BoštjanBezlaj 25. julij 2009 Prijavi Deli 25. julij 2009 Kaj mislite o tem, ali dogodki prihodnosti že obstajajo? Ali so resnično že vsi dogodki, ki se nam zgodijo določeni v naprej? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tonks 26. julij 2009 Prijavi Deli 26. julij 2009 Kaj mislite o tem, ali dogodki prihodnosti že obstajajo? Ali so resnično že vsi dogodki, ki se nam zgodijo določeni v naprej? čas je itak relativen; edina konstanta je svetlobna hitrost tako da ja, prepusti se Citiraj gore so fajn Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. julij 2009 Prijavi Deli 26. julij 2009 Kaj mislite o tem, ali dogodki prihodnosti že obstajajo? Ali so resnično že vsi dogodki, ki se nam zgodijo določeni v naprej? čista neumnost.jes pa se bom v naslednje življenje inkarniral kot najbolj iskana dworna kurba na francoskem dworu v letu 1742 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 26. julij 2009 Prijavi Deli 26. julij 2009 (popravljeno) Ovisi kako se gleda. Što će netko raditi sutra ili idući tjedan, odlučuje sam čovjek. S druge strane, ima stvari na koje čovjek vjerojatno ne može utjecati, npr. kad nekom Amerikancu uragan odnese kuću. Popravljeno 26. julij 2009 -> Minnie Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 2. avgust 2009 Prijavi Deli 2. avgust 2009 Kaj mislite o tem, ali dogodki prihodnosti že obstajajo? Ali so resnično že vsi dogodki, ki se nam zgodijo določeni v naprej? ne, saj nismo roboti, čeprav se jih večina tako obnaša. tvoja sedanja energija ustvarja prihodnost, torej živi v sedanjosti in tvoje življenje ne bo rabilo prihodnosti niti preteklosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. avgust 2009 Prijavi Deli 2. avgust 2009 Kaj mislite o tem, ali dogodki prihodnosti že obstajajo? Ali so resnično že vsi dogodki, ki se nam zgodijo določeni v naprej?Vse se je v bistvu že zgodilo, samo naša perspektiva nam daje občutek, da gremo iz preteklosti v prihodnost. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 3. avgust 2009 Prijavi Deli 3. avgust 2009 Kaj mislite o tem, ali dogodki prihodnosti že obstajajo? Ali so resnično že vsi dogodki, ki se nam zgodijo določeni v naprej?ja, samo ko nobeden ne verjame, ko mu povem, da če bo jedel vroče, da se bo opekel.Vse je v vzročno-posledičnem principu zajeto, samo vsega ne poznamo, … no jaz pač malo več kot kdo drug… čista neumnost.jes pa se bom v naslednje življenje inkarniral kot najbolj iskana dworna kurba na francoskem dworu v letu 1742 Saj vem to. To sem ti povedal že 1765. leta, ko nisi hotel(a) priznat, zakaj nosiš visok ovratnik... par let po tem sem slišal, da si res umrl(a) na sifilisu. Tko, da to sem jaz že prej vedel, sam si negiral(a), k si misl(a), da se te bo še kdo usmilu. :xx!: haleluja drugače pa ...kaj pa dežavu ... že videno...ko imaš občutek da si nek dogodek že dožive,l videl?pa se ti še ni zgodilo?no pa se še bo lahko zgodilo, saj take lucidne sanje tudi poznamo, ki jih bomo jutri ali pa čez 10 let doživeli...dežavu se menda imenuje sam za nazaj (?) Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. avgust 2009 Prijavi Deli 7. avgust 2009 DA bom bolj resen biu na tole temo. sej je sam en stavek. ali je ves svet empiričen in smo si mi (mi=občutek "jaza") izmišlili razum (kategorije, logiko) in se čas nahaja "tam zunaj" v empiričnem svetu ali je pa ves svet racionalen in smo si mi izmislili čas, razum je pa "out there". v prvem ni nujno, da bi se že vse dogodilo (empirika = def. nenujnosti), v drugem pač. no, kaj zdej... a ste bitlsi al stonsi god save the queeeeeeeeeeeeeeennnn... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. avgust 2009 Prijavi Deli 7. avgust 2009 Das Ding an sich je svobodna. Ampak individuumi so pa določeni. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. avgust 2009 Prijavi Deli 8. avgust 2009 Das Ding an sich je svobodna. Ampak individuumi so pa določeni. me pa zanima kaj je to svoboda. ker s tem izrazom veliko operiramo in ker v zavesti pač nismo stvari na sebi, nam predstavlja svoboda nekaj samoumevnega, v bistvu je pa ena sama megla. svoboda bi lahko bila, da počnemo stvari, ki jih želimo. lahko bi bila kontrola nad željami, torej da si ne želimo tisto, kar si želimo in pridemo prav po hegeljansko na isti problem želje. lahko bi bila odsotnost vsakršnega stremljenja, kakor je ponavadi opisana v različnih religijah in duhovnih praksah. no, po tej tazadnji smo še najbolj nesvobodni, ker je v današji družbi z vsemi temi čuti in kulturno določenostjo enostavno nemogoče biti svoboden. no, nemogoče v relativnem smislu. u glavnem, dokler imam lastno glavo za svojo lastnino samo zato, ker me prav vedno spremlja in sledi kamorkoli pač že grem, do takrat ne bom svoboden. ko se bom združil z univerzalno zavestjo bom pa verjetno zameljal še kar nekaj glav. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.