free 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 Blazno. pa malo si preberite kaj je kdo sploh pisal in kdo dejansko koga posiljeval. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 Primerno je locit med tem da nekdo stoji za mnenjem, ga lahko argumentira ali ima izkustva, in pa tem da se nekdo kurci klele, zato ker je mel slab dan in nima razjesnjenih pojmov in trdi o necem kar sploh ne pozna. In naposled sem kao jaz tisti ki noce priznat! Jeah right. In ce bi malo pozorneje brala, nisem bil jaz tisti ki se k... o ekologiji, temvec dancerka, ki ji ocitno ni vsec da se prodaja neke vlozke, ki niso po njenih "merilih". Posiljeval nisem pa prav nikogar. Sem pa podal veliko informacij, kot to pocnem v mnogo temah tule. Pa prijetne vibre se naprej! Predvsem po hvala za podporo! Super ste, res point je tudi v tem, da free težko ali pa sploh ne - prenese nestrinjanje. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 to je to. k ljudje ne znajo vec videt prek sebe, ker so tolk jebeno polni samega sebe za pop. :xx!: meni bi bilo super da se ta tema izbrise res. zakaj, zato, ker nima smisla custveno retardiranim ljudem karkoli sploh govort, dat neko informacijo, ker se takoj cutijo posiljene. Lahko bi jim napsial se 500 izkusenj, 600 certifikatov, pa se bodo k... se naprej, ker pac niso zmozni empatije in pogledat prek sebe, kar pomeni tudi prek tega kaj si mislijo o meni recimo. V bistvu sploh ne morem verjet da je folk tolk na podnu. Majke mi, res ne morem verjet no. Ma to je res ze blazno. Sploh ne locijo vec med lastimi custvenimi odzivi in realnostjo. Distanca ne obstaja vec. Kaksno mnenje pa imajo!? NIMAJO ga, saj v tem je stos.A vidis kaksne argumente konkretne kje razne tega da pac uporabljajo drugo? Ni jih. Dancerka sse nekaj hoce ufiravat da kao niso po njenih merilih dovolj eko, ap sploh ne ve ce so, to pa je tudi vse.Drugo pa so creva in lastno nesprejemanje ki se vlece ze iz teme v temo, neglede na to kje in kaj bom pisal.Ljudje pane marajo izpast butasti, ko jim se izkaze da nekdo pa tudi stoji za svojim mnenjem in ga tudi zna argumentirat. Zal.Huj ko deca. Oni vsaj pozabijo kmalu. A ves, lahko bi pisal o najnovejsem zdravilu, ki ga res full vedno vec ljudi uporablja v ZDA recimo, pa mi ne bi verjeli in bi se cutili posiljevane (pa ne sam od mene, od vsakega za katerega se ve da prodaja, ker to pomeni ze apriori nezaupanje in zmoznost spet gvort o sebi in svojih problemih, ne pa rajsi prisluhnit.No, dejansko gre itaq za druge zadeve... Ce bi napisala o teh vlozkih recimo ti, bi jih ze vse mele nalimane, ker pa sem to jaz, pa In to je res blazno, kot da je clovek prisel v otroski vrtec ha hahahaha The best si napisala! - Zakaj so ravno PROTI najbolj vrocekrvne debate! - Sploh ne (po)stekajo! Bo treba se ene 500 tem, pa se kregat pa takole... ja.. na pobudo da pridejo na predavanje pa sprobat, oooooo to pa ne kje bi svojo rit dvgnile izza enkrana, boljs freeja klele drkat u glavo primadone pa sploh jim nihce ni reku da karkol kupjo, samo povablejne so bile, ce to zelijo seveda. Ampak rajs nastane cela drama pa posiljevanje pa ne vem kaj se vse.. nekak tko kot pri doniranju v temu prebrali smo cela drama torej. namest da, si za, gres, nis za, ne gres. basta. Otroc res rabjo full pozornosti Pride en k ma slab dan, pa vse s samo potegne tuki, da iz sebe in svojih custev potegnejo najslabs kar znajo jao boze... ...Jaz se tudi strinjam z MNENJEM Nat, Cookie... itd.Vendar splosno, tu pa je govor o konkretnem izdelku, za katerega se je free po trepalnicah metal da vse razlozi, a se vedno imate svoje mnenje, enako kot prej. OKEJ - sam kaj ima to zveze s tem, kaksen je Free? ...Potem pa da je magari vsaj nekaj, kjer se nekdo trudi in siri dobro, ozavesca, ker je pac tako zacutil... pa cetudi se tudi meni kdaj zdi posiljevanje...ampak a mi v dnevno sobo hodi posiljevat?a vam?al kaj?a vse ostalo (ko so drugacne simpatije zaradi ljubsih pristopov ali boljsih *referenc*), pa prenasate?In zakaj vedno ravno pri 'PROTI' najbolj strastne oz. vrocekrvne debate? ja, saj stekam, zato da se uravnotezi, ker je pac Free tolk 'za', ampak pol mamo ~zacaran krog~, kjer se skoz zakacivamo na istih cakah, a obenem vsi izpraznjeni... kdo je pa kaj dokazal?mal slabega okusa je pol samo, to je vse. Ce hocemo nasvete z mahom, vsemi menstrualnimi vidiki, je ze tolk res ohoho tem! - dejansko nikol ne ves, kaj ti prav pride!lohk ti crkne avto sred gozda in imas menstruacijo, kaj jaz vem kaj.ampak tega ne bos iskal v temi: anionski vlozki. ... skratka, jaz se strinjam z vsemi. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 Free, zastopim če Marsa pravi, da imaš še kje kake probleme al pa energijo na low... Zato tud tule raje ne bom komentirala, kar si zgoraj napisal. Ker ti res lahk čist isto rečem.Pa tud večino smo že predebatirali drugje. Js ne PRODAJAM teh vložkov in jih ne nameravam. A zdaj pa naj nekdo, ki niti kupec ni, raziskuje?To je tako, kot da bi za vsako stvar morala Zveza potrošnikov najprej raziskat - so pa 3 zaposlene in zdaj naj vseh miljon in več izdelkov sprobajo in analizirajo? Glede certifikatov je tako, da so nekateri skoraj čisto brez vsakega pomena - pač pomenijo, da firma spoštuje določene predpise (recimo racionalizacija proizvodnje itd). Lahk nima čist nobene veze s tem, kolko je kaj eko. Če bom imela čas, bom morda celo pogooglala te tvoje certifikate - domnevam, da ti si jih že? Mogoče sem bla sam enmal razočarana nad tvojim pristopom, si se mi pač prej zdel bolj 'eko' in bolj spiritualen človek - ogromno si pisal v temi o ekologiji itd in tudi ti si zgledal še ne dolgo tega nazaj navdušen nad idejo 'čimmanj smeti' - ampak smo pač različni in morda pa bojo komu res tile vložki bolj eko oz. boljši kot kake prejšnje še bolj plastične variante. Sem mislila, da boš ŽELEL vedeti točno kaj prodajaš, kot osveščen prodajalec! Cookie, super, da ločuješ biološke!! Michelle, fajn da tebi skodelica laufa! (Bi pa vprašala, iz česa maš spodnjice? ) Aliana, škoda, da ni zalaufala skodelica! A si prej že kaj raziskovala o različnih velikostih in materialih itd? (Sem dala neke linke v temo o skodelici, je cel forum z različnimi velikostmi itd) Free, sem se že spraševala o materialih za skodelice tudi! Pa zase sem pač našla zadevo, ki mi odgovarja in sem nehala iskati dalje! Mogoče pa bom kdaj še nabavila skodelico tudi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 - Materiali so izdelani iz naravnih materialov, nerecikliranih, zato ne vsebujejo radioaktivnih kovinskih in toksicnih kemikalij. Vsebujejo koncentracijo negativnih ionov, ki na popolnoma narven ancin unicujejo bakterije, viruse in neprijetne vonjave! - Novesji Lady Anion imajo dodan tudi nek infra rdec trakec (Vsebujejo in oddajajo infrardece zarke, ki gredo skozi kozo in krepijo imunski sistem od znotraj (o tem ne znam kaj dosti povedat, ker se ne spoznam).- obenem pa vsebuje vsak paket brezplacen pH tester, tako da si punca, zenska, dekle lahko sama testira pH noznice.- [/color][/color]Lady Anion ima 2 vrsti vlozkov za dnevno uporabo, 2 vrsti za mesecno uporabo in 1 vrsto za nocno uporabo. So razlicne velicine in vpojnosti glede na potrebe.- Imajo tudi naslednje certifikate:- Quality certificate ISO 9001:2000 awarded by the International Standards Organization.Ok, to je v bistvu certifikat, ki sam po sebi nič ne pomeni glede tega, kako je nekaj eko: http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_9000 pač pa bolj v smislu organizacije dela, da so učinkoviti itd (vem, da Wiki ni 100% zanesljiva, komot preverite še druge linke)Za zgleda novejši ISO 9001:2008 Wikipedia piše, da morajo bit zapisi o materialih uporabljenih, zdaj spet vprašanje kolk majo to firme interno in kolk pride do kupca? 'Records should show how and where raw materials and products were processed, to allow products and problems to be traced to the source.' - EU – certificate of compliance № SZE0901001015 in accordance with directive 93/42/EEC of the Council of the European Communities.te številke nisem našla drugje, direktiva pa izgleda obsega veliko 'medicinskih' izdelkov (tudi obliže in očala itd) http://www.mhra.gov.uk/Howweregulate/Devic...ctive/index.htm Izgleda pomeni samo, da lahko legalno dajo na EU trg (kar spet samo po sebi ne pomeni veliko, sploh pa glede tega, kako eko je kaj - sploh glede na to, kaj vse se prodaja) http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_Devices_Directive - Certificate of national quality standard issued by the United Arabian Emirates in 2008Arabski Emirati - hmm, zanimivo. Spet domnevam, da tu ni govora o tem, kako je nekaj eko, pač pa le, da lahko dajo na trg v Arabskih Emiratih? - Certificate for Control RIOKOZ (RIPC PH- Regional Inspectorate for Protection and Control of Public Health) Tegale pa nisem kar tako našla - kratice dajejo neke čudne linke, 'Regional Inspectorate for Protection and Control of Public Health' pa mi Google vrže na Inšpektorat republike Bolgarije? Zanimivo. Kakih drugih eko certifikatov pa nisem zasledila? Tako recimo dnevni vlozek vsebuje naslednje plasti:Far-Infrared Anion chip Layer1- Silky smooth surface for quick absorbing.Layer2- Extra protection on both sides.Layer3- Far-Infrared and Anion generating insert.Layer4 and 6- Dust-free paper.Layer5- Active water absorbent materials, 5 times more absorbent than conventional ones.Layer7- Dry and ventilated base materials.Layer8- Food grade plastic cover at the back. Torej sta trenutno na trgu dva dobavitelja: Lady Anion (Edera) in Love Moon Anion (Vinalite).Lady Anion ima kvalitetnejse in cenejse vlozke, mocnejsi anionski trak in razlicne dodatke, kot je infra rdeca nitka in tester pH kot dodatek vsakega zavojcka, glavni uvoznik dobavitelj pa je v Sloveniji.Gre za v osnovi isto podjetje, na podlagi katerega je del znanstvenikov ustanovil novo podjetje in nadgrajevalo znanje v Lady Anion vlozke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 jasno da jo mam, ce se ukvarjam z vsakim k z nisko energijo pride sem, mu v dobri veri in namenu ustrezljivo pojasnim kolikor vem in znam, pa se se vedno k.... klele, in pojma nima sploh o teh vlozkih, kot v tem primeru ti recimo. Ja, no ampak zanima te pa vseeno in kritiziras vseeno, ceprav neutemljeno brez konkretnih argumentov! a to je kul ala kako! Itaq da ne bos, ker ne stojis za tistim kar govoris! jaz pa! TEBE zanima! Ne mene! torej sama raziskuj!!In ne obracaj zdej tvojih potreb in dvomov name kle projecirat neki! BLUZIS! Govoris nekaj na pamet, debata pa je KONKRETNO O ANIONSKIH VLOZKIH! Ce so nekateri certifikati pac taki in taki.... ja in? DOKAZI TO! Ali lahko!? Al spet nekaj na pamet govoris! POVEJ KONKRETNO KATERI CERTIFIKAT TEH VLOZKOV JE BREZVEZE in ZAKAJ!? Racionalizacija proizvodnje se zdalec NI brezveze, ker je lahko govora o veliko prisparane energije in to se kako IMA veze z ekologijo, ce smo ze na tem ane! ... v bistvu prikrito (nekonkretno) ufuravas in pravis da so certifikati telih vlozkov brezpredmetni! - TO POCNES! V bistvu vsiljujes tvoje NEPREVERJENO mnenje in dvome sem. Zakaj ze? Ne, jaz jih nisem. TEBE OCITNO ZANIMA izvoli! Namrec jst nimam problemov s tem, ti jih imas! Tvoja prepricanja o tem kako naj svet funkcionora in po kaksnih merilih se ekologija vnasa v prostor so pac tvoja prepricanja, tvoji normativi. Ne pomeni da imas prav in da so tocni, se posebej, ce niso prevejeni.Duhovno razvit clovek je menda tisti, ki sprejema drugacnost drugih ljudi, mnenj in pogledov!S sprejemanjem drugacnosti pa v prostor prinasa konstruktivno kritiko, ki ljudi povezuje, ne pa razdeljuje med slabe, dobre, ekoloske, neekoloske, ipd, temvec se trudi iskat resitve brez izlocanja, temvec v povezovanju. Zato sem te tudi povabil da sodelujes v tem kar te zanima in kar si izpostavila. Izfuravanje lastnih prepricanj, cetudi ekoloskih, brez da zedeve preveris pa ne koristijo prav nikomur in so celo povsem nekonstruktive, se posebej, ce se morda izkaze da so vlozki res iz povsem ekoloskega bombaza, kar zaenkrat tudi sam se ne vem.Trenutno se mi ne zdi toliko pomembno preverjati ali je vlozek iz ekoloskih materialov ali ne, ker so povedali da je. Obenem pa me moznost za boljse zdravje, ki jo prinasa bolj zanima kot pa ekoloski vidik. In ker je tebi pac drugo pomebnejse je to pac tvoja stvar, ce nisem pac po tvojih merilih in pa predstavi, ki si si jo o meni ustvarila ti sama. No, tako sm tut jst lahko razocaran, da si preozko zazrta v tvojih ekolskih prepricanjih, in nesposobna videt dlje, kljub temu, da ti pojasnjujemo, da je zadeva prakticno bolj ekoloska in bolj zdrava kot recimo always! Pa tega pac ne zelis razumet v tvojem izfuravanju. Gledat pod prste ljudem kolk ekoloski so, je najveckrat izraz pomanjkanja lastne akcije towards uresnicevanja lastnih idej in prepricanj! Lasten vzgled in aktivnost pa temu botrujeta.Ti pa sama ves kolk se v tem najdes! Pa brez zamere. In kaj si ugotovila o skodelici ki ti odgovarja? Zakaj tega raj ne podelis z nami, kt pa trosis dvome o necem kar nisi preverila! Free, zastopim če Marsa pravi, da imaš še kje kake probleme al pa energijo na low... Zato tud tule raje ne bom komentirala, kar si zgoraj napisal. Ker ti res lahk čist isto rečem.Pa tud večino smo že predebatirali drugje. Js ne PRODAJAM teh vložkov in jih ne nameravam. A zdaj pa naj nekdo, ki niti kupec ni, raziskuje?To je tako, kot da bi za vsako stvar morala Zveza potrošnikov najprej raziskat - so pa 3 zaposlene in zdaj naj vseh miljon in več izdelkov sprobajo in analizirajo? Glede certifikatov je tako, da so nekateri skoraj čisto brez vsakega pomena - pač pomenijo, da firma spoštuje določene predpise (recimo racionalizacija proizvodnje itd). Lahk nima čist nobene veze s tem, kolko je kaj eko. Če bom imela čas, bom morda celo pogooglala te tvoje certifikate - domnevam, da ti si jih že? Mogoče sem bla sam enmal razočarana nad tvojim pristopom, si se mi pač prej zdel bolj 'eko' in bolj spiritualen človek - ogromno si pisal v temi o ekologiji itd in tudi ti si zgledal še ne dolgo tega nazaj navdušen nad idejo 'čimmanj smeti' - ampak smo pač različni in morda pa bojo komu res tile vložki bolj eko oz. boljši kot kake prejšnje še bolj plastične variante. Sem mislila, da boš ŽELEL vedeti točno kaj prodajaš, kot osveščen prodajalec! jasno da jo mam, ce se ukvarjam z vsakim k z nisko energijo pride sem, mu v dobri veri in namenu ustrezljivo pojasnim kolikor vem in znam, pa se se vedno k.... klele, in pojma nima sploh o teh vlozkih, kot v tem primeru ti recimo. Ja, no ampak zanima te pa vseeno in kritiziras vseeno, ceprav neutemljeno brez konkretnih argumentov! a to je kul ala kako! Itaq da ne bos, ker ne stojis za tistim kar govoris! jaz pa! TEBE zanima! Ne mene! torej sama raziskuj!!In ne obracaj zdej tvojih potreb in dvomov name kle projecirat neki! BLUZIS! Govoris nekaj na pamet, debata pa je KONKRETNO O ANIONSKIH VLOZKIH! Ce so nekateri certifikati pac taki in taki.... ja in? DOKAZI TO! Ali lahko!? Al spet nekaj na pamet govoris! POVEJ KONKRETNO KATERI CERTIFIKAT TEH VLOZKOV JE BREZVEZE in ZAKAJ!? Racionalizacija proizvodnje se zdalec NI brezveze, ker je lahko govora o veliko prisparane energije in to se kako IMA veze z ekologijo, ce smo ze na tem ane! ... v bistvu prikrito (nekonkretno) ufuravas in pravis da so certifikati telih vlozkov brezpredmetni! - TO POCNES! V bistvu vsiljujes tvoje NEPREVERJENO mnenje in dvome sem. Zakaj ze? Ne, jaz jih nisem. TEBE OCITNO ZANIMA izvoli! Namrec jst nimam problemov s tem, ti jih imas! Tvoja prepricanja o tem kako naj svet funkcionora in po kaksnih merilih se ekologija vnasa v prostor so pac tvoja prepricanja, tvoji normativi. Ne pomeni da imas prav in da so tocni, se posebej, ce niso prevejeni.Duhovno razvit clovek je menda tisti, ki sprejema drugacnost drugih ljudi, mnenj in pogledov! S sprejemanjem drugacnosti pa v prostor prinasa konstruktivno kritiko, ki ljudi povezuje, ne pa razdeljuje med slabe, dobre, ekoloske, neekoloske, ipd, temvec se trudi iskat resitve brez izlocanja, temvec v povezovanju. Zato sem te tudi povabil da sodelujes v tem kar te zanima in kar si izpostavila. Izfuravanje lastnih prepricanj, cetudi ekoloskih, brez da zedeve preveris pa ne koristijo prav nikomur in so celo povsem nekonstruktive, se posebej, ce se morda izkaze da so vlozki res iz povsem ekoloskega bombaza, kar zaenkrat tudi sam se ne vem.Trenutno se mi ne zdi toliko pomembno preverjati ali je vlozek iz ekoloskih materialov ali ne, ker so povedali da je. Obenem pa me moznost za boljse zdravje, ki jo prinasa bolj zanima kot pa ekoloski vidik. In ker je tebi pac drugo pomebnejse je to pac tvoja stvar, ce nisem pac po tvojih merilih in pa predstavi, ki si si jo o meni ustvarila ti sama. No, tako sm tut jst lahko razocaran, da si preozko zazrta v tvojih ekolskih prepricanjih, in nesposobna videt dlje, kljub temu, da ti pojasnjujemo, da je zadeva prakticno bolj ekoloska in bolj zdrava kot recimo always! Pa tega pac ne zelis razumet v tvojem izfuravanju. Gledat pod prste ljudem kolk ekoloski so, je najveckrat izraz pomanjkanja lastne akcije towards uresnicevanja lastnih idej in prepricanj! Lasten vzgled in aktivnost pa temu botrujeta.Ti pa sama ves kolk se v tem najdes!Niso vsi studentje ali delajo v pisarni, zato imajo razlicen potrebe. Bi blo fajn, da to razumes preden si kriticna do ljudi da niso dovolj eko. Pa brez zamere. Free, zastopim če Marsa pravi, da imaš še kje kake probleme al pa energijo na low... Zato tud tule raje ne bom komentirala, kar si zgoraj napisal. Ker ti res lahk čist isto rečem.Pa tud večino smo že predebatirali drugje. Js ne PRODAJAM teh vložkov in jih ne nameravam. A zdaj pa naj nekdo, ki niti kupec ni, raziskuje?To je tako, kot da bi za vsako stvar morala Zveza potrošnikov najprej raziskat - so pa 3 zaposlene in zdaj naj vseh miljon in več izdelkov sprobajo in analizirajo? Glede certifikatov je tako, da so nekateri skoraj čisto brez vsakega pomena - pač pomenijo, da firma spoštuje določene predpise (recimo racionalizacija proizvodnje itd). Lahk nima čist nobene veze s tem, kolko je kaj eko. Če bom imela čas, bom morda celo pogooglala te tvoje certifikate - domnevam, da ti si jih že? Mogoče sem bla sam enmal razočarana nad tvojim pristopom, si se mi pač prej zdel bolj 'eko' in bolj spiritualen človek - ogromno si pisal v temi o ekologiji itd in tudi ti si zgledal še ne dolgo tega nazaj navdušen nad idejo 'čimmanj smeti' - ampak smo pač različni in morda pa bojo komu res tile vložki bolj eko oz. boljši kot kake prejšnje še bolj plastične variante. Sem mislila, da boš ŽELEL vedeti točno kaj prodajaš, kot osveščen prodajalec! Cookie, super, da ločuješ biološke!! Michelle, fajn da tebi skodelica laufa! (Bi pa vprašala, iz česa maš spodnjice? ) Aliana, škoda, da ni zalaufala skodelica! A si prej že kaj raziskovala o različnih velikostih in materialih itd? (Sem dala neke linke v temo o skodelici, je cel forum z različnimi velikostmi itd) Free, sem se že spraševala o materialih za skodelice tudi! Pa zase sem pač našla zadevo, ki mi odgovarja in sem nehala iskati dalje! Mogoče pa bom kdaj še nabavila skodelico tudi! Michelle, fajn da tebi skodelica laufa! (Bi pa vprašala, iz česa maš spodnjice? ) Aliana, škoda, da ni zalaufala skodelica! A si prej že kaj raziskovala o različnih velikostih in materialih itd? (Sem dala neke linke v temo o skodelici, je cel forum z različnimi velikostmi itd) Free, sem se že spraševala o materialih za skodelice tudi! Pa zase sem pač našla zadevo, ki mi odgovarja in sem nehala iskati dalje! Mogoče pa bom kdaj še nabavila skodelico tudi! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 Free, sam si rekel, naj raziskujem. Zdaj ko raziskujem, ti pa spet ni všeč?? Če ne pa naj te bejbe raziskujejo, ki tud to prodajajo? Kako vezo ima to, kar sicer počnem (in pri čemer me zdej motiš s temi vložki, ko bi v bistvu morala neki drugega delat!!) s tem, da te sprašujem, če imajo ti vložki še kake eko certifikate, al je to vse? A imajo še kake eko certifikate? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 Lepo te prosim pa koga zaj.... A to je raziskovanje! POKAZI KONKRETNO KAJ SI RAZISKALA! da vidimo! certifikate, vlozke, materil, anionski trak, IR nitko, bombaz, polivinil, vpojnost, embalazo, KAJ ??? Jaz tebe nic ne motim, tema je svobodno odprta za vse in si ti sama prostovoljno zacela pisat tukaj o tvojih dvomih da zadeva ni dovolj ekoloska. Kdo potem koga "moti" Certifikati Lady Anion so navedeni na prvi ali drugi strani te teme! ze ves cas.In sem ti ze 3x napisal, da sem podal vse infote kar jih vem! Zakaj me potem se vedno sprasujes stvari, ce jih ne vem!? Mislm .. preveri sama ce te zanima, kaj zdej men moris. Free, sam si rekel, naj raziskujem. Zdaj ko raziskujem, ti pa spet ni všeč?? Če ne pa naj te bejbe raziskujejo, ki tud to prodajajo? Kako vezo ima to, kar sicer počnem (in pri čemer me zdej motiš s temi vložki, ko bi v bistvu morala neki drugega delat!!) s tem, da te sprašujem, če imajo ti vložki še kake eko certifikate, al je to vse? A imajo še kake eko certifikate? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 Ok, vidim da si dodala tvojemu postu text in se potrudila mal brskat po netu. No, mogoce sem celo jst spregledal prej tale tvoj post.Ok, torej ocitno nima eko certifikata. Skoda. Prvi certifikat ki ga omenjas govori pomoje predvsem o istosti produkta, pomeni da je vedno isti in ne odstopa od standardov, saj se proizvodnja kontrolira v toliki meri, da se kupcu zagotavlja konstantno kvaliteto. + drugo. Tako sem vsaj jaz razumel napisano. Oziroma predvsem govori o KAKOVOSTI izdelka, saj so certifiakti ISO 9001 namenjeni predvsem kakovosti. Da, drugi govori da izdelek zadostuje zahtevam nekih EU standardov.Tretji: Verjetno res.Cetrti: Da, izgleda da res Bulgarski No, jst sm za tole potreboval cca. 10 minut. Ti pa verjetno tudi ne vec! Tko da.... zihr se je splacal men tezit ne. pa se naslednjih pet minut (vir >):Predstavitev standarda ISO 9001:2000 dodajam:drugi certifikat.:(1) Člen 2 Direktive 93/42/EGS določa, da se medicinski pripomočki lahko dajo na trg ali v uporabo le, če pri normalni uporabi ne ogrožajo varnosti ljudi. vir > Realno je to mogoce lahk tut always Tule mas pa se link na mednarodno organzacijo za standarde, k te ravno zanima, pa ne ves kje iskat:http://www.iso.org Tukaj pa pravice potrosnikov > Ok, to je v bistvu certifikat, ki sam po sebi nič ne pomeni glede tega, kako je nekaj eko: http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_9000 pač pa bolj v smislu organizacije dela, da so učinkoviti itd (vem, da Wiki ni 100% zanesljiva, komot preverite še druge linke)Za zgleda novejši ISO 9001:2008 Wikipedia piše, da morajo bit zapisi o materialih uporabljenih, zdaj spet vprašanje kolk majo to firme interno in kolk pride do kupca? 'Records should show how and where raw materials and products were processed, to allow products and problems to be traced to the source.' te številke nisem našla drugje, direktiva pa izgleda obsega veliko 'medicinskih' izdelkov (tudi obliže in očala itd) http://www.mhra.gov.uk/Howweregulate/Devic...ctive/index.htm Izgleda pomeni samo, da lahko legalno dajo na EU trg (kar spet samo po sebi ne pomeni veliko, sploh pa glede tega, kako eko je kaj - sploh glede na to, kaj vse se prodaja) http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_Devices_Directive Arabski Emirati - hmm, zanimivo. Spet domnevam, da tu ni govora o tem, kako je nekaj eko, pač pa le, da lahko dajo na trg v Arabskih Emiratih? Tegale pa nisem kar tako našla - kratice dajejo neke čudne linke, 'Regional Inspectorate for Protection and Control of Public Health' pa mi Google vrže na Inšpektorat republike Bolgarije? Zanimivo. Kakih drugih eko certifikatov pa nisem zasledila? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. januar 2010 Prijavi Deli 27. januar 2010 Michelle, fajn da tebi skodelica laufa! (Bi pa vprašala, iz česa maš spodnjice? ) Ja, vem da so spodnjice iz bombaža. Točno veš, da nisem tako mislila.Včasih, ko sem še uporabljala tampone, mi je šlo blazno na živce, če je prišlo kaj čez. Ne bi šla spet v to debato, ker sem že v eni drugi temi razložila, zakaj to zame pač ni.Če pa tebi odgovarja, je pa toliko bolje! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. januar 2010 Prijavi Deli 28. januar 2010 Sklep: No, po dosedanjih podatkih, takole zadeva izgleda: Namrec 4-je certifikati vlozkov Lady Anion, kakor mislim da tudi 12 Winalitovih certifikatov za vlozke Love Moon, NE oznacujejo izdelka kot ekoloskega, kar pomeni, da so LAHKO izdelani iz neekoloskega bombaza, ki je LAHKO pridelan iz GS bombaza in neekoloskega bombaza, ki se ga prideluje na nacin, ki je okolju skodljiv (tako je lahko tudi z vecino vlozkov ki se prodajajo na trgu). Torej morda obstaja moznost, ni pa to nujno da je temu tako. Torej ni primerno trdit da so vlozki iz ekoloskega bombaza. Zato bi bilo zlo fajn, da v kolikor zastopniki zagovarjajo trditve o ekoloskem bombazu, da so te podprte tudi s certifikatom, ker sedaj namrec niso.Tako lahko nekdo rece tudi to, da je produkt za okolje sporen. Zdej, ce govorimo o kompromisih, se na trgu ze ponuja vlozke iz certificiranega ekoloskega bombaza, ki je v okolju razgradljiv in tako okolju bolj prijazen.In ce trditev Winalita drzi, da povprecna zenska v lajfu (30-40 let) porabi cca. 15.000 vlozkov, pomeni to zal res ogromen vpliv na okolje. Torej edina ekoloska vspodbuda teh vlozkov, da jih zenska menja manj pogosto kakor recimo neke druge vlozke (primerjava z Always, ki so menda pri nas zelo v uporabi), kar pa nikakor ni zanemarljivo, ce upostevamo zgornje stevilke.Tocen izracun na vpliv okolja med ekoloskimi certificiranimi vlozki (ki se jih eventuelno porabi vec) in temi ne eko-certificiranimi vlozki, ki se jih eventuelno porabi manj, pa bi prinesli bolj konkretne podatke o tem kateri vlozki so iz ekoloskega vidika primernejsi. Ce damo na tehtnico vlozke iz eko bombaza, ki nimajo anionskega traku (eventuelno recimo teli) in vlozke lady anion ali love moon, ki certifikata za eko pridelava bombaza kot razumem nimajo, in pogledamo se zdravstven vidik, pa je vprasanje o izbiri morda tezje, se posebej za tistega ki mu je ekoloski vpliv pred zdravjem prioriteta; in morda lazje, ce mu je zdravje prioriteta pred ekoloskim vplivom.Namrec ekolosko v tem primeru ne nujno pomeni tudi bolj zdravo. Tolk Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. januar 2010 Prijavi Deli 28. januar 2010 Sklep: No, po dosedanjih podatkih, takole zadeva izgleda: Namrec 4-je certifikati vlozkov Lady Anion, kakor mislim da tudi 12 Winalitovih certifikatov za vlozke Love Moon, NE oznacujejo izdelka kot ekoloskega, kar pomeni, da so LAHKO izdelani iz neekoloskega bombaza, ki je LAHKO pridelan iz GS bombaza in neekoloskega bombaza, ki se ga prideluje na nacin, ki je okolju skodljiv (tako je lahko tudi z vecino vlozkov ki se prodajajo na trgu). Torej morda obstaja moznost, ni pa to nujno da je temu tako. Torej ni primerno trdit da so vlozki iz ekoloskega bombaza. Zato bi bilo zlo fajn, da v kolikor zastopniki zagovarjajo trditve o ekoloskem bombazu, da so te podprte tudi s certifikatom, ker sedaj namrec niso.Tako lahko nekdo rece tudi to, da je produkt za okolje sporen. Zdej, ce govorimo o kompromisih, se na trgu ze ponuja vlozke iz certificiranega ekoloskega bombaza, ki je v okolju razgradljiv in tako okolju bolj prijazen.In ce trditev Winalita drzi, da povprecna zenska v lajfu (30-40 let) porabi cca. 15.000 vlozkov, pomeni to zal res ogromen vpliv na okolje. Torej edina ekoloska vspodbuda teh vlozkov, da jih zenska menja manj pogosto kakor recimo neke druge vlozke (primerjava z Always, ki so menda pri nas zelo v uporabi), kar pa nikakor ni zanemarljivo, ce upostevamo zgornje stevilke.Tocen izracun na vpliv okolja med ekoloskimi certificiranimi vlozki (ki se jih eventuelno porabi vec) in temi ne eko-certificiranimi vlozki, ki se jih eventuelno porabi manj, pa bi prinesli bolj konkretne podatke o tem kateri vlozki so iz ekoloskega vidika primernejsi. Ce damo na tehtnico vlozke iz eko bombaza, ki nimajo anionskega traku (eventuelno recimo teli) in vlozke lady anion ali love moon, ki certifikata za eko pridelava bombaza kot razumem nimajo, in pogledamo se zdravstven vidik, pa je vprasanje o izbiri morda tezje, se posebej za tistega ki mu je ekoloski vpliv pred zdravjem prioriteta; in morda lazje, ce mu je zdravje prioriteta pred ekoloskim vplivom.Namrec ekolosko v tem primeru ne nujno pomeni tudi bolj zdravo. Tolk Jaz bi samo dodala, da (čist osebno mnenje) če bi bili iz eko bombaža ali pa vsaj približno vlekli na karkol eko, bi to z velikim veseljem in z velikimi tiskanimi napisali gor, ker je samo še dodatna spodbuda za kupce. Zelo dvomim, da bi kdorkoli pozabil (ali pa celo skrival) napisat, da je izdelek iz eko materiala, če bi bil... pa še.. zdravje pred ekološkim vplivom ali obratno.. v tem primeru vpliv anionskih vložkov na zdravje najbrž še ni prav zelo raziskan, če so šele začeli prihajati na trg, tako da ne moremo sklepat, da je pa to 100% super in zdravo. Jaz sem skeptična, no.. da pol čez 5 let ugotovijo, da imajo ženske zaradi dodatnega gretja, IR svetlobe al kaj že je, težave z zanositvijo? Kar se mene tiče, je zaenkrat izbira med tema dvema jasna, po tem kar ste zdaj napisali - navadne vložke iz eko bombaža. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. januar 2010 Prijavi Deli 28. januar 2010 Jaz bi samo dodala, da (čist osebno mnenje) če bi bili iz eko bombaža ali pa vsaj približno vlekli na karkol eko, bi to z velikim veseljem in z velikimi tiskanimi napisali gor, ker je samo še dodatna spodbuda za kupce. Zelo dvomim, da bi kdorkoli pozabil (ali pa celo skrival) napisat, da je izdelek iz eko materiala, če bi bil... pa še.. zdravje pred ekološkim vplivom ali obratno.. v tem primeru vpliv anionskih vložkov na zdravje najbrž še ni prav zelo raziskan, če so šele začeli prihajati na trg, tako da ne moremo sklepat, da je pa to 100% super in zdravo. Jaz sem skeptična, no.. da pol čez 5 let ugotovijo, da imajo ženske zaradi dodatnega gretja, IR svetlobe al kaj že je, težave z zanositvijo? Kar se mene tiče, je zaenkrat izbira med tema dvema jasna, po tem kar ste zdaj napisali - navadne vložke iz eko bombaža. se zelo strinjam oz. je moje mnenje zelo podobno.Nikoli pa ne reci nikoli...Kaj pa ce cez 7 let ugotovijo, da vplivajo na to, da imamo manj gub in pol se bomo pa po glavi tolkle, zakaj nismo takoj pohopsale teh cudeznih vlozkov. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. januar 2010 Prijavi Deli 28. januar 2010 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. januar 2010 Prijavi Deli 28. januar 2010 Skor sigurno, se strinjam. no, na ameriskem trgu niso tolk malo casa. Seveda pa ne govorimo o desetltejih, temvec nekaj letih.Morda bo kdo iz Wainalite firme kaj napisal o tem ki vec ve kot jaz, ki sem zelenc zato je tut dobr, da mamo tole temo, da se malo razpisete o mnenjih in uporabi, ter prednostih in slabostih. Ce je novo in zdravo lahko sklepamo, ne pa tudi nujno verjamemo; kajti certifikati so.So pa tudi certifikati za produkte tudi v EU, ki niso najbolj zdravi. a tudi za vse ekoloske ne bi upal trdit da so v celoti dovolj ekoloski in zdravi. Mogoce govorimo bolj o razmerjih bolj - manj zdravo. Seveda, zakaj pa ne, izbira je osebna. Tudi sam nisem povsem preprican (predvsem zaradi tega ker ocitno niso eko) ali je zadeva dovolj primerna ali ne. Sicer pa pofeedbackih in feelingu nimam slabeg mnenja, temvec nasprotno, celo zelo dobrega.Je pa pod vprasajem tudi dosedanji nacin uporabe vlozkov ki nimajo anionskega traku, saj tudi menda ni zdravo, da nosite vlozke, na katerih se nabirajo bakterije. Tko da.... pac menja so razlicna ane.Vsak/a se odloci za tisto kar misli da je zanj dobro. itaq. Jaz bi samo dodala, da (čist osebno mnenje) če bi bili iz eko bombaža ali pa vsaj približno vlekli na karkol eko, bi to z velikim veseljem in z velikimi tiskanimi napisali gor, ker je samo še dodatna spodbuda za kupce. Zelo dvomim, da bi kdorkoli pozabil (ali pa celo skrival) napisat, da je izdelek iz eko materiala, če bi bil... pa še.. zdravje pred ekološkim vplivom ali obratno.. v tem primeru vpliv anionskih vložkov na zdravje najbrž še ni prav zelo raziskan, če so šele začeli prihajati na trg, tako da ne moremo sklepat, da je pa to 100% super in zdravo. Jaz sem skeptična, no.. da pol čez 5 let ugotovijo, da imajo ženske zaradi dodatnega gretja, IR svetlobe al kaj že je, težave z zanositvijo? Kar se mene tiče, je zaenkrat izbira med tema dvema jasna, po tem kar ste zdaj napisali - navadne vložke iz eko bombaža. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. januar 2010 Prijavi Deli 28. januar 2010 Tocno to! Lahko se izkaze (k temu menju se tudi sam v najbolj nagibam), da so te anionski trakovi hudo dobra zadeva! Konc koncev ne mormo se nove izzume n raziskave ter leta in leat dela metat v isti kos in ga zanemarjat. Cetudi je raziskovalno delo recimo precej v sluzbi ekonomije, se ne pomeni, da ne nujno sluzi tudi clovestu in da ljudje nimamo od tega ugodnih zadev. Veliko je tega kar inovacije in raziskave prinasajo v nasa zivljenja. Nimajo pa vedno zgolj samo pozitivnih bilanc v smislu ekologije in zdravja. Vseeno pa mislim, da je bolje, da uporabljajo te vlozke kakor always. Zal se menda slednje v Sloveniji uporablja najvec, glede na to kar pravijo uporabnice. Morda podatek celo ni tocen? A ima katera kaksne podatke o uporabi vlozkov v Slo.? Bilo pa po moje zelo fajn, da se o tem sploh govori in posledicno iz trzisca pomece vse kar ni dovolj ekolosko in zdravo, pa cetudi bi to bili tile novi vlozki. Morda dejansko igrajo glavno vlogo kompromisi v obliki zdravja, uporabnosti in financ; sele nato uporabnice razmisljajo o ekologiji. Seveda ne vse, ampak vecina pa pomoje da. In ce vecine ocitno ne moremo prepricat v tem, da se bolj ekoloskoin zdravo naravnajo, morda tile "novi" nacini niti niso tolk slabi, saj vsak od njih potegne in prinese v prostor nove pobude in dolocen del populacije, ki ima poslecino vecjo zavest o tem kaj uporablja in kupuje. To je pac moje mnenje. Cas pokaze svoje, kot vedno. se zelo strinjam oz. je moje mnenje zelo podobno.Nikoli pa ne reci nikoli...Kaj pa ce cez 7 let ugotovijo, da vplivajo na to, da imamo manj gub in pol se bomo pa po glavi tolkle, zakaj nismo takoj pohopsale teh cudeznih vlozkov. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. februar 2010 Prijavi Deli 5. februar 2010 Pise tule. povezavo pa sem ze vsaj ene 3x podal podal v tej temi:http://www.lady-anion.com/gama_Lady_ANION.htmlLayer 5 - this layer contains an absorbent material that turns liquid into gel, allowing pads to stay always dry.Meets and the absorbances classical but in their case has a very low absorption coefficient. Treba poudarit, da vlozki podjetja Winalite ki se trzijo pod imenom Love Moon Anion Pads, niso isti kakor vlozki podjetja Edera, ki se trzijo pod imenom Lady Anion.Seveda pa oba uporabljata anionski trak, kar je novost. O razlikah sem v tej temi podal obsiren komentar. Uradno imajo oboji svoje prednosti. V prakticnem smislu pa mislim da javno ni prav da favoriziram ene ali druge, ceprav bolj zagovarjam ene, zaradi pricevanja nekaterih uporabnic ki imajo izkusnje z obojimi.Morda bodo nekateri testi, ki so pomembni za uporabnice ze v nekaj mesecih znani. Pr temu videu manjka razlaga o 5 (petem) sloju; razlagajo lepo po slojih tja do 7, petga pa kr spustijo? Kaj vsebuje peti sloj? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
o.b. 8. februar 2010 Prijavi Deli 8. februar 2010 Na tako živahno in pikgongasto debato z ihto pa že dolgo nism naletela. Sploh pa ne na temo vložkov. Evo par komentarjev na komentarje. Ja o Vir80 vendarO ja, če pomnimo. In kako smo jih lovili po gatah... :xx!: Vir90 so imele sicer nek ozek trakec lima, ki spet žal, ni pripomogel veliko k "pribijanju" vložka na njemu primerno mesto. Ah ... da ne omenjam, da si vsak trenutek vedel, da imaš višek v gatah . Zoprn občutek. Jaz največ (kolikor sploh jih) uporabljam Jessa, iz DMja. Ful cenejši od Always in podobnih. Zelene, brez arom in dodatkov Na tisto, kolk povprečno jih porabimo.. jaz jih ene 11, 12 na mesec.. ne maram občutka vložka na koži, tako da si dam vložek s krilci spodaj, čez pa ene 4 plasti WC papirja, recikliranega. In potem papir menjam bolj pogosto, vložek pa le, če pride skoz.. Odkar tako delam, nimam več problemov s kakimi vnetji in srbenji zaradi plastičnih vložkov.. Namesto dnevnih pa tudi rajši wc papir probala že Vir80, obup, ko te vse tišči in leze vsepovsod Od Jesse sem sprobala samo dnevne vložke, so ok. Trenutno imam Müller-jeve Duchesse Ultra Binden normal. Folija naj bi bila celo zračno prepustna (tako vsaj piše na pakiranju, ja sem šla iskat, da ne bom učila "krive vere"), eko znaka ni. Je zelo tanek, super vpojen in ne pride nič čez, tudi v večjih "nalivih". Pa poceni so. 16 kom v paketku, če me spomin ne vara tam cca 1,5€. (cca 8-10 jih porabim na rundo)Imam pa še tudi Libresse Natural Ultra normal, 10 kom/paklc. Krasni, s kamilico in aloe vero, ki bremzata duh in imata antibakterijske lastnosti.V dnevih oz nočeh, ko se mi zadeve končujejo, pa uporabljam tudi to varianto z wc papirjem+mali higi dnevni vložek spodaj. Parfektno. Če mi teh malih higi dnevnih zmanjka, pa wc papir tudi krasna zadeva. Vsekakor, da boljs vzrok odpravt, da ne boli vec sploh Najboljsi nakup je tisti, ki ga ne naredimo! Prisparas denar, cas, energijo in okolje. Zal pa nekatere zenske imajo ze pri 25-tih tezave zaradi zakisanosti organizma, prehrane, itn, posledicno nekatere zenske tezave. In zaradi zivljenjskih okoliscin, zivljenjskega stila, ipd, si ne znajo pomagat najbolje, ali pa si sploh ne znanjo. In ce ze kupujejo vlozke in pripomocke, je verjetno bolje da kupijo "bolj zdrave zadeve". Mogoce celo drzi, da se ljudje rajsi vprasajo kaj sploh kupujejo ce imajo izbiro, kot pa ne. Tistele oblize bo pomoje fajn tut v kaksnih drugih prilikah uporabljat, ce res tolk grejejo!? Recimo za stopala, ledvica, mehur, ipd.Free, definitivno boljša preventiva kot pa kurativa. Najbolše in najcenejše je itak skrbeti za to, da si zdrav. Ampak tega večina ljudi itak ne počne, ker začno cenit zdravje šele takrat, ko gre v maloro oz začne "rjavet". Tile omenjeni vložki, ne glede na to kako fino fajn izkušnje imajo nekatere ženske z njimi (prosm, ne napadam te, niti koga drugega), če bi se že v štartu obnašale do svojega telesa primerno ... teh težav sploh ne bi bilo treba sanirat. Ja ja vem, stresno življenje ... itd itd itd ... to je enak izgovor, kot recimo to, da če dežuje, ne moreš športat. Posledično vem kaj govorim, ker lejsigavraga, sem zdrava kot riba, manjše nevšečnosti pa so sanirane uspešno v kratkem času. Boleče menstruacije nimam, vnetij tudi ne več (ja imela par, tako da vem kako to zgleda), tako da zgleda delam prav. Torej je definitivno bolj smiselno/zdravo investirat v ozaveščenost kako biti zdrav že v štartu. Ker biti zdrav je izvedljivo v praxi. Sami vložki teh vzrokov težav ne bodo rešili sami po sebi, so pa verjetno priročni. A odpravit vzroke za vnetja itd bo še vedno treba, mar ne? So pa definitivno ena opcija, jako draga, za moje pojme. 3×6€= 18€ na mesec ×12 mesecev =216€ na leto. Moji stroški, če zaokrožim navzgor: 2€+1,5€ (za dnevne mini)=3,5€/m×12= 42€ na leto. Razlika ne? In ja, gledam na to, da so vložki (oboji) čim bolj naravi prijazni ... Jooj, free, obliž za stopala, če te zebe - kaj pa je narobe s toplimi zokni?? Al pa mal več gibanja - sprehod, tek..?Ja, kaj je narobe s starimi dobrimi volnenimi zokni? Nič. So za mnogokratno uporabo, prijetnega otipa, dobra izolacija, prijazni nogam.... Jezus free - konec koncev me vemo iz prve roke, kako je ko imaš nekaj med nogami, v trenutku, ko smo rahlo občutljive in ni hudič, da bi si morala vse porinit nekam, zato, ker se dedcu zdi, da bo ta vložek veliko pripomogel k uničenju zemlje.In če smem - brez nadaljnih tvojih obtoževanj od kod sem in kdo sem - reči - mi je Dancerkina beseda tule bolj kredibilna kot tvoja. Dancerka -glede maha - ne, nisem videla. Vem samo iz pripovedovanja. Za vrsto maha pa verjetno ni panike-vsak vpija.Ja Nataly, me ženske, vemo iz prve roke, ups, mednoge povedat kako pa kaj praxa. Jaz pa ne maram dodatne toplote, nikakrsnih dodatnih *razvad*, *pomagal* (tudi ledvicnih pasov in tega nisem nikol v lajfu uporabljala)....Preprosto si posljem toploto v tisti del, kjer rabim (*ali si dam gor roko/-e).Vseeno ne trdim, da cesa takega oz. podobnega ne bom nikoli uporabljala.(zadnjic mi je frenda komaj termofor podturila, sem ga vzela zarad nostalgije, ker sem si ga kot majhna zelela, k ga je imela sestricna , pa se, pogosto se cesa branim, da tega pa sploh ne, pa potem nekako zelo hitro rabim oz. bi mi zelo prav prislo ) Mah in to - super varianta, kot je napisala Strelka al Nat, je tudi ful zdrav....Ampak: jaz zivim v mestu, v bloku s cca 500 stanovanji, razen trepetlik in bora pred oknom pa nimam nekih dreves, gozdov, mahu in tega. Tko da pac uporabljam vlozke, tampone, vato itd. Sem tud sama proti vsem 'nadnujnostim', do mooncupa sem bila skepticna.... Vseeno ne vidim tega tule tako kot ve (Cookie in Dancerka in Nataly).Vidim, da je Free izcrpan zaradi ostalih schtraufenpachtov na forumu, da je na low z energy, pa da ste se se dodatno "spravile nanj", tako je lahko tudi videti (pa se malo zensko sovinisticno, ces, kaj mi bo dec pravil, saj sama ja najbolje vem, saj imam JAZ to med nogami).Free nima tolk energije, pa zato porabi vec besed, trudi se pojasniti (ker pac je posrednik in hoce nudit kar se da koristnih in uporabnih informacij), pa ker -kot sem napisala- je na low z energijo, je vzel se zelo custveno, a vse skupaj izpade pa kot da posiljuje.V resnici se kot receno samo trudi, da bo vsem ustregel, podal vse infote itd. Ce je ze zenska tema in nas moti Free, k je znalac not, dejmo bit pol me malo bolj zenske - zakaj takoj frontalni napad? Marsa, ja roke so zmeraj ... pri roki in na voljo . Priročno, ni kaj. Novosti/izboljšave me definitivno zanimajo, ampak ravno tako kot ti, ne bom vsega verjela na prvi uč. Včasih se splača en čas počakat na reporte uporabnic in testiranj ... V zagovor popadljivih žensk ... sorry ne morem si pomagat ... da ne navedem primerjave ... kako bi se pa fantje počutili, če bi jih me ženske učile zdej po toliko letih lulanja, kako se ga pravilno drži v rokah pri tem opravilu? Ja, razumem žensko popadljivost, ko imajo za sabo recimo 20let menstre, žlj stestiranih v praxi vložkov in so tam spodaj občutljive kože, da ne omenjamo drugih nevšečnosti.... Citiraj If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong. ~Terry Pratchett Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. februar 2010 Prijavi Deli 9. februar 2010 Seveda, tudi sam sem tega mnenja. Samo, eno je teorija, drugo realnost ane. Dejstvo pa ostaja, da ima ogromno zensk zenske zdravstvene tezave.Tako lahko ti govoris kvecjemu v tvojem imenu, kar je sicer hvale vredno, ce znas zase primerno skrbeti, toda zal te srece, modrosti, znanja in tudi pogojev, vse zenske nimajo. Ko omenjas vnetja, imajo nekatere zenske ravno z anionskimi trakovi odlicne izkusnje. O tem je govoril ze video na prvi strani teme. Ocitno pa se izkazuje, da imajo tudi pri nas nekatere uporabnice podobne izkusnje, kar me zelo veseli.Tako, da nisem preprican o tem, da se nekaterih vzrokov tezav ne da odpraviti ravno s temi novimi vlozki. Cas bo pokazal svoje, kako ucinkovita je ta nova tehnologija. Za sedaj prihaja do mene precej hvale s strani uporabnic teh novih vlozkov. Nezupanje pa zgolj samo tistih, ki jih sploh niso sprobale. In ce je vsaj 10% tega res kar govorijo uporabnice, pomeni to v nekem smislu revolucijo v zdravju in predvsem preventivi. Zakaj pravis da so opcija, ce so ti dragi? No, odvisno, sicer pa je bolezen ponavadi drazja! Res da so drazji kot recimo Always kar je razumljivo, Protect&Gamble ni ravno majhna firma ane.Se pa do sedaj se nobena ni pritozila nad ceno, ko jih je zacela enkrat uporabljat. Ce zenska uporablja 5 dni mesecno vlozke Lady Anion, bi jo to kostalo recimo najvec 10 EUR na mesec. Namrec zaradi izredne vpojnosti in anionskega traku, ki deluje vsaj 7 ur, vlozek po 7 urah nima vonja in vpije zelo veliko tekocine. Ce pa bi primerjala ceno kaksnih kvalitetnejsih ekoloskih vlozkov, ki so ponavadi tudi drazji, pa nisem vec preprican, da bi v cenovni primerjavi govorili o kaj dosti razlicni ceni. Tako da mislim, da je tvoj izracun napacen. No, glej, jaz ne govorim v svojem imenu, ker to pac zaradi naravne drugacnosti ne morem, temvec imenu uporabnic s katerimi se pogovarjam. Tko da gre bolj za razlicna mnenja razlicnih uporabnic. Tako ti ne nasprotujes meni, temvec mnenju drugih uporabnic. Nekatere si pac upajo izprobati nove zadeve. Se posebej ce imajo tezave. Tako da cakat na mnenje drugih, ki so se upale izprobat, je lahko sicer v enem okviru pametna poteza, v drugem pa ravno obratno. Vsekakor pa ne ravno pogumna. Ja, kako se torej pocutis ce je tvoj zdravnik ginekolog! A mu reces kako da on tebe uci? Sorry, samo tako misljenje kot ga imas mi bolj spada v zacetek presnjega stoletja. Skoda, ker ne razumes tistih zensk, ki imajo res precejsnje tezave zaradi razlicnih vzrokov, med katerimi so je tudi uporaba neprimernih in nezdravih vlozkov! Meni je o teh vlozkih povedala zdravnica. ki vsak dan dela s pacienti/tkami. Ve kaksne tezave imajo nekatere njene pacientke, sicer o tem ne sme govoriti, a pavsalno potrdi, da tezav ni malo.In da se ne ponavljam... pravzraprav res zalostno da o tem vcasih bolj skrbijo moski kot zenske same. Meni je vseeno koga in kaj ti zagovarjas. Je povsem tvoja osebna stvar. Toda glede na tvoja prepricanja izgleda tako, kot da si se pooblastila v imenu vseh zensk, tudi bolanih; kar bi pomenilo da prevzemas nase skrb zanje, njihovo breme, bolezen. Toda, ali si prepricana da s tvojim pepricanjem res koristis vsem, njim? Tudi tistim, ki si jim te novejsi vlozki resnicno pomagajo? Si upas prevzet to odgovornost nase in sodit vse zenske kot enake tebi, tudi bolane? Jim odvzeti to moznost morda zanje primerne izbire? Free, definitivno boljša preventiva kot pa kurativa. Najbolše in najcenejše je itak skrbeti za to, da si zdrav. Ampak tega večina ljudi itak ne počne, ker začno cenit zdravje šele takrat, ko gre v maloro oz začne "rjavet". Tile omenjeni vložki, ne glede na to kako fino fajn izkušnje imajo nekatere ženske z njimi (prosm, ne napadam te, niti koga drugega), če bi se že v štartu obnašale do svojega telesa primerno ... teh težav sploh ne bi bilo treba sanirat. Ja ja vem, stresno življenje ... itd itd itd ... to je enak izgovor, kot recimo to, da če dežuje, ne moreš športat. Posledično vem kaj govorim, ker lejsigavraga, sem zdrava kot riba, manjše nevšečnosti pa so sanirane uspešno v kratkem času. Boleče menstruacije nimam, vnetij tudi ne več (ja imela par, tako da vem kako to zgleda), tako da zgleda delam prav. Torej je definitivno bolj smiselno/zdravo investirat v ozaveščenost kako biti zdrav že v štartu. Ker biti zdrav je izvedljivo v praxi. Sami vložki teh vzrokov težav ne bodo rešili sami po sebi, so pa verjetno priročni. A odpravit vzroke za vnetja itd bo še vedno treba, mar ne? So pa definitivno ena opcija, jako draga, za moje pojme. 3×6€= 18€ na mesec ×12 mesecev =216€ na leto. Moji stroški, če zaokrožim navzgor: 2€+1,5€ (za dnevne mini)=3,5€/m×12= 42€ na leto. Razlika ne? In ja, gledam na to, da so vložki (oboji) čim bolj naravi prijazni ... Ja, kaj je narobe s starimi dobrimi volnenimi zokni? Nič. So za mnogokratno uporabo, prijetnega otipa, dobra izolacija, prijazni nogam.... Ja Nataly, me ženske, vemo iz prve roke, ups, mednoge povedat kako pa kaj praxa. Marsa, ja roke so zmeraj ... pri roki in na voljo . Priročno, ni kaj. Novosti/izboljšave me definitivno zanimajo, ampak ravno tako kot ti, ne bom vsega verjela na prvi uč. Včasih se splača en čas počakat na reporte uporabnic in testiranj ... V zagovor popadljivih žensk ... sorry ne morem si pomagat ... da ne navedem primerjave ... kako bi se pa fantje počutili, če bi jih me ženske učile zdej po toliko letih lulanja, kako se ga pravilno drži v rokah pri tem opravilu? Ja, razumem žensko popadljivost, ko imajo za sabo recimo 20let menstre, žlj stestiranih v praxi vložkov in so tam spodaj občutljive kože, da ne omenjamo drugih nevšečnosti.... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. februar 2010 Prijavi Deli 9. februar 2010 Jst na zadeve gledam podobno kot pri prehranjevanju ali cem podobnem kar se tice kvalitete bivanja.Kratkorocno je morda eko hrana drazja, dolgorocno pa ne. Tako je tudi z bolj zdravnim zivljenjskim stilom. Ce vlagamo v zdravje, se nam to skoraj vedno obrestuje. - In to si tudi sama potrdila s tvojim primerom, ki je lahko marsikateri vzgled. Zenska, ki pa zase ni dovolj dobro skrbela, potrebuje vec casa in skrbi da ponovno vzpostavi primerno ravnovesje. Kako to stori je odvisno od masricesa, kakor tudi izbire in vzrokov tezav.In vse zenske dajat v isti kos je isto kot da bi zdravnik vse paciente obravnaval enako. In ce zenska ki ima tezave izbere tisto, kar meni da je zanjo bolj koristno, pa cetudi samo za nekaj casa, v toliko da vzpostavi primerno ravnovesje. In v kolikor meni, da si necesa ne more privosciti, ali da ji ne ustreza, si pac ne.Se vedno pa obstaja v tem nacin kako zasluzit za vlozke, kar rasji niti ne omenjam, ker bo folku piskr dvignilo (celo v teh casih ). Ja itaq, za celotno zdravje zenske je potrebno se dosti vec kot le vlozki. Toda kaj pa to pomeni v praksi? Izgleda da to, da se na veliko kupuje Always ipd. V kolikor bi bile vse zenske zdrave, se s tem sploh ne bi ukvarjali ane. Samo ne razumem zakaj je to tolk tesko nekaterim razumet!? Mislm... sej noben nobenga tuki nic ne sili. Smo uleteli razlicni ljudje z razlicnimi idejami, novostnim predlogi, in to je to.Ce grem napisat kako so izumili nov avto na zrak, pa se nobena ne bo pritozevala. Nekatere pac izprobajo, se prepricajo. No, big deal. Nic kompliciranja. Da si naberes modrosti, znanja in izkusenj je odvisno kaksnih in predvsem od tebe same. Ne vema na kaj se tvoje vprasanje nanasa? hm.. vseeno, mene stanejo ene 2€ na mesec. torej 24€ na leto, drugač bi me pa 120... (če bi recimo porabila 10€, tko kot ti praviš). še vedno dost razlike... zame. če pa maš denar, pa verjetno ni sile. kakšne posebne pogoje pa rabiš, da si nabereš malo izkušenj/modrosti/znanja? pa sej, naj se jih uporablja, če so tolk dobri škodujejo verjetno ne. dvomim pa da so dovolj za neko zdravje. na dolgi rok. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
o.b. 9. februar 2010 Prijavi Deli 9. februar 2010 Seveda, tudi sam sem tega mnenja. Samo, eno je teorija, drugo realnost ane. Dejstvo pa ostaja, da ima ogromno zensk zenske zdravstvene tezave.Tako lahko ti govoris kvecjemu v tvojem imenu, kar je sicer hvale vredno, ce znas zase primerno skrbeti, toda zal te srece, modrosti, znanja in tudi pogojev, vse zenske nimajo. Ko omenjas vnetja, imajo nekatere zenske ravno z anionskimi trakovi odlicne izkusnje. O tem je govoril ze video na prvi strani teme. Ocitno pa se izkazuje, da imajo tudi pri nas nekatere uporabnice podobne izkusnje, kar me zelo veseli.Tako, da nisem preprican o tem, da se nekaterih vzrokov tezav ne da odpraviti ravno s temi novimi vlozki. Cas bo pokazal svoje, kako ucinkovita je ta nova tehnologija. Za sedaj prihaja do mene precej hvale s strani uporabnic teh novih vlozkov. Nezupanje pa zgolj samo tistih, ki jih sploh niso sprobale. In ce je vsaj 10% tega res kar govorijo uporabnice, pomeni to v nekem smislu revolucijo v zdravju in predvsem preventivi. Zakaj pravis da so opcija, ce so ti dragi? No, odvisno, sicer pa je bolezen ponavadi drazja! Res da so drazji kot recimo Always kar je razumljivo, Protect&Gamble ni ravno majhna firma ane.Se pa do sedaj se nobena ni pritozila nad ceno, ko jih je zacela enkrat uporabljat. Ce zenska uporablja 5 dni mesecno vlozke Lady Anion, bi jo to kostalo recimo najvec 10 EUR na mesec. Namrec zaradi izredne vpojnosti in anionskega traku, ki deluje vsaj 7 ur, vlozek po 7 urah nima vonja in vpije zelo veliko tekocine. Ce pa bi primerjala ceno kaksnih kvalitetnejsih ekoloskih vlozkov, ki so ponavadi tudi drazji, pa nisem vec preprican, da bi v cenovni primerjavi govorili o kaj dosti razlicni ceni. Tako da mislim, da je tvoj izracun napacen. No, glej, jaz ne govorim v svojem imenu, ker to pac zaradi naravne drugacnosti ne morem, temvec imenu uporabnic s katerimi se pogovarjam. Tko da gre bolj za razlicna mnenja razlicnih uporabnic. Tako ti ne nasprotujes meni, temvec mnenju drugih uporabnic. Nekatere si pac upajo izprobati nove zadeve. Se posebej ce imajo tezave. Tako da cakat na mnenje drugih, ki so se upale izprobat, je lahko sicer v enem okviru pametna poteza, v drugem pa ravno obratno. Vsekakor pa ne ravno pogumna. Ja, kako se torej pocutis ce je tvoj zdravnik ginekolog! A mu reces kako da on tebe uci? Sorry, samo tako misljenje kot ga imas mi bolj spada v zacetek presnjega stoletja. Skoda, ker ne razumes tistih zensk, ki imajo res precejsnje tezave zaradi razlicnih vzrokov, med katerimi so je tudi uporaba neprimernih in nezdravih vlozkov! Meni je o teh vlozkih povedala zdravnica. ki vsak dan dela s pacienti/tkami. Ve kaksne tezave imajo nekatere njene pacientke, sicer o tem ne sme govoriti, a pavsalno potrdi, da tezav ni malo.In da se ne ponavljam... pravzraprav res zalostno da o tem vcasih bolj skrbijo moski kot zenske same. Meni je vseeno koga in kaj ti zagovarjas. Je povsem tvoja osebna stvar. Toda glede na tvoja prepricanja izgleda tako, kot da si se pooblastila v imenu vseh zensk, tudi bolanih; kar bi pomenilo da prevzemas nase skrb zanje, njihovo breme, bolezen. Toda, ali si prepricana da s tvojim pepricanjem res koristis vsem, njim? Tudi tistim, ki si jim te novejsi vlozki resnicno pomagajo? Si upas prevzet to odgovornost nase in sodit vse zenske kot enake tebi, tudi bolane? Jim odvzeti to moznost morda zanje primerne izbire?Ok ne bom se spuščala v podrobnosti tvojega texta in replicirala na vse. Skratka na kratko:Povedati svoje mnenje in izkušnje ie zate enako kot se pooblastiti v imenu vseh žensk. Tale je pa dobra. Govora je o produktu. Naj ti podam drugačno analogijo.Rana-flajšter. Ni da ni, flajštri so krasna zadeva. Kot veš, jih je malo morje vrst.Recimo tale vložek, ki ga tako hvališ/priporočaš/omenjaš ... lahko imenujeva neke vrste "flajšter". Flajšter - rana. Zakaj pa se ne bi vsi mi potrudili, da ne bi prišlo do tega, da bi se ljudje ranili/ožulili/itd.? To je odprava vzroka. Omenjeni vložki so le ene vrste flajšter. Seveda sem vesela, da imajo ženske dobre izkušnje z njimi. Vsak je svoje sreče/zdravja kovač. sprašujem, ker praviš da žal ene ženske nimajo znanja. in ne vem, če rabiš kake posebne pogoje za to, da si znanje o svojem telesu pridobiš... torej, žal nimajo znanja? saj nikomur ne pade z neba. naj se mal potrudijo rabiš le malo časa in volje. (in ja, vem da zmer obstajajo kake izjeme, ki blabla...)saj pravim - naj se jih uporablja, če pomagajo. ne pa za neko potuho. hočem rečt, seveda lahk tud za to, saj je njihova stvar. sam... pa če izumijo nov avto na zrak, bi se jst zihr pritoževala to ni dovolj.Ja saj to je to. Ne rabiš bit doktor astrofizike, kemik, medicinc ... vse se da, če se če. In tudi stroški so lahko čisto minimalni.A vzeti čas si zato ... to je pa drugo Ampak se splača Citiraj If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong. ~Terry Pratchett Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. februar 2010 Prijavi Deli 10. februar 2010 no, smo podobnega mnenja v tem da je preventivno ukrepanje lahko dobrodosla odlocitev. a razlike se vedno so!prav tako, je za neko zensko preventivna odlocitev ta, da kupi po njenem mnenju bolj zdrave vlozke. neka zenska se ne ukvarja toliko s telesom kakor neka druga in nekaterih prirojena odpornost je vecja kot drugih.nekaterim je skrb za zdravo bivanje ena od pomembnejsih in lazjih okoliscin zivljenja, a nekaterim to dela precej preglavic.Ze na tem forumu smo imeli temo v kateri je dekle govorilo, da je pridobila dolocene zdravstvene tezave, ko je zacela s spolnim odnosom, prej pa tovrstnih nikoli ni imela. Kaksno in koliksno bi bilo zanjo preventino ukrepanje primerno, lahko zgolj ugibamo. Med osebo ki jih ima 20, ki zivi pri starsih, se prehranjuje kolikor toliko zdravo, ima dovolj energije da neke psihicne tezave resuje sproti, se ukvarja s svojim telesom, obcutki, ima na voljo internet, znanje, izkusnje drugih oseb, itn... ali med starejso zensko, ki dela vsak dan 8-10 ur, ima dva ali 3 otroke, zacasno brezposelnega moza, eno ali dve bolezni za seboj, in se kaksno zdravstveno obstojeco tezavo, interneta skorajda ne uporablja, ker ga ni vesca, itn... torej JE razlika! - verjetno sedaj razumes o cem ti govorim? torej ne moremo vse ljudi metati v isti kos! Kakor ne moremo pricakovat, da bodo vsi ljudje enako in dovolj primerno zainteresirani za doloceno kvaliteno bivanja, ki zaobjema zgolj nekatera bolj sprejemljiva merila te druzbe. 20 letni punci se celice konstantno obnavljajo. 35 letni zenski, ki v zivljenju zaradi razlicnih okoliscin ni ravno dovolj zavestno postopala s svojim organizmom in ima sedaj tezave, pa lahko ze dolgo ne vec dovolj primerno.Posledicno ali tudi ne, ima lahko ena precej vec energije kakor druga in temu primerno se tudi organizem vede. Ko je clovek zdrav in nima tezav z zdravjem ali pa so morda zgolj minimalne, tesko razume nekoga, ki ima dosti manj energije, kar je lahko povezano z mnogimi okoliscinami zivljenja. Tudi voljo, entuziazmom, pripravljenostjo, ucinkovitostjo, itn. In to kar tebi predstavlja minimalno vlaganje truda in casa, lahko drugi predstavlja mnogo vec vlozene energije in truda.Tako enim ljudjem ni tezavno obcutit kaj potrebuje njihov organizem, kaksno hrano, vodo, koliko itn, drugim pa to predstavlja velike tezave. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. julij 2010 Prijavi Deli 20. julij 2010 No punce, da se ne boste vec spotikale ob ekoloskost, je potrjeno s certifikatom, da so vlozki Lady Anion iz ekoloskega bombaza! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 20. julij 2010 Prijavi Deli 20. julij 2010 No punce, da se ne boste vec spotikale ob ekoloskost, je potrjeno s certifikatom, da so vlozki Lady Anion iz ekoloskega bombaza! super zaslužili smo si en glasbeni vložek Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 20. julij 2010 Prijavi Deli 20. julij 2010 super http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifzaslužili smo si en glasbeni vložek http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.