Skoči na vsebino

Putovanje kroz vrijeme

Minnie

Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=E2sp-clMk8s

Pa, što mislite, je li putovanje kroz vrijeme moguće? x:)x

:eek:

Mogoče sem en butelj, ampak iz tega videa mi ni čisto jasno kaj je omenjeni stric doživel... x?x xnckrivx

Jaz verjamem v teorijo da če je čas ena od dimenzij, je mogoče potovati po njem naprej in nazaj, kot po ostalih dimenzijah.

Ker čas ni linearen, čas obstaja ves naenkrat, le mi si ga predstavljamo kot linearnega, ker drugačnega nismo sposobni dojeti.(Einstein)

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

Mogoče sem en butelj, ampak iz tega videa mi ni čisto jasno kaj je omenjeni stric doživel... x?x xnckrivx

Pa, koliko sam skužila, išao je popravljati pipu. Nikako nije uspio doseći cijev u ormariću ispod već je išao sve dalje i dalje dok se nije uspio ispraviti. Uglavnom, došao je negdje gdje je sreo i upoznao samoga sebe dok je imao 70 godina. x8Dx

Jaz verjamem v teorijo da če je čas ena od dimenzij, je mogoče potovati po njem naprej in nazaj, kot po ostalih dimenzijah.

Ker čas ni linearen, čas obstaja ves naenkrat, le mi si ga predstavljamo kot linearnega, ker drugačnega nismo sposobni dojeti.(Einstein)

Sorry!

Zapravo, nije ni meni jasno kaj je doživio. Lupam: crvotočina? :inocent:

ja putujem više kroz knjižnih polica nego kroz vrijemenskih x:Dx

ma, ovo dugo putovanje kroz vrijeme je doista moguče ako smo li mi usposobljeni doživljati svoj lastni eksistencijal bez vremena. da kažem još enostavnije... newton ne bih nikada putovao kroz vrijeme ali heidegger na drugoj strani, on se rodio ipak že bezvrijemenski.

a onga ga dobila kiša. x:Dx

xrejnbovx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Guest razlika
Tebe se ne da resno jemat, ker ti si fen... od haj-digrja. tko da, kar koli rečeš, nisi rekel ti, ampak on... the H.

Tebe se ne da resno jemat, ker ti si fen... od haj-digrja. tko da, kar koli rečeš, nisi rekel ti, ampak on... the H.

skozi vsakega človeka se v govorjenju in preko govorice razkriva pristna tubit. ta razkrivajoča se enotnost biti bivajočega, ki se v rekanju raz-odeva in vtisuje v posamezno bivajoče, je kot tako vedno že raz-umeto in pre-vzeto, zato se v bitnem odnošaju nikoli ne ukvarjamo s tolmačenjem in recimo prevajanjem, ker je tisto kar naj bi bilo tolmačeno oz. prevedno, vedno že razumeto po biti oz. sama bit bivajočega šele omogoča hermenevtiko kot tako in je s slednjo povsem nemogoče preiti nazaj v prvinsko stanje in ostaja na koncu eona vseh eonov, prepira vseh prepirov, naslade vseh nastad (itd, itd, bla, bla, bla) ena in edina možna alternativa:

1. če si me razumela, si me razumela iz temeljnega razpora porajajočega sveta, ki vsemu bivajočemu šele daje temelj, da to sploh je in v tem redkem primeru obadva zadovoljno molčiva oz.
  2. če me nisi razumela si se oprla na subjektivno - objektivno relacijo, kjer beseda hajdiger pomeni nekega obskurnega razlagalca nečesa nepomembnega in si se povsem naključno po šolskem primeru matematične verjetnosti ujela v zanke produkcijske metafizike in midva v tem pogostejšem primeru predvsem blebetava in ogovarjava.

no, kaj od tega bo...

a si bitls,

al si stones,

.

.

.

al si hare krišna x?x

x:Dx x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Guest razlika
skozi vsakega človeka se v govorjenju in preko govorice razkriva pristna tubit. ta razkrivajoča se enotnost biti bivajočega, ki se v rekanju raz-odeva in vtisuje v posamezno bivajoče, je kot tako vedno že raz-umeto in pre-vzeto, zato se v bitnem odnošaju nikoli ne ukvarjamo s tolmačenjem in recimo prevajanjem, ker je tisto kar naj bi bilo tolmačeno oz. prevedno, vedno že razumeto po biti oz. sama bit bivajočega šele omogoča hermenevtiko kot tako in je s slednjo povsem nemogoče preiti nazaj v prvinsko stanje in ostaja na koncu eona vseh eonov, prepira vseh prepirov, naslade vseh nastad (itd, itd, bla, bla, bla) ena in edina možna alternativa:

1. če si me razumela, si me razumela iz temeljnega razpora porajajočega sveta, ki vsemu bivajočemu šele daje temelj, da to sploh je in v tem redkem primeru obadva zadovoljno molčiva oz.
  2. če me nisi razumela si se oprla na subjektivno - objektivno relacijo, kjer beseda hajdiger pomeni nekega obskurnega razlagalca nečesa nepomembnega in si se povsem naključno po šolskem primeru matematične verjetnosti ujela v zanke produkcijske metafizike in midva v tem pogostejšem primeru predvsem blebetava in ogovarjava.

no, kaj od tega bo...

a si bitls,

al si stones,

.

.

.

al si hare krišna x?x

x:Dx x:px

xrainbowx

... ma ne vem, a bi se lahko dal vse pod točko 1skozi 2? Ker nikol ne veš, kako bo tubit se utubitila.

jeba bo. pri ena skoz dve se tubit biti po dvaita vedanti, manifestni predstavi prakrtija in puruse. in čeprav sva midva tudi dva, sva deep inside eno in isto. svet je podoba podobe in kot tak nepomemben, njegov smisel se pa biti v nas.

1.2 THERE IS NOTHING OUT THERE. x:)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...