Skoči na vsebino

samo dobro naj se govori in širi

Guest Agape

Recommended Posts

• Komentarji 54
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

Guest Agape

x:)x kaj je danes dobrega ? in kaj še bo ?

vse...diham s polnimi pljuči, želodec je poln-do polovice xDDx , čiste vode sem se napil, sprehod užival in potem še na kolo...hvala Stvarnik za vse...Hvala za dobre virtualne znance, ki se družimo skozi pisanje...hvala za dobroto, ki se širi med nami xDDx :2src: :palec:

Deli na socialnih omrežjih

Guest Agape

x:)x dobro in dobrota xDDx

Utrujen popotnik se je usedel v senco drevesa, da bi pocival. Ni pa vedel, da je bilo to drevo carobno; ''Drevo, ki izpolnjuje zelje.''

Ko se je usedel na trda tla, je pomislil kako lepo bi bilo, ce bi se sedaj znasel na mehki postelji. V trenutku se je pred njim prikazala postelja. Osupel je zlezel nanjo, pomislil je, da bi bil visek srece najti ob sebi lepo dekle, ki bi mu masirala vneta stopala. Nemudoma se je dekle prikazalo in ga zacelo masirati.

''Kako sem lacen,''si je rekel. ''Uzitek bi bilo kaj pojesti''. In res, pred njim se je znasla bogato oblozena miza.

Moz se je razveselil in zacel jesti in piti, kakor mu je srce pozelelo. Glava mu je kmalu omahnila in veke so lezle skupaj zaradi vina. Raztegnil se je po postelji in razmisljal o dogodkih, ki so se zgodili tistega posebnega dne.

'' Lahko bi zaspal za uro ali dve, ''je pomislil. ''Najhujse, kar se lahko zgodi, bi bil kaksen tiger, ki bi sel mimo in me pozrl, medtem ko spim. ''

In v trenutku se je pojavil tiger in pozrl ubogega popotnika.

V sebi imas cudezno drevo, ki caka, da bi izpolnilo tvoje zelje. Toda bodi previden! Isto drevo lahko izpolni tudi tvoje crne misli in strahove. In vse negativne misli lahko vplivajo nanj, tako da se ti ne izpolnijo stvari, ki si jih zelis. To nam vsakodnevno povzrocajo skrbi.

Z vsem svojim srcem ti zelim zivljenje brez skrbi, negativnih misli in strahov, v udobni senci svojega ''Drevesa zelja'' – sebe.

Vir: Christian Godefroy

Prevod: www.klub-srecnih.si

ko pohvališ, si pohvaljen...ko brcneš, si brcnen...ko gladiš, te pogladi...itd

ko nekoga pohvališ, dobiš od njega dobro energijo...ko ga žališ, ti pa pošlje slabo ali pa šamar...

:2src: :palec: xDDx x:)x x;)x

Guest Agape

x:)x ne mi kričat, ker bom poslušal samo šepet xDDx

ZAKAJ KRIČIMO?

>

> Nekoč je učitelj vprašal svoje učence: Zakaj ljudje kričijo, kadar so jezni?

>

> Učenci so razmišljali nekaj časa: Zato ker zgubimo potrpljenje, je odgovoril eden izmed njih - zato kričimo.

>

> Vendar, zakaj bi kričal, če je oseba poleg tebe? je vprašal učitelj, ali ni mogoče govoriti potihem - nalahno? Zakaj kričiš, ko si jezen?

>

> Učenci so dajali še nekatere druge odgovore, vendar nobeden ni zadovoljil učitelja. Končno je razložil: Kadar sta dve osebi sprti, jezni, se njuna srca zelo oddaljita. Zato morata kričati eden na drugega, da njun krik preseže razdaljo in se utegneta slišati. Čim bolj sta jezna, glasneje morata kričati, da se slišita, ker je razdalja med njima velika.

>

> Nato je vprašal učitelj: Kaj se pa zgodi, ko se dve osebi zaljubita?

> Si ne kričita, govorita si nežno, zakaj? Njuna srca sta si zelo blizu. Razdalja med njima je zelo majhna.

>

> Učitelj je nadaljeval: Kaj se zgodi, ko se še bolj zaljubita? Ne govorita.

> Le šepetata in se še bolj zbližata v svoji ljubezni. Končno ne potrebujeta niti šepeta. Se gledata in to je vse. Takšni sta dve osebi, kadar se ljubita.

>

> Potem je nadaljeval: Kadar se prepirate, ne pustite, da se vaša srca oddaljijo; ne izgovarjajte besed, ki bi vas še bolj oddaljile, ker bo prišel dan, ko bo razdalja tako velika, da ne boste našli več poti nazaj.

>

> Avtor: P. Nadino Conte

>

>

> Tako dobra misel JE, da je ne morem obdržati samo zase in jo čisto potiho šepečem vam.. :2src: :palec:

kaj danes dobrega dogaja, pa jutri ? spet je jutri dan, ko je Stvarnik počival po biblijski zgodbi...

Guest Agape

x:)x Franci Petrič je res dober in pošten fant, ki pomaga tudi brezplačno ženskam... xDDx

http://www.franci-petric.si/

Šele tedaj, ko delo postane igra, lahko postaneš srečen in hkrati uspešen.

Tu si lahko ogledaš knjigo: Kako obogateti in najti srečo?

Si tudi ti med tistimi, ki pišejo prošnje na različna podjetja in upa in upa?

Hodiš od razgovora na razgovor a se nič ne zgodi?

Si že skoraj obupal-a in ne vidiš izhoda?

Ali si se vprašal-a zakaj je tako?

Čas je drugačen, pokazati je potrebno nova znanja. Imeti drugačen pristop, kot smo ga imeli pri zaposlitvi pred 5, 10, 15 leti. Imeti drugačen pristop, kot so ga imeli naši starši. Vedno manj bo ljudi, ki se bodo zaposlili preko vez. Vedno več je tistih, ki morajo pokazati svoje znanje. A ni problem v tem, da znanja nimamo, težava tiči v tebi; ali ga znaš prodati? Tako je, lahko si hodil-a v šolo 10, 15, 20 let in si poln-a znanja, a če ga ne znaš uporabiti ali prodati, je za tvoje zaposlovalce brez vrednosti.

Če bi si res želel-a najti delo, ki te bo osrečevalo in hkrati prinašalo dovolj za lepo življenje, je čas da se zganš in se lahko pogovorimo. Na voljo sem ti v Klubu srečnih. Svojo uro si lahko rezerviraš preko e_maila: franci@klub-srecnih.si Vzel si bom urico samo zate in z izobraževanjem bova nadaljevala toliko časa, dokler ne boš dobil-a dela, ki ti je pisano na kožo. In veš kaj? Uživam v tem in če si želiš, da ti zares pomagam, ti bom in to z veseljem, brezplačno.

Zastonj! skrivnostne zgodbice, ki vam prinašajo srečo kot štiriperesna deteljica! Kliknite tukaj!!

Prijaviš se lahko s klikom na kontakt, ali na ta elektronski naslov: franci@klub-srecnih.si tu napišeš karkoli želiš o sebi ali pošlji prošnjo, ki jo uporabljaš za iskanje službe; dopiši kaj si zares želiš v svojem življenju. Kmalu ti bom odgovoril, če pa boš želela se bova dogovorila za srečanje. x:)x xDDx

Guest Agape
Mene samo zanima, zakaj si ti Agape dvoličen, da v drugih temah žališ homoseksualce in jih nazivaš, da imajo sprijeno življenje , tukaj :

BOG NAS JE NAREDIL V PARIH...v naravi in med ljudmi..

Eno je prostitucija, drugo pa ljubezen in kje je deviacija kakšna v tvoji glavi, polni rožic in barv in sončkov ? Kam pa ti spadaš??? Leta 1991 je WHO istospolno usmerjenost umaknila s seznama bolezni. To ni ne motnja in ne bolezen. Je samo manjšinska oblika ljubezenskega in spolnega življenja. Ljubezen pa nima spola.

in samo tako se lahko nadaljuje naravno življenje...obstoj vrste..ne skozi tretjespolnike..ne gre..mogoče s kloni-klovni...

Kaj širi? V Sloveniji je že veliko takih družin. Nihče nikamor ne širi, ohrani blodnje zase. Pa nehaj s ptiški in rožicami in srčki, če tukaj padeš.

xDDx na žalost...tudi za časa Rima jih je bilo vse več, kje pa so danes ? ni ni.. :2src:

Kdo je v riti, to bi se dalo sklepat. Najprej trdiš, da je istospolna usmerjenost do obeh spolov super, nakar žališ, da je nemoralno ali celo znak osebnega padca. Kaj pa ima to veze s čemerkoli.

Izmislil si si in nato posiljuješ okrog s temi maili, da te imajo vsi poln kufer.

ne se matrat in ne beri...če pa že, pa baldrijanove kapljice vzemi..

Pa še napišeš tako otročje, da tole ti je prišlo na mail, pa moraš poslati dalje. Kdo pa bo to vse bral. :palec: xDDx

In kak to, da Franca Petriča ne upaš žaliti, čeprav žališ celotno istospono usmerjeno populacijo, da so nizko padli :xx!: Tvoje dejanje je dvolično, saj niti ne stojiš za seboj.

VEDNO STOJIM...svoje mišljenje sem mu pa tudi povedal..

FRANCIJA POZNAM, BIL JE POROČEN Z ŽENSKO, PA TRENUTNO NI IN SE BO SPET NAJDU... xDDx

kaj nam delate babnice ?!

PROSIM IN MOLIM ZA FEJST MOŽAKARJA, TUDI VI LAHKO... xDDx :2src:

IN MOGOČE STE opazili, DA MU POŠILJAM ŽENSKE NA BREZPLAČNO SVETOVALNO URO.. xDDx :2src: x!x

Guest Agape
Nič nismo krive babnice, ampak je krivo iskanje ljubezni v človeku in ker ljubezen nima spola, nisi sam kriv, če je to moški ali ženska. To pa je v njem samem. Nič nimam proti njim, nikoli. (ok tetke mi grejo na živce, ampak pol jih pač ne bom gledala.)

xDDx zakaj se iščejo, kaj so izgubili ? a tetka...iščejo Boga-brezpogojno ljubezen, ki pa ni v špranicah, ampak v srčku :2src: ... xDDx

poznam par lezbijk, dopoldne se božata, popoldne pa z moškim občuje...za mene ni o.k. in tudi sama ma ful težav.. xDDx sem jih srečal kar nekaj in tudi že kakšnemu ali ji pomagal prav razumet...sej jih razumevam, želim pa da se najdejo...naslednja bolana zadeva je pa menjava spola...JA BOG BO PA JA VEDU; KAJ MORAŠ BIT V TEM ŽIVLJENJU IN DA MORAŠ SEXUALNO OBDELOVAT NASPROTNI SPOL:..o.k. so padci in testi, toda pot je ena...amen

Ni človek sam odgovoren za to, če je srečnejši z moškim ali z žensko. Takšen je pač.

Zato o krivdi biti homoseksualec ni govora. Morebitna krivda je NEUPRAVIČENA, saj lahko izhaja le iz slabe vesti pred pričakovanja polnimi starši ali pred določeno družbo, v večini vendarle heteroseksualno in včasih debelo gleda. Ja jaz verjamem, da je Franc kul, vsak človek je.

večina jih ne več kaj je prav in kaj ni več in se iščejo full...smo pa vsi kul in rahlo za naštelat... xDDx

Moj znanec je rekel, da ne zdrži dolgo z žensko, dolgočasi ga, moški pa ga čustveno izpolni v celoti in kot partner in vse. Zakaj bi si življenje oteževali, če pa je preprosto. Zakaj bi se kdo trudil biti nesrečen v nečem, v čemer se ne najde xrolleyesx

ga razumem, z babam je :vragec: xDDx xDDx xDDx IN LJUDJE SO OMAMLJENI..ŠLI SO VEN IZ NARAVNEGA RITMA, ŽE TISOČLETJE JE TAKO, ŽAL...TODA MI ZMOREMO IN VEMO, DA SMO DUŠE SVETLOBE...NA POTI V RAJ...HOČEŠ-NOČEŠ-MORAŠ xDDx ČAS JE...

Vsak človek ima pravico do tega, da je zasebno srečen v ljubezni ; brez vsakega polaganja računov javnosti ali komurkoli in poslušanju tudi dobronamernih nasvetov in vtikanju vanj, kako naj naredi, da ga bo "minilo" - ker to ne mine :palec:

Zato moli raje zase in lastno odrešenje (dobronameren nasvet)

PROSIM, ZA BOŽJI RED V MENI IN V TEBI, KI TO BEREŠ.... :2src: :palec:

Guest Agape

x:)x Vceraj popoldne se je moja hcerka vrnila iz sole vsa nasmejana in se

napotila naravnost v svojo sobo, celo ne da bi me poljubila, kar ponavadi

nikoli ne pozabi.

Kaj jo je tako navdusilo? Ko celo po eni uri ni prisla iz sobe, sem se

neopazno priblizal in pokukal skozi priprta vrata.

Osvobodila je svojega majhnega zajcka iz kletke, kjer se je hranil z listom

zelene solate in vodo iz banjice. Naredila je tudi majhen zelezen voz, v

katerega je vpregla zajcka. Zajec je izgledal kot kaksna stara vprezena

zival.

'' To je pa res cudno, ''sem si rekel, ''moja hcerka se sploh ne meni za

dolgouscevo druzbo.''

Zajcek, sicer navajen ljubezni in ljubkovanja, je bil obravnavan s cisto

objektivno znanstvenega stalisca.

Vsake toliko casa je napolnila vozicek s peskom in prodniki ter vscipnila

Bunnya. Potem je opazovala vsako njegovo reakcijo, tudi najmanjso, in jo

zapisala.

Ubogi zajcek je nekaj casa uspesno premikal vozicek s kratkimi skoki, potem

pa je postala teza prevelika in zajcek je postal okoren, dihanje se mu je

pospesilo, zacel je tudi skrtati z zobmi. Vozicek se ni premaknil niti za

centimeter vec in scipanje je postalo brezuspesno.

Hcerka je vzela zvezek in zapisala tezo 400 gramov. Stevilko je povedala

ponosno in naglas.

Odlocil sem se, da posredujem: ''Ali mi lahko poves, kaj delas? ''

Presenecena, toda vidno zadovoljna mi je razlozila, da je njen profesor

naravnih znanosti narocil, naj izvedejo eksperiment. Prislo ji je na misel,

da bi poskusila s peskom in kamenjem oceniti, koliko teze lahko povlece njen

zajcek. Scipanje naj bi bilo nujen del taksnih poskusov.

''In kaksni so tvoji zakljucki? '' Vprasal sem jo napol v smehu, napol pa

zaskrbljen za zajcka, ki je sopihal v kotu.

'' No, Bunny je sposoben povleci tezo do 400 gramov. Potem postane utrujen

in odneha. ''

Nisem okregal hcerke, kajti zdelo se mi je pametno, da ji povem, da je

ravnokar odkrila zelo pomemben zakon cloveskega zivljenja.

'' Kako pomemben zivljenjski nauk si odkrila! Profesor bo gotovo zadovoljen

s tvojim eksperimentom. Rezultate lahko uporabis v mnogih zivljenjskih

okoliscinah: svoji karieri, izobrazevanju, ljubezenskem zivljenju in

druzinskih odnosih. ''

'' Zmeraj se lahko znajdes v tezavnem polozaju, kot Bunny, ce si bos

nalozila vec kot zmores.''

Da bi ziveli srecno, zdravo in mirno, je zelo pomembno, da sami odkrijemo

svoje omejitve, raje kot da nam jih drugi vsiljujejo. Preden vam kdorkoli

(vkljucno z vami) nalozi preveliko breme, vedite kje so vase meje glede

casa, energije in moci.

Cisto v redu je, ce recete vljudno ' ne ', kadar zahtevajo od vas herkulske

napore.

Ubogi zajcek se ne more postaviti zase, ljudje pa imamo moznost stopiti na

zavoro, kadar postanejo bremena pretezka.

Toda vse to ne pomeni, da ne morete sami prestaviti svojih meja. Lahko jih,

samo, ce hocete. Vase zmoznosti so neomejene!

---

Nasmehni se, radi te imamo!

Klub srecnih :2src: :2src: :2src: :palec: xrolleyesx

Kako lepa tema za širit ljubezen med dušami in skupaj iti po poti rasti in duševnega blagostanja.

Tako je samo dobro, naj se govori in širi med ljudmi.

Agape je dober, kot polnozrnati kruh z medom.

Pot srca, nas pripelje na cilj.

išiguro

drevo...

Hodi, in začuti stik z zemljo.

Smehljaj se. Ljubi zrak, ki ti boža obraz.

Uredi družinski album fotografij.Odpusti.Štej zvezde.

Poslušaj tiste, ki jih ljubiš. Pokliči prijatelje po telefonu.

Nekomu reci, da ga imaš rad. Pogovarjaj se z Bogom. Sprejmi, in

opogumi otroka, ki živi v tebi. Zabavaj se. Skači z vrvjo. Smej, in deri se.

Ukini besedo »zamera«. Reci da! Drži obljube. Odpusti si! Beri dobro knjigo.

Prosi za pomoč. Spremeni pričesko. Teci, in globoko dihaj. Zapoj eno pesem.

Spomni se rojstnih dnevov. Razmišljaj. Zaključi en načrt. Pomagaj bolnemu. Bodi vesel.

Skači od veselja in iz čiste zabave. Podari eno dobro penečo kopel. Uživaj. Ponudi pomoč

prostovoljno. Ne dokazuj. Sanjaj z odprtimi očmi. Naredi uslugo. Ne bodi preresen.

Verjemi, da je mogoče.Odvrži eno staro obleko.Ugasni televizijo in se pogovarjaj. Podari si

svobodno zehanje. Bodi ljubezniv. Poslušaj petje čričkov. Zahvali se za sonce. Pokaži,

da si srečen. Podari si nekaj. Ne dvomi vase. Dovoli nekomu, da poskrbi zate.

Dotakni se prstov na nogi. Sprejmi pohvalo. Išči tisto kar ti je všeč, ne tisto kar je poceni.

Uresniči to, kar si že dolgo želiš. Bodi odprt za novo. Reci "zakaj pa ne". Verjemi.

Ne vprašaj za odobravanje, ampak za nasvet; za mnenje, ne za odobritev. Zaupaj si.

Ideje se rodijo v igri. Povabi sodelavce k igri. Sreča ni sad napora. Ljubi humor.

Globoko dihaj. Glej en cvet z ljubečo pozornostjo. Ne dovoli si reči »ne morem«.

Za danes, ne skrbi. Prepevaj, ko se tuširaš. Živi vsak trenutek v srcu Življenja.

Bodi iskren. Znaj reči ne, če ti kaj ni všeč. Blagoslavljaj kar srečuješ.

Zapusti napačne prijatelje. Začni z neko novo družinsko tradicijo. Pripravi

en pik-nik za dušo. Imej pogum drobnih stvari. Pomagaj staremu znancu.

Pobožaj enega otroka. Glej stare fotografije. Poslušaj prijatelja.

Predstavljaj si valove morja. Igraj se s tvojo najlubšo igračo.

Bodi simpatičen in prisrčen. Potrpljaj nekoga

po rami. Navijaj za tvoje moštvo.

Prestavi en posel.

Nariši eno sliko.

Pozdravi novega

soseda. Naredi eno

majhno zamenjavo.

Nekomu izreci dobro-

došlico. Dovoli nekomu

da ti pomaga. Prepričaj se, da

nisi sam. Potrudi se živeti intenzivno.

Vsako jutro pozdravi dan z optimizmom in daj

prednost v prometu z nasmehom. Živi s prepričanjem, da »hitrost«

zna biti lepa, »naglica« pa nevarna in škodljiva. Ne boj se problemov, rešuj jih!

Tako drevo lahko svobodno in velikodušno raste v vrtu tvoje duše

…ko se nezadovoljstvo preobrazi v srečo...

Vida Žabot

Pot srca, nas pripelje na cilj.

išiguro

• 2 weeks later...
Guest Agape

xribax xflowx :party: xloveyx Si že član Kluba srečnih?

Rad bi te vprašal. Želiš hoditi v čajnico Adam & Eva v Mariboru - V Zavoju 40 b oz. jo želiš obiskovati?

Ali pa si morda želiš nove članske izkaznice Kluba srečnih. (vsi člani, ki imajo plačano članarino - jo dobijo brezplačno)

Zdravilna čajnica je namenjena le članom Kluba srečnih. V njej bomo postregli z zdravilnimi in običajnimi čaji, kavo, rogljički in habibijem.

Seveda lahko s seboj pripeljte goste, ki bodo ob obisku prejeli dnevno člansko izkaznico. Če jim bo všeč pa si z včlanitvijo v Klub srečnih pridobijo tudi člansko izkaznico Kluba srečnih s katero lahko samostojno obiskujejo - vstopajo v čajnico Adam&Eva.

Novo člansko izkaznico bomo poslali samo članom, ki bodo to izrecno želeli in imajo plačano članarino. Zato te prosim, da mi sporočiš, če želiš prejeti člansko izkaznico. Napiši mi samo mail na franci@klub-srecnih.si

V mail vpiši v naslov: Želim novo člansko izkaznico, spodaj pa napiši svoje ime in priimek - ki naj bo identičen tistemu, ki si ga vpisal-a ob včlanitvi.

Člansko izkaznico lahko nato prevzameš v Čajnici Adam & Eva.

P.S. - čajnica prične poslovati v sredo 17.06.2009. Odprta bo razen ponedeljka in torka vsak dan Od 8 -23 oz v petek in soboto do 24.00 ure.

Lep rajski dan!

Franci

Bilo je na zacetku jeseni, vreme je bilo se zmeraj lepo in sedel sem poleg moje zene v risalnici. Otroci so odsli v solo in znasla sva se sama, koncno s priloznostjo, da malo izprezeva.

Vzel sem jo v narocje in poljubil na vrat. V zadovoljstvu je vzdihnila, odrazajoc tudi moje trenutno razpolozenje. Prezivela sva polovico najine pricakovane zivljenjske dobe in imela vse razloge za sreco. Nikoli nisva hotela ali naredila karkoli posebnega, da bi si zasluzila to dobro usodo, ki sva jo tako polno uzivala.

Toda clovek je cudna zival, neprestano isce besede, s katerimi bi si razlozil vzroke za svojo sreco ali zalost, mislec da ga bo odgovor na ''zakaj'' vodil do razumevanja ''kako''.

Zena je pocivala z glavo na mojem ramenu in medtem, ko sva se sprostila na zofi, sem tvegal z vprasanjem: ''Povej mi, kako si razlagas, da imava tako dober zakon ? Nikoli nisva imela kaksnega resnega spora in moje hrepenenje po tebi se ni nic zmanjsalo. Najbrz sem pa tudi edini soprog, ki resnicno ceni svojo tasco. ''

Zena je bruhnila v smeh, nato pa mirno odvrnila: ''Tako dolgo sva srecna skupaj ravno zato, ker se nisva nikoli sprasevala take vrste vprasanj. Oba veva, da je vcasih boljse pustiti navodila za uporabo pri miru in sam ugotoviti, kaj je potrebno narediti. ''

Ljubezen, se posebno za porocen par, je kot voznja s kolesom; nisi pripravljen nanjo. Poskusis, pades, spet poskusis in nekega dne, ne da bi razumel zakaj, ti uspe; toda ce se sprasujes, katero nogo uporabiti najprej ali razmisljas o ravnotezju, medtem ko poganjas kolo, bos zacel omahovati in slej kot prej padel dol.

Vcasih ni dobro prevec razmisljati, le premikati se je treba zaceti in naravno obnasanje te samo od sebe pripelje do spontanega delovanja.

Ali se ti mudi spremeniti vsakodnevno rutino, da bi izboljsal svoj polozaj ? No, pusti ob strani misljenja in besede in ne beri navodil: noben ucitelj ti ne bo povedal niti noben vzorec pokazal kako ziveti srecno.

---

Klub srecnih

Lep rajski dan!

Franci

V Indiji je zivel moz, ki je prinasal vodo. Imel je dve vedri, vsako na eni strani palice, ki jo je nosil na ramenih. Eno vedro je imelo razpoko, medtem ko je bilo drugo vedro popolno in je vedno, na dolgi poti od potoka do gospodarjeve hise, prineslo vso vodo. Poceno vedro pa je prispelo napol polno.

Tako je bilo dve leti, vsak dan. Nosac je vedno prinesel vedro in pol vode svojemu gospodarju. Seveda, popolno vedro je bilo ponosno na svoj dosezek, saj je bilo temu namenjeno, ubogo poceno vedro pa se je sramovalo svoje nepopolnosti in je bilo razocarano, saj je opravilo samo polovico svoje naloge. Po dveh letih svojega »neuspeha«, je nekega dne nagovorilo nosaca ob potoku:

» Sram me je in rad bi se vam opravicil.«

»Zakaj«, je vprasal nosac, »cesa te je sram?«

V zadnjih dveh letih mi je uspelo, zaradi razpoke, ki jo imam na dnu, dostaviti samo polovico svojega tovora, saj voda kaplja vso pot do gospodarjeve hise. Zaradi mojih napak morate vi opraviti vse delo in ne dobite vseh zaslug za svoj trud«, je dejalo vedro.

Nosacu se je staro, poceno vedro zasmililo, zato mu je socutno dejal:« Na poti do gospodarjeve hise si oglej roze ob stezi.«

Po hribu navzgor je staro, poceno vedro opazilo, kako sonce greje lepe, divje roze ob stezi in to ga je razveselilo. Vendar pa se je na koncu poti pocutilo slabo, saj je uspel dostaviti spet samo polovico tovora in zato se je ponovno opravicilo nosacu.

Nosac je rekel vedru: »Ali si opazilo, kako roze rastejo samo na tvoji strani poti in ne na strani drugega vedra? To pa zato, ker sem vedno vedel za tvojo pomanjkljivost, vendar sem jo izkoristil v dobre namene. Posadil sem semena roz na tvojo stran poti in ti si jih na poti nazaj zalivalo.

Dve leti sem nabiral cvetlice in z njimi krasil gospodarjevo mizo. Ce ne bi bilo tebe, prav taksnega kot si, gospodar ne bi mogel uzivati v tej lepoti.«

VSAK OD NAS IMA SVOJE POMANJKLJIVOSTI. MI VSI SMO POCENA VEDRA.

Nekateri od nas nismo ljubki, ko se postaramo, nekateri niso zelo pametni, eni so visoki, drugi veliki, bolj mocni, tretji plesasti, cetrti pa nimajo razvitih fizicnih sposobnosti.

Ampak prav te napake in »nepopolnosti« dajejo nasemu zivljenju smisel, zaradi njih smo to kar smo.

Vsakega cloveka moras vzeti za takega kot je in v njem poiskati tisto dobro. Okoli nas je veliko dobrega- veliko dobrega je v tebi.

Blagor prilagodljivim, zakaj oni se lahko prilagodijo vsaki situaciji. Ne pozabi spostovati razlicne ljudi v svojem zivljenju. Oziroma, tako kot nekateri radi pravimo, ce ne bi bilo v mojem zivljenju »pocenih veder«, bi bilo le-to zelo dolgocasno.

---

Klub srecnih

D R OM

Z Bog om in V Bog u, pot je prava ta.

samo dobro o vseh in vsemu...tudi če se ti eden podela na glavo, ga pohvali, kako mojstersko je pa to naredil in se mu zahvali, poj si pa ti tudi že skoraj pravi mojster...srečno srčno in zdravo pamet v glavi, ne v rokah.

Vas Ljub im

R om an Der link

Zakaj (si) lažeš? Sem gotov, da če ti en dovolj vztrajno sere po glavi, si ga pripravljen tudi ubit.

"Samo dobro o vseh in vsemu" je ideologija in skrivanje pred samim sabo.

Possible—but highly unlikely.

samo dobro o vseh in vsemu...tudi če se ti eden podela na glavo, ga pohvali, kako mojstersko je pa to naredil in se mu zahvali, poj si pa ti tudi že skoraj pravi mojster...srečno srčno in zdravo pamet v glavi, ne v rokah.

Vas Ljub im

R om an Der link

Roman živjo

Upam, da nimaš otrok.

Takle prepričanje in njegovo udejanjanje, kt ga ti tle izražaš /in je na žalost hudo razširjeno med "alternativci" vseh baž/, dela iz ljudi čustvene spačke, žive mrliče. Človeku ne le, da ne omogoča dostopa do sebe, nak, prou odreže ga.

Ne vem kva sta teb počela tvoj oče in tvoja mama, ampak ziher je blo fest hudo. Če maš otroke in če tud živiš to kar tle pišeš, pol delaš iz svojih otrok čustvene invalide. Tud zavedaš se ne, da nanje prenašaš enako dediščino, kt so ti jo dal tvoji tastari.

Kva boš ti sam s seboj je tvoja stvar, ampak ne vlec v brezno še svojih otrok. Najd tolk poguma v seb, da boš začel iskat pri izvoru, ne pa, da počneš vse živo, sam da se ti ne bi blo treba obrnt tja, kje je izvor.

:V:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

...

Takle prepričanje in njegovo udejanjanje, kt ga ti tle izražaš /in je na žalost hudo razširjeno med "alternativci" vseh baž/, dela iz ljudi čustvene spačke, žive mrliče. :V:

Samo besedo "alternativci" bi ti pomagal zamenjat z besedo "ezoteriki", pa seveda pustil vseeno v narekovaju, ker ezoterik je spiritualist...

in če iztiri, potem ni več autentičen, zato " "

x:o)x

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

XYZ,

Agape želi postati tvoj frend!

To sporočilo je poslano zato, ker te je Agape dodal/a na svoj seznam frendov. Ker imaš izbrano, da hočeš potrditi take prošnje, moraš obiskati svoj seznam frendov in potrditi to prošnjo.

saj bi, ampak potem "ignore" več ne funkcionira, lol

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...