Skoči na vsebino

Bulmastifi

alef

Recommended Posts

Mojca je svojo Bulmastifko vzgojila v ljubečo živalco

"Bulmastif je popolnoma ljubeča žival, zatrjuje Mojca Kolenc, lastnica osemletne Rubi.

In prav zaradi dobrih izkušenj je pri njihovi hiši to že drugi pes iste pasme."

Source

http://24ur.com/novice/slovenija/bulmastif...ezna-zival.html

Krivec za napad psa/ psov je gospodar. Ki s psom ne ravna, kot to treba.

Oz. ga ne zna/ ne zmore vzgojit/ vzgajat. ...

Za osebnostno motene, zoo spolno deviantne,

nekontrolirane psihopatske osebnosti pes vsekakor, da ni.

Deli na socialnih omrežjih

:O: a celo tako?? Tega nisem vedela. Podn od babe, če je res :xx!:

"Pok. lastnica Megliču med napadom ni pomagala

Takratna lastnica psov, upokojena zdravnica Zora Roter, je po njegovih besedah stala in opazovala dogajanje, ko je padel po tleh, pa je šla v hišo poklicat odvetnike. Ni mu nudila prve pomoči, čeprav je bila zdravnica. Policijo je poklical očividec in šele policisti so s streli odgnali pse, enega so tudi ubili. Lastnica pa je takrat prišla iz hiše in rekla, da naj ne streljajo njenih otrok. Megliča so odpeljali na urgenco, kjer je prestal večurno operacijo, ležal na bolnišničnem oddelku mesec dni in nato eno leto ostal na intenzivni rehabilitaciji v kliničnem centru. Zdaj lahko dela, a le skrajšan delovni čas."

Meglič o napadu psov: "Prepričan sem bil, da bom umrl"

"Raztrgali so me od glave do pete. Grozno je bilo, pravi masaker," je

za MMC o grozljivem napadu zdaj že usmrčenih bulmastifov nanj

povedal Stanislav Meglič.

"Napadi bulmastifov so se dogajali več let

Že pred napadom na Megliča so se psi izkazali za napadalne. Prvi napad teh psov - napadla sta samec Knight in samica Joy - se je namreč zgodil že leta 2002, ko sta na počitnicah ob morju na Hrvaškem napadla drugo psičko in jo tako poškodovala, da je poginila. Leto pozneje je psica Joy v Rožni dolini sredi Ljubljane napadla lastnika neke psičke, ga prevrnila in hudo ranila psičko."

Source

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/meglic-o...bom-umrl/222706

"Pokojna nista pokazala nobenega spoštovanja do napadenih žrtev

[Megliča, napadene prevzgojiteljice v zavetišču, prevrnjenega lastnika huje oklane

psičke, do lastnikov_do smrti oklane psičke v Umagu], ko sta bila še živa.

Smrt bi se morala zgoditi, preden sta oba pokojna tako očitno pokazala

svoje spoštovanje do Megliča, ki ga bo čutil do konca svojega življenja. Nič kriv.

Ostalih žrtev & prizadetih v napadih njunih psov."

"A psov ni treba spoštovati?

Zaradi sprevrženosti lastnikov, ki sta s svojimi dejanji verjetno sprožala agresijo v psih,

bo zdaj obveljalo, da so psi grozni, bolani, nevarni ...

Saj so samo psi, a ne?! O ljudeh, četudi sprevrženih pa vse dobro. Narobe svet." -(

Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski: "Živeti s krdelom psov je redek pojav"

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042335561

Za tiste, ki ne gledajo TVja/ 24ur.com:

Svetlana Makarovič pozvala ministra Pogačnika: "Nesposobni ste, zato odstopite":

Tako je vsestranska Svetlana Makarovič pozvala ministra Pogačnika, naj odstopi zaradi Baričeviča in bulmastifov. "Premier Pahor pa si je vzel cel teden za razmislek. Imamo pa misleca," je brez dlake na jeziku dodala.

V TV Klubu je voditeljica gostila kmetijskega ministra Milana Pogačnika, ki mu je vsestranska Svetlana Makarovič zabrusila, da "je nesposoben in da ni osebnost, zato naj odstopi z ministrskega položaja". Makarovičeva je bila neusmiljena tudi do predsednika vlade Boruta Pahorja, ki si je po njenih besedah "vzel cel teden časa za razmislek o Pogačnikovi usodi. Imamo pa misleca," je pomenljivo dodala.

Minister vztraja, da je bil postopek zakonit, "v kolikor pa se ugotovi, da je potekal nezakonito, potem bo odstopil".

Stanislav Meglič, sicer žrtev bulmastifov leta 2006, prav tako ni skoparil s kritiko ministrovega dela. Meni tudi, da je država izgubila legitimnost, ker ni ukrepala. "Gre za neukrepanje aktualnega ministra in njegovih predhodnikov, za odpoved celotnega sistema. Če je lani sprejel odločitev (Pogačnik, op. p.), da vrne te zveri nazaj lastniku, ali je takrat ravnal v skladu s svojo vestjo in svojim strokovnim prepričanjem? Če ste, potem ste izgubili strokovno in politično kredibilnost. Če pa niste, se sprašujem, zakaj niste že takrat odstopili," je dejal, na kar mu je Pogačnik odvrnil, da je postopek potekal v skladu z zakonodajo, kot minister pa se mora držati zakonov.

Kinolog Jože Vidic, ki so ga izločili iz komisije, je dejal, da Saši Baričeviču ne bi vrnil psov. "Pse bi morali poslati daleč stran od Baričeviča, ne pa nazaj k njemu domov," meni.

Makarovičeva: Primer smrdi po korupciji do neba

Makarovičeva opozarja, da je šlo v tem primeru za pse, ki so statusni simbol. "Če bi bili navadni mešančki, bi jih takoj usmrtili. Afera pa je nastala, ker je umrla ugledna oseba, bogataš, biznismen z uglednimi zvezami, z uglednimi pacienti iz vrst politikov, estradnikov itn. Zato je zdaj to tragedija. Ko so ti psi mesarili njega, to ni bila takšna tragedija. To je bil neprijeten dogodek, zato Megliča sprašujem, ali vas je ta gospod obiskal v bolnišnici, ali se vam je opravičil, ali vam je ponudil kakšno odškodnino," opozarja.

Meglič je dejal, da mu ni znano, ali ga je Baričevič obiskal v bolnišnici. "Ni se opravičil, nikoli ni ponudil odškodnine," je odgovoril na vprašanja Makarovičeve, ki meni, "da, ker gre za elito, je nastala huda stvar". Dodaja, da bi bulmastife morali usmrtiti že prej, saj so bili popadljivi in nasilni.

Preseneča pa jo, da minister Pogačnik ni poznal Baričeviča. Pogačnik jo je opozoril, da njegovo trditev lahko tudi preveri.

Na vprašanje voditeljice TV Kluba, ali je Sonja Bukovec kot državna sekretarka na njegovem ministrstvu vplivala na postopek, je Pogačnik odgovoril, da mu je na to vprašanje kolegica odgovorila negativno.

Šterman: Kršil je pogoje, tako da bi mu pse morali odvzeti

Po napadu bulmastifov na Megliča leta 2006 je ministrstvo za kmetijstvo oblikovalo posebno strokovno komisijo, naloga katere je bila ugotoviti vedenjske značilnosti teh psov, njihovega vedenja in odzivanja v različnih okoljih ter vplivih. Sestavljala sta jo kinologa Franc Šterman in Alenka Černe ter veterinar Marjan Kastelic. Izdali so mnenje, da se pse pod določenimi pogoji lahko vrne lastniku, ki jih je želel nazaj. V njem je med drugim tudi zapisano, da se lastniku – ob neupoštevanju pogojev – pse takoj odvzame.

Šterman je danes opozoril, da je lastnik nekatere pogoje kršil, tako da bi mu pse morali odvzeti. Pogačnik je v TV Klubu tudi sam priznal, da "se lastnik ni držal strogih pogojev, ki jih je predpisala ekspertna komisija". "Držal se jih je le v smislu varovanja javnega interesa oz. varovanja okolice," je dodal.

Spomnimo ...

Trije bulmastifi so na dvorišču domače hiše raztrgali 52-letnega lastnika Baričeviča. Sosedje so slišali njegove krike in poklicali policiste. Ob prihodu na kraj so poskušali odvrniti napad psov na lastnika in sebe, pri čemer so enega s strelnim orožjem usmrtili, drugega pa ranili. Še živa psa sta se nato zatekla v uto na dvorišču, kjer so ju imeli pod nadzorom do prihoda veterinarskega inšpektorja. Pozneje so ju uspavali, lastnik je bil mrtev že na kraju dogodka. Zanj so odredili sodno obdukcijo, o zbranih ugotovitvah bodo obvestili tožilstvo.

Source

http://m.24ur.com/index.php?article_id=322...comments_page=2

Ne morem verjet, da tokrat JAZ postam kak Pozarjev link x:o)x na (tokrat zame osebno dober novinarski prispevek), ker sem za svobodo govora in tiska in ne govorimo vec o tragicni zadevi posameznika za stirimi stenami ali o nenavadnih spolnih praksah, pac pa o veliko vecjih zadevah, ki jih Slovenci preprosto ne moremo in ne smemo vec pometati pod preprogo.

http://www.pozareport.si/?Id=mediji&Vi...;novicaID=14635

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hja, vredu vredu... :palec: bi imel kaksno pikro na clanek, ampak naj bo, ker je povedal nekaj meni ljubih zadev! - ker je (za)favoriziral internet x^x :palec:

Namrec ze nekaj casa pravim da je interent veckrat dosti bolj objektiven medij kakor tv, ipd.

"Internet rusi stereotipe o tem kaksen in kdo naj bi medij bil! Meje ki jih najveckrat postavljajo mediji sami, namesto njihov odjemalec." - free

ker je res: nase najboljse, vcasih pa edino oro-z/d-je.

Power to the people. xupx xDDx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Policija [! domnevno (po Požarjevih besedah)] sprožila preiskavo;

domnevno naj bi iskali vire (& razpečevalce), ki so novinarjem povedali,

kaj so našli/ videli, poslikali z mobilnimi telefoni na kraju Baričevičeve smrti

! Mogoče hoče B. Požar preventivno "popularizirat vse skupaj še bolj",

da bo čimbolj razvpito & odmevno, da bo imel več možnosti, da se mu kaj nepredvidenega

ne "zgodi". ... Na primer: "Pr. Petek" ... "Sršeni" znajo biti "hudi." ...

[! "znanstvene fantastike" n-možnosti nepredvidenih opcij bodočega dogajanja].

Posnetkov zaenkrat ni zasledit nikjer,

tudi Požar ni izjavil, da jih ima. ...

Požar ima veliko informatorjev, veliko "neugodnih" nasproti, katerim se je "zameril". ...

"Pokleknil" spravljivo je dozdaj samo enkrat, kolikor je objavil sam. Po "obisku"

v članku navedene osebe, ko ga je le-ta osebno obiskala, mu podala svoje argumente.

Je objavil bolj "umirjen" članek v zvezi s to osebo, z od le - te podanimi argumenti.

Od takrat naprej od te osebe ni pisal več. ...

http://www.pozareport.si/?Id=direktno&...;novicaID=14628

[Miro Senica & Katarina Kresal sta se umaknila na krajši dopust]

Katarina s celo zadevo nima nič. Kot tudi ne s posli svojega partnerja, ...

Svetlana Makarovič:

"Ko so isti psi mesarili (navadnega državljana; op.p) Megliča, to ni bila tragedija, ampak samo neprijeten dogodek. Zdaj, ko je umrl bogataš, ugledna oseba z zvezami, šele zdaj je to tragedija …?!"

Ne morem verjet, da tokrat JAZ postam kak Pozarjev link x:o)x na (tokrat zame osebno dober novinarski prispevek), ker sem za svobodo govora in tiska in ne govorimo vec o tragicni zadevi posameznika za stirimi stenami ali o nenavadnih spolnih praksah, pac pa o veliko vecjih zadevah, ki jih Slovenci preprosto ne moremo in ne smemo vec pometati pod preprogo.

Znanec je povzročil nesrečo po lastni krivdi [dolga vožnja, trenutek nepazljivosti].

Umrla je ena oseba. Tudi sam je preživel kar nekaj časa na zdravljenju & rehabilitaciji.

V bolnici ga je takrat "vsega v mavcu" obiskala vdova umrlega.

Izrazil ji je sožalje. Obžaloval dogodek. ...

Povedal, kako je bilo. Tožila ga ni, ker v krvi ni imel nobenega alkohola. ...

Ji je kasneje tudi ponudil določena finančna sredstva, da lažje prebrede izgubo/ posledice.

Pa je zavrnila. Rekla, da ne rabi ničesar. Pa bi lahko, kar kaj prejela. ...

Tu pa bilo tako "podenj" obnašanje do žrtve napada s strani zdravnice,

ko je bil Meglič napaden. Ženska je vsekakor zgrešila poklic, kjer je

osnova Hipokratova zaobljuba & humanost, pomoč nekomu, ki jo rabi.

Meglič pomoči z njene strani ni dobil. Zdravniška diploma žal ni bila v

pravih rokah. ... -(

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Beseda zver v tem primeru niti ni tako za lase privlečena žal. Opisi obnašanja teh psov že pri napadih na druge pse in način napada na človeka kažejo na to, da niso bili ravno normalni. Niso imeli varovalke kdaj nehat. To, da čuva je normlano. Je bil za to ustvarjen, ampak da se ne ustavi, ko je nevarnosti konec pa ne!

Zakaj je do tega prišlo je eno, da pa so se dejansko tako obnašali pa drugo.

To, da zagledajo psa na drugi strani travnika, ki jih niti ne pogleda in odvlečejo lastnika vse do tja, primejo za vrat in tresejo, dokler obupan lastnik napadenega psa le-tega ne iztrga iz njihovih gobcev, ni normalno! Še manj pa da tako umrla lastnica kot lastnik vse mrtvohladno opazujeta in jih za zmrcvarjeno žival ni mar in samo odideta naprej, kot da se ni nič zgodilo...

Normalna žival in tudi človek imajo varovalko do kam se sme in do kam ne. Noben normalen pes ne bo tako odreagiral.

Me prav zanima kaj bi si mislili, če bi bili na mestu žrtve ali pa da bi dožioveli tak napad na svojega člana družine.

http://www.finance.si/270828/%A9entflorjanski-Bulmastifi

lahko je tudi fotomontaža.....

Zanimivo res kako nekateri, oziroma kar veliko člankov ne obstaja več.

Če se pogleda komentarje in išče preko informacij ki jih dajejo ljudje.

:xx!:

Vse skupaj je en velik kup gnoja.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

2x sem imel na prostem srečanje

[1x med tekom jutranjim, drugič ob 1. zjutraj na lokalni neosvetljeni poti]:

1x 2 nemške doge [lastnik bil takrat zaposlen v diplomaciji],

1x 2 rotweilerja [utrgana za ograjo].

"Intelektualno" bolj "ubogi" lastnik.

S psi je zdravil svoje "komplekse".

Lastnika stran par 100 m. Opazovala.

Odreagiral mrtvo hladno & prijazno nagovarjal kužke.

! Nimaš kaj zgubit. Lahko te samo raztrgajo.

Zato treba nanje skušat vplivat čimbolj umirjeno. Ohranit mirnost,

prijazen glas, ...

Ne znam pa si na mojem mestu predstavljat prestrašeno osebo,

otroka. Ki bi se tresel, jokal, začel bežat. ...

Lastnikoma takrat nisem rekel nič. ! Previdnost, da preko "bolj vroče"

debate ne bi razdražil psa.

Lastniku rotweilerjev pa ob priliki povedal svoje na njemu razumljiv način.

Nekonfliktno. Z namenom "preventive", da se kdaj komu ne bi kaj

"zgodilo."

Lastnika nemških dog pa nisem srečal.

Je bil pogosto odsoten. ...

V bližini je kmetija, kjer ima ženska 2 "nora blesavo razpuščena" rotwrilerja

spuščena. Zgleda, da tudi dobre zveze z lovci.

Mimo pa potekajo poti gobarjev, nabiralcev borovnic, robid,

kostanja. Domačinov. ki teren poznajo,

hodijo s koli naokoli. Tudi jaz. S kolom, nožem se jih obvlada b.p.

Leto nazaj so se lotili znančeve stare mame [65 let],

ki jih je s kolom v roki pregnala. Le - ta je soseda lastnice.

Ko bo kaka "nesreča", ne bo nihče odgovoren ["klasika" pri nas]. ...

Nisem pa za zastrupitev živali. Lastnici se ne da dopovedat ničesar.

Bolj "utrgani" od njenih psov pač hodimo tja nabirat borovnice, ...

Enkrat me je zapopadla "sveta jeza" uporabit nož. Pa sem se

zadržal, ker sta se mi živali zasmilile. Uporabil sem kol, brce.

Jima "J***l" vse po "spisku, vključno z lastnico".

"Katarza" totalna. -)

Psa sta večinoma na neograjenem gruntu lastnice.

Včasih pa pohajata naokoli. Sploh, če se kaka družba,

ljudje pogovarjajo malce glasneje. V gl. se pa na

temu terenu gibljejo domačini ["99.9%+"],

ki teren & "razmere" poznajo/ "obvladujejo".

Psov pa ni še nihče zastrupil.

Očitno so/ smo "pasjeljubci":

"Buc Buc Buc, Kuža Moj. Kako si ti "luštno dete".

"Peng Pong" in že pada s kolom, če "zverine" odkod priletita.

Treba pa pazit, da ne "uletita" v hrbet, ker napadata kot "trop".

Ne samo "frontalno." ... -)

Znancu dovolil nisem, da bi na "kužkih" "testiral" svoja 2 ASTa

[AST - American Staffordshire Terrier], ko se je "pošalil,"

da bi šel z nami nabirat borovnice, zraven pa bi še

svoja 2 kužka na sprehod peljal.

ker se mi živali smilijo. In tega ne podpiram. ...

x:Ox :sick:

Saj ne vem, kaj je bolj zalostno in... sprevrzeno.

To kar naj bi namigovali ali Pozarjevo mrhovinarstvo.

Grozno, nimam besed.

Se mi ne zdi prav, tudi ce bi bilo res, da gre to ZDAJ objavljat.

Magar bi pustil, da se mal umiri vse skupaj pa da ima pokojnik (kakrsen je ze bil, je bil clovek) ta cas, predno odide, pa tudi njegovi bliznji.

Izredno neokusno in graje vredno, da se to zdaj ven da, ce pa ni res, pa sploh nimam besed! Kdo bi si lahko kaj takega izmislil!!??

A da se spet vse pod preprogo da pa, kao vse drugo je krivo da so psi podivjali, sam to ne da je spolno občeval z njimi.Hallo.Če se nič ne bi zgodilo mi je čist vseeno a občuje z 10 kravam al ma 6 vagin, sam dejte že mal uklopt klikerje, da je bil zarad tega skoraj ubit en človek in da so bli zmanipulirani vsi ki so vodili komisijo o odvzemu psa.

Doktor je vedu na kjere gumbe more pritisnit, da jih dobi nazaj.Več kot očitno

To kar je on naredil bi moral vedet vsak slovenček.

Novico od dildotih da je ženska itd, sem dobil malo za nesrečnim dogodkom-žlahtnik dela na policiji-in sem samo čakal našo vrlo svobodo tiska o novici.Razumljivo nikjer, razen v Požarjevem rumenem tisku, kar pa itak tudi če je res, noben ne jemlje za samoumevno..

No vsaj internet dela svoje, pa še to so vse forume o tej debati na priznanih medijskih straneh takoj zaprli.Evo toliko spet o svobodi govora/mišljenja.

Sramota ej.Kaj nam dela oblast .Prov sram me je, da živim v tako imenovani demokraciji, kjer se dogajajo take masovne manipulacije.

Sicer se tega zavedam, samo sem vsakič zelo žalosten zaradi takih stvari.

VIP je tu bil huuudooo močan.

Ta primer je vsekakor razkril "funkcioniranje" elit & njihovih "poslov,"

masovnih manipulacij, tišanje medijev, discipliniranje novinarjev.

Internet si zasluži "nobelovo nagrado" za "razvoj in tehnologijo".

Avstralci ga že "tišajo", sprejeli so zakon o kritiki politikov,

brez da se pod kritiko navede Ime in Priimek avtorja.

Kandidat, ki kandidira na volitvah, je že izjavil, da si bo

prizadeval ukinit ta zakon. ...

VIP je tu bil huuudooo močan.

Ta primer je vsekakor razkril "funkcioniranje" elit & njihovih "poslov,"

masovnih manipulacij, tišanje medijev, discipliniranje novinarjev.

Internet si zasluži "nobelovo nagrado" za "razvoj in tehnologijo".

Sam res.Vsaj en medij, kjer se da priti do resnice :palec: :palec: :palec:

Internet, ostale medije treba "brat"/ jemat tudi z rezervo,

upoštevat argumentirane informacije vseh vpletenih,

si ustvarit lastno mnenje. Iti preko "leve, desne, zelene, ..." opcije

razmišljanja. ! Opazovat nebesedno govorico nastopajočih

v multi medijskih/ video nastopih [oči, kretnje, glas/ govor, ...].

Je pa danes internet zame vsekakor medij No. 1

"Je seks z zivalmi v Sloveniji zakonsko prepovedan?

V osnovi je prekršek, sicer pa kot mučenje=kaznivo dejanje.

15. člen

Prepovedana ravnanja so:

– zbadanje živali, stiskanje, natezanje ali zvijanje delov telesa živali, obešanje, če ne gre za strokovne posege, udarjanje, potapljanje ali drugačno dušenje živali, metanje, suvanje ali namerno povoženje živali ter spolna zloraba živali.

Kaj ne spada pod prekršek:

4. člen

Mučenje živali je:

– vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;

– nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali.

Globa je od 400 do 800 EUR za prekršek oziroma do 1 leta sedenja za mučenje živali."

Source: Še bo zanimivo...(pasja zgodba)

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat...97/Main/860752/

"Mučenje živali (341. člen)

* kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

* kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali, ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se storilec kaznuje z zaporom do enega leta."

Source: http://tinyurl.com/yzbus6b

A da se spet vse pod preprogo da pa, kao vse drugo je krivo da so psi podivjali, sam to ne da je spolno občeval z njimi.Hallo.Če se nič ne bi zgodilo mi je čist vseeno a občuje z 10 kravam al ma 6 vagin, sam dejte že mal uklopt klikerje, da je bil zarad tega skoraj ubit en človek in da so bli zmanipulirani vsi ki so vodili komisijo o odvzemu psa.

Doktor je vedu na kjere gumbe more pritisnit, da jih dobi nazaj.Več kot očitno

To kar je on naredil bi moral vedet vsak slovenček.

Novico od dildotih da je ženska itd, sem dobil malo za nesrečnim dogodkom-žlahtnik dela na policiji-in sem samo čakal našo vrlo svobodo tiska o novici.Razumljivo nikjer, razen v Požarjevem rumenem tisku, kar pa itak tudi če je res, noben ne jemlje za samoumevno..

No vsaj internet dela svoje, pa še to so vse forume o tej debati na priznanih medijskih straneh takoj zaprli.Evo toliko spet o svobodi govora/mišljenja.

Sramota ej.Kaj nam dela oblast .Prov sram me je, da živim v tako imenovani demokraciji, kjer se dogajajo take masovne manipulacije.

Sicer se tega zavedam, samo sem vsakič zelo žalosten zaradi takih stvari.

A da se spet vse pod preprogo da

a samo ta en moj post izpred treh dni si prebral?

(na trinajstih straneh teme? xDDx)

+ : a je se tema? x;)x

::::::::::::::::::::

*objava

in del te moje objave:

... Saj smo ze prej v bistvu enako pisali, imeli enake pripombe in kritike, ko je uletel POzarjev link, pa sem bla sama najprej ogorcena, ker se mi zdi, da je treba pustit mrtve pri miru.

vendar skozi debato in pac glede na to, kako se je vse hitro zatashkalo, sem spremenila mnenje.

Dodaten razlog, da se mi to ne zdi tolk sporno, pa je prav aroganca umrlih in vseh ostalih vpletenih. ...

Picasso

a samo ta en moj post izpred treh dni si prebral?

(na trinajstih straneh teme? xDDx)

+ : a je se tema? x;)x

::::::::::::::::::::

*objava

in del te moje objave:

No, to je nekej druzga x:)x .

Ne berem vsega, ker vsi preveč na široko razspredajo o vsem (kje najdete čas x:)x )

Karma x;)x

"Je seks z zivalmi v Sloveniji zakonsko prepovedan?

V osnovi je prekršek, sicer pa kot mučenje=kaznivo dejanje.

15. člen

Prepovedana ravnanja so:

– zbadanje živali, stiskanje, natezanje ali zvijanje delov telesa živali, obešanje, če ne gre za strokovne posege, udarjanje, potapljanje ali drugačno dušenje živali, metanje, suvanje ali namerno povoženje živali ter spolna zloraba živali.

Kaj ne spada pod prekršek:

4. člen

Mučenje živali je:

– vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;

– nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali.

Globa je od 400 do 800 EUR za prekršek oziroma do 1 leta sedenja za mučenje živali."

Source: Še bo zanimivo...(pasja zgodba)

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat...97/Main/860752/

"Mučenje živali (341. člen)

* kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

* kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali, ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se storilec kaznuje z zaporom do enega leta."

Source: http://tinyurl.com/yzbus6b

Ma boli mene ku....c za tele zakone.Vsak k ma kej v glavi ve da so je tako početje bolano.Zakon gor dol xrolleyesx

Pa zarad mene lahko človek zlato pljuva....

Mislim, da je odvetniška pisarna Senica, takrat dosegla pomembno zmago, ki je posledično pripeljala do vrnitve psov, gospodu Baričeviću.

Vendar treba je vedeti, da je tudi naš stari bolehni in betežni Drnovšek, imel bull mastifa Arthurja, ki še mački ni storil nič žalega.

Torej spet je v ospredju bil in vedno bo, človeški faktor.

Jup. Zakaj?

1. Ne bi imel 4 komadov 50+kg psov kamoli peljal vseh 4ih naenkrat na sprehod. (Baričevićeva partnerica)

2. Primerno šolanje za oba (za take težkokategorce obvezne vse možne pasje šole + obnavljanje znanja na 1leto, recimo) zmanjša pasje izgrede na min.

PS: poznam familijo s 3mi b.mastifi, zelo prijazni psi, imeli tudi mačka, ki bil gazda.

Dobro, ma saj se razumemo, kaj sem hotela povedati - ravno to. Tule je šlo za trop. Dejstvo. Predsednik Drnovšek je imel enega bullmastifa in ne tropa. Sama poznam družino z bulmastifom in je eden najbolj prijaznih psov, kar sem jih kdaj videla - čuteč, nežen do otrok. Pustimo ob strani zdaj to, če bi se jaz počutila ok, če bi svojega otroka pustila samega v družbi s tako velikim psom. Najbrž ne. Ampak tu ni govora o tem ...

Ne razumem pa slednjega - psi so bili poslani na prevzgojo, kjer so napadli inšturuktorico. Kako je možno, da tudi takrat ni nihče ukrepal? A so kar mislili, da bo vse ok .. vrnimo jih lastniku ... halo?? Če so napadli inštruktorico, prevzgoja ni bila uspešna, mar ne?

Mah saj je brezveze ... kolikor kruto se bo tole slišalo ... še sreča, da niso napadli kakšnega naključnega človeka, otroka, mamice z dojenčkom itd. Pa naj nosi odgovornost sam lastnik, kaj klinac se bom fina delala. :xx!:

Se strinjam. :palec:

Bom še bolj "šus", kot ti: čist prov mu je (Baričeviću), in sočustvujem z vsemi pasjimi in čl. žrtvami teh 4ih fifijev.

Mhm ... sej se razumemo, no .. kaj pa če se odpravljam na vroči zmenek, npr? x:Dx x:Dx in pridem tja potacana od psa? Ful hot, ane?

V bistvu lahko zelo dobro izpade. Dečko vidi, da si ljubitelj živali in kontra, da te živali "obrajtajo", ergo si dober človek. Kar pa ni slabo, a ne. x;)x

If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter

Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong.

~Terry Pratchett

No, to je nekej druzga x:)x .

Ne berem vsega, ker vsi preveč na široko razspredajo o vsem (kje najdete čas x:)x

seveda, kot tudi jaz ne; informacij je toliko, da jih je vcas preprosto prevec, da bi jih clovek lahko (po analizi) vse sintetiziral.

ampak ker hoces postrezbo iz prve roke [ribja, pa se mal montenegro posla x;)x], pa izvoli se en link na mojo objavo (ob tem, da itak ves, da sem PROTI mrhovinarstvu, lincu ipd., vendar pridejo trenutki in okoliscine, situacije, ko je treba izbrati, cemu bos dal prednost):

Nimamo casa; nihce ga nima.

Si ga samo vzamemo, ce se tako odlocimo. Kot za vse drugo. Eni grejo pa na tortice; imajo prav, vendar vcas moramo pa drugi malo **garati** za skupno dobro.

Saj tudi smetarji garajo, medtem ko ti spis ali jes tortice (katerih 150 plasticnih ovitkov jim bos cez 5 minut, ko bodo ravno *vse* pocistili, not vrgel x:o)x). x:)x

Picasso

Ma boli mene ku....c za tele zakone.Vsak k ma kej v glavi ve da so je tako početje bolano.

Degeneriranost vsekakor. -(

Tale SI forum ima skupaj 5334 uporabnikov

http://tinyurl.com/yezmdkh

Pogovor z ...

http://tinyurl.com/y9jdlkm

Zgleda, da teh degeneriranih praks ni tako malo. ...

Vsaj bullmastifi so "poravnal" račun, oba gospodarja "had gone."

So pa plačal z življenjem. Škoda psov:

Spomini nekdanjega lastnika bulmastifa

http://tinyurl.com/yz3b6cm

Bulmastifi potrebujejo vzgojo

http://tinyurl.com/yfgk966

"Izvršni odbor Liberalne akademije (LA) opozarja, da je sestavina politične kulture v Sloveniji tudi odnos do živali.

Zato predsednika vlade Boruta Pahorja poziva, da ukrepa zoper ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika.

Ocenjujejo, da v primeru bulmastifov z Oražmove njegove izjave niso prepričljive in da svojega ravnanja

ni pojasnil zadovoljivo."

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042335871

http://tinyurl.com/yj2tc9y [LA_članstvo]

seveda, kot tudi jaz ne; informacij je toliko, da jih je vcas preprosto prevec, da bi

Nimamo casa; nihce ga nima.

Si ga samo vzamemo, ce se tako odlocimo. Kot za vse drugo. Eni grejo pa na tortice; imajo prav, vendar vcas moramo pa drugi malo **garati** za skupno dobro.

Saj tudi smetarji garajo, medtem ko ti spis ali jes tortice (katerih 150 plasticnih ovitkov jim bos cez 5 minut, ko bodo ravno *vse* pocistili, not vrgel x:o)x). x:)x

Ja itak brez "tega časa" ni tega foruma x;)x hehe Marsa x:Dx x;)x

Fajn bi blo če bi en napisov vse v enmu postu ne v 10h x:)x , pa še to jedro vsega... pol bi bil še pozorn....tko pa x:)x

Jebi ga, takle mamo in tak je sistem.

adios amigos

indy out

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...