, tudi najde.

Martin Kojc se mi zdi kot nekakšen slovenski Ernest Holmes. Mogoče je bil genij, "to je pa tud vse". (ker je glih debata o razsvetljenstvu ;)

Turoff? Nobeno razsvetljeno bitje ni channel. Phychics pa to.. to niso razsvetljeni ljudje. To je sam sposobnost, ne razsvetljenstvo. Da je channel pomeni da je Turoff tu z egom in nekdo drug z druge strani (z egom) prevzeme kontrolo nad njegovim telesom za nekaj časa, in to je tud vse. Se pravi maš enga tu in enga tam (med mrtvimi). Milslim da ego ne more kontrolirati nekaj kar je nad egom oz. sploh nima ega.

Če nekdo lahko piše lepo glasbo še ne pomeni da je sam na stopnji glasbe. Npr. Mozart je pisal čudovito glasbo sam dvomim da je bil sam.. svetnik.

@Mayita: saj je res absurdno... pa saj verjetno meni Dayo taisto... konec koncev je rekel, da je vse sveto.

meniti ali vedeti je velika razlika x;)x

sem pa sigurna da ni mislil nič slabega :palec:

Iz kosti se lahko naredi marsikaj... sezidaš hišo, narediš klavir, iz lobanje čašo,

iz zob obesek za ključe, potem lahko narediš npr. žlico, itd. itd.. Možnosti neomejene.

To je dobro vedel tisti farmer iz Amerike, ki je bil inspiracija za fiml Psiho. Ko so prišli preiskovalci, je eden zapisal: There was an armchair with real arms.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Statistično redko je, zato. Mislim, koliko ljudi poznaš, ki so svetniki? Jaz nobenega. Torej rečmo da je nekaj svetnikov v Sloveniji. Koliko teh bo doseglo razsvetljenstvo v tem življenju? Redki.

Torej moje ugibanje je bolj statistične narave. Educated guess.

Življenju se jebe za naše statistike. Gre po svojih poteh in ne po poteh, ki mu jih hočemo vsiliti z našo ozkostjo. Ne poznam nobenega svetníka, svétnika tudi ne, sem bil pa v neposrednem stiku (tudi fizično srečanje) s tremi prosvetljenimi ljudmi, od teh je eden moj prijatelj in smo že dolgo let skupaj.

Prosvetljenje je namen življenja in doseže ga lahko vsakdo -- tako tisti, ki jih imenuješ svetnike, pa karkoli si že predstavljaš pod tem pojmom, kot največji zločinec.

Razsvetljena oseba v bistvu nima več ega. To je prava definicija razsveltjenstva.

Prava ali neprava, to je zgolj umska definicija, ki si si jo ustvaril ali jo od nekje pobral. Skratka, gre za izmišljeno legendo, ki jo širijo verniki new agea.

Če znišaš kriterij za razsvetljenstvo potem je Papež razsvetljen.. Ali pa ne vem.. Oprah. To da je človek zelo ljubeč do vseh še ne pomeni da nima več ega.

Sploh ne gre za kriterije, ker tu kriterijev ni. Ali si ali nisi. Kriterije postavlja kvečjemu človek, ki še ni v tem stanju, in bi rad nekako spredalčkal in kategoriziral nekaj, česar ne pozna.

Tudi svetnik lahko pade v zavesti če začne kršiti to kar je in začne krasti or whatever. Če si že zelo visoko še ne pomeni da skušnjave ne pridejo (Jezusa je skušal hudič). In vsi ne opravijo testa pozitivno. Osho ga ni.

Pa o kakšnih/katerih svetnikih govoriš?! Katerega testa Osho ni opravil? Tvojega, ker ne ustreza tvoji izmišljotini svetnika?

Če nekdo lahko piše lepo glasbo še ne pomeni da je sam na stopnji glasbe. Npr. Mozart je pisal čudovito glasbo sam dvomim da je bil sam.. svetnik.

Motiš se. Glasbenik vlije v glasbo samega sebe. Bolj čist in vsestransko razvit kot je glasbenik, bolj bo čista, globlja njegova glasba. Pojdi kdaj na koncert od Somerena ali Mitena in Deve Premal in se upaj odpreti. Ali tudi to ne ustreza tvojemu pojmu svetnika?

Prava ali neprava, to je zgolj umska definicija, ki si si jo ustvaril ali jo od nekje pobral. Skratka, gre za izmišljeno legendo, ki jo širijo verniki new agea.

Razsvetljenstvo pomeni da se duša ne reinkarnira več. To je znano dejstvo v Budizmu in Hinduizmu. In jaz uporabljam to besedo v tem pravem orginalnem pomenu.

V Budizmu je tisto kar ti preprečuje da nisi razsvetljen 10 verig. Ena od 'verig' ki nam prepričuje da smo razsvetljeni je to da verjamemo v individualni jaz.

Torej ko postane nekdo razsvetljen nadomesti individualni jaz (ego), Jaz ki je enak nam vsem. Zato se razsvetljeni počuti kot da je eno z vsem in vsemi.

Pred razsvetljenstvom imajo tako imenovani 'awakening'. To je zelo nazorno prikazano v življenju indijskega mistika Ramana Maharshi, ki je pozneje zapisal, da je čutil kot da umira. Umrl je ego.

Maharshi: "The ego was lost in the flood of Self-awareness."

Katerega testa Osho ni opravil?

Tip je bil navezan na politično moč, saj je svoje učence tako spiritualno posilil da jih je zmanipuliral da so šli zastrupljat volilce, zato da bi njegovi predstavniki prišli na oblast.

Prav so Oshovi učenci poskušali ubiti odvetnika, ki je to zadevo preiskoval.

Prav tako je bil navezan na avtomobile.

Vsako dejstvo ki sem ga naštel, za sebe, je že rdeča zastava.

Jezus je rekel da boš prepoznal lažne preroke po njihovih sadežih. Tile učenci so bili zelo gnil sadež.

Motiš se. Glasbenik vlije v glasbo samega sebe. Bolj čist in vsestransko razvit kot je glasbenik, bolj bo čista, globlja njegova glasba. Pojdi kdaj na koncert od Somerena ali Mitena in Deve Premal in se upaj odpreti. Ali tudi to ne ustreza tvojemu pojmu svetnika?

Ne dvomim, da zlijejo samega sebe v muziko. Dvomim pa, da so sami svetniki, kaj šele razsvetljeni.

Tukaj zakaj: Nekdo lahko napiše zelo lepo knjigo in piše da treba ljubiti vse ljudi in da ne obstajajo upravičene zamere. To še ne pomeni, da to živijo.

Razsvetljenstvo pomeni da se duša ne reinkarnira več. To je znano dejstvo v Budizmu in Hinduizmu. In jaz uporabljam to besedo v tem pravem orginalnem pomenu.

V Budizmu je tisto kar ti preprečuje da nisi razsvetljen 10 verig. Ena od 'verig' ki nam prepričuje da smo razsvetljeni je to da verjamemo v individualni jaz.

Torej ko postane nekdo razsvetljen nadomesti individualni jaz (ego), Jaz ki je enak nam vsem. Zato se razsvetljeni počuti kot da je eno z vsem in vsemi.

Pred razsvetljenstvom imajo tako imenovani 'awakening'. To je zelo nazorno prikazano v življenju indijskega mistika Ramana Maharshi, ki je pozneje zapisal, da je čutil kot da umira. Umrl je ego.

Maharshi: "The ego was lost in the flood of Self-awareness."

Spet je to samo teorija, umski konstrukt, ki je morda blizu realnosti, morda ne. In kaj ti koristi ta umski konstrukt? A si zato kaj bliže prosvetljenju? Dejstvo je, da ne ti ne jaz ne poznava tega stanja, ker preprosto nisva še v njem. Ti se opiraš na stare definicije, jaz pa na pripovedovanje prijatelja in nekaj prebliskov, ki sem jih imel. Ampak lepota prosvetljenja je, po pripovedovanju prijatelja, ravno ta, da ti sesuja vsa prepričanja, pričakovanja in umske konstrukte, kako naj bi prosvetljenje zgledalo. Zato je nabiranje "znanja" oz. točneje podatkov o prosvetljenju popolna izguba časa.

Ostalega pa ne bom komentiral, ker ti manjka občutenje, da bi vsaj malo razumel, kar pišem, in seveda tudi to, kar pišeš sam. Če imaš tako meglo na očeh in si tako vkalupljen s prepričanjem, da so zate Miten, Deva Premal, Deuter, Bindu (če omenim samo nekatere znane glasbenike) gnil sadež, nima smisla zgubljat nadaljnih besed.

Spet je to samo teorija, umski konstrukt, ki je morda blizu realnosti, morda ne. In kaj ti koristi ta umski konstrukt?

Buda in njegovi nauki so zelo realni.

A si zato kaj bliže prosvetljenju?

Koristno je da veš kdo ni razsvetljen.

Dejstvo je, da ne ti ne jaz ne poznava tega stanja, ker preprosto nisva še v njem.

Prav zato se opiram na razsvetljence za info o tem.

Ampak lepota prosvetljenja je, po pripovedovanju prijatelja, ravno ta, da ti sesuja vsa prepričanja, pričakovanja in umske konstrukte, kako naj bi prosvetljenje zgledalo.

Ja, samo ali tvoj prijatelj trdi da nima ega? ;)

Če imaš tako meglo na očeh in si tako vkalupljen s prepričanjem, da so zate Miten, Deva Premal, Deuter, Bindu (če omenim samo nekatere znane glasbenike) gnil sadež, nima smisla zgubljat nadaljnih besed.

Za tvoje glasbenike sem rekel da niso razsvetljeni, ne pa da so gnili sadež. Ta naziv je pripadal Oshovim učencem, ki so se zatekli k nasilju.

Buda in njegovi nauki so zelo realni.

Hecno, ampak izgleda, da ti tega nauka ne razumeš x;)x

Pokaži mi, kje in kako govori Buda o duši,

potem se bova lahko naprej pogovarjala.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...