Ruby72 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 Tele teme pa še nimamo! A kaj roštiljčkate? Če sploh, glede na monsunsko deževje V soboto imam najavljeno mednarodno druščino, kibi s svojimi prehrambenimi zahtevami dala na kolena dobro uigrano kuharsko ekipo, kaj šele mene, ki imam kot pomočnika Velikana , ki ima dve levi roki Japonci, Angleži, Italijani, in Domači , karje pravzaprav super ekipa, ampak:eni ne jejo morskih zadev, eni veganka, eni vegetarjanci, Ruby ne sme glutena,eni nič pernatega, eni ne svinine svinine...., eni na shujševalni, eni samo sitni.... Razmišljam o žaru;- veliko zelenjave, popečenega sira, popečene polente, telečja nabodala in kotleti...- solate, sadna bovla, Bemu, s piknik varijanto še več dela kot s klasično večerjo *Kaj pečete na žaru vi?Kakšen žar imate? Plinski, netite sami ogenj... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 Tele teme pa še nimamo! A kaj roštiljčkate? Če sploh, glede na monsunsko deževje V soboto imam najavljeno mednarodno druščino, kibi s svojimi prehrambenimi zahtevami dala na kolena dobro uigrano kuharsko ekipo, kaj šele mene, ki imam kot pomočnika Velikana , ki ima dve levi roki Japonci, Angleži, Italijani, in Domači , karje pravzaprav super ekipa, ampak:eni ne jejo morskih zadev, eni veganka, eni vegetarjanci, Ruby ne sme glutena,eni nič pernatega, eni ne svinine svinine...., eni na shujševalni, eni samo sitni.... Razmišljam o žaru;- veliko zelenjave, popečenega sira, popečene polente, telečja nabodala in kotleti...- solate, sadna bovla, Bemu, s piknik varijanto še več dela kot s klasično večerjo *Kaj pečete na žaru vi?Kakšen žar imate? Plinski, netite sami ogenj... Hudo Kadar mamo pr nas piknik varianto, delajo vsi povabljeni. Pika. Razen, kadar crkljam svojo družino. Žar je dobra stvar. Žar je klasični, na oglje, drva. Žar je uporabna stvar. Zadnjič je žena kuhala kavo na žaru. Na morju sem zakuril žar, da smo se pogreli, ker nas je zeblo. Včasih na žaru tud kej spečem. Se da. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 O, nisem vedela, da imamo to soboto pojedino Žar itaq zakon čez poletje, se ga naužijem za čez zimo, ko samo v mislih okušam vonj. ribice, meski, sir, zelenjavo malo popravit z gorgonzolo ali kakim podobnim spackanim sirom, polenta in še enkrat polenta. Krompir mi ni ok na žaru. Gobice so tudi fine.Fine so mi tudi paprike popečene na žaru polnjene z mozzarelo ali kakim drugim sirom-lahko tudi Mb skuta, malce vmešanega česna, sol in poper lahko tudi olive ali pa ne, najbrž bi bile odlične s kako burrato . Lakom lačen.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 Kaj pečete na žaru vi?Kakšen žar imate? Plinski, netite sami ogenj...Uporabljamo plinski žar z ravno plato. Pečemo najrajši klapavice.Uporaba je svinjsko preprosta:Na osebo računamo pol kile školjk klapavic (ker se školjk res hočemo najesti, ne pa sam roke umazati). Neočiščene (se pravi z unim kamnom in belimi črticami vred) školjke rukneš na fejst razžarjen žar. Počakaš slabe 3 min, da se školjke odprejo (lepo razcvetijo), pobereš z žara in uživaš v njihovem pristnem (in ne s česnom zapacanim) okusom. Zraven paše svež bel kruh in paradižnikova solata - ki pa ni muss). Občasno se zrawn pripravi še neka omaka: olivno olje se pogreje (in ne zavre/zažge), dodajo se bele drobtine, premeša, da se malček napnejo in nato zalije s suhim belim vinčkom. Počakaš, da alko izhlapi, potem pa vsak jedec na vsako školjko sproti dodaja žlička omake Božansko za dol past Opozorilo:te školjke izcedijo tok svinjarije (k se zalepi na žar), da le-ta potem neposredno ni uporaben. Zato se še na vroč žar zlije cca pol litra vode (da fejst zacvrči in se svinjarija odlušči), pol se pa s špohtlčkom (oz lopatico) preč postrga (gre lepo fajn preč, ni treba preveč drgnit). Pol je žar pripravljen za novo uporabo. Še en predlog, pa se lahko kak dan prej pripravi in potem hladno je.Na jedca računaš pol kile (to zato, ker se hočeš najest, ne sam mal piknit) inčunov (ali sardel). Očiščene brez glave jih rukneš na razžarjen žar. Počakaš, da se na eni strani hrustljavo zlato zapečejo (za božjo voljo jih med tem NE šlataj ali so že, ker niso in se riba sam mrcvari). Ko so pečene na eni strani, jih z lopatico (ali špohtlčkom) obrni in zapeci do konca. Pobereš, ohladiš, razkostiš (pobereš ven hrbtne kosti). Na olivnem (onem pravem, ne nekem wannabeju) olju zmehčaš (in ne zakuriš, ker je pol zanič) zrezano belo čebulo (razmerje nekako 1:1 glede na ribe, ampak jst dam zmer mal manj čebule od oka). Lepo zmehčani čebuli dodaš suho belo vino, še počakaš, da alko izhlapi, nato še vroče preliješ čez razkostene ribe. Počakaš, da se malček ohladi - do mlačnega. Zdej lahko dodaš (po želji seveda) drobno seckano (mali koščki) rdeče sladke paprike (ni pa muss). Omake mora bit toliko, da so ribe prekrite. Narahlo premešaš. Ohladiš v hladilniku. Najboljše čez noč, da se okusi premešajo in lepo spojijo. Drug dan ponudiš s svežim belim kruhom. Božansko Ena s suhimi razkoščičenimi slivami in panceto. Suhe slive obdaš s panceto - pomagaš z zobotrebci, hrustljavo zapečeš na žaru in še vroče postrežeš. Problem so zobotrebci (al sem pa sam jst tok štorasta). Namesto pancete lahko uporabiš male telečje, zelo tanke, medaljončke - hrustlajo zapečeš. Jst mam spet probleme z zobotrebci Tele slive al pa medaljončki so dobri sam direkt z žara - pol niso več, vsaj men ne Lahko uporabite bruskete - verjamem, da veš, kako se delajo Rada mam še zelenjavo z žara - večinoma pečeno čebulo, cukine, pogojno melancani (jih zmer uničim-ne znam dobr narest, sam rada jih pa jem), češnjevec. Pa da je samo rahlo posoljena s solnim cvetom in ne našopana z vegeto (sej vem, da je ne uporabljaš) ali čim drugim uprašenim Če maš pa dnar in te boli kita za tošalj, se pa lah igraš z jakobovimi pokrovačami, sam plis ne metat gorgozole gor (če že kej, pol se da mozarelo), ampak baje so na maslu (meso ven iz školjk in potem na maslo) najboljše. Osebno še nisem sprobala, so ble neke z gorgonzolo na voljo, sam se jst temu siru izogibam. Provzaprov mam jst dobre izkušnje sam s plinskim žarom, te ogljeni, drveni in na horuk mene živčno delajo. *******A je na ita. koncu še IN Spritz Aperol To je pa men tok Sem pa slišala za Hugo-ta, k mi je interesanten glih zarad bezgovega soka (ga mam še ohoho neporabljene lanske proizvodnje, a ga gre klasično premalo v promet, pa da ga tako levim putem lansiram) *******************o porkaflek, zdele pa berem pa Ljubljanska Plemenita glih gorgonzolo mara Men ima premočan okus, pa bi se tako nežen okus pokrovač prekril. Sicer pa, kakor komu drago Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 Tele teme pa še nimamo! A kaj roštiljčkate? Kaj pečete na žaru vi?Kakšen žar imate? . Oglje, če pa je res veliko časa( beri: pozabiš oglje doma), pa tudi suho dračje in veje .VEDNO na rešetke postavim aluminijaste pladnje za žar, ,da maščoba ne odteka na oglje. Rada imam mlade jurčke ali golobice popečene na žaru. Kadar roštiljamo je skoraj obvezna solata iz pečenih paprik+ peteršilj+ česen..pripravljena že dan prej...aha in mlada čebula, popečena koruza... Naš piknik plac Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 Letos nekaj štrajkamo z roštiljadami. Sicer pa prav posebno aromo, da ne rečem drugače, da stara trta. Letos smo fliknili ven nekaj trte in jo s pridom uporabljaji za kurjavo in za žar. Mi je prav žal vsake grče, ki je v peči zgorela. Dolgo gori in ima močno energetsko vrednost, pa diši prav posebno. Sicer pa oglje ja.Imamo tudi krožnik in gospodič prav uživa v pripravi ciganskih pečenk. (ki nam občanom že pri uhah ven lezejo), samo zdaj bo polno vsega na vrtu, pa bo se tole not zmetalo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 2. julij 2009 Avtor Prijavi Deli 2. julij 2009 ...za božjo voljo jih med tem NE šlataj ali so že, ker niso ... Cookie, You are my Hero!!!! Ko so pečene na eni strani, jih z lopatico (ali špohtlčkom) obrni in zapeci do konca. Pobereš, ohladiš, razkostiš (pobereš ven hrbtne kosti). Na olivnem (onem pravem, ne nekem wannabeju) olju zmehčaš (in ne zakuriš, ker je pol zanič) zrezano belo čebulo (razmerje nekako 1:1 glede na ribe, ampak jst dam zmer mal manj čebule od oka). Lepo zmehčani čebuli dodaš suho belo vino, še počakaš, da alko izhlapi, nato še vroče preliješ čez razkostene ribe. Počakaš, da se malček ohladi - do mlačnega. Zdej lahko dodaš (po želji seveda) drobno seckano (mali koščki) rdeče sladke paprike (ni pa muss). Omake mora bit toliko, da so ribe prekrite. Narahlo premešaš. Ohladiš v hladilniku. Najboljše čez noč, da se okusi premešajo in lepo spojijo. Drug dan ponudiš s svežim belim kruhom. Božansko Tejle zadevi sE po tržaško reče-Sardoni in savor *******************o porkaflek, zdele pa berem pa Ljubljanska Plemenita glih gorgonzolo mara Men ima premočan okus, pa bi se tako nežen okus pokrovač prekril. Sicer pa, kakor komu drago Mah, kar dobro poznam Plemenito Ljubjansko , povsod tišči gorgonzolo , na ribe pa garantirano ne, tako da je tole bp .Poleg tega pri njih ribe odlično peče njen Velikan H V A L A vsem za nasvete in izkušnjeCookie , bruskete z brezglutenskim kruhom ne ginejo , super tole s panceto, sem že delela, pa čisto pozabila, viš- ravno prav , bom telečje medaljončke naredila in s češpljami tudi, so vedno gostje pomlatili do konca. Bravo!V roru bom spekla mlad krompirček, to folk zmeraj obožuje. Rib ne bom tokrat, zaradi plate in mešanja okusov- Velikanu se obrača želodec samo ko pomisli na ribe :xx!: bemusuncežarko Potem bom kakšne sveže gobe poskusila dobit, to pa to, kake jurle al lisičke. Pa sir cacciocavallo malo opečt-to Nat, a pri vas uporabljate tisti pladenj s pokrovom iz litega železa Samo za tako proceduro kuhanja pač plinski žar ne pride v poštev. No, na sanjski terasi pa pride samo tale v poštev,pa še to na skrivš, na srečo smo pod milim nebom- na vrhu. (za kakšno kurjenje na terasibi me oglobili do kosti , vzeli laški potni in nagnali čez -spet mejo ) . Ravno plato pa so v treh letih odlično 'razdelali' Plemeniti Ljubljanski , zraven pa je še mali gorilnik, za kuhanje karfijole in drugih nadvse smrdečih zelenjav. Drugače pa sem imela priliko opazovat roštiljske priprave;- en gospod je po sezoni obrezal in prihranil les od vrtnic , no, nikoli boljšega mesa jedla. Opojen vonj se je širil in dražil nozdrvi.Pa za les od trt tudi vem, da je super zadeva. Pa pace in podobno. Res pa je, da je pri piknik/žaru najlepše druženje, sodelovanje in sploh , tak dober smeh, klepet in sploh Ko smo slavili Zajkino prvo svečko , smo bili resnično ubrana četa, v najkrajšem času se je dooolga miza kar šibila od dobrot Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. julij 2009 Prijavi Deli 2. julij 2009 o porkaflek, zdele pa berem pa Ljubljanska Plemenita glih gorgonzolo mara Men ima premočan okus, pa bi se tako nežen okus pokrovač prekril. Sicer pa, kakor komu drago o porkaflek, zdej bom obveljala za eno plesnivko pa gorgonzole nisem okusila več kot 2 leti, na tko pogosto približno jo jem.Da se ne namaže na ribe in morski živelj pa vem tudi jaz, čeprav sem iz močvirja ...popečeš šampinjone, daš v skledo in dodaš- sol, poper, česen, olivno olje in balzamični kis, pustiš par ur da se marinira. Popapaš. Jaz sem si zdaj zaželela teppanyaki steak mmmnjamnjamnjam.... popečeš česen, na malce oljčka, ko se zapeče, ga umakneš, daš gor zrezek (začinjen po želji), narežeš zelenjado-bučke, šitake, šparglje in jih popečeš, ter pokriješ s pokrovko, malce preliješ s sojino omako-(čez kakih 5min), prav tako zrezek in pečeš še par minut. Zelenjavca mora biti pokrita s pokrovko, da ostane sočna. Dober tek Na koncu se lahko spečejo še jajca, za ljubitelje le teh. ..sicer se mi pa zdajle je indijska, mogoče jutri kaj nakuham v tej smeri.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. julij 2009 Prijavi Deli 3. julij 2009 ....VEDNO na rešetke postavim aluminijaste pladnje za žar, ,da maščoba ne odteka na oglje. Rada imam mlade jurčke ali golobice popečene na žaru. Kadar roštiljamo je skoraj obvezna solata iz pečenih paprik+ peteršilj+ česen..pripravljena že dan prej...aha in mlada čebula, popečena koruza... Naš piknik plac a dej kok dobro A so to kaki posebno pladnji (kje kupiš, kok stane?), al so kr uni za narezke? Kok kjuti piknik plac o porkaflek, zdej bom obveljala za eno plesnivko pa gorgonzole nisem okusila več kot 2 leti, na tko pogosto približno jo jem.Da se ne namaže na ribe in morski živelj pa vem tudi jaz, čeprav sem iz močvirja ...Ne, ne, ne! Jst blazno maram gorgonzolo (sploh na ajdovem kruhu z orehi ), sam se ji izogibam (in vsem ostalim plesnivim sirom, občasno klonem edino brie-ju), ker drgač gostim eno zoprno tetico Jah, jst sm bla naravnost zgrožena, ko sem imela priliko poskusit pokrovače Z gorgonzolo; provzaprov je blo vidt več gorgonzole (raztopljene na školjki), kot mesa strašno Rubyična, a tko se reče nisem vedla, sem bila pa presenečena nad fantastičnim okusom (ker izgled je dokaj podoben galebjemu bruhanju ), nekoč davno tega, sam za ime mi pa noben ni vedel povedat; provazprov sem proceduro izvedela od ....češke prijateljice baje nekako podobno delajo tudi v hr.obmorju (Dalmacija al kako) Za trto sem pa jaz tudi vedela sam nimam je prilike nucat, pa veščine žal tudi ne Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 3. julij 2009 Prijavi Deli 3. julij 2009 a dej kok dobro A so to kaki posebno pladnji (kje kupiš, kok stane?), al so kr uni za narezke? Pladnje kupim v večjih centrih najboljšega soseda, uporabljam pa jih zato, ker sem slišala, da je dim na katerega kaplja maščoba zelo škodljiv. Pladnji so valoviti in na vrhu vala so luknjice, tako, da ima hrana vonj in okus po dimu, vsa "tekočina" pa ostane na pladnju. Točne cene se ne spomnim, je pa nizka.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. julij 2009 Prijavi Deli 3. julij 2009 wow, enja, ful dobro to, okoli dima in maščobe sem jaz tudi čula.Pa hvala za info, ob priliki pošnofam zanje v štacuni Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 3. julij 2009 Prijavi Deli 3. julij 2009 wow, enja, ful dobro to, okoli dima in maščobe sem jaz tudi čula.Pa hvala za info, ob priliki pošnofam zanje v štacuni Čeprav po drug stran nej bi bil pa aluminij tud ful škodljiv, če ga uporabljaš za pečenje /recimo zavijanje česarkol v alufolijo in pečenje na žerjavici, žaru, uporaba alu pladnjev na žaru, v pečici, pa tko/. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 3. julij 2009 Prijavi Deli 3. julij 2009 Čeprav po drug stran nej bi bil pa aluminij tud ful škodljiv, če ga uporabljaš za pečenje /recimo zavijanje česarkol v alufolijo in pečenje na žerjavici, žaru, uporaba alu pladnjev na žaru, v pečici, pa tko/. Butl, že zelo dolgo tega mi je bilo povedano, da je dim na katerega kaplja maščoba, karcerogen.......lahko, da je samo moja fikcija in kaprica....če vržemo meso na žar, ga na pladnjih..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 3. julij 2009 Prijavi Deli 3. julij 2009 Butl, že zelo dolgo tega mi je bilo povedano, da je dim na katerega kaplja maščoba, karcerogen.......lahko, da je samo moja fikcija in kaprica....če vržemo meso na žar, ga na pladnjih.....Tud jst to vem že dolg cajta. In tud vem za aluminij že dost cajta. Tko da zamenjava rešetke za alu ni glih ena pridobitev.Pladnji so drgač fajn. Recimo litoželezni. Kamniti. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 3. julij 2009 Prijavi Deli 3. julij 2009 Tud jst to vem že dolg cajta. In tud vem za aluminij že dost cajta. Tko da zamenjava rešetke za alu ni glih ena pridobitev.Pladnji so drgač fajn. Recimo litoželezni. Kamniti. Kamniti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 5. julij 2009 Avtor Prijavi Deli 5. julij 2009 Zelo lepo je bilo, mednarodna družba - superlativna in vreme se nas je tudi usmililo Velikan od Plemenite pa je pohvalil domačega Velikana za dobro peko. Bomo ponovili Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 10. julij 2009 Prijavi Deli 10. julij 2009 Nat, a pri vas uporabljate tisti pladenj s pokrovom iz litega železa Pladenj ja. Samo brez pokrova je - pol pač "posodim" vokovo pokrovko:)) Glih v nedeljo matrali tole. Gospodič bil šef kuhinje pod plastičnim kostanjem Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 11. julij 2009 Avtor Prijavi Deli 11. julij 2009 Kako pa izgleda plastičen kostanj ?Na tistem pladnju bi fantastično izpadla hobotnica s krompirji , glih danes cedila sline po njej v ribarnici Plemeniti il Lj se je zahotelo rib, in sem jih nabavila danes, jih bomo jutri na njihovem žaru toplotno obdelali Jaz obožujem tuna steak, ena najboljših zadev pod soncem , posoliš in flikneš na plato. Krasna riba, zdrava, še njene omega maščobe so ah in oh. Za Plemenitinega Velikana pa sem vzela eno orado, ker si jo je zaželel.Pa nekaj svežih škampov bomo tudi obrnili na žaru. V Trstu imamo res odlično ponudbo morskih zadev, več kot 50 ribarnic . Pravzaprav se pojaviš v svoji ribarnici in tam dobiš navdih za kosilo Potem te prodajalec vpraša, kako boš pripravil zadevo, da ti jo pravilno očistijo - samo po sebi umevno tole Takle service se mi zdi, da lahko samo sanjate v Deželi Pa eno 12kg lubenico smo nabavili. Slednje ne bomo tiščali na žar Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 12. julij 2009 Prijavi Deli 12. julij 2009 jp ..za peko je fajn marmorna plošča... se super speče ...la to mam jaz na terasi, in kar reno koristimo, ponavad v nedeljah... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. julij 2009 Prijavi Deli 13. julij 2009 Kako pa izgleda plastičen kostanj ?Na tistem pladnju bi fantastično izpadla hobotnica s krompirji , glih danes cedila sline po njej v ribarnici Plastični kostanj ima pa že zgodovino.Sta prišla pred leti naokrog Pujsita (takrat še Pujsa bila) in Trudi. Sedimo v senčici in Trudi nejeverno strmi v kostanj, pa pravi: A je to pravi kostanj? Pujsita pa: "Ne. Plastičen!"In od takrat je naš kostanj plastičen kostanj.Nenavadno je zato, ker imamo pravi kostanj na dvorišču. In je dušo dal - stole in mize non stop tovorimo pod njegovo krošnjo, ena taka fajna bogata senca je. Pa še kup kostanjev v jesen, pa seveda ježic in listja - za kar sem že ugotovila, da jih vrtna kosilnica krasno očisti. Se pa za pripravo hobotnice s krompirjem toplo priporočam. Nisem je probavala niti tak niti ovak..in glede na to, da nič primorsko ne bomo letos obarvani, bi lahko vsaj primorsko jedli:)(obisk solin ne bom štela zraven. ) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. julij 2009 Avtor Prijavi Deli 19. julij 2009 Danes sem na žaru pripravila bučke in spekla malo purana in teletine.Čisto dovolj za kosilo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 27. avgust 2009 Prijavi Deli 27. avgust 2009 Mene zanima kolko časa mora mačka biti odsotna od doma, da jo lahko poimenujemo divjačina za na žar? Zakaj te to zanima? Ovo je čisto filozofsko pitanje. Kao prvo, mora se odgovoriti na pitanje da li pripitomljenost spada u narav (bitak) neke životinjske vrste (u ovom slučaju mačke)? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 28. avgust 2009 Prijavi Deli 28. avgust 2009 Dragi Porny, mačke se ne jedu u ovome dijelu svijeta. Ako se već interesiraš zbog mene, mogao si pronaći i originalnu recepturu mačketine iz krajeva u kojima je ona specijalitet (onako kako samo ti znaš). Ovako je npr. možda malo presolim. A problem je koji i prilog uz to pripremiti. Joj, baš sam sretno dijete uuuuuuuuu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.