Dancerka 5. avgust 2009 Avtor Prijavi Deli 5. avgust 2009 U, tole pa kr fajn pobarvano zgleda! V kopalnici pazi pri ceveh, če je kje kak svinec zraven (zlasti pri odtokih, menda še mi mamo) al pa azbest itd. (sej je na netu kr neki informacij o tem, se mi zdi sm brala predvsem v angleščini..)Tak da, mogoče kaj prebrat na to temo, pol pa pozor pr odstranjevanju in tud pr odlaganju odpadkov.. (kaj natančnejše pa zdle ne vem, verjetno bi blo za vprašat bivše lastnike al pa majstre, kaki materiali so bli uporabljeni, pa pol na lokalni komunali, kam s tem in kako, in/al pa še pogooglat..?) Čaki, sam naša kopalnica je tud že 30+ let stara, pa je še vredu..? a si ziher, da je treba vse ven pometat in zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 ja, otroski red light Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bodieko 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 (popravljeno) Mi smo obdelali izolacija iz eko volne v enem članku, sem pa slišal, da pa je nekako steklena volna požarno v prednosti pred tole, samo ni pa 100% preverjen podatek zaenkrat. Drugače pa smo napisali tudi nekaj drugih nasvetov o varčevanju z energijo itd... Zadnje čase se tudi širijo govorice, da so pasivne hiše glede uporabe in izdelave materialov, ki so zadnjo potrebni zelo neugodne za okolje ali kdo ve kaj o tem? Popravljeno 6. avgust 2009 -> bodieko Citiraj http://www.bodieko.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. avgust 2009 Prijavi Deli 7. avgust 2009 Superca hvala za info. sem pa ravno vceraj govoril z znanko, ki je parket dala lakirat z nekimi eko laki ipd... se pritozuje, da je po 2 letih kar precej razbrazdan in da ji je zal, ker ga ni lakirala z "navadnim" lakom, torej okolju bolj skodljivim.Parket sem videl in res je precej razbrazdan za 2 letno uporabo. Iz vec koncev slisim take ali onake pritozbe cez eko produkte. Ampak tudi pohvale. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 8. avgust 2009 Avtor Prijavi Deli 8. avgust 2009 Mi smo obdelali izolacija iz eko volne v enem članku, sem pa slišal, da pa je nekako steklena volna požarno v prednosti pred tole, samo ni pa 100% preverjen podatek zaenkrat. Drugače pa smo napisali tudi nekaj drugih nasvetov o varčevanju z energijo itd... Zadnje čase se tudi širijo govorice, da so pasivne hiše glede uporabe in izdelave materialov, ki so zadnjo potrebni zelo neugodne za okolje ali kdo ve kaj o tem?Zanimivo. Za izolacijo iz plastenk pa še nisem slišala..Bi blo tud zanimivo vedet, kaj se zgodi z njo ob koncu uporabe, ali se lahko še naprej reciklira ali kako..Ne vem, a jo tudi kaj obdelajo s kemikalijami proti gorenju ali kako? (izolacijo iz starega papirja obdelajo, se mi zdi z borovo kislino ali kaj že..) Kolegica je bila zelo navdušena nad izolacijo iz ovčje volne, doma pa pravijo, da verjetno mora biti obdelana proti škodljivcem in morda proti gorenju, tak da bi blo pol spet te kemikalije za preverit.. Pasivne hiše - spet odvisno, kakšne materiale uporabljaš, po moje.. Kateri materiali pa bi naj bili problematični, oz. katere pasivne hiše? (ker so ful različne - lahk je pa seveda 'anti-reklama' ko se nekateri bunijo proti spremembam?) Kaj posebej raziskovala jih pa še nisem.. Free, a lahko te pritožbe in pohvale zbereš v pregledno obliko in napišeš podrobne informacije? Al pa vsaj napišeš tule sproti čimveč detajlov? (kateri lak, kakšen parket, kolk hodijo po njem oz. a so premikali pohištvo itd?) Take stvari je fajn vedet in bi po moje še koga zanimalo!!Obstaja več vrst lakov in so različno strupeni in različna sestava ter lastnosti.. Kaj pa je mela prej na parketu? (spet vse ne gre na vse) al je šlo za nov parket? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. avgust 2009 Prijavi Deli 8. avgust 2009 Aha kul thanks za advice.Sicer bo to pocel itaq mojster, ki ureja kopalnico pa tudi odpeljal bo vse iz kopalnice staro (ne em kam) za nemajhen denar niti ne vem ali je to dobro al ne dobro, ker predvidevam da kam (na dinosu al kej ze se itaq tt csah dobi z stare radiatorje), dobro, ker se meni ne bo treba s tem ukvarjat (ker to on itaq skos pocne); potencialn oslabo, ce ne bo poskrbel za odpadke tako kot treba, pa ker moram kar dosti placat sam odvoz. bomo videli, vprasali. se tudi jaz sprasujem. pa mi po vrsti zagotavljajo, da je traba zamenjac cevi, nujno! ker ce kaksna poci itn, lahko zalije k sosedom itn. pa bolsje itaq da to naredimo sedaj, preden se selimo kot potem. s cimer se seveda strinjam. pac enkrat bo itaq treba ane. bom pa videli koliko so res izrabljene sploh!? meni tudi ni panike da bi bil v taksni kopanici kot je sicer. ker pa o tem ne odlocam sam in ker stanovanje itaq ni moje, pa tudi osebno menim, da je moej mnenje topogledno manj pomembno.menda pa je obnavljalo kopalnico domala ne ze celotno stopnisce. tko da, predvidevam da bo nekaj na tem, da je potrebno. U, tole pa kr fajn pobarvano zgleda! V kopalnici pazi pri ceveh, če je kje kak svinec zraven (zlasti pri odtokih, menda še mi mamo) al pa azbest itd. (sej je na netu kr neki informacij o tem, se mi zdi sm brala predvsem v angleščini..)Tak da, mogoče kaj prebrat na to temo, pol pa pozor pr odstranjevanju in tud pr odlaganju odpadkov.. (kaj natančnejše pa zdle ne vem, verjetno bi blo za vprašat bivše lastnike al pa majstre, kaki materiali so bli uporabljeni, pa pol na lokalni komunali, kam s tem in kako, in/al pa še pogooglat..?) Čaki, sam naša kopalnica je tud že 30+ let stara, pa je še vredu..? a si ziher, da je treba vse ven pometat in zakaj? z veseljem bi.. sam a ves, ce srecas cloveka po 15 letih, nimas vedno interesa pogovarjat se zgolj o "takih" zadevah kakor ne vrtat vanj z vprasanji p stvareh za katere nekako itaq predvidevas da niti sam ne ve.Sicer pa ja. Veckrat slisal kaj, pa tudi veckrat sproti pozabil, ker sam takrat nisem bil v tem stosu, recimo prenove bivalnih prostorov....Free, a lahko te pritožbe in pohvale zbereš v pregledno obliko in napišeš podrobne informacije? Al pa vsaj napišeš tule sproti čimveč detajlov? (kateri lak, kakšen parket, kolk hodijo po njem oz. a so premikali pohištvo itd?) Take stvari je fajn vedet in bi po moje še koga zanimalo!!Obstaja več vrst lakov in so različno strupeni in različna sestava ter lastnosti.. Kaj pa je mela prej na parketu? (spet vse ne gre na vse) al je šlo za nov parket? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. avgust 2009 Prijavi Deli 8. avgust 2009 torej je kul ane!? razen CO2 ? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. avgust 2009 Prijavi Deli 9. avgust 2009 Niti ne. Z valjckom gre odlicno. Je v bistvu cist enak kt z jupolom. Lisasto niti malo! Prej obratno, z jupolom gre slabs, po mojih izkusanjh. Zato sem pobarval z apnom tudi ze hodnik in del kuhinje se enkrat bom pa potem, ko se pohistvo prinese not; ker se lahko se stene kaj poskudujejo, umazejo ob vselitvi. Nujno pa je, da jo pustis da se dobro posusi, saj se sele takrat pokaze "pravi luci"! http://www.jub.si/jub_katalog/images/iman/gal_izdelek.druzina.bio.apnena.notranja.barva.jpghttp://www.jub.si/izdelki/notranje-barve/b...barva/?cat=3191 Pise da se ne mesa z baravnimi koncentrati; kljub temu sem dodal malcek rdece barve in sem dobil zelo lepo svetlo roza ven. Tko da, se tudi mesat da v barvne odtenke. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 9. avgust 2009 Prijavi Deli 9. avgust 2009 sej ne spremljam lih debate, ampak uč sm vrgu od deleč in morm koj gobec stegnit... swoje cajte vem, da je blo tko, da če je blo pobeljeno z jupolom, se pol z apnom ni več dal čez, ker se ni prijel, ampak se je kmal začel luščit pa pokrival je slabo. če pa je blo prej pobeljen z apnom pa je jupol čez fajn prijel. ampak seweda, kukr že rećeno... pol nč več nazaj na apno. razn, če se use dol postrga. bljak :xx!: Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. avgust 2009 Prijavi Deli 9. avgust 2009 zdej se Da. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 9. avgust 2009 Prijavi Deli 9. avgust 2009 zdej se Da. no fajn kemija dela čudeže Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. avgust 2009 Prijavi Deli 9. avgust 2009 Ha ha Zadnjic hodiva po BTC in vidiva trgovino ECO. Z velkim napisano (tam nasproti emporiuma). In valda gremo pogledat not kaj imajo tolk ECO ane. Talne obloge, pohistvo itn... gledam gledam... polno PVC talnih oblog in vprasam prodajalko, katere so potem ECO talne obloge oziroma kaj je ECO; pa pravi, da je lastniku ime ECO!! Svasta! Tko da ja, dans je skora vse ECO! No, gremo pogledat sestavo, ki so jo podali, akr se mi zdi full pohvalno za podjetje Torej an strani pise:"SESTAVA: Gašeno apno, polnila, specialni dodatki. Posušen premaz je zdravstveno neoporecen."Kaj so polnila, ni jasno napisano, kakor ne tudi specialni dodatki. Tko da... Zdej ,ce zraven napisejo EKO ,pa se mi zdi tut kul, ker je lahko lazje za potrosnika, da lazje izbere ane.Namrec jaz pojma nisem imel kako in od kje apno, e ne bi ti napisala recimo Samo zdel se mi je da je lahko z manj kemije.Je pa seveda vprasanje koliko je neakj EKO. Lahko je eko 100%, ali ap zgolj 1% ali celo nic. Pojem EKO je namrec ocitno zelo razlicno razumljen Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. avgust 2009 Prijavi Deli 9. avgust 2009 Res. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 10. avgust 2009 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2009 lol Free... A misliš, da Eco-ta lahk prjavmo na Zvezo potrošnikov za zavajanje ljudstva? So bli tud čevlji Bio, ki so bli čist navadni čevlji, pa pralni prašek 'bio', ki je bil še bolj škodljiv od navadnega..Tak da je res stvari pametno preverit.. Janko in Strelka - pr nas doma mamo tud izkušnje, da apno ne gre ok čez Jupol..Zdej al maš Free kaj drugega kot Jupol tam, al so pa res ti 'specialni dodatki' tolk specialni, da zagrabijo?sam pol pa res spet vprašanje, kolk je vse skupaj eko? Kaj pa če pokličeš na Jupol in vprašaš? Al pa vsaj e-mail pošlješ?(sej ni treba povedat, da si že kupil, naj mislijo, da si še potencialen potrošnik, mogoče boš več zvedel? tud recimo ljudje z alergijami majo pravico vedet kaj je kje..) zdej oni pravijo da je ta barva za hleve itd, kolkr se spomnem - a majo kaj takega sumljivega pol not, al kako?(trgovec je rekel, da ni tolk lepa in kvalitetna, zdej če je to res? glede na to, da Free pravi, da je lepo poštrihal..?) Hmm.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
chanceux 10. avgust 2009 Prijavi Deli 10. avgust 2009 Malo me firbec matra - če se beli z apnom, a ni potem problem, da se vse pozna na oblačilih in ostalem, če bi se kdo naslonil na steno? To imam v glavi, pa ne vem, če je je res ali ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 10. avgust 2009 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2009 lol a se ti velik naslanjaš na steno? joj sm žleht, sori... ne vem, nisem še slišala, da bi to bil velik problem, mogoče v kakih majhnih predsobah? bolj je problem čiščenje apna po beljenju, kolkr vem, ker menda gre manj rad dol kot sodobnejše barve.. zdej če mi je mami prav povedla..? Dejte poročajte še ostali! mi nimamo doma apna v taki višini, da bi se lahk nanj naslanjala - le v kuhinji, kjer so drgač ploščice al pa opaž v nižji višini.. tak da ni madežev od naslanjanja.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 11. avgust 2009 Prijavi Deli 11. avgust 2009 pomoje ne bi imelo smisla. pa tudi osebno tega ne bi pocel ali nekaj prijavljal al kaj jaz vem kaj. da. pomoejso prej z jupolom barval oziroma celo tisto barvno ki ni pralna. gres lahko z morko krpo ces.je pa res, da sem malo steno popraskal s spohtlom prej, ker sem se luknje gipsal in tako.pa cetudi ne bi, bi vseeno prijelo, ce das dovolj apna gor. sem rekele enmu poklicnemu malarju da sem sel z apnom strihat, je rekel kaj ga "serjem!" clovk ne ve da je bio-apno prou super! ...A misliš, da Eco-ta lahk prjavmo na Zvezo potrošnikov za zavajanje ljudstva? So bli tud čevlji Bio, ki so bli čist navadni čevlji, pa pralni prašek 'bio', ki je bil še bolj škodljiv od navadnega..Tak da je res stvari pametno preverit.. Janko in Strelka - pr nas doma mamo tud izkušnje, da apno ne gre ok čez Jupol..Zdej al maš Free kaj drugega kot Jupol tam, al so pa res ti 'specialni dodatki' tolk specialni, da zagrabijo?sam pol pa res spet vprašanje, kolk je vse skupaj eko? Kaj pa če pokličeš na Jupol in vprašaš? Al pa vsaj e-mail pošlješ?(sej ni treba povedat, da si že kupil, naj mislijo, da si še potencialen potrošnik, mogoče boš več zvedel? tud recimo ljudje z alergijami majo pravico vedet kaj je kje..) zdej oni pravijo da je ta barva za hleve itd, kolkr se spomnem - a majo kaj takega sumljivega pol not, al kako?(trgovec je rekel, da ni tolk lepa in kvalitetna, zdej če je to res? glede na to, da Free pravi, da je lepo poštrihal..?) Hmm.. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
chanceux 11. avgust 2009 Prijavi Deli 11. avgust 2009 lol a se ti velik naslanjaš na steno? joj sm žleht, sori... ne vem, nisem še slišala, da bi to bil velik problem, mogoče v kakih majhnih predsobah? bolj je problem čiščenje apna po beljenju, kolkr vem, ker menda gre manj rad dol kot sodobnejše barve.. zdej če mi je mami prav povedla..? Dejte poročajte še ostali! mi nimamo doma apna v taki višini, da bi se lahk nanj naslanjala - le v kuhinji, kjer so drgač ploščice al pa opaž v nižji višini.. tak da ni madežev od naslanjanja..He, je čisto fajn, če si žleht samo res imam v glavi, da je to odstopanje barve pri apnu taki velik minus - ampak tako, kot si opisala, da se z apnom pobeli le stene, ki niso v dosegu "naslanjanja" , se mi pa zdi super rešitev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 11. avgust 2009 Prijavi Deli 11. avgust 2009 He, je čisto fajn, če si žleht samo res imam v glavi, da je to odstopanje barve pri apnu taki velik minus - ampak tako, kot si opisala, da se z apnom pobeli le stene, ki niso v dosegu "naslanjanja" , se mi pa zdi super rešitev klele mormo mal ločit tut apna med sabo.nism neki profi, ampak vem, da obstaja apneni belež, pa tut še druge izvedbe beležov na bazi apna. pa loh se tut gašeno apno v vreči kupi, pa ga z vodo zmešaš pa barvaš. da pa o apnu, k ga imajo eni še v jamah sploh ne govorimo. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 21. avgust 2009 Avtor Prijavi Deli 21. avgust 2009 Ja, če kdo zve še kej več o apnu itd, kr poročajte! js še nism uspela čist zaslišat ata! mi smo dobili tistega iz jam tud že Tole našla na netu o mavčnih ploščah itd: http://en.wikipedia.org/wiki/Drywall (še nism vse prebrala na orenk, tak da ne morem šečist komentirat) in pol link na tole: http://en.wikipedia.org/wiki/Flue_gas_desulfurization (da se gips lahk pridobiva tud tu zravn-?! bi blo še bolj za preverit..) Drgač pa, en par, ki ga poznam, sta našla na Bolhi tuš kabino za 10 EUR! & strešna okna za 40 ali 50 EUR ali manj!! ful lepe stvari sta našla, in kvalitetne.. če ne bi povedla, ne bi vedla, da ni novo!! - sta si komplet preuredila dile in nardila stanovanje za okrog 5.000 EUR! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.