Skoči na vsebino

Bulmastifi

alef

Recommended Posts

Bullmastifi ubili lastnika

Gre za iste pse ki so leta 2006 hudo poškodovali tržičana Stanislava Megliča.

Takratnega ravnanja in ukrepanja ustreznih služb in inšpekcij raje ne bi komentiral... :vragec: :xx!:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

pse pa zal ne maram prevec. vecina kar dozivljam s strani teh cetveronozcev je strah, nasilje, dretje (lajanje), iztrebke.... sem in tja se kaksen normalen in razigran pride, sicer pa se itaq vecini mesa.

Zadnjic sem reku da moram zacet nosit kaj s seboj, da se bom lahko branil, ker niso normalni :xx!:

Za moje pojme bi moral ukint novo vzrejo psov, razen tistih res s "hudim" rodovnikom, katerim niti slucajno ne bi prislo na misel koga napadat. Jih je ze itaq dosti prevec v mestih, zavestiscih.

Mlada oseba, ki zna s psom, ki ga je primerno vzgojila in jo tudi pes s svojimi potrebami vzgaja, s tem ni nic narobe. Toda, ljudje imajo pse, namesto da se druzijo med seboj, z ljudmi, namesto da pomagajo drug drugemu, upokojencem, osamljenim, itn. Imajo pse da, so prisiljeni it ven in za nekoga skrbet. Ljudje jih po mojih izkusnjah v vecini sploh ne znajo vzgajat. Ce je clovek tolk "na psu", da si mora psa kupit, da sploh gre na sprehod, potem smo res dosti (pre)"dalec prisli". :o|o:

Pes nekaterim pomeni varovalca hise; kar ni napacno, samo je napacno ker mnogo psov nima zdrave meje, in jih ne mores spustit na plano, ker so nevarni.

Meni nic dosti ne pomaga, ce se lastnik na psa (z)dere, ker raziskuje in je radoveden, ali pa je celo vpadljiv in nevaren. Je zelo zoprno, se posebej ce grem na sprehod in si zelim v miru hodit in razmisljat. Po moznosti se psa tam predmano garba, da se mi se zasmili revez. :xx!:

Zadnjic grem po potki do gozda kot ze veckrat, itaq, dve mali puncki vsaka s psom vecjim od njiju dveh. Vpasam ze od dalec, ce sta nevarna... pravi ena, da odvisno x:Dx :o|o:

Itaq, pes zacel nort, ga ni mogla drzat sploh. Je bil ze pri meni. In itaq sm se ustrasu, zacel laufat in on za mano. Pa to ne kaki cucek mali, ampak mrcina. Mislm da doga neki... xrolleyesx

In itaq sm vidu da z laufanjem ne bo nic x:Dx in se ustavil. No, potem pa se je se on ustavil. Mal je se tecnaru, potem pa se vrnil nazaj k deklici, ker sta ga klicale. Druga pa je svojega psa tudi komaj se drzala.

Tolk od mojega relaksirajocega in antistresnega sprehoda :xx!:

Seveda to ni bil prvi problem s istimi psi. Takrat sem resno pomislil, da bi moral na sprehod nosit bejzbol kij. Tako dalec je slo. :xx!: Groza.

No, ce v to vkljucim se napad psa na mojega brata, zaradi katerega je moral v bolnico imel raztrgano obleko, šive, okrevanje, cepljenje, frke zbrke, in se kaksno drugo preziveto okoliscino, pridem do zgoraj napisanih mnenj. Zal.

Ok, si bom omislu tigra, pa sel na sprehod z njim... bomo potem videli kako jim bo fajn se na sprehod s "cucki" hodit pa folk strasit in nervirat :xx!:

V koncni fazi prav nic nimam proti psom, ni mi pa vredu, da jih, ker jih lastniki ne znajo primerno vzgajat.

Bullmastifi ubili lastnika

Gre za iste pse ki so leta 2006 hudo poškodovali tržičana Stanislava Megliča.

Takratnega ravnanja in ukrepanja ustreznih služb in inšpekcij raje ne bi komentiral... :vragec: :xx!:

Hm -človek obrača, bog obrne so rekli.

Nič ni pomagalo, da je tip menda iskal vsako luknjo v zakonu, da je dobil pse nazaj..bolje, da so ostali kjer so bili.

ampak vseeno ne razumem - tri pesjanere si spravit v bajto? Pa še to takšne, ki te že en sam stoprocentno rabi, kaj šele trije. In če bi mogoče imel samo enega psa, bi verjetno tole še šlo, ker pol že dobijo krdelji nagon.

Škoda vseh smrti no -če ne bi bilo človeškega momenta, bi..bi...(bi bila Zemlja bolj zelena x:px )

Free-živali bodo itak transportirali. Včasih je to čakanje po mejah bilo še hujše zanje, ker jim živi bog ni dal vode in hrane, jim je bilo pa vroče ali pa jih zeblo(se spomnite..ne dolgo nazaj so umirale živali na rusko-ukrajinski meji, zaradi pomankljive dokumentacije).

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Nikoli se ne beži pred psom. Ni šans, da mu uideš. Drugič-psi zaznajo tvoj strah in še bolj dobijo moč nad teboj, tretjič -nisem vedela, da jih tako zelo ne maraš. -če pokažeš in nakažeš ti agresevinost - kaj misliš, kakšna bo kaj povratna informacija x:Ix

A kar ukinit kaj x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Točno tako, pes zazna strah.......Tisti ki jih je pa psov strah pa takoj kakšen švicarski nož v žep, mini pištolco v torbo, solzivec...al pa kakšno vampirsko protezo s sabo. Zakaj bi samo pes grickal človečka in ne tudi obratno. x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Če se spomnimo prvega incidenta s temi istimi psi

se mi zdi, da je bilo preveč pametnih.

Kakšna je to zakonodaja, da nekdo, ki ima denar

za najboljše odvetnike VSE doseže.

No, sedaj se mu je - žal - vrnilo na najbolj krut način !

Včasih smo mulci rekli:

"Šlik-šlak, pravica skezica" !!!

Pa še eno vprašanje:

Zakaj jih niso (mogli?) ustrelili že takrat ?

Včeraj so jih. Pa se mi nekako porodi misel iz

starih filmov o indijancih, ko so plavi vojaki

vse v taboru pobili in pri tem vreščali:

"Nič ujetnikov" !

(Nekaj podobnega se je dogajalo tudi v Vietnamu ?)

Sicer pa psi tako ali tako ne bi na zaslišanju kaj povedali.

Dovolj o tej žalostni temi, ki pa naj bo VZROK

za takojšnjo korekcijo ustrezne / pripadajoče zakonodaje !

JAZ hočem imeti svoj mir & varnost, če se kulturno vedem

in v prostem času samo sprehajam po naravi. OK ?

Torej spet je v ospredju bil in vedno bo, človeški faktor.

Ja, žal, kot vedno.

Ni nevarnih pasem, ni nevarnih psov, so samo nevestni, nepoučeni lastniki.

Lastniki ki ne poznajo osnovnih značilnosti pasme psa ki ga imajo, lastniki ki se ne zavedajo "socialnih pravil" znotraj pasjega tropa.

Ker pes lastnika in - če jo ima - njegovo družino dojema kot trop, krdelo, kakorkoli že to imenujemo.

In trop ima vodjo.

To naj bi bil lastnik, nek drug član družine, kdorkoli, če pa nobeno človeško bitje v tem "tropu" ne premore toliko moči, znanja in avtoritete, potem to mesto zasede pes, tisti ki je najmočnejši, in postane vodja tropa.

Od tu naprej postane stvar neobvladljiva, nepredvidljiva, in posledice takega ravnanja so bile včeraj prikazane na najbolj krut način.

Pasma tukaj ne igra nobene vloge, razlika je samo v tem kako obvladati ali se ubraniti nekega npr. maltežana ali bullmastifa.

Samo ta razlika včasih, tako kot včeraj, pomeni življenje ali smrt.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Zakaj so nevarne bullmastife vrnili lastniku?

''Postopek vrnitve teh dveh psov nazaj lastniku s strani ministrstva je bil tedaj pospremljen z vrsto nepravilnostmi v postopku, nestrokovnostjo in pristranskostjo, minister Milan Pogačnik osebno pa je vseeno do konca vztrajal, da varnost in življenja ljudi z vrnitvijo teh dveh bulmastifov niso ogrožena''

Takratni minister za kmetijstvo Pogačnik:

''Vsekakor je to obžalovanja vreden dogodek, vendar je treba vedeti, da je lastnik živali odgovoren za vsa dejanja, ki jih živali povzročijo. Izrecna želja lastnika je bila in to sem jaz z vsemi pravnimi sredstvi zahteval. Vsekakor pa kot minister moram spoštovat zakone in v okviru veljavne zakonodaje je tekel postopek popolnoma pravilno in zakonito''

Pri nas očitno nihče ni za nič odgovoren, odgovornost se prelaga na druge, vsi samo delajo po zakonih... :xx!: :vragec:

Ja, seveda. Človeški faktor, vzgoja ... iampak tudi nagon.

ko imaš trop, je dovolj, da se v glavi obrne enemu, pa bosta druga dva poprijela ...

Ni problem v tem da se je kateremu od omenjanih psov "obrnilo v glavi".

Reakcija psov je bila povsem normalna - lastnik, pokojni S. Baričevič je pač storil nekaj kar je vodja tropa imel za grožnjo in je napadel.

Povsem enako se dogaja v pasjem ali volčjem tropu - ko je vodja izzvan ali ogrožen, skuša odstranit grožnjo.

Pri tem je običajno ubit on ali izzivalec.

V dvoboju človek-bullmastif pa človek z golimi rokami nima nobene možnosti.

Ljudje - lastniki psov - se premalo zavedajo odnosov ki vladajo znotraj tropa, ne zavedajo se da NIKOLI ni pes član družine, ampak je lastnik in njegova družina del pasjega tropa, pa naj se sliši to še tako čudno, tako pač je.

Nikoli se ne beži pred psom. Ni šans, da mu uideš. Drugič-psi zaznajo tvoj strah in še bolj dobijo moč nad teboj, tretjič -nisem vedela, da jih tako zelo ne maraš. -če pokažeš in nakažeš ti agresevinost - kaj misliš, kakšna bo kaj povratna informacija x:Ix

A kar ukinit kaj x:px

:palec:

Free, kar oddaš, to dobiš (strah-napadalnost).

Velja tut za ljudi, ne sam pse x;)x

ne vem, kaj se sploh ukvarjaš (Free) s psi, ignoriraj jih, ne glej v oči, če pride do tebe te povohat, obmiruj in počaki, da se naveliča. Ne krili z rokami, ne brcaj. Pes je radovedna žival in gleda s smrčkom x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Dobro, ma saj se razumemo, kaj sem hotela povedati - ravno to. Tule je šlo za trop. Dejstvo. Predsednik Drnovšek je imel enega bullmastifa in ne tropa. Sama poznam družino z bulmastifom in je eden najbolj prijaznih psov, kar sem jih kdaj videla - čuteč, nežen do otrok. Pustimo ob strani zdaj to, če bi se jaz počutila ok, če bi svojega otroka pustila samega v družbi s tako velikim psom. Najbrž ne. Ampak tu ni govora o tem ...

Ne razumem pa slednjega - psi so bili poslani na prevzgojo, kjer so napadli inšturuktorico. Kako je možno, da tudi takrat ni nihče ukrepal? A so kar mislili, da bo vse ok .. vrnimo jih lastniku ... halo?? Če so napadli inštruktorico, prevzgoja ni bila uspešna, mar ne?

Mah saj je brezveze ... kolikor kruto se bo tole slišalo ... še sreča, da niso napadli kakšnega naključnega človeka, otroka, mamice z dojenčkom itd. Pa naj nosi odgovornost sam lastnik, kaj klinac se bom fina delala. :xx!:

Se strinjam s teboj.

Zakaj se ni ukrepalo že prej , pa bi lahko malo zlobno manipulirali.......pokojnik je (žal) imel dovolj vplivnih prijateljev, ki so mu pomagali izigrati zakon...

http://bajka0304.blogspot.com/2010/02/mora...je-zgoditi.html

V bistvu naj bi živalce zaznale tudi nekatera čustva, ki se jih mi ne zavedamo. Skratka čustva ki jih imamo v podzavesti, med njimi so pa tudi strahci. In psički so samo eni izmed teh živalic. Včasih so me oblajal, hotel podret na tla..., danes me pa večinoma samo povohajo, malo zalalajo vuf vuf in veselo mahajo z repkom....Svašta. x:Dx

Kot zanimivost naj pa povem še nekaj o mačkah. Full zaznajo prijazne človečke....vidijo duhce....in takim človečkom se full motajo okoli nog ali pa jim celo skočijo v naročje.....Preverjeno by me. x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Imel 2 x v life-u bližnje srečanje z dvema prosto gibajočima nemškima dogama,

dvema rotweiler - jema. ...

Lastnika bila par sto metrov stran. ...

Edina možnost je bila prijazno prigovarjanje,

notranja mirnost & prijaznost do kužkov. ... -)

V pr. panike, strahu, alkoholiziranosti/ vonja po alkoholu ... verjeten,

da ne bi šlo tako na easy, kot je šlo.

Psi so bili na domačem dvorišču drugače dokaj agresivni ...

In ti vplivni prijatelji, so gospoda iz sedanje vlade..

pa poglejmo gospod Ziherl član LDS psihiater, ki se je vztrajno podpisoval pod neprištevnost pokojne lastnice, Senica et company od ljubke Kresalove partner. Kmetijski minister Pogačnik, ki se je podpisal pod odločbo o vrnitvi psov uglednemu zdravniku in še nekaj bi se jih našlo.

x:)x

me prav zanima s čim bo ubogi Pahor, zdej nastopil pred javnostjo..

In to ni teorija zarote kot pri Janši..

To so dejstva.

:palec: ja, to so dejstva.

Poznan mi je primer treh srninih pinčev - tistih majhnih simpatičnih, z velikimi učki, ki so kot trop zmasakrirali kokoši, v gozdu preganjali srno..... vsi trije so bili evtanazirani, lastniki so jih kupili svojim trem otrokom (očitno jim ni niče ni povedal, da otroci potrebujejo plišaste igračke :vragec: )

mene je 1x frendov pitbull ful napadel (ki me je poznal, sem bila tedaj nekaj dni tam in sem ga cuvala).

Kar naenkrat se mu je snelo.

(morda je imel kej zveze, ker sem mela ms?)

In mi je potrgal hlace, me fejst popraskal, malo tud oklal, je slo vse zelo na hitrico, jaz sem se totalno prestrasila, ker sem ze vidla v glavi v stotinki sekunde, kako me bo zagrabil za vrat al pa kam, pa me ne bo vec spustil (tisti razvpiti prijem).

No nekako sem mu zbezala v kopalnico in si sploh nisem upala ven. x:o)x x:Dx

Total mi je srce razbijalo, kar tresla sem se.

Vendar sem se nadihala, se opomnila, da morm prevzet vlogo da sem jaz gazda, ne on...

in ko sem odprla vrata, je res nekako skruseno in s slabo vestjo s strani gledal, jaz sem ga pa kar prec totalno napizdila in je dal zacuda mir.

Tud zogice mu nisem hotla vec metat, sam grdo sem ga pogledala. Skratka, sem ga potem se do konca dneva cuvala pa je blo vse ok.

Je pa mensezdi se nekoga ornk oklal in so ga moral dat usmrtit.

Nekoc me je pa znanceva dobermanka napadla in me ugriznila v roko. Tudi ona je kasneje napadla se nekoga, so jo tudi usmrtili menda.

Ko sem bila pa majhna, pa me je nekoc napadel en pes, ki je cuval garaze, pa sem se mu prevec priblizala in rekla da se mi je smejckal. x:px

Tako da ni nujno da gre vedno na strah (no v tem rpimeru je ocitno slo za cuvanje placa)

Tako da sem tud jaz dolgo mela respekt pred psi.

Sele zadnja leta se nekako bolj razumem z njimi, pa jih lohk clo davim pa svasta, pa se mi nic ne zgodi, sam moja majica je razcefrana. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Že že ... samo vedno pa tudi tako ne gre.

Me zanima kako bi prijazno in mirno prigovarjal psu, ki ti že leti za vrat. x:Dx

Takrat napadeš. ... Boksarski direkt na polno na smrček. ...

Prste v oči, zagrabiš ga za goltanec ... Vse, kar znaš/ zmoreš takrat. ...

Zgubit nimaš kaj. ...

Mastif Napolitano, med 55 - 65 kg [tu nekje], se je ulegel na tla, ko ga je znanec na polno udaril z izurjenim udarcem v smrček. Ko mu je v gobcu prinesel koker španjela. ...

Sam sem bil kot mladinec lastnik vojaških psov: nemškega ovčarja, šarplaninca. ...

Težav z njima imel nisem. ... Bila vzgojena v mejah možnosti. ...

Bila sta to karakterno hrabra kužka. ...

...

in če ima nekdo psa, sploh enga velikanskega, naj bi ga - pomoje - bil sposoben obvladat, zadržat pri sebi in naj se človk zaveda, da vsak nima rad psov oz. se jih boji, morda iz kakega zelo dobrega razloga.

...

se strinjam dodajam, da TO velja za vse pse, ne sam velike!

:palec: ja, to so dejstva.

Poznan mi je primer treh srninih pinčev - tistih majhnih simpatičnih, z velikimi učki, ki so kot trop zmasakrirali kokoši, v gozdu preganjali srno..... vsi trije so bili evtanazirani, lastniki so jih kupili svojim trem otrokom (očitno jim ni niče ni povedal, da otroci potrebujejo plišaste igračke :vragec: )

:sniky:

jst mam srnico in ja, je alergična na kure in ja, bi jih zmasakrirala (če bi mela priložnost - beri bi bila spuščena). Jaz za svojo Pesjanko ne bi dala roke v ogenj niti za kure, niti za majhne otroke (k so glih shodili); ker glih take najrajš "napada" - zalaja nanje, da se ustraši in otrok, in starš in jst. In glih zarad tega jo rajš vzamem v naročje (čeprav je na vrvici), da se izognem potencialni nevarni situaciji. Otroku razlagat, da ti kuža nič noče, da sam laja je BZ, ker otrok ŽE ima slabo izkušnjo - strah. In v izogib temu, jo pobašem v naročje. Je pa tut moja zdraharca. Če je sama, je ok, če pa so še drugi psi, ki bi se igrali, potem naredi špetir. Je že malo starejša (7) in se ji slaba volja že kaže.

..

(morda je imel kej zveze, ker sem mela ms?)

....

JA. Psi to ful zavohajo, frenda je mela kraševko, ki je vsakič z gobcem silila med noge, tko da smo v družbi zmer prec vedli, kera ima ms.

Ej tole ... tole mi gre pa res na jajčnike!

"Oh gospodična, saj on bi se rad samo malo igral." Ko mi skače po sveže oprani jakni ... pa se mi kam mudi. Pa kaj me briga ej?? Sem ljubitelj živali. Dolga leta smo imeli doma nemškega ovčarja, mačke ... res jih imam rada, ampak za božjo voljo, ne da mi nek tuj pes skače, renči, laja ...

xrolleyesx jp, najrajš po črnih hlačah pozim in polet po svetlih, pa obvezno takrt, ko se človeku najbolj mudi.

Ah daj no ... to je tako kot pravijo, da je treba morskega psa, ki te napade s pestjo po nosu pa se umakne. prosim lepo ... kje imaš pa čas na to mislit.

:palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Posjedovanje opasnih pasmina pasa bi se trebalo regulirati zakonom, kao i odrediti uvjete držanja tih pasa (npr. lajna, brnjica i sl.). Nije se baš igrati s ovakvim stvarima. Slučajeva napada pasa ima bezbroj. Evo neke:

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/pas...eg-djecaka.html

http://www.vecernji.hr/vijesti/rotvajler-n...icu-clanak-3707

http://www.24sata.hr/news/pas-napao-dijete...covjeka/113574/

http://www.net.hr/crnakronika/page/2009/09/10/0249006.html

i tako dalje, i tako dalje

Srećom ovdje se radi "samo" o ozljedama, ali se ipak ni takve stvari ne bi trebale događati.

Ah daj no ... to je tako kot pravijo, da je treba morskega psa, ki te napade s pestjo po nosu pa se umakne. prosim lepo ... kje imaš pa čas na to mislit.

Ex ..., strokovnjak kinolog. Ex marker ...

[markiranje je urjenje psa v napadu & obrambi] v KD ...

Je svojega Mastif Napolitana položil v horizontalo z udarcem v smrček. ...

Ko je pes napadel drugega psa. ...

Sosed kmet, je prišel do kraškega ovčarja tako, da je h kolegu šel na dvorišče,

zagrabil psa, ga vrgel v prtljažnik karavan avta in ga odpeljal. ...

Kolega mu je rekel: "Pes je tvoj, če imaš jajca in si ga vzameš." ...

Sosed si ga je vzel. S psom drugače ravna lepo. ...

Vidim da ste se zelo razpisali. Vsi smo seveda pametni. Pa vseeno, se bom še jaz malo razpisala.

Opazujem pasje lastnike v moji okolici, pa lahko že na prvo žogo vidim, da so vsi po vrsti neodgovorni lastniki.

Zakaj?

Nihče svojega psa nima pod kontrolo, niso socializirani in jih ne poslušajo.

To so osnove da imaš svojega psa.

Socializacija in poslušnost sta osnovi, da potem lahko greš s psom med ljudi in druge pse.

Kot ste nekateri pisali, da psi skačejo in vas umažejo. Seveda, nesocializirani in neposlušni psi (ponovno)

Potem ste nekateri pisali, da ste proti grobosti do psa.

Pri vzgoji psa je tudi odločnost in včasih grobost potrebna. Ne da se vse doseči z lepo besedo. Mora vedeti kaj sme in kaj ne sme.

Ja, ne sme se ga pretepati, ampak kot mladiča strese mati-psica za kožo na vratu, tako tudi mi naredimo. Vendar to od majhnega.

Če imamo velikega psa, takrat je verjetno že prepozno.

Pes "mora" poslušati na besedo. Ni potrebno vpitje, kajti pes sliši veliko, veliko bolje kot mi.

Največja napaka lastnikov je, ker ne razmišljajo po "pasje", ampak po človeško.

Ne moremo primerjati razmišljanje psa s človeškim. Ni primerjave.

Če nas pes sprejme za vodnika, potem bomo z njim živeli kot z najboljšim človeškim prijateljem, v nasprotnem, bomo imeli same težave.

Psu ne moremo "nikoli" 100% zaupati. Ko se sprehajamo v množici ljudi z njim, ne moremo za sigurno vedeti, da mu kdo izmed mimoidočih ne bo "po volji". Zato je potreben nagobčnik.

Še in še bi lahko pisala, vendar, če se držimo osnov vzgoje, smo na pravi poti. Predvsem si pa moramo vzeti čas za našega pasjega prijatelja.

Ga peljati na sprehod, se "pogovarjati" z njim. Ga tudi pocrkljati......

Ni agresivnih psov, so samo nesposobni lastniki. Taki ne morejo in ne smejo imeti psov.

Zaradi takih ljudi, ne psov, imajo ljudje do psov zelo negativen odnos.

xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...