Skoči na vsebino

kako postati bolj zavestni?

Lukaz

Recommended Posts

• Komentarji 94
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

dayo Hvala!

xyz Zadnje čase sem bral eno knjigo o samozavesti, en Budistični priročnik in nekaj o zakonu privlačnosti ki sem že imel doma. Po nekem času sem opazil spremembe v sebi: nisem več toliko živčen, ne kritiziram in razumem boljše ljudi..

Mislim da tmu se reče postati samozavestnejši :) Rad bi nadaljeval ampak je dosti tega materiala (tudi na forumu) in nisem vedel kje začet.

Deli na socialnih omrežjih

ok.

menim, da je predlog z jogo, katerega je podal dayo, kar fajn.

na tej točki bi še dodal, da zna biti v tej smeri tudi primerno, jačati osebno voljo...

npr. z povsem športnimi podvigi, ali intelektualnimi podvigi,

kjer poiskušaš vedno znova preseči lastne zmožnosti

in preiti tisti glasek, ki na vse pretege kriči "ne morem več". x:Dx

edino, na kar je res treba biti previden, je, da se permamentno ne poškoduješ.

... ko umres.. odpade um in balast.. in ostane samo zavest.

..torej zadeva je precej preprosta.. in zgodi se samo po sebi.. x:o)x

To je bolj slaba tolažba. Če nisi postal zavesten tekom življenja, ti tud smrt ne pomaga kej dost; tud pol ne boš zavesten "na polno". Itak pa prideš spet nazaj in nadaljuješ zgodbo... dokler pač ne postaneš res Zavesten x:)x

To je bolj slaba tolažba. Če nisi postal zavesten tekom življenja, ti tud smrt ne pomaga kej dost; tud pol ne boš zavesten "na polno". Itak pa prideš spet nazaj in nadaljuješ zgodbo... dokler pač ne postaneš res Zavesten x:)x

kje si pa to pobral ? x;)x

če je verjeti nekaj knjigam, se večina razswetljenj zgodi ob umiranju. to po moji kmečki logiki do neke mere tudi pojasni, zakaj nekateri umirajo dolgo in boleče, nekateri pa malo drugače.

pa pliiisssss.... ne mi zdej besed obračat pa dlako u jajcu iskat pa srat... valda vemo usi sto primerou, ki bi to tezo komot spodbijal... ena izmed možnih rezlag za nekatere primere pač.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

če je verjeti nekaj knjigam, se večina razswetljenj zgodi ob umiranju.

Večina??? Prvič slišim. Kak konkreten primer?

Je pa res, da mamo različne definicije razsvetljenja... Kar se baje res zgodi (skor) vsakmu ob umiranju, je, da se mu odvije "film" - pregled lajfa in izbor karme, ki se jo bo predelovalo v naslednjem lajfu. Mogoče nekateri že ta film imenujejo razsvetljenje...

Večina??? Prvič slišim. Kak konkreten primer?

Je pa res, da mamo različne definicije razsvetljenja... Kar se baje res zgodi (skor) vsakmu ob umiranju, je, da se mu odvije "film" - pregled lajfa in izbor karme, ki se jo bo predelovalo v naslednjem lajfu. Mogoče nekateri že ta film imenujejo razsvetljenje...

hvala, ker si drugi del mojega posta dobro prebral in ga upoštevaš.

preberi še kaj več o obsmrtnih doživetjih. pa res se ne spomnim, kje konkretno kaj več piše o tem, ker, ne boš verjel, celo jaz sem v lajfu prebral več kot eno knjigo.

hvala, ker si drugi del mojega posta dobro prebral in ga upoštevaš.

preberi še kaj več o obsmrtnih doživetjih. pa res se ne spomnim, kje konkretno kaj več piše o tem, ker, ne boš verjel, celo jaz sem v lajfu prebral več kot eno knjigo.

Jah klinc, brez konkretnih primerov je težko govort. Tud jst sem prebral neki knjigc, ampak sem očitno pršou do glih kontra informacij kot ti - vsi primeri razsvetljenja, ki jih poznam, so se zgodil v času lajfa, ne pri umiranju. Neki konkretnih primerov: Buda, Jezus, Ramakrišna, Mirabai, Ramana Maharši, Swami Ramdas, Papaji, Sri Aurobindo, Lahiri Mahasaya, Sri Jukteswar, Ramalinga Swami, Sri Anandamayi Ma... Skratka kr neki tega.

Kar sem pa bral o obsmrtnih doživetjih, sem pa prišel do informacij, kot sem že v prejšnjem postu napisal. xnckrivx

Jah klinc, brez konkretnih primerov je težko govort. Tud jst sem prebral neki knjigc, ampak sem očitno pršou do glih kontra informacij kot ti - vsi primeri razsvetljenja, ki jih poznam, so se zgodil v času lajfa, ne pri umiranju. Neki konkretnih primerov: Buda, Jezus, Ramakrišna, Mirabai, Ramana Maharši, Swami Ramdas, Papaji, Sri Aurobindo, Lahiri Mahasaya, Sri Jukteswar, Ramalinga Swami, Sri Anandamayi Ma... Skratka kr neki tega.

Kar sem pa bral o obsmrtnih doživetjih, sem pa prišel do informacij, kot sem že v prejšnjem postu napisal. xnckrivx

naporen si. in to ko swina. glih dost, da me begaš v moji razswetljenosti x:Dx . ker res se mi ne lub prazne slame mlatit. glih tolk ti mal kost vržem, da boš dau en cajt mir. x:Dx

definirej razswetljenje da boš sploh wedu kwa iščeš. če boš uprašou pametne in študirane, ti bodo mimgrede naštel razsvetljence z linhartovo županovo micko na čelu in še cel kup podobnih modelov izpred 300 let. in pol še kle po forumu cel kup še večjih modelou, k bodo glumil, da jih kao štekajo. užiwej u swoji povprečni popolnosti in če izgubiš glawo, pejd gledat k frizerju. najbrž je tamč. pa weliko družbe tut x:Dx

kar se tiče unih naštetih ljubiteljou karija(hwala nosorog) jih več al manj sploh ne poznam. niti pogrešam. loh pa en primer od jezusa, k ga glih omenjaš. ko je na križu umiral menda ni bil glih preweč zgoworen, pa vendar... je zakričal: oče. zakaj si me zapustil? le kaj se mu je dogajalo?

pa res se ne grem več. diiijooooo

loh pa en primer od jezusa, k ga glih omenjaš. ko je na križu umiral menda ni bil glih preweč zgoworen, pa vendar... je zakričal: oče. zakaj si me zapustil? le kaj se mu je dogajalo?

pa res se ne grem več. diiijooooo

In v naslednjem življenju se je Jezus rodil kot Apolonij Tianski. In on je bil tisti,ki je potoval v Indijo,kar je postalo podloga za zgodbo da Jezus ni umrl na križu,temveč odšel v Indijo in umrl v Kašmirju potem ko je dočakal starost.

Me pa res zanima kaj si predstavljaš pod pojmom "razsvetljenje"? Dve stvari o razsvetljenju,ki jih že ptički čivkajo: ne ustvarjaš več karme,odvrtijo se ti vsa življenja+razlaga in še mnogo več. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Guest razlika
Pozdravljeni!

Zanima me kako lahko postanem bolj zavesten? Meditacija, kakšna knjiga, Joga.. ?

Res ne vem kje začet.

Ko bom izvedel, si bom nabavil material :)

Hvala v naprej!

lp Luka

Hecno vprašanje. Verjetno ne moreš bit bolj zavesten kot že si. Ker če bi bil lahko bol zavesten, bi že bil, bol zavesten. A misliš bolj srečen? Zakaj se ti zdi da nisi dovolj zavesten?

Kako to misliš, kje začet? Iz česa pa štartaš? Nezavesti? Meditacija, joga, kakšna knjiga.... ne verjamem. Lahko pa probaš. Ampak še vedno ne boš bolj zavesten kot si, ker boš vse bral in meditiral znotraj tvoje trenutne zavesti. Probaš lahko pa vse živo. Tak hecn kvantitativen pristop. Več zavesti. Si niti ne znam predstavljat.

Edino, kar ti lahko svetujem.... ne si nič nabavit. Material se sam kopič, roki trajanja so vedno krajši, in na koncu je en kup stvari, ki se ti nakopičijo. O zavesti pa ne duha ne sluha.

Hecno vprašanje. Verjetno ne moreš bit bolj zavesten kot že si. Ker če bi bil lahko bol zavesten, bi že bil, bol zavesten. A misliš bolj srečen? Zakaj se ti zdi da nisi dovolj zavesten?

Kako to misliš, kje začet? Iz česa pa štartaš? Nezavesti? Meditacija, joga, kakšna knjiga.... ne verjamem. Lahko pa probaš. Ampak še vedno ne boš bolj zavesten kot si, ker boš vse bral in meditiral znotraj tvoje trenutne zavesti. Probaš lahko pa vse živo. Tak hecn kvantitativen pristop. Več zavesti. Si niti ne znam predstavljat.

Samo en primer-REBIRTHING-tehnika s katero spremeniš določene podzavestne vzorce,odpraviš travme od rojstva oz. spočetja dalje,razbiješ določene čustvene in miselne blokade in tudi lahko vidiši in zveš zakaj se je nekaj zgodilo,itd. In če zveš zakaj te mama ni imela rada,ali pa zakaj se kregaš z očetom,...je to že napredek. In ko vidiš stvari na drugačen in poglobljen način se temu kao reče "bolj zavesten" oz razširitev zavesti. Prava sreča pa itak pride v kombinaciji z boljšim zavedanjem samega sebe. xDDx

Guest razlika

Ne. Se ne strinjam.

Tisto kar ti odpravljaš.... verjetno se potem dobro počutiš, kot da bi vedel za kaj gre... take stvari... to ni noben dokaz za bolj poglobljeno in razširjeno zavest... to samo pomeni, da se malo bolje počutiš. Si srečen.

Ne. Se ne strinjam.

Tisto kar ti odpravljaš.... verjetno se potem dobro počutiš, kot da bi vedel za kaj gre... take stvari... to ni noben dokaz za bolj poglobljeno in razširjeno zavest... to samo pomeni, da se malo bolje počutiš. Si srečen.

Jaz se z rebirthingom ne ukvarjam in ne izvajam,poznam pa zadeve.To izvajajo pa skoraj vsi bioterapevti,ki so kaj vredni.

Kaj je zate sploh zavest? xDDx

Guest razlika

Saj to. Kaj je zavest? Očitno je bolje če je imaš več in če je bolj poglobljena x:)x To je pa tudi vse kar vem o njej xDDx

Nisem hotela rečt, da ti izvajaš.... sam stavek je bil tak. Mogla bi rečt, tisto kar se odpravlja... kam se pa odpravlja, je pa spet druga stvar. Mah ne sej nima veze. Sam začetki, konci, smisli, smeri, nivoji, poti... to je vse tako skrivnostno in pusto in hrupno, samotno, veselo... vse... pol pa uletijo tehnike. ... in recepti in jaoj, kup nasvetov napotkov in pametnosti. xegox Ampak sej, verjetno se drugače ne da. :N:

Saj to. Kaj je zavest? Očitno je bolje če je imaš več in če je bolj poglobljena x:)x To je pa tudi vse kar vem o njej xDDx

Nisem hotela rečt, da ti izvajaš.... sam stavek je bil tak. Mogla bi rečt, tisto kar se odpravlja... kam se pa odpravlja, je pa spet druga stvar. Mah ne sej nima veze. Sam začetki, konci, smisli, smeri, nivoji, poti... to je vse tako skrivnostno in pusto in hrupno, samotno, veselo... vse... pol pa uletijo tehnike. ... in recepti in jaoj, kup nasvetov napotkov in pametnosti. xegox Ampak sej, verjetno se drugače ne da. :N:

Nekaj na brzino o razlagi zavesti,zelo skrčena različica in brez detajlov.

Zavest je življenjska sila vseh atomov. Zavest gleda, sliši in čuti prek čutov. Ko zavest zapusti telo, je oseba razglašena za mrtvo. Vendar je zavest večna in univerzalna. Smrtna zavest je zavedanje sebe v obliki, ločenega od celote. Zavest je zavedanje vsega kot eno.

Odpravlja se pa podzavestne vzorce,ki jih dobiš in se jih sploh ne zavedaš(travme,čustva,misli,...) od staršev,drugih ljudi,svoje itd. V bistvu se energija transformira iz negativne v pozitivno. Naprimer energija,ki jo porabiš za kreganje,strah,žalost,...temu čustvu jo odvzameš,transformiraš (kot umazano perilo,ki ga opereš) in usmeriš v pozitivno čustvo ali misel.To je čist po domače povedano. xDDx

Pozdravljeni!

Zanima me kako lahko postanem bolj zavesten? Meditacija, kakšna knjiga, Joga.. ?

Res ne vem kje začet.

Ko bom izvedel, si bom nabavil material :)

Hvala v naprej!

lp Luka

x:Dx

O Luka. živjo

Sprašuješ, kako postat bolj zavesten in ne veš kje začet.

Eee, lahko začneš pr seb, kuj zdele. recimo, da si zastavljaš vprašanja in nanja odgovarjaš. Nekej tacga naprimer:

Kva glihkar počnem?

Kaj ob tem početju mislim?

Kakšne so te misli?

Kaj ob tem početju občutim v telesu?

Kje to občutim?

Zakaj to počnem?

Zakaj to mislim?

Zakaj to občutim?

Kdaj sem že tko občutil?

Kaj se je takrat dogajalo?

.

.

.

.

Pa tko.

Blj ko se vsak trenutek zavedaš svojega početja, svojih misli, svojih občutenj in blj ko prodiraš v njihov izvor, blj si pozoren, blj se zavedaš, blj si tle, ta trenutek.

Tko nekak.

x:Dx

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Guest razlika

Brezo :Bom preskočila par stavkov... al pa ne... v kakšnem odnosu pa sta podzavest in zavest? Niti ne vem od kje črpaš... iz lastne izkušnje morda?

Če je zavest življenjska sila vseh atomov in hkrati zavedanje vsega kot eno... kje pa pol si, ko se sprašuješ, kako bi lahko bil bolj zavesten..... jaz te shizofrene situacije ne razumem. Res ne.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...