Skoči na vsebino

hinavščina

allina

Recommended Posts

Domišlija ali možgančki bi rekel, človeček pije kaficu, vidi drugega ko pade, se mu zazdi fajn, se lahko celo nasmeji,.....potem pa stopi do njega in ga vpraša če se je kaj poškodoval in če mu lahko pomaga.....I život ide dalje. x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

Dobra tema. Samo to se meni ne zdi tako hinavsko...razen če bi mel v mislih....upam da ga fejst boli al pa kaj takega.....

zgleda pa marsikateri padec brez hujših posledic smešno....pa se tudi sama nasmehnem,.....pa vprašam če pomagam al pa karkoli..... pa ko vprašam, dejansko upam da človeku ni nič, da mu pač pomagaš vstat in to je to....

ne vem če je to hinavsko....potem je hinavsko tut gledanje skrite kamere ali pa kakih super domačih smešnih posnetkov.....ko je dosti padcev...pa se vsi nasmejemo

Sama hinavščino preziram in po večini povem vse tako kot je in v obraz. Tudi ljudje okrog mene so po večini taki, če pa že niso, pa so vsaj mene navajeni. Je pa včasih žal nujno bit malo ''hinavski'' in si pri sebi mislit stvari pa ne povedat drugim.

Kaj sploh je hinavščina???:S

niti ne, ce drugim prodajas kar je itaq tvoje, ni hinavsko. obenem pa ponavadi kupi nekdo ki ima s tem (podobne) probleme. bi pa bilo, ce bi jim prodajal nekaj kar ni tvoje in je njihovo. x;)x

pomeni: ce mas ti doma dva jabuka in te prepricam da je eden moj, nato pa ti ga prodam - je hinavsko.

ali pa, ce imas dom dva jabuka, in te pepricam da je dobro da naredis marmelado, s tem da jaz nardim proizvodnjo, ti das jabolko, potem pa ti marmelda prodam. x:o)x - tudi to je hinavsko, a zal tudi realnost.

torej visek in povprasevanje ustvarja ponudbo. obratno pa zal tudi - torej tak sistem kot je. :o|o: saj se potrebe umetno ustvarja - in to je RES hinavsko.

lahko pa govorimo tudi o drugacni hinavscini ali bolje ne-samokriticnosti, ko lojze petru ocita da pise neumnosti, sam pa ne sprevidi da je postal del nje. x:Dx

se posebej kadar lojze razume napisano preko lastnih vzorcev x:Dx

malo hinavsko po svoje ne...drugim lastne strahove prodajat...za svoje x:Dx

niti ne, ce drugim prodajas kar je itaq tvoje, ni hinavsko. obenem pa ponavadi kupi nekdo ki ima s tem (podobne) probleme. bi pa bilo, ce bi jim prodajal nekaj kar ni tvoje in je njihovo. x;)x

pomeni: ce mas ti doma dva jabuka in te prepricam da je eden moj, nato pa ti ga prodam - je hinavsko.

ali pa, ce imas dom dva jabuka, in te pepricam da je dobro da naredis marmelado, s tem da jaz nardim proizvodnjo, ti das jabolko, potem pa ti marmelda prodam. x:o)x - tudi to je hinavsko, a zal tudi realnost.

torej visek in povprasevanje ustvarja ponudbo. obratno pa zal tudi - torej tak sistem kot je. :o|o: saj se potrebe umetno ustvarja - in to je RES hinavsko.

lahko pa govorimo tudi o drugacni hinavscini ali bolje ne-samokriticnosti, ko lojze petru ocita da pise neumnosti, sam pa ne sprevidi da je postal del nje. x:Dx

se posebej kadar lojze razume napisano preko lastnih vzorcev x:Dx

te že bo tak x:Dx

V bistvu vidim kako hinavsko je danes karkoli prodajat pravzraprav, ceprav to pocnem z dobrim namenom, naletim v sebi na vprasanja.

Hkrati clovek recimo ve da ima produkt, ki nekomu lahko koristi in ga potrebuje, hkrati pa isti produkt neizbezno kupijo tudi tisti, ki ga ne nujno potrebujejo.

Skoraj vedno "flikamo luknje":

Otrok je bolan in dobi zdravilo, ker ga morda resnicno potrebuje. Toda, ce bi starsi znali in vedeli, mogoce sploh bolan ne bi postal in niti zdravila ne bi potrebovali. Torej z zdravilom "flikamo luknjo".

Torej zaradi neznanja in premalo dajanja in prejemanja ljubezni, potrebujemo na tisoce namisljenih stvari, ki se ukvarjajo s posledicami neznanja in ne dovolj dajanja in prejemanja ljubezni.

To je realnost razvitega sveta ki se (je) kot kuga siri po svetu.

Ker smo unicili veliko zivljenja (v boliki naravne raznolikosti in okolja ter volje ljudi), se moramo drasticno ukvarjat s posledicami ne/ustvarjenega. S karmo. Tudi zato toliko vec namisljenih stvari.

Ko je Mati Tereza delala v Indiji je tam videla morda najvec bede in revscine....resnicno mase revnih in sestradanih ljudi. Toda preden je svojo misijo zacela v ZDA (NY-Bronx) je videla da je v razvitem svetu bede dosti vec, pa ne zaradi tega ker ni hrane, temvec ker ni dovolj ljubezni.

:sori:

>

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...