Matjaž Bogdan 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Najmanj slabih prizvokov je imela beseda agape, in tej so v Novi zavezi zaupali važno vlogo. Postala je najbolj priljubljena, kadar je bilo treba govoriti o Božji ljubezni do sveta, o naši ljubezni do Boga in celo o ljubezni do bližnjega. Bog nas je tako ljubil, da je poslal svojega Sina, da je za nas umrl na križu (prim. 1 Jn 4,9-10). To dejstvo je dalo besedi agape nov pomen: ljubezen do tistih, ki niso privlačni in si je ne zaslužijo. To pomeni, da tudi sovražnike sprejemamo z odprtim srcem in se z njimi spravimo. Agape je več kot prijetno čustvo, značilno za »moderno ljubezen«. Pomeni popolno predanost in skrb za bližnje, ne glede na osebo. Ker ima beseda agape tako globok pomen, je nadvse primerna, posebno če hočemo povedati, kako Božja ljubezen ne pozna razlikovanja med rasami in drugih družbenih pregrad. In če kristjane vprašate, čemu taka ljubezen, dobite odgovor, da je to način, kako Bog njih ljubi. Tudi inkvizicija je delala v Božjem imenu, ali ne ...agape?? Učila, širila, prepričevala, ni sprejemala drugačnih misli in drugačnosti, bil je le en cilj...dobro veš kakšen- širiti svoje trdno prepričanje itd....Tvoj nick je zgovoren, sodbe hitre, obsodbe še hitrejše, kritike naj....argumenti?? nepomembno...kot vetrič v puščavi ...nekomu da, nekomu vzame...nepomembno- zate. lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Matjaž, te moti kaj specifičnega ?Sicer je res "nespregledljivo", da 70-90% postov na forumu piše Agape (jaz mu rečem po domače Gašper),a njegova lastna stališča niti niso jasno izpostavljena, tako da niti ne vem, kaj hoče povedati...vse kar je očitno, je to, da večino pisanja enostavno prekopira iz interneta in da to, kar prekopira,večinoma nima neke medsebojne povezave. Nekaterim je všeč... imajo svoje novice, spet drugim gre na živce,večina se jih je kar odmaknila. Mogoče je čas, da se forum preimenuje v Forum Agape Aja, še to, hehe; mene spominja Gašper na Tantro... v smislu "Tantra brez zadržkov" oz. "ko Tantra končno ejakulira". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Agape ni Tantra -). Ima Ime in Priimek, je v preteklosti javno deloval. Po imenu tut Gašper NI. -) Si pa hitro reagiral Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 14. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 14. junij 2009 Matjaž, te moti kaj specifičnega ?Sicer je res "nespregledljivo", da 70-90% postov na forumu piše Agape (jaz mu rečem po domače Gašper),a njegova lastna stališča niti niso jasno izpostavljena, tako da niti ne vem, kaj hoče povedati...vse kar je očitno, je to, da večino pisanja enostavno prekopira iz interneta in da to, kar prekopira,večinoma nima neke medsebojne povezave. Nekaterim je všeč... imajo svoje novice, spet drugim gre na živce,večina se jih je kar odmaknila. Mogoče je čas, da se forum preimenuje v Forum Agape Aja, še to, hehe; mene spominja Gašper na Tantro... v smislu "Tantra brez zadržkov" oz. "ko Tantra končno ejakulira". Kako bi dejal- v bistvu me ne moti, le njegove sodbe, edinopravilna stališča mi malce težje sedejo, ker nekako ni več teme, kjer bi nekdo lahko kaj podebatiral ali imal drugačno mnenje...Ime samo bi morda res ustrezalo -forum agape. Ja, morda me res moti ravno to, da se je večina umaknila...ni več kaj brati razen monologov....in seveda paste- osebnih prepričanj... brez dopuščenja odstopanj...ma čeprav je res tudi to, da če me že kaj moti, lahko skliznem dol- kot vsak po prosti izbiri... Me pa agape osebno niti slučajno ne spominja na Tantro...čutim povsem drugače...nima veze...vsak ima svoj prav..in prav je tako. lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Tudi inkvizicija je delala v Božjem imenu, ali ne ...agape?? Učila, širila, prepričevala, ni sprejemala drugačnih misli in drugačnosti, bil je le en cilj...dobro veš kakšen- širiti svoje trdno prepričanje itd....Tvoj nick je zgovoren, sodbe hitre, obsodbe še hitrejše, kritike naj....argumenti?? nepomembno...kot vetrič v puščavi ...nekomu da, nekomu vzame...nepomembno- zate. lepo bodi Matjaž Naš sveti oficij res uči, širi, prepričuje in ne sprejema herezij ter vnaša apostolsko luč tudi med babilonsko navlako tega foruma v Njegovem imenu, kajti Slovenija ne bo nikakršen ateističen otoček!Vetrič v puščavi pa dobro dene, saj razplamti grmado očiščenja, ki čaka drznega demona, čigar krvavi parklji so se drznili dvigniti proti varuhom najsvetejše postave! Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 14. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 14. junij 2009 Matjaž Bogdan, dobra ideja... tema Agape... Sam ne vem zakaj si ga tako resno vzel. Sem ga vzel -ker pogrešam nekatere druge ljudi...sicer je pa tole zadnje, kar sem napisal glede Agapeta...ali kakorkoli že...sicer sem pa napisal- moja napaka...in moja krivda ... lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Heh Razlika, ravno zato rad prebiram tvoje, hudomušne, a jedrnate poste, saj nisem ravno neki knjižnji ali e-knjižnji molj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 Sem ga vzel -ker pogrešam nekatere druge ljudi...sicer je pa tole zadnje, kar sem napisal glede Agapeta...ali kakorkoli že...sicer sem pa napisal- moja napaka...in moja krivda ... lepo bodi Matjaž No, saj to je tisto... sedaj ostaja vprašanje ali so ljudje res poniknili, ker jih je Agape utopil v svojem besedičenjuali pa se je Agape irkarniral, ker so ljudje poniknili, da deli brezpogojno ljubezen med ljubezni lačne bralce.Kakorkoli že... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 14. junij 2009 Prijavi Deli 14. junij 2009 agapeju služi ta forum za govorniški kot. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 15. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 15. junij 2009 Si si pa vzel čas-AGAPE / ljubezen do bližnjega-tvoj nick/ , le škoda, da nisi ločil tistega /na kakršni koli način-barve..itd../ , kar sem napisal jaz in kar si napisal ti...Vidim, da velikost črk zelo dobro obvladaš...Tisto pa le loči, ker tvoje neslanosti niso moj produkt in moje ne tvoj...Če pa že sodiš, bi se lahko malce pozanimal kaj počnem in kaj ne in tudi zaradi česa kaj počnem....in kaj ne. Lepo bodi vsaj naslednji teden, me pač ne bo tu...pa te raje kar vnaprej pozdravljam... Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 saj je vse kul...ljudje pač nimajo radi posiljevanja z dobrim...ker se pač potem slabi počutijo...ker ne ustrezajo standardom dobrote ki jo hočeš med njih razdelit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 možnost lahko nudiš le samemu sebi...da začneš resnično živeti tako...da te bodo drugi posnemali...ker jim bo tvoj način življenja všeč in blizu...ne pa da jih zdaj bolj ali manj s temi copy paste posiljuješ...nahecan od lastnega ega pa še verjameš da jim hočeš pomagat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 možnost lahko nudiš le samemu sebi...da začneš resnično živeti tako...da te bodo drugi posnemali...ker jim bo tvoj način življenja všeč in blizu...ne pa da jih zdaj bolj ali manj s temi copy paste posiljuješ...nahecan od lastnega ega pa še verjameš da jim hočeš pomagat Dobri komentarji XYZ, Bogdan. Ja, jaz sem že eden izmed tistih, ki so se malo umaknili. V tej poplavi kopiranih prispevkov nimam pojma, kakšno je sploh Agepejevo mnenje. Agape, mogoče pa sploh ni švoh ideja, da kopiraš vse svoje copy/paste lepo v tole tvojo temo. Haha, Tantra, ko ejakulira! Mogoče najboljša pripomba na LF letos! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 ti kr...najboljš da ga z macolo usred čela tresneš pa še kako kajlo za ziher prej na čelo nastavi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 To ni lepo. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 daj kaki link poišči...da vidim če je res tak hudo...kot se mi zdi da je www.hitmewithmacolaplease.org Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 15. junij 2009 Prijavi Deli 15. junij 2009 Identitet članov foruma se ne razkriva. -)ka ti to meni zdaj...kake identitete...si blesav al kaj ti je pa nea totih tvojih postov nonstop spreminjaj...go with the flow Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 Ha, ha, ha. Spremembe so edina stalnica v RL. -)obvladaš...ni kaj ...sam ne vem kaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 no ja...zdaj vsaj vem česa ne obvladaš....lastnega ega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 ja khm...saj ne morejo drugi zate tega delat...česa sam nisi zmožen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 se mi je zdelo da sem te malo premalo citiral...ker si itak vse pobrisal...kar si napisal....hvala bogu....da še drugi nea vidijo....kak si si bogi ajd tantrič...be kul Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 Pizda no, a je res tako težko stati za svojimi besedami ? Poveš, kar poveš, pa je...v nasprotnem primeru citiraš raje druge oz. kopiraš raznorazna besedičenja drugih (wikipedija je "dober" vir, npr.)ali pa vseeno kaj napišeš, pa potem raje zbrišeš, saj -nisi dovolj dober ...mogoče malo samozavesti downloadat ? Dobri komentarji XYZ, Bogdan. Ja, jaz sem že eden izmed tistih, ki so se malo umaknili. V tej poplavi kopiranih prispevkov nimam pojma, kakšno je sploh Agepejevo mnenje. Agape, mogoče pa sploh ni švoh ideja, da kopiraš vse svoje copy/paste lepo v tole tvojo temo. Haha, Tantra, ko ejakulira! Mogoče najboljša pripomba na LF letos! Ma ja, saj po eni strani bi marsikdo lahko bil hvaležen vsakovrstnim trol-om, spam-erjem in dvojnim (oz. x-ojnim) nick-om...saj človeka rahlo mine pisarjenje po forumih, kar ni vedno slabo, hehe...čeprav moram priznati, da tu in tam ali celo tu in tu prav rad vskočim v kakšno debato,kar ne morem reči za neprekinjene samogovore. Jebi ga... to je dvoreznost ideala demokracije...pustiš ljudem vsakovrstno svobodo in te posiljujejo, npr. verbalno, brez prestanka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 Pizda no, a je res tako težko stati za svojimi besedami ? Poveš, kar poveš, pa je...v nasprotnem primeru citiraš raje druge oz. kopiraš raznorazna besedičenja drugih (wikipedija je "dober" vir, npr.)ali pa vseeno kaj napišeš, pa potem raje zbrišeš, saj -nisi dovolj dober ...mogoče malo samozavesti downloadat ? Ma ja, saj po eni strani bi marsikdo lahko bil hvaležen vsakovrstnim trol-om, spam-erjem in dvojnim (oz. x-ojnim) nick-om...saj človeka rahlo mine pisarjenje po forumih, kar ni vedno slabo, hehe...čeprav moram priznati, da tu in tam ali celo tu in tu prav rad vskočim v kakšno debato,kar ne morem reči za neprekinjene samogovore. Jebi ga... to je dvoreznost ideala demokracije...pustiš ljudem vsakovrstno svobodo in te posiljujejo, npr. verbalno, brez prestanka. Zdaj te pa ne štekam. Ne stojim za svojimi besedami? Kako pa to? Spamer, dvojni nick?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 Zdaj te pa ne štekam. Ne stojim za svojimi besedami? Kako pa to? Spamer, dvojni nick??Mislm, da ni mislu tebe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Agape 16. junij 2009 Prijavi Deli 16. junij 2009 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.