Skoči na vsebino

teorije zarote - David Icke

Minnie

Recommended Posts

enkrat sem prebrau celo eno njegovo knjigo. šlo je za to, da smo kao naseljenci nekih vesoljcev. ampak v tem sploh ni problem. itak je možnosti neskončno. lahko, da je naš svet narisu baltazar in zdaj je tu. tko, da kar se tega tiče itak nihče ne ve od kje smo, obstajajo pa varijante in to je ok. kar pa mene bolj zanima je pa medsebojno razmerje stvari, svetov itd. če že neki svet, zakaj recimo ravno najboljši svet. na to odgovori leibniz recimo. icke pa govori od kje ta svet in ne zakaj. ker, če verjamemo evolucionistom, big bangu ali pa da ta svet stoji na velikem želvjem oklepu, se za nas sam svet ne spremeni. sej smo tut žalostni ko pada dež pa dobro vemo, da nad oblaki sije sonce. x:Dx gre se za eksistencial oz. način bivanja bivajočega. in to bivajoče vedno že je...

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Zanimiv pristop. No, Leibniz me muči. Nikakor se ne strinjam z njim - svet vedno može biti boljši, le treba delati na tem. To kaj on poveda lahko izhaja pasivnost med ljudje - to nikakor ni dobro.

Teorija o vesoljcev ki su plazilci se mi zdi kot science fiction.

Ne potrebujoemo teorij o zlobnih vesoljcih. To da življenje upravlja zahteva po čim večjem dobičku ne glede na vse ostalo, je dovolj pogzbno za nas.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Zanimiv pristop. No, Leibniz me muči. Nikakor se ne strinjam z njim - svet vedno može biti boljši, le treba delati na tem. To kaj on poveda lahko izhaja pasivnost med ljudje - to nikakor ni dobro.

Teorija o vesoljcev ki su plazilci se mi zdi kot science fiction.

leibniz pravi, da je to najboljši možni svet. torej, verjetno obstajajo še boljši svetovi a so na tej strani črnih lukenj nemožni.

in kar se "dobrosti" (dobrega in zla) sveta tiče, je to antropomofrna kategorija. ni dobrega kot takega, če nismo ravno platonisti. tudi sonce, kot največje dobro oz. dobro kot vrhovna ideja je v tem smislu počlovečena. kategorije leibnizovega sveta (monade) grejo pa prek načela po katerem ocenjuje človek dobroto in zlo, torej gredo prek načela ugodja. moramo se zavedati, da je bil leibniz matematik in je kot slednji imel visoko sposobnost abstraktnega mišljenja. zato me nasploh čudi, da je uporabil ta izraz - "boljšost" sveta.

ta svet enostavno JE. zdej, kakšen je, je pa odvisno predvsem od nas. kar pa še ne pomeni, da je odvisen od nas. hodimo po zelo tanki meji prepada, ki se kliče eksistenca. če gledaš preveč naprej, padeš. če ga gledaš preveč nazaj, prav tako. x:)x

it's a thin red line.

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ne potrebujoemo teorij o zlobnih vesoljcih. To da življenje upravlja zahteva po čim večjem dobičku ne glede na vse ostalo, je dovolj pogzbno za nas.

Tudi jaz se strinjam s tem. Na tem svetu je pravzaprav edina teorija zarote pohlep po dobičku. Prav tako menim da je DI živi primer zarotnika.

Lp

leibniz pravi, da je to najboljši možni svet. torej, verjetno obstajajo še boljši svetovi a so na tej strani črnih lukenj nemožni.

Katera je sploh definicija dobrega sveta? Razprava može trajati neskončno dolgo brez natančno definirinaih pojmi.

in kar se "dobrosti" (dobrega in zla) sveta tiče, je to antropomofrna kategorija. ni dobrega kot takega, če nismo ravno platonisti. tudi sonce, kot največje dobro oz. dobro kot vrhovna ideja je v tem smislu počlovečena. kategorije leibnizovega sveta (monade) grejo pa prek načela po katerem ocenjuje človek dobroto in zlo, torej gredo prek načela ugodja. moramo se zavedati, da je bil leibniz matematik in je kot slednji imel visoko sposobnost abstraktnega mišljenja. zato me nasploh čudi, da je uporabil ta izraz - "boljšost" sveta.

Dobro ko takšno mora obstajati neodvisno od ljudje. Načelo ugodja v določanju izmed dobrega in zla ne može biti točna. En primer: pedofilija. Nekdo ne može povedati da je to dobro ker mu stvarja užitek. Sicer, ukinimo zakone in naj vsak dela kaj mu volja in mu stvarja zadovoljstvo in naj živi anarhija. x:)x

ta svet enostavno JE. zdej, kakšen je, je pa odvisno predvsem od nas. kar pa še ne pomeni, da je odvisen od nas. hodimo po zelo tanki meji prepada, ki se kliče eksistenca. če gledaš preveč naprej, padeš. če ga gledaš preveč nazaj, prav tako. x:)x

it's a thin red line.

xrainbowx

:palec: Strinjam se.

leibniz je imeu u mislih bolj švarcvald. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...