daisy 30. november 2009 Prijavi Deli 30. november 2009 Oh..... cool.. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 30. november 2009 Prijavi Deli 30. november 2009 ja kul ja. sm se skor naucu ja, da prevec not padem. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 No, moje mnenje pa je, da se free (po napisanem sodeč) v relationshipu obnaša ko klop.In to ni sodba, je zgolj moje mnenje Soni pa...run as fas as U can x!x je daisy že vse tapametno (no, pa mačkica tudi) povedala. Kaj, zakaj in kako.kot rečeno: been there, done that Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 A misls, k klop ki se drzi foruma? Al punce? Al sploh tip k nima jajc nikakor? Kulsk, mogoce bom kaksni istospolno usmerjeni zenski zanimiv. Bom premislu a prou , ti k ves kako pa kaj pa tudi premislu, ce mi mogoce meni tvoj post izgleda bolj kot od enga fuzbal navijaca, ki navija za tisto za kar sam nima jajc izvest . mi je pa zares zanimivo kako da si prisla do takega zakljucka sploh. namrec potrjujes moje napisano, pa se ves ne. mal berem tole tvoje been there...pa to... jst tut: been there, done that! a ni to super a kolk pa misls da je tuki ljudi k so ali niso nli v been there done that a!? po njihovem recimo. Al si sam ti pa daisy taki "faci" k mata tolk jajc tipa pustit? - glede na to da se moras potrjevat kle na forumu s tem, ne bi bi rekel da mas ravno dobro zgrajeno samopodobo. Partnerje na podlagi katerih odnosa ste si gradile lasten pogum! Bit samostojna in pogumna, ter se soocit s strahom iz oci v oci! In zdej meni flancas neki kao kaj je prav tam za neko punco mona! Daisy pa je rabla kaj jaz vem (ugibam) pol stoletja da je koncno zbrala pogum in pustial tipa kokr sm razumel. Pa se se vedno okol tega suce. In razumem da se, ker to niso lahke zadeve. Obenem pa tko zlahka jemljes/te ko takole nekomu naflancas kaj je zanj prav in kaj ne!Zanimivo, v svojem laifu gredo skozi pekel da nekaj storijo, ko pa treba drugemu svetovat pa so v prvi vrsti v talanju nasvetov. Nekdo zeli bit izropan izkusnje, pa mu jih hitro 5 priskoci na na pomoc Been there, done that - in vsi dobil svojo lekcijo ane. sam skoda k zdej nekatere izfuravate vaso lekcijo kot edino pravo pot. ker nekdo ni po VASIH normativih. in skoda ker nekateri ne morete doumet, da vsi ljudje ne potrebujejo iste lekcije kot vi.No pa saj, o delovanju in nedelovanju bomo pravzprav se vsi veliko razmisljali. Men je pac butast govort kaj je prou in kaj ne nekomu, ki ga se vidla nisi nikol; da naj zapusti tipa, glede na nekaj napisanih stavkov! To je pa moje mnenje. pa da zakljucim debato, ker ti je ocitno pomembno to kaksen sem jaz in ti napisem evo: "jst sm klop"! a si zdej zadovoljna!? No, moje mnenje pa je, da se free (po napisanem sodeč) v relationshipu obnaša ko klop.In to ni sodba, je zgolj moje mnenje Soni pa...run as fas as U can x!x je daisy že vse tapametno (no, pa mačkica tudi) povedala. Kaj, zakaj in kako.kot rečeno: been there, done that Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 hihi, free se je razkuril : "jst sm klop"! a si zdej zadovoljna!? boljše vprašanje je, a si ti s tem zadovoljen kaj, ko bi si prebral svoj podpis, oni, ki govori o resnici ki nas zmoti Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 jst zase ze dober vem al sem al ne in predvsem koliko sem in va katerih okolisicnah sem bolj in kje manj, in kje sem bolj vezan in kje manj. Ter na katerih nivojih sem vezan. Samo mi ni jasno zakaj te to zanima sploh, ce zarad zlehnobe al pa tvojih lastnih problemov? Hkrati pa glede na to, da v tem kontekstu kot ga prikazujes klop ima slabsalni pomen. Zato se vprasam ali biti "klop" v vseh okoliscinah pomeni nekaj "slabega". Namrec ce bi malo bolj brala kaj vse sem pisal, bi mogoce ustekala, da si najveckrat najdemo taksnega partnerja kot ga potrebujemo.Recimo zenska, kateri je namen postavt se na svoje noge, pogledat nasilnemu mozu v oci in se soocit s strahom, bo takega tipa najverjetneje tudi dobila. (ne trdim temvec predvidevam ali ugibam). Pomeni, da cetudi zamenja partnerja bo najverjetneje naletela drugic na istega, ker jo neke energije enostavno privlacijo. Morda tudi zato zaljubljenost, da sploh gremo v proces.In za taksne procese zenske potrebujemo ze cela stoletja. Govorim potrebujemo zato, ker smo najverjetneje ze vsi ziveli zivljenja obeh spolov. Whatever... Torej, in zdej ker imas ti neko izkusnjo, ki je neka bejba pac nima, se ne pomeni da ta bejba ne rabi njene izkusnje in ucenja na njenih odlocitav in s tem ucenja sprejemanja odgovornosti zase in svoje odlocitve. Predvsem pa morda tega, da odgovore poisce in se uci iskati najprej v sebi, in sele potem kje drugje. Pa se eno je - a se zavedas da s tem ko nekemu trenutno neodlocnemu cloveku svetujes kako naj se odloca o svojem zivljenju , o svojem odnosu in odnosu do nekoga drugega, se vmesavas tudi v zivljenje tretjega; da lahko to morda pusti posledice tut na njemu tipu, in da eventuelno lahko delas njenmu tipu velko krivico s tem ko punci govoris kako naj se odloca o njunem odnosu.In zakaj, ker nekdo ni po tvojih merilih.Neglede na to ali je za mnenje prosila, se mi se vedno zdi neprimerno da nekomu reces da je edina pot to da tipa pustis. Morda si se kaksen strokovanjak, ki se resnicno s takimi ali podobnimi zadevami ukvarja vsak dan in dejansko zadeve razume precj bolj siroko, ne upa kaj takega svetovat. No, ja verjetn so tut strokovanjaki zate eni navadni mestni klopi! v kolikor ne svetujejo nekomu da naj odj. custva partnerja in gre na svoje. pa te vprasam nekaj v povezavi s tem in tole temo:a te je ze kdaj pustu tip, katerega si mela full rada zaradi predloga nekoga drugega? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 Pa dej že nehi Free! Kako pa ti jemlješ tole naše pogovarjanje na forumu?A če ti bo nekdo rekel, da skoči iz nebotičnika, boš pa kar skoču?? Valjda nimaš Soni in vseh drugih za take bimbote, da bodo tekli in naredili kar se jim tule napiše? Saj veš kako se rešuje probleme? Tle ni dost filozofije, da ne boš spet naredil iz tega drame v treh stopnjevanjih Zbere se čimveč možnih rešitev, se o njih premisli, se jih "prespi" in potem skuša začutit lastno intuicijo.Tko nekak si predstavljam in nehi že s tek kako kdo koga posiljuje tule na forumu. Vsi smo odrasli in znamo mislit in izbirat s svojo glavo (tko al pa drgač) in poslušat svoja čustva in nikogar se ne da v nič prisilit, še sploh pa če SAM zaprosi za mnenja. Misliš, da ljudje pridejo semle v taki situaciji po direktivo kaj naredit? Saj niso bebci! Ne podcenjuj nas vseh! Tu se le pogovarjamo in nametavamo vsak svoje mnenje, tebe pa skrbi kako se bo kdo na podlagi tega življenjsko zafrknil? Pa menda ja ne? Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 Kaj naj neham? Kako pa ga ti?Ja saj v tvojem svetu posplosevanja morda res. Mogoce jst ne bom skocu ravno iz stolpnice, ne mores si pa niti misliti koliko ljudi je, ki bi to storilo v doloceni okoliscini zivljenja, ko so v depresiji ali zelo zmedeni. In ko jim vsak pogled ali neodobravanje okolice pomeni dodatno opeko na zidu ki so si ga zgradili. Se posebej v Sloveniji. Ampak kaj naj ti recem.... to je podobno kot zahtevati od nekoga, ki se ne zaveda vrednosti, naj bo hvalezen! No, pa imamo. Tako nekako je zahtevati od nesubtilnega bagra naj bo subtilen in odgovoren. Ne more bit, dokler tega sam ne izkusi. Saj ves kako se resuje tezave ... neverjetna si!Aja, a zato si pol stoletja rabla da si sla od tipa stran al kako! ker ni filozofije ane. Odraslost kle nima kaj dost veze, temvec ma kaj drugega bolj. Vsi znamo izbirati! Jeah right. Ta je res huda. Ce bi soni to "znala" ne bi kel sprasevala. Ceprou jst mislm da ona ve kako in kaj, a so drugi vzroki se kle. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 A če ti bo nekdo rekel, da skoči iz nebotičnika, boš pa kar skoču?? To s skakanjem pa ni slaba ideja. Vzameš padalo,skočiš in postaneš zmazek na betonu. Vzrok- v SLO so prenizke stavbe, da bi se lahko reklo da so nebotičnik. Za naše stavbe je bolj primeren bungee jumping. V vsakem primeru ti bodo pa policajčki napisal še kazen,ker za te zadevce pač ne dobiš dovoljenja. Vidiš free da ni dobro skakat z nebotičnika,tudi če ti kdo reče. Bolje je skočit iz letala in probat prosti pad. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 aha. zato tut vem kako nevarne so lahko take bagraste furjaste babje ihte, ki niso nic drugega kot nekontroliran samopomemben libido. dejansko pa lastne nepodelane furstracije. Takoj stran, takoj pustit tipa, takoj ga brcnt ga, jebes to kdo je on kaj je on in kako se bo pocutu in zakaj je tako kot je ne vem, al zivim/o med samimi "bagri" al kaj je zdej!? ma ja, sej je smesn ze vse skupi ta tema al pa kaksna druga, sej useen; na eni stopnji cloveku lahk reces A, pa bo ze problem.@free mater teb je pa prišlo do živega, da se ti je nekoč nekdo vtikal v odnos.... he he sm pred mnogimi leti ze ene parkrat skor probu, brez pedala. ce ne drugega sm se visine pol malo manj bal. Za skok iz pedala mors met pa "jajca" pa denar da placas polet Meni se zdi pa, da mi obojega primanjkuje, pa sem zato raj en cist navaden partnersko-forumski klop Sam skoda k si tega tud nekateri drugi ne priznajo, bi imel vsaj druzbo. tako pa se vse prevec ljudi v sloveniji odloca za taksne pravzaprav nepogumne podvige kot je prenehati bivati v trenutni inkarnaciji Vidiš free da ni dobro skakat z nebotičnika,tudi če ti kdo reče. Bolje je skočit iz letala in probat prosti pad. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 ja. ze cel cas to govorim kolk sm jst pomemben pravzaprav. strinjam da najveckrat ne sam zato. aja, a se ti ne zdi daisin prvi post cist hudo samopomemben v prepricanju kaj je prav in kaj ne? cist mozno. ne vem/o ane. aja, a ti si tut pol zafurstrirana tko kt jst. skratka smo usi k mamo pa tolk za povedat zgleda. v tvojmu primeru so pac vedeli. ni pa zmer tko ane.jst tut nism reku da ni prav ali pa narobe da tipa pusti ali ostane z njim ane. sm pa reku da se ne strinjam s tistim kar je pisala daisy - da je to edina pot in bla bla sej ne vemo kolk gre in ce gre oziroma ce jima gre. ravno za to gre, ker ne vemo oziroma sklepate po nekih sebi ustvarjenih merilih in izkusnjah kdaj gre in kdaj ne in podlagi tega kar je napisala; namesto da bi se od meril distanciral. in o tem govorim ze cel cas. tocno to , mogoce rabta zgolj samo oddih, pavzo, usmerit energijo kam drugam itn... ne pa tipa takoj na nogo, pa edina pot, pa svasta... pa to ne pomen da to ne bi bla morda najboljsa resitev, recimo da prekineta odnos povsem; samo jst se teku ne bi "upu" napisat tkole kt daisy. ja, res nimamo, sam ne vemo pa s kom mamo opravka na oni strani "kabla" in kdo do bere. ker roko na srce, ce ze sam po sebi sklepam je treba precej pazit kaj kdo rece, a se ti ne zdi! a dej... tvoje izkušnje so torej velepomembne, naše so pa sam neka babja ihta? in to blazno nevarna jst pa bolj vidim tvoje frustracije tule. čudn, da v vsem tem času ti še ni postalo jasno, da bejba te ne bo zapustila zato, ker ji nekdo drug tako reče. ne samo zato. glede soni - kako se pa počut njen tip? ja, bogi je ane, ker ne more samo žurat s frendi, hkrati bi blo pa fajn, če bil mel eno pridno punčko zravn, če mu zapaše sem ter tja. vsake par dni. glede na to, kar je ona povedala... bolj natančno pa sama vesta. pismu, men se je tud dogajalo tole... en tak zajeban odnos čist, pa so vsi mojmu tipu govoril (men ni nihče nič, ker nikomur nisem nič razlagala, kaj se dogaja, on pa je) dej dej pust jo itd...pa takrat sem bila zarad tega užaljena in prizadeta, ker kaj pa oni vedo???? sam so vedeli da pač ena taka zadeva ne more laufat. vsaj ne tko, da bi bila oba zadovoljna. že res, da niso vedeli vseh podrobnosti, pa da sm jst bila prikazana kot the bad guy, pa morda je celo to res, da niso imeli kaj se vtikat zraven. sam ne morem pa mimo tega, da so imeli popolnoma prav in žal, jih nism poslušala niti jaz niti on. in potem se je vse skup vleklo in vleklo in vleklo, ker oba nekaj bi, pa nekaj ne bi, pa tko pa drgač... in men je popolnoma jasno, da nihče tukaj ni za to, da se tipa (ali bejbo) pusti takoj, ko naredi kaj narobe (in tud ni govora o tem, kakšen prasec je zdej un). sam če ne gre, pač ne gre. zakaj nategovat vseskup? konc koncev pa morda tud oba rabta sam malo oddiha eden od drugega... da mal v miru vsaj predelaš vse skup, ker tole ni ne tič ne miš. pizda sej nimamo 5 let. wawa tip mi bo uteku ker mu je en tko reku. pa še rima se. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 Ja bravo, Mačkica - nisem vedela da si ti tudi tak bager, furjasta ihta, he,he.... od kdaj pa mačke vozijo bagre? Tale forum je pravzaprav ful zabaven, prav zaradi tebe, Free .PA v bistvu bi lahko šel za vedeževalca, ko toliko veš o vseh nas? Še dobro da nam poveš kakšni smo.. Samo kaj, ko ti nihče ne verjameme in nas vse tole samo zabava... res škoda Pravzaprav je vse skupi kar fajn ?? Pa si res parkrat skoču brez padala? Na glavo? Saj bi ti človek kar verjel - tud če ne bi povedal A veš tisti štos - ko nekdo vozi po nasprotni strani avtoceste in po radiu posluša poziv: "... nekdko vozi po nasprotni strani avtoceste, če ga srečate, ga ustavite..."Pol pa ta reče: "Ja jebenti, kako pa nej jih ustavm, lej kolk jih je !!! ??? " Mal preberi poste na vseh temah kjer sodeluješ tule na LNF... tvoje poste in poste drugih.... Ti je jasno na kateri strani avtoceste si ?? Ja, mi tastari ki smo požrli že vse znanje tega sveta smo pa res zajebani, ane x:Dx x:Dx Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 3. december 2009 Prijavi Deli 3. december 2009 Uh, na bagre se pa res ne spoznam, če se že na ČIST VSE DRUGO x:Dx COOL Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 Živjo Ma Free kr point. Dajanje ultimativnih nasvetov pust ga/ne pust ga na prvo roko zna nardit kr dost škode. Ker kot prvič dejansko nimaš pojma, kakšna je situacija v resnic /ne poznaš človeka, nisi slišal druge plati, ki zna bit čist drgačna/, kot drugo res nastopaš iz pozicije lastne frustracije /če bi ne, tud tacga nasveta ne bi dal/, kot tretje pa čeprav bi moral človk sam prit do enih spoznanj, še kako podleže tujim nasvetom in jim sledi brezglavo. Tko da rečt, da človk ni tolk neumen, da bi kr verjel in naredu nekej, ne da bi razmislu, prevečkrat ne drži. Človeku je treba pomagat /če za pomoč pros/ tko, da bo sam pršu do spoznanj, uvidov, karkol že... in da se bo pol odloču, ne pa, da ga jst šopam z nared to, nared to, to je prou, to je narobe, jst vem, jst vem....pa tko. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 Daisy ni nikjer pisala, pusti tipa, to je edino pravo in pravilno, vse ostalo je narobe; napisala je svoje mnenje (tako kt Mačka, al pa jst), ne pa fact; in ta je: lahko gresta (magari za nekaj časa) narazen (da v miru premislita, prespita, se oddahneta drug od druzga), lahko pa vztrajata in nadaljujeta agonijo, katere rezultat bo razpad veze (slabost tega pa je izguba časa, samospoštovanja, samozavesti in še česa). Od Soni pa je odvisno, za katero varianto se bo odločila vmes pa bodo služile 090 cifre ****free, relationship je zveza med dvema osebama v partnerskem smislu Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 samo bi pristavila še svoj piskrček. Soni - imaš maminega sinčka - bejži kolikor ti noge dajo. Razen, če ti to malo paše. da si pol boga in taka..ampak prej ali slej bo žakel poln in bo že malenkost preveč. ampak prej ali slej boš zmogla dovolj moči, da boš udarila po mizi in se postavila zase.do ta čas pa..uživaj v tistem kar ti nudi (seks očitno) Samo nekaj ne razumem - pa ni le Soni tule -tudi moja sestra je takšna. Če te tip noče, če grdo ravna s tabo - kaj hudiča se ponižujejo ženske? pa prosjačijo za en kos pozornosti? kje jim je pamet? Je tip št. 3 dal sestro na ignor (ugotovil, da prebolela moža in da si s polovično osebnostjo nima kaj začet - pameten možak, če mene vprašaš), a ona ga klicala (da je izključil mobilec in zamenjal številko), hodila okrog bloka (ženska pri 47)..jokala štirinajst dni bila čisto preč. Pol pa: evo kandidata št. 4. še vedno ne razumem, zakaj hudiča pripelje tipa gor (v hazole pač), hodi objeta okrog na sprehod, tip pa ji pol "pizdi" : kakšno pa imaš okrog hiše???? A ona poštimano v nulo vse..in ker ji iz hladilnika nek čuden vonj: kaj ti pa smrdi v hladilniku??? da mi se kandidat za tipa tako že v naprej obnaša, mu pokažem vrata takoj..a ona ne..mah..ne vem, naj se udari enkrat z glavo v zid. mogoče bo pomagalo.samo ga zdaj ni nič kaj videt(jaz sem se vseh komentarjev njej vzdržala..samo kimala, ko mi kaj pove... me pa hudičevo srbi jezik...da bi jo vprašala, če kaj razmišlja o aidsu in takšne). pa kje jih najde ?? to me tudi zanima. kaj ji na faci piše: v razpoložljivem stanju???ker meni pol na faci ziher piše: pozor, hud pes Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 samo bi pristavila še svoj piskrček. Soni - imaš maminega sinčka - bejži kolikor ti noge dajo. Razen, če ti to malo paše. da si pol boga in taka..ampak prej ali slej bo žakel poln in bo že malenkost preveč. ampak prej ali slej boš zmogla dovolj moči, da boš udarila po mizi in se postavila zase.do ta čas pa..uživaj v tistem kar ti nudi (seks očitno) Hehe, Nataly Glih v tem je keč. Namest da ji rečeš bejž, jo rajš vpraš, zakva je z njim. Zakva ji paše bit boga? Zakva rab glih njega tacga kt je, ker, ej, ona ga rab, sicer ne bi bla z njim. Ampak to so stvari, ki jih mora sama ugotovit in sama kej nardit. Kva bi blo al pa bo, če ona upošteva tvoj nasvet in gre? Naslednji tip bo glih tak in njej bo glih tko pasal bit boga kt je zdej. In to se bo ponavljal tolk cajta, dokler ne bo ugotovila, odkod ta potreba-bit boga. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 Ja, butl to je pa popolnoma res - privlačimo k sebi tisto, kar v nekem momentu potrebujemo za našo rast in če se ne spremenimo, ostaja vse nadalje isto (kot npr.ženska, ki komajda uide pijancu, potem je pa njen naslednji točno isti...)Pravzaprav je to, kar si napisal v bistvu POINT cele zadeve - kako in zakaj si nekdo dovoli da se to dogaja z njim. Samo to še ne pomeni da ostaneš v taki zvezi, ... eh, to so dosti kompleksnejše reči... Vsekakor moraš v vsakem primeru mal razčistit tud sam s sabo (al pa velik ) kar pa ni najenostavneje... Ampak dokler si v vezi, se težko spremeniš - al pa te lih to tolko zadavi, da si se prisiljen spremenit... kaj pa vem.Ampak tle je definitivno point. Nataly - et tu Brute? Tud ti si furjasta bagerska ihta? Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 Samo to še ne pomeni da ostaneš v taki zvezi, ... eh, to so dosti kompleksnejše reči... Vsekakor moraš v vsakem primeru mal razčistit tud sam s sabo (al pa velik ) kar pa ni najenostavneje... Ampak dokler si v vezi, se težko spremeniš - al pa te lih to tolko zadavi, da si se prisiljen spremenit... kaj pa vem.Ampak tle je definitivno point. Nataly - et tu Brute? Tud ti si furjasta bagerska ihta? [/color] Prouzaprou, Daisy, ta zveza, ta tip, je glih najblj idealen, da kej spremeniš. Sej ga je glih zato izbrala. Ker je idealen, da skoz odnos z njim najde in pocajta sebe, a ne. Če gre ven iz zveze prekmalu, prej preden nardi tist, zarad česar si ga je izbrala, hja, bo moral prit pa en drug, ki bo glih tak al pa še hujš, da bo lahko to nardila. Praviš, dokler si v zvezi, težko kej spremeniš. Jst pravim obratno. Skoz zvezo, skoz odnos kej spremeniš. Izven odnosa pa zlo težko al pa sploh ne. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 A nisem že na začetku povedal point. Bistvo odnosa je da se razvije izražanje ljubezni. Pa ne to kar večina misli pod tem pojmom. To se pa lahko naredi na težji ali lažji način. Ali zadeve izkusiš na sebi ali pa se učiš iz napak drugih in si prihraniš marsikatero težavo. V vsakem primeru pa bo to vodilo do spremembe karakterja človečka. Se pa da lekcije naučit tudi če nisi v odnosu. Skratka da izstopiš iz nekega odnosa, poštimaš malo zadeve pri sebi potem pa lahko spet stopiš v zvezo ali ne. In takrat dojemaš stvari čisto drugače. Se pa v večini strinjam z butlom. Beg pred tipom ni rešitev,treba se je soočit z vzroki zakaj se je zapletla z njim in zakaj še zmeraj vztraja. Ampak tukaj so spet podzavestni vzorci ipd. In ko se tukaj malo razčisti,potem se še le lahko odloči kako naprej. Kajti sprememba pri enem partnerju vodi posledično tudi do spremembe pri drugem. V nasprotnem primeru bo zveza konfliktna in bi bilo bolje da gresta narazen. Ponavadi pa taka oseba ne vidi dogodke realno,zaradi čustvene in miselne vpletenosti. In tako včasih rabi tudi pogled in nasvet od zunanjega oopazovalca. In bolj ko je opazovalec zavesten bolj ji lahko pomaga. Odločitve in ukrepe pa mora izvesti sama. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 4. december 2009 Prijavi Deli 4. december 2009 To, da dobiš partnerja, pri katerem se največ naučiš in da ga dobiš lih zato, se strinjam. Ko se naučiš, pa se v takih (grdih) primerih razideš ker ga ne rabiš več.Si se že spremenil ali ne? Kaj pa vem.. najbrž da že... Če se še nisi, se brez odnosa res definitivno ne boš spreminjal... Maš prov. Mal čudno sem napisala - mislila sem nekak tko, da dokler si v zvezi, ne pride do dokonče spremembe, ker ko pride - potem greš. Ampak saj to je itaq jasno - v bistvu brez veze stavek.. Današnji mladci ste bolj zgodaj razgledani na tem področju zagotovo vsm kapne dosti prej kot nam starim, ki so nas pol življenja tlačili v neke kalupe in se je bilo treba kar fajn potrudit zlezt ven... Ni blo kaj dosti knjig, forumov, debat na te teme... smo morali veliko sami pogruntat. Še tole bi rekla - Free je napisal, da ne moremo govoriti in soditi ker ne poznamo niti "nje" niti "njega"...Ampak nejvečkrat je ravno tako mnenje - od nekoga, ki te sploh ne pozna in ne pozna situacije, najboljše, da ti za določene reči odpre oči. Ker nekatere stvari so pač "splošne" (medsebojno spoštovanje, žaljenje itd...)Prijatelji in znanci so težko nepristranski in težko vidijo jasno sliko, tudi težko prijatelju direkt rečejo da ga serje ipd...Nekdo tretji pa lahko vidi čistejšo sliko, če se ne valja zdraven v kalni vodi... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 5. december 2009 Prijavi Deli 5. december 2009 Nataly - et tu Brute? Tud ti si furjasta bagerska ihta? in to tista goseničarska bagerska ihta. najprej nikam in počasi, samo, ko pa pride moj cajt, pa si ga našpukal .nekaj v tem smislu (nekaj malega o bagerjih vem - predvsem to, da če najameš premalega in bagerist ni fer da bi ti rekel, kako bo preveč cajta pri tebi - tole tako plačaš, da ti slabo. in evo takoj šole: neznanje stane. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 5. december 2009 Prijavi Deli 5. december 2009 Na partnerski odnos se da pogledat tud s stališča ravnovesja. Vsa živa bitja ali širše kar "živi sistemi", kamor spadajo poleg posameznikov še njihovo neposredno okolje, ekosistemi, Zemlja, Vesolje, imajo v sebi "vgrajeno" (ali "vdihnjeno" - to je najbrž del bistva življenja, ki je zelo verjetno kar duhovne narave) težnjo k ravnotežju. Včasih se sicer zdi - tudi v partnerskih odnosih, da neko bitje rine ravno v nasprotje in ruši neko ravnotežje, kot ga mi razumemo, ampak če pogledamo širše, vidimo, da ravno v tem on išče neko ravnotežje. Se izkaže, da ima v sebi takšne napetosti ali napetosti doživlja na nekem drugem področju, da jih skuša nekako uravnovesiti z ravno takšnimi dejanji ali vedenjem. Nekaj v njem, česar največkrat še sam ne pozna prav dobro, ga z veliko močjo sili v to. Kadar se v odnosu najdeta dva taka, ki jima odnos uravnoteža neke notranje napetosti, je lahko zadeva zelo divja in v enih pogledih tudi destruktivna, pa zveza zlepa ne bo šla narazen. Če bo pa že šla, si bosta v kratkem poiskala drugega partnerja, ki bo igral isto vlogo. Neravnovesno stanje - se pravi stanje neke hude notranje napetosti - je namreč hujše od bolečih iger v navidez nemogočem odnosu, ki pa vendarle nekako nudi ene vrste ravnotežje. Tu soljenje pameti od zunaj največkrat nič ne zaleže. Človek mora pač nekako priti do tega, da pogleda, kaj je tisto neravnovesje v njem samem (lahko so to potlačeni deli njegove psihe, čustvene rane, družinske travme in neravnovesja, povezave s predniki - človek skuša s svojim bitjem nekako spraviti v ravnovesje poškodovan živi sistem, ki se mu reče družina ...) in začeti delati na lastnem notranjem ravnovesju in celovitosti. To je pot ljubezni, ki pa ni ravno lahka, vsaj v začetku ne. Ljubezen bi lahko v tem smislu razumeli tudi kot stanje celovitega sistema, ki je uravnotežen tako, da energije, ki podpirajo življenje, lahko prosto tečejo in se odvija ustvarjanje (lepote, novih živih bitij - otrok...). No, pa še mal o bagrih: če najameš prevelikega, je pa tud cel hudič, ti razkoplje še vse ostalo; mojemu sosedu je prevelik bager(ist) kopal jamo za greznico in mu spodkopal temelje hiše in se je skoraj podrla, je bila cela drama in so moral bajto sanirat ko po potresu. Skratka, pri bagrih je tko kot pri drugih rečeh: glih prov mora bit, ne prevelik in ne premajhen, pa z občutkom je treba delat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 5. december 2009 Prijavi Deli 5. december 2009 Ja.. se čist strinjam.. Bageriranje pa - he,he... K sreči nič izkušenj s tapravimi bagri.. bageriranje obvladam sam "nebagersko".. s tem imam dost izkušenj tko sama s sabo kot z drugimi in upam, da tud v bodoče tko.. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. december 2009 Prijavi Deli 5. december 2009 Na partnerski odnos se da pogledat tud s stališča ravnovesja. Vsa živa bitja ali širše kar "živi sistemi", kamor spadajo poleg posameznikov še njihovo neposredno okolje, ekosistemi, Zemlja, Vesolje, imajo v sebi "vgrajeno" (ali "vdihnjeno" - to je najbrž del bistva življenja, ki je zelo verjetno kar duhovne narave) težnjo k ravnotežju. Včasih se sicer zdi - tudi v partnerskih odnosih, da neko bitje rine ravno v nasprotje in ruši neko ravnotežje, kot ga mi razumemo, ampak če pogledamo širše, vidimo, da ravno v tem on išče neko ravnotežje. Se izkaže, da ima v sebi takšne napetosti ali napetosti doživlja na nekem drugem področju, da jih skuša nekako uravnovesiti z ravno takšnimi dejanji ali vedenjem. Nekaj v njem, česar največkrat še sam ne pozna prav dobro, ga z veliko močjo sili v to. Kadar se v odnosu najdeta dva taka, ki jima odnos uravnoteža neke notranje napetosti, je lahko zadeva zelo divja in v enih pogledih tudi destruktivna, pa zveza zlepa ne bo šla narazen. Če bo pa že šla, si bosta v kratkem poiskala drugega partnerja, ki bo igral isto vlogo. Neravnovesno stanje - se pravi stanje neke hude notranje napetosti - je namreč hujše od bolečih iger v navidez nemogočem odnosu, ki pa vendarle nekako nudi ene vrste ravnotežje. Tu soljenje pameti od zunaj največkrat nič ne zaleže. Človek mora pač nekako priti do tega, da pogleda, kaj je tisto neravnovesje v njem samem (lahko so to potlačeni deli njegove psihe, čustvene rane, družinske travme in neravnovesja, povezave s predniki - človek skuša s svojim bitjem nekako spraviti v ravnovesje poškodovan živi sistem, ki se mu reče družina ...) in začeti delati na lastnem notranjem ravnovesju in celovitosti. To je pot ljubezni, ki pa ni ravno lahka, vsaj v začetku ne. Ljubezen bi lahko v tem smislu razumeli tudi kot stanje celovitega sistema, ki je uravnotežen tako, da energije, ki podpirajo življenje, lahko prosto tečejo in se odvija ustvarjanje (lepote, novih živih bitij - otrok...).Končno nekdo, ki razume bistvo partnerskih odnosov. Čestitke. In ko je jin-jang energija oz. moška-ženska kolikor toliko v ravnotežju se lahko šele začne razvijat ljubezen. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.