Brezo 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 Ma kaj bluzite z odvetniki, ciganu po kalašnik in vse postrelit. Vse to bi stal približno 200 evrov. Pogreb pa na socialno. Vse skupaj full cheap varianta. Greš v zapor, imaš hrano, sobco, pa še čas par let da se skuliraš. Več kot par let itak ne bi dobil, psihiater bi pač potrdil olajševalno okoliščino- neprištevnost. Kva sem žleht. Kaj morem, vpliv črne lune. By the way če pokličeš policaje neupravičeno lahko dobiš tudi račun za posredovanje oz. intervencijo. Nekdo pač mora krit stroške ki nastanejo brez veze. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Daxa 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 Ma kaj bluzite z odvetniki, ciganu po kalašnik in vse postrelit. Vse to bi stal približno 200 evrov. Pogreb pa na socialno. Vse skupaj full cheap varianta. Greš v zapor, imaš hrano, sobco, pa še čas par let da se skuliraš. Več kot par let itak ne bi dobil, psihiater bi pač potrdil olajševalno okoliščino- neprištevnost. Kva sem žleht. Kaj morem, vpliv črne lune. By the way če pokličeš policaje neupravičeno lahko dobiš tudi račun za posredovanje oz. intervencijo. Nekdo pač mora krit stroške ki nastanejo brez veze. A zdej boš pa ciganom prvošu zaslužek, modrim angelčkom pa ne? Zdej pa vidm, da si res žleht. Citiraj Lepo je če ljubiš,še lepše je, če si ljubljen,najlepše pa je, če si ljubljen in ljubiš! Daxa http://www.avatarji.com/avatarji/060906hgU0.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 16. januar 2010 Prijavi Deli 16. januar 2010 A zdej boš pa ciganom prvošu zaslužek, modrim angelčkom pa ne? Zdej pa vidm, da si res žleht. I bračo cigani mora da žive. Mora da pošteno zaradu pare, a ne da krađu. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 17. januar 2010 Prijavi Deli 17. januar 2010 Meni se pa zdi da Slovenija postaja Texas, slovenčki pa kavbojci. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tatty 18. januar 2010 Avtor Prijavi Deli 18. januar 2010 prijava na policijo ne bi bila lažna. ti dogodki so se res zgodili. kolikor mi je znano, fizična oseba ne sme prepovedati, na silo, izhoda iz nečesa drugi osebi. za to ni pooblaščena. torej ali je kaznivo dejanje ali je kršenje javnega reda in miru. dejstvo je, da so nama s kolegico onemogočili izstop iz zemljišča. kolikor vem je bila z njune strani lažna prijava kraje. torej bi dobili kazen onidve. kolikor vem, za izraz fizičnega nasilja tašča-snaha, bi palačali kazen. tašča je meni povzročila lahko telesno poškodbo in kolikor vem je to naprej obravnavano. ker pa v sloveniji ni praksa spoštovati človekove pravice, ampak se vsepovprek drugačne diskriminira (starostniki, upokojenci, hendikepirani, tujci itn.) razen seveda spolno nasilje, kjer se očitno do dopušča in nasilje v družini, kejr se očitno ravno tako dopušča, sajnihče ne ukrepa in nihče ne pomaga (sosedje, znanci, prijatelji ki to vedo, že sama zakonodaja ne ščiti preveč žrtve), je seveda za vsakega posamezniak normalno, da tiu tašča, ki te je vseskupaj videla 5x, in tvoje starše 1x žali, ponižuje, podcenjuje tebe in tvoje straše in seveda še ustrahuje, obrekuje (kar zgleda da je v sloveniji tudi tolerirano), blati osebno ime (sklepam ,da vsak govori okoli o svojih sosedih, prijateljic ipd. da so duševno moteni in da kradejo) in izvaja nad teboj moralno nasilje (grožnje, pritiski itn.). ampak v vašo vednost, to so kazniva dejanja. sploh za blatenje osebnega imena in obrekovanje z namenom škodovati osebi, je kaznivo dejanje. pa če ne verjamete, si mal poštudirajte ustavo in zakone. ta opomba velja seveda za tiste, ki ne vedo, kaj piše v ustavi. pa še to: Romi so registrirana etnična skupnost tako v Sloveniji, kakor v drugih državah. Niso neki xy osebki, ki jih je potrebno iztrebiti, ampak ljudje, ki imao svoj način življenja. So nomadi, se selijo, tisti, ki so se pa ustalili, pa so prijavljeni kot etnična skupnost. Tak oje denimo z Baski, le da tam so bolj drastična skupnost. To in ostale drugačne skupnost je pottebno spoštovati. Ne morejo živeti po naših enakih pravilih, ker nimajo enaka pravila bivanja in ravnanja. da pa to zahtevate, nimate pravice. če pa to počnete, ste naredili isto kakor moja tašča in svakinja - moralno nasilje in nasilno vedenje do drugačnih. ste torej rasisti. Zakaj se denimo ne borite proti uživalcem mamil, alkohola, odvisnikov od seksa, mučiteljem živali, otrok in žensk, proti utaji davkov, izkorišlanju socialnega sistema države. ti so slovenci, so lahko naši sosedje, prijatelji, znanci, starši, stari starši. tej lahko počnejo grozodejstva in nelegalne zadeve in se proti njim ne pove ničesar? Romi, ki živijo, kakor živijo in nekaj pravil so že sprejeli, pa so za postrelit? MA PROSIM VAS!!!! smo slovenci kaj boljši? kaj pa smo? kaj ste vsi, kaj smo vsi, ki tukaj ždimo, da imamo pravico sodit drugačnega sami pa ne storimo ničesar za boljše drugih????? ampak, kakor pravite, to je bilo in ni več. o tem sedaj pišem, ker bi rada razjasnila kako stojijo stvari kar se tiče pravno-legalne drže. ostalo pa je človeška morala o kateri naj presodi vsak posameznik. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 ampak, kakor pravite, to je bilo in ni več. o tem sedaj pišem, ker bi rada razjasnila kako stojijo stvari kar se tiče pravno-legalne drže. ostalo pa je človeška morala o kateri naj presodi vsak posameznik. no vidiš. sej gre. sicer še mal pizdiš neki brez veze, ampak...tole je že bistveno drugače kot tvoji prvi posti, polni sovraštva in želje po maščevanju. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tatty 18. januar 2010 Avtor Prijavi Deli 18. januar 2010 sm ugotovila, da je nesmiselno. nimam nič od tega, čas zgubljam, pa ničesar ne morem pri teh ljudeh spremenit. drugače pa - diskriminacija romov je brez veze? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 Tatty lep pozdrav Berem tole tvojo zgodbo. Kolk ene žalosti je v njej. Prou boli. Tašča te sovraži, tast te ne mara, za vse krivijo tebe, na moža, ki bi ti moral bit v oporo, se pa tud ne moreš zanest. Vsi so prot teb. Prou grešni kozel si v tej družini. In nimaš nobenga, na kterga bi se lahko oprla.Jeba. Svetovna. Tatty, kje si se tko počutila, kt se zdej, v tej familiji? Doma, a ne. Doma si bla tud kriva za vse. Kokrkol si se obrnila, karkol si nardila, zmerej si jih dobila po puklu. Še vedla nisi zakva. Zmerej si bla kriva. Kva ti je mama rekla, ko si se zatekla k njej? Da si sama kriva? Da si prasica? Da si kurba?Je blo tko? Ne? K si spoznala svojga moža, si mislila, da bo zdej čist drgač. Pa ni, a ne. Spet je isto. Spet si ti kriva za vse. Kva nardit? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 to je bistvo - nasilje ni le fizično, je tudi moralno (da ne omenjam še vseh ostalih oblik). t moralno nasilje je lahko veliko bolj boleče, uničujoče in težko od vseh fizičnih oblik nasilja. bila sem deležna obeh, poleg spolne zlorabe. vem kaj je nasilje. klofuta je le klofuta, prasica (ce jo bodo zbrisali) in kurba s strani nekoga, ki se je delal tvoj prijatelj, zmesana s strani nekoga, ki te ni niti pogledal, kradljivka s strani nekoga, ki se je kazal kot tvoj prijatelj, pa veliko bolj boli. tisti udarec ki sem ga prejela s palico nazaj je bolel. bolel za nekaj ur, posledice so ostale za tedne. to, kar so mi pa znotraj naredili, ni slo stran se veliko veliko casa. lahko me imate za vzviseno, lahko si mislite da je moj ego "velik", to pa ne opravicuje tega, da me bo nekdo zalil. ocitno ljudje, ki pisete, kar pisete, na svoji kozi se niste doziveli moralnega nasilja. ce bi, bi vedeli, o cem se gre. sedaj pa, zaradi mojih izjav, lahko pricakujem vas napad. pac - izvolite. Svet okoli tebe / če je že nujno / spreminjaš s spreminjanjem sebe, oziroma svojega notranjega dojemanja, ne s spreminjanjem okolice. Ko boš to dojela, boš tudi to, da ni vse grdo okoli tebe, temveč je le vzorec , v katetrega se kalupiraš sama. Sprejmi določeno mero odgovornosti, marsikaj bo drugače- tudi tvoji nitranji konflikti in pogojno tudi zunanji. Pa tole ni kritika, ne jemlji tako...Poskusi pogledati skozi drugačne oči... lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 Pa kdo je žalil Rome. A zdaj še malo balkanskega humorja ne prenesete več. Potem pa ni čudno da ste zafrustrirani. Smeh je pol zdravja. Drugače pa obstaja ful razlika med LJ, dolenjskimi in prekmurskimi Romi. Prekmurci so se pač prilagodil prostoru in času in so tudi full pošteni. Dolenjski ga pa skozi neki serjejo. Posamezniki seveda in s tem mečejo slabo luč na vse. Kot bi rekli v bivši jugi "i to so naša brača". Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.