Aliana 27. oktober 2002 Prijavi Deli 27. oktober 2002 Do koga/cesa imate predsodke? Zakaj? Kaj sploh je za vas predsodek? Kako 'delate' z njim (mislim a kaj naredite, da ga odstranite, a ga priznate drugim ...) A se da zivet brez predsodkov? x?x x?x Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 28. oktober 2002 Prijavi Deli 28. oktober 2002 Če nimaš nobenega predsodka, ko greš čez cesto boš hitro povožen. Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 28. oktober 2002 Prijavi Deli 28. oktober 2002 dvomhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shy.gif tveganjehttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shy.gif ? Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. oktober 2002 Prijavi Deli 28. oktober 2002 ja, mam jih.vcasih so morda koristni:ker lahko drzijo nekatere energije na distanci;v meglici modrine, ki se iznici z pihom odkritja.morda ker razumevanje ni cisto, sprejeto.nekatere energije je lepse imeti v oblaku, v pripravljenosti,kakor jih iz-ziveti, morda. od namena. katerega simorda posameznik ustvari tudi podzavestno?zakaj iz-ziveti; ker ziveti morda lahko pomeni soociti se;kar pomeni sprejeti drugacnost od pricakovanega. odgovornost.in sledi razocaranje. ali pa tudi ne vcasih meglica s strpnostjo popelje v globji in spostovanjavreden odnos, v katerega ne pustimo lastni presezek, ki bise sicer pojavil kot neravnovesje zaradi nepimernega pristopa.temvec mu pristopamo pazljivo, v vatki ovito sveto darilo.probleme v odsevu tega pa resuje sam pri sebi. oz. presezekporabi za delo ozavescanja odnosa.Torej vprasanje: Koliko lahko direktnost skoduje?Nastanejo komromisi! kompromisi v odnosih, samim seboj...Ocenjevanje. Ocenjevanje sposobnosti sprejemanja drugih.Neposlusanje intuicije.Zrtev je direktno spuscanje energije v svet. morda.predsodek morda varuje pred monotonostjo dela nas, ki ne ziviljubezni, duha, ki nikoli ni mu dolgcas. morda pa tudi obratno?;;bremza nagib, naravo, izrazanje - pred-sodba, sodba pred akcijo,vklopljna pamet, pred naravo, ustaviti vzgib **** Predanost - prepustiti se neustavljivemu vzgibu.Prizadeta osebnost si ustvari predsodek; morda, ko je cas ga odstrani.Nekateri, ki so dopustili si ziveti brez predsodkov, so pristaliv umobolnici. :/ Izjeme potrjujejo pravilo; zakaj:od 1000-ih bo 1, ki mu bodo sledili, morda.drugi bo pa se naprej klele pameten http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_dead.gif in zivel jutrinadalje, naprej ignorantsko.http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sleepy.gif kar je morda tudi predsodek http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shock.gifda si ne dopusti. umu udejanjena hrana, ne duhu - predsodek? http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shock.gif morda predsodek se ustvari, da zasciti druge? in poide, ko cas jeda oseba pristopi v sebi primerno okolje?morda. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Anatha 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Predsodke imamo po moje zaradi učinkovitosti...pa ne mislim reči, da so vedno koristni! Namreč predsodek je sodba pred akcijo, kot se je free zgoraj izrazil. Sodba pred akcijo pomeni, da precenimo, kakšno dejanje ali vedenje bo glede na situacijo najbolj učinkovito in bo imela za nas najugodnejši rezultat. Veliko predsodkov je morda nekoč v svojem izvoru imelo nek smisel, logiko, danes so pa zastareli. Jih pa praktično dobimo "z materinim mlekom", v njih smo vzgajani in predstavljajo podlago našega mišljenja ter vedenja. Sprašujem se, kakšno bi bilo naše življenje brez predsodkov, brez obsojevanja. Predstavljam si, da bi predvsem bilo precej osamljeno. Imam občutek, da nas včasih s soljudmi povezujejo samo skupni predsodki, skupni načini odzivanja na svet... Anatha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Skupni predsodki, Anatha? Mar nas ne družijo bolj skupni interesi? Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 skuni interesi razresiti podobne predsodke http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Predsodki lahko zelo blokirajo energijo. Energija ne kroži, ni sproščenosti, telo se ukoči, nastajajo bolezni. Treba se sproščati nežno, počasi...CAt Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 hej JA, PREDUsEM PA PREKO DRUGIH NE-jev moč volje v svojem lastnem razmišljanju, ki pa kljub temu se da upoštevat mnenje drugegahttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Je že v naslovu dovolj jasno napisano PRED-sodek ko nekaj sodimo preden imamo celotno sliko, a ne pokowc. Teorija šiba, praksa pa kakor kdaj. ___________________________________________________________________________ Andrejhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif >>> čudeži se dogajajo vsak dan http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif <<< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FURIA 29. oktober 2002 Prijavi Deli 29. oktober 2002 Predsodki imajo v sebi skrito sporočilo... "želim, da bi se to izboljšalo, spremenilo..." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 16. november 2002 Prijavi Deli 16. november 2002 Trudim se biti brez predsodkov in lejga zlomka, zmeraj se ujamem ko imam predsodke. Zadnjic sem lazil po obmejnem pasu z Avstrijo na Golici, malo smo se svercali tudi na avstrijsko stran in moram reci da sem kar avtomatsko izustil eno opazko o Avstrijcih. Ces da so plansarji. Ej to ni bilo lepo od mene. Sem zelo kriticen do nacionalisticnih izpadov in netolerance, pa vendar se sam ujamem v isto mrezo. Tako kot Boris Kobal na TV POPRU, ko je izjavil da sovrazi rasiste in crnce http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 16. november 2002 Prijavi Deli 16. november 2002 FURIA, edino sporočilo predsodkov je to, da se njihov "imetnik" požvižga na dejstva. Njemu je npr. že vnaprej jasno, da so vsi, ki imajo prečo na desni strani, neinteligentni. Borimo se torej za to, da bi imeli vsi preče na levi strani! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 24. november 2002 Prijavi Deli 24. november 2002 Ja nacionalisticni predsodki so kot nekaksno etiketiranje. Enkrat ko imas etiko na sebi bos za vedno juznak, makaronar, plansar, crnuh, zid, svaba, zabar, jenki, rumenc, smrdljiv poljak, sipec, baba, dec, peder, lezba, pa ceprav bos izumitelj, uspesen poslovnez, delaven clovek, priden, ubogljiv, kulturen, disec, lep, porocen, zrihtan, dober moski ali pa enakopravna in uspesna zenska, vseeno te etikete se ne bo dalo odlepiti. Tisti ki sovrazijo druge rase, vere in nacije, slepo sovrazijo. In ko bi neka osovrazena dolocena skupina izumrla, bi zopet taki ljudje nekoga nasli da ga pozrejo, da ga etiketirajo. Samo zato ker so v sebi nesrecni in svojo nesreco zvalijo drugam, na druge. Poglejmo samo Stalina, kjer je zmanjkalo imperialistov, kapitalistov in plemicev, pa je zacel zreti svoje lastne otroke. Hitler je bil v tem popolnoma enak enak. Ce bi Hitlerju uspelo izkoreniniti vse osovrazene nacije, bi zacel udrihati po svojih Nemcih. Pa saj jih je kar dosti potamanil drugace mislecih Nemcev. Lahko vzamemo primer pri nas. V casu Juge smo se vsi pritozevali kako ves nas denar, ki je bil posteno in oddelan v Sloveniji odhaja v Beograd. Prav tako Hrvatje so se na isto foro izgovarjali. Zdaj ko Beograda ni vec, le kam odhaja ta denar. Sedaj so krivi komunjare. Na Hrvaskem pa so krivi Srbi in Slovenci. Kako prepreciti slepo sovrastvo? Samo z vzgojo otrok od malega, ko je oseba ze odrasla je konec, ne mores ga vec spremeniti. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. november 2002 Avtor Prijavi Deli 24. november 2002 Zadnjic smo imeli na faksu krasno vajo na to temo: Smo se razdelili na 4 skupine, potem sta pa dve dobili tekst o romskih otrocih v slovenskem vrtcu. O tem kako so neprilagodljivi, pa agresivni, pa umazani hodijo v vrtec, ne znajo govorit slovensko, ...se en kup takih... No, drugi dve skupini sta dobili pa tekst - slovenski otroci v nemških vrtcih. Besedilo je bilo isto, samo drzavljanstva so bila zamenjana. Potem smo pa imele skupine za nalogo, napisat kaj mislimo o tem, ce so romski otroci res taki, koliko se strinjamo s katero trditvijo, a je res tako?Saj si predstavljate odgovore, a ne? Ni bilo tako strasno, ampak se vedno - pri romih je bilo vse 'mozno', pri slovenskih otrocih pa nemogoce ali pa smo vsaj kak dober razlog poiskali... Saj je vendar logicno, da ne bo 4 leta star otrok, ki se doma pogovarja slovensko (kar je prav, ker ga morajo starsi naucit, da je slovenec!!) v vrtcu kar znal takoj govorit nemsko. Saj se morajo tud vzgojiteljice malo prilagodit!! In seveda so starsi romov grozni, ker se doma ne pogovarjajo s svojim otrokom slovensko, logicno, da otrok potem ne zna po nase govorit, ceprav bi moral!! No, v tem stilu..... Aliana Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xpozed 3. december 2002 Prijavi Deli 3. december 2002 Predsodki so po eni strani gut po drugi pa ne... vedno so bili in vedno bodo bili... vsaj tako menim! Jaz ce imam predsodke? DA... nocem biti nikoli nesramen, ali pa karkoli... vedno raje naredim po svoje in se ne ubadam s stvarmi/ljudmi do katerih te predsodke nosim... vidim pa ze ljudi na cesti, ki obracajo glave ce si kakorkoli drugace oblecet od "normalnega"... kaj je pa normalno pa je ze spet cisto druga tema... If u want to be a part of something great, u have to be the greates ur self Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 8. marec 2003 Prijavi Deli 8. marec 2003 Ko ste pred meseci debatirali tukaj o predsodkih, sem jaz razmišljala, kateri so moji predsodki, pa se nisem mogla nobenega spomnit. Evo, zdaj pa sem se ga. In sicer: Pred par dnevi sem v eni reviji (ne spomnim se, kateri: Ona, Lisa... ali nekaj takega...) prebrala en članek, ki me je tako ziritiral, da ga kar ne morem pozabiti. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_angry.gif Je pisala ena "uspešna" 40-letnica, da je pred leti pustila moža in 2 majhna sina ter šla živet 100 km stran k njenemu novemu tipu, in kako ji je zdaj žal, da je naredila napako, da je pustila 2 sina in bla, bla, bla...Uh... grrr... Ne razumem, kako lahko ženska zaradi enga KURCA (oprostite izrazu) zapusti lastna sinova, ki ju je rodila... Ne, ne razumem! Najraje bi poslala odgovor na članek v tisto revijo, pa se ne spomnim, v kateri reviji je to bilo (sem čitala zunaj v lokalu). Očitno imam en velik predsodek do mam, ki to niso! Do žensk, ki razmišljajo s p...., namesto s srcem! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_angry.gif[V]http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_angry.gif Tamara ******************* Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 10. marec 2003 Prijavi Deli 10. marec 2003 quote: Tamara pravi: Ko ste pred meseci debatirali tukaj o predsodkih, sem jaz razmišljala, kateri so moji predsodki, pa se nisem mogla nobenega spomnit. Evo, zdaj pa sem se ga. In sicer: Pred par dnevi sem v eni reviji (ne spomnim se, kateri: Ona, Lisa... ali nekaj takega...) prebrala en članek, ki me je tako ziritiral, da ga kar ne morem pozabiti. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_angry.gif Je pisala ena "uspešna" 40-letnica, da je pred leti pustila moža in 2 majhna sina ter šla živet 100 km stran k njenemu novemu tipu, in kako ji je zdaj žal, da je naredila napako, da je pustila 2 sina in bla, bla, bla...Uh... grrr... Ne razumem, kako lahko ženska zaradi enga KURCA (oprostite izrazu) zapusti lastna sinova, ki ju je rodila... Ne, ne razumem! Najraje bi poslala odgovor na članek v tisto revijo, pa se ne spomnim, v kateri reviji je to bilo (sem čitala zunaj v lokalu). Očitno imam en velik predsodek do mam, ki to niso! Do žensk, ki razmišljajo s p...., namesto s srcem! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_angry.gif[V]http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_angry.gif Tamara *******************http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shock.gif Čao Tamara! Samo en komentar:"Ali imaš mogoče predsodek do moških oz. očetov, ki razmišljajo s svojim k..."Da ne bo pomote, tudi jaz se zgražam nat to žensko, kar je normalno, ampak s tem, ko rečem, da je to normalno odkrijem svoj oz. družben stereotip, da ženska, ko rodi postane mama in je to popolnoma samoumevno. Kar se pa tiče mojih predsodkov, bom kar odkrita, da čeprav se jih otepam in si želim, da jih ne bi imela, nočem biti svetohlinska, zato priznavam, da jih imam. Veliko jih imam. To priznavam, zato ker je vsakič, ko povem vic o blondinkah, del mene, ki temu prikimava, ker tudi jaz nisem več čisto prepričana, če bi želela, da bi bila v Sloveniji džamija oz. džamije, ker torbico privijem tesneje k sebi, ko vidim tipa v preširokih, predolgih hlačah, s čudno kapo na glavi in tist obraz, ki mi na daleč kliče "čefuuuuuuuuuur", itd. Skratka priznam, da imam predsodke, čeprav se zavedam, da to ni prav. Mislim, da tisti, ki trdijo da jih nimajo, kratkomalo lažejo. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_tongue.gif LP Maša Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. marec 2003 Prijavi Deli 10. marec 2003 quote:Mašinca pravi: Mislim, da tisti, ki trdijo da nimajo predsodkov, kratkomalo lažejo.Tocno tako, Masinca!Z natancno tako trditvijo sem se nekoc prakticno skregala s svojim prfoksom...Govorili smo o predsodkih... No, prav to sem trdila in trdim; da ni mogoce, da bi kdorkoli bil brez predsodkov. Marsa Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. marec 2003 Prijavi Deli 10. marec 2003 quote: Čao Tamara! Samo en komentar:"Ali imaš mogoče predsodek do moških oz. očetov, ki razmišljajo s svojim k..."Da ne bo pomote, tudi jaz se zgražam nat to žensko, kar je normalno, ampak s tem, ko rečem, da je to normalno odkrijem svoj oz. družben stereotip, da ženska, ko rodi postane mama in je to popolnoma samoumevno. Ja, Mašinca, tudi do moških oz. očetov, ki razmišljajo s k..., imam predsodek. V tistem članku je bilo pač govora o ženski, zato sem omenila žensko. Na splošno pa imam predsodke do LJUDI obeh spolov, ki nimajo odgovornosti do svojih otrok.To, da ko ženska rodi, postane mama in nekdo oče, pa po mojem ni stereotip, ampak naravna realnost. Vsaj tako bi moralo biti, če bi bili ljudje res "razvitejša" bitja od živali (oz. vsaj toliko razvita kot živali). Tamara ******************* Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 11. marec 2003 Prijavi Deli 11. marec 2003 Tamara! Ti govoriš o biološki mami in očetu, jaz pa govorim o dveh najpomembnejših ljudeh v otrokovem življenju, ki otroku data še kaj več kot to da ga zaplodita in mama seveda tudi rodi. Starši so tisti, ki za otroka skrbijo, jih vodijo in jih učijo za življenje,... Seveda pa je tvoja trditev oz. vprašanje, da smo ljudje res "razvitejša" bitja, pravilno postavljena kot vprašanje. LP M Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 4. avgust 2003 Prijavi Deli 4. avgust 2003 Tamara! Ti govoriš o biološki mami in očetu, jaz pa govorim o dveh najpomembnejših ljudeh v otrokovem življenju, ki otroku data še kaj več kot to da ga zaplodita in mama seveda tudi rodi. Starši so tisti, ki za otroka skrbijo, jih vodijo in jih učijo za življenje,... Seveda pa je tvoja trditev oz. vprašanje, da smo ljudje res "razvitejša" bitja, pravilno postavljena kot vprašanje. LP MMašinca, ne govorim samo o biološki mami in očetu. Po mojem je naravno biti mama oz. oče tudi s srcem. Menim, da imamo ljudje naravno potrebo po tem, da za svoje otroke skrbimo, jih negujemo, jih učimo, jih ljubimo... Mogoče pa se motim... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 4. avgust 2003 Prijavi Deli 4. avgust 2003 Še eno vprašanje:KJE JE MEJA MED PREDSODKI IN ZDRAVIM RAZUMOM? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 4. avgust 2003 Prijavi Deli 4. avgust 2003 brez predsodkov bi bilo izredno težko živeti, predosdki so pred sodbe, sodbe ki smo jih že naredili o določenih stvareh in si jih spravimo v glavo zato da nam ni treba vakič znova razmišljat, zato recimo če vidimo prijazen obraz imamo predsodek da je to prijazana oseba,,, velja seveda tudi v negativni smeri, predosdki nam pomagajo... zelo zelo pomagajo, seveda pa obstajajo tudi škodljivi predsodki, ti nam pač tudi škodijo, Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 4. avgust 2003 Prijavi Deli 4. avgust 2003 Jst jih mam tud polno.. Neki časa me je to full obremenjevalo v življenju.. Zdej mi kr gre... Česa ne maram se skušam izognit, predvsem se pa ne spuščam več tolk v "globine" stvari ki jih ne maram, rajš uživam v vsem kar je lepo.Predsodki: cerkev, swingerji, lezbijke, cigani, čefurji, pedofili, policaji, trapasti vozniki, kmeti (zarad katerih moram met okna dol zabita, ker zarat tistih 10 krav mamo tolk muh da je črno!), klepetave in firbčne sosede...Pa še in še... Sam dobro to niso samo predsodki, vse kar ne maram.. V bistvu do pedofila ne moreš met sam predsodek, a ne? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.