Skoči na vsebino

Bulmastifi

alef

Recommended Posts

Jap! Jaz sem tisto napisala še preden so prišle na dan tiste gnusne podrobnosti.

Ja saj. Je pa res, da po vojni se je lahko delat generala...

Mah mene zdaj zanima, kaj sploh od tega, kar je blo objavljeno po različnih časopisih, www straneh res in kaj ne .... ker vse tole ... mi je ena morbidna ZF s politično noto ... :xx!:

If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter

Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong.

~Terry Pratchett

Deli na socialnih omrežjih

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Komentatorjem:

slucajno sem odprla en link nekje na netu, nic hudega sluteca, ker ni zraven pisalo, da bo kaka (taka) fotka in ne bom komentirala.

Naprosam sodelujoce, da se izognejo linkanju morebitnih takih fotk oz. linkov nanje oz. na tem mestu povem, da bodo, ce bi se slucajno pojavile/-i, izbrisane/-i.

Nisem za cenzuro, sem za svobodo govora in tiska, pisete lahko prakticno vse kar zelite, vendar mrhovinarstva se pa tule ne bomo sli.

Hvala za razumevanje.

Pa se en dober blog (za okus mal popravit) na to temo:

http://simonarebolj.blog.siol.net/2010/02/...bi-demokracije/

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ne si zelet.

sploh ne najdem pridevnika.

V bistvu je nekdo zavil v frazo, tako da nisem vedela, na kaj bo link, sem si cist nekaj desetega predstavljala, in... takoj sem zaprla, v glavnem.

In cimprej hotla izbrisat podobo iz glave.

a ni kaka strasna mesarija. konec koncev bi lohk bila tudi fotomontaza oz. ne moremo vedeti, ce gre dejansko za to osebo.

ampak meni se ni zdelo ob hitrem pogledu (da bi bila montaza).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nekaj časa nazaj me je Free spraševal, v čem se ne strinjava in kako ukrepati.

Dejstvo je, da nimamo vsi enakih pogledov na ta, v vseh možnih razsežnostih grozljivi dogodek. Jaz vidim v njem predvsem odsotnost pravne države, neenakost pred zakonom, zlorabo osebnega vpliva in moči, cinizem in porog davkoplačevalcem. Ta primer je tako brezsramno pokazal, kako funkcionira naša država. Z odsotnostjo etike in pravičnosti.

Če bi se pogovarjali o ukrepih, bi prvi ukrepi morali zadevati državni vrh in precej pojasnitev nam, davkoplačevalcem. Tu bi morali začeti. Zaenkrat smo dobili molk in cenzuro.

Ostalo pa: imam pomisleke glede motivov vzreje določenih pasem in glede smiselnosti lastništva tropa psov (posebej v kombinaciji z določeno pasmo). O tem naj se prepirajo strokovnjaki. Zase vem, da me človek, ki ima potrebo po lastništvu treh, štirih bulmastifov ali pitbulov ali kakšne podobne pasme, navdaja s precejšnjim nelagodjem.

Lastniki t.i. tveganih pasem (je ta izraz kaj boljši?), ki jih jaz poznam, se zavedajo svoje odgovornosti, imajo enega samega psa in so zelo pazljivi. Sama nisem imela nobenih slabih izkušenj, ne s takšnimi lastniki, ne z njihovimi psi.

Kar se pa tiče vedenjskih težav psov: mislim, da je prirojenih vedenjskih težav, tako pri živalih kot pri ljudeh zelo malo (posledica kakšnih genskih okvar ali fizičnih poškodb pred rojstvom). Pri psih nekaj doda še potenciranje določenih vedenjskih lastnosti z načrtovano vzrejo pasem. Ampak še vedno sem prepričana, da je večji del odvisen od okolja in lastnika. In če imamo opravka z agresivnim psom, sploh pa z daljšo zgodovino napadov, se vedno vprašam, kakšna je vloga lastnika. V tem primeru osebnost lastnika ni več njegova osebna stvar, ampak tudi stvar okolice, ki jo ogroža.

Mogoče bi bilo tudi dobro, da bi se več pisalo o zoofiliji - ker se mi zdi, da je ta tema totalen tabu in posledično imamo tudi zelo malo znanja o tem. Predvsem bi bilo treba vedeti, kako zoofilija vpliva na doživljanje in vedenje živali. O tem se ni izjasnil še noben strokovnjak.

Torej: ukrepi se meni zdijo nujni v povezavi s politiko - zdaj se pa izkažite! xrolleyesx :eek: Ker če nas lahko nemoteno napadajo psi vplivnih ljudi, potem je razglabljanje o vseh ostalih zadevah brezpredmetno.

Glede vseh ostalih vprašanj se mi zdi pa predvsem koristno več vedeti in razumeti.

Komentatorjem:

slucajno sem odprla en link nekje na netu, nic hudega sluteca, ker ni zraven pisalo, da bo kaka (taka) fotka in ne bom komentirala.

Naprosam sodelujoce, da se izognejo linkanju morebitnih takih fotk oz. linkov nanje oz. na tem mestu povem, da bodo, ce bi se slucajno pojavile/-i, izbrisane/-i.

Nisem za cenzuro, sem za svobodo govora in tiska, pisete lahko prakticno vse kar zelite, vendar mrhovinarstva se pa tule ne bomo sli.

Hvala za razumevanje.

Pa se en dober blog (za okus mal popravit) na to temo:

http://simonarebolj.blog.siol.net/2010/02/...bi-demokracije/

Se strinjam.

Hm -človek obrača, bog obrne so rekli.

Nič ni pomagalo, da je tip menda iskal vsako luknjo v zakonu, da je dobil pse nazaj..bolje, da so ostali kjer so bili.

ampak vseeno ne razumem - tri pesjanere si spravit v bajto? Pa še to takšne, ki te že en sam stoprocentno rabi, kaj šele trije. In če bi mogoče imel samo enega psa, bi verjetno tole še šlo, ker pol že dobijo krdelji nagon.

Škoda vseh smrti no -če ne bi bilo človeškega momenta, bi..bi...(bi bila Zemlja bolj zelena x:px )

tole sem komentirala, še preden so se izvedele podrobnosti. še vedno se strinjam -zdaj pa sploh s prvim stavkom.

Narava vzela plačilo, bi še dodala. (z obrestmi)

Človeški moment -kot pravi Cookie-nič nismo napredovali. samo še slabše je na čase.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

"Štirje psi so morali umreti, da se je razkrinkalo njihovo trpinčenje.

Res je, kako drugače, kot se je, se naj žival obrani. Saj ne more najeti Čeferina.

In v uglednega človeka nihče ne sumi. Kaj vse se dogaja za zidovi!!!"

"Mislim, da bi se vsi morali nekoliko zamisliti predvsem nad stanjem v naši državi, že ob napadu na Megliča se je precej namigovalo na prijatelske vezi med našo politično elito, zgodilo se ni nič, in poglejte to je ravno tista elita, ki svoje povezave vedno zanika, če za primer vzamemo odvetniško pisarno Senica, malo pobrskajte po spominu in si poglejte pri katerih velikih aferah se pojavla to ime, obdolženci vedno odnesejo celo kožo, oškodovanci potegnejo ta kratko, Senica se pa valja v denarju, poleg tega smo pomoje unikum na svetu, kjer v državi mož odvetnik brani domnevne kriminalce(predvsem elito), žena na drugi strani pa “skrbi” za red in pravno državo in to je 3/4 slovencem očitno nekaj povsem normalnega???!!! Nevem, če obstaj še kak podoben primer, vsaj sam se ga ne spomnim!!"

http://www.had.si/blog/2010/02/06/je-kriv-...tnik-zlorablja/

In zdaj se bo vse pometlo pod preprogo..kot pravijo tule gor: bog ne daj da je bil tole mešanček in pa mali človek..pes ustreljen, človek pa s položnico za 800 evrov kazni v rokah takoj. +++

No -Duhovi iz Dravinjskega vrha so najeli Čeferina, pa so jih vseeno deložirali.. x;)x ampak drži..kako se naj žival ubrani...ni šans..

sicer se vedeno ne razumem v cem se z mano ne strinjas, ampak ok, komentiram:

hvala za pojasnilo v predlaganih resitvah.

pomisleki so eno, realnost pa?

ok, tvoja dobra izkusnja. fajn. odlicno. dobro zate. Ocitno pa so v prostoru izkusnje pac zal precej razlicne.

ne vem, ker sem laik v zadevi. kakor sem razumel, so nekateri tukaj mnenja, da pasma lahko vpliva na vedenje psa in vzgoja ni edino merilo. mislim pa, da se v vecini strinjamo, da je vzgoja prva. nisi povedala nic drugace kot vecina tule. :inocent:

v tem se strinjava, da so morda lastniki psov premalo pouceni o bivanju z zivalmi kot so psi. Mislim da so ravno k temu moji posti predvsem vspodbujali. Razen, ce mislis da so ne pouceni tudi nelastniki psov? Namrec v postu se nisi tocno opredelila.

Se naj izkazemo? Jaz, ti, vsi? Teza je na vsakem posamezniku. Kaj bomo s to zavestjo storili pa je druag stvar. Menim da so v celotni zadevi (imeti psa) najbolj odgovorni predvsem tisti, ki si izberejo to odgovornost! Torej lastniki psov. Predvsem oni naj se naucijo o pasmah, vzgoji, ravnanju, itn.

Torej, resnicno se vedno ne vem v cem se z menoj NE strinjas! :inocent: :o|o:

Nekaj časa nazaj me je Free spraševal, v čem se ne strinjava in kako ukrepati.

Če bi se pogovarjali o ukrepih, bi prvi ukrepi morali zadevati državni vrh in precej pojasnitev nam, davkoplačevalcem. Tu bi morali začeti.

Ostalo pa: imam pomisleke glede motivov vzreje določenih pasem in glede smiselnosti lastništva tropa psov (posebej v kombinaciji z določeno pasmo). O tem naj se prepirajo strokovnjaki.

Lastniki t.i. tveganih pasem (je ta izraz kaj boljši?), ki jih jaz poznam, se zavedajo svoje odgovornosti, imajo enega samega psa in so zelo pazljivi. Sama nisem imela nobenih slabih izkušenj, ne s takšnimi lastniki, ne z njihovimi psi.

Kar se pa tiče vedenjskih težav psov: mislim, da je prirojenih vedenjskih težav, tako pri živalih kot pri ljudeh zelo malo (posledica kakšnih genskih okvar ali fizičnih poškodb pred rojstvom). Pri psih nekaj doda še potenciranje določenih vedenjskih lastnosti z načrtovano vzrejo pasem. Ampak še vedno sem prepričana, da je večji del odvisen od okolja in lastnika. In če imamo opravka z agresivnim psom, sploh pa z daljšo zgodovino napadov, se vedno vprašam, kakšna je vloga lastnika. V tem primeru osebnost lastnika ni več njegova osebna stvar, ampak tudi stvar okolice, ki jo ogroža.

Mogoče bi bilo tudi dobro, da bi se več pisalo o zoofiliji - ker se mi zdi, da je ta tema totalen tabu in posledično imamo tudi zelo malo znanja o tem. Predvsem bi bilo treba vedeti, kako zoofilija vpliva na doživljanje in vedenje živali. O tem se ni izjasnil še noben strokovnjak.

Torej: ukrepi se meni zdijo nujni v povezavi s politiko - zdaj se pa izkažite! xrolleyesx :eek: Ker če nas lahko nemoteno napadajo psi vplivnih ljudi, potem je razglabljanje o vseh ostalih zadevah brezpredmetno.

Glede vseh ostalih vprašanj se mi zdi pa predvsem koristno več vedeti in razumeti.

Se strinjam.

kaj kaj kaj :2src: x:Dx x:o)x

sm pa vidla že kaj dost hujšega.

razlika med govoriti in storiti je lahko velika! x:Dx

pomoje se vecina sam pogovarja, tko kot it, jaz, itn... bluzijo in sinfajo po forumih drzavo, vlado, vse povprek, ce le majo "5 minut" casa. x:o)x

naredi pa malo kaj zato da se tudi kaj spremeni!

v tem je bistvena razlika!

Sicer znajo ljude tudi brati in se pise veliko. Slovenci mislim da veliko berejo casopisja uporabljajo internet in gledajo tv. Bi rekel da smo vseeno razgledan narod. Bolj se mi zdijo vprasljive vsebine medijev in nacin podajanja informacij.

namrec kolk je prakticno razlike med clovekom ki se z necem ne strinja in clovekom ki se strinja! x:Dx

recimo v tej temi? - skoraj nic! x:Dx ker in kaj pol ce!? x:o)x

Lahko pa je velika razlika med tistim, ki storili ze malo spremembno v praksi in tistim, ki o tem zgolj samo razmislja ali govori s podobno mislecimi. odvisno zakaj gre seveda.

x:o)x no, tolk, da smo se malo tudi samokriticni ane :o|o:

...in to je 3/4 slovencem očitno nekaj povsem normalnega?!

ja ONI bodo pometli http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/em119.gif ne MI, ONI bodo to storili!!!

x:o)x

a ves kako dolgo bo "nekdo" pometal po preprogo? x:Dx

toliko casa dokler bos to ti, jaz, itn to dovolili!

In zdaj se bo vse pometlo pod preprogo..kot pravijo tule gor: bog ne daj da je bil tole mešanček in pa mali človek..pes ustreljen, človek pa s položnico za 800 evrov kazni v rokah takoj. +++

razlika med govoriti in storiti je lahko velika! x:Dx

pomoje se vecina sam pogovarja, tko kot it, jaz, itn... bluzijo in sinfajo po forumih drzavo, vlado, vse povprek, ce le majo "5 minut" casa. x:o)x

naredi pa malo kaj zato da se tudi kaj spremeni!

v tem je bistvena razlika!

Sicer znajo ljude tudi brati in se pise veliko. Slovenci mislim da veliko berejo casopisja uporabljajo internet in gledajo tv. Bi rekel da smo vseeno razgledan narod. Bolj se mi zdijo vprasljive vsebine medijev in nacin podajanja informacij.

namrec kolk je prakticno razlike med clovekom ki se z necem ne strinja in clovekom ki se strinja! x:Dx

recimo v tej temi? - skoraj nic! x:Dx ker in kaj pol ce!? x:o)x

Lahko pa je velika razlika med tistim, ki storili ze malo spremembno v praksi in tistim, ki o tem zgolj samo razmislja ali govori s podobno mislecimi. odvisno zakaj gre seveda.

x:o)x no, tolk, da smo se malo tudi samokriticni ane :o|o:

ja ONI bodo pometli http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/em119.gif ne MI, ONI bodo to storili!!!

x:o)x

a ves kako dolgo bo "nekdo" pometal po preprogo? x:Dx

toliko casa dokler bos to ti, jaz, itn to dovolili!

"Štirje psi so morali umreti, da se je razkrinkalo njihovo trpinčenje.

Res je, kako drugače, kot se je, se naj žival obrani. Saj ne more najeti Čeferina.

In v uglednega človeka nihče ne sumi. Kaj vse se dogaja za zidovi!!!"

"Mislim, da bi se vsi morali nekoliko zamisliti predvsem nad stanjem v naši državi, že ob napadu na Megliča se je precej namigovalo na prijatelske vezi med našo politično elito, zgodilo se ni nič, in poglejte to je ravno tista elita, ki svoje povezave vedno zanika, če za primer vzamemo odvetniško pisarno Senica, malo pobrskajte po spominu in si poglejte pri katerih velikih aferah se pojavla to ime, obdolženci vedno odnesejo celo kožo, oškodovanci potegnejo ta kratko, Senica se pa valja v denarju, poleg tega smo pomoje unikum na svetu, kjer v državi mož odvetnik brani domnevne kriminalce(predvsem elito), žena na drugi strani pa “skrbi” za red in pravno državo in to je 3/4 slovencem očitno nekaj povsem normalnega???!!! Nevem, če obstaj še kak podoben primer, vsaj sam se ga ne spomnim!!"

http://www.had.si/blog/2010/02/06/je-kriv-...tnik-zlorablja/

Bojan Požar dobil/ ima online "podporo"

[danes je imel Požar za nekaj časa onemogočen/ zrušen strežnik, dostop do strani]

http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=43759

Miro Senica pomagal pri vrnitvi bulmastifov

http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=43755

LDS "bankrotirano" je preko Školjča, ... prevzel Senica, nastavil Katarino. ..;

Senica je na domnevnem dopustu lahko tudi zato,

da se izogne vprašanjem v zvezi z afero pri pridobivanju psov. ...

"Baričevič je preko odvetnika Mira Senice [in s tem LDS-a] imel visoke zveze v

slovenski politiki". To mu je omogočalo, da je lahko manipuliral z zakoni,

česar si drugi državljani nikakor ne morejo privoščiti. To odpira še eno globlje

in izjemno pomembno vprašanje: Kaj se dogaja v slovenski politiki?

Pahor bi se moral angažirati vsaj toliko, kot se je pri Erjavcu."

Komentar [rtvslo.si]:

"Nič ni tragičnega pri tem, da je nekdo umrl, zaradi tega,

ker je z dildom *natepaval* 70 kg + težke bulmastife. Tragično je to,

da so mu nekateri to omogočili."

http://www.rtvslo.si/slovenija/pogacnik-om...-odstopi/223147

na FB je ...

ravnokar vidla, sam kliknla nisem ... je skupina primer sašo baričevič: SEM PROTI mučenju živali korupciji izprijeni eliti..

pa so dali tud linke gor

Kdor je videl, je videl... :vio:

Kdor ni bil dovolj hiter... :o|o:

Povezave do slik ne delujejo več.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Povezave delajo.

Linija je občasno verjeten preobremenjena.

! PM

:eek: x?x

Poskusil parkrat, Chrome pravi - ups, ta povezava očitno ne deluje... xnckrivx

Tudi požareport se vleče kot smrkelj... :vio:

Tole spada v to temo

Pahor zaupa ministru

Pahor ne vidi objektivne odgovornosti ministra ki še naprej uživa njegovo popolno zaupanje in podporo.

Kot je dejala Makarovička - imamo pa misleca... xrolleyesx :xx!:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Jap ... res je mislec. Madona ... mislim, da grem zdej mal kozlat

x:Dx

Samo ne po računalniku... :inocent:

Uporabno za reševanje težav s prebavo - prebereš ali poslušaš nekaj od Pahorja pa te zvije, na obeh koncih... :sick:

"Bullmastiffi, še kaj" utegnejo "odplavit" Pahorja & "VIP" Pogačnika, ...

Škoda bi blo SI "Misleca". ... -) Ni slab človek. -)

Pahorju lasten kader dela same probleme:

A je tako težko delat brez večjih afer, korektno, pošteno s

čimmanj VIPa, klientelizma, korupcije, zlorabe pooblastil, laži, sprenevedanj? -(

Tole vse skupaj za Pahorja ne utegne biti dober. ...

Malo spominja vse skupaj na anarhijo/ stanje pred razpadom nekdanje LDS.

Barbi mogoče res ni slab človek.

Ampak kakšno bando je navlekel v vlado... :vragec: :xx!:

Takšne golazni na kupu še ni bilo odkar je Slovenija samostojna.

Skorumpirani ministri, tisti ki to niso imajo skorumpirane partnerje... :vio:

Ima oni drugi Pahor kar prav... :sori: :C: :vragec:

http://www4.slikomat.com/10/0209/cgt-copata.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...