Skoči na vsebino

Bulmastifi

alef

Recommended Posts

Ex javni tožilec, strokovnjak kinolog. Ex Marker B. ...

[markiranje je urjenje psa v napadu & obrambi] v KD Podutik. ...

Je svojega Mastif Napolitana položil v horizontalo s karate udarcem v smrček. ...

Ko je psica napadla drugega psa. ...

Sosed kmet, je prišel do kraškega ovčarja tako, da je h kolegu šel na dvorišče,

zagrabil psa, ga vrgel v prtljažnik karavan avta in odpeljal. ...

Kolega mu je rekel: "Pes je tvoj, če imaš jajca in si ga vzameš." ...

:xx!:

primitivizem - oba primera :xx!:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

In lastnik, ki pozna pasmo. Se s psom ukvarja. Zna z njim. ...

Je njegov vodja "krdela". ...

:palec:

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Dominantnemu/ borbenemu psu moraš dokazat, da si kot gospodar,

vodja krdela ti. ...

Seveda, pa tudi če to pomeni eno na gobec. Žal.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Vidim da ste se zelo razpisali. Vsi smo seveda pametni. Pa vseeno, se bom še jaz malo razpisala.

Opazujem pasje lastnike v moji okolici, pa lahko že na prvo žogo vidim, da so vsi po vrsti neodgovorni lastniki.

Zakaj?

Nihče svojega psa nima pod kontrolo, niso socializirani in jih ne poslušajo.

To so osnove da imaš svojega psa.

Socializacija in poslušnost sta osnovi, da potem lahko greš s psom med ljudi in druge pse.

Kot ste nekateri pisali, da psi skačejo in vas umažejo. Seveda, nesocializirani in neposlušni psi (ponovno)

Potem ste nekateri pisali, da ste proti grobosti do psa.

Pri vzgoji psa je tudi odločnost in včasih grobost potrebna. Ne da se vse doseči z lepo besedo. Mora vedeti kaj sme in kaj ne sme.

Ja, ne sme se ga pretepati, ampak kot mladiča strese mati-psica za kožo na vratu, tako tudi mi naredimo. Vendar to od majhnega.

Če imamo velikega psa, takrat je verjetno že prepozno.

Pes "mora" poslušati na besedo. Ni potrebno vpitje, kajti pes sliši veliko, veliko bolje kot mi.

Največja napaka lastnikov je, ker ne razmišljajo po "pasje", ampak po človeško.

Ne moremo primerjati razmišljanje psa s človeškim. Ni primerjave.

Če nas pes sprejme za vodnika, potem bomo z njim živeli kot z najboljšim človeškim prijateljem, v nasprotnem, bomo imeli same težave.

Psu ne moremo "nikoli" 100% zaupati. Ko se sprehajamo v množici ljudi z njim, ne moremo za sigurno vedeti, da mu kdo izmed mimoidočih ne bo "po volji". Zato je potreben nagobčnik.

Še in še bi lahko pisala, vendar, če se držimo osnov vzgoje, smo na pravi poti. Predvsem si pa moramo vzeti čas za našega pasjega prijatelja.

Ga peljati na sprehod, se "pogovarjati" z njim. Ga tudi pocrkljati......

Ni agresivnih psov, so samo nesposobni lastniki. Taki ne morejo in ne smejo imeti psov.

Zaradi takih ljudi, ne psov, imajo ljudje do psov zelo negativen odnos.

xsrcx

japajade :xx!:

istotako je potreben nagobčnik za vse razvajane, deroče se otročaje, ki se preganjajo po štacunah, prevračajo rob s polic, pribor iz miz v restavracijah,..

mislm ljduje, dejte eno SREDNJO pot, zmer neko pretiravanje v eno al pa drugo stran.

Kt un invalid z 1200E penzije (in kredo z 800E) gre jokat h Jankoviču, da z ženo ne morta bit vsak v svojem zabojniku (nočitev), da hočta bit skupi xrolleyesx pol pa teatralično ležita v eni stari kripi na parkingu xcivx

In kdo je tisti (=kompetenten), ki bo odločal, kdo lahko ima psa in kdo ne?

Ma Robida, z enimi tvojimi idejami se strinjam, sam tole z nagobčnikom, grobostjo (eno na gobec?? ma dej nehi! :sick: ), me je pa res razjezilo.

p.s.

moja Pesjanka nosi nagobčnik - kadar sva šle na bus, drgač ga nosi samo za kazen - če dela škodo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ko pes napade drugega psa, ...

Napadalca udarim tudi sam direkt v glavo - smrček, ...

Ko je situacija ogrožujoča za žrtev. Napadenega kužka.

Uporaben je tudi ventil od centralne kurjave [bokser].

Treba pa udarit s kontrolo, da se naredi čim manj škode psu napadalcu,

zlasti, ko gre za lastnega kužka. ... Ki prekrši naučene osnove ubogljivosti & poslušnosti.

In napade drugega kužka, človeka. ...

Pred leti, v času ex YU, so kolegi odhajal v ex JLA [YU vojsko].

Bili razigrani. Pa je takratni miličnik na kolega spustil psa z nagobčnikom,

ki se je "lahko snel mimogrede". Kolega se zadere, spusti na hiter ukaz psu,

bil takrat član KD ... Ni se ustrašil. Bil je borec v genih.

Pes bil čisto zmeden za par sekund. ... Potem je miličnik psa potegnil k sebi. ...

Čaki mal ..naredit nekaj kar psu ni všeč...a zdaj se bomo pa mi njegovim muham prilagajal... x:)x

ti moreš bit zanj alfa samec ..tebe ma za ubogat. x:)x

Če tega ne zmoreš in ne znaš ...bolje da nisi lastnik takih psov x:)x

Ima za ubogat, drži.

Ampak to ni nekaj samoumevnega, psu moraš z vzgojo dopovedat da te mora ubogat, določit mu moraš mesto v tropu.

Če tega ne storiš si bo mesto določil sam, postavil se bo na mesto vodje tropa(ki ni nujno alfa samec) in ko bo čutil da mu to mesto poskušaš ogroziti, bo šel v boj.

Tisti ki so šolali pse vedo da VEDNO v procesu vzgoje pride do trenutka ko se pes upre, in to je poskus prevlade, dominacije.

Če mu takrat popustiš je izgubljen, oz. je prevzgoja in ponovna vzpostavitev dominacije nad njim zelo težavna, za nestrokovnjaka praktično nemogoča.

Včerajšnja tragedija je bila po vsej verjetnosti posledica tega da lastnik ni znal utrdit dominacije nad psi in je zato eden od njih prevzel mesto vodje.

Lastnik je žal to plačal z življenjem.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Takrat napadeš. ... Boksarski direkt na polno na smrček. ...

Ah daj no ... to je tako kot pravijo, da je treba morskega psa, ki te napade s pestjo po nosu pa se umakne. prosim lepo ... kje imaš pa čas na to mislit.

Je možno, sprobano od mene osebno na bobtailu ki tudi ni ravno majhen.

Me je ugriznil ko sem mu postavil skledo s hrano, očitno sem po njegovem prepočasi umaknil roko.

Dobil s pestjo po smrčku, po tem je vedno čakal da hrano odložim in se umaknem, šele potem je začel jesti, in tudi dovolil je da mu hrano med jedjo vzamem.

V takih primerih je treba reagirat TAKOJ, tisti trenutek ko se incident zgodi, minuta za tem je že prepozno, brez učinka.

Pa če uporabiš "Tantra metodo" glej da zadaneš s prvim šusom, drugače je po tebi... :vio:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

In hkrati - zame pes JE član družine.

Saj ni nič narobe če ga ti obravnavaš kot člana družine, če se obenem zavedaš da si ti član njegovega tropa, oz. vodja tropa.

Uporaben je tudi ventil od centralne kurjave [bokser].

Treba pa udarit s kontrolo, da se naredi čim manj škode psu napadalcu,

:eek: Koliko ljudi pa poznaš, ki bi na sprehod vzeli ventil od centralne kurjave, ali pa ( zihr je le zihr) , kar kompleten radiator ? :o|o: ...sem preverila, mi imamo okrogle plastične ventile...naj menjamo ventile ali raje zaprosim za oročni list?

primitivizem - oba primera :xx!:

:eek: x?x

Zakaj?

Ma Robida, z enimi tvojimi idejami se strinjam, sam tole z nagobčnikom, grobostjo (eno na gobec?? ma dej nehi! :sick: ), me je pa res razjezilo.

Z "eno na gobec" ni nujno mišljeno točno tako kot opisuje Tantra.

Pri treniranju velikih psov je, ko se pes upre dominaciji, uporaba sile nujna.

Fizične sile, ne grobosti.

Če je ne uporabiš ti, jo bo pes, lahko bo to zate zadnjič.

Trenirat psa ki tehta 40-50 kil ali več ni isto kot trenirat oz. vzgajat par kil težkega pinča.

Robida je izšolala "na poslušnost" dva psa, oba dovolj velika in močna da lahko ubijeta človeka - briardko in beaucerona.

Primitivizem bi lahko označili tudi odnos tistih lastnikov psov ki svoje ljubljenčke skušajo počlovečiti, vzgajati po človeško, in tudi po človeško si razlagajo njihove navade in reakcije.

Žal to ne gre, pes razmišlja, čuti in reagira po pasje, po nagonih ki jih je podedoval od svojega prednika, volka, in kdor se tega ne zaveda, ni primeren za lastnika psa.

Grobost, sadizem sta vsekakor psihopatološki motnji. Nezaželjeni.

Psihopati, sadisti, ... psov sploh ne bi smeli imet. ...

Dozirat treba "strogost v vzgoji" po potrebi. V okviru celovite situacije. ...

Kot tudi "nagrajevat" s pravo mero, ko si kužek to zasluži. ...

Bitte, Entschuldigung. My Mistake:

Glavni ventil za vodo [OBI, ...]:

http://www.obi.si/si/ideenwelt/bauen/Kuech..._01_151x151.gif

x:Dx

Pa dovolj velik mora bit(min. 2 cole) da ročaj lahko spraviš na prste... :vio:

... se ne spoznam tolk oz. so tud vzroki tolk globoki in je vse tako povezano, da ne mroem imet cisto eksaktnega mnenja: to je prav, to ni prav.

Vsekakor pa mislim sledece: pes ni igracka. Kot tudi otrok ni igracka. No mi se obnasamo kot da sta: tako v smislu, da si ga pac 'omislimo', ne glede na to, ali imamo *primerne pogoje*, kot tudi v smislu kasnejse vzgoje.

Poleg tega pa vsak lastnik psa meni, da ravno on najbolj obvlada vzgojo, podobno kot morda vsak stars meni, da je prava vzgoja ravno taksna, kakrsno on fura. Pa cetudi gre vse narobe (oz. praksa tega ne potrjuje x;)x)

In tle se pac ne da pomagat: bos prepovedal met folku otroke, da jih ne bodo kasneje zanemarjal al pa da ne bodo kriminalci nastali, k jih starsi ne znajo vzgajat? ta je mal extremna, samo za mal pretiran primer. Hocem pa rect, da dokler bomo ljudje taksni, bodo tud psi taksni.

Vseen pa se ne strinjam, da so samo lastniki krivci oz. da ni nevarnih pasem, da so samo nevarni ljudje, ker zakaj pa potem obstaja s strani nekaterih pasem veliko vec teh zgodb kot ko gre za kako 'miroljubnejso' pasmo.

Se mi (kot laiku) zdi, da so vseen ene pasme nekako *rizicne* in bi morale met drugacno obravnavo...

Kaj pa vem....

Pac tko kot z vsem; vse hocemo imet, vse si hocemo podredit, hlastamo za imeti vse vec, casa in prostora za vse pa ni oz. izginja.

Tako da menim, da je najpomembnejsi prostor in cas, ce hocem imet kako mrcino.

Pa se to se lahko spremeni: pride otrok v druzino, kaj pa zdaj s psom? stran ga dat? komu? kako se bo tam obnasal? itd.

Ornk odgovornost.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

enkrat je bla na tem forumu že debata okol pasje psihe...

in ko sem vidu, da noben ni vedu niti tega, zakaj so včasih nekateri psi radi mal ugriznili poštarja... se ne spuščam več v debate z vami, ker ... loh se napenjate in pametujete kukr hočte....nimate pojma x8Dx x^x x:Dx

zdej ne wem... al se boste spet razburjal... al bo kdo razložu x:)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

se strinjam dodajam, da TO velja za vse pse, ne sam velike!

:sniky:

jst mam srnico in ja, je alergična na kure in ja, bi jih zmasakrirala (če bi mela priložnost - beri bi bila spuščena). Jaz za svojo Pesjanko ne bi dala roke v ogenj niti za kure, niti za majhne otroke (k so glih shodili); ker glih take najrajš "napada" - zalaja nanje, da se ustraši in otrok, in starš in jst. In glih zarad tega jo rajš vzamem v naročje (čeprav je na vrvici), da se izognem potencialni nevarni situaciji. Otroku razlagat, da ti kuža nič noče, da sam laja je BZ, ker otrok ŽE ima slabo izkušnjo - strah. In v izogib temu, jo pobašem v naročje. Je pa tut moja zdraharca. Če je sama, je ok, če pa so še drugi psi, ki bi se igrali, potem naredi špetir. Je že malo starejša (7) in se ji slaba volja že kaže.

JA. Psi to ful zavohajo, frenda je mela kraševko, ki je vsakič z gobcem silila med noge, tko da smo v družbi zmer prec vedli, kera ima ms.

xrolleyesx jp, najrajš po črnih hlačah pozim in polet po svetlih, pa obvezno takrt, ko se človeku najbolj mudi.

:palec:

Toliko okoli poslušnosti in socializacije..... xrolleyesx

... nekateri psi radi mal ugriznili poštarja...

Ha ha ha,

veliko psom se "trga", ko vidijo uniformo. ...

Vsak kužek čuva svoj teritorij.

Poštar, ... mu predstavlja vsiljivca,

ki na njegovem teritoriju, nima kaj iskati. ...

Na gospodarju pa je, da prepreči napade, ko gre za malo bolj hudega kužka. ... -)

Ah daj no ... to je tako kot pravijo, da je treba morskega psa, ki te napade s pestjo po nosu pa se umakne. prosim lepo ... kje imaš pa čas na to mislit.

jah....lahko se pa tudi pustiš da te grize po mili volji....

Ha ha ha,

veliko psom se "trga", ko vidijo unhiformo. ... -)

uprawičeno se smeješ, ker si worenk brcnil v temo. najbolj je pa žalostno, da podobne bedarije powedo tudi nekateri, ki se imajo za poznavalce.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Bitte, Entschuldigung. My Mistake:

Glavni ventil za vodo [OBI, ...]:

http://www.obi.si/si/ideenwelt/bauen/Kuech..._01_151x151.gif

Pa dovolj velik mora bit(min. 2 cole) da ročaj lahko spraviš na prste... :vio:

x:Dx da nista vidva slučajno trgovska potnika...in prodajata ventile ?

...in bi vse lastnike psov rada prepričala, da ventili za vodo sodijo pod obvezno opremo.. :vragec:

japajade :xx!:

istotako je potreben nagobčnik za vse razvajane, deroče se otročaje, ki se preganjajo po štacunah, prevračajo rob s polic, pribor iz miz v restavracijah,..

mislm ljduje, dejte eno SREDNJO pot, zmer neko pretiravanje v eno al pa drugo stran.

Kt un invalid z 1200E penzije (in kredo z 800E) gre jokat h Jankoviču, da z ženo ne morta bit vsak v svojem zabojniku (nočitev), da hočta bit skupi xrolleyesx pol pa teatralično ležita v eni stari kripi na parkingu xcivx

In kdo je tisti (=kompetenten), ki bo odločal, kdo lahko ima psa in kdo ne?

p.s.

moja Pesjanka nosi nagobčnik - kadar sva šle na bus, drgač ga nosi samo za kazen - če dela škodo.

a si ji razložila da ga nosi za kazen?

v eni knjigi sem prebrala nekaj, eno tezo o tem postarju (neko leposlovje, roman, ne spomnim se ta hip ne romana ne avtorja)...

aha ze vem!

Poirot Agathe Christie v knjigi Nema prica (mensezdi) - tam ko nastopa teriercek (al kaj je).

Skratka razlaga Poirot, da kok so psi pametni in da zakaj vedno laja na postarja in se jezi nanj oz. ga ze prislovicno odganja od bajte?

Zato ker pes vidi, da je (morda celo pri 'zadnjih vratih') postar vedno po najhitrejsem postopku odslovljen. x:)x

Skratka, je nekdo, ki se vedno trudi pridt v hiso (vedno nekaj hodi k bajti in zvoni), pa ga nikoli ne spustijo notri. x:px

In tako presodijo, da gre za motec in vsekakor nezazelen 'obisk'. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...