muhakuha 2. november 2009 Prijavi Deli 2. november 2009 Pred nekaj tedni sem dobil slow cooker iz Velike Britanije. Naredil sem ženekaj različnih jedi, tako da sedaj iščem že nove recepte. Nekaj jih najdem na YOUTUBE, še več na različnih straneh, ampak problem je, da tam vedno uporabljajo neke začimbe in omake, katerih pa ni možno dobiti v Sloveniji. Zelo bi bil vesel, če bi kdo delil kakšno izkušnjo z menoj in mi predlagal kakšen recept. Do takrat pa moj recept za golaž, narejen v slow cookerju:800 gramov govedine, narezano na kose800 gramov čebule, nasekljane2 jušni žlici paradižnikov koncentrat1 žlica mlete ostre paprike1 žlica soli1 jušna goveja kocka0,5 litra vodeoljeV pol litra vode raztopimo goveju jušno kocko. Na olju prepražimo čebulo in jo po koncu praženja vlijemo v slow cooker. Nato na olju prepražimo še meso, da porjavi in ga stresemo v slow cooker. Prelijemo z juho. Dodamo paradižnikov koncentrat, papriko in sol ter pokrijemo. Kuhamo 12 ur na nizki temperaturi.Za meso lahko uporabimo "manj vredno" goveje meso, saj se bo v slow cookerju zelo lepo zmehčalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.