Skoči na vsebino

Zdravilci

xyz

Recommended Posts

Kot sem uspel zapaziti, je tu, na forumu, prisotnih kar nekaj ljudi, ki se ukvarjajo z alternativnim/ezoteričnim/energetskim (itd., kakorkoli že to poimenujemo) zdravljenjem oz. hodijo sami (ali so hodili) k tovrstnemu zdravilcu. V mislih nimam reči, kot masaže, akupunktura, psihoterapije ipd., temveč bolj načine, katerih učinkovitost je težko dokazljiva oz. nedokazljiva. Sam sem predvsem mnenja, da znajo biti tovrstne metode sicer učinkovite, a da esenca njih učinkovitosti ni v zdravilcu, temveč v pacientu samemu in da je zdravilec zgolj ta, ki v pacientu vzbudi določene mehanizme, ki spet omogočijo potrebnim spremembam, da odpravijo bolezni oz. bolje rečeno -blokade. Glede na to sem obenem mnenja, da bi bilo od omenjenih zdravilcev pošteno in za pričakovati, da paciente predvsem naučijo samozdravljenja in jim ne nudijo možnosti, da pacienti postanejo od njih odvisni. V nasprotnem primeru so njih usluge dvorezen meč, ki na nek način ohranja pacienta bolnega v primeru, da ne hodi bolj ali manj redno k zdravilcu... na temu mestu bi bila morda celo primerna primerjava s parazitskimi življenjskimi vrstami, za katere je rečeno, da funkcionirajo tako, da svojega gostitelja konstantno ohranjajo na robu preživetja. Ne da bi bilo s tem kaj narobe, a zdravljenje to seveda ni, temveč bolj neke vrste simbioza (ti meni denar, jaz tebi samozavest).

Seveda bi me zanimala Vaša mnenja na to tematiko, dragi so-člani x;)x

lp,

x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 51
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

sam mal za premišljevat.

Placebo.Tableta brez nobenih "zdravilnih" učinkov, samo topla beseda doktorja in zagotovilo, da bo zdravilo pomagalo.

Na internetu je bilo objavljenih malo morje rezultatov, v spominu imam 54%-60%učinkovitost tablete.

To bi po domače pomenilo, da od 100 ljudem, je skoraj 60ljudem pomagala dobra beseda in zaupanje v tretma.

Nadalje, odpira se vprašanje do kod si človek sam sebi škoduje in kako si sam sebi pomaga.

Meja med sugestijo in pravilno diagnozo je tanka.

Še nosorog je govoril o nekem polju, kjer lahko opaziš v "matrici" kam bodo rastline rastle in kako si človek sam sebi ustvari pogoje za bolezen.

Tukaj pa se prikaže pojav žalostne sosede in njene najboljše prijateljice, ki ji ob kavici svetuje in tolaži.

Pa ne pozabimo tistih nerazumljenih raziskav, ko so človeka hipnotizirali in mu na roko postavili "razbeljeno železo".Na koži so se mu pojavili mehurji, pa čeprav je bilo železo na nenormalni sobni temperaturi. Pa še tukaj urbana legenda o možu, ki se je zaklenil v hladilnik tovarne in umrl zaradi podhladitve, a glej ga zlomka.Ravno takrat se je hladilnica pokvarila in zmrznjenega moža so dobili v kotu začudeni mehaniki.

Vse te sugestije mečejo na vse zdravilce slabo luč.

Sam če ti pomaga, pomaga.

Jzt pa sam to vem, da je calivita/herbalife nateg. fajn nateg.

protestno masturbira na marsino sliko.

Saj to je to... kot zdravilec ima človek možnost, da "pacientu" s primeri dokaže, da je sposoben zdraviti samega sebe. Jasno, da je lahko feedback soljudi pogosto veliko vreden, konec koncev je "duhovni učitelj" vseprisoten, oseben in neoseben hkrati (o.k., to je sedaj morda malo izven teme), a dejanjsko si z raznoraznimi verovanji sami ustvarimo vsa mogoča psihofizična stanja, ki lahko povzročijo določene fizične efekte. Da pa si človek kot zdravilec lasti "copyright" nad določenimi sposobnostmi, se mi zdi neprimerno; v veliko večjo korist bi bilo demistificiranje tehnik.

Pravzaprav gredo ljudje po tovrstni 'feedback' (zdravljenje oz pomoč) v smislu: pokaži mi nekaj kar bo spremenilo moje stanje na boljše. Verjamejo, da se jim stanje lahko spremeni na boljše, ampak ob pomoči še nekoga drugega. (In 'zdravitelj' le ohranja tovrstno pozornost.. in stanje se normalizira.)

Ampak v bistvu so v sebi zanikali, da SAMI lahko spremenijo na boljše. In to že pri vzroku za svoje stanje. Seveda ne zavestno..

Zgleda da so tovrstne socialne interakcije tu zato, da nam pokažejo, da smo vseeno sami kreatorji toka našega življenja. Nekateri za takšno spoznanje potrebujejo par let, nekaterim je ena izkušnja dovolj.. vsakemu pač svoje.

Če bi 'zdravilec' že v štartu pojasnil npr.'pacientu', da je vse odvisno od njega in njegove pozornosti.. hm vprašanje kakšen bi bil efekt. :inocent:

Kot sem uspel zapaziti, je tu, na forumu, prisotnih kar nekaj ljudi, ki se ukvarjajo z alternativnim/ezoteričnim/energetskim (itd., kakorkoli že to poimenujemo) zdravljenjem oz. hodijo sami (ali so hodili) k tovrstnemu zdravilcu. V mislih nimam reči, kot masaže, akupunktura, psihoterapije ipd., temveč bolj načine, katerih učinkovitost je težko dokazljiva oz. nedokazljiva. Sam sem predvsem mnenja, da znajo biti tovrstne metode sicer učinkovite, a da esenca njih učinkovitosti ni v zdravilcu, temveč v pacientu samemu in da je zdravilec zgolj ta, ki v pacientu vzbudi določene mehanizme, ki spet omogočijo potrebnim spremembam, da odpravijo bolezni oz. bolje rečeno -blokade. Glede na to sem obenem mnenja, da bi bilo od omenjenih zdravilcev pošteno in za pričakovati, da paciente predvsem naučijo samozdravljenja in jim ne nudijo možnosti, da pacienti postanejo od njih odvisni. V nasprotnem primeru so njih usluge dvorezen meč, ki na nek način ohranja pacienta bolnega v primeru, da ne hodi bolj ali manj redno k zdravilcu... na temu mestu bi bila morda celo primerna primerjava s parazitskimi življenjskimi vrstami, za katere je rečeno, da funkcionirajo tako, da svojega gostitelja konstantno ohranjajo na robu preživetja. Ne da bi bilo s tem kaj narobe, a zdravljenje to seveda ni, temveč bolj neke vrste simbioza (ti meni denar, jaz tebi samozavest).

Seveda bi me zanimala Vaša mnenja na to tematiko, dragi so-člani x;)x

lp,

x

xyz, da nisi ti iz Ministrstva za bolane, tistga, kjer določajo kaj sploh spada v zdravilstvo :onfire:

Po tvojem bi zdravilcev sploh ne rabli, bi kar odprli šole za bolnike. Nekaj podobnega kot podiplomske psihološke …

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

Guest Agape
x:)x Zdravilca spoznaš po načinu plačila....če sprejema prostovoljni dar, potem je na dobri poti, da postane Zdravilec...prvo, pa mora sebe pozdravit skozi Boga... :2src:

x:)x Zdravilca spoznaš po načinu plačila.... če sprejema prostovoljni dar,potem je na dobri poti, da postane Zdravilec...prvo, pa mora sebe pozdravit skozi Boga... :2src:

A seveda, če sprejema prostovoljni dar, potem goljufa državo za davke. Mi pa smo država.

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

xyz, da nisi ti iz Ministrstva za bolane, tistga, kjer določajo kaj sploh spada v zdravilstvo :onfire:

x?x

Po tvojem bi zdravilcev sploh ne rabli, bi kar odprli šole za bolnike. Nekaj podobnega kot podiplomske psihološke …

Očitno nisi bral dovolj pozorno. Nisem pisal o tem, da bi zdravilcev ne potrebovali, temveč o pristopu, ki ga le-ti uporabljajo x;)x

Zgleda da so tovrstne socialne interakcije tu zato, da nam pokažejo, da smo vseeno sami kreatorji toka našega življenja. Nekateri za takšno spoznanje potrebujejo par let, nekaterim je ena izkušnja dovolj.. vsakemu pač svoje.

Res, zna pa biti težavno, če te skuša nekdo ohranjati v veri, da ga potrebuješ x:Dx

Če bi 'zdravilec' že v štartu pojasnil npr.'pacientu', da je vse odvisno od njega in njegove pozornosti.. hm vprašanje kakšen bi bil efekt. :inocent:

Dobro vprašanje... mogoče bi si poiskal nekoga drugega, ki bi znal zadevo pošteno mistificirati...

ne, ne vem... vsekakor je taktnost pri takšnih posegih na mestu; biti poznavatelj strategije v oziru na človeško psiho...

če bi npr. duhovnik najprej pošteno opral možgane svojih novopečenih podanikov,

da bi v zanosu ponavljali njegove besede in gibe

in jim kmalu zatem povedal, da so ovce, ker to hočejo biti in jih je zgolj učil račjega plesa ("račke"),

bi ga eni verjetno linčali, drugi pa bi se naučili lekciji in bi bili hvaležni x:Dx

Po moje je potrebno oboje... Včasih so ljudje že tolk uničeni, bolni, povoženi, da v tisti situaciji niti nimajo energije kej sami s sabo narest. Takrat je neposredna pomoč zdravilca sigurno dobrodošla. Recimo, da je to neka energetska prva pomoč. Na dolgi rok pa je seveda jasno, da brez spremembe načina življenja, mišljenja, ozaveščanja itd. ni možna neka trajna izboljšava zdravja - in zdravilčeva naloga bi po moje bla, da ko se "pacient" mal okrepi in stabilizira, ga potem predvsem usmerja v to, da začne vedno bolj delat sam na sebi. Motiv pravega zdravilca bi po moje mogu bit ravno v tem, da pacientu pomaga pridet do stanja, da ga le-ta neha potrebovat.

Po moje je potrebno oboje... Včasih so ljudje že tolk uničeni, bolni, povoženi, da v tisti situaciji niti nimajo energije kej sami s sabo narest. Takrat je neposredna pomoč zdravilca sigurno dobrodošla. Recimo, da je to neka energetska prva pomoč. Na dolgi rok pa je seveda jasno, da brez spremembe načina življenja, mišljenja, ozaveščanja itd. ni možna neka trajna izboljšava zdravja - in zdravilčeva naloga bi po moje bla, da ko se "pacient" mal okrepi in stabilizira, ga potem predvsem usmerja v to, da začne vedno bolj delat sam na sebi. Motiv pravega zdravilca bi po moje mogu bit ravno v tem, da pacientu pomaga pridet do stanja, da ga le-ta neha potrebovat.

Se strinjam s povedanim. Tudi sicer dober point glede "energetske prve pomoči". :palec: x:Dx

... Sam sem predvsem mnenja, da znajo biti tovrstne metode sicer učinkovite, a da esenca njih učinkovitosti ni v zdravilcu, temveč v pacientu samemu in da je zdravilec zgolj ta, ki v pacientu vzbudi določene mehanizme, ki spet omogočijo potrebnim spremembam, da odpravijo bolezni oz. bolje rečeno -blokade. Glede na to sem obenem mnenja, da bi bilo od omenjenih zdravilcev pošteno in za pričakovati, da paciente predvsem naučijo samozdravljenja in jim ne nudijo možnosti, da pacienti postanejo od njih odvisni. V nasprotnem primeru so njih usluge dvorezen meč, ki na nek način ohranja pacienta bolnega v primeru, da ne hodi bolj ali manj redno k zdravilcu...

se podpisem. xyesx :palec:

(tocno tako je; ko sem svetovala na liniji, sm bla blazno trazhena in imela par *strank*, ki so navalile name, k se je "vse uresnicl", pa so potem klicale ze za navadne banalnosti, pa tud zato ker reve niso imele prijateljic, ki bi jim lohk zaupale, pa so tako strasno drag denar (od katerga sem jaz dobila zaljivo smesen %) stran metale, no in so mi pol rekli, da kok gud in vse - pac kao kaksna carica pa to... Jaz pa se nisem strinjala, sm rekla, da to ni dobr zame, ker je to odvisnost. Tko da sm eni morala prepovedat, da me se klice. x:o)x (po tem, k sem se ji najprej sam izogibala in ko je klicala, so rekli *sodelavci*, da me ni... in meni kazali podobe, ces ce sm malo usekana - kao namest da bi pac minute rajs shtepala...)...

pa se kdaj, tud kasnej, ko je kdo prakticno postal odvisen od mojga supporta, tko da kar si napisal absolutno drzi).

Itak da je dober mojster oni, ki prebudi posameznikovo sposobnost samozdravljenja.

Vendar je pa res, da vcas pac potrebuje clovek lahko mal dodatne podpore itd., skratka moje razmisljanje lepo ubesedi Dayo spodaj:

:palec:

ps: najbrz si namenoma dal v duhovnost, xyz, a ne? x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

mah, tega iz rokava nebroj. x;)x

saj sm pisala o tem (ne spomnim se v katerih temah, morda v kateri od *eticnih tem* x:)x)

Moram se dodat pri zgornjem primeru, da je to bla mlada izobrazena in inteligentna zenska, zelo dojemljiva in duhovita, samokriticna in samorefleksivna - in ne kaksna norica ali zelo naivna zenska oz. kak "psihic".

Zelo pomembno je postopati eticno, z *Bogom* in v *Bogu*. Moras bit cist - in s tem ne mislim nujno da ne smes prizgati cigarete. x;)x

Naletis na vec stopenj, ki te vse bolj nadgrajujejo lohk, ali pa te vse bolj pogrezajo.

Ni mi prevec prijetno o tem govort, a vseeno; nekateri, ki sem jih poznala ali celo z njimi delala, so bodisi ze umrli, nekaj pa jih je pristalo po raznih ustanovah za dusevne bolezni. To ni rekla/kazala, je iz prve roke.

Ne trdim, da je to vzrok, niti ne trdim da je povezava, vendar si seveda nisem mogla kaj, da ne bi pomislila na razne variante jina in janga in druge.

Stevilni drugim prodajajo in prenasajo svoje vzorce (zelo nezdrave).

Eden od primerov: ena sicer zelo dobra astrologinja (po znanju in izkusnjah s tem, tudi z ljudmi je znala ravnat) - pa je pri meni izgubila vse simpatije oz. vse plus pike, ko sem jo po defoltu slisala govort, kako raznim strankam svetuje locitev in je nezavedno projicirala svojo situacijo na strankino (ker je bla sama locena na grd nacin oz. moz jo je izkoriscal). In so bli pol -ce zbanaliziram- "vsi deci slabi".

Tako da mors bit mocen in pr seb in stoprocentno pravicen in brezgrajen.

Eno zensko so grdo izkoriscal: vsak dan je dejansko klicala, tile so ji pa kradli denar.

Ko sem prisla delat, so mi povedali zanjo, pa jim nisem verjela, da dejansko vsak dan klice.

No in so jo potem posiljal kamilce kuhat, pa je bla vmes na liniji itd., skratka, jim je nastepala ure in ure.

Nekoc je seveda nabasala tud name (kot je bil kdo frej oz. po vrsti), ampak sm jo kar hitr *napizdila* in rekla: kaj niste ze vceraj klicali? Kaj bi pa lahko bilo dons drugace? x:)x Pejte ven, poklicte prijateljico itd. in na svidenje.

je pa hecno, ker ni pol nikol vec mene hotla. x:o)x

meni je blo prav - ker nisem hotla podpirat natega.

Je pa bla potem cela frka, ker zenska ni mogla placat! x:o)x

Tako da nas je vse (tud mene, ki sem bla proti!) potem drago stala - namest obratno - kot so si zamislil (ker so nam vsem brez izjeme trgali pri placah).

Tega sm vidla/dozivela tolk, da se mi je potem zagabl nadalje to delat (na linijah - 090 - to je blo cist na zacetku, ko so ravno uletele), pa ceprav sem jaz sama delala po svoji vesti in kul - pac nisem mogla delovat v takem okolju.

Tudi zdravilci/terapevti/svetovalci/... s(m)o ljudje in pac moras bit zelo zavesten, to ni hec.

Prestevilni pa delajo na odvisnost (saj rajsi kasirajo kontinuirano, kot pa prodajo svoje zlato jajce, ki ga tako skbrno cuvajo, kar je neumno - on sam ne bo imel nic manj zato, kvecjemu vec xDDx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xyz, da nisi ti iz Ministrstva za bolane, tistga, kjer določajo kaj sploh spada v zdravilstvo

x?x

Očitno nisi bral dovolj pozorno. Nisem pisal o tem, da bi zdravilcev ne potrebovali, temveč o pristopu, ki ga le-ti uporabljajo x;)x

Res, zna pa biti težavno, če te skuša nekdo ohranjati v veri, da ga potrebuješ x:Dx

Sem mal nerodn napisal. Pa tudi naj bi bil prej predlog kot pa očitek. Nekdo, ki ga doma niso naučili, marsikaj ne ve...

Ko govoriš o pristopu, misliš menda predvsem bioenergetike. Potem vem, da ne misliš splošnih zdravilcev, ki gredo tudi bolj na vzroke in preučenje patoloških navad.

Problematika je pa tako individualna, da se ne da kar povprek rečt, koga kdo rabi.

Problematika je pa tako individualna, da se ne da kar povprek rečt, koga kdo rabi.

sej najbrz je to razlog (al pa vsaj eden od) za odprtje te teme. x:)x

Picasso

Ni mi prevec prijetno o tem govort, a vseeno; nekateri, ki sem jih poznala ali celo z njimi delala, so bodisi ze umrli, nekaj pa jih je pristalo po raznih ustanovah za dusevne bolezni. To ni rekla/kazala, je iz prve roke.

Sem tudi sam imel priložnost spoznati par ljudi, ki so kasneje "pristali" na omenjenih ustanovah,

pa smo imeli poprej pogovore oz. so včasih prišli k meni po nasvet, ampak, kot se zdi,

je marsikdo prekinil stik z menoj, saj me niso mogli emocionalno "cuzat" x:Dx ,

dal sem jim pač različne nasvete kot možnosti, kako pristopiti k situaciji, seveda glede na lastne, omejene izkušnje

in prav zato, ker sem teh omejitev zavedal, jim nisem nudil neke svete, absolutne rešitve, kot so izgleda pričakovali...

bolj pomoč k samopomoči, kar pa je seveda proces in ne ekspres recept

in v tem procesu se nahaja vsak, saj, koliko se lahko človek sploh nauči v npr. 100 letih ?

Stevilni drugim prodajajo in prenasajo svoje vzorce (zelo nezdrave).

Eden od primerov: ena sicer zelo dobra astrologinja (po znanju in izkusnjah s tem, tudi z ljudmi je znala ravnat) - pa je pri meni izgubila vse simpatije oz. vse plus pike, ko sem jo po defoltu slisala govort, kako raznim strankam svetuje locitev in je nezavedno projicirala svojo situacijo na strankino (ker je bla sama locena na grd nacin oz. moz jo je izkoriscal). In so bli pol -ce zbanaliziram- "vsi deci slabi".

Tako da mors bit mocen in pr seb in stoprocentno pravicen in brezgrajen.

Menim, da je biti objektiven nemogoče, tudi prav zaradi reči, katere omenjaš,

lahko pa se človek vsaj zaveda lastne subjektivnosti in vedno ohranja nek dvom, neko rezervo

oz. da "pacientu" oz. človeku, kateremu se npr. nasvet deli, vedeti, da to ni nujno tista edinstvena rešitev

oz. sploh ni nujno, da je rešitev. Ampak, ja, premnogi rabijo občutek, da je sogovornik 100% samozavesten,

občutek mame, mamice; prav tu leži menda recept za uspešnost premnogih t.i. gurujev

in ne le teh, tudi recept za uspešnost premnogih pop-zvezd x:Dx

Eno zensko so grdo izkoriscal: vsak dan je dejansko klicala, tile so ji pa kradli denar.

Ko sem prisla delat, so mi povedali zanjo, pa jim nisem verjela, da dejansko vsak dan klice.

No in so jo potem posiljal kamilce kuhat, pa je bla vmes na liniji itd., skratka, jim je nastepala ure in ure.

Nekoc je seveda nabasala tud name (kot je bil kdo frej oz. po vrsti), ampak sm jo kar hitr *napizdila* in rekla: kaj niste ze vceraj klicali? Kaj bi pa lahko bilo dons drugace? x:)x Pejte ven, poklicte prijateljico itd. in na svidenje.

je pa hecno, ker ni pol nikol vec mene hotla. x:o)x

meni je blo prav - ker nisem hotla podpirat natega.

Je pa bla potem cela frka, ker zenska ni mogla placat! x:o)x

Tako da nas je vse (tud mene, ki sem bla proti!) potem drago stala - namest obratno - kot so si zamislil (ker so nam vsem brez izjeme trgali pri placah).

Odličen primer, x:Dx x:Dx , hehehe, sploh zaključek... ma ne, takole se medsebojno nategovat nikamor ne pelje x:Dx

Ko govoriš o pristopu, misliš menda predvsem bioenergetike. Potem vem, da ne misliš splošnih zdravilcev, ki gredo tudi bolj na vzroke in preučenje patoloških navad.

Nisem ciljal na določeno zvrst prakse, temveč na določen način, ki npr. pacienta ohranja odvisnega od zdravnika oz. zdravilca...

to se najde, ja, tudi pri hišnemu zdravniku, če ne celo zelo pogosto x;)x

Guest Agape
A seveda, če sprejema prostovoljni dar, potem goljufa državo za davke. Mi pa smo država.

za prostovoljni dar greš na občino po dovoljenje in je s tem regulirano...dobiš-ne dobiš...

samo cerkve imajo po ustavi že to zagotovljeno...ostali lahko zaprosijo za dovoljenje.... xDDx

za prostovoljni dar greš na občino po dovoljenje in je s tem regulirano...dobiš-ne dobiš...

samo cerkve imajo po ustavi že to zagotovljeno...ostali lahko zaprosijo za dovoljenje.... xDDx

Zanimiva informacija... če je temu res tako, potem celotna situacija v zvezi s cerkvijo še dodatno "smrdi" x:Dx

sej najbrz je to razlog (al pa vsaj eden od) za odprtje te teme. x:)x

Nekateri res ne vedo, kaj naj naredijo, tako so zarili v enosmernico. Zato je prav, da psihologi ne dajejo nasvetov, ampak naučijo osebo samo odločat, pa četud kdaj narobe. To ne dela odvisne.

Če pa eden drug začne mislit za tebe in ti daje nasvete, pa bo ena rešitev prinesla nov problem, ki ga sicer ne bi bilo, pa spet ne vedo naprej.

---

Drugo je to, ja… da četudi so vzroki v psihi, pa so se že preveč manifestirali, rabiš morda druge vrste pomoči, pa brez sortiranja v glavi vseen ne bo šlo. Eden bo repariral simptom, drug bo dal energijo, tretji ga bo učil lovit ribe, če bo lačen… Stari padri so to še znali nardit vse sami v eni osebi; novi pa se koncentrirajo samo na eno, ali bioenergijo, al´zeliščarstvo, ali homeopatijo al šraufanje kosti… To mi ni všeč, da so se prov naši ZDRAVILCI tko oddaljil od celostnega zdravljenja. Potem pa trdijo, da bioenergetik zdravi celostno – saj ni res. Potem bi moral drugega tudi naučit, da ne bo delal istih napak, drgač bo spet zbolel. Saj že v bibliji tko piše, da zdaj sem te pozdravil, in glej da ne boš grešil naprej, da se ti ne bo godilo še hujše…

Nisem ciljal na določeno zvrst prakse, temveč na določen način, ki npr. pacienta ohranja odvisnega od zdravnika oz. zdravilca...

to se najde, ja, tudi pri hišnemu zdravniku, če ne celo zelo pogosto x;)x

Zdravniki delajo na drug način odvisne. Dajo jim zdravila, ki jih mora pacient jemat redno ipd. Pa zavarovalnica plača, to tudi. Ko pa plačaš sam keš, pa pričakuješ, da boš nekaj za to dobil.

Zdravilci pa delajo odvisne s tem, da se delajo bogove, ko v svoji neizobraženosti in potrebi uveljavljanja posplošujejo nekatere zadeve… način prepričevanja.

Drgač so pa to tudi ljudje sami, ki so predisponirani za odvisnost.

Daj nehaj mutit, posplošuješ.

Je še vedno vprašanje ali se gre za neprofitno društvo ali ne. Pa seveda za statut društva, ne moreš odpret neko svetovalnico, če nisi za to izobražen.

Pod svetovanje/ na fakturah, se spravi kar kj. -)

Iz društva se casch vleče preko dnevnic, kilometrine/ potnih nalogov, avtorskih, svetovalnih pogodb, ...

Dober računovodja, v kolker gre za društvo s kar nekaj priliva, porihta vse, kot mora biti. -)

Kakor komu.. he he

Dobro vprašanje... mogoče bi si poiskal nekoga drugega, ki bi znal zadevo pošteno mistificirati...

ne, ne vem... vsekakor je taktnost pri takšnih posegih na mestu; biti poznavatelj strategije v oziru na človeško psiho...

:palec:

x:)x Zdravilca spoznaš po načinu plačila....če sprejema prostovoljni dar, potem je na dobri poti, da postane Zdravilec...prvo, pa mora sebe pozdravit skozi Boga... :2src:

Vsi smo na tej poti.. in čisto vsak je na nek način zdravilec, saj vsak zdravi v prvi vrsti sebe. Po tem bi jaz spoznala 'zdravilca'.

Drgač so pa to tudi ljudje sami, ki so predisponirani za odvisnost.

To je tudi res, ja... prelaganje odgovornosti. V smislu "povej mi, kaj je narobe z mano in kako naj to pozdravim"...

To je tudi res, ja... prelaganje odgovornosti. V smislu "povej mi, kaj je narobe z mano in kako naj to pozdravim"...

no ja...je pa res...da sebe prepoznavamo preko drugih...prepoznanje in spoznanje...pa itak samo po sebi umevno vodi k ozdravitvi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...