alef 3. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2010 glej, ne mislim ti razlagat zakaj je to primitivizem, ker ne boš zastopil - žal nikoli. Psa se s silo (še posebej pa ne z boksanjem, palico, lopato, brcanjem, mislm a ste vsi znorel ??!?) ne vzgaja. Okol tega NE mislm debatirat.Za vzgojo psa ne rabiš bit nasilen, ni se treba dret, ni treba za odpoklic dat psu verigo na zateg - kdor trdi drugače - nima pojma, kdor tako celo uči, tak ni kompetenten učitelj. Od mladih tac dalje je treba psa socializirat - se prav v praksi preizkusit večino življ.situacij (srečevanje z drugimi psi, živali, ljudi, otroki!!, avti, ...U got it). Pes NI lastnina, je spremljevalec, družinski član - zarad mene se lah tut član krdela imenuje, mojega krdela, da smo si na jasnem!V kolikor imaš pomanjkljivo znanje in izkušnje z vzgojo psa (in tudi pasmo psov-že v štartu "izbire" je treba razmišljat o celotnem življ.ciklu navad/potreb psa in tvojega krdela), je treba poiskati pomoč oz. pod nujno "šolat" psa - da drug drugemu skozi igro ustvarita vez, "ko se s pogledom vse zmenita". Taka vzgoja pa NE vključuje grobosti, temveč dosledno, vztrajno ponavljanje!In pa seveda na obljudenih krajih, strnjenih naseljih, pes na vrvici (flexi)! Ma nemoj... In koliko velikih psov si ti osebno vzgojila oz. socializirala na tak način?Ko si tak "strokovnjak" da lahko sodiš celo o kompetentnosti učiteljev?Pa vsaj dosledno preberi kar citiraš, vsaj to, če že zastopit ne zmoreš kar drugi pišejo.Mogoče boš potem zmogla ločit med grobostjo in nasiljem ter uporabo sile.Debatirat s tabo in tebi podobnimi o pasji vzgoji pa res nima smisla, to sem pa dojel.Bom raje s tistimi ki o tem kaj vedo... Samo še to - najin Tedi ne preganja ne kur, ne mačkov, ne majhnik otrok niti drugih psov in ne napada ljudi.Toliko o poznavanju vzgoje in izkušnjah. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 ja, rada bi te vidla v paniki, ko ti grize nogo to naredil. sicer pa ja, ni primerjave ...itak se braniš, kolikor se najbolj lahko.Markiranje v kinologiji: Urjenje psa v obrambi & napadu, prenehanju napada, ...Pri tem se uri tudi marker - tarča učečih se psov ...Psa se "spusti na povito roko" ...Učita se tako marker kot pes ... Slednji mora ubogat ukaze svojega gospodarja, na ukaz prenehat z napadom ...Marker se kot "s stranskim učinkom" uri v "obrambi" ...Pozim se je upreti psu lažje kot poleti, ko ne nosimo plaščev, ... [! Šala, ki paje malček resnična/ en kanček ...] ... -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 Ma nemoj... In koliko velikih psov si ti osebno vzgojila oz. socializirala na tak način?Ko si tak "strokovnjak" da lahko sodiš celo o kompetentnosti učiteljev?Pa vsaj dosledno preberi kar citiraš, vsaj to, če že zastopit ne zmoreš kar drugi pišejo.Mogoče boš potem zmogla ločit med grobostjo in nasiljem ter uporabo sile.Debatirat s tabo in tebi podobnimi o pasji vzgoji pa res nima smisla, to sem pa dojel.Bom raje s tistimi ki o tem kaj vedo... Samo še to - najin Tedi ne preganja ne kur, ne mačkov, ne majhnik otrok niti drugih psov in ne napada ljudi.Toliko o poznavanju vzgoje in izkušnjah.seveda, če te ne bodo s kakim levim krošejem prepričali - ker jezik ti je bojda znan Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2010 ja, rada bi te vidla v paniki, Ena moja izkušnja z "napadom" psa in paniko.Preeecej let nazaj, takrat še nisem imel avta in sem zjutraj v temi hitel na avtobus za v službo.Pa mi tam izza enega grma na pot skoči pes, bil je črn(menda, ne vem točno, tema je bila), velik(no ja... strah ima velike oči) in zalaja name.Priznam da me je skoraj infarkt, zadrl sem se - marš ali nekaj takega, ampak očitno je strah mojemu glasu dal silno moč, moralo je biti tam okrog 200 decibelov ali kaj takega, torej pesjan se je najprej sesedel na rit, nato pa cvileč pobegnil kolikor so ga noge nesle.Koliko časa se je on tresel po tem ne vem, jaz sem se kar nekaj časa... Gat k sreči ni bilo treba menjati... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2010 Pa vsaj dosledno preberi kar citiraš, vsaj to, če že zastopit ne zmoreš kar drugi pišejo. seveda, če te ne bodo s kakim levim krošejem prepričali - ker jezik ti je bojda znan Še enkrat ponavljam, mogoče ti bo uspelo razumet, če ti še ne bo, povej v kakšnem jeziku naj napišem. In - verjemi ali pa ne, kakor hočeš - ne pretepam psa, ne znam karateja, ne znam boksat, nikoli nisem udaril ne svojega ne tujega psa s kakim predmetom.Nikoli nisem s sabo nosil nobenega orožja, ne hladnega ne katerega drugega. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 No, pa sej bereš tudi bolj površno al se temu reče selektivno blah in kako kej mastifčki? Kej nouga? Ker menda naj bi se o bullmastifih menli Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 ja, kaj menite, bi moral kdo odgovarjat? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 Dva najbolj odgovorna sta že 2m pod zemljo. Naj nam bo primer vsem v poduk. Vprašanje pa, kaj se bo zdej z Barsosom zgodil, kapo di banda je šel, pacienti brez svojega os.zdr.,.. nič kaj fino. Je tako, kot je Nat rekla: človek obrača, bog obrne Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 ja, je res. ni drugega za rect.a vseeno: mora res vedno nekdo umreti, da se kej zgane v ljudeh?V tem primeru je 'sreca v nesreci', da vsaj ni kaksen drug nastradal (ceprav se mi vsakdo smili, tudi ce je se tako odgovoren; a naj odgovarja pac, takele smrti pa nikomur ne privoscim). Je pa zanimivo, odkar je nova vlada prisegla na oblasti, je to prvič, da slišim omenjati njegovo ime.sem tocno to pomislila tud sama. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 Tule preberite, kako jo je 'odnesla' prva žrtev teh beštij, zgodilo 2006, : Iz MMCGovorili smo s Stanislavom Megličem, ki je nekega zimskega dne pred štirimi leti hodil po pločniku, ko so ga naenkrat začeli napadati ti štirje veliki psi. "Šel sem iz službe proti svojemu avtomobilu. Na desni strani sem videl v avtomobilskem prtljažniku tri pse, lastnica pa je s četrtim prihajala nasproti. Pes se ji je iztrgal iz rok in stekel proti meni, takoj so mu sledili še ostali psi iz avtomobila. Vsi štirje so me začeli napadati, gristi za roke, noge, vlekli so obleko iz mene. Dokler sem lahko stal na nogah, sem se branil, potem pa so me zbili na tla in me začeli gristi po glavi, ušesih, prsih in bokih. Raztrgali so me od glave do pete. Grozno je bilo, pravi masaker. Ker je bil zimski čas, sem bil toplo oblečen, a so mi strgali vso obleko. Napad je trajal najmanj 15 minut, in bil sem prepričan, da je z menoj konec, da bom umrl," opisuje svojo grozljivo izkušnjo. Lastnica Megliču med napadom ni pomagalaTakratna lastnica psov, upokojena zdravnica Zora Roter, je po njegovih besedah stala in opazovala dogajanje, ko je padel po tleh, pa je šla v hišo poklicat odvetnike. Ni mu nudila prve pomoči, čeprav je bila zdravnica. Policijo je poklical očividec in šele policisti so s streli odgnali pse, enega so tudi ubili. "Lastnica pa je takrat prišla iz hiše in rekla, naj ne streljajo njenih otrok." Megliča so odpeljali na urgenco, kjer je prestal večurno operacijo, ležal na bolnišničnem oddelku mesec dni in nato eno leto ostal na intenzivni rehabilitaciji v kliničnem centru. Zdaj lahko dela, a le skrajšan delovni čas. In na vse to , so pse dali nazaj, namesto da bi jih na licu mesta pobili :xx!: In kdo je plačal vse te kontrole, pa nadzore Vursa, itd....Inštruktorica pogrizena...KRASNO! :xx!: Nagnat z brco Pogačnika! Pri nas v Italiji bi karabinjerji takoj postreljali kardelo psov, pa še kdo bi šel na hladno sedet in razmišljat kako plačat MILIONSkO odškodnino, ki v takih primerih obvezno sledi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 Dva najbolj odgovorna sta že 2m pod zemljo. Naj nam bo primer vsem v poduk. *** Vas berem tlele.. in sicer nimam psa in ga nikoli nisem imela, tko da ne morem iz izkušenj, ampak.. imam pa mačka.. ki ga mam ful, najbolj rada. ampak. v bistvu sem šele nekaj časa nazaj si priznala, da sem zaj** na celi črti, kar se vzgoje tiče.kjut mali mačkonček, ki je imel res že od malega poudarjen tale fajterski nagon pa bit ta glaven pa ... ampak je bilo v bistvu simpatično in zabavno, ko je skakal obiskom v noge in napadal in grizel. Jaz sem vsake tolko sicer popenla in se ga spravla mal vzgajat in pošpricat z vodo, kadar je skočil vame.. ampak pol, čez par dni, ko sva se igrala in je po 5 minutah nežnega igranja začel na divje.. sem pa kot prvo - spodbujala sama, ker sem z igro od tam naprej še nadaljevala (če je bilo pa simpatično) pa na koncu sem se vedno jaz umaknila. in je ponavad še stekel za mano v drugo sobo in še enkrat za zihr mi skočil v nogo.. odkar se je naučil mijavkat (kako leto nazaj, prej sploh ni uporabljal mijavkanja), zna neverjetno tečno zahtevat hrano. In to takrat, ko ima poln krožnik, samo niso ravno njegovi najljubši briketi.. ponavad sem vztrajala kako uro, dve, mu kazala, da ma poln krožnik.. in obupala in mu nasula 10 briketkov čez. potem je lahko vse pojedel na fantovega psa ga nikakor nismo mogli navadit. obupali vsi skupaj. pes pride samo še na obisk (no, itak živi pri starših, ker imajo vrt, ampak včasih je bil vsak vikend tle) in ne vem kdo je bolj živčen, če sta v isti bajti - on ali maček. pregnal in red je naredil med mački v radiju 500m okrog bloka... v glavnem.. hočem povedat.. da sem zadnjič dobila en tak mal zajebantski link na članek o tem kako si vse mačje luštne značilnosti narobe razlagamo.. in mi je kar naenkrat kliknilo, da to, da se mačkon vedno postavlja v fajterski položaj in zahteva in je.. konec koncev, ja, vse po njegovem.. ni najbolj kul. in da s tem, ko se igrava in potem jaz v štosu zbežim.. samo spodbujam njegovo idejo, da je ta glaven., ker on ne vidi tega tko - o kul, kako se fajn zabavamo in lovimo, ampak - zbežala je, tko kot vsi mački okol bloka, ergo - I'm the boss.. ergo - lahko težim za hrano, lahko skačem, kjer hočem, lahko mečem stvari iz omar in polic, če me ne upoštevajo v prvi sekundi, lahko kar si zmislim... in ja, ful je težko prevzgajat 4 leta starega mačka. začela sva s tem, da če se začne fajt, nisem jaz tista, ki se umaknem. sem ga sposobna celo ugriznit v uho, glih tolk, da mal zatuli.. da začuti, da tale njegova igra boli. mene vedno. ker ko grize, nima meje, je nikol ni imel. če bi imel mamo in bratce, bi ga to naučili, ampak so ga očitno prezgodaj vrgli na cesto.. jaz pa kar se tega tiče.. nisem bila prav dobra mama. .. in potem se gledava.. tko ene tri minute,. kdo je močnejši. se ne pustim več. na koncu pogleda stran in se začne umivat, kao ... ej, sej je v redu hrana je naslednja točka.. najtežje, ker joka in je bogi in laaaaačen.. in potem ga 3 ure nosim pred šalco. vsakič znova, dokler ne obupa in poje, kar je tam, potem pa dobi še. ja, sem že razmišljala, da ni fer, ker men tud mogoče ne bi pasalo tisto jest in bi kaj drugega... sam.. če je sposoben potem, ko vržem čez 5 briketov, vse pojest - je to živo izsiljevanje, a ne.. ne vem.. mal sem se zamislila.. da mam zdajle dojenčka.. tale maček zna bit ubijalsko ljubosumen. itak, da mu bom posvečala kolikor se bo dalo pozornosti, ampak.. ja, ne bo več čist edini in ta glavni.. in če ne bo imel približno postavljenih mej.. bomo imel probleme.. in da bi bil to 50 kilski pes.. tako da ja.. razumem kaj hočejo alef, robida in tantra povedat. če začneš od začetka, od malega, in če ti je jasno za kaj se gre radikalni ukrepi niso potrebni...pri mačku griz v ušesa, ker boli, pri 50kilskem psu pa verjetn ja.. en dost konkreten čof po smrčku.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2010 No, pa sej bereš tudi bolj površno al se temu reče selektivno blah in kako kej mastifčki? Kej nouga? Ker menda naj bi se o bullmastifih menli Nekaj je. Zakaj in pod kakšnimi pogoji so Baričeviču vrnili pse Kinolog Franc Šterman: "Stvar smo na široko obdelali in Baričeviču pod zelo strogimi pogoji dali možnost, da se mu psi vrnejo. Skozi proces izobraževanja in prevzgoje bi moral iti tako on kot psi, šele potem bi komisija ugotavljala, ali je sposoben biti njihov lastnik. Zapletlo se je pri tem, da so psi prestali prevzgojo, on pa ne. Čeprav sem mu konkretno povedal, da je najbolj ogrožen prav on, in mu ponudil svojo pomoč, se je le zahvalil in me nikoli ni poklical. Očitno je sklepal, da je dovolj sposoben in močan biti vodja krdela" Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 ja, kaj menite, bi moral kdo odgovarjat? seweda.na hitr sem narisou (al spisou al ne wem kuko se temu reče) natalno astrološko karto in takoj je blo jasn, da majo teli kužki identično zwezdno zasnowo kot đek d riper, adolf hitler in herbert fon rusjanov.. in ker imajo živali swoje pravice in tudi odwetnike, se mi zdi samoumevno, da tudi odgowornost.že po prwem napadu bi morale vse te žiwalce sedet na powšetovi in ne v hišnem priporu. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2010 To ni res, že v podpisu ti piše, da streljaš s srcem V določenih primerih naredim tudi izjemo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2010 Malo zgodovine Žal se iz tega nihče ni nič naučil. Dve komisiji sta odredili usmrtitev, tretja, iz katere so(domnevno po posredovanju Mira Senice) izločili priznanega kinologa Jožeta Vidica pa je odredila da se psi lahko vrnejo k lastniku ker naj bi izpolnjeval vse pogoje za njihovo ustrezno oskrbo in vodenje. Poltika in pomembneži povozili stroko. Na Kanalu A je bilo soočenje ministra Pogačnika in Radovana Žerjava.Pogačnikova pojasnjevanja - izgovori ali samo dobro poznavanje lukenj v zakonu?Naj presodijo pravniki. In danes nov "pasji" incident Psa poklala jelene V Sloveniji menda letno okrog 1500 primerov od psov pogriženih ljudi.Zadnji čas je da se nekaj stori na tem področju. Ali pa bo prej moral umreti še kdo? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 In danes nov "pasji" incident Psa poklala jelene V Sloveniji menda letno okrog 1500 primerov od psov pogriženih ljudi.Zadnji čas je da se nekaj stori na tem področju. Ali pa bo prej moral umreti še kdo?sem vidla, definitivno odraz druzbe, ljudi, lastnikov.sej smo vsi ze cisto pozivinili....pa bodo psi krotki in nad vsem tem, temi vsesplosnimi energijami.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 Seveda, locnica med zverjo in udomacenim psom ne more zgint cez noc. Prav tako clovek (rast in razvoj) cez noc ne more prerast v izrazito moralno in eticno bitje. Za to potrebujemo mnoga zivljenja in en kup grenkih izkusenj. Clovek je se do nedavna (bil in je) ubijalec, lovec, morilec, vojak, ... ne moremo pricakovati, da bodo zivali kot so psi, ki so na cloveka najbolj vezani, drugacni, se posebej ne, ker so bil iskozi zgodovino za prezivetje predvsem odvisni od lastnega oz. skupnega nagona. Vse to je nasa in osebna rast... ravno zato ker kot posameznik v skupni druzbi nismo dovolj zreli, moramo imeti meje, religije, pravila in zakone. Omogocajo okvirje v katerih naj bi se skupnost lazje razvijala. Ce si v skrajnosti zamislimo, kaj se lahko zgodi, ce pride do neke katastrofe in mnogo tistih prestrasenih psov ostane na ulici, lacnih bojecih se vsega kar pride mimo, ki se znajo branit edinole tako, da napadejo.V eni oddaji na National Geogr. so kazali prihodnost v obliki po ekoloski katastrofi... psi in podobne zivali bi se zacele med seboj znova povezovati v trope, skupine, saj bi tako bili mocnejsi in lazje prisli do hrane. To je in bi bilo naravno.Clovek je zver podomacil, prevzgojil do mere da mu je podlozen in da oplemeniti njegovo zivljenje na razlicne si nacine. Zal pa veckrat pozabil, da mora biti tudi ucitelj dovolj zrel, da lahko nekoga primerno vzgaja. (ni pravilo). Ce k temu dodamo se zgodovino razvoja psa in njegove gene ter nagone, lahko imamo problem. V tej druzbi, ko je clovek iz kmetije prisel v "samoumevnost" in mestno zivljenje, je velikokrat dovoljeno vse kar ni izrecno prepovedano. Tako domaco zival lahko dobi skorajda vsakdo, ceprav zato ni sposoben nositi primerne odgovornosti. Nizje zavedanje, ce se tako izrazim, ki je znacilno za bivanje v tropu je lahko posledica skupne zavesti in ne dovolj razvite individualne zavesti, v okviru katere se podrazumeva tudi dolocena odgovornost.Tako postane nagon mocnejsi od spoznanja, ki zajema nekatere eticne okvirje, nekatere obcutke, cilje itn.Tudi clovek zelo dobro pozna skupinski nagon. Ta se lahko prikazuje v skranjostih kot je bila hitlerjeva nemcija, kjer indivudulano vodena energija vpliva na zavest mnozic. Danes smo temu velikokrat se vedno prica v raznih vojnah, kot so bile na balkanu. Pa tudi v vsakodnevnem zivljenju, recimo tukaj na forumu, ko se skupno misleci zdruzujemo v "trop", seveda v manjsih razseznostih Ja, storiti - ampak z zdravo pametjo! Psa poklala jeleneV Sloveniji menda letno okrog 1500 primerov od psov pogriženih ljudi.Zadnji čas je da se nekaj stori na tem področju. Ali pa bo prej moral umreti še kdo? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 to je to. sem vidla, definitivno odraz druzbe, ljudi, lastnikov.sej smo vsi ze cisto pozivinili....pa bodo psi krotki in nad vsem tem, temi vsesplosnimi energijami.... Mogoce ni izraz najbolj posrecen, primeren... sicer pa sem opisal da ne na novo vzgajat, met novih mladicev itn. Pomeni UKINT rojevanje vedno novih in novih psov, razen kaksnih res kvalitetnih pasem, kjer do problemov ne prihaja oz. obstaja zgolj majhna moznost.Mogoce tut to ni najboljsa ideja, ne vem no. A kar ukinit kaj ja, si ze ti pisal o tem (nisem prej bral za nazaj teme se). Ja, žal, kot vedno.Ni nevarnih pasem, ni nevarnih psov, so samo nevestni, nepoučeni lastniki.Lastniki ki ne poznajo osnovnih značilnosti pasme psa ki ga imajo, lastniki ki se ne zavedajo "socialnih pravil" znotraj pasjega tropa.Ker pes lastnika in - če jo ima - njegovo družino dojema kot trop, krdelo, kakorkoli že to imenujemo.In trop ima vodjo.To naj bi bil lastnik, nek drug član družine, kdorkoli, če pa nobeno človeško bitje v tem "tropu" ne premore toliko moči, znanja in avtoritete, potem to mesto zasede pes, tisti ki je najmočnejši, in postane vodja tropa.Od tu naprej postane stvar neobvladljiva, nepredvidljiva, in posledice takega ravnanja so bile včeraj prikazane na najbolj krut način.Pasma tukaj ne igra nobene vloge, razlika je samo v tem kako obvladati ali se ubraniti nekega npr. maltežana ali bullmastifa.Samo ta razlika včasih, tako kot včeraj, pomeni življenje ali smrt. Mah, s tem se ne strinajm sploh. Sem bil ze povsem kul.. pa je pes bil napadelen. Ne zaradi mene. Ali pa se je zgodilo tudi ze obratno, da sem jaz zacutil psa, in zato postal nemiren. ja lahko govort tkole iz tukaj.. v real lajfu pa nimajo vsi psi "lepih" namenov.lahko se je ravno kaj zgodilo, ti prides mimo in hopsa. podzavest vznemirjena do mere ko pes zgolj se samo reagira.nic, bejzbol kij pa je :xx!: Free, kar oddaš, to dobiš (strah-napadalnost).Velja tut za ljudi, ne sam pse ne vem, kaj se sploh ukvarjaš (Free) s psi, ignoriraj jih, ne glej v oči, če pride do tebe te povohat, obmiruj in počaki, da se naveliča. Ne krili z rokami, ne brcaj. Pes je radovedna žival in gleda s smrčkom cist res. isto mam. ce je pes dber do lastniak ni nujno do drugih ljudi. in lastnk bi moral poznat psa do mere kako se obnasa v druzbi in to spoznavanje konstantno preverjati na primeren nacin. recimo. jst se jih tud bojim. verjetno zato, ker sm imela v zlo mladih letih bolj slabe izkušnje, pa kasneje sicer nobenih stikov psi, tko da jih sploh poznam ne. in če ima nekdo psa, sploh enga velikanskega, naj bi ga - pomoje - bil sposoben obvladat, zadržat pri sebi in naj se človk zaveda, da vsak nima rad psov oz. se jih boji, morda iz kakega zelo dobrega razloga. ne pa da na daleč zagledam eno mrcino, ki dirka prot men, od zadaj se pa lastnik dere "ja sej ti nau nč nareduuuuuu". ma pejd v 3pm :xx!: kar oddaš, tud dobiš? ni rečeno, ane. včasih pride kak pes, ki se mu vid, da te nekak nezaupljivo in tko čekira... (in kriva sm jst al kaj ), drugič pa en, ki od veselja prav blazni in skače po teb in te čist poslin - pa recimo oddajam glih tolk strahu kot pri prvem psu. in eni grizejo, ne glede na to, a se bojiš al ne. večina folka nekak užaljeno reče, moj pa že neeeeeee ja, ok. sam a je težko sprejet dejstvo, da nekdo, ki psa ne pozna, tega pač ne ve (ne bom o tem, da tud lastnik sam vedet ne more). in strahu se pač ne da vedno povsod kontrolirat. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 No, a se vam zdi vredu predlog, da bi kot prvo uvedel obvezno nosenje nagobcnika za vse pse vecje od a4 lista v javnosti. neglede na to, ali so na povodcu ali ne? japajade :xx!: istotako je potreben nagobčnik za vse razvajane, deroče se otročaje, ki se preganjajo po štacunah, prevračajo rob s polic, pribor iz miz v restavracijah,..mislm ljduje, dejte eno SREDNJO pot, zmer neko pretiravanje v eno al pa drugo stran. Kt un invalid z 1200E penzije (in kredo z 800E) gre jokat h Jankoviču, da z ženo ne morta bit vsak v svojem zabojniku (nočitev), da hočta bit skupi pol pa teatralično ležita v eni stari kripi na parkingu In kdo je tisti (=kompetenten), ki bo odločal, kdo lahko ima psa in kdo ne? Ma Robida, z enimi tvojimi idejami se strinjam, sam tole z nagobčnikom, grobostjo (eno na gobec?? ma dej nehi! ), me je pa res razjezilo. p.s.moja Pesjanka nosi nagobčnik - kadar sva šle na bus, drgač ga nosi samo za kazen - če dela škodo. sej zato jst ne morem met psa. ne bi jst nikogar tepu sploh Zakaj? Z "eno na gobec" ni nujno mišljeno točno tako kot opisuje Tantra.Pri treniranju velikih psov je, ko se pes upre dominaciji, uporaba sile nujna.Fizične sile, ne grobosti.Če je ne uporabiš ti, jo bo pes, lahko bo to zate zadnjič.Trenirat psa ki tehta 40-50 kil ali več ni isto kot trenirat oz. vzgajat par kil težkega pinča. Robida je izšolala "na poslušnost" dva psa, oba dovolj velika in močna da lahko ubijeta človeka - briardko in beaucerona. Primitivizem bi lahko označili tudi odnos tistih lastnikov psov ki svoje ljubljenčke skušajo počlovečiti, vzgajati po človeško, in tudi po človeško si razlagajo njihove navade in reakcije.Žal to ne gre, pes razmišlja, čuti in reagira po pasje, po nagonih ki jih je podedoval od svojega prednika, volka, in kdor se tega ne zaveda, ni primeren za lastnika psa. Vsekakor sam ves kolk je ljudi s potlacenimi mehanizmi reagiranja, ki se sploh ne zavedajo kaj pocno, ko jim film poci; ne morejo naredit distance. kako lahko potem to pricakujejo od psa, ki je na miljone let zivel v tropu.verjetno mora res imeti dobro vzgojo in rodovnik sa se nanj lahko dovolj zanesemo. ugibam.Grobost, sadizem sta vsekakor psihopatološki motnji. Nezaželjeni.Psihopati, sadisti, ... psov sploh ne bi smeli imet. ...Dozirat treba "strogost v vzgoji" po potrebi. V okviru celovite situacije. ...Kot tudi "nagrajevat" s pravo mero, ko si kužek to zasluži. ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 da. vsem (razen A4) nagobcnike pa bo. ?da In tle se pac ne da pomagat: bos prepovedal met folku otroke, da jih ne bodo kasneje zanemarjal al pa da ne bodo kriminalci nastali, k jih starsi ne znajo vzgajat? ta je mal extremna, samo za mal pretiran primer. Hocem pa rect, da dokler bomo ljudje taksni, bodo tud psi taksni. Vseen pa se ne strinjam, da so samo lastniki krivci oz. da ni nevarnih pasem, da so samo nevarni ljudje, ker zakaj pa potem obstaja s strani nekaterih pasem veliko vec teh zgodb kot ko gre za kako 'miroljubnejso' pasmo.Se mi (kot laiku) zdi, da so vseen ene pasme nekako *rizicne* in bi morale met drugacno obravnavo... Ornk odgovornost. pol metra psa prosim. Se dobijo različne dimenzije. ... ne vem sicer ce to v praski res obdrzi, ta tvoja teorija, si pa zelim da bi bilo temu res tako! dovolj dobra vzgoja brez batin. . ja, v bistvu je tut najbolj logicno.samo ne vem ce za vse pasme in rodobnike? glej, ne mislim ti razlagat zakaj je to primitivizem, ker ne boš zastopil - žal nikoli. Psa se s silo (še posebej pa ne z boksanjem, palico, lopato, brcanjem, mislm a ste vsi znorel ??!?) ne vzgaja. Okol tega NE mislm debatirat.Za vzgojo psa ne rabiš bit nasilen, ni se treba dret, ni treba za odpoklic dat psu verigo na zateg - kdor trdi drugače - nima pojma, kdor tako celo uči, tak ni kompetenten učitelj. Od mladih tac dalje je treba psa socializirat - se prav v praksi preizkusit večino življ.situacij (srečevanje z drugimi psi, živali, ljudi, otroki!!, avti, ...U got it). Pes NI lastnina, je spremljevalec, družinski član - zarad mene se lah tut član krdela imenuje, mojega krdela, da smo si na jasnem!V kolikor imaš pomanjkljivo znanje in izkušnje z vzgojo psa (in tudi pasmo psov-že v štartu "izbire" je treba razmišljat o celotnem življ.ciklu navad/potreb psa in tvojega krdela), je treba poiskati pomoč oz. pod nujno "šolat" psa - da drug drugemu skozi igro ustvarita vez, "ko se s pogledom vse zmenita". Taka vzgoja pa NE vključuje grobosti, temveč dosledno, vztrajno ponavljanje!In pa seveda na obljudenih krajih, strnjenih naseljih, pes na vrvici (flexi)! aha Sem "trgovski potnik" po potrebi. ... -)Brez ventilov na členkih. ... -) ja no, ampak grize pa se vedno jst se s svojo Pesjanko pogovarjam in ona se "pogovarja" z mano. Gre za besedno in nebesedno komunikacijo - pa si misli kar si hočeš juhuhuuuuu ... mogoce pa res cutijo lastnikovo neugodje ob tem pa ga potem hocejo grist (postarja)se dobro da kdo iz davcne ne hodi naokoli Psi vedo, da poštarji večinoma nosijo, opomine, izvršbe, grožnje, račune in ostalo tragedijo.Če bi vsakič prinesel penzijo pa kak priboljšek, bi čist drugače reagiral. bravo! sem cist podobnega mnenja! torej se je tvoja kuzika naucila bit vredu, ker si bila ti dovolj poslusna Drugače pa, da se ne bi slučajno stepli glede tega kdo ima prav in kdo ne: ko si nabavimo psa, moramo it z njim v pasjo šolo. Pa ne zato da se pes kaj nauči, ampak da se mi naučimo ravnanja s psom.Da se naučimo, kako ga naučiti poslušnosti..... Z briardko sem dala skozi 2 tečaja, naredili sva izpit A.Beaucerona sem naučila vsega potrebnega z levo roko.Pa ne zato ker sem tako oh in sploh, ampak zato, ker mi je pasja šola dala potrebno znanje zato.Malo pa tudi zato, ker so beauceroni nasploh poznani kot zelo dojemljivi in pametni za šolanje. pomoje tudi. samo morda ne v vseh okoliscinah in mislim da se s tem vsi strinjamo.ce je pes ze odrasel ali presel del vzgoje, je morda (ugibam) en od nacinov da ga pre ali vzgojimo pac bolj trd nacin mislm, jst ne vem, ugibam ane? po moznosti da je kaka huda psama...samo boksanje da pade dol in take... to je zame mucenje zivali! :xx!: in to je potrebno prijavt! ... (ker pač vajini predlogi okol brc, boksanja so primitivni :xx!: ) o, evo, o tem sem govoril... pomoje tudi. samo KATERA je ta meja grobosti sploh!?pomoje bi to mogu najbol jvedet lastnih sam. kot mama pri otroku.je pa lahko majhna meja med tem da nekdo psa vzgaja, ali stresa svoje probleme nadenj ane? Seveda...včasih se zgodi, da pes že vse zna, oziroma ve kaj sme in kaj ne sme,vendar se mu zdi, da bi bil on rad gospodar.Takrat je pa potrebno to dopovedati na malo bolj odločen, tudi mogoče grob način. hudo Direkt [kroše, uppercut, čelna, ...] je b.p. lahko na nivoju bokserja.Seveda se uri/ izvaja zgolj na vreči.Strokovni prijemi/ meti s kontrolo so bolj prijazni "do okolja" [ni trajnih poškodb, ...]. ... -) Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 ha haha men se je to zgodil pr enmu klosarju....hodim ob ljubljanici in v grabnu vidim star ne vozen bicikl... k je mel full dober star gestel.sm reku, ok, vzamem gestel, ker je fajn ,drugo na odpad... pa se okolje bo oblj cisto.in jaz z biciklom masiram po potki nakar me nekdo udari vzadaj v glavo kwaaaaaaase obrnem in en klosar cist jezen neki tezi.... v trenutk usm ga tko nazjal da je povem prebledel, in se zacel trst in opravicevat.... dal sem mu bicikl, se obrnu in sel doma. ne vem, ampak mogoce ma kej z MLM-jevm veze http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/em119.gif al pa z najino podobno astro karto. Ena moja izkušnja z "napadom" psa in paniko.Preeecej let nazaj, takrat še nisem imel avta in sem zjutraj v temi hitel na avtobus za v službo.Pa mi tam izza enega grma na pot skoči pes, bil je črn(menda, ne vem točno, tema je bila), velik(no ja... strah ima velike oči) in zalaja name.Priznam da me je skoraj infarkt, zadrl sem se - marš ali nekaj takega, ampak očitno je strah mojemu glasu dal silno moč, moralo je biti tam okrog 200 decibelov ali kaj takega, torej pesjan se je najprej sesedel na rit, nato pa cvileč pobegnil kolikor so ga noge nesle.Koliko časa se je on tresel po tem ne vem, jaz sem se kar nekaj časa... Gat k sreči ni bilo treba menjati... jst ti verjamem! Še enkrat ponavljam, mogoče ti bo uspelo razumet, če ti še ne bo, povej v kakšnem jeziku naj napišem. In - verjemi ali pa ne, kakor hočeš - ne pretepam psa, ne znam karateja, ne znam boksat, nikoli nisem udaril ne svojega ne tujega psa s kakim predmetom.Nikoli nisem s sabo nosil nobenega orožja, ne hladnega ne katerega drugega. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 ej, ma jst sm to prou razoskoval pri sebi, kako se psi odzivajo glede na moje pocutje, stanje, fizicno drzo inraven. ne zdej cele studije, ampak tako pri sebi bolj vcasih. najbolj znorijo, ce sm energetsko odzemljen nekak, kljub temu z veliko energije (recimo da sem dolgo spal ipd). ustrasijo se. ne vem sicer ker se ne spoznam na pse, toda koliko lahko posplosujemo to, da so prav nekateri ljudje vedno ali velikokrat tarca neodobravanja s strani psov? ali gre bolj za pasme, ali dolocene ljudi? Kaj pa vem tole glede straha ...na neke osebke imajo psi piko......Tko da....tko pač je ...majo psi svojo psiho ...Mu lahko še tako zaupaš, pa šolaš ..še vedno se lahko zgodi kaj nepridvidljivega. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2010 Prijavi Deli 3. februar 2010 je pa tko pes ima bolj izostrene čute ...ne mislim samo da dobro sliš pa voha, vid..ampak ma institnkt ...čuti kdo ga ma rad , kdo se ga boji , kakšno ma kdo namero... in na to se tud odziva to je res, samo ne zdrzi v dolocenih primerih... npr. ko psi napadejo otroke (ki vecinoma nimajo strahu oz. pristopajo z zaupanjem, cistostjo itd.) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 4. februar 2010 Avtor Prijavi Deli 4. februar 2010 "Psi so bili deležni posebne oskrbe in se jih je dalo obvladati" V času oskrbe bulmastifov, ki so bili pred tragičnim napadom na lastnika v posebni oskrbi, z njimi ni bilo nobenih težav, je dejal vodja zavetišča Gmajnice Marko Oman. Ja res ne, samo eden je vzgojiteljico ugriznil v rit... Saj jo je cisto malo, rit je ostala cela, le par lukenj več je imela kot pred incidentom... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. februar 2010 Prijavi Deli 4. februar 2010 Laži nekaterih politikov, javnih funkcionarjev so postale vsakdanjost. SI vrednota. Ljudje se lažnivim kljukcem režijo, karavana lažnivcev gre naprej. ... -) Po prvem napadu bulmastifov na moškega je bila napadena še njihova "prevzgojiteljica" v zavetišču. ... Lažnivi kljukec/ kljukci zgleda to že "pozabili". ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.