Skoči na vsebino

Empati?

Plujem

Recommended Posts

ne da se povedat ane , ker jih ni , so le idiotske glave filozofov de so lahk nardil matematičn račun iz pojavnosti , empat si pa ti

ne da se povedat ane , ker jih ni , so le idiotske glave filozofov de so lahk nardil matematičn račun iz pojavnosti , empat si pa ti

vsaj dokler si v telesu

Deli na socialnih omrežjih

marskej nima smisla v besede pretvarjat pa obstajajo cela gnojišča forumov kjer vsaka egoistična glava napiše en kup sranja ku ga je prebrala v eni butasti knjigi , lahk mi pa pišeš na zasebna sporočila ker ne more bit vsak deležn mojih besed , ponujam ti resnico , niti ne jeml resn komentarjev ki jih pišem tu gor ker je večina bedarij za egoiste , pišeš mi lahk edino z vso ponižnostjo ki jo premoreš in nikol ne misl da lahk dojameš s kom si pišeš . to ti pravim le enkrat

Na tujih spletnih straneh je veliko napisanega o empatih. Zanima me, če tudi tukaj razpravljate o tem?

Če te zanima, ali tukaj razpravljamo o empatih ali ne, uporabi iskalnik. Sicer pa nam lahko kaj napišeš, ko si že odprla temo.

O njih nisem še nikoli nič slišal. Po imenu sklepam, da naj bi šlo za osebe z zelo močnim sočutjem.

Possible—but highly unlikely.

Na tujih spletnih straneh je veliko napisanega o empatih. Zanima me, če tudi tukaj razpravljate o tem?

Zakaj je pa to zdaj en tak bigdeal - a je bit empat zdaj IN??

Ja, takih, kot jih opisuje Strelka, je vedno bilo nekaj, bolj mal sicer, ampak mi nič ne zgleda, da bi jih bilo zdaj kaj več. Če bomo o tem govoril in bo postalo in, se pa tud ne bodo namnožil (ker je empatija nekaj, kar prihaja iz globin človekove biti), kvečjemu bleferjev - kao empatov bo več. Poznam nekaj ljudi, ki se imajo za empate in mislijo, da se lahko vživljajo v čustva drugih, v resnici pa samo svoja čustva projicirajo v druge in potem te poskušajo prepričat, da nekaj čutiš, kar v resnici sploh ne. Pravi empati so to, čemur so ljudje že od nekdaj preprosto rekli "to je pa en dober, srčen človek" in za tega človeka to ni bil noben bigdeal, pa za ostale tud ne, sam veseli so ga bli (kakšni s hudimi frustracijami pa tud ne, ampak to je že druga štorija). A je zdej kej drugač? No, kakorkolže, je pa že bolš, da se pogovarjamo o empatiji, kt o kakšnih katastrofičnih prerokbah in teorijah zarote.

Zakaj je pa to zdaj en tak bigdeal - a je bit empat zdaj IN??

Verjetno je. Tako kot "indigo otroci". Zdaj je že skoraj vse big deal.

V kakšni totalni pozabi in tèmi smo, da doživljamo vse, kar je naravnega in nekoč običajnega, kot nekaj posebnega in oh in sploh ... xrolleyesx

Kakor jaz razumem besedo empatija je to vživljanje v čustva drugih.Če se pa lahko vživi v misli drugih je pa zame že telepatija.Ne vem zakaj naj bi danes to bilo in.Taki ljudje so vedno obstajali samo da so se drugače imenovali.Sicer pa empatije je sposoben vsak človek,ki je malo bolj senzibilen.Če se nekdo poistoveti s čustvi drugega in tudi sam postane srečen,žalosten,zaskrbljen,...potem je padel na izpitu.Kajti čustva so ga nadvladala.Če pa začuti čustva od drugega in se ne poistoveti z njimi ima pa on moč nad čustvi,ta je pa naredil izpit.Občuti isto kot drugi,obenem pa je nenavezan na čustva in ne more padet v tak čustven stanje kot je drugi.Sicer pa velja, da naj bi vsak ki se ukvarja z meditacijo,jogo ali s kakšno drugo energijsko tehniko bil tega sposoben v večji ali manjši meri. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Če hočeš resnično razumeti drugega človeka, moraš najprej prehoditi miljo v njegovih mokasinih. Vendar tega ne moreš narediti, če najprej ne sezuješ svojih."

x;)x

in če se še vseeno ne razumemo...nam pa vsaj noge isto smrdijo x:Dx

Če pa začuti čustva od drugega in se ne poistoveti z njimi ima pa on moč nad čustvi,ta je pa naredil izpit.Občuti isto kot drugi,obenem pa je nenavezan na čustva in ne more padet v tak čustven stanje kot je drugi.

In le takšen človek res razume sočloveka in mu tudi zmore in zna pomagati, to je bistvena lastnost dobrih zdravnikov in zdravilcev. Sam doseči to stanje pa ni tako preprosto, ja, "sezuti svoje mokasine, da lahko hodiš v mokasinih nekoga drugega ..." včasih zahteva kar precej truda, najprej s tem, da pošlihtaš svoja lastna čustva, no, pol gre pa že lažje x;)x

in če se še vseeno ne razumemo...nam pa vsaj noge isto smrdijo x:Dx

x:Dx x:Dx

ena lepa indijanska misel , ki sem jo prebrala .... :8):

Če hočeš resnično razumeti drugega človeka, moraš najprej prehoditi miljo v njegovih mokasinih. Vendar tega ne moreš narediti, če najprej ne sezuješ svojih."

A si jo samo prebrala ali jo tudi prakticiraš?

Empatija je za moje pojme ponavadi sranje, ker se ljudje ne zavedajo svojih lastnih čustev in instinkov, oziroma reakcij.

In komu je do tega, da bi moral prenašat enga z glupimi reakcijami in čustvi?

Preden se gredo ljudje kej tacga naj se NAJPREJ SPUCAJO ZNOTRAJ.

Kolikor jaz vidim je v tej državi tolk notranjega sranja, da kr glava boli.

Kaj je?

http://sl.wikipedia.org/wiki/Empatija

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...