pokowc 19. oktober 2002 Prijavi Deli 19. oktober 2002 zanima me, kaj je treba nardit pred tem datumom a se osebnost takrat naj bi spremenila čemu obstaja tale praznik Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 20. oktober 2002 Prijavi Deli 20. oktober 2002 Predvsem Halloween ni naš praznik, ampak je uvožen iz ZDA, tako kot Valentinovo. Pri nas je tradicija Vseh svetov, ali pa Dneva mrtvih. Jaz se prav nič ne navdušujem nad tem, da naše navade amerikaniziramo. Nasprotno, zavzemam se za to, da naše, morda tudi že nekoliko pozabljene, ponovno oživimo. Kdor ponižuje se sam, podlaga je tujčevi peti. bigm Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 20. oktober 2002 Avtor Prijavi Deli 20. oktober 2002 dobr povedu si, hmmm Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 20. oktober 2002 Prijavi Deli 20. oktober 2002 Bravo bigm! Ko gledam pa kostume, moram reči, da so prav zanimivi. Ob noči čarovnic se vedno spomnim na salemske procese. Na 1. november pa je praznik Vseh Svetih. Po 45 je ta praznik postal Dan mrtvih. lp Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 20. oktober 2002 Prijavi Deli 20. oktober 2002 1. november je 'močan' dan...Poznam nekaj ljudi, ki so rojeni na ta dan in so mi fascinantni!!CAt Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 20. oktober 2002 Avtor Prijavi Deli 20. oktober 2002 jah in kaj potem so tile ljudje tisti dan veseli ali bolj spominko razpoloženi,Hmm Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 21. oktober 2002 Prijavi Deli 21. oktober 2002 Noc carovnic. Izvira iz nekega keltskega verovanj, na zalost je to tako skomercializirano, da ni omembe vredno. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. oktober 2005 Prijavi Deli 22. oktober 2005 Osvezujem tole zapraseno temo, ker se bliza tale datum, bomo kaj dodal najbrz. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Fairy 22. oktober 2005 Prijavi Deli 22. oktober 2005 Halloween je dan na katerega nas pred prvim novembrom obiščejo mrtvi oz. temne sile pred katerimi se moramo skriti. Zato se namaskiramo da ubežimo temnim silam. Najbolje, da se jim pridružimo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 22. oktober 2005 Prijavi Deli 22. oktober 2005 Zahodna oblika tega praznika izhaja iz starodavnih praznovanj, s katerimi so se keltska plemena 1. novembra, na dan svojega novega leta, poslavljala od poletja in pripravljala na začetek dolge, temne in hladne zime. Slednjo ljudje povezujemo s smrtjo, zato naj bi na večer 31. oktobra zemljo obiskale duše umrlih in povzročile številne nevšečnosti, od ustrahovanja ljudi do ogrožanja živine. Da bi se jih ubranili, so Kleti na ta večer kurili kresove in se ob njih zbirali oblečeni v kostume iz živalskih glav in kožuhov. Podobna obredja so se ohranila tudi kasneje v krščanstvu, le da so sedaj na dan 'vseh svetih' častili svetnike in mučenike, živalske kostume pa so nadomestile preobleke v svetnike, angele in hudiče. Kasnejši razsvetljenski Zahod je z demistifikacijo prazniku halloween dodal še celo vrsto drugih prikazni, ki so kot maske na ta večer strašile ljudi. Slovenci danes iz bogate zbirke različnih strašil najraje uporabljamo le eno – to so čarovnice. www.radiostudent.si Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 22. oktober 2005 Prijavi Deli 22. oktober 2005 Samhain...keltski praznik, 31 oktober. takrat je nebo odprto in duše pridejo na zemljo.takrat je lažja komunikacija s duhovi naših prednikov. Lažje potovanje med svetovi takrat se tudi prerokuje. Na Irskem, sveče na oknih pomagajo usmerjati duhove prednikov in ljubljenih oseb, da gredo domov. Ob cestah in poteh so zažgali jabolka za duhove, ki so se izgubili al pa niso imeli potomcev, da bi skrbeli zanje. če je na ta dan ostalo kaj pridelkov na polju njivah so jih pustili tam nedotaknjene, namenjeni so bili duhovom Narave. potem na ta dan se prerokuje. ko so zakurili kresove- bonfires, so vanj vrgli obrane kosti, za zdravo živino. potem v ogenj so vrgli tudi kamne na katere so prehodno napisali ime. drugi dan so z teh kamnov prerokovali. Samhain pomeni konec poletja. začenja se temna polovica leta. čaščenje Temne Matere in Temnega Očeta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 22. oktober 2005 Prijavi Deli 22. oktober 2005 Helou vin Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 22. oktober 2005 Prijavi Deli 22. oktober 2005 ma ja...to je v bistvu čist slovenski praznik Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 happy halloween (letos sva si omislili mini bučo, ker lanska je bila nekam ogromna v primerjavi z najinim stanovanjem - sva jo komaj na balkon stlačili... za drugo leto pa bova morda raje izbrali večje stanovanje ) Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Tole je pa moj najljubši osebni praznik. Čestitam tudi ostalim kolegicam Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 http://www.okraski.com/images/Noc_carovnic/Image-04.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Ma jz se že ceu dan z metlo okol vozm, pa me noben policaj noče ustavt! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 cosma (in ostale, ki praznujete danes pomemben osebni praznik)--> (kolk mam lepo bučo ... jo skoz hodim gledat ) Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 happy halloween (letos sva si omislili mini bučo, ker lanska je bila nekam ogromna v primerjavi z najinim stanovanjem - sva jo komaj na balkon stlačili... za drugo leto pa bova morda raje izbrali večje stanovanje ) heeej, sem se odlocla, da je tud moj... (osebni rpaznik) 31.10.... iste cifre, pa dbest (moje najljubse) obdobje. pa sploh, barve, tele buche, svece not...sem se peljala prejle dam mim enih vasick, pa je blo tolk dbest, ko so pri tolkih hisah imeli tele buce. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 cosma (in ostale, ki praznujete danes pomemben osebni praznik)--> (kolk mam lepo bučo ... jo skoz hodim gledat ) Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 heeej, sem se odlocla, da je tud moj... (osebni rpaznik) 31.10.... iste cifre, pa dbest (moje najljubse) obdobje. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 aja trapa!!!! jaz pa civkam, da res, 'sem se odlocla' pa to - v bistvu je pa NOC CAROVNIC!!! valjda da je itak ze moj osebni praznik! zdajle sele postekala! ja: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Katrina 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Hudičji pozdrav vsem čarovnicam in čarovnikom! Citiraj Die Lust ist Sünde, aber die Sünde ist eine Lust. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Hudičji pozdrav vsem čarovnicam in čarovnikom! hvala lepa ... se pridružujem ostalem čarovniškem zboru in ... okoli 00.00 odmetlam proti Kleku Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Tole je pa moj najljubši osebni praznik. Čestitam tudi ostalim kolegicam Čao, kolegica! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.