free 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 Kaj menite o zdravljenju z zvokom? A kdo prakticira tudi s tibetanskimi posodami?Jst sicer ne uporabljam, se mi zdi pa nekak "idealno" za te zimske dni... in si mogoce omislim eno.Nekaj o tem so povedali tule: O zvoku in zdravljenju z zvokom - 1. delO zvoku in zdravljenju z zvokom - 2. del http://www.bodyandbeyond.nl/tibetan-singing-bowl.jpg Povezave: * O Tibetanskih posodah: The sound and tibetan bowls* How to Buy a Singing Bowl* Tibetan Bowl Sound Healing School* Tukaj lahko poslusate zvok razlicnih posod (zanimivo pa so cene zelo razlicne; izgleda tudi glede na starost posod, orginalnost in material.Cene teh redkih menda originalnih posod segajo nekje med 150 in 1000 dolarji. In slisno je zvok drazjih (vsaj meni) tudi dosti prijetnejsi). Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rožica I 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 Enkrat sem imela priložnost poslušat njeno otroško pravljico z gongi.. Če se ne motim, nekaj v zvezi z delfini. Dete je bilo takrat staro kakšnih 3 leta in je uživalo...skoraj bolj kot jaz . Krasen spomin...- thanks' da si me spomnil nanj ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 Dobra stvar, samo me v familiji čudno gledajo že, če poslušam tibetanske menihe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 Ne splača se kupovat posode, če jo ne uporabljaš, se lahko začne samo prah nabirat na njih. Drugače pa zvok je zelo učinkovit. Če so pa zraven še kakšna glasbila, pesmice, mantre,...usmerjena misel se pa lahko dogaja svašta. Med sadhano paše tudi petje bhajanov in kirtani. Skratka petje kao pobožnih pesmic ob spremljavi različnih inštrumentov. Je pa tak način al pa z mantrami dost bolj učinkovit kot pa samo zvok raznih inštrumentov al pa posodic. Se mi pa zdi da Budisti to prakticirajo z mantrami. Na tak način pač izničuješ slabo karmo in odpiraš srce. S tem pa tudi vse pozitivne lastnosti ki grejo zraven. Zdravje pride pa usput. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 Kaj menite o zdravljenju z zvokom? 3xsem bila zraven, ko se je delala terapija in 1x n njej...sploh se ne da opisat, kak noro je to....vsakič ko je zaigrala na posodo je bilo tako kot da sem se z zemljo vred zazibala...pa še konkretno je pomagal Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 Tud če v mantre ne verjameš ...npr. men lahko govoriš vse živo ...če ne vem kaj pomeni...najbrž pri men ne bo tega učinka...npr zvok pa je lažje registrirat je prijeten al ni ...se dobro počutiš v njem ali ne ...melodija ..lahko tud pok , pisk ..šelestenje ... Kako pa potem npr ...čakre povezujemo s toni ...kako bi pa potem ti to razložil? Men so posode všeč...majo zlo tak pomirjajoč zvok ...gong pa tud (tukaj čist odvisno) Glej, s tem kar si napisala se čist strinjam. Za običajne človečke je že posodica, zvok in glasba prijetna. Tist o mantrah sem pa mislil bolj na tiste ki že imajo neka duhovnega znanja in poznajo tudi malo bolj subtilne zadevce. Oni lahko prenesejo več in pač določene stvari še potencirajo. Kaj pa je za maratonca 10 km, mala malica. Za čistega začetnika je pa to too much. Najprej je treba dobit malo kondicije, potem pa ko padeš not in dobiš tist feeling, hočeš pa še mal več. Drugače pa vsaka čakra ima svojo vibracijo in s tem tudi ton, barvo,....in mantro. Tega pač nisem preverjal, če je res tako kot pravijo. Sem pa parkrat zaznal te zadevce, zato jih ne zanikam. To so pač opisoval jogiji, ki so bili bolj sposobni teh zadev. In zaenkrat mi je njihova razlaga v oporo, dokler malo bolj ne razširim zavest. Mantra Om je pač najvišji in itak uravna vse ostale. Drugače pa nekateri med meditacijo prav slišijo določen notranji zvok in mantro posamezne čakre. Odvisno na katero se koncentrira. Ampak kot sem rekel, jaz se s tem ne igram in vem samo to kar slišim. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 no ja ..Brezo jaz si tole mal drugač razlagam ...Npr ko poslušaš menihe ..ok tibet npr ...on imajo eno posebno petje ...in tisti zvok ki ga ustvarjajo ...povzroči eno vibracijo ..ok če jo slišiš al ne ampak jo proizvajajo...Tko da določena frekvenca ..pač vpliva na valovanje -tresenje...a ne ..tud čakra se trese a se ne? ..vibrira...torej jo lahko zvok raztura al pa jo uravnoteža...Nima veze tukaj a si veren al si budist , kristjan al kakrkoli že ...zvok je univerzalen jezik ... tud kolko si "duhoven"... niti ne .... če delaš to ..potem se to dogaja... Jaz o tibetanskih menihih ne vem dost. Učijo se pa na prav poseben način ustvarjat zvok, zlasti Om. Nekak se naučijo to delat na drugačen način iz grla, kaj pa vem, saj ne poznam niti osnov petja. S tem stimulirajo grleno čakro, ki ima veze z višjimi stanji zavesti in z vsem kar gre zraven. Drugač pa ja, vpliva na vibriranje aure in s tem tudi na čakre in na vse kar je pod vplivom čaker. Mislim pa da sem nekje že omenil, da zvok lahko ubije ali pozdravi človečka. Zvok je vibracija. In v ameriki so celo delal poskuse in probal izdelat orožje temu podobno. So pa te zadevce poznal tudi že v Atlantidi in so jih celo uporabljal. Eni v negativnem smislu, drugi v pozitivnem. Ne pa mešat pojma duhoven in religija,vera in vse kar spada zraven. Jaz besedo duhoven razumem drugače kot večina ljudi. duhovno - lastnost katerekoli dejavnosti, ki vodi človeka v smeri razvoja - fizičnega, čustvenega, intuitivnega, družbenega - in pripelje do višjega stanja Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 24. januar 2010 Prijavi Deli 24. januar 2010 ok ..pol si pa nekaj posebnega ... mi smo pa drugorazredni človečki.. Sej nič ne mešam ..a maš ta občutek da mešam ..jaz se tko izražam ..kdor me šteka me šteka kdor pa ne ..me pač ne ... Pa tud ne učim in ne pripričujem drugega ...v nič.... debatiram ..točnih izkušenj pa nimam npr , da bi v živo poslušala zadevo, to naj drug pove ...jo pa preko slušalk ...in mam določena občutja...Govorim čist iz sebe...Jaz nisem nič posebnega in se tudi nimam za kaj več. Vsakega človečka pač pritegnejo druge stvari in to je to. Drugače je pa bolje poslušat take zadevce na hi-fi preko zvočnikov, pa tudi če je čist potiho, ker vibracije bolj zaobjamejo celo telo. Jaz bolj poslušam neko mantro z glasbo preko cd-ja in sem čist zadovoljen. Ni toliko pomembno ali je v živo ali preko cdja, pomembni so detajli---usmerjenost misli, pozornost,....Danes se da z digitalno tehniko posnet skoraj iste zvoke kot so v naravi al pa kakor jih slišiš v živo. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 25. januar 2010 Prijavi Deli 25. januar 2010 Potem pa najbolje da vprašaš kakšne budiste, mogoče oni kaj več vejo. Budistični center Dharmaling, Ljubljana: budistični center - Dogaja.se Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.