Skoči na vsebino

Mars

free

Recommended Posts

čveka...kakšen komentar?

na kaj,čemu oz.komu ?

Bern je lepo obrazložil.

Lep pozdrav :palec:

x:Dx ...čveka, kratko in jedrnato...sem mislila, da boš še ti dala kakšen komentar, pa vidim, da je že vse ok... x;)x :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Deli na socialnih omrežjih

Marsa jaz bi te tu nekaj vprašala, če boš mogoče videla. Ker gre za temo Mars in vem, da imaš ti močen Mars, mi povej kako naj človek vzgaja otroka z močnim Marsom. Kaj je najpomembnejše?

Moj sin ima Mars v konjunkciji s Sevrnim vozlom in v konjunkciji s IC, v sekstilu z ascendentom in v sekstilu z Merkurjem ( z Mekrurjem ima tudi medsebojno recepcijo), poleg tega še v trigonu s Satrunom in v kvadratu s Plutonom.

Zanima ga vse kar je povezano z orožji in stroji. Star je 6. let pa mu iz enciklopedije berem vse o vikingih, indijancih, vitezih, mušketirjih. Predvsem ga zanimajo junaki, tudi grški junaki in sploh močni ljudje preteklih časov. Do neke mere ga zanima tudi vojska in modernejše tehnologije, toda rajši bere o starih časih in starih načinih vojskovanja.

Gre za to, da mu jaz ta svet pustim, ga spodbujam da riše o teh stvareh, mu berem pravljice in zgodbe na to temo. Njegova učiteljica (ki je precej nežne narave) meni, da je to zanj škodljivo in da ima probleme z jezo tudi zaradi tega svojega sveta. O tebi imam občutek, da imaš zelo jasno predstavo o stvareh, dokaj konkretno, jaz sem tu preveč osebna da bi bila objektivna, nekako se mi zdi, da če je Mars na Severnem vozlu, da je prav, da je razvoj preko Marsa, preko boja, vojske in teh moških zadev. Kaj ti misliš?

Resnično se ti že v naprej zahvaljujem?

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Mihela :palec: :palec:

Se vmesam z nasvetom, ne astroloskim, ker nisem strokovnjak na tem podrocju.

Iz opisa narave tvojega sina ne bi rekla, da ima v sebi skrito ali potlaceno jezo, sicer bi se to manifestiralo drugace. (ce se fantki v soli malo stepejo med sabo se ne pomeni, da dobivajo batine doma ali da nosijo neko neznosno jezo v sebi!!!).

Tvoj sin ima veliko energije. Kar je dobro, zelo dobro. Le pomagati mu je treba, da jo bo znal sam pravilno usmerjati. Tezave, ki jih imajo otroci so vedno premosorazmerne s tistimi, ki jih imamo odrasli. In to je predpogoj za razumevanje otroskega sveta.

Super bi bilo, ce bi svoje navdusenje nad orozjem in preteklostjo tudi fizicno lahko manifestiral; vpisi ga v kaksno sabljasko drustvo. Naucil se bo rokovati z orozjem, vendar v sportne namene, razvil bo neverjetno gibcnost, lepo drzo in dal energijo pod kontrolo x;)x

kako naj človek vzgaja otroka z močnim Marsom. Kaj je najpomembnejše?

Moj sin ima Mars v konjunkciji s Sevrnim vozlom in v konjunkciji s IC, v sekstilu z ascendentom in v sekstilu z Merkurjem ( z Mekrurjem ima tudi medsebojno recepcijo), poleg tega še v trigonu s Satrunom in v kvadratu s Plutonom.

xrolleyesx Iz preverjenih domačih horoskopov bi rekla, da je jeza predvsem prisotna zaradi kvadrature med marsom in plutonom. Moj vnuček ima konjukcijo marsa in plutona in nihče ne ve s kje (pluton) vzame toliko energije ko nekaj hoče dosečt (mars). Večkrat se to odraža s precejšnjo mero jeze. :xx!:

O, Mihela, se dobro da sem sla pogledat (zadnje cajte nisem prevec na tekocem z astro forumom, kot si morda opazila).

Menim, da je tako kot ti postopas prav in te podpiram, ful si jasno in kratko predstavila situacijo.

ne smes bit prevec tehtnica, ko se menis z uciteljico, moras biti bolj suverena, sirjenje obzorij in omogocanje dejavnosti, ki ga zanimajo, jasno nikakor ne more biti zanj skodljivo.

Ja, saj sam kaze, kar ga zanima in kaj hoce poceti in tako bo tudi v prihodnje - blago vodstvo, niti malo na silo ne bos dosegel (pri cloveku z mocnim Marsom, podobno kot pri Skorpijonu), tako da pravzaprav dbest, da se je rodil ravno tebi, je ze tako kul. ;) :)

Kot vidim, je res kar marsovski tip potem, zagotovo je pomembno, da je na S vozlu in ja, to bi seveda lahko pomenilo, da ga usmerjas se dalje v ta podrocja (samo ni pa nujno, da bo to potem sploh pocel, a vsekakor je nujno za njegov razvoj, ker on delovanje, strategije razvija na ta nacin, na ta nacin se pac uci o lajfu, kot se nekdo skozi stevilke, naravo... kaj jaz vem). Primerno pa bi bilo razvijati tudi podrocje sporta.

Uciteljica meni narobe (ni prevec dober psiholog morda) - to je v clovekovem znacaju, ne moremo oseb ukrojiti tako kot se nam zdi in jasno ne more en sistem biti idealen za vse.

Ocitno tega ne dobi dovolj v soli in se sam pravzaprav, ce tako pogledamo, dodatno izobrazuje, kar pa je vedno kvecjemu dobro in dobrodoslo; otrok lahko vse zivo vpije vase, fino je ze to, da ga sploh kaj zanima - resno mislim; blazen problem je zdaj, ko otroci nimajo zanimanja...

Ce bi to bilo zgolj stukanje casa, ker glih ni nic za pocet - potem bi morda bilo skodljivo... vse kar pa je akcija s cistim zanimanjem, pa je njegova osebna stvar - pa ceprav je otrok - in je vsekakor treba to podpirati - kar pocnes in prav filing imam, prav vidim te, prepricana sem - natancno tako vodstvo (kot mu ti nudis) potrebuje...

Ce bi hotela zavirati njegov Mars, je brez veze, ker ga bo vseeno izfural, a bo to potem bolj bolece, ker kar si bo zastavil, bo izvedel najbrz, z ali brez (tvoje) podpore in/ali pomoci ali odobravanja.

Najslabse je (ze itak, na splosno, za vse otroke oz. v vsakrsni vzgoji, kaj pa sele pri marsovskem tipu) prepovedovanje, odtegovanje.... s tem ne bomo dosegli, da si bo premislil in v koncni fazi 'popustil', pac pa bo razvil dodatno trmo.

Imam obcutek, da bi tudi saturn lahko bil mocen, vsekakor se mi zdi, da bo tudi kar resen in dober strateg, blazno fino je zanj, da mu saturn dela trigon, to omogoca dober odnos do dela, pa v slednjem tudi veliko energije, ki se ima kam usmerit in izrazit in hkrati spet pojasnjuje tako njegova zanimanja, kot tudi da to ni kar nekaj, brezplodno, delovanje 'v nic'...

Pac pa ne glede na to, ali bo kaj od tega v zivljenju pocel ali ne, mu bo vsekakor koristilo...

Ja, ziher je prav, ravno v tem je catch zdaj... ... recimo ena mama bi hotla da bo njen sin zdravnik, a on pa tako lepo plese, poje, rise... Kaj zdaj, ga naj stlaci v kalup zdravnika na silo?

Ne gre, pustil bo fax, zabluzil bo, starsi pa se bodo potem pritozevali - pa vse smo mu nudili...

In ce je marsovski tip, pesnik najbrz ne bo. :) ;)

Mars na IC-ju lahko pomeni tudi nekaj agresivnega momenta malo ali tudi dolocene tezave doma, pa morda bi lahko bilo res kaksno ozadjece, a bolj morda v tem smislu, da ima o tebi bolj izoblikovano predstavo kot o ocetu, torej, hocem reci, morda so se kaksna ozadja, a le-ta nimajo kaj brigat uciteljice, ker gre za subtilne nivoje, ki s temle pravzaprav nimajo dosti zveze, bolj sem izpostavila pac mars na ic...

Aja, in poskodbe, na to je pac treba pazit oz. imeti vedno na broju obkladke in pomagala, morda ima tudi visoke vrocine...

Malo me spominja na mojega sina, ki ima pravzaprav tudi mocen mars in tudi ga je zanimalo vse podobno, je pa sicer se razvil v bolj racunalniskega tipa...

Kar pa se mene tice (in mocnega marsa in sco) sem pa, ce mi kaj niso pustili, to izsilila, ce so mi pa kaj omejevali, odrekali, sem si pa to vsekakor privoscila. x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mihela :palec:  :palec:

Se vmesam z nasvetom, ne astroloskim, ker nisem strokovnjak na tem podrocju.

Iz opisa narave tvojega sina ne bi rekla, da ima  v sebi skrito ali potlaceno jezo, sicer bi se to manifestiralo drugace. (ce se fantki v soli malo stepejo med sabo se ne pomeni, da dobivajo batine doma ali da nosijo neko neznosno jezo v sebi!!!).

Tvoj sin ima veliko energije. Kar je dobro, zelo dobro. Le pomagati mu je treba, da jo bo znal sam pravilno usmerjati. Tezave, ki jih imajo otroci so vedno premosorazmerne s tistimi, ki jih imamo odrasli. In to je predpogoj za razumevanje otroskega sveta.

Super bi bilo, ce bi svoje navdusenje nad orozjem in preteklostjo tudi fizicno lahko manifestiral; vpisi ga v kaksno sabljasko drustvo. Naucil se bo rokovati z orozjem, vendar v sportne namene, razvil bo neverjetno gibcnost, lepo drzo in dal energijo pod kontrolo x;)x

Neskončno hvala, on je tudi izrazil željo nad sablanjem. Jaz sem ga vpisala v karate , ker je za sablanje premajhen, (mora biti vsaj 9. let star), vendar mu karate ne sede, ker je malo novincev, taveliki pa stvari že znajo.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

če je preveč Mars energije, v fizično aktivnost usmerjati, da gre tam ven in misli raje miriti, da gre to fizično ven kot bi psihično z jezo, priučiti tisto samokontrolo, da se prej premisli, preden se deluje...

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

O!!

Tolk casa sem pisala, da ste ze vse zivo se zmenli vmes!

To, Mihela!!!

Karate!!! xokx

p.s. Zdajle sem videla, da si napisala, da mu karate ne sede (sem povrsno prebrala, ko se je tolk ze zgodil vmes), sabljanje si je ful dobro Ruby spomnila, vendar to so bolj fini gibi... hocem reci gre za nekaj drugega in morda ni ravno najboljsi ventil za odvecno energijo...

Kaj pa on, kateri sport pa njega zanima se, poleg sabljanja?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

A daj, kok je hecno vse (da imava ne samo midve tolk podobnosti, pac pa zdaj se s tvojim bratom)! :eek: xDDx

Jaz tudi Luna v ribah v 4., mars pa na 17. rib (+ luna sonce merk.), opp. pluton.

Ne res - ce me mama ni pustila ven, sem rekla, grem pa skozi okno. In sem nekako resno mislila, na okno stopila, vseeno mi je bilo (7. nadstr.)...

Mama mi je zaklenila telefon, reva... Kaj pa jaz? Klicala v Beograd na ono pikanje (haha, tega mi sploh nihce ne vrejame, pa je SE KAKO RES!!! - kar vprasajte koga, ce se to res da - jaz vsekakor sem pocela to)... nekaj casa na skrivaj...

Potem pa enkrat rece nekaj, saj ne mores klicat al nekaj tacga, in jaz - a da ne? :vragec: x:o)x in pred njo tam tapknem - Darja? Aaha, blabla in to... In mama rece, ja ja, a mislis da ti verjamem, in jaz ji dam frendico na telefon. x:o)x x:Dx x:Dx x:Dx x:Ix

Uboga moja mama... :sori: :V:

Picasso

zal kar, ja... v bistvu sem bila cisto dvojna, kot nekako zdaj... zelo prijazna modra alenkica in gajstna mala marsica... :D ;) :P

Saj nisem bila kar skoz tolk grozna, a v enem obdobju pa prav zares, meni ni zal zaradi sebe, da sem to pocela, ali da bi me bilo sram al kaj tacga, preprosto mi je zal zaradi mame, nikomur ne privoscim sebe za otroka. x:Dx x:Ix xrolleyesx :8):

Po drugi strani pa ni postekala, da ravno na moc in na tole jaz ne delujem dobro... Ce mi predstavis, razumno, normalno, razumem, recem OK, ce pa kar nekaj naj BI bilo tako ali kaj jaz vem, pa sem alergicna od nekdaj...

Upala sem si pa vedno veliko, tudi kot alenkica. ;)

Malo sem bila pa pravzaprav tud zleht, sam to pa ze ni vec za temo mars, je ze za pluton, razmisljam, da je mroda pravzaprav res bil 'prej' vladar mars nekako (res sem bila ful sporten tip, ni bilo sporta, da se jaz ne bi vpisala), potem med in po puberteti pa je zacel bolj pluton sekat....

ceprav ze kot majhna sem imela kaksne te stose, pravzaprav kar malo krute...

Zanimali so me odzivi ljudi, pa sem nalasc shokirala, kar rekla kaj nepovezanega, da vidim, kaksno reakcijo 'dobim'.

Picasso

...

...

Res, Marsa, tolk časa si pisala, da je ratalo čisto dovolj teksta in to brez veliko smeškotov, vražičev in ostale svojati, da sem šel štirikrat ikonco pogledat, a si to res ti.

x;)x

(Bajdevej, a se tle na forumu pri osemnajsti ponovitvi še čestita za tisočice? Če se, potem čestitam!)

(Ampak kolk je to enga klofanja, džizes! Pa smeškotov šele, orkodijo! On dan me je prjelo, da bi jih štel, pa so me pri 3.722 odtrgal od računalnika... :vragec: )

Anyway, Marsa, bodi faca še naprej! (Z očali al pa brez.)

x;)x

O!!

To, Mihela!!!

Karate!!! xokx

p.s. Zdajle sem videla, da si napisala, da mu karate ne sede (sem povrsno prebrala, ko se je tolk ze zgodil vmes), sabljanje si je ful dobro Ruby spomnila, vendar to so bolj fini gibi... hocem reci gre za nekaj drugega in morda ni ravno najboljsi ventil za odvecno energijo...

Kaj pa on, kateri sport pa njega zanima se, poleg sabljanja?

Rad ima predvsem sprehode v gozdu, plezanje po drevesih, za kak šport se še ni zagrel.

Vendar zanimiv je bil lani v Bohinju, ni znal drsati, vendar se je trudil ure in ure, padal, toda vztrajal in vztrajal, naslednji dan ni več padal.

Res ne vem, kam bi ga usmerila, predvsem mu koristi, ker smo v vasi, da je zunaj, da pleza po drevesih, da se igra v peskovniku, da z orodnjem kaj skup zbija.

Moram priznati, da jaz ves čas čutim, da bo ta fant še veliko dosegel, to čutim notri v sebi .Zdi se mi, da so Marsovci, res težavnejši otroci, vendar, da v življenju lahko res veliko dosežejo in naredijo, zaradi močne volje.

Prav za skupinske športe ni. Nad karatejm pa nisem obupala, bo pa kasneje začel. Mislim, da bi mu sabljanje vseeno koristilo, ravno zaradi elegantnih gibov, kajti kljub temu, da je Marsovc, je tudi tehtnica, s Soncem in Venero v 5. hiši in da veliko tudi na izgled, na obliko.

Vsem hvala za nasvet.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

Rad ima predvsem sprehode v gozdu, plezanje po drevesih, za kak šport se še ni zagrel.

Vendar zanimiv je bil lani v Bohinju, ni znal drsati, vendar se je trudil ure in ure, padal, toda vztrajal in vztrajal, naslednji dan ni več padal.

Res ne vem, kam bi ga usmerila, predvsem mu koristi, ker smo v vasi, da je zunaj, da pleza po drevesih, da se igra v peskovniku, da z orodnjem kaj skup zbija.

O, Kul Mihela! A ves da sem pomislila na kaj z orodjem! :palec:

pa saj potem ima te ventile, saj to je mega!!! tekanje, plezanje in tole, to je OK.

Ti, tole je pa identicno z mojim tamalim - ni zelo sporten (no kljub temu je bil 3. na krosu), a na drsalkah - v enem dnevu se naucil, isto - padal malo, ono tretje, pa je kar znal...

Moram priznati, da jaz ves čas čutim, da bo ta fant še veliko dosegel, to čutim notri v sebi .Zdi se mi, da so Marsovci, res težavnejši otroci, vendar, da v življenju lahko res veliko dosežejo in naredijo, zaradi močne volje.

Prav imas, sploh ce se skozi lajf kul usmerjajo (sicer lahko tudi razmetavajo s svojimi mocmi, prevec razprsijo svojo energijo, a njemu pomaga tisti trigon s satrunom).

Mislim, da  bi mu sabljanje vseeno koristilo, ravno zaradi elegantnih gibov, kajti kljub temu, da je Marsovc, je tudi tehtnica, s Soncem in Venero v 5. hiši in da veliko tudi na izgled, na obliko.

Aha, skoda ker nisi rekla, me je zanimalo, kje pa je pravzaprav sonce, aha v 5. v tehtnici.... Ju imata v konjunkciji?

:palec:

Picasso

Bern, xDDx x;)x x:Dx , mi je zapasal mal se kej tacga menit, pa sem ene dva dni mal bolj 'aktivna' v enih dveh astro temah (aja, mars in skorpijoni ;) :D :P) x;)x :palec:

Picasso

Marsa!

Jaz sem bila ubogljiva, seveda na moj nacin x;)x

Ja valjdka, ti imas devickico v osebnih - luna ali asc (jaz pa 'sam' mc, uran in pluton).

A imas ti tud Saturn v Vodnarju?

Picasso

Ruby!!!!

jaz sem morala tud k psihologom hodit.

Ful podatkov imam v glavi, da se hecam, da sem malo avtista (imam pa tudi luno v 4., malo je ziher luna zasluzna za takle).

Meni so na testih ugotovili, da 'sem preotrocja' (no mroda niso uporabili tocno te besede,, a to so povedali), v bistvu sem jih pa samo malo izboljsala. x:px

Dorisala pikice, dodala e, f, g - ce je bilo samo do d. In taksno. :D

sam to ni mars, mal je merkurja in urana, mal pa clo plutona morda...

Sicer pa pri meni se saturn v 3. v opp. z uranom, ki je njen vladar.

Tale tvoj brat je pa podoben kaliber kot Ich. :eek: xcivx xDDx

Picasso

Marsa!

Jaz sem bila ubogljiva, seveda na moj nacin x;)x

Ja valjdka, ti imas devickico v osebnih - luna ali asc (jaz pa 'sam' mc, uran in pluton).

A imas ti tud Saturn v Vodnarju?

Deviska Luna :fiju: :fiju: :fiju: :switz:

Moj Saturn je v Dvojckih, retro, v tretji hisi.

:OO!: :vragec: :V: xNNx :sniky: :bomb: :madpro:

Po drugi strani pa ni postekala, da ravno na moc in na tole jaz ne delujem dobro... Ce mi predstavis, razumno, normalno, razumem, recem OK, ce pa kar nekaj naj BI bilo tako ali kaj jaz vem, pa sem alergicna od nekdaj...

Tudi pri nas s tem, da se pogovoriš največ narediš in ne prenese, da se mu komandira. Jaz pazim, da ne padem v igro tekmovanja z njim, v čemerkoli, da ostanem zunaj tega.

Najina Sonca sta narazen 9°.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

Ruby, saj res, moj saturn je tudi v 3. xDDx x;)x

ja, ja, devicka, saj to se ti pa tudi ful vidi, kako spedencas svoje poste, pa sploh, vse..

Retro saturn v dvojckih v 3.... zanimiv polozaj v bistvu.... potem si ti tudi izboljsevala sisteme? xDDx xcivx x;)x

Mihela - ja, to, saj ti pravim, tako kot furas, je ranvo dbest, no ni treba bit prevec mehka, a blago vodstvo, kar pa pocnes, je pa glih pravsnje. x:)x

Ali jo upostevas? Lahko bi upostevala nekaksno ohlapno konjunkcijo, gre vendarle za sonci...

Midva sva pa na ene 6, ima pa mars na mojem soncu in pluton na mojem asc, tako da sva kar divje komunikacije vcasih (bi jaz tud rabila malo tvoje blagosti in tehtnice, tule pa res... xDDx).

Picasso

Aha, jaz tudi - kvadrat z asc :o|o: (edini, pri meni) ...

No, saj, v bistvu pa - hvalabogu, ce se tega edinega kvadrata ne bi imela... xrolleyesx

Imam pa zato 'opozicijo' na uran (8:30)...

Ni ne vem kolk aspektiran saturn, sekstl z jupitrom....

Ampak meni pa v bistvu kar sede v 3., tako fino se mi poklapa v vse. x^x x;)x

Mars pa je v eksaktnem trigonu z neptunom, za tale aspekt sem pa ful zadovoljna, da mi resuje opozicijo plutona...

Tale os IC/MC in gor Mars oz. Pluton je pri meni ful nasponana, tako sem prakticno ze od malega dobivala polena pod noge, imela tezave z zavistnezi ipd. - torej dobesedno delovanje te opozicije na tem mestu.

Metoda, disciplina? Tu pa imam jaz 'svoj nacin' ;) - a sem presenetljivo ucinkovita, ce mi pustijo, da delujem na ta nacin.

Picasso

:D - sam ce se zlo zapicimo, lohk tudi so; recimo imas velik talentov, vse bi pocel, kaj pa zdaj? Ni ne casa ne placa ne energije za vse, pa je bojazen, da se vse 'izgubi', v druge vode izfura potem tole...

recimo glej v naravi, saj so trigoni poleg opozicije in konj. najbolj drasticni, v bistvu najhujsi, trigon sploh ni nujno vedno ugoden, v nekem smislu ze, saj pravim, a mora biti kaksen dodaten sunek s strani....

Saj imam kar precej opozicij tudi (ker imam dejavni dve osi, Bik/Sco in Devica/ribi), pac pa imam sextilov manj, mislim da celo samo dva.

Ko smo pa ze pri marsu - mars je v konjunkciji s soncem, luno in merkurjem, tako je lahko v bistvu ogenj prisoten ze v konjunkcijah oz. marsov aspekt ze v konjunkcijah marsa s soncem ali ascendentom.

ce pa je se na Luni in merkurju, kot je pri meni, pa potem delujes lahko vse - od ovna pa do dvojcka... xDDx x;)x

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...