zirosi 8. november 2002 Prijavi Deli 8. november 2002 "Mislila sem na kloniranje !" Potreba ostane! Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 10. november 2002 Prijavi Deli 10. november 2002 Ja zraven bi še jaz dodal, da dokler bomo moški obstajali, bomo zmeraj razmišljali s k. in tolkli z njim po mizi. To je nagon, potreba ne moremo iz kože Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 9. december 2002 Prijavi Deli 9. december 2002 Hvala bogu, da potreba ostane. Radovedna sem ali bo ta prvo rojeni klonirani otrok čisto tako vredu kot ostali otroci. Ženska mora biti zelo pogumna, da se odloči za kaj takšnega. Nevem...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 9. december 2002 Prijavi Deli 9. december 2002 Al pa $$$$$$$$$$$ ___________________________________________________________________________ Andrejhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif >>> čudeži se dogajajo vsak dan http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif <<< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 9. december 2002 Prijavi Deli 9. december 2002 Bom nekaj dodala iz lastne izkušnje.Imam dva otroka, leta so bila prava, pa sem si rekla, zakaj pa ne sterilizacija.Zdravnik me je prepričal, naj s tem še počakam, ker nikoli ne veš...Ja, pa res nikoli ne veš...Zadnje čase se vedno bolj spogledujem z mislijo, kaj pa, če bi...še enega otroka.Ne vem še, kako se bom odločila, vesela pa sem, da se takrat nisem odločila za tako dokončno rešitev.Danes bi mi bilo hudo žal, tako pa imam še vedno možnost odločitve... Torej, absolutno proti.Vse dokončne rešitve so ...tako dokončne... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 9. december 2002 Prijavi Deli 9. december 2002 astra Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 9. december 2002 Prijavi Deli 9. december 2002 Jaz mislim, da je sterilizacija genijalna zadeva, ko prideš v leta, ko itak ne bi imel več otrok, lahko pa se še zalomi (40 in čez), ko ne veš, kdaj si noseč in kdaj te le zajebava mena, ki pride pri nekaterih že pri nekaj čez 40, pri nekaterih pa deset let kasneje... Pred tem ,ko je MOŽNOST, da bi se še odločil za enega, pa seveda to ni pametna odločitev.Imam tri mulce, delali so mi tri carske reze in pri tatretjem mi je dohtarca rekla: sterilizirat! Ker če še enkrat zanosiš, ti lahko raznese maternico, ker je že trikrat šivana! Bila sem v težki dilemi-enaki kot jo opisujete vi vsi. Ko sem govorila- "kaj pa če se otrokom kaj naredi in bi hotela imeti še enega, kjub carskemu"? mi je prijateljica rekla: "si nora! Kakšna mati nevrotična bi pa bila tačetrtemu, če ti vsi trije umrejo? Saj ne bi mogla več normalno živet!" In v trenutku sem se odločila za DA. Moram reči, da je sterilizacija luxuz prve vrste! Nobenih skrbi, nobene kemije.. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifTa prijateljica, ki mi je tako svetovala, se je šla sterilizirat kasneje pri svojih 45, ker ji niso dali več tablet, ker jih je jedla že od mladosti.. V bolnici je bila dva dni, operirali so jo endoskopsko.. Če jo vprašate kako je.. bo rekla isto: luxuz za njeno telo in odnose!Mislim, da ko je ženska enkrat čez 40 in resnično ne misli imeti več otrok, je to zelo dobra odločitev. Ne vem, zakaj ste tako proti. daisy Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. december 2002 Prijavi Deli 9. december 2002 Daisy - lepo in thanx, ko si tole opisala in podala mnenje tudi s tega vidika in iz prve roke.Sploh nismo "tako proti", vendar smo v casu svojega razmisljanja pac na tej stopnji.Ko ti tole tako poves, jasno, da si za - ker logicno nihce noce, da mu poci maternica! [:o]Ravno zato je super, da je Tamara odprla tole temo, saj edino z vecimi mnenji lahko dobimo boljso sliko.Kaj cmo se zgovarjat in si potrjevat tisti, ki s(m)o "proti"... a ves... Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 9. december 2002 Prijavi Deli 9. december 2002 quote:Zadnje čase se vedno bolj spogledujem z mislijo, kaj pa, če bi...še enega otroka.Ne vem še, kako se bom odločila,...Ob tem tvojem razmišljanju bi rada povedala še eno evojo izkušnjo: Tudi pri nas smo, ko sta otroka malo zrasla in je zmanjkalo tistega "tamehkega" za pocrkljat, takole razmišljali o tretjem otroku, še sploh, ker sem vedela, da bo tudi to pot carski, v tretje raztegnjena dvakrat šivana maternica.. bi, nebi... Imela sem že 34 let... Pa mi je sodelavka rekla (kako pametne ljudi sem imela včasih okoli sebe.. le kam so vsi zginili...):ĆE RESNO RAZMIŠLJAŠ ŠE O ENEM OTROKU, POTEM GA IMEJ, SICER TI BO VSE ŽIVLJENJE ŽAL! In sem ga imela- oz.ga imam. Nekaj najlepšega, kar lahko imaš- tretjega otroka.. Egoistično- za crkljat... Tamalega... Super!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif daisy Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 10. december 2002 Prijavi Deli 10. december 2002 Daisi, tvoja izkušnja je poučna. Pred kratkim sem bral o tem, da ni dobrih in slabih stvari. Gre samo za vprašanje perspektive. O tem govori tudi naslednja dogodivščina: S prijateljico sva se potepala od Soriške planine proti Ratitovcu. Na tej poti sva naletela tudi na večjo skupino kobil z žrebički. Kar težko sva se ločila od teh prijaznih živali. Prijateljica pa je vso pot nabirala tudi razne planinske rožice za čaje v zimskem času. Te rastlinice je posušila in spravila. Pred nekaj dnevi je hotela skuhat čaj in ko je šarila po suhih rožicah, je med njimi našla košček konjske žime. Razveselila se je, saj jo je ta najdba spomnila na prijetne trenutke, ko sva bila na planinskem potepu in med žrebički in kobilami. Ko je o svoji najdbi kasneje pripovedovala svoji znanki, pa je ta zadevo komentirala z besedami "za kozlat". Tako. Košček žime sam po sebi ni ne dober in ne slab. Stvar perspektive. Sterilizacija sama po sebi ni ne dobra ne slaba. Stvar perspektive. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. december 2002 Avtor Prijavi Deli 10. december 2002 Pa sem spet tam, kjer sem bla! Sicer pa, kaj se sploh ubadam s tem (sterilizacija ali ne?), saj zaenkrat nimam s kom zanositi. Se pa strinjam z daisy, da je primeren čas za razmišljanje o tem šele po 40-em letu starosti.35, kolikor je spodnja meja, da ti ta poseg naredijo, je res še prezgodaj. Hvala vsem! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 19. december 2003 Prijavi Deli 19. december 2003 Tudi meni se zdi sterilizacija preveč dokončna odločitev. Ko si enkrat sam zapreš tale vrata, zna biti čudno, če si premisliš, vprašanje če je že sploh kakorkoli izvedljivo. verjetno je, z morjem denarja in zvenečim imenom. Tako da se jaz verjetno ne bi odločila. Poleg tega se mi zdi to nekako nenaraven poseg, pa me tudi to odbija. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 19. december 2003 Prijavi Deli 19. december 2003 ...potem je vsak poseg nenaraven, ker gre za poseganje v nek naravni tok...tudi obisk zobozdravnika... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 19. december 2003 Prijavi Deli 19. december 2003 je dokončna in nepovratna metoda kontracepcije, ki jo naredijo le osebam, starejšim od 35 let, pa še to le na posebno pisno prošnjo in po pol leta čakanja, da preprečijo prenagle odločitve posameznika. (Po tem posegu je spolno življenje še naprej normalno: sterilizirana ženska ima še naprej menstruacijo, pri steriliziranih moških pa še naprej pride do izliva.)Zanima me, kaj si vi mislite o tem. Imejte v mislih, da že imate 2 otroka in da nimate zdravstvenih razlogov za to - zakaj se vi ne bi odločili za to, če se seveda ne bi, in zakaj bi se, če bi se. *******************Nikakor. Najbrž ne bi bilo nič hudega, če za to ne bi vedel. Poznam takšno situacijo in menim, da se da stvarem postreči drugače - tudi brez kemijske kontracepcije. Menim, da se lahko človek po takšnem posegu počuti manj vreden, kar prav gotovo vodi v posledice na vseh življenjskih področjih - seveda pa je to v veliki meri odvisno od posameznika. Vem za zgodbo, ko si je moški, ki se je dal sterilizirati na takšen način, po petnastih letih spet "privoščil" operacijo, ko so mu semenovod zopet napeljali nazaj. LP, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 22. december 2003 Prijavi Deli 22. december 2003 ...potem je vsak poseg nenaraven, ker gre za poseganje v nek naravni tok...tudi obisk zobozdravnika... Imaš prav, ja, samo mene osebno ta zadeva zares odbija (zame za kadarkoli). :o|o: Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 22. december 2003 Avtor Prijavi Deli 22. december 2003 Joj, jaz se ne bi podajala v to, kaj pa boš s tem pridobila, razen tega, da ti ne bo potrebno jemati hormonske kontracepcije! Če pa imaš več kot enega partnerja, se moraš zaščititi, že zaradi spolnih bolezni! Jaz ne bi, odločitev pa je seveda popolnoma tvoja! A ni že to dovolj velika pridobitev, da ti potem ni treba jemati hormonske kontracepcije? Jaz sem ravno zaradi tega razmišljala o tem, da bi se sterilizirala - drugega razloga za to praktično sploh ni. So me pa zanimala še mnenja in pogledi drugih na to, ker bi mogoče bilo še kaj, na kar jaz nisem pomislila... Ali pa morda izkušnje drugih - če je bilo kdaj komu žal, da se je dal sterilizirat... itd. No, sicer zaenkrat o tem ne razmišljam glih intenzivno, se pa nikoli ne ve, kaj me piči... in zato je dobro, da sem že prej o vsem informirana. Vsekakor pa je to izključno način za preprečit nosečnost. Za preprečevanje spolnih bolezni pa so seveda druga sredstva in načini... Hvala vsem za komentarje! Ko pa bom začela resno razmišljati o tem, bom vsekakor vse te komentarje še enkrat prebrala in temeljito razmislila. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 22. december 2003 Prijavi Deli 22. december 2003 TaMara Se daš sterilizirat. Potem greš s tipom čez ocean. Brodolom Ostaneta sama in brez otrok K R I Z A ! Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 22. december 2003 Avtor Prijavi Deli 22. december 2003 Se pravi, da po sterilizaciji ne smeš več hodit s tipom čez ocean. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 22. december 2003 Prijavi Deli 22. december 2003 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maye 21. oktober 2005 Prijavi Deli 21. oktober 2005 Zanima me, kaj si mislite o kontracepciji žensk - natančneje o sterilizaciji.Kako to vpliva tudi na energijo v telesu in kaj pomeni to za drugo čakro...V bistvu je to operativni poseg ... sam eni ga vseeno zelo zagovarjajo... Pa lep dan, M. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 22. oktober 2005 Prijavi Deli 22. oktober 2005 Jaz sem premlada, da bi o tem razmišljala, vseeno pa bi pristavila svoj piskrček, če smem.Menim, da je to idealna rešitev za tiste, ki ali že imajo otroke, pa vedo, da si jih več ne želijo, tudi če jim umrejo ti, ki jih imajo in za tiste, ki jih nočejo in je ziher, da si ne bojo premislili in ne marajo kondomov, tabletk in teh sranj, ki kvarijo užitek pri seksu. Je pa to za ljudi, ki imajo trdna prepričanja in vedo, da jim ne bo žal in tudi ne smejo biti družinski ljudje oz. nekako kruto je to vse skupaj, pa vseeno - saj potem tisti trpi, ki ne more imeti otrok, ne pa otrok, ki naj bi bil, če bi oseba še bila plodna. Nekaterim je užitek v spolnosti pač velika prioriteta v življenju in jih plodnost in potomstvo pri tem pač ne zanima. Tudi tako je OK. Vse pa mora biti stvar dogovora med partnerjema. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 Jaz sem tole navrgla zadnjič. Bi se dala sterilizirat, kaj ti misliš?? In tišina ratala....ki traje še danes. Torej to temo smo dali v kot(itak imam samo še en jajcevod....pa ipak). Tako, da do nadaljnega(zgleda da do mene) bomo papcali tabletke. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 moja mami je šla....pa je čist kul......mislim sej, stara je 44 let, ma štir otroke, tablet ne prenaša, po raznih vstavkih je krvavela ful, tk da kej drujga ji tk ni preostalo.......da bi še pa kekega otroka mela ji pa tud ni....pa se je z nami vsemi to menla, smo predebatirali ful, vse možne za pa proti......no povedli smo ji pa itak da odločit se bo pa sama mogla, kakorkol že, mi ji stojimo ob strani....in se je odločla in je čist ok tk......k itak ji bol gepira da babica rata kt pa še enkrat mama Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 Ja bi podprla mnenje, ki ga je podala Daisy. Sterilizacija ni namenjena ženskam vseprek, vsekakor pa omogoča tistim, ki so že izpolnile (ali pa se za to nikakor ne bodo odločile) svoje materinstvo, bolj kvalitetno življenje.Moja frenda ginekologinja (tudi operaterka) pravi da ženska po posegu ne ostane nič manj ženska, hormonsko se ji nič ne spremeni, pač pa kvaliteta življenja zelo. Znanka ki je poseg opravila trdi isto, tako da jim je za verjet. Vsekakor je pa to odločitev vsake posameznice. Po pravici povedano sem tudi jaz pomislila na to varianto, no nisem je speljala, mi ni treba zaradi načina kontracepcije ki ga uporabljam. Mimogrede za info tistim ki ne veste; obstajajo tudi injekcije v namen kontracepcije, 1x na tri mesece v mišico, so manj škodljive kot tablete, delujejo pa na maternično sluz (stanša jo), posledica tega je, da ne zanosite, pa tudi menstruacije nimate, počutje pa je popolnoma enako kot brez zaščite.No le tok za info tistim, ki bi ble rade brez sterilizacije mal bolj komot. lp Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 moja mami je šla....pa je čist kul......ja, saj... dbest! mislim sej, stara je 44 let, ma štir otroke, tablet ne prenaša, po raznih vstavkih je krvavela ful, tk da kej drujga ji tk ni preostalo.......da bi še pa kekega otroka mela ji pa tud ni....no jaz sem tkole nekak, razen 3 manj vstavkov nisem mela, niti jih nocem.alergicna sem na vse zivo, ne smem furat nicesar. vseen se ne morem odlocit za kaj tacga... in se ne bom. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.