Skoči na vsebino

Vnetje zapestne tetive

Tinqa

Recommended Posts

Pozdravljeni!

Prej nikoli nisem imela težav s tetivami. Sedaj pa sem se srečala s tem kot mamica, pol leta starega fantka, ki je težak za svojo starost. najprej sem imela bolečine samo v področju palca, sedaj pa se mi je razširilo na zapestje. Ne vem kaj narediti, ali se zadevati z analgetiki, ali kaj. Ima morda kdo od vas kakšen pameten nasvet? Srčno bi rada spet normalno roko.

Kakšna zeliščna žavba?

LP

T

Deli na socialnih omrežjih

Kolegica, pianistka, si je podoben problem ozdravila z ibuprofenom. Seveda pa moraš k svojemu zdravniku, ne kr neki na pamet jemat x!x

Ibuprofen je nesteroidni antirevmatik,ki se predpisuje za lajšanje bolečin. Doktor ti pa ne bo povedal da pogosto jemanje teh tablet povzroča razjedo ali po domače luknjo v želodcu.Približno dva tedna lahko jemlješ tabletke brez posledic,kar je pa več je pa že vprašanje. Jaz ga ne bi priporočal.

Bi pa priporočal kakšno knjigico od patra Ašiča,kjer so opisana mazila in tinkture. Po spominu bi pa rekel da je za mišice koristna tinktura arnike,ognjiča ali gabeza.Seveda je koristno tudi mazilo iz teh rastlin. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Včeraj sem si kupila sicer kar drago masažno olje Diana, na osnovi zelišč.

Ja, to sem tudi že slišala, da bi morala mirovati z roko-vendar ob dojenčku to ne gre. Hudič je pravzaprav takrat, ko mirujem, ko mi začne preskakovati. Ko je roka "ogreta" je ok.

Meni ni več nič jasno. :(

Ne bi pa rada se ukvarjala s toliko analgetiki...ravno zaradi želodca. Že brez tega sem bolj rahločutna in mi stvari hitro udarijo na želodec.

LP

T

Ibuprofen je nesteroidni antirevmatik,ki se predpisuje za lajšanje bolečin. Doktor ti pa ne bo povedal da pogosto jemanje teh tablet povzroča razjedo ali po domače luknjo v želodcu.Približno dva tedna lahko jemlješ tabletke brez posledic,kar je pa več je pa že vprašanje. Jaz ga ne bi priporočal.

Bi pa priporočal kakšno knjigico od patra Ašiča,kjer so opisana mazila in tinkture. Po spominu bi pa rekel da je za mišice koristna tinktura arnike,ognjiča ali gabeza.Seveda je koristno tudi mazilo iz teh rastlin. xDDx

Tud jst načeloma nisem zagovornik tovrstnih zdravil, ampak štos pr tisti punci je bil, da ji ni pomagal absolutno nič druzga (probala vse živo od naravnih zdravil, mazil, energetskih terapij, masaž itd.), edino to ji pa je. Nisem pa čist 100%, če je bil to res ibuprofen (mogoče sem kej pobrkal) in v kakšni dozi je to jemala (zato sem tud Tinqi napisal, nej gre najprej k zdravniku). Je pa baje trajal kako leto, da se je stvar res poštimala. Njej je bla to precej pomembna zadeva, ker ji je igranje klavirja poklic in z razboleno roko seveda ne moreš igrat po par ur na dan, tko da je bla pač primorana vzet, karkol ji pomaga. Z želodcem problemov ni mela nobenih zarad tega.

Sicer pa ma baje dost glasbenikov podobne probleme slej ko prej, pač stalno ponavljanje istega giba vsak dan... tud računalničarji majo nekateri ta problem...

Probaj z zelo mocnimi slanimi obkladki (lahko pa tudi kisovimi, a po lastnih izkusnjah so slani boljsi za taksne tezave), ce pa ne bo bolje, pa se z glino.

Ampak: od 1x ne bo boljse, sploh zdaj ko se ti je tezava ze 'usedla' (tako da si to ponavljajoce dajaj gor, VSAJ 3 dni, najbolje je kaksen teden).

sama sem imela nestete probleme s tem oz. podobnim [celo ganglij, za katerega mi je celo kak strokovnjak svetoval celo operacijo*], pa se nikdar nisem posluzila nicesar, razen naravnega (*tudi za operacijo se nisem odlocla, hvalabogu! ker gre za nestete zivcke in zilice in ce se le da, ne posegat na tako grob nacin v ta predel, razen ce ni nadnujno - v primeru ganglija pa je tezava itak pogosto ponavljajoca, celo kljub operaciji - o cemer sem se poucila potem na netu, sama).

skratka, nikakrsnih ibuprofenov in nicesar nenaravnega.

nisem pa proti oz. sem za, ce dejansko 0 druzga ne pomaga in ce to slednje pomaga - potem je butasto si tega ne privosciti, ce je moznost. x:)x

Probaj in upam da bos pozdravla, drzi se! xwizardx

(vcasih je fajn cili, kitajska mast, alkoholni zvarki, sam vcasih pa ne, tako da ti ekstremne variante odsvetujem [zato ker je lohk vnet zivec, kot je ze Strelka rekla], prav tako vroce/hladno... - zato sol ali glina, ki sta v tem smislu nevtralni)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...