Skoči na vsebino

Mnogi Očekuju Skori Financijski Kolaps

gregi

Recommended Posts

Marc Faber:

"Još neko vrijeme tržišta mogu opstati, ali mi imamo krizu i problemi još nisu riješeni.

Ako pogledate način na koji sistem fukcionira, tržište financijskih derivata, kako banke kao Goldman Sachs profitiraju...

Uobičajeno, velike krize bi trebale očistiti sistem, ali sada ništa nije očišćeno, sve je još gore...

Sve te povezanosti, veze i vezice između američkih političara, Federalnih Rezervi, Državnog Trezora i Wall Street-a, velika kriza tek treba doći i bit će ogromna, bit će to totalni kolaps!"

Marc Faber I Mnogi Drugi Očekuju Skori Totalni Ekonomski Kolaps

.

Deli na socialnih omrežjih

Marc Faber:

"Još neko vrijeme tržišta mogu opstati, ali mi imamo krizu i problemi još nisu riješeni.

Ako pogledate način na koji sistem fukcionira, tržište financijskih derivata, kako banke kao Goldman Sachs profitiraju...

Uobičajeno, velike krize bi trebale očistiti sistem, ali sada ništa nije očišćeno, sve je još gore...

Sve te povezanosti, veze i vezice između američkih političara, Federalnih Rezervi, Državnog Trezora i Wall Street-a, velika kriza tek treba doći i bit će ogromna, bit će to totalni kolaps!"

.

A mi lahk to balkanščino prevedeš na slovensk?

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

Ce ne razumes jezikov, nima smisla da se pogovarjas v temah, kjer je treba znat kak drug jezik. Je dost drugih tem, ki jih razumes in v njih lohk sodelujes.

Primitivscina je precej manj zazelena tukaj kot 'balkanscina'.

Dobrodosel Gregi! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marc Faber:

.

nč hudga.

če smo konec sweta leta 2000 prežiwel, bomo pa še tole. x^x :palec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Ja, js sm bla čist razočarana, ko leta 2000 ni bil konc sveta, tak da zdej sploh ne verjamem več x:Dx

itak naj bi vsake par let blo konc, eni pravjo 2012 itd...

pa sej, kar je treba naj propade, pa naj se kake boljše variante najdejo in naredijo..

Ce ne razumes jezikov, nima smisla da se pogovarjas v temah, kjer je treba znat kak drug jezik. Je dost drugih tem, ki jih razumes in v njih lohk sodelujes.

Primitivscina je precej manj zazelena tukaj kot 'balkanscina'.

Dobrodosel Gregi! :palec:

Gregi zna slovensk, njegov problem je, da se z umazano politko ne more omejit na NSi forum. No, če hočeš imet to tule, pa imej. In če sem zato primitivc v tvojih očeh, potem pa sem.

Do zdej me še nobena ni imela za primitivca xrolleyesx .

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Gregi zna slovensk, njegov problem je, da se z umazano politko ne more omejit na NSi forum. No, če hočeš imet to tule, pa imej. In če sem zato primitivc v tvojih očeh, potem pa sem.

Do zdej me še nobena ni imela za primitivca xrolleyesx .

tega nisem vedla (da te nobena ni mela za primitivca) x:px

ne sej ne... tega z NSi.. pa se vseen - se tolk boljs da nisem se pustila sprovocirat (kot si se ocitno ti).

Hvala za pojasnilo.

Nisem imela TEBE za primitivca, pac pa mi je TO primitivno - ksenofobija.

In ker sem sama polovicna 'balkanka', sem neverjetno touchy na to - se pa imam na sumu, da tud ce sama ne bi bila (-ic), da bi tud bila na to obcutljiva.

Men je recimo VSEC, da mamo se Hrvate gor, Poljake itd.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

tega nisem vedla (da te nobena ni mela za primitivca) x:px

ne sej ne... tega z NSi.. pa se vseen - se tolk boljs da nisem se pustila sprovocirat (kot si se ocitno ti).

Hvala za pojasnilo.

Nisem imela TEBE za primitivca, pac pa mi je TO primitivno - ksenofobija.

In ker sem sama polovicna 'balkanka', sem neverjetno touchy na to - se pa imam na sumu, da tud ce sama ne bi bila (-ic), da bi tud bila na to obcutljiva.

Men je recimo VSEC, da mamo se Hrvate gor, Poljake itd.

No, če bi jaz tole semle napisal, pol bi napisal po slovensk, ker iz prevedenga (tistga kar kdo sam napiše) pridejo ven tiste podrobnosti, kaj hoče kdo povedat, za original pa bi dal link.

Pa je zdaj vseen iz kterga jezika. Ne morem pomagat, da ima hudič tudi -ič na konc x:Dx x:o)x

Pr teb je pa fajn poteza to, da se znaš tud pohecat. Saj vem, da niste ksenofobi, mene – enga bulgarskega pocestnga psa – ste tud sprejel xsrcx hvala

Tvoj problem primaren, kot kaže in kot ga je šefica interpretirala, je namreč bečka konjušarščina.

A nisi bil ti tisti, ki je podal lik o umetnem mesu, in to v pristni barbarski germanščini x:px

Daj ne podtikuj. Kaj pa je to: bečka konjušarščina?

Jaz nisem nikoli napisal sem kaj v barbarski germanščini. Dal sem pa nemški link, ker tam imajo zakone ki jih na balkanu še ni. In te zakone bomo mi hitro rabli, ker imamo v Sloveniji tud nemške firme (Lidl…). Res pa je, da sem se v Sloveniji najprej dolžn ravnat po slovenskih, pol pa po evropskih zakonih…

No, če bi jaz tole semle napisal, pol bi napisal po slovensk, ker iz prevedenga (tistga kar kdo sam napiše) pridejo ven tiste podrobnosti, kaj hoče kdo povedat, za original pa bi dal link.

Pa je zdaj vseen iz kterga jezika. Ne morem pomagat, da ima hudič tudi -ič na konc x:Dx x:o)x

Pr teb je pa fajn poteza to, da se znaš tud pohecat. Saj vem, da niste ksenofobi, mene – enga bulgarskega pocestnga psa – ste tud sprejel xsrcx hvala

ja sej, mene je tud mal presenetilo, k je blo tko mal (sam v bistvu pa morda ce bi blo vec texta, misli, da bi blo se vec pripomb okol jezika x;)x).

Sem si pa mislila, da bi blo out kr jo skenslat, ker je na tisoce tem, tud cist brezveznih, pa naj bo se ta - vse v duhu vesoljnega in tud slovensko hrvaskega prijateljstva in sodelovanja. x:)x

Meni so mimo kregarjenja s sosedom, ki potem ze hudo nizka postajajo, mocno pod pasom. To mi ni vsec in kar men ni vsec, se trudim, da ne pocnem sama. Hocm bit jaz boljsa. x^x Zarad SEBE. xyesx

Niso mi vsec hujskaske besne mnozice, ki so se zdruzle, vsak s svojim osebnim gnevom in srdom v sebi, in so nasli skupnega sovraznika.

Pri teh zadevah se mal oddaljim in gledam mal od *zgoraj*, sam opazujem, se distanciram.... in potem vidim ogromne sile negativne energije, skor uteleshene.

Drzavniki lansirajo (sovrazne) akcije, raja se odzove in med sabo pobije, drzavniki pijejo sampanjce....

Raja se pa se zmer na rajo pizdi in ne na drzavnike. x:o)x

Hvala, k si opazil, jaz tud maram smisel za humor in sem za spase x;)x, sem racunala (kot vidis), da bos tud ti tko vzel (in si), kar pomen, da je tud men vsec ko mas smisel za humor in ko se dobr odzivas v debatah in nisem opazila da bi kaj zalil koga ali kaj...

Ravno zato pa me je presenetilo, ko sm vidla tvoj post...

In zato je cist kul, da smo to razcistil. x;)x

~~

Pac mal intermezza je blo tole.

Uni k ne razumejo, pa nc. xDDx

Picasso

Nč hudga, mal hitra sma bla.

Je pa res, da se z distance vidi marsikaj bolj jasno x:)x .

No to bi še rad omenu, da jaz tud tko gledam, pa da nas že v politki vzgajajo v partajičnost, da zavzemamo eno ali drugo stran. Kako zelo se prepirajo, zmerjajo, si vse sorte podtikujejo (še kako Levinski), ko se gre samo za moč. Zato ne maram političnih forumov, ker nikoli ne vem, kdo hoče z lažjo kaj doseči. Mogoče bi blo dobr iskat rešitev v tem, da bi se glasovalo za cilje, brez da bi vedli, katera stranka jih ima namen uresničit. Ampak, kakorkoli tud razmišljam v to smer, ne znam preprečit evtl. pristrankosti.

Tko, zdaj pa ne bom nč več o politki x:Ix

lp

ja, sej, ocitno res podobno vidiva to, se strinjam....

sam me zanima, kaj kej folk misli, pa me vcas kar zmrazi.

v resnici so pa vsi samo prestraseni, majo pomanjkanje ljubezni. druzga ne more bit.

OK, dnar tud, sam sej eni ga pa majo, pa so enaki. :o|o:

Po mojem bos pa reku se kej o politki, ce bos se kej vec tle debatiral, kajti 'financijski kolaps' je seveda zelo mocno povezan ravno s politiko. In ta kolaps potegne vse kolapse; kolaps vrednot tud (in ravno zato nocem sodelovat v teh masovkah sovraznih, ker hocem pomagat *spravit na drugo stran, cez*/preseci), vsega.

Mi zivimo zdaj v tem, zato tega ne opazimo; paradoks. ampak ko/ce se pa oddaljis, pa vidis hudo zaskrbljujoco in clo dizaster sliko: sam poglej kaj se dogaja po svetu in ze pri nas! ze pri nas ujme!!, pri nas mnozice organiziranih v bistvu naci skupin, celo bombasi uletijo v tole naso "soncno, mirno lepo dezelico, polno pridnih rok" Haha! :D

Najprej je zavest.... potem je pa akcija....

mi smo pa gradil strehe. namest temeljev najprej.

zato je pa treba tud mal *zapravljat* - da vsaj kaj casha prekrozhi, da nou res kolapsa, k zdaj se tisto, kar je, kar imajo, stiskajo in si grabijo, ker se bojijo za bogastva.

In kot sem ze napisala nekje, je tezko nekoga, ki si ga navadil na 500 porcij dnevno, nenadoma navadit na 5.

Picasso

Eh, js pa tole vse skupi z rezervo jemljem..

zakaj je pa vedno v ZDA (in pol tud po svetu) kriza, ko pridejo demokrati na oblast?

(ko pa republikanci, so pa vedno vojne za nafto v kaki puščavi-?)

Itak da ameriški republikanci in ultra-kapitalisti že pol leta prej norijo in paničarijo, kak bo v ZDA zdaj socializem in kak jim bojo ves keš pobrali, pol pa ves keš na Sejšele nesejo..

keša je še vedno FUL, sam kje? x;)x

tako je moje mnenje glede tega, sem tud proti ksenofobiji drgač in za strpnost, za cilje bi pa tud blo boljše razpravljat z argumenti, ne pa kr na podlagi neke politike (in po možnostih zlobiranih in slabo informiranih politikov - sej ne more noben bit expert za vse! pa še če je, je lahk na 'napačni strani', če gre za kapital vs. okolje/zdravje)

keša je še vedno FUL, sam kje? x;)x

Ko slišm, da je Porše naredu plajte in da so dobil podporo iz naših žepov, da bodo lahk delal naprej in da je zdaj sam odstopu šef Poršeja in kasiral 50 MILIONOV odškodnine, me vse mine.

Prej so šefi podjetja sami kalkuliral, zdaj, ko pa drugi kalkulirajo za šefe in za sebe (manegerji), pa nastradamo vsi.

Tisti ki imajo denar, ga imajo vedno več, revni pa bodo še bolj revni, ko plačujejo za take požrešneže.

Edina resnična kriza je ekološka - pa še to le s stališča človeštva, v naravi itak ni nič narobe - narava se zgolj odziva v skladu s svojim ravnotežnim delovanjem. In samo ta prinaša "očiščenje" in spremembo vrednot, vse ostale "krize" so namreč manipulacija centrov moči, ki si na ta način hočejo prigrabiti še več oz. okrepiti svoje pozicije.

ravno zaradi tega ker ekologije kot take sploh ni, ta kriza še zdaleč ni ekološka. univerzum kot tak v njegovi manifestni obliki je ena sama katastrofa. od samega bigbanga naprej. to, da ni nobene poplave, nobenega vulkana, nobene eksplozije supernove, nobene pogoltne črne luknje, kamikazičnega super-duper planeta je veliko prej izjema kot pravilo. in ne, na svetu nismo zato, da bi ga opazovali zaščiteni na notranji strani vitrine. edina prava kriza ki jo zadnje čase opažamo je kriza, ki traja že od pamtiveka človeštva in to je kriza humanizma. odkar blodimo po tej rodovitni zemlji od adama in eve oz. kajna in abla naprej, se še nismo naučili kako postati in delovati kot človek. v samem bistvu stvari in ne govorim o woo-doo pravljicah ampak o konkretnem svetu, ni ne ekonomije, ne vrednosti, ne dobička, ne trženja in podobnih oslarij. to je največja grande iluzija razvoja človeka. čez 10 tisoč let, ko (se) bojo ljudje/humanoidi učili/downloadali zgodovino človeštva, se bodo učili o kameni dobi, železni, bronasti, bakreni itd. dobi. no nekje tam smo imeli pa tudi trženjsko dobo, ko je človek verjetl, da raste neka fiktivna entiteta, ki se ji reče vrednost na nekej fiktivnem drevesu, ki mu pravimo gospodarstvo in se posreduje z nekim fiktivnim sredstvom, ki mu pravimo denar. ne, dragi moji nobene druge krize ni, ko tista kriza, ki jo vsak nosi s seboj. taista kriza je vzrok vseh naših strahov, anksioznosti, tesnobe, agresij itd. če že kje obstaja kakšna narava, potem obstaja v naslednjem stavku; to je naravno stanje človeštva (človeštva z malo). človekov razum je v tem smislu tako nebogljen, kot njegova fenomenalna pojavnost. nič ni. koliko sile pa potrebujete, da končate to pojavno življenje x?x par N-jev (enota za silo v kg m/s^2 x:px ) in vsega je konec. najbolj zanimivi so pa prispevki priznanih ekonomistov, ko pišejo da gospodarstvo okreva, ko neka banka poda poslovne rezultate. seveda, bankirji si talajo državni denar, ki btw. nima neskončnih zmogljivost in s temi bilancami pošiljajo pozitivne signale na trg, da bi ljudje že enkrat začeli spet živeti po imperativu želja in strahu. mene, dragi moji, bo prepričal članek, kjer bo pisalo, da je neka zakotna železarna izplačala delavcem dvojno plačo, ker gre gospodarstvu tako dobro in ko bojo napisal, da se odpirajo nove tovarne, kamor gredo lahko ljudje, ki si to pač želijo, brezskrbno na delo, je njihovo delo priznano in zanj dobijo tudi primerno plačilo. dokler mi pa mahajo s črvivimi bančnimi bilancami mi je pa prav figo mar in se samo čudim, koga lahko s takšnim obnašanjem v končni fazi prepričajo... če že v končni fazi niso to bankirčki sami. tko, da kriza je od nekdaj. to, da je bilo pa nekoč vse lepo in prav in da bo nekje v prihodnosti spet super duper je pa čista iluzija. kar antoninusa vprašajte. x:Dx x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ti boš minister za socialno delo in družino, v moji vladi, ker bom pa šparal, bom temu ministrstvu priključil še tisto za finance in gospodarstvo, moja žena bo tvoj asistent.

ja, ja... vse lepo in prav

.

.

.

sam ne vem če se bo žena s tem strinjala. x:Dx

koneckoncev živimo v postmoderni kjer ima ženska glavno besedo. x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

In kot sem ze napisala nekje, je tezko nekoga, ki si ga navadil na 500 porcij dnevno, nenadoma navadit na 5.

Saj, malo za sproti veliko pa za rezervo.... :xx!:

Požrešnost nima meja :vragec:

ja, ja... vse lepo in prav

.

.

.

sam ne vem če se bo žena s tem strinjala. x:Dx

koneckoncev živimo v postmoderni kjer ima ženska glavno besedo. x:px

xrainbowx

ta mi je pa všeč :palec: x:Xx x:)x

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...