Skoči na vsebino

Poraščenost!

Recommended Posts

Živjo!

Star sem 14 let in sem po prsih dokaj poraščen!

najbolj me skrbi, da mi bo čez pol leta nerodno hoditi na bazen, morje itd. zaradi poraščenosti!

zdej razmišljal sem o britju ampaak sem slišal veliko stvari okoli tega, da mi bodo dlake še hitreje poganjale, bolj močne itd.!

KAJ NAJ NAREDIIIIIIMM????

Please HELP!

Lp ALJAŽ!

Deli na socialnih omrežjih

Moje mnenje je, da ni vredno, da si grenis zivljenje zaradi takih malenkosti.

Zakaj pa bi moral kaj storiti sploh? xrolleyesx Mislm. Si tak kot si. A si umsko zaostal? Nisi. Kaj se pol sikiras sploh! Imas dih, um, moc razmisljanja, ustvarjanja, razumevanja, so-cutenja..

Na kupe bejb je, ki imajo rade porascene tipe; se vec pa je takih, ki se jim zdi to povsem nepomembna okoliscina. Ce pa naletis na taksno ki te zaradi tega ne bo marala, potem pa itaq boljs da gres cimprej stran. x:Dx

Aljaz, tocn to, k so ti rekl.

Ceprav je pa res, da ko si star 14, se ti kej na svojem telesu zdi odvec, cesa premalo itd., pametovanje starejsih, ces, ah sej ni nc, pa te razocara, ker mislis, da te ne razumejo - tocno tebe. Ki ti to JE problem. xDDx x;)x

Dejansko pa se vse vid v dejstvu, da vcas bi 14-letnik, ki je 'pretirano porascen', bil jack in bi si to nadvse zelel. x:)x

sama vidm tle predvsem ta trend, da je treba bit vse bolj plasticen in nenaraven.

Po kaksnih zenskih revijah bejbe celo svetujejio moskim, ces, takih pa nocmo gledat - porascenih in taksnih.

No, to ni vedno res oz. nej zase govorijo.

Men je velik bl cedno, ce si mal porascen, kot pa da pretiravas z britjem (sem mela prilko opazovat nekoc enga italijana na morju, ce bi ga vidl, se po mojem noben moski na svetu v lajfu ne bi vec bril xDDx x:Dx).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

zdej, dokler nisi kosmat po celem hrbtu in obrazu, se pomoje nimaš nič za sekirat. Desc mora bit kosmat. Če si pa softić (pičkica) pol pa le brž po žiletko in peno. xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ja, če se enkrat začneš brit, pol vse še bolj veselo rase.. to je čista resnica.. x:Dx

/to že mama trdila, pa ji takrat nismo verjeli../

ne vem, zakaj bi bil problem bazen čez pol leta- saj takrat pa ni 'sezona'..

lej, enim puncam so ful všeč vampirji pa volkodlaki, iz knjig.. al pa živali.. pa so tud kosmate, pa so ful kjut x:)x

v tujini se eni celo preoblačijo v dlakavčke ker jim je to sexy (??)

a si predstavljaš kužija Lesi, ki so ga/jo obrili...?

no, aneda je mal čudno.. sploh pomislit na kaj takega..

sem mela sosedo v študentu, ki je mela kar precej probleme s poraščenostjo (po eni nesreči) - pri punci je pa to še večji problem kot pri tipu..!! pa se je jezila, ko je pravila o eni svoji znanki, 'vsa kosmata, še nog nič pobritih, pa srečno poročena, mož pa tak fejst zaljubljen vanjo..' x:)x

tak da, vse možno obstaja..

lahk pa da se ti bojo hormoni tud umirili, pa bo vse drgač čez pol leta.. nimam pa pojma, katera hrana bi lahk vplivala na to.. mogoče ješ preveč česa kar dela moške hormone? kakšna je kaj tvoja prehrana?

hmm, ne vem, koliko so te stvari genetske in kolk ne.. verjetno odvisno od posameznega primera

ponavadi gre za kombinacijo vsega skupaj, lahko pa posamezni dejavniki prevladujejo

pri omenjeni kolegici se je zgodilo šele po poškodbi z ostrim predmetom.. tak da je verjetno blo kaj v zvezi s hormoni, nadledvična žleza ipd. (ker je bla poškodovana v bližini ledvic)

je tud atov sodelavec enkrat jamral, da 'mu zizike rastejo' v pogovoru pa se je izkazalo, da poje ogromno piščančjega mesa iz trgovine, ki je valjda polno antibiotikov in hormonov itd - tak da so pol sklepali, da bi lahk blo od tega..

zdej ne vem pa konkretno za poraščenost pri moških - lahk je čist normalno in je v familiji, al pa mogoče tud kaj odvisno od drugih dejavnikov, mogoče pa bi blo čist ok še vprašat zdravnika, če v familiji ni tega oz. če je res zelo nenavadno (drgač pa - marsikdo nosi mikico na kratke rokave na morju, tud zarad sonca.. čist kul zgleda x:Dx )

aha, pogooglala:

pri ženskah je lahko zaradi preveč moških hormonov ali pa je lahko tud kak zdravstveni vzrok http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003148.htm

zato pa sem sklepala, da bi lahko tud kak moški imel pač enmal preveč teh hormonov :)

tule piše, da je pri ženskah tudi lahko hrana sofaktor (pa tudi vplivi iz okolja): http://www.ovarian-cysts-pcos.com/hirsutism.html (ne vem pa, koliko je ta stran zanesljiv vir drgač, še dobr kje drugje preverit, in se prej posvetovat z zdravnikom in/ali nutricionistom oz. v lekarni)

Js bi se že rajši prej posvetila prehrani in telovadbi, kot pa kaj drugega..

(je pa tudi odvisno, kaka je ta telovadba - menda nekatere vrste treninga, recimo bodybuilding/dvigovanje uteži, lahko tudi povečujejo testosteron, bi pa to blo še za preverit..)

itak, čim pridemo do hormonov, lahk veliko stvari vpliva: od hrane, stresa, načina življenja, do kemikalij v vsakdanjem življenju, ki so motilci hormonskega ravnovesja - o njih je napisanega že kar nekaj, tudi na netu: recimo tule http://info.kemikalije.org/jaz/kemikalije.htm (nisem pa preverjala posameznih informacij, ampak če gre za program Phare Ministrstva za zdravje, domnevam, da so stvari dokaj strokovne oz. da so stvari kvečjemu le še bolj škodljive, pa mogoče še ni vseh dokazov oz. je morda prišlo vmes še do kakih novih odkritij)

tak da, so kompleksne stvari to.. :)

Ja, mal ugibava ane x;)x

seveda kompleksne so, niso crno-bele. ceprou tut kaksne so. itaq.

se vedno pa, ce je dedno je to ze dovolj velik razlog, da je clovek porascen, s primerno hrano ob tem ali ne.

hmm, ne vem, koliko so te ....

tak da, so kompleksne stvari to.. :)

Jaz pa sem se že spraševala, zakaj so na bazenu sami goli moški vsepovsod ... :o|o: Zdaj pa vem za razlog. Pa zakaj to delate!

a ne no :o|o: dedc more bit kosmat. pika. nikakor pa ne sme bit manj kosmat od mene :eek: kaj si nor :o|o: x:Dx x:o)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

ne depilirat pazduh - fant pr 14h, no!!

rajš se orenk umij, *pogosto*, pa bo! x:)x

al pa 'če že' je po moje vseen bolj moško (pod pazduho) se pobrit kot pa depilirat.. (sam morš pazit, če so britvice v igri..)

da je čimmanj kemikalij na koži..

pr deodorantih tud previdnost, sploh tisti 24-ur so lahk zdravstveno problematični..

mogoče bolje naravni kristal, ki v bistvu nima vonja, se je pa pol treba umit, če ne je naslednji dan vonj.. (pa tud lahk mal peče po britju)

al pa vsaj da ni 'antiperspirant' ker tam so najslabše kemikalije..

glede vonja je pa tud itak čist odvisno, od hrane in telesne aktivnosti itd - pri enih svež pot sploh nima vonja, tak da ni treba pretiravat s parfumi itd

(vem iz izkušenj, da za enimi tinejdžerskimi fanti smrdi oz. 'diši' kot v cvetličarni ali še huje!!)

se pa tud js totalno strinjam, da ne sme bit manj kosmat od mene x:Dx lol

Začni športat oziroma hodit na fitnes... Da preusmeriš oziroma uporabiš/porabiš testosaron... ki ga imaš očitno več kot ostali... Kar niti ni slabo, če ga ni res preveč.

Zakaj pride do tega, to je drugo... lahko da ješ veliko mesa (eno meso vsebuje več testosarona kot drugo...) kaj dodajajo živalim je spet druga zadeva.

Če te to tako moti pojdi na pogovor k zdravniku, kaj zakaj in kako ... in boš najbolje zvedel kaj početi.. ali pa k dobremu diatetiku - strokovnjaku za prehrano...

Britje pa... je kratkoročna rešitev ... trajne težave.

Vojno boš dobil na drug način... če sploh. Veliko sreče

a ne no :o|o: dedc more bit kosmat. pika. nikakor pa ne sme bit manj kosmat od mene :eek: kaj si nor :o|o: x:Dx x:o)x

jp, men je živa groza, če ima desc manj dlak kot jaz :o|o:

bemule, sej hočm desca, ne pa fantka :vio: (tole se nanaša na britje pajsk, prsi, nog)

ok, edin kosmati hrbti so mi pa odbijajoči x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

jp, men je živa groza, če ima desc manj dlak kot jaz :o|o:

bemule, sej hočm desca, ne pa fantka :vio: (tole se nanaša na britje pajsk, prsi, nog)

ok, edin kosmati hrbti so mi pa odbijajoči x:o)x

to je prou dokaz za to, da je tvoj okus (kot okus vsakogar) privzgojen, del kulturnega miljeja posameznikovega okolja.

če bi imela rada dlake kot take, potem bi bila najbolj zadovoljna z jetijem. x:Dx

ampak ne, fotr je biu kosmat po nogah, prsah, pod pajsko... po hrbtu pa ne. x:px

in ker se te zadeve spreminjajo, se spreminjajo tudi okusi. x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

men so pa seksi porascene noge pri moskem. :8):

(da pa bi mel manj komsate kot ich, je pa prakticno nemogoce x:Dx x:px)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

men je pa več al manj vseeno. mislim da niso dlake tiste, ki iz deca naredijo deca, čeprav je pa fino, da ni po celem telesu gol kot dojenčkova ritka.

ma ja, sej, itak. pa celo ce je po celem telesu 'gol kot dojenckova ritka'. sej to je tud fajn, gladka kozha, razen ce ni cist pozenscen ali pa dejansko kot dojencek. x;)x

Moji moski so bli praviloma glih prav porasceni x^x, sem pa imela enega skoraj cisto brez dlak (ker je bil cist blond) in enega precej bl kosmatega kot obicajno. Glavno da so mi dishal pa da smo si pasal. xDDx

Picasso

• 2 weeks later...
Zelo kosmatim ljudem družba naloži nenapisano pravilo, da se preselijo v himalajska višavja, kjer jih omotični planinci zaznavajo kot jetije, ali pa v amerško gozdovje, kjer jim rednecki pravijo sasqatchi. Če ne pripadate tema skupinata, pač še niste kosmati. x^x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

• 5 months later...

Jah, če si se odločil za depiliranje, boš moral to počet pač celo življenje (oz. dokler se ne naveličaš oz. ugotoviš, da poraščenost ni nič kaj takega - sprejmeš to na sebi). Sicer so neke tehnike z laserjem, ampak boš moral kar precej plačat.

Joj, joj, joj!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Če se dpiliraš redno, se z časoma kocine razrečijo in stanšajo, ravno obratno je z britjem.

Sem kar sem. In nihče ne more me spremeniti.

Grem in vem, da bom hodila vedno naprej,

obložena z prtljago poguma in težav, ki mi stojijo na poti.

In se ne ustavljam, kajti moj kočijaž je pogum

in vodnica priložnost!

EDINA ZANESLJIVA NAPOVED ZA PRIHODNOST JE TA, DA NAS BO PRESENETILA!

oh hvala za mnenje redkih izjem! :palec:

mislim da niso dlake tiste, ki iz deca naredijo deca

:palec:

ma ja, sej, itak. pa celo ce je po celem telesu 'gol kot dojenckova ritka'. sej to je tud fajn, gladka kozha, razen ce ni cist pozenscen ali pa dejansko kot dojencek. x;)x

Moji moski so bli praviloma glih prav porasceni x^x , sem pa imela enega skoraj cisto brez dlak (ker je bil cist blond) in enega precej bl kosmatega kot obicajno. Glavno da so mi dishal pa da smo si pasal. xDDx

x:Dx

Zelo kosmatim ljudem družba naloži nenapisano pravilo, da se preselijo v himalajska višavja, kjer jih omotični planinci zaznavajo kot jetije, ali pa v amerško gozdovje, kjer jim rednecki pravijo sasqatchi. Če ne pripadate tema skupinata, pač še niste kosmati. x^x

:palec:

Jah, če si se odločil za depiliranje, boš moral to počet pač celo življenje (oz. dokler se ne naveličaš oz. ugotoviš, da poraščenost ni nič kaj takega - sprejmeš to na sebi). Sicer so neke tehnike z laserjem, ampak boš moral kar precej plačat.

Joj, joj, joj!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...