Skoči na vsebino

Ajurveda - oči

himi

Recommended Posts

Zdravo!

Zanima me če kdo ve kaj pravi ajurveda glede oči. Obstajajo kake vaje oz podobno? Imam namreč težave z očmi, in sicer mi pokajo žilice. Star sem 28 let, imam pa oči kot kak 80-letnik... xrolleyesx Sicer vidim dobro

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore! LP

Deli na socialnih omrežjih

Kolkr sem spoznal ajurvedo, je precej kompleksna zadeva, in se ne da dat nekih splošnih odgovorov na nek posamezen problem. Ajurvedski zdravnik te mora prečekirat in potem ugotovi, kje so tvoji disbalansi in ti predpiše ustrezne tretmaje. Pokanje žilic v očeh bi npr. lahko blo preveč vate ali pitte v glavi... (to je moje laično mnenje)... Najboljš bi blo, da greš h kakemu dobremu ajurvedskemu zdravniku na pregled; baje nekateri tud pri nas delujejo, ne vem pa konkretno za nobenega, niti kolk so kej dobri...

js mam tud mal te žilice v očeh - mislim, da je preveč pritiska na oči..

pri sebi opažam, da je boljše, če sem manj za računalnikom in za knjigami x:Dx in pa če grem več ven v naravo oz počnem druge stvari.. da se pritisk malo porazdeli po telesu, da ni vse za očmi/v glavi..

kolikor vem ajda oži žile in ginko jih širi (tak da se ga osebno izogibam)

obstaja ful vaj za oči, knjige itd, sam nism ziher, kaj bi blo konkretno za te žilice..

po moje da sproščanje itd tudi.. smo že meli teme o vajah za oči, mal pobrskaj, ena knjiga, ki je tam omenjena, je ful fajn.. Uschi Ostermeier-Sitkowski Izboljšajte vid

ne spomnim se pa če so te žilice tam omenjene..

če boš pa zvedel še kaj bolj konkretnega, pa poročaj.. x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...