Skoči na vsebino

Domači probiotični jogurt

Recommended Posts

Pozdravljeni,

zanima me, če kdo dela doma probiotični jogurt (s probiotičnimi kulturami) in ali se to sploh da dobiti? Delam običajni sojin jogurt (uporabila sem kislo mleko) in prav dobro uspe. Zdaj pa me zanima, če bi iz sojinega mleka lahko naredila tudi probiotični jogurt. Poskušala sem najti kulture (za navadni jogurt obstajajo), pa mi zaenkrat ni uspelo. Morda bi uporabila kar kakšen probiotičen jogurt za 'nastavek'? Ima kdo kakšne izkušnje ali ideje, znanje glede tega? Hvala in lep vikend,

Lana

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni,

zanima me, če kdo dela doma probiotični jogurt (s probiotičnimi kulturami) in ali se to sploh da dobiti? Delam običajni sojin jogurt (uporabila sem kislo mleko) in prav dobro uspe. Zdaj pa me zanima, če bi iz sojinega mleka lahko naredila tudi probiotični jogurt. Poskušala sem najti kulture (za navadni jogurt obstajajo), pa mi zaenkrat ni uspelo. Morda bi uporabila kar kakšen probiotičen jogurt za 'nastavek'? Ima kdo kakšne izkušnje ali ideje, znanje glede tega? Hvala in lep vikend,

Lana

Ti samo poišči najbljižjo kmetijo, kjer po možnosti krave pasejo zunaj..potem pa kupi sveže mleko in ustvarjaj. x:)x

• 2 weeks later...

http://www.reformhaus-martin.at/htm/start.htm

sem našla direktno stran. Torej bo treba spet kaj v Avstrijo...

Kefir pa sem tudi jaz že delala, tako vodnega kot mlečnega, samo ker ga jem sama, sem ugotovila, da se preveč obremenjujem z izdelavo in predvsem z njegovo porabo... :). In ker sem se odločila, da z nobeno stvarjo nočem komplicirat, je šel v odpis :). Jogurt iz sojinega mleka pa se mi zdi prav primeren... mogoče ne tako blagodejen, a...

lp

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...