Tamburin 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 je dokončna in nepovratna metoda kontracepcije, ki jo naredijo le osebam, starejšim od 35 let, pa še to le na posebno pisno prošnjo in po pol leta čakanja, da preprečijo prenagle odločitve posameznika. (Po tem posegu je spolno življenje še naprej normalno: sterilizirana ženska ima še naprej menstruacijo, pri steriliziranih moških pa še naprej pride do izliva.)Zanima me, kaj si vi mislite o tem. Imejte v mislih, da že imate 2 otroka in da nimate zdravstvenih razlogov za to - zakaj se vi ne bi odločili za to, če se seveda ne bi, in zakaj bi se, če bi se. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 Cisto nepotrebno Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 menim,da je vse v odločanju med partnerja,je pa ta prednost,da je ženska lahko povsem varna in ne vzemuje potem tiste kemije - tabletk, pa še pršparata velik lahko .- na kondomih oja, jest bi se tut odločil samo ,da bi bil čim bolj naraven Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 Zadeva, ki bi jo lahko še ožaloval (vsaj dokler se genska tehnologija ne razvije). Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 Uh, zanimiva, a kar "grozna" tema...Tako kruto, hladno, kovinsko in dokoncno se mi tole slisi in dobim neprijetne obcutke.Da se razumemo - nisem proti, le zase naglas razmisljam.Nikoli ne ves, kako bos v prihodnje razmisljal, res je, da konec koncev najbrz to niti ni nic takega in je prejkone "prakticno", vendar res ne vem, kaj bi me pripravilo v to.Se najbolj se mi izpostavlja pojem "dokoncno".......Mislim, kakrsni smo ljudje, da bi ti bilo skoraj gotovo zal. Sicer ni primerljivo, pa vendar primerjam - mislim, da je okoli 60% tistih (ali pa jih je tudi vec, morda tudi ne prizna vsak), ki se, ce bi se enkrat imeli to moznost, za plasticno operacijo (ki so si jo privoscili) ne bi ponovno odlocili - ce bi cas premaknili lahko nazaj. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 Ce pogledas macke in pse, ki jih sterilizirajo, se vsi ful zredijo, pa leni so .. Sori, upam, da nisem koga uzalila... Ne vem, men se zdi ful prevec dokoncna in nepopravljiva stvar.. Pa tud tko je, da te nekateri moski potem smatrajo, da nisi vec popolna (ce si zenska), moski pa sebe tud.. (saj veste, Freud..)Pa nenaravno je.. Aliana Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 Uh....tako dokončno se mi vse skupaj zdi. Jaz se ne bi odločila za to. Kaj pa če si bilo kdaj premislim? Nikdar ne veš kaj vse ti življenje prinese..Res, tako kot je zapisala Marsa. Hladno in kovinsko.Neživljensko. Po drugi strani praktično:)) vendar ne zame. natalija Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 28. oktober 2002 Prijavi Deli 28. oktober 2002 Po eni strani full dobra zadeva, če gledaš npr. da imaš dva otroka, pol pa še kr naprej študirat na kontracepcijo, pa čeprav verjetno otrok ne bi več imel (npr.) Pa še kasneje imajo ene ženske probleme s tabletkami, imajo previsok pritisk, kadijo, pa pol ni več priporočljivo, druge stvari obročki, spirale.. uff... da imaš neke tujke v telesu in se spet vnetja začenjajo... al pa pene, diafragma..Kondomi so OK, samo spet včasih se pa tud lahk kej nardi z njim...Hočem rečt se mi zdi fina varianta, pol pa mir in ti ni treba nč več gruntat vsakič kaj, s čim.. Samo...Poznam pa en primer, strašno žalosten. Ko sta staršema v dveh letih umrla oba otroka. Fantka je nekega mokrega večera, ko se mu je strašno mudilo in ni pogledal ne levo, ne desno, kr šel je s kolesom čez prehod zbil avto.Hči pa je leto ali dve kasneje umrla tudi v prometni nesreči, ko je bila sopotnica v avtu, ki ga je vozil objesten mladostnik. Prometnih nesreč je ogromno, tko da o krivdi govort ni zdej tist kar hočem povedat, samo malo ozadja da povem...V glavnem starša sta se pobrala in ne boste verjeli imela še enega otročka!Res lepo da sta s skupnimi močmi prebrodila tako hudo preizkušnjo. To je pa zdej tist . Kaj pa če se ti kdaj kaj takšnega zgodi??? Upajmo da ne. Ampak kaj če? Pa sej zdej se dajo jajčeca pa sperma tud zamrznat, al pač ne? Ampak, je to pol ziher tvoje? Al pride lahko do zamenjave, al do uničenja, al se je sploh smiselno v take reči spuščat, sej so ljudje čist OK živel brez sterilizacije?mushi Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 28. oktober 2002 Prijavi Deli 28. oktober 2002 Stvar posameznikove odločitve.Če tudi potem,ko je sterilizacija opravljena ne obžaluje dejanja iz razloga, da pa morda le ni bila najbolj pametna odločitev je zadeva zaključena,OK.Osebno nisem za,nikoli ne veš kakšne radosti ti življenje še lahko prinese. _________________________Glej naprej,če se le da... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 28. oktober 2002 Avtor Prijavi Deli 28. oktober 2002 Vsem skupaj HVALA za odgovore!Moram rečt, da sem pričakovala več odobravanja - mogoče, ker gledam skozi sebe. Ampak sem zadovoljna, ker ste mi pomagali pogledat na stvar še malo drugače. In mislit tudi na nepredvidljivo. Hvala in lep pozdrav! Tamara (Torej moji jajcevodi ostajajo še naprej dobro prehodni, čeprav kar malo preveč. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Tamara, hvala za ta podatek. Žena kar neki govori o tem, da sta dva dovolj, da ne bi več tvegali. Vidim da imam še dobro leto časa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 No pojma nimam kako je imeti otroke, ker ne vem, če bi ga znala sploh vzojit, da bi v današnjem času lahko šel po neki normalni poti, ravno zato še nimam nobenega. Vendar pa sem že pred nekaj leti razmišljala o tistem kovinskem in nenaravnem kajti ne želim, da me doleti nekaj kar je posledica moje šlamparije in pozabim vzeti tabletko. Če bi vedela, da bi neželjena nosečnost postala željena se sploh ne bi sekirala. Saj so tabletke tudi nenaravne in če se odločiš, da ne boš imel več otrok se po sterilizaciji vsaj ne zastrupljaš več s tabletami - mislite da so zdrave ? Je pa tisto hudič, ker je enkrat za vselej in poti nazaj več ni. Vanja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rezi 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Če dobr pomislmo, smo ženske kar smozadostne, sej nas je kr neki samohranilk k to dobro dokazujemo, tako jim decom ostane le ena korist. Dejmo punce, pustmo jim saj tohttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif Rezi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Rezi, pa saj ti sploh nisi 100% proti moškim?! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 29. oktober 2002 Avtor Prijavi Deli 29. oktober 2002 Vanja, pri meni ni bila nobena nosečnost načrtovana - zaželena, vendar sta obe postali željeni, ko sem v rokah držala rezultat testa. Mislim, da če bi se rojevali samo otroci načrtovanih nosečnosti, bi nas bilo zelo malo na svetu. Ker vsi hočemo najprej štalco, pol pa kravco! Pri meni je bila najprej kravca... Rezi, pa ne tako govort o moških! Saj so še za kaj druzga uporabni - n.pr. za pršraufat kako poličko na zid ali sestavit pohištvo... Al tud to delaš sama? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Rezi ima morda preveč rada sebe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
modrec69 1. november 2002 Prijavi Deli 1. november 2002 Ojlaaa , spet med vami hihi xblackeyex Kaka tema, da te kap. pa kljub temu resnična in življenska, v poplavi nekakih kvazi novosti ali modne muhe, ne vem.....??Popolnoma se strinjam z Marso , to nikakor ne more in ne sme biti dokončno, kako si lahko predstavljamo življenje, ko vemo , da nečesa ne bomo mogli imeti več, saj vedno stremimo k nečemu kar nimamo....?!Morda se motim, a tako je moje mnenje. Kaj pomeni imeti dva otroka danes. a je to neka številka, a so to neka merila in če. čigava ??Lahko imaš veliko otrok, pa lahko kar naenkrat ostaneš brez, kaj pa potem, da ne govorim o nesrečnih ljubeznih, o ločitvah, pa še o marsičem, kaj pa pooooool , kaj ko si človek zaželi imeti še nekaj svojega,...tako radi rečemo ..to je moja kri.........a se lahko vprašamo, kaj poool . No, tako sam razmišljam, morda zaradi mnenj in situacij ljudi, kateri se obračajo name in želijo pomoči.... Ps: veliko berem a oglašam se samo takrat ko čutim razkol med besedami in realnostjo.........pozdravček vsem, še posebej marsi modrec Citiraj Izkušnje pomenijo, da veš veliko o tistem, česar ne bi smel storiti ... :-) http://www.yatoula.com/gif/smiley_3/smiley_1041.gif http://ogledalo.blog.volja.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 3. november 2002 Avtor Prijavi Deli 3. november 2002 No, modrec, saj nismo albanci na Kosovu! Mislim, da slovenska ženska dobro ve, kaj pomeni imeti dva otroka. Res pa je, da ne vem, kaj to pomeni moškemu - ker danes itak ženska podpira 4 vogale hiše. Sicer se pa strinjam s tabo, ko praviš, da to nikakor ne sme biti dokončno. Dodajam: vsaj pri 35-ih letih še ne.Drugače pa je za starejšo žensko (recimo po 45. - 50. letu starosti), ki je še plodna, vendar se počuti prestaro za porod in vzgojo. No, to so moja razmišljanja, ki sem jih hotela napisati.Lep pozdrav vsem skupaj in hvala za vaša mišljenja!(Upam, da mi ne pade na pamet še kaka tako grozna tema, da res ne bo koga kap zadela in ga bom imela na vesti! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 7. november 2002 Prijavi Deli 7. november 2002 No zato pa imamo teme, takšne in drugačne, koliko nas je toliko je različnih mnenj, vsak ima prav s svojega stališča gledano, jaz pač razmišljam tudi o tej temi in na svoj način, mogoče ima pa Rezi vzrok, da je zapisala takšen odgovor. Svojih sedem let nazaj sem bila v takšnem stanju, da bi ves moški rod zbasala nekam in jih odstranila-imela sem smolo ampak dokler ne preboliš pač boli. Moški oprostite ! Vanja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2002 Prijavi Deli 7. november 2002 ... Vas je fino brat... Vanja, vcasih se smejim, ko si taka hecna, a resna.. nekako... Sem se prav posmejala ob tvoji izjavi, da "otroka najbrz sploh ne bi znala vzgojit"!! :>))) Ta je pa dobra!!! Osebno mislim, da imas vse sanse, da postanes zelo dobra mama, nacrtovano gor ali dol - v vecini primerov, ko se to pac "zgodi", so otroci pravzaprav nenacrtovani. Mislis, da sem ga jaz nacrtovala v podnajemniskih gnilih kleteh... in potem sem se tolazila, da "najlepsa roza na gnoju zraste"... Seveda pa je povsem drugo, ce je zazelen ali ne... Vendar vseeno... pa vem, o cem govorim (common! imam Venero v Biku v trigonu s Plutonom, Luno v trigonu z vsem mogocim) - tudi jaz sem seveda blazno plodna! Pa ne smem jemati kontr. tablet, ne smem imeti obrocka, ne maram kondomov... ... eehhh, ja... vendar, sterilizacija - ne, hvala.Morda bi kdo povedal o tem, ki si ga neznansko zeli, pa ga ne more imeti?Me zanima, na kaj ta clovek pomisli ob besedi sterilizacija.., Po mojem se mu zdi nepojmljivo.... kar samo dokazuje, kako smo res razlicni.... medtem ko se nekdo mece na trepalnice za nekaj, je drugemu to samoumevno in se na vsak nacin hoce tega znebiti.Ne pravim, da je to slabo ali dobro.Samo ugotavljam, razmisljam... p.s.Modrec - se dobro, da sem nasla tole [ko sem zadnjic opazila, pa ne takrat tudi komentirala, kdo bi si mislil, da moram tele besede iskati v temi Sterilizacija ] - HVALA za tvoj pozdravcek.Me pa res zanima, s cim sem si zasluzila tole tvojo naklonjenost.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
hannah 7. november 2002 Prijavi Deli 7. november 2002 Meni se zdi pa popolnoma normalno, da se ženska odloči za sterilizacijo, ampak se mi tudi zdi da se mora nujno pred tem pogovoriti s svojim moškim.Sicer pa kar se varnosti tiče, da ni treba jest tablet,..., pa je tudi to tako tako!! ???Poznam namerč par, ki je imel tri otroke in sta se odločila za sterilizacijo (njeno), pa sta dobila čez eno leto dojenčka. Seveda sta ga obdržala, saj je bil očitno od Boga poslan. No, potem sta poslala še 'očka' v bolnico, naj zadevo uredijo še pri njemu, saj sta imela že 4 otroke in 2 sobno stanovanje, pa še služba ni bila ravno takšna, da bi si lahko privoščila še enega otroka. Potem je bilo o.k. ............. za nekaj časa. Čez 2 leti je ona spet zanosila (z istim moškim seveda) in sedaj imata 5 otrok. Po porodu petega otroka sta šla v bolnico oba in obema so še enkrat naredili poseg. Zdaj pa menda ja bo!No, vidiš, nikoli nisi popolnoma varen. Lp, Hannah Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 7. november 2002 Prijavi Deli 7. november 2002 Pa kaj ti bo sterilizacija, če se bomo čez par let lahko po mili volji klonirali! Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 8. november 2002 Prijavi Deli 8. november 2002 Ha-ha-ha Mimi ouč je res pravi izraz. Zirosi veš kaj sem se spomnila tudi ti imaš popolnoma prav, ampak nevem ali naj bom tega vesela ali žalostna, ker se sprašujem ali bomo potem še seksal?Upam, da bo vsaj še potreba ostala kajti izgovora ne bo več ! LP Vanja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 8. november 2002 Prijavi Deli 8. november 2002 Saj seksaš lahko tudi, če si steriliziran - tisto drugo je kastracija. Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 8. november 2002 Prijavi Deli 8. november 2002 Mislila sem na kloniranje ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.