Skoči na vsebino

Predsodki

Aliana

Recommended Posts

x:Dx x:Dx

sam če tko pogledaš je takoj začela govorit in medtem razmišljala kaj mora sploh rečt. tko, da se ni tolk, tolk, tolk slabo obnesla. pa vprašanja so tudi malo butasta x;)x

sam bi se slabi obnesu... x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Sn vednu mislu, da je tist mal zlobno in sam v prispodobi rečen in da pomen, da ženski v določenem času pač "ne uspe najt" takšnga tipa k si ga želi. Kar ni nič takega s čimer se neb vsi že kdaj srečal. Če to traja dlje časa je lohk tud vzrok občasni zagrenjenosti. Pa saj tipi se tud zezajo.....matr si tečn, ti že dolg nbena ni dala ipd.....pa nisn opazu, da bi iz tega drame delal, prej smeh.

Heh, iz predsodkov in stereotipov sn skor diplomiral, k sn pomagal diplomo pisat na to temo, bo zanimiv vas kaj prebrat.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mater, da sem jih polna.

Samo, da se zdaj nobenega ne spomnim.

............ja to pa itak...da nima sexa in je zagrenjena in to.....to je itak že dokazano...

Bogatašev nekih silnih pa niti ne poznam in dvomim, da bila kdaj v njihovi družbi...če pa slučajno kdo zavandral k nam pa se itak nam prilagodil...

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

tole s severino si lepo povedala x:Dx

si domišljam, da razumem mantisin post... zdejle vmes pa še micka počekiram. mislem, a ni smešno kako razmišljate x?x tipica k nima deca je pa obvezno čudna x:Dx sam se bolj čudim nad obnašanjem ljudi v decembru na primer. nobena posebna priložnst, tudi univerzalno ne, ni niti solsticij niti ekvinkcij, a ta čudna človeška rasa opremlja svoje kvartirje z načičkanimi lučkami in ostalimi traparijami in tekmuje v popivanju.

sej, ok, tipi se res tut zezamo... ampak vsaka ki mi je do zdej dala, me je pomirila sam za pet minut x:Dx mislem, a štekaš x?x x:Dx ni ženske ki te bo pomirila lifelong, pa ne zarad tega ker bi bla slaba ampak zato, ker pač ni tako.

zaradi teh predsodkov mora bit ženska močna osebnost x;)x

hotu sem pa še neki druzga v bistvu. telefon sem dobu vmes x:Dx kdaj drugič x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

tole s severino si lepo povedala x:Dx

si domišljam, da razumem mantisin post... zdejle vmes pa še micka počekiram. mislem, a ni smešno kako razmišljate x?x tipica k nima deca je pa obvezno čudna x:Dx

sej, ok, tipi se res tut zezamo... ampak vsaka ki mi je do zdej dala, me je pomirila sam za pet minut x:Dx mislem, a štekaš x?x x:Dx ni ženske ki te bo pomirila lifelong, pa ne zarad tega ker bi bla slaba ampak zato, ker pač ni tako.

zaradi teh predsodkov mora bit ženska močna osebnost x;)x

Hah. smešna debata za predsodke, pa vseen. Seveda ni čudna tipica k nima dedca. Le zakaj bi bila čudna? Bl se folk čudi, sploh če gre za kako fejst babo, kao zakaj pa taka nima tipa? Kar je brez veze. Je pa že bljš bit en čas mal zagrenjena, ko pa potem dlje časa fejst zagrenjena, k se v silni želji po tipu zaleti v bebota kazga.....Pr tipih je mal drugač, se mi zdi, čeprav dans vidm, da je bilo več k 3/4 mojih bejb čisto zaletavanje k mi ni blo za bit sam......to pa sam zakomplicira stvari, pa brez veze prizadeneš koga. Dans mal drgač gledam na to.

No, pri 20 al 30 i nešto bi mogoč to tud zame držal, zdej je pa mal drgač. Ko me zdej prava dobi v roke tak cel tedn k seb ne pridm, pol pa tko spet, pa nimam več cajta na druge še pol mislit..... x:Dx

Ja, res. Pa še zaradi kterih. Npr. ....je spala s parmi tipi pa je kurba. Itd. ipd.

K. Čapek

pol je v redu... če en tedn drži, s tem bi biu tut sam zadovoln x:Dx

sam bi biu res veš x:px x;)x

Fernando Pessoa

x:Dx morš si res želet, pa se ti bo izpolnil. x:px Nea vem čuj, sam sn si v mojih bl razuzdanih letih pogost želel, da bi me nehal trgat za babncami, sam si očitn nisn dovolj......Mogoč pa sam mormo odrast dedci, to pa lohk potraja, kot vidiš npr. pr men xrolleyesx x:Dx Dost jih pa prej doseže onemoglost k odraslost..... x:o)x

K. Čapek

x:Dx x:Dx x:Dx

Torej zdej vemo, k boš kdaj mal bl tečna, da ga že kr neki časa nis fasala. x^x :vragec: x:Dx

ja, fino se opazi. Kar nekam kregalna tiste čase x:o)x

Sicer je pa itak mantis tole razložila - če si na dobro navajen, rata hudir, če dobrega zmanjka x;)x

Evo predsodka - glupi Američani, pa še paranoični zapovrh.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 1 year later...

sem napisu zato, da obnovim temo.

iz postov ljudi tukaj na forumu v razlicnih temah vidim, da je predsodkov veliko.

mi je se kar razumljivo. krize, take in onake, bozic, cas poglabljanja vase, nespostovanje, strah, vojne, razne neprijetne okoliscine doma in svetu, borba za prezivetje, izguba stika s samim seboj, nezaupanja prevec, dvojnost, grupiranje in locevanje, priviligiranje, odstranjevanje starega in gradnja novega.. in se in se.

toliko okoliscin, ki iz ljudi vlece vse tisto kar so skrivali, se bali izraziti, tisto o cemer niso niti sanjali, da je mozno, borba za prezivetje, kar je bilo tik pod povrsjem prihaja ven. Veliko ljudi se sooca z lastno praznino. Sla po ljubezni se je prelevila v iskanje in kompenziranje z nizjimi nivoji.

Vecina predsodkov prihaja zaradi nerazumevanja, nezrelosti in strahu.

A kako lazje odpustimo, se spremenimo, sprejmemo in dovolimo drugim da bivajo po njihovi volji, ko smo sami ljubljeni.

-

Americani... ma, glede na to, koliko filmov in vsega sem ze videl o americanih skor lahko recem da jih povrsno poznam. spremljajo me celo zivljenje, kakor tudi televizija. So mocen del kulture moje generacije. Ob tem imamo ze nekaj casa tudi internet, ameriske lokalne in druge televizije, bloge, forume, chate, itn., vse je na dlani. Pravzaprav so verjetno nacija, ki je bila in morda se vedno je, najbolj odprta svetu iz mnogih vidikov zivljenja. Tako kulturnega, kakor morda nekega cloveskega vidika. Gospodarstvo pa itaq.

Zanimivo pa je, da so americani bili vec desetletij vzor vecini sveta. sedaj je tega zaradi mnogih okoliscin prisotno morda manj, a kljub temu se vedno. Ameriske sanje in pozitivizem so postale sanje mnogih.

Pa ne toliko sam zivljenjski stil, denar, svoboda, kot predvsem odnosi med ljudmi. Odprtost, podpiranje drug drugega, sposobnost izrazanja neki kvalitet, morda notranjosti, potreb in sprejemanje custev ter cloveka kot osebnosti. Podpiranje drugacnosti, biti kar zelis biti in postati, pa ceprav sami nismo isti.

No, mnogo tega smo se lahko in se ucimo od njih. Seveda pa so tudi recimo temu slabse strani teh okoliscin.

Ce pogledamo socializem pri nas in ameriski kapitalizem prejsnjega stoletja, verjetno ni kaj dosti ljudi ki niso hoteli ziveti kot americani. Prav zato so imeli skozi stoletja veliko priseljencev.

Meni so (ceprav tako iz z distance) americani iz nekaterih vidikov cool. Kako so zracni pravzaprav, znajo navdihnit cloveka, ga skovat v zvezde, ko to potrebuje (ali pa tudi ne x;)x ), mu povedat, da je vreden, sposoben, itn. Ob tem pa imajo kot narod tudi svoje krize in tezave, ter po nase pomanjkljivosti, kakor jih imamo tudi mi.

Ob vse slabem, smo od njih dobili tudi veliko tistega kar je bilo vredno sprejeti. In se dobivamo.

Se vedno pa, bi glede na neko drugo bolj temno plat nacina zivljenja ki ga imajo, vseeno premislil, ali bi recimo rajsi zivel tam kakor tu. Tudi v ZDA ni isto kot je bilo pred nekaj desetletji.

Vse se spreminja, tako tudi nasi predsodki postajajo nase ogledalo in nekaj s cimer se bomo morali sosociti slej ko prej.

• 4 months later...
Mogoče to ne paše glih v to temo...

še vedno je dost šokantno, če par živi "na koruzi". Zakaj to tok šokira??? Je res papir vse?? Je treba skupno življenje nujno potrdit pred ostalim svetom??? Se gre za dediščino, mogoče za občutek, da pripadaš nekomu in on pripada tebi???

in če se ločiš?? kaj pa če partner ali ti prej umre-š???

nimam nič proti porokam kdor tako želi, vendar a je potrebna stigmatizacija, če se tako ne počutiš... x:o)x :8): ??

thinking.. xscratchx

A je res to še zmeraj šokantno? xrolleyesx xrolleyesx :sori: :o|o:

Še moji stari mami se ne zdi to nič takega. x:Dx Nasplošno se ne gibljem v takih krogih, kjer bi ljudje izražali nestrinjanje s tem.

Papirja po nekaj letih skupnega gospodinjstva praktično ne rabiš. Če si v homoseksualni zvezi in misliš resno s svojim partnerjem, potem je pa zaradi pravnih ureditev najboljše, da se poročiš (oz. registriraš).

Pripadaš nekomu in nekdo tebi? Jaz tega pač ne štekam.

Jaz se zaradi ugajanja butastim staromodnim ljudem že ne bi poročila. xrolleyesx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

A je res to še zmeraj šokantno? xrolleyesx xrolleyesx :sori: :o|o:

Še moji stari mami se ne zdi to nič takega. x:Dx Nasplošno se ne gibljem v takih krogih, kjer bi ljudje izražali nestrinjanje s tem.

Papirja po nekaj letih skupnega gospodinjstva praktično ne rabiš. Če si v homoseksualni zvezi in misliš resno s svojim partnerjem, potem je pa zaradi pravnih ureditev najboljše, da se poročiš (oz. registriraš).

Pripadaš nekomu in nekdo tebi? Jaz tega pač ne štekam.

Jaz se zaradi ugajanja butastim staromodnim ljudem že ne bi poročila. xrolleyesx

Tud men se zdi, da je življenje "na koruzi" dons neki čist normalnega.

Jaz sem pač taka, da me ne moti, če dva živita na koruzi, če sta poročena, ločena, lezbični par, gejevski par, ženska in 40 let starejši tip in obratno, 2 ženski in en moški in obratno... Če jim to ustreza in so srečni in se vsi strinjajo, potem naj!!! :palec: Meni je prav.

x:o)x x:o)x

Naj te ne spravlja to v slabo voljo, ker je brezveze. Ljudje so pač taki in očitno bodo taki tudi ostali. Še dobro, da nimam staršev, ki bi mi težili s poroko in rojevanjem. Bi se mi kar sfeclalo.

Najbrž je pri nekaterih tako ja.

Meni je javno dokazovanje glede tega mimo.

Sploh pa si ne predstavljam stlačiti v belo obleko in biti v središču pozornosti x:o)x Kr strese me, ko pomislim na to.

Zakaj bi ostala sama?

Joj ljudje, ki živijo pod takih prepričanjem, se mi smilijo... Resno. Moraš pač življenje živet naprej. Težko je, ampak če si se sposoben pobrat, ni treba, da si sam celo življenje, sam zato, ker ti neke stare vrednote tega učijo (to zame sploh niso vrednote)....

Živelo koruzništvo! x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Zakaj bi ostala sama?

Joj ljudje, ki živijo pod takih prepričanjem, se mi smilijo... Resno. Moraš pač življenje živet naprej. Težko je, ampak če si se sposoben pobrat, ni treba, da si sam celo življenje, sam zato, ker ti neke stare vrednote tega učijo (to zame sploh niso vrednote)....

Živelo koruzništvo! x:o)x

Čeprav npr. moji dve babici sta bili (ena je še) okrog 30 let sami in to ni redkost (se ni niti pomislilo, da bi bilo kako drugače)

V zdajšnjih časih je drugače :palec: poznam eno vdovo, ki je je mož umrl pri 50-ih in si je v roku treh let našla novega partnerja in prav je tako, zakaj bi samevala po nepotrebnem ?!

Živelo koruzništvo, itak x8Dx je pa izenačeno z zakonsko zvezo, tako da...

• 2 years later...
Guest razlika
Kako to, da te teme nisem nikoli opazila? In pa, da že dobri dve leti ni bila osvežena? Zanimivo. Juhu, sam zdajle nimam časa, mal kasnej.... ker imam v nano detajl izdelan vsaj en ducat predsodkov. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Guest Jeti

Kako to, da te teme nisem nikoli opazila? In pa, da že dobri dve leti ni bila osvežena? Zanimivo. Juhu, sam zdajle nimam časa, mal kasnej.... ker imam v nano detajl izdelan vsaj en ducat predsodkov. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

in ... kdaj bo čas, da jih slišimo :inocent:

za razliko od razlike xscratchx x:o)x nimam obdelane v xupx

včasih bi se s kom , ki ima zelo povdarjene najraje stepla xcivx

Guest razlika

in ... kdaj bo čas, da jih slišimo :inocent:

za razliko od razlike xscratchx x:o)x nimam obdelane v xupx

včasih bi se s kom , ki ima zelo povdarjene najraje stepla xcivx

Jeti je pa militantno politično korektna. xcivx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...