Skoči na vsebino

Bulmastifi

alef

Recommended Posts

ma ne...

sori ker sem ravno to/tebe izpostavila.

ampak odkar se je tisto zgodilo, sem SE BOLJ previdna pri klikanju na linke podane.

Sicer mi grejo pa ze skoz na zivce, ce nic zraven ne pise, kajti vcas pomeni, da mi nekdo *krade 15 minut* zaradi necesa, ki se samo njemu zdi pomembno ali/in fajn.

In ce imas veliko net in drugih kontaktov, pa se skusas imeti vsaj priblizen pregled (kar vse je stvar urednikov, poleg tega pa ima vsak clovek dnevno se vsaj minuto drugih/tudi osebnih kontaktov), pa ne zmores stlaciti vsega v 27.5 ur dneva (kolikor jih ima). x:o)x x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti
http://www.mojpes.net/ x!x

če še ne veste ... na strani deluje mnogo aktivistov za zaščito živali ... tudi iz vrst posameznih društev x^x

lahko podpišete tudi to peticijo x;)x

imate kakršne koli pomisleke .... odgovore najdete na spletni strani ali forumu :palec:

kako se boste odločili pa je vaša izbira x^x

samo v vednost x!x

http://www.mojpes.net/

Pri vračanju psov Baričeviću je sodeloval tudi Zalarjev brat

Katarina Kresal je strankarsko nadrejena pravosodnemu ministru Alešu Zalarju [LDS].

Njegov brat višji sodnik Boštjan Zalar [LDS] je bil član senata upravnega sodišča,

ki je na zahtevo Saše Baričeviča zadržalo usmrtitev bulmastifov Joy in Atlasa.

Miro Senica, partner Katarine Kresal, je Baričeviča zastopal. ...

http://www.zurnal24.si/slovenija/sodeloval...jev-brat-160060

... Slavko Ziherl [podpredsednik LDS] je novembra 2007 kot sodni izvedenec ugotovil,

da obdolžena Zora Roter, lastnica štirih bulmastifov, ki so 15. marca 2006 v Ljubljani

napadli in grdo oklali 36-letnega Tržičana Megliča, ni zmožna spremljati sojenja.

In da brez intenzivnejšega zdravljenja ni pričakovati izboljšanja njenega celotnega

zdravstvenega stanja. Ko se je zavlačevalo v kazenskem postopku,

in v odškodninski tožbi v pr. Meglič. Toženka je kasneje umrla

[domnevno samomor oz. "padec po stopnicah"]. Govorila je malo težje,

ker je pred leti že pila varekino [ponesrečen samomor].

Do Megliča sta se oba z Baričevićem obnašala arogantno,

nikoli se mu nista opravičila, nikoli izrazila obžalovanje. Nikoli ga prišla

pogledat, ko je bil leto dni na zdravljenju. Napad psov je komaj preživel

s trajnimi poškodbami. Arogantna sta bila tudi do drugih prizadetih v napadih

njunih psov [lastnikov razmesarjenih/ oklanih (napadenih) psov]. ...

Hrvaški mediji poročajo:

"Obdukcijom životinja navodno su ustanovljeni razni deformiteti, krv i rastrgotine tkiva koje upućuju na seksualno zlostavljanje.

Psi su navodno bili sodomizirani, i to ne samo tog dana kada su pobjesnjeli i rastrgali svog vlasnika.

Navodno je još jedna osoba ozlijeđena u toj nesretnoj garaži, a pronađen je i okrvavljeni ženski ogrtač koji je pred TV kamerama odnesen s mjesta nesreće. Postoje tvrdnje da se ta druga osoba iz Oržanove 11 odvezla u osobnom automobilu. Također, navodno su tamo pronađeni i tragovi sperme. Kako, a Sašo je rođen kao žena pa nije imao penis? Nije valjda ta druga žena... Novi krug “dimnih bombi” ili ovoj jezivoj priči zaista još nema kraja?"

Komentar

"Jasno je šta se dogadjalo sa jadnim životinjama... Ugledni lječnik g. Baričević je bio nadjen na kraju nesrece sa kondomima, lubrikantom, dildotima ... Silovao je pse a opozicija traži ostavku ministra... Ma mislim strava i uzas."

jutarnji.hr

http://www.jutarnji.hr/slovenija--je-li-vl...o-pse--/551816/

_________

Off

"Srbijanska turbo folk pjevačica Seka Aleksić svojim je nedavnim scenskim nastupom na promociji novog albuma u klubu H2O, u kojem je koristila drogiranog vuka, izazvala oštre reakcije udruga za zaštitu životinja."

jutarnji.hr

http://www.jutarnji.hr/seka-aleksic-optuze...-vukova/434640/

Online komentar:

"!!! Cenzuriran video bil svoj čas tule (zdaj ga ne najdem):

http://www.dnevnik.si/video/4993 S5

V posnetku so ! izrezali dele,

ko na prizorišče pridrvi Sonja Bukovec in ko Miro pokliče Deo Baričevič,

ta pa vprašljivo panično pogleda Sonjo in reče:

"Miro kliče, kaj naj mu rečem?!".

Očitno bo odslej spet stroga cenzura."

Miro se s Katarino umakne na oddih,

javnosti se javita po 10. dneh molka, pogreba Baričevića se ne udeležita.

Miro pravi:

"Ni mi žal. Dr. Baričević je pse na vsak način hotel dobiti nazaj,

zato mi ni žal, da so mu jih vrnili."

[Finance - Miru Senici ni žal]

Kot tudi, da v zlorabo psov ne verjame. ...

"... Afera Baričevič se lepi za LDS, dokazuje najnovejše razkritje: član upravnega sodišča, ki je na zahtevo pokojnega Saše Baričeviča zadržalo usmrtitev bulmastifov, je bil tudi višji sodnik Boštjan Zalar, brat ministra za pravosodje Aleša Zalarja. Ko je upravno sodišče o tem odločalo, Aleš Zalar resda še ni bil minister, bil pa je strankarski kolega predsednice LDS Katarine Kresal, medtem ko je njen življenjski sopotnik in odvetnik Miro Senica v postopku pred upravnim sodiščem Baričeviča zastopal.

Zanimiv je tudi primer odvetnika Petra Fašuna iz odvetniške pisarne Mira Senice, ki je bil do zadnje obravnave v razvpiti pravdi Stanislava Megliča (novembra lani) zastopnik pokojnega Baričeviča. Spomnimo, državljana Megliča so leta 2006 oklali štirje Baričevičevi bulmastifi in pred ljubljanskim sodiščem se še zdaj bori za pravično odškodnino, njegov pravni zastopnik pa je odvetnik Aleksander Čeferin. Fašun je na sodišču zagotavljal, da bo vedno službeno zadržani Baričevič maja letos zagotovo zaslišan. Nekaj tednov kasneje je Fašun zapustil odvetniško pisarno Senice in odprl svojo (Odvetniška družba Fašun, Melihen, Milač, Strojan, o.p. d.o.o.). Na vprašanja novinarjev Žurnala24, ali je njegov odhod povezan z morebitnimi pritiski Seniceve pisarne, da naj kot pravni pooblaščenec Baričeviča posreduje in vpliva pri postopkih vračanja psov Baričeviču, ni želel odgovoriti. Menda se je samo nasmehnil rekel: "Za vsa ta vprašanja se obrnite na gospoda Senico!”

Source

http://www.pozareport.si/?Id=mediji&Vi...;novicaID=14728

Katarina ga že žura na kurentovanju [slika spodaj, Miro odsoten] [14.02.2010]

http://24ur.com/novice/slovenija/vec-tisoc...-v-povorki.html

!Izginile vse tri kopije dokaznih posnetkov simulacije, s katero je posebna komisija preverjala, ali so Baričevičevi bulmastifi primerni za vrnitev lastniku. Dokaze je hranila pisarna odvetnika Mira Senice, tudi osebnega prijatelja Baričeviča in hkrati partnerja ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal (Žurnal24)"

Online vprašanje

"Ali se bo že kdo zavzel za izplačilo odškodnine državljanu Megliču?"

Svojci Baričeviča, v imenu pietete plačajte odškodnino državljanu Megliču!

http://www.pozareport.si/?Id=lik_delo&...;novicaID=14717

Analiza povečane slike, ki je bila uploadana na internet [2. odstavek]:

"Delno razmesarjeno truplo je golo ležalo na ploščicah. Zdravnik, ki je bil ob prihodu policistov še živ, je samo nemočno rekel: »Ne, ne …« A prava grozljivka se je pri tem šele začela. Izkazalo se je, da njegove obleke niso raztrgali psi. Bil je nag. Takšnega so ga skozi nekaj časa odprto garažo videli tudi redki sosedje. Ob nogah trupla so našli tudi nekaj deset centimetrov dolg umetni penis s pasom za pripenjanje okoli pasu. Ob tej novici se je vsa slovenska in svetovna javnost stresla.

Nekdo, ki je bil na kraju dogodka, je z nokio 6303 classic slikal truplo. Razvpita fotografija, ki smo jo dobili tudi mediji, se je izkazala za resnično, a je nihče iz spoštovanja do svojcev ne bo objavil. V javnost je prišla po nekem ruskem spletnem portalu, a je za seboj pustila močno elektronsko sled, zato so policisti storilcu menda že za petami. Na sliki je vidno močno iznakaženo truplo, ki leži na zelenkastih ploščicah. Zgornji del je moški, spodnji del pa razkriva ženske spolne organe. Saša Baričevič se je namreč rodil kot Maja in s hormonsko terapijo delno spremenil spol. Okoli gležnjev so zavite krvave spodnjice, zraven pa se delno vidi pas z umetnim penisom."

... Zgodba se je kmalu obrnila. Vsem so se zelo zasmilili psi, ki so pred štirimi leti že napadli Staneta Megliča in ga nevarno ogrozili. Pred smrtjo ga je rešil Stane Balen. Takrat je še živela prva lastnica psov, tudi zdravnica, Zora Roter, nečakinja nekdanjega Kučanovega svetovalca Zdenka Roterja, ki je avgusta 2008 umrla v sumljivih okoliščinah.

Govorice, da so bili psi spolno zlorabljeni, so kmalu postale vse bolj resnične. Po nekajdnevnem prelaganju odgovornosti med veterinarsko upravo, ministrstvom za kmetijstvo in policijo, je pritisk medijev in javnosti dosegel, da s zadeve niso pometli pod preprogo. Samo zato, ker je šlo za priznanega in dobrega zdravnika, h kateremu je hodila slovenska politična elita in ker je imel spretne odvetnike. Kot kaže, je imel Sašo Baričevič, o katerem so mnogi naši sogovorniki imeli dobro mnenje, dvojno življenje, ki je bilo nazadnje zanj in za njegove štirinožne prijatelje, ki si jih je tako prizadeval dobiti nazaj, usodno."

Komentar bralca

"... Avto, ki je izpred hiše odpeljal po tragičnem dogodku, še vedno ni identificiran.

Ve se samo, da je bil velik in očitno drag. Več o avtomobilu pa očitno ljudje niso bili vprašani."

reporter.si

http://www.revija-reporter.si/index.php?op...mid=59#pc_15010

"Odprto pismo Janku Goršku in Aleksandru Jevšku

Datum: 13.02.2010

Generalna policijska uprava;

janko.gorsek@policija.si aleksander.jevsek@policija.si

Spoštovana direktorja, to moje pisno oglašanje je odziv na vajino tiskovno konferenco v tem tednu. K temu me je vzpodbudila diktatorska govorica, ki je bila pri tem uporabljena, način vajine podaje zadeve, vsebina izrečenega ter zagotovilo, da je policija delovala zakonito. Posebej se vam ne bom predstavljala, ker sem v vaših evidencah že evidentirana, kot imam zagotovilo služb. K pisanju me je torej vzpodbudil vajin napad na veterinarsko službo in zahteva po javnem opravičilu. Kajti sem dr.vet.med., skoraj vso svojo delovno dobo zaposlena na veterinarski inšpekciji. Svoje delo sem vseskozi opravljala častno, z veseljem in ljubeznijo, kar izhaja iz samospoštovanja in spoštovanja do mojega poklica, posledično pa tudi spoštovanja do službe, ki jo opravljam. Pri tem bi poudarila tudi spoštovanje do ljudi, pri katerih sem kot nadzorni in inšpekcijski organ svoje delo opravljala, vključno s spoštljivim odnosom do služb, s katerimi sodelujem službeno. In policija je služba, s katero pogosto sodelujem. Da policija ne spoštuje posameznika, pa sem izkusila zadnja leta osebno na lastni koži, ko sem potrebovala policijo v zasebnih zadevah. Tako sem se naučila, da je le ta sposobna posameznika uvrstiti na nivo duševno motene osebe in evidentiranja teh oseb, brez ugotavljanja dejstev in uporabe materialnih predpisov z zagotavljanjem, da policija dela zakonito. Vajin nastop na novinarski konferenci v tem tednu pa mi je pokazal, da kot najvišja predstavnika tako pomembne javne službe ne kažeta niti najmanjšega spoštovanja ne samo do posameznikov ampak tudi do drugih državnih služb in strok. Zato vama na tem mestu kot vodilnima predstavnikoma službe za pregon kaznivih dejanj, želim pojasniti nekaj dejstev o veterinarski stroki. Veterinarska inšpekcija svoje delo opravlja samostojno in tudi samostojno opravlja in preiskuje sume na kazniva dejanja. Ko ugotovi utemeljen sum za kaznivo dejanje, le tega preda kot ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Pred tem lahko sodeluje z drugimi državnimi službami, če je potrebno. Sum mučenja živali (v tem primeru menda sodomije) je zadeva, ki spada v pristojnost veterinarske uprave. To pomeni, da veterinarska uprava razišče vse, kar je možno ugotoviti na poginjeni živali, da se ugotovi morebitne posledice tovrstnega mučenja živali. To pa vsekakor ni ugotavljanje nekih toksičnih substanc! Zato se kot nestrokovnjaka ne spuščajta v zadevo, s katero pravzaprav nič več nimata od trenutka dalje, ko sta jo predala veterinarski upravi in ko je le ta na licu mesta očitno prevzela postopek v tem delu zadeve. Iz medijskih poročil o ugotovitvah veterinarske uprave v postopku in zaradi vajinega napada na veterinarsko stroko po skoraj desetih dneh lahko sklepam, da je veterinarska uprava svoje delo do sedaj dobro opravila, čeprav zadeve ne poznam bolj kot iz medijev. In sklepam, da je vajin napad na stroko ravno zaradi dobro opravljenega dela stroke! Naj vaju seznanim tudi, da veterinarska uprava vodi postopke in pri tem vse zapiše v dokumentaciji. Za razliko od policije pa ne gre za neke kvazi uradne zaznamke kot osebne zabeležke policistov. Zbrano dokumentacijo potem, ko so zbrane vse ugotovitve, pošlje pristojnemu državnemu tožilstvu kot utemeljen sum kaznivega dejanja. V kolikor veterinarska uprava pri tem potrebuje pomoč policije, jo zaprosi v konkretni zadevi. Zato sta s svojim usajanjem nad veterinarsko stroko, pravzaprav nehote obrnila zadevo v prid ugotovljenega in kar sama javnost zahteva. Postopek teče! Prepričana sem, da brez policije vsekakor bolje. V tem primeru vama svetujem, da svoje delavce in svoje preiskave usmerita na druge dokazne materiale za tovrstno mučenje živali. To pomeni, da umetni penis in kondom ter morebitne še druge pripomočke pri tem gnusnem mučenju živali uradno popišete, poslikate in opravite potrebne preiskave. Ali ste to storili?!!! Ali ste ta zapisnik dali v podpis tudi veterinarskemu inšpektorju?! In to pošljite na pristojno državno tožilstvo. Ker sem vaše delo dodobra spoznala v preteklih letih, vem, da bi to morali že storiti. In s tem bi vaše vodenje postopka moralo že prenehati, saj naj bi vaš del postopka vodilo pristojno državno tožilstvo. In ker ga ne, sklepam, da sploh niste postavili niti suma kaznivega dejanja. In ker javnost vztrajno zahteva odgovor, ste našli sedaj veterinarsko stroko, da jo popljuvate. Ravnanje policije v tem primeru jaz osebno ocenjujem kot enako gnusno in sprevrženo, kot je gnusna in sprevržena sama sodomija. Ali ste se o čemerkoli pri dodatnem dokazovanju posvetovali z inšpektorjem, ki postopek vodi?! Ali imate pisne dokaze o tem, da ste karkoli »zahtevali« od inšpektorja?! Ali gre spet za policijski rekla kazala?! Osebno vaše iskanje nekih toksičnih substanc v kadavrih mučenih živali vidim kot sprevrženo sprevračanje zadeve v omilitev kaznivega dejanja, v kolikor bi veterina zadevo neovržno potrdila, ali pa preusmerjanje zadeve v neke mamilarske posle. Če bolj razumljivo povem, ne bi bila presenečena, če bi rekli, da je lastnik pse uporabljal za tihotapljenje mamil in da je kondome uporabljal za polnjenje z mamili, pri čemer pa je uporabljal »dildota«. In da je kondome lažje napolnil, jih je polnil skozi anus psa. Naj vas pri tem spomnim, da v takšnem zagovoru bi moral biti umetni penis votel in z odprtino, v katero bi lahko pihal uporabnik tega »dildota«. In kot pripadnica stroke, ki jo napadate, vam povem, da je mučenje živali tudi takšen način uporabe umetnega penisa pri živali. Glede zagotavljanja vaše zakonitosti pa vam svetujem to, da preučite najprej pristojnosti v tem primeru, potem se pa usajajte. Osebno pa vem in vam zagotavljam, da bi bilo bolje, če bi se posvetili temu, da bi vaši zaposleni spoznali osnovne predpise, ki so podlaga za njihovo delo. Slovenska javnost je s svojo reakcijo dokazala, da so ji meje dostojnosti poznane. Gnusno dejanje je gnusno in lahko rodi samo gnus. Kdor nima takšne reakcije, je nekaj hudo narobe z njegovim dojemanjem kaj je prav in kaj ni prav, torej kaj je dostojno in kaj ni dostojno. Še zadnji nasvet. Začnite opravljati svoje delo in nehajte uporabljati »udbovske« metode zastraševanja nad strokami."

Lepo pozdravljeni! Terezija Balkovec, dr.vet.med.

No fajn :palec: Jaz si rasji nisem upal o tem pisati, ker bi bil hitro oznacen za "marsikaj" tule x:Dx pa spet bi bil med tistimi ki moralizirajo. No, ce pa Milivojevic rece, potem pa ni panike! :palec: x:Dx x:o)x

In kar bi se posebej izpostavil kar je napisal: 'Nič ne moremo zdraviti na silo'!!

http://24ur.com/novice/slovenija/gre-za-osamljene-ljudi.html

Zdaj dela.

(sjebala te pika, ponavadi te vejica.press)

"Doktor Bernard Stritih, psiholog in psihoterapevt, je zatrdil,

da so urejeni in izobraženi ljudje bolj nagnjeni k različnim vrstam perverzij.

Spolno občevanje z živalmi je lahko tudi vzorec iz otroštva."

http://www.zurnal24.si/slovenija/urejeni-l...erverzni-159664

Roman Vodeb: Zoofilija ni bolezen, temveč seksualna motnja

Slovenska zakonodaja zoofilijo prepoveduje, strokovnjaki pa jo obsojajo. ...:

Komentarji bralcev

"Gospod vodeb eno strokovno vprašanje:

Ali imajo psi pravico do samoobrambe če jih posiljujejo?"

"Kolikor jaz vem je to kaznivo. Torej ukrepajte."

"Oprostite, vendar gospod ni psihoanalitik!

Res je, da se naokrog tako predstavlja, vendar to enostavno ni res!

Kaj v uredništvu niste sposobni najti nekoga,

ki bi imel dejansko takšno izobrazbo?!"

"Svet na kanalu A je objavil obdukcije psov, ki kažejo na hude raztrganine in odrgnine na anusih.

Skratka spolno zlorabo pri vseh treh psih.

Senica in ... bosta dokazala, da so se psi med sabo pozlorabili."

http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042336637

"Odprto pismo Janku Goršku in Aleksandru Jevšku

Datum: 13.02.2010

Generalna policijska uprava;

janko.gorsek@policija.si aleksander.jevsek@policija.si

Spoštovana direktorja, to moje pisno oglašanje je odziv na vajino tiskovno konferenco v tem tednu. K temu me je vzpodbudila diktatorska govorica, ki je bila pri tem uporabljena, način vajine podaje zadeve, vsebina izrečenega ter zagotovilo, da je policija delovala zakonito. Posebej se vam ne bom predstavljala, ker sem v vaših evidencah že evidentirana, kot imam zagotovilo služb. K pisanju me je torej vzpodbudil vajin napad na veterinarsko službo in zahteva po javnem opravičilu. Kajti sem dr.vet.med., skoraj vso svojo delovno dobo zaposlena na veterinarski inšpekciji. Svoje delo sem vseskozi opravljala častno, z veseljem in ljubeznijo, kar izhaja iz samospoštovanja in spoštovanja do mojega poklica, posledično pa tudi spoštovanja do službe, ki jo opravljam. Pri tem bi poudarila tudi spoštovanje do ljudi, pri katerih sem kot nadzorni in inšpekcijski organ svoje delo opravljala, vključno s spoštljivim odnosom do služb, s katerimi sodelujem službeno. In policija je služba, s katero pogosto sodelujem. Da policija ne spoštuje posameznika, pa sem izkusila zadnja leta osebno na lastni koži, ko sem potrebovala policijo v zasebnih zadevah. Tako sem se naučila, da je le ta sposobna posameznika uvrstiti na nivo duševno motene osebe in evidentiranja teh oseb, brez ugotavljanja dejstev in uporabe materialnih predpisov z zagotavljanjem, da policija dela zakonito. Vajin nastop na novinarski konferenci v tem tednu pa mi je pokazal, da kot najvišja predstavnika tako pomembne javne službe ne kažeta niti najmanjšega spoštovanja ne samo do posameznikov ampak tudi do drugih državnih služb in strok. Zato vama na tem mestu kot vodilnima predstavnikoma službe za pregon kaznivih dejanj, želim pojasniti nekaj dejstev o veterinarski stroki. Veterinarska inšpekcija svoje delo opravlja samostojno in tudi samostojno opravlja in preiskuje sume na kazniva dejanja. Ko ugotovi utemeljen sum za kaznivo dejanje, le tega preda kot ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Pred tem lahko sodeluje z drugimi državnimi službami, če je potrebno. Sum mučenja živali (v tem primeru menda sodomije) je zadeva, ki spada v pristojnost veterinarske uprave. To pomeni, da veterinarska uprava razišče vse, kar je možno ugotoviti na poginjeni živali, da se ugotovi morebitne posledice tovrstnega mučenja živali. To pa vsekakor ni ugotavljanje nekih toksičnih substanc! Zato se kot nestrokovnjaka ne spuščajta v zadevo, s katero pravzaprav nič več nimata od trenutka dalje, ko sta jo predala veterinarski upravi in ko je le ta na licu mesta očitno prevzela postopek v tem delu zadeve. Iz medijskih poročil o ugotovitvah veterinarske uprave v postopku in zaradi vajinega napada na veterinarsko stroko po skoraj desetih dneh lahko sklepam, da je veterinarska uprava svoje delo do sedaj dobro opravila, čeprav zadeve ne poznam bolj kot iz medijev. In sklepam, da je vajin napad na stroko ravno zaradi dobro opravljenega dela stroke! Naj vaju seznanim tudi, da veterinarska uprava vodi postopke in pri tem vse zapiše v dokumentaciji. Za razliko od policije pa ne gre za neke kvazi uradne zaznamke kot osebne zabeležke policistov. Zbrano dokumentacijo potem, ko so zbrane vse ugotovitve, pošlje pristojnemu državnemu tožilstvu kot utemeljen sum kaznivega dejanja. V kolikor veterinarska uprava pri tem potrebuje pomoč policije, jo zaprosi v konkretni zadevi. Zato sta s svojim usajanjem nad veterinarsko stroko, pravzaprav nehote obrnila zadevo v prid ugotovljenega in kar sama javnost zahteva. Postopek teče! Prepričana sem, da brez policije vsekakor bolje. V tem primeru vama svetujem, da svoje delavce in svoje preiskave usmerita na druge dokazne materiale za tovrstno mučenje živali. To pomeni, da umetni penis in kondom ter morebitne še druge pripomočke pri tem gnusnem mučenju živali uradno popišete, poslikate in opravite potrebne preiskave. Ali ste to storili?!!! Ali ste ta zapisnik dali v podpis tudi veterinarskemu inšpektorju?! In to pošljite na pristojno državno tožilstvo. Ker sem vaše delo dodobra spoznala v preteklih letih, vem, da bi to morali že storiti. In s tem bi vaše vodenje postopka moralo že prenehati, saj naj bi vaš del postopka vodilo pristojno državno tožilstvo. In ker ga ne, sklepam, da sploh niste postavili niti suma kaznivega dejanja. In ker javnost vztrajno zahteva odgovor, ste našli sedaj veterinarsko stroko, da jo popljuvate. Ravnanje policije v tem primeru jaz osebno ocenjujem kot enako gnusno in sprevrženo, kot je gnusna in sprevržena sama sodomija. Ali ste se o čemerkoli pri dodatnem dokazovanju posvetovali z inšpektorjem, ki postopek vodi?! Ali imate pisne dokaze o tem, da ste karkoli »zahtevali« od inšpektorja?! Ali gre spet za policijski rekla kazala?! Osebno vaše iskanje nekih toksičnih substanc v kadavrih mučenih živali vidim kot sprevrženo sprevračanje zadeve v omilitev kaznivega dejanja, v kolikor bi veterina zadevo neovržno potrdila, ali pa preusmerjanje zadeve v neke mamilarske posle. Če bolj razumljivo povem, ne bi bila presenečena, če bi rekli, da je lastnik pse uporabljal za tihotapljenje mamil in da je kondome uporabljal za polnjenje z mamili, pri čemer pa je uporabljal »dildota«. In da je kondome lažje napolnil, jih je polnil skozi anus psa. Naj vas pri tem spomnim, da v takšnem zagovoru bi moral biti umetni penis votel in z odprtino, v katero bi lahko pihal uporabnik tega »dildota«. In kot pripadnica stroke, ki jo napadate, vam povem, da je mučenje živali tudi takšen način uporabe umetnega penisa pri živali. Glede zagotavljanja vaše zakonitosti pa vam svetujem to, da preučite najprej pristojnosti v tem primeru, potem se pa usajajte. Osebno pa vem in vam zagotavljam, da bi bilo bolje, če bi se posvetili temu, da bi vaši zaposleni spoznali osnovne predpise, ki so podlaga za njihovo delo. Slovenska javnost je s svojo reakcijo dokazala, da so ji meje dostojnosti poznane. Gnusno dejanje je gnusno in lahko rodi samo gnus. Kdor nima takšne reakcije, je nekaj hudo narobe z njegovim dojemanjem kaj je prav in kaj ni prav, torej kaj je dostojno in kaj ni dostojno. Še zadnji nasvet. Začnite opravljati svoje delo in nehajte uporabljati »udbovske« metode zastraševanja nad strokami."

Lepo pozdravljeni! Terezija Balkovec, dr.vet.med.

Zanima me mnenje drugih o tem pismu. Ne vem, kako je izgledala tiskovna konferenca, ampak meni deluje diktatorsko in pokroviteljsko ton pisanja avtorice. Njeni argumenti pa se mi zdijo katastrofalni (kaj naj si človek misli o ozadju tega pisanja?). Na eni strani zatrjuje, da veterinarska stroka ni dolžna ugotavljati vsebnosti toksičnih snovi v živalih (kot laik sem si predstavljala, da so dolžni korektno predstaviti rezultate obdukcije, ki naj bi vključevali vse posebnosti stanja živali - to da je bila žival omamljena, bi se meni kot laiku zdelo še kako pomembno pri sumu mučenja živali). Iz tega naj torej sklepamo, da možne omamljenosti živali tudi ugotavljali niso, ali kako? Po drugi strani pa malodane obsoja policijo sodomije in poskusov prikrivanja mučenja živali.

!!! Policija v zvezi s spodnjim tekstom dela OK,

"kuhinja" zgleda, da je pri veterinarjih. ...:

! "Glede na številne namige, da je primer zavit v meglo zaradi klientelističnih povezav med vrhom slovenske politike in pokojnim zdravnikom Sašo Baričevičem, se našim virom zdi sporno, da je obdukcijo izvajal prav "Pogačnikov inštitut". Na nekaterih spletnih straneh ljubljanske veterinarske fakultete najdemo Pogačnika še vedno navedenega kot predstojnika inštituta."

! "Kriminalist je bil naslednji dan prisoten pri seciranju psov na veterinarskem inštitutu, "tam je skupaj s patologinjo te sledi ponovno pregledoval in jih v skladu z zakonom tudi fotografiral. O tem obstajajo v spisu nazorne fotografije, da so se o tem pogovarjali, da so to opazovali. Kriminalist mi je danes povedal, da je s patologinjo govoril o teh sledeh."

Direktor uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek sicer pravi, da je "paradoks, da niso bile odrejene toksikološke in histološke preiskave, ki bi odgovorile na vprašanje, ali so bili psi omamljeni ali ne, z izgovorom, da oni tega ne opravljajo". Policija je veterinarjem te vzorce zasegla in jih odnesla na preiskavo na inštitut za sodno medicino.

Janko Goršek [Policija]: "Vurs naj se opraviči"

"Policija ostro zavrača včerajšnje navedbe Veterinarske uprave RS (Vurs), da avtopsija bulmastifov, zaradi katerih je umrl njihovih lastnik Sašo Baričevič, ni obsegala iskanja morebitnih znakov zlorabe, saj da policija tega ni izrecno zahtevala."

http://www.preberi.si/content/view/1930309...e-opravici.html

"Janko Goršek opozarja, da je policija na podlagi sledi s prizorišča pasjega napada posebej obvestila Vurs, naj bodo pozorni na morebitno mučenje živali."

! "Obdukcija v rokah ministrovega inštituta

Zanimivo pa je, da je minister za kmetijstvo Milan Pogačnik zaposlen na inštitutu,

ki je opravil obdukcijo bulmastifov, kar lahko preberemo na spletni strani veterinarske fakultete."

http://www.zurnal24.si/slovenija/bulmastif...erinarji-159659

Zanima me mnenje drugih o tem pismu. Ne vem, kako je izgledala tiskovna konferenca, ampak meni deluje diktatorsko in pokroviteljsko ton pisanja avtorice. Njeni argumenti pa se mi zdijo katastrofalni (kaj naj si človek misli o ozadju tega pisanja?). Na eni strani zatrjuje, da veterinarska stroka ni dolžna ugotavljati vsebnosti toksičnih snovi v živalih (kot laik sem si predstavljala, da so dolžni korektno predstaviti rezultate obdukcije, ki naj bi vključevali vse posebnosti stanja živali - to da je bila žival omamljena, bi se meni kot laiku zdelo še kako pomembno pri sumu mučenja živali). Iz tega naj torej sklepamo, da možne omamljenosti živali tudi ugotavljali niso, ali kako? Po drugi strani pa malodane obsoja policijo sodomije in poskusov prikrivanja mučenja živali.

Res je vse skupaj ze totalno nadrealisticno, afera afer, kot so jo menda imenovali...

Mediji pa se obnasajo, kot da gre za sedmorazredno temo!

Kao zaradi pietete?

Ne me basat!

Na 24 ur cefrajo folk po 14 dni z vsemi nazornimi podrobnostmi, če gre za tuje trače, če pa gre za naše kraje, pa seveda prav tako raztrgajo Janeza slehernika in se nic ne ozirajo na pieteto in te spostljive stvari in (izkazano? x:o)x) omiko.

Tako da: ceprav imam ze dost tegale primera, se ravno to hoce in prav je, da zadeve kar ne poniknejo, saj je prevec vpletenih in so prestevilni osebno (ce drugega ne, moralno) odgovorni.

Ravno vceraj sem (se) sprasevala, kako to da noben tuj medij ne poroca (recimo ze hrvaski, saj bi to bilo lahko zanje zelo dobrodoslo, poleg tega pa je se *socno* in kdo ne bi pograbil take novice).

In danes vidim v hrvaskih cajtengih, nemskih...

Poleg vse groze in vseh vprasanj in podvprasanj je tudi zelo grozno, da so se ze tako "povampirili" vsi, da dejansko mislijo, da gre lahko CISTO VSE SKOZI? In da je folk dejansko tolk tup?

No go!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, veliko "tega" je postalo prevec samoumevnega v tej "razviti" druzbi. :palec:

zal, milsim da je (v praksi) narodu je skorajda vseeno, dokler tudi sami ne obcutijo problema na lastni kozi! sele takrat se zmigamo. :o|o: x:Dx In to potrjuje tudi to, da je do takih okoliscin sploh prislo. Vseeno pa se druzba zdravi! In to je dobro! x^x :palec:

... da dejansko mislijo, da gre lahko CISTO VSE SKOZI? In da je folk dejansko tolk tup?

No go!

Na vse to kar se dogaja v zvezi s to afero, bi dodala to, da bi morali mi vsi jasno povedat kaj hočemo

v zvezi s to zadevo in nasploh kaj pričakujemo in kakšno državo hočemo.

Seveda, saj po vseh temah pišemo na dolgo in široko, sploh ko se kaj podobnega zgodi.

Vendar pa ni to tisto pravo.

Po moje. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

... v bistvu je v tej aferi RAVNO TAKO POMEMBNO (in pomenljivo) tisto, kar SE NI ZGODILO (kot to kar se je).

Namrec: kje so bili odzivi? Kresalova? Tuerk? Pahor? (Kucan? Jelincic?) Opozicija (razen Zerjava) - SDS? Minister? LDS? Veterina? POlicija? itd.

Kje so bili mediji? medlo so porocali, CE SO, in skopo, cenzurirali komentarje, umikali dele posnetkov itd.

Kje so bila drustva za zascito zivali (takoj v zacetku)?

Kje so bile inspekcije?

Kaj je delala protikorupcijska komisija?

Kje so bili raziskovalni novinarji, ki "si upajo" (kao)?

....

Prevec je bilo tega, cesar NI BILO; kot receno, je to ravno tako (ali celo morda se bolj) pomembno in pomenljivo, v oci bijoce, kot to, kar se je zgodilo (posledica).

Picasso

Na vse to kar se dogaja v zvezi s to afero, bi dodala to, da bi morali mi vsi jasno povedat kaj hočemo

v zvezi s to zadevo in nasploh kaj pričakujemo in kakšno državo hočemo.

Seveda, saj po vseh temah pišemo na dolgo in široko, sploh ko se kaj podobnega zgodi.

Vendar pa ni to tisto pravo.

Po moje. xsrcx

Sem enakega mnenja.

Glavni igralci so "nad vlado". -)

Novinarčki imajo upogljive hrbtenice. So pridkani fantki in punčke

[!!! z nekaterimi izjemami]. -)

Kolektivno izvajajo samocenzuro. So naučeni, da je treba priden bit:

ubogat in poslušat. -) ...

Vpletat v to govno "povezave nad vlado" nima nobenega smisla.

Drekači, ki ta drek mešajo, da bolj in bolj smrdi, so itak znani.

Kar so skuhal/ zagovnarili. Naj pa še požrejo. -)

V temu kaosu policija še kar dober dela *** od *****

[***** bi bilo, ko bi se po Resnici povedalo zakaj 2 rešilca,

pokazalo posnetek klica na pomoč iz UKC,

dalo poziv najti morebitno 2. osebo,

ki se je domnevno odpeljala iz kraja poplačila

kužkov nad posiljevalcem/ ? posiljevalcema].

Glede na pritiske policija, dela ok,

čeprav odgovorni zatrjujejo, da jih ni

[nebesedno je na tiskovki kazalo drugače ("živčnost", ...].

Pa ne bi, če ne bi bilo pogumnih novinarjev, interneta & glasu javnosti,

parih pogumnih kinologov, ki obveščajo tujino [strokovna združenja], še koga.

Res je vse skupaj ze totalno nadrealisticno, afera afer, kot so jo menda imenovali...

Mediji pa se obnasajo, kot da gre za sedmorazredno temo!

Kao zaradi pietete?

Ne me basat!

Na 24 ur cefrajo folk po 14 dni z vsemi nazornimi podrobnostmi, če gre za tuje trače, če pa gre za naše kraje, pa seveda prav tako raztrgajo Janeza slehernika in se nic ne ozirajo na pieteto in te spostljive stvari in (izkazano? x:o)x) omiko.

Tako da: ceprav imam ze dost tegale primera, se ravno to hoce in prav je, da zadeve kar ne poniknejo, saj je prevec vpletenih in so prestevilni osebno (ce drugega ne, moralno) odgovorni.

Ravno vceraj sem (se) sprasevala, kako to da noben tuj medij ne poroca (recimo ze hrvaski, saj bi to bilo lahko zanje zelo dobrodoslo, poleg tega pa je se *socno* in kdo ne bi pograbil take novice).

In danes vidim v hrvaskih cajtengih, nemskih...

Poleg vse groze in vseh vprasanj in podvprasanj je tudi zelo grozno, da so se ze tako "povampirili" vsi, da dejansko mislijo, da gre lahko CISTO VSE SKOZI? In da je folk dejansko tolk tup?

No go!

Se popolnoma strinjam. IN VSE TIHO JE BILO....Noben ne odgovorja...NIČ......Za bruhat....

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

! Edini dozdaj, ki je pripravljen prevzet odgovornost v tej vladi je

minister za zdravje Miklavčič v zvezi s cepivi. Od drugih odgovornih nihče.

Lažejo, se izmikajo odgovornosti, sprenevedajo, preusmerjajo pozornost drugam, ...

Burleska. Čustvena inteligenca jim je zgleda nepoznana. -)

V zadnjih poročilih so se usmerili zgolj na vprašanje spolne zlorabe psov in na problem zoofilije. Vprašanje odgovornosti pristojnih, da so smrtno nevarne pse vrnili lastniku in s tem ogrozili življenja državljanov, je zaenkrat potisnjeno v ozadje. To vprašanje bo moralo spet na dnevni red, sicer bi morala reagirati javnost. In pa vprašanje izplačila odškodnine Megliču.

"Baričevičeve pse posiljevalo več ljudi, Senica zanika, da je bil tam!

Afera Baričevič je slovenski Watergate: bulmastife perverznega zdravnika

naj bi v hiši groze zlorabljalo več ljudi. Pogačnikovo ministrstvo namesto Vursu

odločbo vročilo kar Baričeviču."

Katarina Kresal je izjavila po 10. dneh skrivanja pred javnostjo [po 10. dneh molčanja]:

"Če kakšna institucija deluje neodvisno in profesionalno, potem je to policija.

Ljudje ji lahko popolnoma zaupajo, in zagotavljam vam, da – v okviru svojih pristojnosti -

ne bom pustila, da se karkoli pomete pod preprogo. Policija je nedvoumno pojasnila,

da postopek od prvega dne vodi profesionalno in neodvisno,

zato je tudi prva ugotovila možnost zlorabe psov in na to večkrat

posebej opozorila veterinarske inšpektorje in patologe."

Tako je izjavila ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal,

potem ko se deset dni po skrivnostni smrti zdravnika Saše Baričeviča sploh ni oglasila,

še več, vmes naj bi celo mirno smučala.

Po besedah odvetnika in njenega partnerja Mira Senica naj bi bil njun dopust že vnaprej načrtovan,

Požarjevi viri trdijo, da temu ni čisto tako.

Iz policijskih virov je slišati, da naj bi se Kresalova za dopust (smučanje) odločila tako rekoč čez noč,

kar naj bi povzročilo določeno varnostno težavo; Kresalova je kot notranja ministrica namreč

varovana oseba, zato jo morajo ves čas spremljati varnostniki, tudi če zasebno potuje na smučanje.

To sproža ugibanja, ali ni šlo celo za neke vrste začasni "umik in pobeg"; nenavadno je tudi, da Senica, ki z družino Baričevič prijateljuje že trideset let, ni prišel na zdravnikov pogreb, je pa v torek popoldne, praktično nekaj minut po Baričevičevi smrti, po telefonu poklical njegovo sestro Deo Baričevič, menda zato, da bi ji izrekel sožalje:

Online komentar:

"!!! Cenzuriran video bil svoj čas tule (zdaj ga ne najdem):

http://www.dnevnik.si/video/4993 S5

V posnetku so ! izrezani deli,

ko na prizorišče pridrvi Sonja Bukovec in ko Miro pokliče Deo Baričevič,

ta pa vprašljivo panično pogleda Sonjo in reče:

"Miro kliče, kaj naj mu rečem?!".

Očitno bo odslej spet stroga cenzura."

!Izginile vse tri kopije dokaznih posnetkov simulacije, s katero je posebna komisija preverjala,

ali so Baričevičevi bulmastifi primerni za vrnitev lastniku. Dokaze je hranila pisarna odvetnika

Mira Senice, tudi osebnega prijatelja Baričeviča in hkrati partnerja ministrice za notranje zadeve

Katarine Kresal (Žurnal24)"

Sploh se policiji med afero Baričevič neverjetno zapleta. Šest ur je minilo, da je bila o smrti

na Oražnovi ulici obveščena dežurna tožilka, čeprav je bil po navedbah direktorja uprave

kriminalistične policije Aleksandra Jevška veterinarski inšpektor takoj opozorjen na sledove,

ki so kazali na možnost zlorabe bulmastifov, torej mučenja živali, kar je kaznivo dejanje.

Policisti naj bi klic na pomoč prejeli ob pol petih, preiskovalni sodnik pa je sporočilo dežurni tožilki

prenesel šele nekaj ur pozneje. Na policiji zdaj ugotavljajo, zakaj se je to zgodilo.

Gre pa verjetno za politična trenja med policijo, sodiščem in tožilstvom;

torej med Kresalovo [LDS] in ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem [LDS] na eni

ter generalno državno tožilko Barbaro Brezigar na drugi strani.

Prav tako ni jasno, zakaj so policisti takoj po dogodku na varovano območje (za policijski trak)

spustili državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo Sonjo Bukovec, saj bi lahko namenoma

ali slučajno poškodovala ali uničila dokaze.

Najbolj intrigantno pa je dejstvo, da se policija sprva sploh ni lotila obravnave možnosti,

da je bila na prizorišču Baričevičeve smrti še ena oseba. Iz "hiše groze", kot zdaj Ljubljančani pravijo Baričevičevi hiši, so do rešilca odpeljali eno gospo, nato se je na vratih pojavil še en gospod

(šlo je strica pokojnega Baričeviča in njegovo ženo), na oknu se je opazilo tretjo osebo,

medtem ko je nekdo v hiši ugasnil luč?! Toda pozor: tri osebe v Baričevičevi hiši sredi Rožne doline,

policijo pa pokličejo sosedi?!

Priče so tudi povedale, da so takoj po dogodku izpred hiše videle odpeljati nek večji avtomobil.

Ali je imel Baričevič v času tragedije v zloglasni garaži res družbo, na Policijski upravi Ljubljana

nočejo niti potrditi niti zanikati, ker preiskava še vedno poteka.

Požarjevi viri blizu policije trdijo, da naj bi dobro uro (menda uro in dvajset minut) na prizorišče

tragedije prišel odvetnik Miro Senica. Policistom naj bi se predstavil kot zastopnik Baričeviča

in jim prepovedal vstop v preostali del hiše na Oražnovi ulici, češ, tam nimajo kaj iskati,

saj so Baričeviča psi napadli v garaži, nihče od policistov pa od njega ni zahteval pooblastila.

Kasneje naj bi Senica odšel. Po naših informacijah policija sploh ni opravila preiskave hiše,

ampak samo ogled. No, Senica nam je včeraj zvečer zagotovil, da "to ni res

in da gre za čisto izmišljotino."

! Nenavadno je tudi, da so posnetke bližnjega križišča, s pomočjo katerih bi lahko izsledili

morebitno tretjo osebo, pred nekaj dnevi izbrisali; menda zato, ker policija zanje ni zaprosila.

... Včeraj pa je udarila direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič, ki "ne izključuje možnosti,

da je bulmastife Saše Baričeviča zlorabilo več oseb, šlo pa naj bi za možnost različnih vrst

spolne zlorabe."

Veterinarski inštitut od policije tako zahteva zapisnik o dejstvih, ugotovljenih na kraju dogodka,

ki ga na Vursu želijo kot dokazno gradivo na sodišču, saj bo veterinarska uprava, če se bodo potrdili

sumi na spolno zlorabo, vložila kazensko ovadbo zoper neznanega storilca oziroma neznane storilce.

"Poškodbe v anusih psov niso enake," pravi Vida Čadonič Špelič,

"pri enem psu je namreč moč opaziti starejše poškodbe, vendar bo potrebno na analize počakati,

predvidoma bodo ugotovitve znane še ta teden."

! Vida Čadonič Špelič pravi, da "s kmetijskega ministrstva na upravo v primeru Baričevičevih psov

niso nikoli pritiskali, so pa bili v preteklosti pritiski s strani Baričeviča in njegovega pravnega

zastopnika Mira Senice."

Slednji je na sodnih obravnavah, ko se je odločalo o psih, ki so leta 2006 napadli in poškodovali državljana Stanislava Megliča, zahteval izločitev Čadonič Špeličeve in veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška, ki je delal na primeru.

Senica je Andrenška tudi ovadil zaradi zlorabe položaja; ta postopek se je vlekel nekaj mesecev,

sodišče pa je Andrenška na koncu oprostilo. Senica zdaj trdi, da se tega primera ne spomni, niti to,

da bi vložil ovadbo zoper Andrenška. "V odvetniški pisarni Senica delamo na več tisoč primerih,

zato se vseh ne spomnim," je za Slovensko tiskovno agencijo povedal Miro Senica.

Včeraj se je še izkazalo, da v Centralnem registru psov, ki ga vodijo na Vursu, Baričevičevi bulmastifi

nikoli niso bili vpisani kot nevarni psi. Direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič pravi, da pse v register

vpisujejo šele, ko odločbe postanejo pravnomočne, v primeru Baričevičevih psov pa se to ni zgodilo.

Do škandaloznega pravnega fiaska pa je prišlo s famozno odločbo ministrstva za kmetijstvo,

izdano 22. junija lani, s katero so pse vrnili Baričeviču. Na 9. strani odločbe namreč jasno

in glasno piše, da se odločba v osmih izvodih vroči Veterinarski upravi Republike Slovenije,

območnemu uradu Ljubljana, na Vilharjevi 33, z navodilom, da Vurs odločbo vroči strankam.

Kljub temu so pravniki kmetijskega ministra Milana Pogačnika odločbo kar sami dali v roke Baričeviču,

kopijo odločbe pa nonšalantno poslali po faksu v zavetišče Gmajnice, kjer so bili bulmastifi.

Pravnica ministrstva za kmetijstvo se je s tem celo javno hvalila v oddaji Vroči stol na Info TV!

Tudi vloga višjega sodnika Boštjana Zalarja [LDS], brata ministra za pravosodje Aleša Zalarja [LDS],

v senatu upravnega sodišča, ki je na željo Baričeviča prepovedalo usmrtiti pse, je bila precej

večja od članstva v senatu. Bil je namreč sodnik poročevalec, kar pomeni, da je vodil celotno zadevo."

Source

http://www.pozareport.si/?Id=mediji&Vi...;novicaID=14744:

"Ostaja tudi vprašanje famozne fotografije mrtvega Saše Baričeviča.

Čeprav je nihče od slovenskih medijev ni objavil, sta ministrica Kresalova

in generalni direktor policije Janko Goršek zagnala vik in krik, češ, objavljanje fotografije

je nemoralno. Katarino Kresal pa naj bi objava trupla (na nekem ruskem portalu)

še posebej šokirala?!

Tukaj ni jasno, zakaj ministrica za notranje zadeve in direktor policije sploh moralizirata

ob možnosti objave fotografije mrtvega človeka, saj to sploh ni njuno delo; njuno delo je

vse kaj drugega, ne pa tako imenovano etično presojanje uredniške politike slovenskih

medijev. Poleg tega, le smo pošteni, mrtva in razmesarjena trupla lahko vsaj dan videvamo

na televiziji, spletu in časnikih, pa "nikome ništa".

Vsi slovenski mediji so objavili tudi fotografije obešenega iraškega diktatorja

Sadama Huseina, vendar se nihče ni vznemirjal.

Največji problem se skriva v tem,

ker fotografija mrtvega Baričeviča še dodatno meče čudno luč na policijsko preiskavo.

Okoli razmesarjenega trupla namreč ni niti kapljice krvi, kar lahko potrjuje namige, da je bil Baričevič odnekod prinešen v garažo. Morda iz drugega, zasebnega dela hiše na Oražnovi ulici?

Je to naredila skrivnostna tretja oseba, da bi zameglila svojo prisotnost

in uničila druge potrebne dokaze?

"Analiza povečane slike, ki je bila uploadana na internet:

"Delno razmesarjeno truplo je golo ležalo na ploščicah.

Zdravnik, ki je bil ob prihodu policistov še živ, je samo nemočno rekel:

»Ne, ne …« A prava grozljivka se je pri tem šele začela. Izkazalo se je,

da njegove obleke niso raztrgali psi. Bil je nag. Takšnega so ga skozi nekaj

časa odprto garažo videli tudi redki sosedje.

Ob nogah trupla so našli tudi nekaj deset centimetrov dolg umetni penis

s pasom za pripenjanje okoli pasu.

Ob tej novici se je vsa slovenska in svetovna javnost stresla.

... Okoli gležnjev so zavite krvave spodnjice,

zraven pa se delno vidi pas z umetnim penisom."

reporter.si

http://www.revija-reporter.si/index.php?op...mid=59#pc_15010

Slišati je tudi, da naj bi fotografijo z mobilnim telefonom posneli in lansirali v javnost zato,

da vplivni posamezniki ali lobiji dogodka ne bi mogli več prikriti. To se je dejansko tudi zgodilo;

fotografijo je kljub bojkotu slovenskih medijev preko spleta dobilo na tisoče ljudi.

Ugiba se tudi, ali ni bilo posnetih celo več fotografij, ki naj bi prikazovale tudi druge detajle tragedije ali celo zločina. Po zadnjih informacijah naj bi telefon nokio 6303 classic,

s katerim je bila fotografija posneta, odkrili med uporabniki v državni upravi, zadevo preiskuje specializirani oddelek pri vrhovnemu tožilstvu, ki običajno preiskuje kazniva dejanja policistov."

Mater kolk muchk...

Vceraj sem ze napisala en se kar dolg post, pa ne stekam kaj se je z njim zgodilo... (morda-ocitno? sem ga pomotoma zaprla, namest objavila).

V glavnem, sem se mal *onstran* pogledala pa vidla se cudnejso sliko.

Namrec nekako me je zmotilo vse skupaj...

Ko sem vceraj najprej napisala, da bolj bode v oci, kar se NI zgodilo, kot to kar se je. ... no potem v nadaljevanju pa sem pisala se tole [pa potem pomotoma zbrisala]: da je pa tudi to, kar je (bilo) ocitno, (bilo) PREVEC OCITNO. Truplo ravno tAko in takO, brez vsega, a spodnjice so (in KOT so)... skratka zelo nedvo(u)mno: kot bi bila *ponujena* ta razlaga.

Nadalje nikjer mlak krvi ("umrl zaradi izkrvavitve"), nekdo ki se brani napada psov, bi imel drugacno pozo itd. Kar vse lahko nakazuje, da je bilo od nekod prineseno ali privleceno...

Skratka, poleg vseh pravnih in moralnih nepravilnosti in vprasanj in podvprasanj tudi cisto *tehnicne*.

Tako da so lahko ozadja cisto druga, kot si predstavljamo, oz. je ta postrezba primera KOT GA predstavljajo v bistvu zameglevanje necesa 'pomembnejsega' v ozadju...

Moti pa me ta srditost, posplosevanje, recimo ziher sem, da je v to kliniko hodilo ful povsem normalnih, postenih drzavljanov (so bili recimo tja napoteni itd.), prav tako se mi zdi nedopustno, da se hoce nekaksne zdravstvene kartone! Halo!! To so zaupni podatki.

Recimo da mene obtozijo pedofilije ali neseca strahotnega; bi zeleli, da se zato objavljajo javno VASI podatki, infoti itd.??

Tako da to je mimo.

Mimo je tudi (in zaskrbljujoce), da se zdaj to kar enaci z geji (x!x)..

v en kos se mece geje, pedofilijo in zoofilijo!!! :eek: xnckrivx

Tako da to je strasno skodljivo tud za homoseksualce.

Saj (ponavljam, ceprav sem ze 100x napisala): VSAKDO, ki je ODRASEL, si lahko IZBERE taksnega partnerja, kot zeli oz. si to OBA izbereta, ISTE VRSTE.

Geje zraven mesat je pa off.

In ugibanja, kdo vse si je spremenil spol in kaksne socne podrobnosti intimne ima - to je pa res pod.

Picasso

:o|o: xrolleyesx

... morala pa to. x:o)x

Se strinjam, da tud slucajno ni EDINI subjektivno IN objektivno odgovoren, vendar ce bi zaceli nastevati..... .................

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...